Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 9:06

Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
helyi hálózat + chello internet 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Sőt, kb.2 perc keresgélés után ezt találtam:
http://www.microsoft.com/windows2000/te ... pcfg-o.asp
Próbáld ki! w2000-hez van de megy XP-n is.

vas. dec. 14, 2003 18:39
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
:)
A winipcfg a w98 része, az ipconfig pedig az XP-ben tutira +van de megy 98 alatt is. Az ipconfig /all elég sok infót kiír a hálókártyákról... Bár gondolom ezt tudod, biztosan mesélt 1,2 dolgot a progi működéséről a szerelő azért a 2 sörért.Fogd fel úgy,h. infót vettél a sörért! ;)

vas. dec. 14, 2003 18:23
arany tag

Hozzászólás 
Hmmm... XPm van, de azért valszeg balf*sz voltam. Hát, pedig néha jó lett volna az a 2 ser. De ez legyen a legnagyobb öröme az életben, akkor. Azé kösz, legaláb van okom újabb 2t meginni. :)

vas. dec. 14, 2003 17:26
platina tag

Hozzászólás 
Az ipconfig.exe került 2 sörödbe??!
ezt írtad:"volt nála egy parancssoros progi, ipconfig a neve"
Azt hiszem nem csak nála volt, de nálad is VAN (mióta van w98 a gépeden) ha w98-ad van.
ha ezt vetted+ akkor Ö jó üzletet csinált! :))

vas. dec. 14, 2003 15:40
arany tag

Hozzászólás 
Szia Mindenki!

Chello kütyü gangol nálam és a minap az egyik hawerom áthozta a noteszgépét. Átdugtuk az UTP-t, fura módon nem volt semmi gixer, ment a net. Egyébként jól tudjátok, a members.chello.hu címen van oan opció, hogy chello és MTT adatmódosítás. De ez elég vicces, mert ha változik a MAC (hálókártya ID), már nemnaon tucc ide bejelentkezni. Mindenesetre a skac, aki jött telepíteni, leült a gépem elé (ezt 1ébként nem tolerálom), volt nála egy parancssoros progi, ipconfig a neve. Ezzel állította be a modem dolgait (=ezt szándékosan írtam így), de 2 sörért lemásolhattam. Ennek az a lényege, hogy amit adtak chello CD-t, azzal max frizbíz7ek, minden újratelepítésnél futtatom ezt és elfogadom amit kisasol (default), aztán rendben megy minden. Lehet, én vok a hüle, de NAT meg router... Ez 1xűbb, asszem. Megosztásnál... Az más kérdés. Mint az admin, én is javaslom, sasold át a fórumot, van egy jó nagy topic ezzel kapcsolatban, ahol tőlem sokkal kompetensebb emberek írtak sokkal nagyobb okosságokat. Bocs, ha nem mondtam újat és mert hosszú voltam.
Tsá!

vas. dec. 14, 2003 11:43

Hozzászólás 
Sziasztok!

Tökéletesen elég a broadban router is.
A Router a Layer 3-ban működik, tehát a MAC címet elrejti, A router mögötti hálózatról érkező Ethernet csomagokat (LAN port) összerakja IP csomagokká, majd újra szétszedi Ethernet csomagokká (WAN port) és már a saját MAC címével küldi tovább.
Ha a router NAT funkciója aktív akkor az IP címet is a saját címére állítja. Ekkor a küldő részéről az látszik mintha 1 gép (ez esetben a router) internetezne. Természetesen az IP csomagból kiderül hogy ez NAT-olva van, de ezzel most még nem foglalkoznak a szolgáltatók, de az ellen is van orvosság, ha esetleg szívózni fognak.

szomb. dec. 13, 2003 22:59
arany tag

Hozzászólás 
A MAC address a hálózati kártya azonosítója Chello ehhez köti a szolgáltatás igénybevehetõségét. Ezt a címet regisztrálja be UPC és a fejállomás csak ezzel az eszközzel hajlandó "szóba" állni. Régen ez telefonon mert most úgy tudom valami webes felület van.

A WinProxynál így látatlanba nehéz lenne megmondani mi nem klappol, bent a cégnél az van és müxik. Softwares router pl. Kerio féle WinRoute.

csüt. dec. 11, 2003 16:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem tudom mit ronthattam el a proxynál. Tudnál ajánlani valami szoftveres routert vagy proxy szervert,ami szerinted jó? Az nem gond ha mennie kell.
Boch,lehet hogy nagyon hulye vagyok, de mi az a MAC adress? Az IP címre gondolsz vagy a háló kártya számára?
És hogyha a hálózatot dinamikus IP címkről átváltoztatnám statikus IP-kre? Hogy érted hogy a hálózat csak ezzel a 3 géppel áll szóba?
Nem kell minden gépre net. 3-ra elég, a többinél csak az a lényeg hoogy lássák egymás megosztott meghajtóit meg nyomtatóit.

csüt. dec. 11, 2003 16:15
arany tag

Hozzászólás 
Pedig a router lenne az igazi megoldás 15-20 rongyért ma már kapsz egy broadband routert. Én úgy tudom Chello esetén MAC addresshez kötik a használhatóságot ez a te esetedben 3 ilyen beregisztrált MAC address és a hálózat csak ezzel a 3 gépekkel áll szóba. Mivel neked 7 géped van ezért ez gondot fog okozni ha minden gép egyenrangú a hálózatban. Vagy kijelölsz egy szerver gépet és oda felraksz egy softwares routert vagy proxy szerverezel, de akkor ennek a gépnek mennie kell hogy a többi elérhesse a netet. Routerrel szerintem kevesebb macera lenne.

Proxy szerverrel mennie kellene a netnek akár azon a gépen is amin a proxy van és nem okoz sebesség problémát. Valami beállítási probléma okozhatja a problémát.

csüt. dec. 11, 2003 16:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket és ötleteteket kérni a következőben:
Van egy 7 gépes helyi hálózat (HUB-al), és egy chello plus internet (A plus azt jelenti, hogy 3 gépre). A Chello csak egy kábelmodemet adott, de nekem kell szétosztanom a gépek között.
1. Megpróbáltam úgy, hogy a Kébelmodemet átvezettem a HUB 1-es portjába cross-link kábellel:Így nem is volt gont, ment a net több gépen, csak éppen a helyi hálózatot rontotta el (véleményem szerint az IP címeg miatt).
2. próbáltam úgy, hogy a kébelmodemet bevezettem az egyik gépbe egy hálókártyába, abba volt egy másik hálókártya is, ami a helyi hálózathoz kapcsolódott. A netes gépre feltettem egy Proxy szervert (valami winproxy).A proxyt beállítottam más gépen, és láss csodát, működött a másik gépen a net, és minden gépnél meg is tartotta a hálózatot...CSAK: A Proxyn keresztül a net kegyetlenül lassu volt (a freemail 5 perc alatt jött le). És ahogy rákapcsolódott a netes gépre egy másik proxy szerveren keresztül, onnantól a szerver gépen nem ment a net (amibe megy a kábelmodem).

Szerintetek ilyen esetben mi a megoldás? Proxyn keresztül így használhatatlan. Talán próbáljak más proxy szervert (pl.WinGate)? Ez segít a sebességen és azon hogy a szerveren szakad a net?
Vagy inkább legyen a cross-linkes megoldás - így megoldható hogy a net is menjen mebbízhatóan és helyi hálózatban is lássák egymást?

Tudom, a legjobb megoldás a router lenne, de abba nem igazán szeretnék befektetni.

Előlre is köszi a segítséget.

Munti

csüt. dec. 11, 2003 14:09
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 10 hozzászólás ]