|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 10 hozzászólás ] |
|
helyi hálózat + chello internet
Szerző |
Üzenet |
Soma01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 527 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sőt, kb.2 perc keresgélés után ezt találtam:
http://www.microsoft.com/windows2000/te ... pcfg-o.asp
Próbáld ki! w2000-hez van de megy XP-n is.
|
vas. dec. 14, 2003 18:39 |
|
|
Soma01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 527 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A winipcfg a w98 része, az ipconfig pedig az XP-ben tutira +van de megy 98 alatt is. Az ipconfig /all elég sok infót kiír a hálókártyákról... Bár gondolom ezt tudod, biztosan mesélt 1,2 dolgot a progi működéséről a szerelő azért a 2 sörért.Fogd fel úgy,h. infót vettél a sörért!
|
vas. dec. 14, 2003 18:23 |
|
|
prak
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 112 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Hmmm... XPm van, de azért valszeg balf*sz voltam. Hát, pedig néha jó lett volna az a 2 ser. De ez legyen a legnagyobb öröme az életben, akkor. Azé kösz, legaláb van okom újabb 2t meginni.
|
vas. dec. 14, 2003 17:26 |
|
|
Soma01
platina tag
|
Az ipconfig.exe került 2 sörödbe??!
ezt írtad:"volt nála egy parancssoros progi, ipconfig a neve"
Azt hiszem nem csak nála volt, de nálad is VAN (mióta van w98 a gépeden) ha w98-ad van.
ha ezt vetted+ akkor Ö jó üzletet csinált! )
|
vas. dec. 14, 2003 15:40 |
|
|
prak
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 112 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Szia Mindenki!
Chello kütyü gangol nálam és a minap az egyik hawerom áthozta a noteszgépét. Átdugtuk az UTP-t, fura módon nem volt semmi gixer, ment a net. Egyébként jól tudjátok, a members.chello.hu címen van oan opció, hogy chello és MTT adatmódosítás. De ez elég vicces, mert ha változik a MAC (hálókártya ID), már nemnaon tucc ide bejelentkezni. Mindenesetre a skac, aki jött telepíteni, leült a gépem elé (ezt 1ébként nem tolerálom), volt nála egy parancssoros progi, ipconfig a neve. Ezzel állította be a modem dolgait (=ezt szándékosan írtam így), de 2 sörért lemásolhattam. Ennek az a lényege, hogy amit adtak chello CD-t, azzal max frizbíz7ek, minden újratelepítésnél futtatom ezt és elfogadom amit kisasol (default), aztán rendben megy minden. Lehet, én vok a hüle, de NAT meg router... Ez 1xűbb, asszem. Megosztásnál... Az más kérdés. Mint az admin, én is javaslom, sasold át a fórumot, van egy jó nagy topic ezzel kapcsolatban, ahol tőlem sokkal kompetensebb emberek írtak sokkal nagyobb okosságokat. Bocs, ha nem mondtam újat és mert hosszú voltam.
Tsá!
|
vas. dec. 14, 2003 11:43 |
|
|
axon
|
Sziasztok!
Tökéletesen elég a broadban router is.
A Router a Layer 3-ban működik, tehát a MAC címet elrejti, A router mögötti hálózatról érkező Ethernet csomagokat (LAN port) összerakja IP csomagokká, majd újra szétszedi Ethernet csomagokká (WAN port) és már a saját MAC címével küldi tovább.
Ha a router NAT funkciója aktív akkor az IP címet is a saját címére állítja. Ekkor a küldő részéről az látszik mintha 1 gép (ez esetben a router) internetezne. Természetesen az IP csomagból kiderül hogy ez NAT-olva van, de ezzel most még nem foglalkoznak a szolgáltatók, de az ellen is van orvosság, ha esetleg szívózni fognak.
|
szomb. dec. 13, 2003 22:59 |
|
|
shabba
arany tag
|
A MAC address a hálózati kártya azonosítója Chello ehhez köti a szolgáltatás igénybevehetõségét. Ezt a címet regisztrálja be UPC és a fejállomás csak ezzel az eszközzel hajlandó "szóba" állni. Régen ez telefonon mert most úgy tudom valami webes felület van.
A WinProxynál így látatlanba nehéz lenne megmondani mi nem klappol, bent a cégnél az van és müxik. Softwares router pl. Kerio féle WinRoute.
|
csüt. dec. 11, 2003 16:58 |
|
|
munti
ezüst tag
|
Nem tudom mit ronthattam el a proxynál. Tudnál ajánlani valami szoftveres routert vagy proxy szervert,ami szerinted jó? Az nem gond ha mennie kell.
Boch,lehet hogy nagyon hulye vagyok, de mi az a MAC adress? Az IP címre gondolsz vagy a háló kártya számára?
És hogyha a hálózatot dinamikus IP címkről átváltoztatnám statikus IP-kre? Hogy érted hogy a hálózat csak ezzel a 3 géppel áll szóba?
Nem kell minden gépre net. 3-ra elég, a többinél csak az a lényeg hoogy lássák egymás megosztott meghajtóit meg nyomtatóit.
|
csüt. dec. 11, 2003 16:15 |
|
|
shabba
arany tag
|
Pedig a router lenne az igazi megoldás 15-20 rongyért ma már kapsz egy broadband routert. Én úgy tudom Chello esetén MAC addresshez kötik a használhatóságot ez a te esetedben 3 ilyen beregisztrált MAC address és a hálózat csak ezzel a 3 gépekkel áll szóba. Mivel neked 7 géped van ezért ez gondot fog okozni ha minden gép egyenrangú a hálózatban. Vagy kijelölsz egy szerver gépet és oda felraksz egy softwares routert vagy proxy szerverezel, de akkor ennek a gépnek mennie kell hogy a többi elérhesse a netet. Routerrel szerintem kevesebb macera lenne.
Proxy szerverrel mennie kellene a netnek akár azon a gépen is amin a proxy van és nem okoz sebesség problémát. Valami beállítási probléma okozhatja a problémát.
|
csüt. dec. 11, 2003 16:04 |
|
|
munti
ezüst tag
|
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket és ötleteteket kérni a következőben:
Van egy 7 gépes helyi hálózat (HUB-al), és egy chello plus internet (A plus azt jelenti, hogy 3 gépre). A Chello csak egy kábelmodemet adott, de nekem kell szétosztanom a gépek között.
1. Megpróbáltam úgy, hogy a Kébelmodemet átvezettem a HUB 1-es portjába cross-link kábellel:Így nem is volt gont, ment a net több gépen, csak éppen a helyi hálózatot rontotta el (véleményem szerint az IP címeg miatt).
2. próbáltam úgy, hogy a kébelmodemet bevezettem az egyik gépbe egy hálókártyába, abba volt egy másik hálókártya is, ami a helyi hálózathoz kapcsolódott. A netes gépre feltettem egy Proxy szervert (valami winproxy).A proxyt beállítottam más gépen, és láss csodát, működött a másik gépen a net, és minden gépnél meg is tartotta a hálózatot...CSAK: A Proxyn keresztül a net kegyetlenül lassu volt (a freemail 5 perc alatt jött le). És ahogy rákapcsolódott a netes gépre egy másik proxy szerveren keresztül, onnantól a szerver gépen nem ment a net (amibe megy a kábelmodem).
Szerintetek ilyen esetben mi a megoldás? Proxyn keresztül így használhatatlan. Talán próbáljak más proxy szervert (pl.WinGate)? Ez segít a sebességen és azon hogy a szerveren szakad a net?
Vagy inkább legyen a cross-linkes megoldás - így megoldható hogy a net is menjen mebbízhatóan és helyi hálózatban is lássák egymást?
Tudom, a legjobb megoldás a router lenne, de abba nem igazán szeretnék befektetni.
Előlre is köszi a segítséget.
Munti
|
csüt. dec. 11, 2003 14:09 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 10 hozzászólás ] |
|