Szerző |
Üzenet |
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Naja. Köll a kerület is ecsém!
Mert összevissza van minden ott a nagy fővárosban!
|
vas. máj. 14, 2006 21:27 |
|
|
krimlin
arany tag
|
..de ezzel még mindig nem mondtad meg, hogy hova keresed pontosan...
|
vas. máj. 14, 2006 20:44 |
|
|
Sufni_737
vas-tag
Csatlakozott: szomb. máj. 13, 2006 19:49 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Bp
|
Értelemszerűen ha volna kábelTV-m,tudnám ki a szolgáltató és van-e netszolgáltatásuk.
|
vas. máj. 14, 2006 18:22 |
|
|
shabba
arany tag
|
Annál hogy Bp némileg konkrétabb helybehatárolás kellene ahhoz hogy bármit is írni lehessen. Elég nagy a város, sok szolgáltató van. Van amelyik itt szolgáltat, van amelyi amott. Van amelyik csak adott kerületekben, vagy csak adott kerület egyes részén, esetleg még annál is lokalizáltabban csak bizonyos városrész, bizonyos utcáiban.
Kábeltv előfizetésed talán csak van otthon, ha igen akkor tudnod kell adott területen ki a kábelszolgáltató. Aztán tőle meg kell kérdezni adott területen van-e netszolgáltatásuk. Ennyi. Ritka az hogy adott területen két párhuzamos kábelszolgáltató van. Előfordul de ritka mint a fehér holló.
|
szomb. máj. 13, 2006 20:48 |
|
|
Sufni_737
vas-tag
Csatlakozott: szomb. máj. 13, 2006 19:49 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Bp
|
szolgáltatók??
Sziasztok!!!!
KábelTV-Internet kombit szeretnék előfizetni,de nem tudom milyen szolgáltatók vannak jelenleg a piacon.Budapesti területen is szolgáltató céget keresek.UPC-t próbáltam,mi kerületünkben nincsenek.TvNetet most nézem,de nálam tájékozottabb emberek segítségét szívesen fogadom!!
Akár itt,akár emailen...
Köszönöm!!!
|
szomb. máj. 13, 2006 19:55 |
|
|
grimi
arany tag
|
Nem tudom lehet-e gyorsítani a dolgot. Engem az zavar, hogy egyik havernak ugyanaz a kábelnetes előfizetése van mint nekünk (256/64kbit), neki mégis 30-70k-val jön dc-ről a cucc, nekem meg 1-6k-val. Pedig biztos nem ért a net buheráláshoz, mert egy hónapja van kb net náluk. Tudom, hogy ez irigység meg rosszmájúság, de nem tehetek róla mikor ezt hallom tőle vagy mástól írtó balf***nak érzem megam.
|
kedd feb. 15, 2005 8:25 |
|
|
m.joco
arany tag
|
hY!
a mult héten végre bekötötték a kábelnet othont,jön is 130K-val !!
nem voltam othon amikor csinálták,a **** azt mondta,h jobban értenék hozzá akor simán lehetne 1500k-val is töltögetni.
Tényleg meg lehet valahogy gyorsitani a netet?
|
hétf. feb. 14, 2005 22:24 |
|
|
bcslaci
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: Békéscsaba
|
Nem csak veled fordul elő. Nyugodj meg! Én Bcsabán telepítek az axelerónak kb 300 várakozónk van, de nincs modem az országban és így áll a dolog. Kb dec 28.-i igényeknél tartottunk mikor elfogyott és nekünk is február első hetére ígérték a következő szállítmányt.
|
pén. jan. 21, 2005 19:47 |
|
|
m.joco
arany tag
|
Hy mindenkinek!
dec 27én megrendeltük a matávkábelnetet!Azt olvastam meg a **** akivel kötötük a szerzödést,h 2 max 3 hét a bekötés.
dec 7én felhivtam a 1234et azt mondta a csaj,h mikor jönnek megcsinálni,m elöször meg kell nézniük,h a hálozat elbir e még engem és a vonalat is elenörizni kell elötte -kb egy év van csillagpontos rendszer szoval ezt azért kéne tudniuk.
dec 12 ujbol 1234 már azt mondta,h csak várnom kell a szerelök hivását, kb napot se tudtak mondani,m abekötést nem az axelero végzi hanem alvállalkozok.
dec 14: akivel kötöttük a szerzödést azt mondta,h legkorábban 21én tudak jönni
dec 20: du felhivom azt a **** aki avel a szerzödést kötöttük,nagynehezen megadta annak a mobilszámát aki a bekötést végzi,felhivom a **** és a bemutatkozás után röktön azzal kezd,h nincs modemjük és csak február 10én lesz és eddig 200 bekötéssel van elmaradva ja és Egomi vagyok és nem jönnek csak hetente párszor,m Óbudárol jönnek.Majd 1234 ök nem tudnak semmien hiányrol!(nagy sz öszhang!!!!!!!)
Csak nálam volt(van) ilyen **** vagy ez elö szokott fordulni másokkal is?
|
pén. jan. 21, 2005 10:44 |
|
|
m.joco
arany tag
|
Hy mindenkinek!
dec 27én megrendeltük a matávkábelnetet!Azt olvastam meg a **** akivel kötötük a szerzödést,h 2 max 3 hét a bekötés.
dec 7én felhivtam a 1234et azt mondta a csaj,h mikor jönnek megcsinálni,m elöször meg kell nézniük,h a hálozat elbir e még engem és a vonalat is elenörizni kell elötte -kb egy év van csillagpontos rendszer szoval ezt azért kéne tudniuk.
dec 12 ujbol 1234 már azt mondta,h csak várnom kell a szerelök hivását, kb napot se tudtak mondani,m abekötést nem az axelero végzi hanem alvállalkozok.
dec 14: akivel kötöttük a szerzödést azt mondta,h legkorábban 21én tudak jönni
dec 20: du felhivom azt a **** aki avel a szerzödést kötöttük,nagynehezen megadta annak a mobilszámát aki a bekötést végzi,felhivom a **** és a bemutatkozás után röktön azzal kezd,h nincs modemjük és csak február 10én lesz és eddig 200 bekötéssel van elmaradva ja és Egomi vagyok és nem jönnek csak hetente párszor,m Óbudárol jönnek.Majd 1234 ök nem tudnak semmien hiányrol!(nagy sz öszhang!!!!!!!)
Csak nálam volt(van) ilyen **** vagy ez elö szokott fordulni másokkal is?
|
pén. jan. 21, 2005 10:43 |
|
|
Senszey
ezüst tag
|
upc: www.chello.hu
ha akcioznak, nem szokott lenni belepesi dij.
A.
|
szer. jan. 19, 2005 16:26 |
|
|
krida
vas-tag
|
Halika!
Irjatok pls budapesti, Kábelnet szolgáltatókat, a XIII. kerületben, mert itt ahol én lakom, nem lehet ADSL -t:(((
Lehetőleg olcsó legyen (max. 10.000ft) és ne legyen egyszeri dij...
|
szer. jan. 19, 2005 16:11 |
|
|
Senszey
ezüst tag
|
A kabelezes meg mindig a legolcsobb, csak picit macerasabb, mint a WLAN. Vegyel kulteri UTP kabelt, ha fold alatt vinned, azert tedd bele egy csobe...
En a minap neztem kulteri kabelt, nagykerben 50+afa metere...
es a 20m meg se kottyan neki, 100 korul van a szabvany szerint a hatar (vagy 180, nem tudom hirtelen).
A.
|
csüt. jan. 13, 2005 17:35 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Re: Kellemes Karácsi Ünnepeket!
rnorbert írta: CineDOG írta: Miért kábeleznél? Olcsón lehet wlan-okat venni. Elsőként Kellemes Karácsi Ünnepeket Neked is és mindenkinek, aki olvassa ezt! A WLAN mennyire megbízható? Nem tudja elérni pl. egy szomszéd? S mekkora a hatótávolság? Nem zavarná a sok fal? Ill teszem az, ha lenne 50m vagy még több távolság? Oda is jó? Mert, ha igen, akkor semmi gond. Ja és a sebesség??? Én 120kb/s-mal töltök le. Ezt is tudja a wlan? Köszi mindent! Norbi http://rnorbert.fw.huhttp://adokveszek.fw.hu
A Metroban akciózták, de máshol is van.
A wlan jóval nagyobb sebességet tud mint a te netes letöltési sebességed.
A távolságot passzolom, de bizti van itt okosabb. Megbízható.
|
csüt. dec. 23, 2004 21:17 |
|
|
rnorbert
vas-tag
|
Kellemes Karácsi Ünnepeket!
CineDOG írta: Miért kábeleznél? Olcsón lehet wlan-okat venni.
Elsőként Kellemes Karácsi Ünnepeket Neked is és mindenkinek, aki olvassa ezt!
A WLAN mennyire megbízható? Nem tudja elérni pl. egy szomszéd? S mekkora a hatótávolság? Nem zavarná a sok fal? Ill teszem az, ha lenne 50m vagy még több távolság? Oda is jó? Mert, ha igen, akkor semmi gond. Ja és a sebesség??? Én 120kb/s-mal töltök le. Ezt is tudja a wlan?
Köszi mindent!
Norbi
http://rnorbert.fw.hu
http://adokveszek.fw.hu
|
szer. dec. 22, 2004 6:46 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Miért kábeleznél? Olcsón lehet wlan-okat venni.
|
vas. dec. 19, 2004 11:58 |
|
|
rnorbert
vas-tag
|
kábelnet
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a házban van a számítógépem tvnetes internettel. Van a ház mellett egy műhelyem a kertben, s oda szeretném a pcmet kiköltöztetni nettel. Szerintetek ha ez az utp-s kábel kint menne az udvaron a hidegben-melegben, levegőben, vagy föld alatt, működne a dolog, kb 20m távolságban?
Norbi
|
vas. dec. 19, 2004 11:46 |
|
|
shabba
arany tag
|
Akkor értem. Egyes TvNetwork területeken április környékén úgy modosítottak hogy PPPoE-n keresztül történik meg a kapcsolódás mint ADSL esetén. Én úgy tudom ez szeged környékén lannetes területeken történt meg. PPPoE esetén pedig tényleg szükséges a jelszavas azonosítás. Hogy ennek mi értelme volt arra konkrét állásfoglalás tudtommal nincs a cég részérõl, mi anno találgattunk errõl HwSw fórumban.
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=57570
|
vas. aug. 29, 2004 19:07 |
|
|
EsoX
vas-tag
|
Egy helyes kis ablakban a csatlakozás gombra klikk előtt kell a jelszót megadni.Furcsa számomra,mert eddig azt hittem,hogy a kábelnetnél a kapcsolat folyamatosan él a gép bekapcsolásával.Ez felvetette bennem azt a gondolatot,hogy az adott jelszóval bármelyik kábeltv-s kapcsolódási pontról csatlakozhatok?Vagy mi lenne akkor,ha két különböző helyről jelentkeznek be egyszerre uazzal a jelszóval?A szolgáltató a TvNetwork.
|
vas. aug. 29, 2004 18:37 |
|
|
shabba
arany tag
|
Mikor kéri tõleg a jelszót a kapcsolódás során?
Mindent meg lehet oldani ha elégséges pénzt szánsz rá és értesz is hozzá hogy kell megcsinálni. 1km-es távolsághoz már nem elég önmagában két wireles AP hanem külsõ antennák is kellenek ami további pénzt, szerelést és hozzáértést kíván.
|
vas. aug. 29, 2004 16:23 |
|
|
EsoX
vas-tag
|
Ha a kábelmodemet azonosítja a szolgáltató,akkor mire van a jelszó?Lehetséges wireless úton megosztani a kapcsolatot?A távolság kb. 1 km.
|
vas. aug. 29, 2004 15:31 |
|
|
MeX
ezüst tag
Csatlakozott: vas. aug. 29, 2004 10:58 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: CyberSpace
|
Nekem is KabelNet van már 1 éve és rendkívűl meg vagyok vele elégedve.
A Kábelszolgáltatónak 5 percre van az irodája ha bármilyen probléma lenne,de nincs.
Még 1 éve 512/128 volt most pedig már 768/256kbit/sec a fel-le tőltés.
|
vas. aug. 29, 2004 12:14 |
|
|
shabba
arany tag
|
Meggylé írta: Kár.
Azért nem gondolhatod ezt komolyan. Ha mindenki kénye kedve szerint állítgathatná a saját limitjeit a szolgáltató eszközein akkor alapvetõ hogy mindenki korlátlan sebességet állítana be magának. Onnantól totál értelmüket vesztenék a kialakított csomagok, és elõbb utóbb a hardcore userek gátlástalan forgalma 30-56Mbps sebesség mellett totál kiütné a szolgáltató hálózatát.
|
vas. aug. 29, 2004 1:13 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Kár.
|
szomb. aug. 28, 2004 22:39 |
|
|
shabba
arany tag
|
A sebességet a fejállomáson korlátozzák be, ahhoz pedig neked nincs jogosultságod hozzáférni.
|
szomb. aug. 28, 2004 22:07 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Így van. Kap mindenki egy modemecskét a lakásába, és azt azonosítja be a rendszer.
Csak azt nem tudom, hogy ha nálam van a modem, akkor ők hogy tudják adagolni nekem a sebességet?
Merthogy a fibernetnél több korlátlan csomag is van, különböző sebességekkel, és persze árakkal. Nem lehet ebbe valahogy belepiszkálni tőlem?
Kezdetnek volt a vodanet, majd a 2-3szor gyorsabb MINI csomag 128/64kbit/sec havi 2500-ért korlátlanul, de váltottam a gyorsabb ALAP csomagra, ami 384/128 kbit/sec egy évre 6750-ért.
|
szomb. aug. 28, 2004 20:15 |
|
|
shabba
arany tag
|
Kábelnetes hálózatoknál nem jellemzõ a jelszavas azonosítás használata, magát az eszközt(modemet) azonosítja a szolgáltató.
|
szomb. aug. 28, 2004 18:54 |
|
|
EsoX
vas-tag
|
Ave!Most újították fel nálunk a kábeltévéhálózatot, és így lehetővé vált az internet előfizetés.Egy haverom már be is nevezett rá.A kérdésem a következő:Ha én is az ő jelszavával csatlakozom a netre(persze kábelmodem csatlakoztatása,és megfelelő beállítások után),akkor az feltűnik a szolgáltatónak?Tehát képes észlelni, ha például egyszerre vagyunk bejelentkezve?
|
szomb. aug. 28, 2004 17:16 |
|
|
hcs
arany tag
|
Re: Net help!
Myair írta: Sziasztok! Most kötötték be nálunk(faluban) a kábeltévét! Van lehetőség ilyen helyen kábeles internetezésre? Mi kell hozzá? Voda Gprs netet használok 3650 + usb-s Irda! Elég lassú és nem igazán stabil! Mivel nálunk nincs bevezetve sem cselló ,sem adsl,ezért érdekelne a kábeltévés net! Köszi a segítséget!
Szia!
Kábeltévés internetezésre ott van lehetőség, ahol a kábeltévés vagy társ szolgáltató szolgáltat kábelnetet. Tőlük kell érdeklődnöd, hogy foglalkoznak-e a témával, de sok esélyed nincs rá. Ha szolgáltatnának internetet, akkor azt öles betűkkel hirdetnék, ugyanis nagyon drága beruházás a megvalósítása és a megtérülése csak sok előfizetővel lehetséges.
Sok szerencsét hozzá
üdv
|
szomb. júl. 24, 2004 22:02 |
|
|
Myair
ezüst tag
Csatlakozott: vas. júl. 04, 2004 21:47 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Otthon
|
Net help!
Sziasztok! Most kötötték be nálunk(faluban) a kábeltévét! Van lehetőség ilyen helyen kábeles internetezésre? Mi kell hozzá? Voda Gprs netet használok 3650 + usb-s Irda! Elég lassú és nem igazán stabil! Mivel nálunk nincs bevezetve sem cselló ,sem adsl,ezért érdekelne a kábeltévés net! Köszi a segítséget!
|
pén. júl. 23, 2004 22:53 |
|
|
schlaci
|
Én is telepítek kábeles netet a matávkábelnek, és nálunk semmi akadálya, hogy ne az első elosztási pont előtt legyen a modem, csak speckó leágazókat kell beépíteni a meglevő elosztók helyett és persze több zavarszűrőt kell beszerelni, de műszakilag megoldható. Próbálj egyezkedni a szerelőkkel mikor kijönnek. A vékony koaxot felejtsd el, még a TV sem működik róla normálisan, a minimum a 3-szorosan árnyékolt jó minőségű koax. Egyébként a modem UTP kábellel csatlakozhat a géphez így tényleg csak az újraindítás kényelmetlensége marad, bár én is használom itthon és egy fél éve nem is néztem a modemre.
Sok sikert!
|
szomb. ápr. 17, 2004 15:50 |
|
|
sasfioka
ezüst tag
|
Rozso2 írta: Igen. Van az emeleten van kábelTV, de azt mondták, hogy az első elágazás előtt kell elágaztatni a modem felé. Az első elágzás most a pincében van. 3 TV felé ágazik ott el. Egyébként nem tudom mennyire fontos szabály, hogy ott kell elágaztatni, de gondolom nem véletlen.
Azért annyira nem hülyeség... Ugyanis az elágazások elé betesznek egy szűrőt, mely a kábelmodem és a tv jeleit kapja szét, pontosabb a kábelmodemnek nem engedi, hogy a tv frekvenciarészére nyomjon valami zajt, illetve a te tévédnek nem engedi, hogy a kábelmodem frekvenciarészére nyomjon valamilyen zajt... Ezért ha van a pincében egy leágazás, majd te a második leágazáshoz teszed ezt a szűrőt, akkor az első leágazáson csüngő tévék elég rendesen beleszólnak a netedbe majd.
Tehát az elágazások elé kell MINDENKÉPP berakni a szűrőt, ennek következtében a szűrőtől két kábelnek kell feljönni. Amúgy létezik iszonyat vékony, kettő valamint háromszoros árnyékolással ellátott koaxkábel is. Csak az UPC ilyeneket nem használ, egy fajtából van nekik sok Próbálkozz azzal, hogy saját magad szerzed be, és kiépíted a lekötéshez a "vonalat".
A kábelmodemet pedig a pincében elhelyezni nem jó megoldás, mert mint már írták sokszor kell a modemreset, vagy akármi más. Illetve nincs szem előtt, hogy mit csinál. A másik dolog, hogy ugye a modemtől UTP (illetve talán már van lehetőség USB-re is) kábelen megy a gépbe az adat, ennek megfelelően, ha lenn helyezed el a kábelmodemet, felfelé egy UTP kábel kell, ami NEM FUTHAT PÁRHUZAMOSAN ÉS KÖZEL elektromos vezetékkel. Ez - mint írtad - nálatok sajnos fennáll, tehát nem igazán jó megoldás.
Mégegyszer mondom, szerezz be ultravékony, de legalább kétszeresen árnyékolt koaxkábelt!
SF
|
szomb. ápr. 17, 2004 12:51 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Igen. Van az emeleten van kábelTV, de azt mondták, hogy az első elágazás előtt kell elágaztatni a modem felé. Az első elágzás most a pincében van. 3 TV felé ágazik ott el.
Egyébként nem tudom mennyire fontos szabály, hogy ott kell elágaztatni, de gondolom nem véletlen.
|
szomb. ápr. 17, 2004 12:27 |
|
|
fuzy
ezüst tag
|
Celszeru a gephez kozelrakni a modemet. sokszor elofordul, hogy ki kell a modemet huzni a halozatbol es vissza. Most ezert le-fel szaladgalni az emeleten...
Egyebkent nem ertem. Van az emeleten kabeltv?
|
szomb. ápr. 17, 2004 11:58 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. KábelTV-s internetet szeretnénk bekötni, de van egy kis gond. A kábelmodemhez vezető utat a házban az első elágazás előtt kell kialakítani és ez nekünk a pincében van, a számítógép pedig az emeleten. Ez nem is lenne gond, de a vastag kábelvezetéket nem tudnjuk felhozni az emeletre csak ha szétverjük a fél házat. Ezért arra gondoltunk, hogy esetleg a pincében helyezzük el a kábelmodemet és ha abból vékonyabb vezeték jön, akkor azt még fel tudnánk vezetni az emeletre.
Kérdés:
-Tényleg vékonyabb vezeték jön a kábelmodemből, mint a koax TV-s vezeték? (Max. UTPs vastagság)
-Gond-e hogy a kábelmodem és a számítógép között kb. 12méter lenne és pár méteren 220V mellett jönne a kábel?
-Esetleg más ötletetek van-e?
|
szomb. ápr. 17, 2004 10:42 |
|
|
gris
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 683 Tartózkodási hely: lehetőleg üvegközelben
|
a chello és a matávnet című dolgokra gondolsz?
nekem matávkábel van és nagyon jó.
|
szer. ápr. 14, 2004 17:46 |
|
|
digikav
ezüst tag
|
KábelTV-s internet
Sziasztok!
Már nyitottam egy "mobilis internet" témát, de a kábeltévés net is érdekelne!
Ha valaki ezzel kapcsolatban is tud tájékoztatást adni, annek előre megköszönöm!
|
szer. ápr. 14, 2004 13:27 |
|
|