Szerző |
Üzenet |
ZSO80
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 70 Tartózkodási hely: Budapest
|
Itthonról, egy másik gépről igen. Viszont a munkából már nem, bár ott lehet proxy van és azért nem!
Tényleg, ezek a beállítások mit jelentenek, esetleg valami még kellhet ezek közül hozzá?
Nekem van olyan, hogy static IP address, az mire jó?
És a lan IP range? Azon belül MAC access setting:
MAC Access Limit: Enable Disable
Website Access: Allow Block
MAC Address: -----
Ezzel lehet valamit kezdeni?
Static Routing: 1234567891011121314151617181920
Destination LAN IP: ...
Subnet Mask: ...
Default Gateway: ...
Hop Count:
Interface: WANLAN
Show Routing Table
És ezzel mit lehet kezdeni?
Bocsánat, hogy ezeket kérdezem, de ezek a routerem menüpontjaiból vannak, hátha kellhet valamelyik a távoli asztalhoz, vagy távoli beindításhoz!
|
kedd márc. 08, 2005 21:37 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Most akkor sikerült, vagy nem sikerült interneten bekapcsolni a gépet
|
kedd márc. 08, 2005 21:21 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 70 Tartózkodási hely: Budapest
|
Újabb fejlemény?
WOL.EXE broadcasts a "Wake On LAN" packet to the Network Interface Card (NIC) with the specified MAC address.
Example:
wol 5c9d32b5f287
Notes:
The motherboard must support Wake On LAN.
The NIC must support Wake On LAN.
There must be a wire connecting the motherboard's WOL port to the NIC's WOL port.
The Wake On LAN feature must be enabled in the motherboard's BIOS.
The "Good Connection" light on the back of the NIC must be lit when the machine is off.
Port 12287 (0x2FFF) must be open.
Packets cannot be broadcast across the Internet. That's why they call it Wake On Lan, not Wake On Internet.
Az utolsó sor lehet érdekes! Lehet interneten nem lehet a gépet feléleszteni?
|
kedd márc. 08, 2005 15:17 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
Hát majd otthon pontosan megnézem a beállításokat, de ha jól emlékszem, akkor meg kell adni a statikus IP címet, és mellette a hálókártya MAC címét. Így tudni fogja, hogy ha a statikus IP-re megy a magic packet, akkor melyik MAC című kártyát élessze fel.
A ki van kapcsolva a gép, akkor is van a routerednek IP címe, és, ha arra küldöd a packetet, akkor ő azt továbbtja a MAC addressre.
|
kedd márc. 08, 2005 14:59 |
|
|
Buksika
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 81 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Zso, hogy hoztad össze, hogy sikerült a gép bekapcsolása? Mit forwardoltál milyen ip-re? Mert nekem az a gondom, hogy amíg nincs bekapcsolva a gép, ip címe sincs, így nem tudom hova küldeni a magic packetet.
|
kedd márc. 08, 2005 11:42 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
Helló Mindenki!
Sikerült a távoli gép beindítása is!!!
Nagyon jó a poweroff programocska, de a legjobb az AMD-től a magic pocket program! Nagyon jól használható, egyszerű, és utána logmeinnel tudom vezérelni a gépet!
|
szomb. márc. 05, 2005 10:02 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásod!
A PcAnywhere ugye Symantec termék? Azzal elvileg minden megoldható?
Most jelenleg a LogmeIn-nel próbálkozom, majd meglátjuk.
A munkahelyemről távoli elérésen sem tudom elérni a gépemet. Lehet, mert proxy van?
|
pén. márc. 04, 2005 10:01 |
|
|
Buksika
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 81 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ügyes vagy!
Távolról bekapcsolás: http://it.news.hu/rios3_forum.php?mod=4 ... 1077&arc=f
nekem ilyen routerem van, de úgy látom nem csak nekem nem sikerült eddig összehoznom. Német oldalnak is van linkje benne ahol ugyanezt vitatják. Tehát nem éppen egy egyszerű hozni.
Sok képernyő-átvevő program van, csak mivel mondtad hogy XP-d van, és mivel van benne beépített, ezért nem bonyolítottalak más programmal. Szóval van olyan is amivel fájlokat is tudsz mozgatni, meg van olyan is, amivel nem. Az xp-é nem ilyen. De pl. PCAnywhere-el lehet, viszont ez fizetős. Ha ingyene kell, akkor töltsd le a http://www.realvnc.com ról a VNC-t. Ennek két része van, egy szerver része amit a gépedre felteszel, a másik amivel nézed. Azonban! A szerver részében van egy java progi, vagyis egy egyszerű web böngészőn keresztül is tudid nézegetni. Azonban a viewert sem kell telepíteni, és pár kb., vagyis mailben is lehet küldözgetni. Ennek a proginak az előző mintjára egy 5800 és 5900 portot kell nyissál a jávás meg nem jávás kliens belépésére.
A winyó elérésre egy kis ftp szervert javaslok, ezt legalább más is el tudja érni akinek adsz hozzáférést. Sok van belőlük. Ajánlat: http://www.guildftpd.com/ Nekem legalábbis ez van, rengeteg mindent be lehet állítani, pl. sebességkorlátot is lehet megadni userenként, ami hasznos lehet, de töbszörös bejelentkezést, timeout-ot, vagy hasonlókat is.
|
csüt. márc. 03, 2005 16:07 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
SIKERÜLT!!!
Nagyon kösznönöm mindenki segítségét!!! A Zonealarmot is ki kellett kapcsolnom, hogy menjen az egész, ugye elég a router tűzfala?
Azért még pár kérdésem lehet?
Tulajdonképpen én szeretném távolról tudni be és ki kapcsolni a gépemet.
Meg tudom azt tenni, hogy az idegen géperől mikor belépek a sajátomra, akkor a sajátomon is lehessen látni, hogy mit csinálok? Mert most alapban kilép a windowsból és ennyi.
A gépemről tudok fájlokat másolni az idegen gépre?
Win 98 alól is elérhetem a gépem vmilyen programmal?
|
szer. márc. 02, 2005 10:56 |
|
|
Buksika
ezüst tag
|
Igen, a hívott gépnévhez beírod a dyndnst féle nevet, (vagy az adsl kapcsolat során kiosztott ip címet). No és arra a felhasználónévre és jelszóra is szükséged lesz, amivel a gép "elindul".
Azért majd szólj, ha sikerült.
|
kedd márc. 01, 2005 20:47 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
Nagyon köszi a segítséget! Amint hazaérek a munkából, ki is próbálom. A wake up most nem érdekel, először végre a távoli elérés menjen már, utána ráérek azzal foglalkozni!
Tényleg, még egy kérdés: Akkor a távoli gépről a nev.dyndns.org beírással tudom elérni a gépem? Hisz ezért kellett a dyndns felh.nevet és jelszót beírni a routerbe nem? Vagy mit kell kezdenem ha van egy dyndns felh.nevem, és egy jelszóm?
|
hétf. feb. 28, 2005 13:00 |
|
|
Buksika
ezüst tag
|
Igen, az első tökéletesen jó, a Redirect IP-hez kell a géped (belső hálós) IP címe, a port range-hez kell beírnod a 3389-et, a protocollnál én úgy TCP-t mind UDP-t beállítottam, de azt hiszem elég a TCP.
A wake on lan ettől még nem fog menni, ezzel csak a távoli elérés portját nyitottad meg, de ha megy a géped, máris kell működjön a távoli asztali kapcsolat. Ja, ha SP2-d van, akkor a belső windos tűzfalnál is nézz szét a vezérlőpultban, mert asszem alapban le van tiltva.
|
hétf. feb. 28, 2005 12:24 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
Nálam olyan van, hogy virtual server menüpont, azon belül Redirect IP address, és port range, és protocol. Esetleg ez lenne?
Vagy van olyanom, hogy Special Application, azon belül application name, és van ott is hogy port range-outgoing,incoming.
|
hétf. feb. 28, 2005 10:27 |
|
|
Buksika
ezüst tag
|
Ezen kívül a roteren engedélyezni kell a 3389-es portot (távoli elérés) és forwardolni kell a Te géped ip címére. Innen már sima az út. Én a Wake On Lan-t nem tudtam összehozni, mert állandóan felébredt a gépem ahogy a routeren lógott.
|
vas. feb. 27, 2005 0:35 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
A DNS-ek nem változnak.
Elvileg nem kell semmi mást állítani, gyakorlatban nem ismerem azt a routert, passz.
Távoli asztalnál pedig a nev.dyndns.org -ot kell beadni.
Wake on LAN-nal még sose próbálkoztam, sok sikert hozzá.
|
csüt. feb. 24, 2005 10:43 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
Sziasztok!!!
Tegnap meglett a Canyon CN-BR1 routerem!
Nagyon tetszik, tudja a DDNS-t is, ismeri a dyndns-t is, tűzfalas, dmz stb. Szóval eddig meg vagyok vele elégedve.
Most jönnének a kérdéseim :
A gépemnek beállítottam fix IP címet, és meg kellett adnom a DNS1 és DNS2 beállításokat is, amit a routerből tudtam kiolvasni. Kérdésem, hogy ezek a DNS-ek nem változnak?
A router DDNS-be beírtam a nev.dyndns.org-ot, meg a jelszót. A DMZ-be a gépem fix IP címét.
Kell esetleg a router beállításaiba még valamit írni, hogy távolról elérhessem?
Távoli asztalnál, a nev.dyndns.org címet kell beadnom, és akkor a routeren keresztül a gépemhez irányít?
|
szer. feb. 23, 2005 9:00 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
Én viszont úgy szeretném. hogy például a router ddns menüjébe beírom a dyndsn.org regisztrációmat, és elvileg kikapcsolt állapotból is be tudom indítani a gépet interneten keresztül.
|
hétf. feb. 21, 2005 10:40 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Nem, asszem félreérthető voltam. Én a Dyndns-re, mint szolgáltatóra gondoltam. A routeren csak a DMZ-t kell beállítanod. A dyndns-en regisztráció után mindig összerendel egy hostnevet a te mindenkori IP címeddel. Ezt egy kliensprogi segítségével éri el, amit telepíteni kell a gépedre. Én inkább a no-ip -t szoktam használni, a dyndns-ről csak hallottam.
www.no-ip.com
A dyndns-é asszem www.dyndns.org, de több ilyen ingyenes szolgáltató van.
|
vas. feb. 20, 2005 17:43 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
Köszönöm szépen a válaszod. Nagyon sokat segítettél. Nekem nincs fix IP címem, így dyndns-em van. De mit kezdjek a dyndns-el? Be kell írni a routerba? Nekem nincs ddns menüpontom a 7004ABR EU routerba, és firmwaret sem találtam hozzá, csak a v2-höz! Vagy az is jó lenne hozzá?
|
vas. feb. 20, 2005 8:52 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Először is állíts be a gépeden fix IP címet. Ezt a Windows hálózat tulajdonságainál teheted meg. Ha az SMC routered alapbeállításon van, akkor legyen mondjuk a 192.168.2.2. Az alhálózati maszkot hagyd alapon (255.255.255.0), az átjárónak meg beírhatod a router IP címét, ami 192.168.2.1 szokott volt lenni SMC-éknél. Névszervernek meg írd be mondjuk a szolgáltatódét, ezt a szerződésen megtalálod, de asszem nem is nagyon kell. Na ezután menj rá a böngésződdel a router konfigjára, tehát címnek a 192.168.2.1-et add meg. Kér egy jelszót, alapból ez SMCADMIN (most nem emlékszem, hogy csupa nagybetű, kisbetű, vagy mind1). Ezután menj rá az advanced linkre, keresd meg a DMZ beállításokat, és oda írd be a géped általad megadott IP címét (192.168.2.2). Na ezek után ha kívülről hivatkozol a gépedre a külső IP címeddel (ami NEM azonos a 192.168.2.2-vel), akkor azt a router a te gépeddel rendeli össze. A WAN statusban megnézheted a külső IP címedet. Ha nem fix IP címed van, akkor célszerű regelni egy dinamikus DNS-t adó szolgáltatónál (No-IP, Dyndns stb.), de ez már egy új fejezet lesz... Sajnos ezzel a beállítással asszem a tűzfalat is kikapcsolod a géped felé, erre figyelj oda.
Na hirtelen ennyi, a többiek majd javítanak.
|
szomb. feb. 19, 2005 18:31 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
A gépemet szeretném elérni, mégpedig úgy, hogy ha máshol internetközelbe jutok, akkor be tudjak jelentkezni a saját gépemre, és úgy lássam, mintha előtte ülnék. Légyszi írjatok le minden lépést, mert nem nagyon vágom ezt a témát. Remélem az SMC routeremmel megoldható a dolog.
köszi.
|
szomb. feb. 19, 2005 17:56 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
mit es hogyan akarsz elerni?
web?
ftp?
vagy mit?
|
szomb. feb. 19, 2005 15:41 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
Ez nekem így kevés, én tényleg nem vágom a témát annyira, úgyhogy kérlek benneteket esetleg részletesen fejtsétek ki, mit is kell állítani.
|
szomb. feb. 19, 2005 10:13 |
|
|
dj atesz
ezüst tag
Csatlakozott: vas. feb. 13, 2005 16:24 Hozzászólások: 83 Tartózkodási hely: Komárom
|
nézd meg a router beállításait, és tedd szabaddá a megfelelő portokat.
|
szomb. feb. 19, 2005 9:49 |
|
|
ZSO80
ezüst tag
|
Távoli elérés routeren keresztül
Légyszi segítsetek!
Van egy SMC 7004ABR routerem, windows XP prof, és ADSL internet.
Azt szeretném beállítani, hogy bárhonnan, távoli internetről elérhessem a gépemet a routeren keresztül!!!
Leírnátok pontosan, hogy hol mit is kellene állítanom?
Köszi.
|
szomb. feb. 19, 2005 9:31 |
|
|