|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 37 hozzászólás ] |
|
Más GOOGLE képeknél, miért lassulnak be az Internet oldalak?
Szerző |
Üzenet |
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Re: Más GOOGLE képeknél, miért lassulnak be az Internet olda
Tron írta: Ezt 3* olvastam végig, de még mindig nem értem ... Na mind1. Igen, gyakran jó kis agytorna nacorvus írásait olvasgatni, de éppen ez benne a jó "Cerberus-os gep"az ógörög hitregékben az alvilág kapuját őrző sokfejű kutya. Levágod az egyik fejét (javítod a gép egyik hibáját), ott a másik. "8 Mb mem=val sem lesz jobb"1 Gigával röhögve kéne menni az XP-nek, de fentebb láttuk, hogy néha 2 is kevés neki. És 8-al sem lesz jobb. "planyoe ha a hagyomanyos mosoport>win EXp"pláne ha internet explorert használ.
|
vas. ápr. 08, 2012 10:15 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Ezt 3* olvastam végig, de még mindig nem értem ... Na mind1.
Boldog nyuszit Neked is!
|
vas. ápr. 08, 2012 8:46 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Reg voltam..meg ritkabban is leszek,csaladi okok miatt ,de nem tudom megalni szo nelkul a szenvedest Az a Cerberus-os gep8 Mb mem=val sem lesz jobb planyoe ha a hagyomanyos mosoport>win EXp-t hasznal rajta. Ps>bocsi a rettenetert sved a billenytue. Happy Easter
|
szomb. ápr. 07, 2012 4:36 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
HM ez érdekes és eddig nem is figyeltem: csupán az egér mozgatásával 20% körüli prociterhelés jelentkezik. Pedig ez nem pici ez a vas: 4G ram, dual 3GHz proc. A megnyitási lassúságot símán okozhat egy lassabb víruskergető.
|
csüt. ápr. 05, 2012 14:51 |
|
|
SziaMiAu
arany tag
Csatlakozott: szer. szept. 19, 2007 1:31 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Hungary
|
vackor írta: Jaj!!! Az üresjárat azt jelenti, hogy a CPU éppen nem csinál semmit. Üresjáratban van: várakozik, pihen, energiát spórol... Ha az idejének 99%-át ez tölti ki, akkor az azt jelenti, hogy nem terhelik le a programok. Ez teljesen normális dolog.
Amúgy ez nem a memóriahasználatot mutatja, hanem a CPU-idő használatot. A memória másik oszlopban van.
Egyébként ne csak a pillanatnyi értéket nézd, hanem a grafikont is, az többet mond a terhelésről. Üdv... Azt is szoktam nézni én is és beállítottam, hogy a piros grafikon csíkot is mutassa és az időnként az a Kernelmemóriát mutatja, szóval időnként fel ugrik a 100%-ba az most ha nézem egyébként a 30% zöld, akkor a piros végig alatta van a zöld grafikon csík alatt, de a zöld van, hogy kiugrik egészen 100% és van, hogy követi a piros is. A Lapozófájl egyébként, nekem most 547MB-on ál. CPU-használataát jelzö ugráll 10% érték alatti. Megjegyzem, amikor pl. mozgatom az egeret vagy megnyitom vagy bezárok egy Web oldalt, vagy ha csak gyorsan mozgatom az egér kurzorát is a zöld kiugrik a 100% felé, tehát szerintem épp akkor mutatja azt, hogy mennyit használt fel éppen, mert mikor semmit nem csinálok a gépen, akkor a grafikon is lenyugszik a 10% és az alá, sőt egészen le esik 0-ra. Akkor, most hogy is van ez ?:( De végül is engem nem is izgatna, hogy épp hol áll, ha nem lassulna be a gép vagy a Web oldal, de nekem a gép nem lassú, mert programok használata közben, ezt nem vettem nagyon észre. Ha csak azt nem, hogy valamiért a programok indításakor, van, hogy 10-20" másodperc is eltelik a megnyitásig, ezt tavaly még nem produkálta a gépem, hogy a programok lassan indulnak el, de ezt betudom az AVAST! 5-6-7 v. -nek, mert amióta ez az új van meg és fent, azóta vettem észre ezt a jelenséget, ezért gondolom azt, hogy az AVAST! a ludas benne... Üdv... HókuszPók'
|
csüt. ápr. 05, 2012 13:47 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Jaj!!! Az üresjárat azt jelenti, hogy a CPU éppen nem csinál semmit. Üresjáratban van: várakozik, pihen, energiát spórol... Ha az idejének 99%-át ez tölti ki, akkor az azt jelenti, hogy nem terhelik le a programok. Ez teljesen normális dolog.
Amúgy ez nem a memóriahasználatot mutatja, hanem a CPU-idő használatot. A memória másik oszlopban van.
Egyébként ne csak a pillanatnyi értéket nézd, hanem a grafikont is, az többet mond a terhelésről.
|
csüt. ápr. 05, 2012 13:28 |
|
|
SziaMiAu
arany tag
Csatlakozott: szer. szept. 19, 2007 1:31 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Hungary
|
nbela írta: SziaMiAu írta: Nekem ezt mutatja, mikor jól működik általában a gép és a NET. Húúú! Szönyű! Érdekes lenne a Feladatkezelő folyamatok fülén 2x klikkelni a fejlécben a memóriahasználatra, hogy felül legyenek a legtöbb memóriát zabáló folyamatok. Egy ilyen képernyőképet kellene feltenni, hogy miért eszik az az XP alapban 2 Gigabájtot a szokásos 400-600 Mega helyett. Utána pedig a gép tavaszi nagytakarítása. Persze szoftveresen.. Üdv... "Feladatkezelő folyamatok fülén 2x klikkelni a fejlécben a memóriahasználatra, hogy felül legyenek a legtöbb memóriát zabáló folyamatok." Elvégeztem és felülre került a "A rendszer üresjárati folyamata SYSTEM 0 CPU = Változó, de jó formán a 70-99% és a felett van és állandóan változik az érték a legtöbbet 97-99%-on áll. ?:( Közben keresgéltem a napokban a Web oldalak és a CPU indokolatlan lassulásaira és ezt találtam... El is végeztem a kézi-re állítást, de minden rendszer újra indításakor vissza áll ez a " AAWService.exe" ami mondanom sem kell nem mutat CPU használatot, azaz egyszer észre vettem és azért is kerestem rá, hogy mi is ez a " AAWServices.exe" és mihez is tartozik... ?:( Na, azt már rájöttem, hogy az Ad-Aware és benne a Settingjében, azaz a Beállításnál is kivettem az automatikus tálca ikon indulást vagy megnyitását, de ennek ellenére is minden gép újraindulásakor, látszódik a "Folyamatok listájában. ?:( Valamint a Kézi is vissza áll az automatikusra. ?:( Most akkor mi lehet ennek az oka ?:( Vírus lenne, de már az AVAST! is az Ad-Aware-t is lefuttattam teljes alapos vizsgálattal és a SpyBot-ot is az Ad-Aware, talált 2 vagy 3 Trojay Malwaer valamit, azt berakattam a karanténba. Na végül is ezzel az egészből azt akarom kihozni, hogy míg ezt az " AAWServices.exe"-t át állítom kézire, addig elég jól működik a Web lapok között, de miután ez vissza áll és 2-3 Weblapot megnyitok, és főleg ha a Web oldal valami áruház vagy sok képet tartalmaz, egészen lelassul és töttymörgés és élvezhetetlenné válik a Net szörpözés... Még valami, amit még azt hiszem nem említettem, hogy az " Avast! WebRep", azaz a Net elemző vagy Web oldalak biztonságát jelzője is, és az " Ad-Aware Security Toolbar" is engedélyezve van és látszódik az IE8 kezelő Menü részben... Lehet, hogy ezek is belassítják… Valamint, miért is áll vissza ez a " AAWService.exe", ha mindent, azaz kézire is állítok és kiveszem az automatikus indítást is a tálcára jelölőnégyzetből, azaz a pipát, valamint, minden beállítást el is mentek... Üdv... HókuszPók'
A hozzászólást 9 alkalommal szerkesztették, utoljára SziaMiAu csüt. ápr. 05, 2012 14:45-kor.
|
csüt. ápr. 05, 2012 13:14 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Azokon az újratelepítés se segít, aki a Flash Playerrel telepíti a McAfee-t vagy mindenféle toolbar-okat. A win saját hülyeségeiről már ne is beszéljünk. Részemről elsőre a Ccleaner-Defraggler-AVG Pc Tune Up trióval szoktam nekiesni ilyen gépnek. Persze ezeket sem árt ismerni, mit és hogyan csinálnak.
|
szer. márc. 28, 2012 18:50 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Tron írta: ... SziaMiAu-nál valami nagyon nincs rendben... Az biztos. Én megpróbálnék egy új telepítést (persze menteni a meglévő partíciót).Csak kiderül, mi a gond.
|
szer. márc. 28, 2012 18:33 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Részemről ha sebességteszt, akkor [url]speedtest.net[/url] SziaMiAu-nál valami nagyon nincs rendben. Nem elég, hogy megeszik az XP-je 1G ramot, még kér 2G swap-ot is. Nem csoda, ha lassú. A Doodle amúgy a napokban egy sima statikus jpg kép volt. Ennél minden más rosszabb, próbáldcsak pl az origót betenni kezdőnek. Csak úgy próbaképpen fut: Active sync, Outlook express, Mozilla, TC, VLC, Word, Ecxel, MS Outlook, IE, HD Sentinel, Nero, Taskmanager. Háttérben AVG, uTorrent, cFosSpeed. RAM fogyasztás 1.2G, swap 0,8G, proci 15% körül (igaz, ez utóbbi nem mérvadó, 2 magos 4400-as Athlon)
|
szer. márc. 28, 2012 17:35 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
SziaMiAu írta: ... Ma többször is mértem, de mindig mást mutat GTS és UPC Speed Test egyaránt, csak érdekes mód, a UPC Speed Testje, mindig többet mutat, vajon véletlen lenne ... Nekem gyakorlatilag egyforma (bár a másik nem GTS).
|
szer. márc. 28, 2012 15:12 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
nbela írta: miért eszik az az XP alapban 2 Gigabájtot a szokásos 400-600 Mega helyett. Jogos. Nálam most a Win7 1,6 GB-ot használ, ebből 600 MB a Google Chrome 7 megnyitott lappal. Szerk.: Bezártam, csak az alap dolgok maradtak. 780 MB a használt memória.
|
szer. márc. 28, 2012 8:28 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Azt azért tudnod kell, hogy TCP/IP alapon nincs stabil sebesség. A hálózati terheléstől és a prioritástól függően bizonyos határok között folyamatosan változhat a sávszélesség, és a mérési módszerek sem egyformák! A saját szolgáltatód tesztjét közvetlenül elérheted, más szolgáltatóét meg csak a BIX-en keresztül. SziaMiAu írta: 4. Ennél viszont észre vettem, hogy majd mindig 80-90% feletti az érték vagy %-ék... Ezen ne lepődj meg. Ha éppen nem csinál mást a gép, akkor üresjáratban van. Három dolgot tudok javasolni. 1. Az internet beállításoknál ellenőrizd a kapcsolatot. Van beállítva proxy? 2. Amikor lelassul az egész, akkor próbáld meg az IE-t letiltott bővítményekkel indítani. A start menüben valahol a kellékek/rendszereszközök között szokott lenni ilyen ikonja, vagy a futtatáshoz beírod: iexplore.exe -extoff Ha ilyenkor javul a helyzet, akkor az IE bővítményei között van valami gond. Esetleg csatolj be egy képet a bővítmények listájáról is, hátha látunk valamit köztük... 3. Tegyél fel egy másik böngészőt is (még ha nem is használod), és lassulásnál próbáld azzal is.
|
szer. márc. 28, 2012 8:16 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
SziaMiAu írta: Nekem ezt mutatja, mikor jól működik általában a gép és a NET. Húúú! Szönyű! Érdekes lenne a Feladatkezelő folyamatok fülén 2x klikkelni a fejlécben a memóriahasználatra, hogy felül legyenek a legtöbb memóriát zabáló folyamatok. Egy ilyen képernyőképet kellene feltenni, hogy miért eszik az az XP alapban 2 Gigabájtot a szokásos 400-600 Mega helyett. Utána pedig a gép tavaszi nagytakarítása. Persze szoftveresen..
|
szer. márc. 28, 2012 7:55 |
|
|
SziaMiAu
arany tag
|
Üdv... ! Tessék A DOODLE elhúzott és a GooGle megérkezése után éjfél utántól, már is helyre jönnek az oldalak betöltődése, Max.5"-10" másodperc a leghosszabb Megőrjít, komolyan mondom, ennyi időt elcseszerinteni az embernek és még a méreg és a tehetetlenség érzése, hogy nem tudom, mi okozza a Breeaket... Teszek fel pár képet, ha nem haragszotok, hátha valakinek mond valamit, de ezeket a Doodle eltűnése után fényképeztem, azaz a Doodle normál GooGle kép visszajötte után, alatt készítettem... 1. Nekem ezt mutatja, mikor jól működik általában a gép és a NET. Vezérlőpult/Rendszer/Általános Fülön. 2. Ennél a Diagramnál Pl. a legnagyobb csúcs 88% volt, amint azt ti is látjátok a képből, de rövid ideig, ezt már a Doodle eltünése után készítettem. Mikor viszont le van lassulva a (Gép) vagy a (Web) oldalak működése, gyakran van a 100%-ban és van hogy hosszabb ideig is, tehát nem 1"-2"-3"-ig 3. Pár oldal van megnyitva jelenleg az IE8-al és amint látjátok a 2-3 progi. 4. Ennél viszont észre vettem, hogy majd mindig 80-90% feletti az érték vagy %-ék... Üdv... HókuszPók'
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SziaMiAu csüt. ápr. 05, 2012 14:44-kor.
|
kedd márc. 27, 2012 23:17 |
|
|
SziaMiAu
arany tag
|
Üdv... ! Megint be van lassulva a NET-em, ezt mindig akkor a Doodle okozza nálam... Megörülök tőle ! Fél napja, hogy minden oldalra átlag 20"-30"-40" másodperc, mire betöltődik egy oldal. ! Valaki mondja meg mit csináljak, könyörgöm, vagy valaki szóljon már a GooGle kezelőjének a jelenségről, mert ez évek óta így megy, csak mert eddig nem szóltam és tűrtem, attól a jelenség valós ! Vagy a HisziPiszi 25Mbit nem is 25Mbit Ma többször is mértem, de mindig mást mutat GTS és UPC Speed Test egyaránt, csak érdekes mód, a UPC Speed Testje, mindig többet mutat, vajon véletlen lenne Üdv... HókuszPók'
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára SziaMiAu szer. márc. 28, 2012 0:11-kor.
|
kedd márc. 27, 2012 22:50 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Laci_L! Lemaradtál bizony! Nem mai technika. Viszont ami még mindig kérdés (számomra legalábbis): Sziamiau/Hókuszpók gépében ez játszik, vagy a másik (a melegedés miatti). Reméljük visszajön és segít.
|
kedd márc. 27, 2012 17:36 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Laci_L írta: Egyszerűen lemaradtam hardver ügyben. Persze elképzelhető, hogy van ilyen, de még nem láttam. "elképzelhető" Direkt azért ollóztam be az Aida képernyőképet, hogy hihetőbb legyen
|
kedd márc. 27, 2012 16:39 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
nbela írta: ... Ez például a munkahelyi gépem ... Egyszerűen lemaradtam hardver ügyben. Persze elképzelhető, hogy van ilyen, de még nem láttam. Nyilván alaplap függő. Az én alaplapom már 5 éves, azt biztos hogy nem lehet izélgetni.
|
kedd márc. 27, 2012 16:18 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Laci_L írta: Én lehet, hogy eddig a holdon éltem, de a proc órajele mitől változik menet közben? Az nem lockolt egy beállított értéken? Ez például a munkahelyi gépem: Amíg nyugi van, addig 1200. A fenti példához kapcsolódva akkor is ennyi, amikor az Eset töltögeti lefelé a frissítést. (Maga a letöltés az nem terheli a procit.) Letöltés és frissítés után -a rendszerfájlok ellenőrzésekor- pedig felpörög 2400-ra. SziaMiAu írta: 1.8Ghz a CPU, de most épp csak 791Hz fut... De, amint Frissült az Avast! Visszaállt 1.8Ghz-re... Na, most meg vissza 791Hz-re... Itt ugyanazt vélem látni, ha jól értelmezem. Alapban 791. Avast frissítés után 1800. Amikor befejezi a rendszerfájlok ellenőrzését visszaesik 791-re.
|
hétf. márc. 26, 2012 21:16 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Bocs, ha nem voltam elég precíz. Intel SpeedStep illetve AMD PowerNow a technológia neve: a terhelés függvényében változtatják az órajelet és a magfeszültséget.
|
hétf. márc. 26, 2012 19:55 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
vackor írta: ... terhelés alatt a cpu, akkor visszaveszik az órajelet... Én lehet, hogy eddig a holdon éltem, de a proc órajele mitől változik menet közben? Az nem lockolt egy beállított értéken? Világosítsatok már meg, mert valami nem stimmel.
|
hétf. márc. 26, 2012 18:53 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Én is Avast-ot használok, bár még sosem figyeltem, hogy frissítéskor hogyan változik az órajel, és nem is ez alapján dönteném el, hogy mi a helyzet. Helyette inkább megfigyelném a cpu hőmérsékletét és órajelét üresjáratban, illetve terhelten. Volt régebben valami toast nevű progi, azzal lehet gyötörni a procit.
|
hétf. márc. 26, 2012 14:07 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Nincs belepofi, ez egy fórum, ahol kérdéseket tesznek fel és válaszolnak, ötletelnek. Én mondjuk az AVG-t használom, ami a frissítés telepítésekor érezhetően megfogja a gépet. Sziamiau nem a gépe sebessége miatt aggódik, hanem azt írja: a proci órajele csökken. Pont akkor, amikor dolgoznia kellene. Na ennek mi lehet az oka? Én már előadtam egy véleményt.
|
hétf. márc. 26, 2012 7:39 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
bocsi h bele pofi... Nálam az Eset pl úgy működik, hogy az automatikus frissítés után a rendszerfájlokat a háttérben megellenőrzi. Ha az Avast is ezt csinálja, akkor ez magyarázat lehet arra, hogy "amint Frissült az Avast!" felpörög a proci.
|
vas. márc. 25, 2012 12:22 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Igazad van vackor. SziaMiAu viszont pont az ellenkezőjét írja: a prog frissítés alatt veszi vissza a procit. Ez viszont szerintem egyértelműen melegedési probléma.
|
vas. márc. 25, 2012 9:46 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Tron írta: Ott valami állati nagy gáz van!!! A víruskeresőnek semmi köze a proci órajeléhez!!! Illetve lehet, de akkor nagyon régen nem pucoltad ki a géped és túlmelexik a proci. Intelesek csinálják, hogy egy határhőmérséklet felett leveszik a sebességet. Csinálnak olyat is, hogy amikor nincs nagy terhelés alatt a cpu, akkor visszaveszik az órajelet. A szükséges cpu teljesítmény így is biztosítva van, de kisebb a fogyasztás és a hőtermelés, ez a cpu élettartamára is jó hatással van. Terhelés esetén visszaáll a rendes órajel. Az én gépem például 3 és 2 GHz között váltogat az igény szerint.
|
szomb. márc. 24, 2012 23:04 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Idézet: 1GB RAM-om van a gépemben: twisted: De nem annyi volt, amikor feltelepítetted. 1G ram esetén a win 1200 MB körüli kezdőértéket állít be. Ott valami állati nagy gáz van!!! A víruskeresőnek semmi köze a proci órajeléhez!!! Illetve lehet, de akkor nagyon régen nem pucoltad ki a géped és túlmelexik a proci. Intelesek csinálják, hogy egy határhőmérséklet felett leveszik a sebességet. Ha a gépednek ilyen gondot okoz a víruskergető frissítése, visszatérek a fentihez: ott valami állati nagy gáz van!!! Idézet: Én csak a diagramból tudom, hogy épp mennyit használ a CPU, Annál többet. Mondjuk a max érték másfélszeresét. Idézet: Ez a "doodle" nálad a Google A Doodle a Google kezdőoldal képének a neve. Amiről a topic szól.
|
szomb. márc. 24, 2012 12:50 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
nbela írta: ... Én nem tapasztalok ilyet, és gyanítom, hogy mások se nagyon... Így van. Nálam sincs változás. SziaMiAuA problémákat mások írták le, azoktól lehetségesek a jelenségek. Ahogy elnézem, fűt-fát telepítesz, leszedsz, törölsz, aztán meg van egy jó nagy kupi a gépen. Főleg a registry-ben. Ettől aztán érdekes dolgok lehetnek, főleg ha megpucolod egy akármilyen programmal. Ember nem állítja vissza többet a jó működést. Csak a partíciómentés.
|
pén. márc. 23, 2012 21:34 |
|
|
SziaMiAu
arany tag
|
Tron írta: SziaMiAu írta: Nekem C: Kezdeti 1533MB Max:6132MB De ezt már Én állítottam be, azaz egyedi méretre... Na itt cseszted el Te is (és buktál is le). Az, hogy az eredeti beállítás 768 körüli érték volt, kb azt jelenti, hogy 512 ram van a gépedben. Ami mostanság az XP-nek igencsak kevés. 1 G nálam az alap, ha gépet rakok össze. Másik bukta: továbbra is tól-ig értéket állítottál. Ha azt szeretted volna elérni, hogy töredeződjön a swap fájl, sikerült. Állítsd fix értékre! Ökölszabály: a swap fájl mérete a ram 1.5-2 szerese. Ha van már eleve 2 G ram a gépben, lehet kisebb. Amúgy a feladatkezelő megmondja mennyit használsz, lehet ehhez igazítani. És csak hogy tisztázzuk a dolgokat: az az ominózus doodle soxok flash animáció. És ez, vagyis a FLASH az, ami megfogja a gépet. Üdv... 1GB RAM-om van a gépemben: twisted: 1.8Ghz a CPU, de most épp csak 791Hz fut... De, amint Frissült az Avast! Visszaállt 1.8Ghz-re... Na, most meg vissza 791Hz-re... Egyébként, ma megint le van lassulva a Google új képalkotástól. Ui."Amúgy a feladatkezelő megmondja mennyit használsz, lehet ehhez igazítani."Melyiknél van ez, azaz melyik az, amit figyelnem kell ? Én csak a diagramból tudom, hogy épp mennyit használ a CPU, de az meg nem állandó, tehát a kérdésem az, hogy melyik számadat, amit meg kell néznem, hogy mennyi és ahhoz képest kell beállítanom 1.5-2x-re... "És csak hogy tisztázzuk a dolgokat: az az ominózus doodle soxok flash animáció. És ez, vagyis a FLASH az, ami megfogja a gépet."Ez a "doodle" nálad a Google "És ez, vagyis a FLASH " ezzel mit kezdjek
|
pén. márc. 23, 2012 18:25 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
SziaMiAu írta: Nekem C: Kezdeti 1533MB Max:6132MB De ezt már Én állítottam be, azaz egyedi méretre... Na itt cseszted el Te is (és buktál is le). Az, hogy az eredeti beállítás 768 körüli érték volt, kb azt jelenti, hogy 512 ram van a gépedben. Ami mostanság az XP-nek igencsak kevés. 1 G nálam az alap, ha gépet rakok össze. Másik bukta: továbbra is tól-ig értéket állítottál. Ha azt szeretted volna elérni, hogy töredeződjön a swap fájl, sikerült. Állítsd fix értékre! Ökölszabály: a swap fájl mérete a ram 1.5-2 szerese. Ha van már eleve 2 G ram a gépben, lehet kisebb. Amúgy a feladatkezelő megmondja mennyit használsz, lehet ehhez igazítani. És csak hogy tisztázzuk a dolgokat: az az ominózus doodle soxok flash animáció. És ez, vagyis a FLASH az, ami megfogja a gépet.
|
pén. márc. 23, 2012 17:03 |
|
|
SziaMiAu
arany tag
|
vackor írta: Most is így volt, már nincs a Március 15-ei Ünnepi díszítő kép és már is gyorsabban működik az oldalak betöltődése.Egy kép lecserélése nem fogja leterhelni az internetet, de ha ünnepnapon mindenki otthon van és a hálón lóg, az igen. Főleg ha lan-net jellegű kapcsolatod van, ahol egy egész közösség osztozik az elérhető sávszélességen.
De még az sem kizárt, hogy túl kevés a géped memóriája, és gondot okoz az oldalak feldolgozása. Az IE egyébként is különösen gyenge teljesítményű böngésző, mármint a 9-es verzió előttiek. A flash player is brutális erőforrás zabáló lett az utóbbi években. Képes 90%-ra kihajtani egy 3GHz-es, kétmagos procit, ami azért nem kis teljesítmény. Üdv... Ha már a memóriát szóba hoztad, mi a helyes beállítási érték, mihez kell állítani azt... Nekem C: Kezdeti 1533MB Max:6132MB De ezt már Én állítottam be, azaz egyedi méretre... Mert a rendszer kezelje automatikusan a méretét-re volt állítva, de az ennek pont a fele volt csak... Ui.vackor írta: Idézet: Egy kép lecserélése nem fogja leterhelni az internetet, de ha ünnepnapon mindenki otthon van és a hálón lóg, az igen. Na de közvetlen a Google normál kép visszaállásával egyszerre minden felhasználó lefekszik... A másik meg, hogy az üzenet időpontja 1h-val későbbi időpontot jelöl meg, hol ott 0h utáni az a 1h-i időpont valójában... Üdv... ' HókuszPók'
|
csüt. márc. 22, 2012 22:07 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
SziaMiAu írta: :potyog: Karácsonykor, Húsvétkor, amikor csak a Google kép átvan változtatva, cserélve, nálam valamiért le vannak lassulva az oldalak és nem viccelek, már jó pár éve tényleg ezt tapasztalom, mert miután leveszik a díszítő elemes képeket, utána meg, megjavul és max. 5"-10" várakozás után, fürgén betöltődnek az oldalak... Most is így volt, már nincs a Március 15-ei Ünnepi díszítő kép és már is gyorsabban működik az oldalak betöltődése. Egy kép lecserélése nem fogja leterhelni az internetet, de ha ünnepnapon mindenki otthon van és a hálón lóg, az igen. Főleg ha lan-net jellegű kapcsolatod van, ahol egy egész közösség osztozik az elérhető sávszélességen. De még az sem kizárt, hogy túl kevés a géped memóriája, és gondot okoz az oldalak feldolgozása. Az IE egyébként is különösen gyenge teljesítményű böngésző, mármint a 9-es verzió előttiek. A flash player is brutális erőforrás zabáló lett az utóbbi években. Képes 90%-ra kihajtani egy 3GHz-es, kétmagos procit, ami azért nem kis teljesítmény.
|
pén. márc. 16, 2012 2:02 |
|
|
SziaMiAu
arany tag
|
Van egy gondolatom, az IE Böngészési előzményeknél, Eszközök/Internetbeállítások és az Általános fülnél, nekem 1 nap, azaz kilépéskor a „Böngészési előzmények törlése kilépéskor”-ra van beállítva, ez okozhat ilyen jelenséget, mint ahogy azt írtam is… Üdv... ' HókuszPók'
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SziaMiAu csüt. márc. 22, 2012 22:31-kor.
|
pén. márc. 16, 2012 1:08 |
|
|
SziaMiAu
arany tag
|
nbela írta: SziaMiAu írta: Más is észrevette már, vagy más is észleli Én nem tapasztalok ilyet, és gyanítom, hogy mások se nagyon... Idézet: Vagy csak Én észleltem még csak ezt a rejtélyes Google jelenséget… Üdv... Karácsonykor, Húsvétkor, amikor csak a Google kép átvan változtatva, cserélve, nálam valamiért le vannak lassulva az oldalak és nem viccelek, már jó pár éve tényleg ezt tapasztalom, mert miután leveszik a díszítő elemes képeket, utána meg, megjavul és max. 5"-10" várakozás után, fürgén betöltődnek az oldalak... Most is így volt, már nincs a Március 15-ei Ünnepi díszítő kép és már is gyorsabban működik az oldalak betöltődése. Ui. Az oldalak Visszaléptetését használva különösen lelassul és sokat kell várakozni és az oldal a csuszka használatára is sokára mozdul meg, olyan, mintha lefagynának az oldalak és a kapcsolat jelző is, az egér klickelés után kezdi el, van hogy 5” másodperc várakozás után kezdi mutatni visualisan a kapcsolódás folyamatát is. Majd utána, van hogy több 10" utáni idők telnek el, mire betöltődnek az adott oldalak… Üdv... ' HókuszPók'
|
pén. márc. 16, 2012 0:37 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
SziaMiAu írta: Más is észrevette már, vagy más is észleli Én nem tapasztalok ilyet, és gyanítom, hogy mások se nagyon... Idézet: Vagy csak Én észleltem még csak ezt a rejtélyes Google jelenséget…
|
csüt. márc. 15, 2012 23:36 |
|
|
SziaMiAu
arany tag
|
Más GOOGLE képeknél, miért lassulnak be az Internet oldalak?
Üdv... Más is észrevette már, vagy más is észleli, hogy Ünnepekkor, mikor a GOOGLE kiírást megváltoztatják azaz a képet csicsássá téve vele együtt a Böngészési folyamat is lelassul, mi okozza ezt Már jó pár éve észre vettem, hogy minden alkalommal mikor a Google képét átváltoztatják az Internet oldalak nehezen töltődnek be, miért Vagy csak Én észleltem még csak ezt a rejtélyes Google jelenséget… A Googleban keresgéltem, de semmi használhatót nem talált. Mikor simán, az alap képe van a Googlenak, akkor, Max.5-10”-másodperc alatt bejön egy-egy oldal, de mikor a Google Díszhímzéses, akkor van, hogy olyan, mintha el sem indulna a csatlakozás, vagyis a kapcsolat, van hogy 1’ percet is kell várni esetenként… Üdv... ' HókuszPók'
|
csüt. márc. 15, 2012 22:40 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 37 hozzászólás ] |
|