|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 12 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
vackor
gyémánt tag
|
Esetleg a Hamachi-val érdemes próbálkozni, az képes két NAT-olt kapcsolat között is VPN kapcsolatot létesíteni.
|
hétf. feb. 22, 2010 8:25 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Hja, amikor én mikrós szolgáltatónál voltam, ott csak annyi volt a bibi, hogy elfelejtették odaírni, hogy az összes csomagjukban natolt címet adnak. Ez csapta ki a biztosítékot.
|
vas. feb. 21, 2010 21:20 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
.gúnár. írta: Legjobb tudomásom szerint - bár az ehhez kapcsolódó jogi dolgokban nem vagyok otthon - egy korlátlan internet szolgáltatásnak alaprésze a publikus ip cím. http://www.whois-search.com/whois/82.141.129.1
Van 256 db ip cím és több ezer előfizető. Az ASZF-ben hivatalosan közzé van van téve, hogy alapban privát ip címet szolgáltatnak. Úgy sejetem, hogy az ASZF-t pedig valami illetékes hatóságnak is jóvá kell hagyni.
|
vas. feb. 21, 2010 15:28 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Hú, köszi! Ezt jó tudni.
Valamikor benézek hozzájuk, hogy mit lehet tenni az ügyben.
|
vas. feb. 21, 2010 14:13 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Főleg a mikrós szolgáltatók szeretnek natolt ip címet adni, meg ezek szerint lassan a kábelesek is. Legjobb tudomásom szerint - bár az ehhez kapcsolódó jogi dolgokban nem vagyok otthon - egy korlátlan internet szolgáltatásnak alaprésze a publikus ip cím. Azért külön pénzt nem kérhetnek. Ismerek is 1-2 tagot, akik addig verték az asztalt a szolgáltatójuknál, amíg meg nem kapták a publikus címet, felár nélkül. A megoldás mindenképpen a szolgáltatóval való egyeztetés.
|
szomb. feb. 20, 2010 21:40 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Ha a gépeden web és ftp szervert, titkosított parancs és átviteli csatornát, levelező szervert akarsz üzemeltetni, akkor az bőven megér 1000 Ft-ot. Igaz a házi felhasználóknak szolgáltatott internet szerződés szerint a szerver üzemeltetetés tiltott. Amúgy biztos, hogy ezek a szolgáltatások te gépeden mennének, vagy te akarsz más gépeken elérni ilyen portokat? Idézet: Az én szolgáltatóm 1000Ft-ért ad fix ip-t, de igazából ez az egész dolog csak amolyan, "Lássuk hogyan működik" kategória, szóval nem érne meg havi plusz 1000Ft-ot Mi az alapja ennek a leminősítésnek? A fixnek nevezett ip cím rendszerint fix+publikus szokott lenne, szerver üzemhez a legjobb. Idézet: Azért majd megkérdem, hogy rendes dinamikus IP-t nem akarnak-e adni... Ami most van neked, az szerintem rendes is, dinamikus is, csak éppen nem publikus, hanem privát! Azé nem értelek, mert aki Secure Shell szervert akar telepíteni az nem szokta összekeverni a dinamikus és publikus ip címek jelentését...
|
szomb. feb. 20, 2010 20:25 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Amit így első körben jó lenne, az a web, ftp, ssh, scp, és a vnc. Aztán ha ez működik, akkor pop3 és smtp. Nem hinném, hogy ezeket a portokat kinyitogatnák csak az én kedvemért.
Az én szolgáltatóm 1000Ft-ért ad fix ip-t, de igazából ez az egész dolog csak amolyan, "Lássuk hogyan működik" kategória, szóval nem érne meg havi plusz 1000Ft-ot. Azért majd megkérdem, hogy rendes dinamikus IP-t nem akarnak-e adni...
|
szomb. feb. 20, 2010 8:58 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Dxd1 írta: Ha még van ötlet, szívesen fogadom. Milyen szolgáltatást / alkalmazást / programot szeretnél használni?
A külső ip címre visszatérve: a kábeles szolgáltató nálunk is privát ip címet ad 2500/hóért, és +1200-ba kerül ha fix+publikus címet igényel a felhasználó.
|
pén. feb. 19, 2010 23:59 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Sajnos igen, ez a WAN IP a status lapon is.
Ha még van ötlet, szívesen fogadom.
|
pén. feb. 19, 2010 22:35 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Dxd1 írta: az ip-m: 10.70.4.63, ami ugyebár belső ip, így kívülről nem, csak LAN-on keresztül működik a cucc. (Ez nem az én otthoni LAN-om, hanem gondolom a szolgáltatóé) És a routered status lapján is ez a cím van kiírva WAN ip címnek? Akkor egyértelmű, hogy a szolgáltatód privát ip címet ad neked és csak natolja (átfordítja) neked az internetes kapcsolatot. A publikus ip címen valószínűleg több százan osztoztok és a bejövő kapcsolatok nem is érnek el téged, mert nincs portforward beállítva. Éppen ezért semmi értelmét nem látom annak, hogy akár a router akár valami sw a publikus ip címet közölje, mert azon a címen úgysem lehet elérni a számítógépedet.
|
pén. feb. 19, 2010 19:38 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Hali!
Jelezném, hogy nekem is ilyen gondom van, bár én nem váltottam szolgáltatót.
nslookup-pal megnézve, az ip-m: 10.70.4.63, ami ugyebár belső ip, így kívülről nem, csak LAN-on keresztül működik a cucc. (Ez nem az én otthoni LAN-om, hanem gondolom a szolgáltatóé)
Próbáltam a DynDNS software-ét is, de akkor is a router által küldött IP címet használta.
Ha valaki tudja, hogyan állíthatom be azt, hogy a router a külső IP-t küldje el, kérem, jelezze.
(Hasonló dolgokat találtam, de olyat nem, ami segített volna)
Előre is köszi!
|
pén. feb. 19, 2010 16:11 |
|
|
lzsolti
arany tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 9:50 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Budapest
|
Dyndns.org probléma
Sziasztok!
Bocs, hogy ide írok, de nem tudom, hogy a problémám hardver vagy inkább internetes gond. Van egy Trendnet TW100 S4W1CA routerem. Ezen keresztül csatlakozom az ADSL modemhez. Regisztráltam magam a dyndns.org-on, a router támogatja. Amíg Axeleros vonltem (Invitel) területen, addig a dinamikus IP címem jól működött. Utána szolgáltatót váltottam Invitelre, ott sem volt gond egy ideig. De már vagy két hete, akármit csinálok, a dyndns.org nem ad vissza jó IP-címet.
A router logja, és a dyndns beállítási része is azt mondja, hogy az IP-cím beállítás sikerült, közben egy nslookup-pal nézve egy másik IP-címet kapot. Ha bejelentkezek a webes felületen, ott is ugyanezt a rossz címet látom.
Tudtok segíteni? köszi, Zsolti
|
pén. júl. 29, 2005 21:41 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 12 hozzászólás ] |
|