Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 2:51

Hozzászólás a témához  [ 24 hozzászólás ] 
Internet védelem 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
alfika33 írta:
Köszi a segítségedet....
Én feladtam az Administratori belépésnél. TargeT mondta meg a felhasználói belépést.

szer. nov. 26, 2008 21:43
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
nbela írta:
alfika33 !
Meg vagy még? Akkor ezt töltsd le! Ebben minden benne van ami neked kell:
http://t-hometv.hu/Pages/upload/20061211hgw_gepkonyv_973.pdf

Köszi a segítségedet....

szer. nov. 26, 2008 20:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Aha, megvan az is. Csak átmatricázták. Nem Speedtouch, hanem "Digitális elosztó a T-Home szolgáltatáshoz". Abban tényleg benne van a 3play!
alfika33 !
Meg vagy még? Akkor ezt töltsd le! Ebben minden benne van ami neked kell:
http://t-hometv.hu/Pages/upload/20061211hgw_gepkonyv_973.pdf

szer. nov. 26, 2008 13:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
No igen, ez esetben a gugli kevésbé volt a barátod. :wink:
Én a T-s nyomtatott manualban láttam. Utalás lehet egyben a tripla akciójukra. (TV-ADSL-telefon.)

Már csak azért sem adják ki az admin hozzáférést, mert akkor lazán belepiszkálhatnánk a VoIP policyba is, ha van ilyenünk.

szer. nov. 26, 2008 13:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Valahanyadik oldalán pedig benne van a manualban is ez a 3play/3play alapértelmezett account.
Én a gugli első találati manualt szedtem le, abban a kereső szerint nincs 3play. Gondolom a Tések csinálhattak hozzá valami leírást és abban lehet a beállított Power User neve és jelszava megadva.

szer. nov. 26, 2008 12:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
IGEN :D

szer. nov. 26, 2008 11:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ott is elcsúsztál, hogy ez nem csak egy modem, nem is csak egy modemes router, hanem kicsit több, HGW.
Ezt nem sima ADSL-hez adják, hanem IPTV-hez. Ezen túl lehet hozzá és kezeli az ADSL csatlakozást és VoIP telefont is.
Ha valaki oly szerencsés helyen lakik, hogy VDSL-es HD IPTV-hez hozzáfér, ott másik HGW-t adnak, de a set-top-box ugyanaz, ha jól tudom.

Közben látom korrigáltál.

szer. nov. 26, 2008 11:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocs félreértettem egy két dolgot! Hirtelen reagáltam!

szer. nov. 26, 2008 11:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
energoman írta:
De minek neki a modembe belemenni???? Nemértem.

Azért, hogy kiolvassa a WPA2 phrasest. :wink: Ha nem tudja, honnan máshonnan?
Mellesleg nem modem, hanem home gateway.

Idézet:
Odatesz mellé egy WIFI routert és máris azt állit be amit akar.

Minek még egy? És a routerrel hogyan csatlakozik a HGW-hez jelszó és bridge mód beállítás nélkül? :wink:

Idézet:
A router jelszavát meg ne keverjük össze a bejelentkezéssel (én azt tettem).
A bejelentkezési jelszót adják oda!

Mi nem kevertük. Így már értem az o és 0 problémát. :D És nincs mit megkérdezned.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TargeT szer. nov. 26, 2008 11:00-kor.

szer. nov. 26, 2008 10:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Valahanyadik oldalán pedig benne van a manualban is ez a 3play/3play alapértelmezett account.

Igen, úgy van, úgy lehet, itt nincs kicsillagozva itt sem a jelszó.
Az én routeremben sincs, és még csak nem is lehet.
Egyébként ezeknél hogy lehetne megoldva a csillagozás? Ha lenne, az X-Pass nem tudná megjeleníteni?

energoman, ha tudod, kérdezz már rá, hogy ez most milyen jelszó, admin vagy egy megváltoztatott poweruser.
Annyiban érdekelne, hogy admin joggal mennyivel több dolog állítható.
Én hallottam olyanról, amikor az admin hozzáférést nem adják ki. De ez nem is kell a usernek.

szer. nov. 26, 2008 10:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
De minek neki a modembe belemenni???? Nemértem.
Odatesz mellé egy WIFI routert és máris azt állit be amit akar.
A router jelszavát meg ne keverjük össze a bejelentkezéssel (én azt tettem).
A bejelentkezési jelszót adják oda!

Ha ki akarja próbálni hogy megy e akkor már az első csatlakozásnál 1 vagy kéri a kulcsot vagy 2 kéri az admin azonosítót vagy jelszót!
ha ezek a kérések müködnek akkor elviekben van háló csak ugye nem tudja az adatokat, ezen meg csak egy reset segit de azt meg nem javaslom mert a beállítások elveszhetnek, vagy egy T com telefonhívás (ezt főleg nem javaslom). Vagy lehet nincs is kódolva a modem hanem csak be kell lépni a hagyományos jelszókkal és kész!

szer. nov. 26, 2008 10:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Anélkül csak PowerUser joggal tudsz belépni a gateway beállításaiba.
Igazad van. Meglapoztam a manualt és tényleg van benne egy tisztességes User Management.
Idézet:
User: 3play
Password: 3play
Ilyet nem találtam a manuálban, akkor gondolom ezt a Tések állítják be minden modemen. És nyílván valami papírt is adnak róla - ami mint írták, elveszlett.
Idézet:
Valószínű ebben az esetben is az van, hogy nincs is még a wifi rész aktiválva.
Fentebb úgy vagyon írva, hogy működik a saját lakásban, csak a szomszéd nem tud belépni. Az én DI-524 routeremből ki lehet másolni a kucsot, nincsen kicsillagozva. Nem tudom a speedtouch csillagozza, vagy ki lehet másolni? Ha nem lehet, akkor legfeljebb új kucsot kell beírni a modembe és a 2 gépbe is.

szer. nov. 26, 2008 10:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Közeli ismerősömnek ott volt a szerződésen bár igaz kézzel irták rá, és alig birtam kibajlágolni mert a nulla=az O-val és a Q pedig = volt a G-vel.
Szóval a T is kiadta!

szer. nov. 26, 2008 10:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Úgy hallottam, az admin usernevet és jelszót nemigen adja ki a T. Ezt a szokásos admin/- vagy admin/admin dolgot nem is próbáltam, nem kellett.
Gyanús, hogy nem is lehet jó, és a T-nek saját accountja van adminként, máskülönben nem tudna szoftvert frissíteni a kütyün, ha a felhasználó megváltoztatja az alapértelmezett hozzáférését.
Anélkül csak PowerUser joggal tudsz belépni a gateway beállításaiba.
User: 3play
Password: 3play

A 192.168.1.254 IP cím az stimmel defaultként, ha jól emlékszem. Legalább is ezt használom, mert nem volt kedvem átállítani. Pont megfelelő.
Azzal a géppel tudsz először csatlakozni, amelyik kábellel van rákötve a kütyüre.
Ha nem dobja fel a csatlakozásnál a belépő user/password ablakot, akkor az IP cím nem stimmel, de valószínű a DHCP-s dolog aktív, így nem lesz gond. Ha igen, írd meg.

Én állítottam be a WPA2 kulcsot, ehhez elég a poweruser jog is.
Valószínű ebben az esetben is az van, hogy nincs is még a wifi rész aktiválva.
Ha jól emlékszem fel is ajánl vagy generál rövid kulcsot, de meg lehet hosszabbítani néhány karakterrel.
Ezt a kulcsot szövegfájlba mentsétek el egy pendrive-ra, és a másik wifis gépen ezt beállítani WPA2 kulcsnak másolással.

szer. nov. 26, 2008 9:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
alfika33 írta:
Szerződést se találják amit otthagytak a trések sajna,4 gyerekük van nem is csodálkozom.
A wpa2 egyátalán ki lehet kapcsolni,hogy kipróbálhassuk egyátalán működik-e mert nálam max 2-es térerő van,és ezt szeretném megtudni hogyan kell.
Mondjuk a szomszéd gépét is át lehet vinni hozzád és kiderül, olyan távolságról mennyire működőképes.

Próbáld ki, hogy sikerül-e belépni a modem beállítási felületébe!
Böngésző címsorba be kell írni: 192.168.1.254.
User name: Administrator
password: (üresen kell hagyni)
Ha sikerül belépni, akkor lépj ki gyorsan, és ne változtass semmit - egyenlőre :wink:
Ha az alapértelmezett jelszót megváltoztaták, akkor bukta.
Van a hátulján egy reset gomb, de azt ne nyomd meg! Az alapba tesz mindent, még az adsl beállításokat is. Reset után be tudsz lépni a modem beállításokba, de az adsl beállításaid elvesznek, nem lesz neted!

kedd nov. 25, 2008 22:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
alfika33 írta:
... Szerződést se találják amit otthagytak a trések sajna,4 gyerekük van nem is csodálkozom...

Én igen. Ezt hívják lazaságnak (és nagyon finom voltam). De hát mindenki úgy szórja szét a cuccát ahogy akarja. Ilyen alapon pénzük se lenne. Az is papírból van. :(

kedd nov. 25, 2008 20:14
ezüst tag

Hozzászólás 
nbela írta:
Nehezen áll össze a kép! Az eddigi sejtéseim: Van a szomszédnak egy T-Home adsl előfizetése és egy SpeedTouch 780 modeme. A szomszéd gépe wifin csatlakozik. A titkosítási jelszót a Tések állították be a modemen és a szomszéd gépén. Valami ilyesmi bevezető kellene. Ilyen a helyzet?
Idézet:
Nálam az a gond nagyon nem vagyok képben a wifis és a modem témába.
Az volt a kérdés, hogy papíron nem hagytak-e valamit a tések, ahhoz nem kell "képben" lenni. Meg az is volt kérdés, hogy a link szerinti modeme van-e a szomszédnak? Rá kell nézni arra a modemre! Így nehéz segíteni, ha nem válaszolsz és csak a kérdéseidet ismétled...

Bocsi a fogalmazásért
Az a felállás ahogy írtad :D
Olyan a modem mint a linken szereplő...
Szerződést se találják amit otthagytak a trések sajna,4 gyerekük van nem is csodálkozom.
A wpa2 egyátalán ki lehet kapcsolni,hogy kipróbálhassuk egyátalán működik-e mert nálam max 2-es térerő van,és ezt szeretném megtudni hogyan kell.

Köszi

kedd nov. 25, 2008 19:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bizos kellett hoyg hagyjanak valamit, a végpont szoftveres beállításához. Mert nem követelhetik meg hogy minden egyes ujratelepítéskor kihivd őket xy forintokért!
Meg kell keresni a szerződést és a mellékelt papirokat azon rajta van a kód.
És egy ponts megfogalmazás akár képek vagy tipusszámok mi mibe van dugva! Máképpen senki nem tud segiteni.
Egyébként szeritnem nbela tök egyértelműen kérdezett és mindha el sem olvastad volna amit irt!
Ha nem is akarsz utánnaolvasni vagy nézelődni a neten akkor most szólok hogy szerintem jobb lesz szolni olyannak aki már csinált ilyet!

kedd nov. 25, 2008 19:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nehezen áll össze a kép! Az eddigi sejtéseim: Van a szomszédnak egy T-Home adsl előfizetése és egy SpeedTouch 780 modeme. A szomszéd gépe wifin csatlakozik. A titkosítási jelszót a Tések állították be a modemen és a szomszéd gépén. Valami ilyesmi bevezető kellene. Ilyen a helyzet?
Idézet:
Az volt a kérdés, hogy papíron nem hagytak-e valamit a tések, ahhoz nem kell "képben" lenni. Meg az is volt kérdés, hogy a link szerinti modeme van-e a szomszédnak? Rá kell nézni arra a modemre! Így nehéz segíteni, ha nem válaszolsz és csak a kérdéseidet ismétled...

kedd nov. 25, 2008 19:14
ezüst tag

Hozzászólás 
nbela írta:
alfika33 írta:
hálózati kulcsot hol és hogyan tudom megnézni az számítógépében,hogy én is csatlakozni tudjak.
Szerintem nem lehet megnézni. Modem beállításaiba nem tudsz belépni? Valami adatlapon a Tések nem hagyták meg? (A modem jelszót vagy a wifi titkosítási kulcsot?) Amúgy ilyen modemről van szó?

A modem beállításba,hogy és hol lehet belépni és kikapcsolni a védelmet egyátalán,hogy ki tudjuk próbálni működik e?

Köszi a segítségedet...

kedd nov. 25, 2008 18:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
alfika33 írta:
hálózati kulcsot hol és hogyan tudom megnézni az számítógépében,hogy én is csatlakozni tudjak.
Szerintem nem lehet megnézni. Modem beállításaiba nem tudsz belépni? Valami adatlapon a Tések nem hagyták meg? (A modem jelszót vagy a wifi titkosítási kulcsot?) Amúgy ilyen modemről van szó?

kedd nov. 25, 2008 18:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok.

Lenne egy olyan problémám a szomszéddal szeretném wifin keresztül az internetet megosztani,de én és ő se informatikai zseni.
Leírnátok nekem,hogy hálózati kulcsot hol és hogyan tudom megnézni az számítógépében,hogy én is csatlakozni tudjak.
SpeedTouch wifis modem a T-com szerelte ..

Köszi a segítségeteket

kedd nov. 25, 2008 18:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Miből gondolod, hogy a világ nagymenő hackerei zombi gépek egyesült seregével fogják támadni pont a Te gépedet? Nem hiszem, hogy ilyen sok ellenséged lenne :wink: Egy kis olvasnivaló:
http://hu.wikipedia.org/wiki/DDoS
Inkább tegyél fel tűzfal és antivírus programokat, hogy ne legyen a géped zombi, amiről DoS támadásokat indítanak. Vagy valóban úgy gondolod, hogy téged DoS támadnak?

kedd nov. 18, 2008 18:02
vas-tag

Hozzászólás Internet védelem
Sziasztok!

DDOS támadásoktól szeretném megvédeni a gépemet, és már több szoftverről is hallottam (Andrisoft,Untangle) ami állítólag ingyenes. Nem sok mindent tudok még róluk és szeretném ha írnátok róla valamit, h tényleg jók-e.

kedd nov. 18, 2008 16:39
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 24 hozzászólás ]