Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 21:04

Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
Megtáltosodott a vodás net? :) 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Word doksi azért jött le neked olyan gyorsan, mert az interneten alapból használatos az adatok tömörítése, a macara kliens csak a képeket nyomja még jobban össze. Egy word doksin meg van mit tömöríteni.
Nézd csak meg egy sima betárcsázós nettel, ugyanaz a word doksi száguldott volna le és fel ugyanúgy, mint nálad. Tőlem pl. DC++-on a GIB német nagyszótárát 80kbyte/s-mal töltötték ahhoz képest, hogy 16kbyte-om van kifelé...
Szóval ne örülj annyira, egy ZIP pont olyan sebességgel fog jönni macerácal :) is, mint eddig.

Üdv!

kedd szept. 20, 2005 18:55
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
A macara a be és kimenő adatokkal egyaránt foglalkozik!
A voda csak akkor tudja neked tömörítve küldeni, ha a macara fut a gépeden.
http://www.vodafone.hu/business/szolgal ... plusz.html
Az valóban igaz, hogy a 4/2-es telók valamivel gyorsabbak mint a 3/1-es gprs csomagküldéssel rendelkező társaik.

hétf. szept. 05, 2005 19:06
vas-tag

Hozzászólás 
Hmm...
Próbaképpen megismételtem a letöltést. Most jön újra le a file és ugyanazon a sebességen. De sztem rájöttem. A voda ugyebár tömörít elég rendesen lefelé is. Na most egy word doc elég jól összenyomható és ezért "tűnik úgy mintha gyorsabb lenne". Mert pl egy zip file max 5,6 Kbyte/sec -el jön, amin nyilván nem tud tömöríteni. A macara egyébként is a kimenő cuccokat tömöríti ha jól tom.

hétf. szept. 05, 2005 16:12
vas-tag

Hozzászólás 
Andrei: igen, megcseréltem.

A feltöltés az nem 6 kbyte/sec, hanem egy 3/1-es telónál max 1,2, míg egy 4/2-esnél 2,8 Kbyte/sec. Tudom biztosra, mert elég sokat töltögetek fel (már amennyire sokat lehet vodával :)).
A macarát eddig is használtam és nem tapasztaltam ilyet. Ráadásul nem 1 pillanat volt, hisz a screenshoton láthatod, hogy az átlag sebesség is 10 kbyte/sec, ami azt jelenti, hogy nem csak egy jól elkapott prtscreen volt, hanem végig az egész letöltés alatt produkálta ezt a sebességet - néha-néha visszaesve 5-6-9-10-18 stb kbyte/sec-re. De nagy átlagban valóban 10-12 körül volt.

hétf. szept. 05, 2005 16:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
A vodánál a fel és letöltés is egyaránt 6Kb/s körül van!
Az viszont elképzelhető, hogy a macara jótékony hatása miatt felugrott egy pillanatra a sebesség.

vas. szept. 04, 2005 22:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
pszabi írta:
"megzsidóztam "

Ez mit jelent. Nem teljesen értem. Ha jól láttam felcserélted a két értéket.

vas. szept. 04, 2005 18:09
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
ehh... az előbb megzsidóztam a sebességeket. Szal 57600 le és 14400 fel :) Bocsi.

vas. szept. 04, 2005 6:57
vas-tag

Hozzászólás Megtáltosodott a vodás net? :)
Sziasztok!

Elnézést, ha zavaró ez az új topic, de valakinek meg kell mutatnom, mert agyam eldobom! :)
Vodás netem van, amiről ugye úgy tudjuk, hogy max kb 57600 bps fel és 14400 bps le. Kivétel, ha olyan teló van ami 4/2-es mint pl a Sagem Myv55 amit jelenleg használok, annál a feltöltés sebessége max 28800 bps.
Nem egy száguldó tempó, de tanyárajóa...
Ma reggel töltöttem le a Magyar Elektronikus könyvtárból egy word file-t és a látványtól elsápadtam. Azonnal csináltam pár screenshotot. Aztán fel is töltöttem egy oldalamra, ami szintén a prtscreen-re dobta az ujjam!

A látvány magáért beszél:
inci.uw.hu/vodaspeed/teszt1.jpg
inci.uw.hu/vodaspeed/teszt1_atlag.jpg
inci.uw.hu/vodaspeed/teszt2.jpg
inci.uw.hu/vodaspeed/teszt2_atlag.jpg
inci.uw.hu/vodaspeed/upload.jpg

Próbáltam a letoltes.com-ról is, ott "normális" 4-6 kbyte/sec volt. Fogjam a vodafone tömörítésre a sebességet, mert word file és ezért ilyen gyors?
Na de akkor az upload hogy mehetett 7 kbyte/sec-el? (jpg már tömörebb nem lesz (csak lefelé, ami minőségromlással jár, de felfelé nem ronthatja ugye...)

Megtáltosodott a voda, vagy üzemzavar? :D

Szabi

vas. szept. 04, 2005 6:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 8 hozzászólás ]