Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 6:42

Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ] 
Kirúghatnak iwiwezés miatt? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
...de mi a szentsz@rnak ez az iwiw? :roll:

Az hagyján,de hogy jött egyálltalán ide az iwiw?Szerintem nem ismeretlen Magyarországon sem a facebook,nyugodtan lehetett volna a hír címének azt megadni és nem ingyenreklámot csinálni az iwinek.(ami fejjel lefelé mimi,de úgy sincs sok értelme :) )

szer. máj. 06, 2009 16:23
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Viszont teljes mértékben jogában áll táppénz ellenőrt a nyakadra küldeni. Ha az megfog, mert nem vagy otthon, akár ha csak a példádban elgurulsz a boltig kocsival, és ezt nem tehetnéd, akkor elindíthatja a megfelelő eljárást ellened.

Tehát ha a doki kiírt 1 hétre, akkor a 6. napon még nem gurulhatok el a boltba, viszont a 7. napon már elgurulhatok a melóba?
Azért ez nem ilyen "digitális" dolog, hogy beteg vagyok vagy egészséges, hanem van fokozatos átmenet.

Másrészt ha begipszelt lábbal letipegek a boltba, ahhoz kinek mi köze???
Csonttörés után X hétig táppénz, de az nem hiszem, hogy meg lenne tiltva, hogy járkálhassak, ha tudok.
Van aki gyorsabban regenerálódik, van aki lassabban.

Harmadrészt: mit csinál a táppénz ellenőr, ha nem talál otthon?
Bemenni nem tud, én meg mondhatom, hogy otthon aludtam, és nem ébredtem fel a kiabálásra.
Vagy XY rokonnál vagy ismerősnél voltam amíg beteg voltam, mert ő ápolt, amígy gyógyultam. Egyáltalán nem kötelező otthon gyógyulni.
Nem mintha a táppénzzel szoktam volna trükközni.
TargeT írta:
Meg az is, hogy a háziorvos valami indokkal, meg egy kis jattal megsegítve fel fog venni táppénzre. Ettől kezdve elég nehéz bizonyítani, hogy tényleg jogosan-e, de erre is lehet vagy akad ellenpélda.

Még jatt sem kell: volt olyan rokon, aki ha fontos maszek melója volt, lement a dokihoz, és kiíratta magát, mondván, hogy hasmenése van. És akkor pár napig maszek melót csinált és kapta a táppénzt is.
Idézet tőle, amikor kérdeztem, hogy nem aggódik-e, hogy lebukik: "Mit csinál a doki? Úgyse néz be a seggembe! De ha mégis, akkor se tudja megmondani, hogy nincs hasmenésem!"
Ez még az állami céges időszakban volt, még az előző érában. Akkor még nemhogy iwiw nem volt, de még internetről sem hallottunk.
Ez sem volt szép dolog, de valamiből élni is kellett.
TargeT írta:
Kettő. Az iwiw, Facebook meg hasonlók a social engineering támadás lehetséges kiindulópontjai, úgyhogy inkább ésszel, mint anélkül.
Említettek már korábban is ezzel kapcsolatos "rémtörténeteket", és hogy ilyen közösségi oldalon keresztül vizslattak, kádereztek le valakit.
Még tanulságnak annyi jó, hogy a neten sokkal több nyomot hagy az ember, mint gondolná.

Persze, meg hogy pl. ha új melóhelyre mész, akkor megkeresnek az iwiw-en és megnézik a fotóidat meg az ismerőseidet.
(Persze erre is van, aki csupa öltönyös-úriemberes fotót rak fel magáról, direkt ezért)
Átlagos embereknél ennek sok értelme nincs, ha meg valaki annyira ciki képeket tesz fel, hogy ezért nem fogják felvenni, akkor meg is érdemli.
TargeT írta:
Vagy hozzátehetném a mobiltelefon cellainfókat.

Ezzel max. azt látják, hogy hol jártál. Pontosabban fogalmazva a telefonod hol volt az adott időben.
De ez ma már köztudott, nem éri meglepetésként az embert.
(Ha annyira fontos, hogy legyen nálad telefon és mégse tudják, hogy merre jártál, akkor kéz alól veszel (vagy egy ismeretlennel vetetsz) egy feltöltőkártyás telefont és csákó.)

szer. máj. 06, 2009 14:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egy. Nem mondom, hogy milyen szép, ha a munkáltató "kémked" utánad.
Viszont teljes mértékben jogában áll táppénz ellenőrt a nyakadra küldeni. Ha az megfog, mert nem vagy otthon, akár ha csak a példádban elgurulsz a boltig kocsival, és ezt nem tehetnéd, akkor elindíthatja a megfelelő eljárást ellened. Hogy pontosan mi az, és mit lehet oda vissza bizonyítani, azt nem tudom, de ilyen esetben az a minimum, hogy "táppénzcsalóként" :wink: arra a napra nem kapsz táppénzt, vagy ilyesmi.
Én nem mondom, hogy ki kell rúgni, de a tőkés világban minden benne van. Bárkit kirúghatnak a megfelelő eljárással és indoklással. Ha meg nem megfelelő, akkor viszontperelhetsz. A csajszi nem perelt.
Más kérdés, hogy nálunk nem nagyon szoktak házhoz menni a táppénzellenőrök, bár akad néhány ellenpélda.
Meg az is, hogy a háziorvos valami indokkal, meg egy kis jattal megsegítve fel fog venni táppénzre. Ettől kezdve elég nehéz bizonyítani, hogy tényleg jogosan-e, de erre is lehet vagy akad ellenpélda.

Kettő. Az iwiw, Facebook meg hasonlók a social engineering támadás lehetséges kiindulópontjai, úgyhogy inkább ésszel, mint anélkül.
Említettek már korábban is ezzel kapcsolatos "rémtörténeteket", és hogy ilyen közösségi oldalon keresztül vizslattak, kádereztek le valakit.
Még tanulságnak annyi jó, hogy a neten sokkal több nyomot hagy az ember, mint gondolná.
Vagy hozzátehetném a mobiltelefon cellainfókat.

szer. máj. 06, 2009 12:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Az alapproblémára nem válasz, de mi a szentsz@rnak ez az iwiw? :roll:
Engem biztos nem találtok meg rajta. :lol: Akinek meg kell, számítson mindenféle meglepetésre. Akár ilyen extrémre is.

Nem az a lényeg, hogy iwiw, vagy nem iwiw. (Vagy facebook, az volt az eredeti cikkben.)
Hanem hogy egy munkahely ennyire belenyúljon az ember életébe, hogy azt is figyeli, hogy mit csinál.
Kb. mintha Téged kirúgnának azért, mert mondjuk éppen volt egy egynapos térdműtéted, és a doki kiírt 1-2 hétre a melóból. És mondjuk az 5. napon már simán tudsz sétálgatni, és nincs otthon kaja és el akarsz menni a boltba, és kitalálod, hogy autóval elgurulsz, az nem terheli a lábadat annyira mintha gyalog mennél. A főnököd (vagy egy embere) meg lesben állt a kapud előtt, és látta hogy autóval elgurultál otthonról. És ebből levonják a következtetést, hogy átvágtad őket és visszaéltél a bizalmukkal.
Mondhatnám arra is, hogy mi a szentszarnak az autó, miért nem ülsz inkább otthon ... de nem az autó a lényeg, hanem hogy ilyen szemét módon kirúgtak. Meg hogy ilyen szemét módon kémkedtek utánad. És hogy ennyire bizalmatlanok voltak.

Szerk: Az ami nem tetszik, hogy lesben álltak. Méltánytalan dolog.

szer. máj. 06, 2009 11:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az alapproblémára nem válasz, de mi a szentsz@rnak ez az iwiw? :roll:
Engem biztos nem találtok meg rajta. :lol: Akinek meg kell, számítson mindenféle meglepetésre. Akár ilyen extrémre is.

szer. máj. 06, 2009 10:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Idézet:
Ráadásul ettől akár felmehetsz az iwiw-re vagy bárhová pár percre, ha van kedved hozzá, attól még nem fárad ki a szemed. De egy egész napos 8 órás munkaidőt tölteni a képernyő előtt totál más.

Mert egy mobil kijelzője általában kevésbé fárasztja az ember szemét.. :twisted:
Nem azért, mert mobil kijelző vagy képernyő, hanem mert néhény perc nem fárasztja el a szemedet, míg 8 óra munkaidő alatti képernyő nézés már igen. (Akár még egészséges szemű embereknek is szoktak problémáik lenni a huzamosabb képernyős munkák miatt)
Erre mondtam azt is, hogy törött lábbal elbotorkálsz a WC-ig, 5-10 métert, de pl. a melóba vagy a boltba már nem mész el.

(Másrészt bizonyára kevésbé fárasztja egy kisebb méretű kijelző a szemet, mert kisebb és kevesebbet kell mozgatni a szemedet, mint pl. egy manapság idehaza is átlagosnak mondható 17 colos monitornál. De nem ez a lényeg, hanem az hogy rövid ideig azért elbírod.)

Másrészt meg mi köze a cégnek, hogy mit csinál, ha visz róla orvosi igazolást? Vagy ha adtak neki szabadságot.
Ha a doki kiírt betegállományba vagy szabadságot vettem ki (mindegy mire hivatkozva; igazából hivatkoznom se kell semmire) akkor semmi közük hozzá.
nacorvus írta:
Egyébként meg magára vessen a csaj hogy ilyen oldalakon kószál,ahol még ismeretlenül is naponta négyzetesen szaporodnak az ismerősök..legalább annyi esze lehetett volna hogy anonim bejelentkezést választott volna amíg körülnéz...
A cikkben azt írták, hogy visszajelölt egy ismerősnek jelentkező személyt.
És szerinte ezzel bukott le, mert ismeretlenek nem láthatják, hogy mikor lépett be.

nacorvus írta:
A legszebb a dologban hogy a szaar lehúzza a budit,...ha már a fajansznál tartunk! :)

A legrosszabb az, hogy ezért kirúgták.
A cégről mutatja, hogy kémkedik a dolgozói után. És nem is kell bizonyíték, elég ennyi.
Micsoda dolog már, ahol ennyire nem bíznak meg az emberekben.
Persze nem tudom, milyen volt a viszony a kirúgott hölggyel, és hogy az eset előtt adott-e okot a bizalmatlanságra.
Én biztos, hogy botrányt csináltam volna.

szer. máj. 06, 2009 8:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Ráadásul ettől akár felmehetsz az iwiw-re vagy bárhová pár percre, ha van kedved hozzá, attól még nem fárad ki a szemed. De egy egész napos 8 órás munkaidőt tölteni a képernyő előtt totál más.

Mert egy mobil kijelzője általában kevésbé fárasztja az ember szemét.. :twisted:
Egyébként meg magára vessen a csaj hogy ilyen oldalakon kószál,ahol még ismeretlenül is naponta négyzetesen szaporodnak az ismerősök..legalább annyi esze lehetett volna hogy anonim bejelentkezést választott volna amíg körülnéz...A legszebb a dologban hogy a szaar lehúzza a budit,...ha már a fajansznál tartunk! :)

kedd máj. 05, 2009 16:29
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Igen, bár én nem olvastam el a cikket, nekem is rögtön az jutott az eszembe, ha csak ennyi a bizonyíték, akkor a cég elég rosszul jöhet ki egy munkaügyi perbõl...

kedd máj. 05, 2009 14:14
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
x3dgime
Miért ne lehetne ilyen, hogy pár napig pihentetnie kell a szemét?
Azért mert Te nem bírod elképzelni, még lehet. Főképp, ha esetleg orvosi igazolást is visz róla.
Pl. egy gyors 1 napos látásjavító szemmütét után, pár napig sötétített szobában kell lenned, pihentetned kell a szemedet. Kedved sincs kinyitni, bár látsz vele normálisan. Ismerős mondta el annakidején, akinek volt ilyen műtétje. Fájdalomcsillapító + altató kombinációval húzta ki az első 2 napot, utána jobb volt, a 3. napon már simán tévézett.
De biztos lehet még más oka is, pl. erősebb szemgyulladás talán.

Mint ahogy törött lábbal se mész be dolgozni, de azért a rötyire elbotorkálsz a lakásban, ha csokiznod kell. Nem? Akkor jogos volna, ha kirúgnának, mert megnézték, hogy lehúztad a rötyit, tehát képes vagy járni?

Másrészt meg bizonyítsák be, hogy én jelentkeztem be, nem egy ismerősöm, akinek megadtam a jelszavam.
Én biztos perre vittem volna a dolgot. Szopjanak le bő nyállal és fizessenek kártérítést.

A cégről is jó képet fest, hogy ennyire bizalmatlanok az alkalmazottaikkal.

kedd máj. 05, 2009 13:48
vas-tag

Hozzászólás 
Szerintem a cégnek van igaza, akár kémkedett valóban, akár nem. Na már eleve az is egy igen gyanús ok, hogy "teljesen sötétben kell lennie napokig"!
Szóval a hölgyemény jobban tette, hogy nem huzavonázott, mert úgy megszívta volna, hogy csak na, ugyanis szerintem (a cikk alapján) valóban igen erősen visszaélt a munkáltatója bizalmával és jóindulatával, mivel már a rendkívüli szabadságkérelmének oka is "bűzlik".
És ha valaki egy biztosítótársaságnál (ahol igen bizalmas adatokkal dolgoznak) egy ennyire pitiáner ügyben hazudik, akkor mire lehet számítani "nagyobb" súlyú dolgok esetében?!

kedd máj. 05, 2009 10:50
Profil Privát üzenet küldése Honlap
bot

Hozzászólás Kirúghatnak iwiwezés miatt?
Azt mondta, betegsége miatt nem ülhet monitor elé; de amikor mégis bejelentkezett, munkaadója elbocsátotta. http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=115821

kedd máj. 05, 2009 10:50
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 11 hozzászólás ]