Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 3:48

Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
Segítség USB WIFI adapter tuningolásához 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Segítség USB WIFI adapter tuningolásához
nagyix írta:
neki laptopja van. A saját WIFI vevője már behalt, vettünk egy usb adaptert

Szerintem jobb lett volna venni inkább pár ezer forintért egy miniPCI wlan kártyát, ha az van a gépben... Egy olyan általában 100mW teljesítményű, és a notebook kijelző keretében lévő antenna is elég jó, ezzel szemben egy USB-s wlan talán 20mW teljesítményű, az antennája meg pár cm2 fólia.

Amúgy a wlan-nál is "kettőn áll a vásár": hiába van egy jó AP, jó antennával, ha a kliens gyenge! Mert ugye az nem elég, ha a kliens veszi az AP 50-100mW-os rádiójának jelét: arra válaszolni is tudni kell. Sokszor van úgy "kiélezett" helyzetben erősen különböző teljesítményű ap meg kliens esetében, hogy jó jelerősséget mutat a kliens, de mégsem stabi a hálózati kapcsolat, esetleg nem is működik, "pedig két zöld oszlop van".

Amúgy meg a wlan rádiók olyanok, hogy ahogy csökken a sávszélesség, úgy növekedik a teljesítmény: pl. csak netezéskor ha lehet, állítsd át a cuccokat 802.11b-re. Bár az USB-s adaptereket általában nem lehet.

Ha miniPCI van a laptopban, nekem van egy intel 2100-as, b-s adapterem, jelképes áron odaadom ;-)

Üdv

csüt. márc. 12, 2009 21:03
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
A második videón egy kicsit furcsa, hogy az antennára tesz egy csavaros részt... Ugyan nem értek az antennához, de alap elektronikai ismeretekkel azt gondolom, hogy 2,4GHz-en ez már egy jó kis ellenállás.

Persze lehet, hogy valamit rosszul tudok ;-)

csüt. márc. 12, 2009 20:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
nagyix írta:
Szia!
Köszi a hozzászólást :potyog:
A rúterem már felköltözött a padlásra, mivel betoncseepem van, így egy műanyag szellőző cserepet raktam elé. A szomszég vevője egy USB hosszabítóra van dugva és az van az ablakba rakva, hogy egyenesen rálát a rooterre. 54 Mb/s-os a rooterem, melyből 36-48-at fog, de mégis azt íra, hogy a jel erőssége gyenge, vagy rossz. 5-ös skálán 1-2-öt jelez neki. Ezen szeretnék javtani, csak, hogy megnyugodjon a lelke. :?

Az bőven elég a néhány Mb/s-os internet megosztáshoz (már ha ADSL van, de a kábeles 20 Mb/s-hoz is elég).
Azt hittem rosszabb, megszakadozik, vagy nagyon belassul.
nagyix írta:

Az a tányéros módszer amit írtál, hogy nézett ki? A tányér közepéből, arra merőlegesen jött ki a vevő?

Igen!
Fontos a tál formája, hogy legyen fókuszpontja. (De nem próbáltam ilyet, csak olvastam róla)
Ha megy 36-48 Mb/s-al, akkor nem érdemes szórakozni vele.
nagyix írta:

Esetleg vannak ezek az antennás USB vevők, ha olyat vennénk, és esetleg nagyobb antennát kötnénk hozzá jobb lehetne a vétel?

Persze, nagyobb nyereségű antennával jobb volna.
De így jó, nem érdemes szórakozni vele tovább.
Inkább örülj, hogy alapból ilyen jól megy.

szer. márc. 11, 2009 11:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.youtube.com/watch?v=s4LfYsuS ... re=channel
http://www.youtube.com/watch?v=ES5uGAmF ... re=channel
Evvel kapcsolatban van valakinek infója?Működő megoldás?

kedd márc. 10, 2009 15:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
nagyix írta:
melyből 36-48-at fog

Az bőven elég, inkább nyugtasd meg. A hogy hány pöcök jelez, tökmindegy, ha nem szakadozik.
Én 18-24 Mbit/s között is elég jól elvoltam.

kedd márc. 10, 2009 8:35
vas-tag

Hozzászólás 
Szia!
Köszi a hozzászólást :potyog:
A rúterem már felköltözött a padlásra, mivel betoncseepem van, így egy műanyag szellőző cserepet raktam elé. A szomszég vevője egy USB hosszabítóra van dugva és az van az ablakba rakva, hogy egyenesen rálát a rooterre. 54 Mb/s-os a rooterem, melyből 36-48-at fog, de mégis azt íra, hogy a jel erőssége gyenge, vagy rossz. 5-ös skálán 1-2-öt jelez neki. Ezen szeretnék javtani, csak, hogy megnyugodjon a lelke. :?
Az a tányéros módszer amit írtál, hogy nézett ki? A tányér közepéből, arra merőlegesen jött ki a vevő?
Esetleg vannak ezek az antennás USB vevők, ha olyat vennénk, és esetleg nagyobb antennát kötnénk hozzá jobb lehetne a vétel?

Üdv! nagyix

Sparow2 írta:
USB-s wifi-t nem tudod szétszedve tuningolni.
Max. amit tehetsz, ha a driverében lehet állítani a rádiójel erősségét, akkor erősebbre állítod.

Esetleg hozzáberhelni egy parabolát: láttam a neten olyat, hogy nem egyből a számítógép USB csatlakozójába volt bedugva, hanem volt hozzá egy USB hosszabítókábel. A kábel átment egy fámtálon, aminek ki volt fúrva a közepe, úgy hogy az USB-s wifi a tál fókuszában legyen.
Ehhez megfelelő alakú tál kell.
Hátránya, hogy egy irányból érzékeny csak, be kell állítani a routered irányába, és csak akkor jó, ezzel elveszik a laptop mobilitása. (Vagy legalábbis az USB hosszabbítókábel hosszára korlátozódik)

Ami esetleg jobb lehet: a padlástérben kevés fal van, nem úgy, mint a lakásban. Érdemes lehet feltenni a szomszédnál egy AP-t a padlásra, hátha onnét jobban fogja a jelet, mint lentről a falak közül. Főképp, ha Te is felraksz egyet, vagy a routert viszed fel, ha a födémen át még van jel Nálad.
Persze ezt érdemes előtte kipróbálni, mielőtt beruházol rá, mert szerencsétlen esetben nem lesz jobb.

kedd márc. 10, 2009 8:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
USB-s wifi-t nem tudod szétszedve tuningolni.
Max. amit tehetsz, ha a driverében lehet állítani a rádiójel erősségét, akkor erősebbre állítod, vagy a routeredet állítod erősebbre és érzékenyebbre.

Szerencsés esetben segíthet, ha a routert a lakásnak a szomszédhoz közeli oldalán helyezed el, hogy minél kevesebb fal legyen köztetek. Ha van ablak arrafelé, akkor az ablakba. Jó, ha sima üveg van az ablakban, nem fémgőzölt. (Még nem próbáltam ilyennel, de azt mondják nagyon árnyékol a fémréteg rajta)
A szomszéd meg az ő lakásának azon oldalán netezzen, amerre a routered van.
Előnye, hogy ingyen van, csak némi átrendezést igényel.

Esetleg hozzáberhelni az USB-s vevőhöz egy parabolát: láttam a neten olyat, hogy nem egyből a számítógép USB csatlakozójába volt bedugva, hanem volt hozzá egy USB hosszabítókábel. A kábel átment egy fémtálon, aminek ki volt fúrva a közepe, úgy hogy az USB-s wifi a tál fókuszában legyen.
Ehhez megfelelő alakú tál kell.
Előnye, hogy olcsó.
Hátránya, hogy egy irányból érzékeny csak, be kell állítani a routered irányába, és csak akkor jó. Elveszik a laptop mobilitása. (Vagy legalábbis az USB hosszabbítókábel hosszára korlátozódik)

Ami esetleg jobb lehet: a padlástérben kevés fal van, nem úgy, mint a lakásban. Érdemes lehet feltenni a szomszédnál egy AP-t a padlásra, hátha onnét jobban fogja a jelet, mint lentről a falak közül. Főképp, ha Te is felraksz egyet a saját padlásodra, vagy a routert viszed fel (ha a födémen át még van jel Nálad).
Persze ezt érdemes előtte kipróbálni, mielőtt beruházol rá, mert szerencsétlen esetben lehet nem lesz jobb a kapcsolat.
Előnye, hogy netezhet az egész lakásban, ha a födémen átjön a jel.
Hátránya, hogy drága.

kedd márc. 10, 2009 7:59
vas-tag

Hozzászólás Segítség USB WIFI adapter tuningolásához
Üdv Mindenkinek!

WIFI gurukhoz fordulnék segítségért :!:
Meglévő WLAN hálózatunkat szeretnénk egy kicsit felturbózni. A szomszédommal közösen használjuk a netet. Nálam van a rooter, neki laptopja van. A saját WIFI vevője már behalt, vettünk egy usb adaptert, mely egy hosszabító segítségével van a gépéhez kapcsolva, így megmaradt neki a viszonylagos mozgásszabadság lakáson belül.
Olvastam, hogy nem elég az adót tuningolni, a vevőt is fejleszteni kell hozzá.
Az lenne a kérdésem, hogy lehetne e a vevőt szétszedve valamely nagyobb nyerségű antennát hozzá csatlakoztatni, vagy egyéb, lehetőleg költségtakarékos megoldást tudnátok e ajánlani.

Előre is köszi, nagyix :rulez:

hétf. márc. 09, 2009 20:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 8 hozzászólás ]