|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 13 hozzászólás ] |
|
Symantec tűzfal kikerülése
Szerző |
Üzenet |
Sparow2
gyémánt tag
|
Így már rögtön más. Ez esetben nem szóltam semmit.
A legtöbb helyen, ha szól az ember, akkor biztosan megengedik és pozitívan állnak hozzá.
De ahol fontos a biztonság, ott nem mennek bele ilyesmibe, hiszen ezzel a védelem egyik szintjét kiiktatod (vagy kiiktathatod).
|
szer. máj. 13, 2009 10:34 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3578 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Sparow2 írta: Céges gépet???? A rajta lévő szoftver is a cég tulajdonát képezi. Mit szóltak ehhez a cégnél? Céges xp, office stb ment vissza rá. Sok éve használt gép volt, teli szutyokkal. RG-vel megegyeztünk. Én nem nyígok neki, hogy ez nem jó meg az nem jó meg belassult meg fertőzött... Ő meg nem jár nekem javítani, el is felejthet. Van neki elég dolga más gépekkel. Így mindketten jól jártunk
|
kedd máj. 12, 2009 7:02 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
nbela írta: ... Format c:-vel kiütöttem. Azóta jó
Céges gépet???? A rajta lévő szoftver is a cég tulajdonát képezi.
Mit szóltak ehhez a cégnél? Ezért akár ki is rúghatnak.
Bár ahol nagy biztonság kell, ott biztosan van központi management, és észrevették volna már, hogy egy gép huzamosabb ideje "nincs meg".
A céges autón se alakítod át a karosszériát vagy cseréled le a kormányt sportkormányra, ha nem tetszik. Még ha éppen autószerelő is vagy a cégnél, akkor sem. Hiszen nem a saját tulajdonod, csak használatra kaptad meg.
Ha én volnék a főnököd, nagyon seggbe lennél rúgva egy ilyenért.
Nézd meg egy picit a "másik oldal" szemével: képzeld el, hogy van egy céged, aztán a dolgozóknak adsz céges gépeket, mindre megvásárolt szoftverrel. Aztán elkezdik letolni róla a szoftvert és saját cuccaikat teszik fel rá. (Ami rossz esetben nem is jogtiszta, jön egy céges ellenőrzés és bukta van, de ez másik téma)
A másik, hogy van egy megtervezett biztonsági házirended, amit önkényesen felrúgnak.
|
kedd máj. 12, 2009 5:53 |
|
|
Balassa
ezüst tag
|
TargeT írta: Balassa írta: Biztonsági oka tuti van, csak az msn letiltásának legfőbb oka a munkaidő alatti msn-ezés megfékezése... Nem csak. MSN-en esetleg terjedhetnek kártevők is. Nem tudom, milyen fontosságú a cég, meg a géped, de ha cégtől kaptad, és nem rendszergazda fiókkal, nem biztos, hogy örülnének ha lesz vele valami, vagy túlságosan a saját kívánságodra alakítod. Akár külföldön. Nincs más, mint a rendszergazdával beszélni. Ha nemet mond, esélytelen vagy, de nem is ér annyit, hogy partizánkodj, és mondjuk rendszergazda hozzáférést szerzel.
Igazatok van...
A gép Magyarország egyik legnagyobb cégének tulajdonát képezi, gyakorlatilag feltörhetetlen külső hálózatból.
nyertetek...
irány a rendszergazdi
|
hétf. máj. 11, 2009 21:40 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Balassa írta: Biztonsági oka tuti van, csak az msn letiltásának legfőbb oka a munkaidő alatti msn-ezés megfékezése...
Nem csak. MSN-en esetleg terjedhetnek kártevők is.
Nem tudom, milyen fontosságú a cég, meg a géped, de ha cégtől kaptad, és nem rendszergazda fiókkal, nem biztos, hogy örülnének ha lesz vele valami, vagy túlságosan a saját kívánságodra alakítod. Akár külföldön.
Nincs más, mint a rendszergazdával beszélni. Ha nemet mond, esélytelen vagy, de nem is ér annyit, hogy partizánkodj, és mondjuk rendszergazda hozzáférést szerzel.
|
hétf. máj. 11, 2009 21:17 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3578 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Balassa írta: még várok, hátha akad akad valaki, aki hasonló cipőben jár Nekem is hasonló volt a céges (asztali) gépem. Symantec antivírus. Minden bekapcsolás után percekig nyekerget. Naponta 8 óra körül negyed órát nyekergett. Ilyenkor gyakorlatilag használhatatlan volt a gép. Nem tudom miért, de upgrade közben a tűzfalat is kikapcsolta és ordított a biztonsági központ, hogy védtelen a gép. Persze a hülye usernek erről a informatikusok nem szóltak semmit, hogy ez ilyen, erre kell számítani. Nem kell megijedni, csak egyszerűen a gép mondja meg, hogy mikor lehet használni és mikor nem Format c:-vel kiütöttem. Azóta jó
|
hétf. máj. 11, 2009 20:51 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
TargeT írta: Ha nem tudsz rendszergazda joggal belépni a gépre, vagy jelszóval védettek a védelmi program beállításai, (nem tudom ennél a NIS-nél van-e ilyen), akkor felejtsd el a partizánkodást. Illetve fogadd meg, amit vasti mond, és kérdezd meg a rendszergazdát. Ha nem segít rajtad, akkor erre éppen elég jó biztonsági oka van.
Ha valamilyen céges symantec védelem, akkor van egy központi menedzsment server, ott állít be mindent a rendszerg. A felhasználói gépeken futó kliensszoftver pedig innen húzza le a beállításokat.
Balassa: ha nincs rendszergazda jogosultságod a géphez, akkor nem tudsz mit csinálni.
Ahogy már írták, a helyi rendszerg-t lehet megkörnyékezni egy kis csoki/sör/egyébajándék párosítással, hátha megesik rajtad a szíve.
|
hétf. máj. 11, 2009 18:50 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11959 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Balassa írta: ...Nekem meg az a para, hogy külföldön is ezt a gépet használom munkaidő után...
Ezt próbáld megértetni a Rendszergazdával. Ha látja, hogy nem vagy pancser, és nem használod össze vissza a gépet, talán segít.
Bár egy ilyenért esetleg az állásával játszik.
|
hétf. máj. 11, 2009 18:28 |
|
|
Balassa
ezüst tag
|
TargeT írta: Ha nem tudsz rendszergazda joggal belépni a gépre, vagy jelszóval védettek a védelmi program beállításai, (nem tudom ennél a NIS-nél van-e ilyen), akkor felejtsd el a partizánkodást. Illetve fogadd meg, amit vasti mond, és kérdezd meg a rendszergazdát. Ha nem segít rajtad, akkor erre éppen elég jó biztonsági oka van.
Értem én értem....
Biztonsági oka tuti van, csak az msn letiltásának legfőbb oka a munkaidő alatti msn-ezés megfékezése...Nekem meg az a para, hogy külföldön is ezt a gépet használom munkaidő után...:'(
Szóval mindenkinek köszi az eddigi kommenteket, de még várok, hátha akad akad valaki, aki hasonló cipőben jár
üdv
|
hétf. máj. 11, 2009 18:18 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Ha nem tudsz rendszergazda joggal belépni a gépre, vagy jelszóval védettek a védelmi program beállításai, (nem tudom ennél a NIS-nél van-e ilyen), akkor felejtsd el a partizánkodást.
Illetve fogadd meg, amit vasti mond, és kérdezd meg a rendszergazdát.
Ha nem segít rajtad, akkor erre éppen elég jó biztonsági oka van.
|
hétf. máj. 11, 2009 16:53 |
|
|
Balassa
ezüst tag
|
Re: Symantec tűzfal kikerülése
vasti írta: Balassa írta: Céges laptopom van Akkor szerintem érdemes lenne a céges rendszergazdát megkeresni 90%, hogy megcsinálja: de ha nem, annak gondolom jó oka van... Ez úgy megy, hogy ha a munkahelyed adott neked egy gépet, akkor meg is mondhatja, hogy mire használhatod: elvégre az övé a gép, és gondolom dolgozni adta, nem "játszani". Lehet, hogy bunkóságnak tűnik: de van egy biztosnági házirend, amit valaki megtervezet és megvalósított, ezzel védve amennyire lehet a céges dokumentumokat, illetve elkerülendő pl. olyan apró kelemetlenségeket, hogy az összes üzletfél cegneved.hu-s spamek áradatát kapja De akár az ipari kémkedés is eszembe jut itt, sohasem lehet tudni a mai világban... Üdv: Vasti
Értem én, igazad is van, csak már hallottam, hogy meg lehet kerülni.
Aki tudja, és érez magában annyi hajlandóságot, kérem ossza meg. Vagy esetleg annyi is elég lenne, hogy a feltelepített msn-t hogy tudom használni. Esetleg valami patch, amivel portot lehet állítani, vagy mittodomén Azért fontos, mert rengeteget vagyok külföldön, és így egy kicsit unalmas. 2 laptopot meg emiatt luxus lenne kivinni:)
köszi mindenkinek
|
hétf. máj. 11, 2009 15:58 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Re: Symantec tűzfal kikerülése
Balassa írta: Céges laptopom van
Akkor szerintem érdemes lenne a céges rendszergazdát megkeresni ;-) 90%, hogy megcsinálja: de ha nem, annak gondolom jó oka van...
Ez úgy megy, hogy ha a munkahelyed adott neked egy gépet, akkor meg is mondhatja, hogy mire használhatod: elvégre az övé a gép, és gondolom dolgozni adta, nem "játszani". Lehet, hogy bunkóságnak tűnik: de van egy biztosnági házirend, amit valaki megtervezet és megvalósított, ezzel védve amennyire lehet a céges dokumentumokat, illetve elkerülendő pl. olyan apró kelemetlenségeket, hogy az összes üzletfél cegneved.hu-s spamek áradatát kapja ;-) De akár az ipari kémkedés is eszembe jut itt, sohasem lehet tudni a mai világban...
Üdv: Vasti
|
vas. máj. 10, 2009 22:30 |
|
|
Balassa
ezüst tag
|
Symantec tűzfal kikerülése
Szervusztok
Céges laptopom van, vistával, és symantec tűzfallal van levédve. Sajnos elég sokat utazok, és uncsi a munka, igy jó lenne, ha fel tudnám tenni az msn-t. Viszont fen tudok bejelentkezni. A skype az megy és az online msn is.
Azt hallottam hogy valami IT service beállitásban deaktiválni lehet. Sajnos a symantec program teljesen le van védve, ott nem lehet portot engedélyezni.
Előre is köszönöm minden hozzáértőnek.
|
vas. máj. 10, 2009 19:22 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 13 hozzászólás ] |
|