Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 3:33

Hozzászólás a témához  [ 44 hozzászólás ] 
20 éve történt a tienanmen-téri vérengzés 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hja, legegyszerűbb feltenni egy "tiszta" vindózt, csak mondjuk véletlenül tévedj el pl. ide, a központi tűzfal azonnal jelez a megfelelő helyen és már mennek is érted.
...

2008 nyarának elején Fan Guoping gyakorlót, aki 60 év körüli lehetett, letartóztatták és a Changning fogolytáborba zárták. Éhségsztrájkba lépett, hogy tiltakozzon a bánásmód ellen. Mikor először vitték a fogolytáborba, úgy kínozták, hogy három napig nem hagyták aludni. Egy széken kellett ülnie és egész végig hihallgatták. A kényszer-etetés miatt az orrából ömlött a vér. Később Wu Libin (30 éve körül) börtönigazgató azt parancsolta az őröknek, hogy bilincseljék meg egy egész napig és zárják magánzárkába. Lábait egy vasrúdhoz kötözték, karjait pedig a háta mögé kötözték.
Ha WC-re kellett mennie, nem engedték. A börtönben egy kádat használtak az ürülék és vizelet tárolására. Mivel a lábait a magasba helyezték el, a széklete és vizelete nagyon kellemetlen volt és piszkos is. A magas hőmérséklet miatt mindennap megcsípték a szúnyogok. A bőre nagyon rossz állapotban volt ezért.

Wu Libin arra akarta Fan Guopingot kényszeríteni, hogy hagyjon fel az éhségsztrájkkal, ezért egy vastag gumicsövet használt etetésére. Szándéka Fan Guoping kínzása volt és a fájdalmak erősítése. Mivel a gumicső túl vastag volt és nem lehetett bevezetni a gyomrába, Wu Libin folytogatni kezdte Fan Guopinget. Akkor sem írta alá a dokumentumot, mellyel le kellene mondania a Fálun Gongról, mikor már tíz napja etették így sós vizzel a csövön keresztül. Büntetésből nem engedték a mellékhelységre és nem is engedték, hogy megmossa magát. A vízzel még érintkezésbe sem kerülhetett.

A meleg időben az őrök a többiek előtt szidták őt és azt mondták a többi fogolynak, hogy szándékosan hagyják bűzleni. A bűnöző foglyokat is belevonták a dologba, megtiltották nekik, hogy élelmiszert vegyenek. Ha venni akartak valamit, akkor először szidniuk vagy meg kell támadniuk Fan Guopinget.

Fan Guoping, akit több mint egy hónapig tartottak lebilincselve, éhségsztrájkját folytatta, hogy így tiltakozzon a bánásmód ellen. Wu Libin újból a magáncellába záratta.

...

szomb. jún. 13, 2009 5:59
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Persze, meghekkelni lehet, csak nem biztos, hogy érdemes.
Ha észreveszik, és mondjuk adnak érte 10 évet, vagy rögtön tarkón lőnek, akkor inkább maradjon a szűrő. Sőt, inkább nem is kell internet se, az a biztos.

pén. jún. 12, 2009 21:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
És miaz amit nem lehet meghekkelni?
Minden csak idő kérdése: lásd a a nem is oly régi "jómagyar" rigmust:"Nemosolyogj Iván nem tar ez örökké 150 év alatt sem váltunk törökké!"-mindez,egy tejeszacsival felkucsmázott Leninszobor talapzatán.

pén. jún. 12, 2009 18:57
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Laci_L írta:
.gúnár. írta:
... hogy az ausvicci gázkamra, na az a fake ...

Én evvel nem viccelnék. Még idézet szinten sem. :shock:
Ugyan nekem semmi érintettségem nincs, de ismerek olyat aki ott volt. Az biztos, ha valaki érintett a dologban semmilyen módon nem példálózik vele.

De evvel ki is szálltam a témából.

Én is ismerek olyat, aki volt ott, és részletesen leírta, mi történt ott. Ezt összevetve néhány történelmi ténnyel, a leírásban csak az alapvető dolgok voltak hazugságok, más nem.

Térjünk vissza kínához!

(Index) Cenzúraszoftver kerül minden kínai pécébe

csüt. jún. 11, 2009 19:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
... Na erre bizony felhördülnek, hogy mit képzelek én, az mind igaz volt. ...

Nem hördülök fel. Az sem biztos, hogy mind igaz volt, egészen logikus lehet, hogy az évtizedek alatt hozzátettek olyat, ami nem volt, vagy nem úgy volt (az emberek szeretik túlozni a dolgokat). Persze nem tudom, csak gondolkodok.
Szerk: a 70-es években volt "divat", hogy olyan könyveket adtak ki, amiket olyan emberek írtak, akik megjárták a koncentrációs táborokat. Volt aki majdnem az elejétől ott töltött 4-5 évet, a háború végéig. Ha annyira az elpusztításra törekedtek volna --azaz aki bejön, azt rögtön megölni--, akkor kizárt, hogy valaki kihúz éveket.
Persze nem tudom, a könyvek is lehetnek pusztán fikciók.

A fotóra sem azt mondtam, hogy biztosan hamis, csak annyit, hogy szerintem. Lehetett akár marcipánból is, vagy gumicukorból. Vagy csak szimplán gumiból, mint egy gumicsirke. Beteg dolgok ezek.

csüt. jún. 11, 2009 18:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
... hogy az ausvicci gázkamra, na az a fake ...

Én evvel nem viccelnék. Még idézet szinten sem. :shock:
Ugyan nekem semmi érintettségem nincs, de ismerek olyat aki ott volt. Az biztos, ha valaki érintett a dologban semmilyen módon nem példálózik vele.

De evvel ki is szálltam a témából.

csüt. jún. 11, 2009 18:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
Szerintem csak fake ... :shock:

Persze. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy az ausvicci gázkamra, na az a fake, meg a képek, amikre rárajzolták a füstöt, amiket a krematóriumok eregettek. Na erre bizony felhördülnek, hogy mit képzelek én, az mind igaz volt. Ha az is az volt, akkor ez miért ne lehetne.

csüt. jún. 11, 2009 18:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
... tényleg vaknak, süketnek és némának kell lenni ahhoz, hogy elfogadható legyek???

:rulez:

csüt. jún. 11, 2009 18:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Laci_L írta:
T68m írta:
....

:nemar:

most mit tegyek? ezek tények! tényleg vaknak, süketnek és némának kell lenni ahhoz, hogy elfogadható legyek???

csüt. jún. 11, 2009 17:28
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
....

:nemar:

csüt. jún. 11, 2009 13:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
nacorvus írta:
:shock: -ez egy barom...akkor a kemencében barnult volna,azok által akiket éltetett ,de "Õ a celeb!":x

Naja, de amit a szülõföldjével kapcsolatban mond, az - ha megnézed, mely nyersanyagokban gazdag Nigéria, azokat hova exportálja, valamint hogy ennek ellenére ott milyen az életszínvonal - sajnos igaz.

egész véletlenül a gyémánt az egyik fõ bányászata nigériának, és egész véletlenül a világ gyémántkereskedelmét túlnyomórészt pont a zsidók uralják. De ezt lesz@rom, engem nem érint.
A másik az olaj. Az olaj annyira fontos, hogy izrajel legnagyobb barátja (U.S.A) se ad el olajat a zsidóknak, vagy ha igen, akkor csak nagyon drágán. A SZ.U. és az arabok - ugye - megint nem játszanak az izraeli olajimportban, marad tehát egy harmadik állam....

csüt. jún. 11, 2009 9:19
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem csak fake ... :shock:
De azért nem mennék ilyen helyre, még a végén megesznek.

csüt. jún. 11, 2009 7:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bármi lehet, nem én fotóztam. Szerencsére...

Ja, az étkezést kifelejtettem.
Kép

És egy konzerv tartalma:
Kép

szer. jún. 10, 2009 18:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
:hm: Nemá'! A majomagy,az desszert,náluk,de ez valami fake,annak is durva!:jajne:

szer. jún. 10, 2009 18:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem, őket megeszik. Főleg az ázsiai kontinensen (és főleg kínában) divat a dolog, azoknak az áruja sem megy el Afrikáig, helyben fogyasztják a tehetősebbek.
Kép

Kép

Kép

Kép

szer. jún. 10, 2009 18:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
...megmaradt embriókat konzervbe kannibáloknak.

Ja azoknak,akik a macskát berakják szárítani a micro-owenbe,mert nincs ráírva,hogy arra nem alkalmas-mármint a macska?Akkor azokból az embriókból valószínű környezetbarát autowax lesz! :?

szer. jún. 10, 2009 18:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
..hát nem is ott lett celeb..,de nagy valószínűséggel újfent csak hablagyol és fingja nincs az egészről,de igen jól hangzik,hiszen messziről jött ember..
-Az életszínvonal egy igen szubjektív dolog:nehéz rávenni egy busman négert,akárcsak egy felhúzható(kurblis) számítógép megvételére,holott sok mindenre tudná használni,de pl:zsiráfot ritkán lőne vele.

Ps::shock: jól elkunkorodtunk az eredeti témától! :)

Aha, igen, de pl. azért gondolom az ivóvíz jól esne neki. Ja, akkor kössük össze Afrikát Kínával is. Ha jól emlékszem, a Kínai szervközpont szívesen "csomagol" abortuszból megmaradt embriókat konzervbe kannibáloknak.

szer. jún. 10, 2009 17:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
..hát nem is ott lett celeb..,de nagy valószínűséggel újfent csak hablagyol és fingja nincs az egészről,de igen jól hangzik,hiszen messziről jött ember..
-Az életszínvonal egy igen szubjektív dolog:nehéz rávenni egy busman négert,akárcsak egy felhúzható(kurblis) számítógép megvételére,holott sok mindenre tudná használni,de pl:zsiráfot ritkán lőne vele.

Ps::shock: jól elkunkorodtunk az eredeti témától! :)

szer. jún. 10, 2009 16:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
:shock: -ez egy barom...akkor a kemencében barnult volna,azok által akiket éltetett ,de "Ő a celeb!":x

Naja, de amit a szülőföldjével kapcsolatban mond, az - ha megnézed, mely nyersanyagokban gazdag Nigéria, azokat hova exportálja, valamint hogy ennek ellenére ott milyen az életszínvonal - sajnos igaz.

szer. jún. 10, 2009 16:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
:shock: -ez egy barom...akkor a kemencében barnult volna,azok által akiket éltetett ,de "Ő a celeb!":x

szer. jún. 10, 2009 15:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.youtube.com/watch?v=Gk_bx36z4lg

Ha nincs kedved végighallgatni a teljes Pákó makogást, akkor kb. az 50. mp.-től kezdve mondja meg a frankót Nigériával kapcsolatban.

szer. jún. 10, 2009 15:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár.
Igazad van, nem csak az erőforrások hiánya lehet a baj. Sőt, van ahol meglenne minden, de mégsem élnek jól.

szer. jún. 10, 2009 9:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
.gúnár. írta:
Mégis milyen erőforrásra gondolsz? Nyersanyagra? Soroljak fel olyan országokat, ahol még kevesebb a nyersanyag (esetleg egyáltalán nincs), mégis sokkal jobban élnek?

Gondolom oda máshonnét viszik, pénzért. Erőforrásra úgy általában gondoltam: minden, ami a szükségletek kielégítéséhez kell, pl. étel, enegia, pénz, fémek, fa, stb ...
Pl. ha mondjuk hirtelen gyártani kellene 3 évenként 1 milliárd autót. Azokat üzemanyaggal ellátni. Vagy építeni 1 milliárd embernek lakóparkot.

Egyszer olvastam egy cikket, amiben azt írták, hogy ha a világon mindenki úgy élne, mint az USA-ban, ahhoz kb. 6 Föld bolygó erőforrásai kellenének. Persze, lehet ez nem igaz, de biztos, hogy kevesebb jutna mindenből a világ többi részének.

Maradjunk annyiban, hogy kínában nem azért élnek úgy, ahogy, mert nincsenek erőforrások. Ugye nem kell, hogy ellenpéldának hozzam pl. a mostani Oroszországot, de akár a volt Szovjetuniót is. Ebből a tételből kiindulva ott kánaánnak kellene lennie.

hétf. jún. 08, 2009 17:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Mégis milyen erőforrásra gondolsz? Nyersanyagra? Soroljak fel olyan országokat, ahol még kevesebb a nyersanyag (esetleg egyáltalán nincs), mégis sokkal jobban élnek?

Gondolom oda máshonnét viszik, pénzért. Erőforrásra úgy általában gondoltam: minden, ami a szükségletek kielégítéséhez kell, pl. étel, enegia, pénz, fémek, fa, stb ...
Pl. ha mondjuk hirtelen gyártani kellene 3 évenként 1 milliárd autót. Azokat üzemanyaggal ellátni. Vagy építeni 1 milliárd embernek lakóparkot.

Egyszer olvastam egy cikket, amiben azt írták, hogy ha a világon mindenki úgy élne, mint az USA-ban, ahhoz kb. 6 Föld bolygó erőforrásai kellenének. Persze, lehet ez nem igaz, de biztos, hogy kevesebb jutna mindenből a világ többi részének.

.gúnár. írta:
Kár találgatni, a valóságban nem érdekük, hogy ténylegesen a nyugat ellen forduljanak, mint ahogy a nyugatnak sem érdeke a kína ellen fordulásnak.

Ez az, mindkettőnek megéri.
Ezt mondtam fentebb is, hogy megérte az acélgyárnak is legyártani a rugókat. A "gaz kapitalista" nem kitolt vele, hanem egyszerűen azt vette meg, amit olcsóbban adtak.

T68m írta:
Igen, ez a nincs elég erőforrás mindig is jó demagógia volt.

Jó, ami van, azt lehetne osztani egyenlően is elméletben.
De gondolom, az Neked sem tetszene, ha ezentúl csak fele kajád volna meg fele fizetésed, mert a többit elvinnék Kínába, hogy az ott rosszabbul élőknek jobb körülményeik legyenek.

T68m írta:
Feltehetnénk fordítva is a kérdést (ha már a nincs elég erőforráson lovagolunk), akkor miért kellett túlszaporítani az emberiséget (ha nincs elég erőforrás)? No, persze a kérdés költői: több ember, több adó, több hatalom. Ennyi.

Miért, szerinted mit kellene? Lőjenek agyon minden 2. embert, hogy a többiek jobban éljenek?
Rögtön megoldódna a túlnépesedés.
T68m írta:
sp2:

nem egészen arról volt szó az állatfarmban ...

Ledöntötték a régi rendszert, és az új is ugyanaz lett végül. Sőt, még rosszabb.
(Egyébként ott is az volt, hogy az erőforrásokat maguknak osztották ki jobban. Azelőtt csak a gazda, ezért több jutott az állatoknak, de utána már a disznók is, akik ráadásul mohóbbak is voltak.)

Az élőlényekben benne van az "ego", hogy magának akar több erőforrást. Aki nem ilyen volt, az kihalt, mert elették előle a kaját a többiek.

hétf. jún. 08, 2009 14:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Igen, ez a nincs elég erõforrás mindig is jó demagógia volt. Feltehetnénk fordítva is a kérdést (ha már a nincs elég erõforráson lovagolunk), akkor miért kellett túlszaporítani az emberiséget (ha nincs elég erõforrás)? No, persze a kérdés költõi: több ember, több adó, több hatalom. Ennyi.

sp2:

nem egészen arról volt szó az állatfarmban, hogy a fenn lévõk (a disznók, értsd: komcsik) jobban élnek. Arról volt szó, hogy azért kergették el a régi gazdát, hogy mindenki jobban élhessen, ehhez képest csak a disznók (értsd: komcsik) éltek jobban! A többiek még rosszabbul éltek az új (értsd: cucilizmus) rendszerben, mint a gazda (értsd: a tõkés) rendszerében. És ezt a disznók (értsd: komcsik) idõnként jól meg is ideológizálták. Aztán a kerítésre írt törvények (értsd: alkotmány) idõrõl-idõre történõ átértelmezése, módosítása is valamiért nagyon nagy párhuzamban van a hazai történésekkel.
Végül pedig, a disznók (értsd: komcsik) szövetséget kötöttek a többi hagyományos (értsd: kapitalista) farmmal, hogy az otthoni (értsd: cucilista) rendszerben olcsóért, rosszabb körülmények között termelt árukkal a többi farmot ellássák, és ezen a disznók (értsd: komcsik) még jobban élhessenek a többi (értsd: kapitalista) farmból vett luxus élvezeti cikkek fogyasztásával.

Na, orwell hihetetlenül beletalált a cucilizmus igazi természetébe!

hétf. jún. 08, 2009 13:36
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
.gúnár. írta:
Képzeljétek el, micsoda csapás lenne a nyugatnak, ha kínában demokráciát akarnának az emberek, követelnék, hogy a kormány vegye vissza kihelyezett tőkéjét, és jólétben akarnának élni. Megvalósítható lenne, persze, csak akkor a kínai póló onnantól kicsit többe kerülne.

Nem biztos, hogy tudnának jólétben élni, mert elképzelhető, hogy nincs is elegendő erőforrás hozzá.

Mégis milyen erőforrásra gondolsz? Nyersanyagra? Soroljak fel olyan országokat, ahol még kevesebb a nyersanyag (esetleg egyáltalán nincs), mégis sokkal jobban élnek? Vagy esetleg emberi erőforrásra gondolsz? Remélem, nem arra, mert abból aztán van bőven nekik.
Sparow2 írta:

.gúnár. írta:
Egyébként pedig kína már eddig is odacsaphatott volna kommunista módszerekkel is, ha pl. elkezdenének német minőségű bmw-t gyártani századannyiért. Vajon miért nem teszik? Költői kérdés.

Bizonyára azért mert nincs meg hozzá a megfelelő technikájuk.
Másrészt, ha olyan minőséget gyártanának, mint a BMW, annak bizonyára nagyobb volna a költsége is, így az ára is (persze így is bőven alatta lehetnének egy echte BMW-nek árban)
Esetleg jobban megéri nekik alacsonyabb költségű, de rosszabb minőségű holmikat árulni.

Kár találgatni, a valóságban nem érdekük, hogy ténylegesen a nyugat ellen forduljanak, mint ahogy a nyugatnak sem érdeke a kína ellen fordulásnak.

hétf. jún. 08, 2009 10:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
...
ehhez már csak annyit tennék hozzá, hogy orwell ezt 1945 előtt írta, mégis kísértetiesen hasonlít a nálunk létezett cucilizmusra, és annak haszonélvezőire.

Minden rendszerben ez van: van aki feljebb kerül a hierarchiában, és irányítja az alatta lévőket.
Aki fentebb van, annak több erőforrás jut, aki lentebb, annak kevesebb.
Ez volt már az ókorban, az őskorban is, és ma is. Például az állatvilágban a falkevezér eheti a legjobb részeket, és ő sexelhet a legjobb nőstényekkel.

Ennek az egésznek az az oka, hogy nincs annyi erőforrás, hogy mindenkinek jusson bőven. Ezért valahogy el kell osztani: aki erősebb (nem pusztán fizikai értelemben, hanem a mai emberi társadalomban inkább anyagilag erősebb; persze az őskorban és az állatvilágban a fizikai erőt jelenti) az többet szerez.

Persze, ahogy fejlődik a technika és a társadalom, egyre több erőforrást termelnek meg, ezért fejlettebb helyeken több jut a hierarchia alja táján lévőknek is.

hétf. jún. 08, 2009 10:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Képzeljétek el, micsoda csapás lenne a nyugatnak, ha kínában demokráciát akarnának az emberek, követelnék, hogy a kormány vegye vissza kihelyezett tőkéjét, és jólétben akarnának élni. Megvalósítható lenne, persze, csak akkor a kínai póló onnantól kicsit többe kerülne.

Nem biztos, hogy tudnának jólétben élni, mert elképzelhető, hogy nincs is elegendő erőforrás hozzá.

.gúnár. írta:
Egyébként pedig kína már eddig is odacsaphatott volna kommunista módszerekkel is, ha pl. elkezdenének német minőségű bmw-t gyártani századannyiért. Vajon miért nem teszik? Költői kérdés.

Bizonyára azért mert nincs meg hozzá a megfelelő technikájuk.
Másrészt, ha olyan minőséget gyártanának, mint a BMW, annak bizonyára nagyobb volna a költsége is, így az ára is (persze így is bőven alatta lehetnének egy echte BMW-nek árban)
Esetleg jobban megéri nekik alacsonyabb költségű, de rosszabb minőségű holmikat árulni.

hétf. jún. 08, 2009 10:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Képzeljétek el, micsoda csapás lenne a nyugatnak, ha kínában demokráciát akarnának az emberek, követelnék, hogy a kormány vegye vissza kihelyezett tőkéjét, és jólétben akarnának élni. Megvalósítható lenne, persze, csak akkor a kínai póló onnantól kicsit többe kerülne. Nos, akkor most el lehet dönteni, mi jobb a nyugatnak, ami kínában van: népi demokrácia, vagy jóléti társadalom.

hétf. jún. 08, 2009 7:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
... Érdekes, amikor te politizálsz ...

Én csak válaszoltam, de az is régen volt. Ez van. :(

vas. jún. 07, 2009 20:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Laci_L írta:
Én csak mosolygok az idézeteken, véleményem is van (de nem itt), ami nem egészen egyezik a többséggel. :shock:

Momentán ez az Internet Fórum. :D

Érdekes, amikor te politizálsz vagy a te általad hangoztatottakkal egyezõt mond valaki, akkor nem olyan fontos, hogy az milyen fórum! 8)

vas. jún. 07, 2009 19:39
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
T68m írta:
te, sp2, abszolút nem érted az egészet! Talán, ha elolvasnád orwell állatfarmját, az sokat segítene az egészen!

Olvastam régen. Ha nem keverem mással össze, akkor abban volt, hogy a állatok átvették az uralmat egy farm fölött, elkergették a gazdát, aztán a disznók kinõtték magukat, bementek a házba az ágyba aludni, meg öltözni kezdtek, fokozatosan egyre több hatalmat szereztek. A lefektetett és valami ajtóra vagy falra írt szabályokat folyton átírták, vagy töröltek belõlük, és mert az állatok olvasni sem tudtak, ezért simán megtehették. Volt két (vagy több?) állat, amelyik ellenkezett bizonyos pontoknál, azokat kinyírták, vagy elszöktek a farmról. És a végén a disznók teljesen olyanok lettek, mint a gazda, aztán a gazda is visszajött és együtt kártyáztak meg mulattak.

ehhez már csak annyit tennék hozzá, hogy orwell ezt 1945 elõtt írta, mégis kísértetiesen hasonlít a nálunk létezett cucilizmusra, és annak haszonélvezõire.

vas. jún. 07, 2009 19:37
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Én csak mosolygok az idézeteken, véleményem is van (de nem itt), ami nem egészen egyezik a többséggel. :shock:

Momentán ez az Internet Fórum. :D

vas. jún. 07, 2009 15:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
te, sp2, abszolút nem érted az egészet! Talán, ha elolvasnád orwell állatfarmját, az sokat segítene az egészen!

Olvastam régen. Ha nem keverem mással össze, akkor abban volt, hogy a állatok átvették az uralmat egy farm fölött, elkergették a gazdát, aztán a disznók kinőtték magukat, bementek a házba az ágyba aludni, meg öltözni kezdtek, fokozatosan egyre több hatalmat szereztek. A lefektetett és valami ajtóra vagy falra írt szabályokat folyton átírták, vagy töröltek belőlük, és mert az állatok olvasni sem tudtak, ezért simán megtehették. Volt két (vagy több?) állat, amelyik ellenkezett bizonyos pontoknál, azokat kinyírták, vagy elszöktek a farmról. És a végén a disznók teljesen olyanok lettek, mint a gazda, aztán a gazda is visszajött és együtt kártyáztak meg mulattak.

T68m írta:
Bár, az talán túlzás lenne állítani, hogy az egészet (cucilizmust) 1:1-ben nyugatról irányították, de az már kőkemény valóság, hogy a haszonélvezője a nyugat volt. Ahogy a mostani kínának is az. Az olcsó importtal kihelyezheti a nyersanyag és félkésztermékgyártást oda, ahol azt filléreért megcsináltatja a helyi (vörös) diktatúra a párt által irányított, elnyomott emberekkel, ...

Igen, olcsóbb volt mint a nyugati termékek, de a itt is megérte. Nem hiszem, hogy a svédek olcsóbban kapták volna az acélt, mint a szocialista országok, vagy hogy Ausztriában olcsóbb lett volna egy Lada, mint idehaza. Csak az ottani pénzekhez képest volt olcsóbb.
Olyan, mint amikor a 90-es évek elején jöttek át a román vendégmunkások, és minimálbér alatti összegért mindent megcsináltak, plusz még örültek is, mert nekik az több pénz volt, mint amit otthon kaptak volna.

Meg azért nem volt ez akkora volumenű, pár dolgot árultak nyugaton is (pl. Téli szalámi, vagy Tokaji bor) de azért a legtöbb dologból nem innét vásároltak a másik oldalon: csak tippelek, de volt mondjuk 10.000 európai nyugati autóból 1 Lada.

T68m írta:
... és le tudják törni a külöldi importtal a hazai munkabér követeléseket.

Azért nem hiszem, hogy pl. a magyar export acél annyira letörte volna a svéd fizetéseket :)

(Meg bizonyára bonyolultabb és összetettebb téma, mint hogy néhány hozzászólásban meg lehetne beszélni.)

vas. jún. 07, 2009 12:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
1értek gúnár és rozmár elftársakkal!

Sparow2 írta:
.gúnár.
Fenét, az nem irányítás, hogy innét vásároltak. Nyugaton is az volt, hogy a pénz beszél. (Hiszen ott már akkor is tõkéseké voltak a cégek, és biztos kiszámolták, hogy olcsóbb keletrõl megvenni, mint saját maguknál legyártatni)

Bár, az talán túlzás lenne állítani, hogy az egészet (cucilizmust) 1:1-ben nyugatról irányították, de az már kõkemény valóság, hogy a haszonélvezõje a nyugat volt. Ahogy a mostani kínának is az. Az olcsó importtal kihelyezheti a nyersanyag és félkésztermékgyártást oda, ahol azt filléreért megcsináltatja a helyi (vörös) diktatúra a párt által irányított, elnyomott emberekkel, és le tudják törni a külöldi importtal a hazai munkabér követeléseket.

vas. jún. 07, 2009 12:12
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár.
Fenét, az nem irányítás, hogy innét vásároltak. Nyugaton is az volt, hogy a pénz beszél. (Hiszen ott már akkor is tőkéseké voltak a cégek, és biztos kiszámolták, hogy olcsóbb keletről megvenni, mint saját maguknál legyártatni)
Pl. a 70-es évek végén a itt gyártatták a Magyar Acélárugyárban a svédek a Volvoikhoz a laprugókat. Pedig a svédacél is híres. Csak ez sokkal olcsóbb volt, és nem volt annyival rosszabb, mint amennyivel olcsóbb. Sőt. Gondolom ott is az volt, hogy a Volvo nem vette át a nem megfelelő minőséget, ezért oda jót kellett gyártani, itthonra meg jó volt a többi is.
(Megjegyzem, itt sem kellett 15 évet várni egy Ladára, "csak" olyan 3-4-et (a 80-as években). Azalatt össze is gyűjtötted az árát, és nem kellett hitelt felvenned)

Lehetett vásárolni a keleti oldalon is nyugati terméket (kivéve, amit kimondottan tiltottak --cocom-lista--, de azokból is becsúszott azért az országba innét-onnét kerülő utakon). Csak nem érte meg a mesterségesen felnyomott árfolyamok miatt tömegesen nyugatról vásárolni (a 70-es években a rubel és a dollár árfolyama 1:1 körül volt a keleti blokkban, sőt, a rubel talán többet is ért valamivel). Ezért is volt, hogy korlátozták a nyugati utazásokat, és ha valaki mégis mehetett, akkor aprópénznek megfelelő mennyiségű valutát vihetett.

vas. jún. 07, 2009 11:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
Hogyan is segíthettek volna? Nem avatkozhattak bele a keleti blokk egy országának ügyeibe.
A SzU sem piszkált bele nyíltan az ő "belügyeikbe". Nem engedhették semmiképpen, mert akkor a "ha nekik lehet, akkor nekünk is" alapon az összes többi ország is átállt volna a nyugati oldalra.

Dehogynem, pont ez a lényeg. Állítólag az egész keleti blokkot nyugatról mozgatták. Az egész egy hatalmas színjáték volt (ami most megy, az is az). A hidegháború arra volt jó, hogy az országok a fegyverkezéshez hiteleket vegyenek fel, illetve a külkereskedelem révén fillérekért hozzá lehetett jutni a keleti országok nyersanyagához, iparához. Én ezen akkor döbbentem le, amikor először voltam Ausztriában és Ladát láttam. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy majdnem úgy nézett ki, mint egy mai Lada típus. Meg is kérdeztem egy autós ismerősömtől, hogy is van ez, akkor felvilágosított, hogy elvtárs, más az, amit exportra gyártanak és más az, amit belföldre (belföld=szocialista országok). Ja, és gondolom a sógoréknál akkor sem kellett 15 évet várni rá.

vas. jún. 07, 2009 9:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hogyan is segíthettek volna? Nem avatkozhattak bele a keleti blokk egy országának ügyeibe.
A SzU sem piszkált bele nyíltan az ő "belügyeikbe". Nem engedhették semmiképpen, mert akkor a "ha nekik lehet, akkor nekünk is" alapon az összes többi ország is átállt volna a nyugati oldalra.

Régi vicc, hátha valaki nem ismeri még:
56 után az országban állomásoznak a szovjet csapatok. Emberek iszogatnak egy kiskocsmában. Kinyílik az ajtó, bejön egy szovjet katona. Totál csend lesz, mindenki elhallgat.
Kér egy vodkát. A kocsmáros kitölti, a katona felhajtja. Végig síri csend.
Az ajtóhoz lép, kinyitja és kilép az utcára, de mielőtt az ajtót becsukná, a helyiség hátuljából hallatszik egy vékonyka, de határozott hang:
- Szabadságot Magyarországnak!
A katona visszafordul az ajtóból, mindenki mozdulatlanná dermed a rémülettől a helyiségben, és megszólal:
- Litvániának is ...
:)

szomb. jún. 06, 2009 22:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
56-ban azért nem segítettek nekünk nyugatról, mert nem is akartak. Aki a külkereskedelemben dolgozott, az tudta, hogy abban a korszakban (is) nagyszerű volt a rendszer az ország kirablására. Sza.rért, hu.gyért vitték ki az országból a nyersanyagot a nyugat (és az itt élő pártelit) gazdagítására. Azok meg onnan papolnak emberi jogokról és demokráciáról, de valójában úgy jó nekik az egész, ahogy van. Persze ha már tűrhetetlenek kezdenek lenni az állapotok, akkor kell a módszerváltás, és a nép egy időre megnyugszik.

szomb. jún. 06, 2009 12:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Meg a másik az, hogy most 50 év távlatából beállítják, hogy milyen nagy dolog volt a forradalom, és hogy mindenki aki ott volt, az milyen tiszta szándékkal ment oda, és csak jót akartak.
Ezt mi már nem tudjuk (hiszen aki ott volt, és nem 5 éves volt, hanem volt egy kis értelme, az már min. 70 éves idén; megfakultak az emlékek; ráadásul ő sem látta át az egész dolgot, csak a maga körül történt eseményeket) ezért jobb híján elhisszük, amit beállítanak a médiában.
De az emberek akkor sem voltak mások, mint most. A legtöbb embert --eltekintve néhány megszállott alaktól-- hidegen hagyja az ország sorsa, ha a saját érdeke mást kíván.

Pl. a környéken --kis falu-- is van pár 56-os hős, akikről nagyfater elmesélte egyszer, hogy annakidején éppen melózott egy helyen, amikor mentek az utcán részegen és ordibálták, hogy forradalom van Pesten. Szereztek valahonnan egy pisztolyt, és hívták az embereket, hogy csatlakozzanak. Meglátták őt is, neki is szóltak. A kisöreg nem volt egy lázongó típus (meg akkor és ott csak néhány részeg hőbőrgésének tűnt az egész), ezért mondta ő nem mehet, munkája van, nem hagyhatja félbe, el kell tartani a családját. Erre továbbmentek, és akinél volt a fegyver, az olyan részeg volt, hogy fejjel előre bedőlt az árokba, de olyan szerencsétlen módon, hogy közben belelőtt a saját vállába. Itt vége is lett a helyi forradalomnak.
Aztán később meghurcolták őket ezért, vagy talán kaptak is pár évet, nem tudom, ezért most ők a **** gyerekek, akik fel akarták szabadítani az országot, és minden évfordulón sztárolják őket.

Persze biztos sok volt, aki normális módon állt hozzá, nem részegen randalírozott, de ez régen volt, ezeknek az embereknek a nagy része már nem is él.
Meg egy időben mindenki 56-os volt, aki ott se volt is.
Hofinak volt egy jó poénja erre, amikor az 56-osok találkoznak valami számukra szervezett rendezvényen:
- Hé, megismersz?!
- Ööö ... nem ...
- Ne mondd már, együtt lőttük a pártházat!
- Mikor??? Melyiket???
- Hát ... mikor melyiket ...
:)

szomb. jún. 06, 2009 11:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
by papy on board:
..
Idézet:
.ÉS MEGVÉDTÉK MAGUKAT.

Nálunk is 56-ban -"aztán köpülték a vajat majd széjjelkenték".aztán kiderült,hogy nem is vaj,(de akkor még hígabb volt).:wink:..

pén. jún. 05, 2009 18:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem. Pontosan azok mozgatták a szálakat, akikkel szétverették a tömeget. Ugyanis Kínának egy dolga van: szolgálni azokat, akikről írsz azzal, hogy saját polgárainak döntő többségét a végletekig kizsákmányolja. És erre mint tudjuk, ez a rendszer a legjobb. Ja és persze nem csak tömegtermékekkel szolgálja Kína ezeket, hanem emberi szervekkel is, amelyeket még élő halálraítélt donorokból operálnak ki.
Videó

pén. jún. 05, 2009 7:57
arany tag

Hozzászólás 
Először is: sajnálom a diákok többségét. Azokat, akik AZT HITTÉK hogy a szabadságért halnak meg. Azokat viszont nagyon nem sajnálom, akik a háttérből mozgatták a szálakat. Sajnos, ezutóbbiak mindig is gyáva és ocsmány férgek voltak, a világ minden táján.
Ők azok (az utóbbiak), akik az euroatlanti világháborúkat fotelből nézték végig és meggazdagodtak rajta. Ők azok, akik adós- ill. kamatrabszolgaságba hajtják az országokat és népeket. Ők azok, akiknek Magyarország lassú széthullsáát "köszönhetjük", Trianont, a háborúk elvesztését az ismert kegyetlen feltételekkel... Ők azok, akik -- ha győztek -- SOHA nem ismertek mást, mint az ellenfél FELTÉTEL NÉLKÜLI megadását!
Ők azok, akiknek most az elcsalt elhazudott rendszerváltást is "köszönhetjük"! A hazug alkotmányt és kisemberellenes alkotmánybíróságot, és még emberellenesebb "igazság"-szolgáltatást.
Ezeknek az iszonyatoknak "köszönhatjük" a bizonyítási kényszer megfordítását, a fizetőparkolást, a "szmogriadó" törvényeket, az ingatlanadót, a cigánybűnözést, az egyre rettenetesebben pofátlanabbá váló kettős mérce alkalmazását, az utcakőbe taposott hazafiakat és a gátlástalanul, büntethetetlenül röhögve ténykedő bűnözőket és az ő korlátlan emberi és állampolgári jogaikat.

Ezeknek köszönhetjük a szájzártörvényeket az európai országok egy részében, és ennek fenyegetését Magyarországon is. Ezeknek köszönhetjük a nyakunkba öntött tengernyi gyűlölködést, miközben ők maguk egyfolytában pofáznak a "gyűlölet ellen", ezeknek köszönhetjük, hogy olyanok oktatnak minket tolranciára, akikre magukra a legcsekélyebb tolerancia sem jellemző, annál inkább az ellenkezője.

Ezeknek köszönhetjük a szétvert oktatást, az "integráció" ERŐSZAKOLÁSÁT, csilloghó szemű gyermekeink áldozatul esését a brutális és perverz túlkoros söpredéknek...

ÉS MÉG SOROLHATNÁM NAGYON SOKÁIG...

EZEKBŐL NEM KÉRTEK A KÍNAIAK!! ÉS MEGVÉDTÉK MAGUKAT.
Őket nem fenyegeti a teljes széthullás és rabszolgalét, mint minket.

Ezért a nyereségért nem volt nagy az az áldozat. Még akkor sem, ha akkor és ott, a diákok szemszögéből tényleg szabadságharcnak látszott a dolog.

csüt. jún. 04, 2009 16:50
bot

Hozzászólás 20 éve történt a tienanmen-téri vérengzés
Kína pedig csak blokkol, blokkol, blokkol. De legalább tankokat nem vet be - ezúttal. http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=116104

csüt. jún. 04, 2009 16:50
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 44 hozzászólás ]