Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 01, 2025 6:25

Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
GPRS internet hasznalat??? 
Szerző Üzenet
Hozzászólás 
Internetre és wapra használom a GPRS-t. Wapra azzal a készülékkel ami mindig nálam van, (SE T68i) átalánydíjas Pannon wappal. Annak is a 400 Ft-os változatával. Ezzel csak a PannonWap oldalait és az azokról nyíló linkeket lehet elérni. Általános információszerzése az is megfelel. Vasúti menetrend, teletext, hírek, stb. Bővebben, hogy pontosan milyen oldalakat tudsz megnézni, a http://www.pgsm.hu oldalról kaphatsz. Tudomásom szerint nincs korlátozva hogy havi, pontosabban 30 nap alatt (30 napra szól a 400, vagy a 2000 Ft-os átalánydíj) mennyi adatforgalamat csinálsz. A 2000 Ft-os átalánydíjas wappal bármelyik wapoldalt meg lehet nézni, korlátozás nincs, illetve annyi, hogy a wapos sms küldő oldalak általában le vannak tiltva.

Internetre is a Pannon GPRS átalánydíjas szolgáltatást használom, január vége óta szinte kizárólag. A Hungarotelből elegem lett. Más alternatíva nem lévén, maradt a GPRS. egy hónapra (30 napra) 6400 Ft, de ha nagyobb értékű feltöltővel töltöd az egyenleged, akkor 5800 Ft-ra jön ki a 14400-as kártya esetén. Az átalánydíj 300 Mb adatforgalmat tartalamaz. Limittúllépés nincs, ha elérted a 300 megát, az aktuális átalánydíjas időszak végéig nem tudsz felcsatlakozni. Ezt mostmár szigorúan betartják. Korábban több mint 400 megáig is el lehetett menni.
PC-vel és egy Siemens C55-el használom. Összehasonlítva a modemes hozzáféréssel, nekem jobb. Még akkor is, ha ezzel hétköznap csak 21-7 óráig, illetve hétvégén, ünnepnapon 0-24 óráig lehet használni. Az átalánydíjon kívül nincs semmilyen más költség. Sokkal előnyösebb ez a fajta internetkapcsolat ha sokat kell olvasgatni a neten, mert adatforgalom után van elszámolva, nem a hálózaton eltöltött után mint a modemes esetén. 2 esetet kivéve, amikor technikai okok miatt néhány órára nem volt GPRS lefedettség, kivétel nélkül első próbálkozásra tudtam csatlakozni, ami 6-8 másodperc alatt megtörténik. Modemes esetén eltart 50-55 másodpercig. Ami a költségbeli összehasonlítást illeti, nekem nem lett drágább, ugyanis az internet előfizetés és az ehhez tartozó telefonszámla 16-17 óra havi használattal többre jött ki mint a 6400 Ft. Modemmel a havi 16-18 óra alatt 220 megánál nem tudtam többet forgalmazni. GPRS-el akár néhány nap alatt le lehetne tudni. A GPRS internetkapcsolat sebessége körülbelül másfélszerese a modemeshez (56K) képest.
Szóval nekem megérte váltani, egyértelműen gyorsabb, stabilabb, kényelmesebb, még a korlátozott felcsatlakozási időszak ellenére is.

A konkurens szolgáltatókét forintálisan pontosan nem tudom, de a Westelnél a havi 300 mega, ha jól emlékszem {b}90000 Ft-ra{/b} jönne ki havonta.
A Vodafone-nál nyár óta igencsak megszigorították. 200 mega 3125 Ft, 500 mega 7000 Ft, 500 fölött 13000 Ft. Ráadásul ha átléped valamelyik határt, automatikusan a következőt számlázzák. A Vodafone-nál csak a havidíjas előfizetők vehetik igénybe. A Westelnél azt hiszem a Dominósok is, a Pannonnál a Praktikumot, Bee-t használók és a számlás előfizetők is használhatják.

szer. okt. 08, 2003 20:45

Hozzászólás 
Hello!

Mennyire es mire hasznaljatok a GPRS-t?

Internetezes szamitogepen keresztul?
Wap-olas? :-)

Es a koltsegek milyenek, megeri?

Udv:

Lover007

---------------------------------------------------------------
Hianyzik a szerelem az eletedbol? - Nem fog, ha ide kattintasz:
http://www.love007.hu/info01