|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 28 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
rolek74
ezüst tag
|
Nah nekem is lenne egy kérdésem.
Enternetes ADSL-em van már 9 hónapja.win98se-t használok, a modem állandó online, és a gép is.Azzal szórakozik hogy átlag 1-2 naponként a modem leszakad a hálózatról, és nem lehet újracsatlakozni.Arra már rájöttem hogy csak akkor megy újra a kapcsolat ha a modemet áramtalanitom, igy rögtön megy újra.Ezalatt nem fut más csak böngésző és letöltésmenedzser progi.A lehalás mindig máskor van, akár ha csak levelet nézek is előfordul.Rendszert már tettem újra ,az sem segitett.
A matávtól voltak kinnt, cseréltek modemet telindus-ra, de ezzel is ua a hiba, pedig ez usb-vel is megy és azon is lehal.Már annyit reklamáltam, hogy azt mondták nálam van a hiba, csak azt nem értem hogy akkor mér az őmodemjük hal le.Ötletet kérnék, mi lehet,volt e vkinek már ilyen problémája és meg tudták e oldani.Köszi.Roland
|
szomb. feb. 07, 2004 13:26 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11973 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
A szomszédnak Freestart ADSL-je van, 1024000 kapcsolódási sebességgel. Nekem Axelero van 2048000 kapcsolódási sebességgel (állandóan ennyi). Modemmel 49333 volt (elvi 56000 helyett). Azért van különbség.
Mindkettőknek 384 kbit/s maximális letöltési sebességre szól a szerződés, a Freestart nem tud/akar javítani, bár jóval olcsóbb mint az Axelero.
|
pén. feb. 06, 2004 21:39 |
|
|
bypet
ezüst tag
|
Egy ADSL es megmondaná hogy milyen szolgáltatónál mennyit fizet, és hogy a netdíjon felül még milyen díjak vannak ( telefon alapdíj (( isdn???)) ), vagy milyen kedvezmények, ilyesmi.. Hogyha most kb havonta 10e a teljes telefondíj a matávnak ( net freestart - ingyér ), amiben benne van minden alapdíj, ilyesmi, mennyivel több adsllel? Az fix havi 9-10 e + még mik vannak?? ____________________________________________________________________ Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeStarttol. Probald ki most! http://www.freestart.hu
|
kedd feb. 03, 2004 21:28 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11973 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Ment. Naná, hogy nem a kikapcsolás a gáz. De a bekapcsolás sem lehet az.
|
kedd feb. 03, 2004 20:45 |
|
|
gorgi
vas-tag
|
Félreértettél, nem a kikapcsolás a gáz, hanem az, ha
visszakapcsolom és nem áll fel emiatt a kapcsolat. Neked
ment gond nélkül?
|
hétf. feb. 02, 2004 16:27 |
|
|
gorgi
vas-tag
|
Nincs mit.
|
hétf. feb. 02, 2004 16:19 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
A 10 nap alatt én is kikapcsoltam, ha nem használtam a Dialcom-ot. Jól nézünk ki, ha a ki/bekapcsolástól egy kisáramu hardver elromlik. Mit szóljon akkor egy többéves számítógép? Ettől még nem romlik el.
Az ADSL központtal való kapcsolatfelvétel problémájával magyrázzák a kikapcsolási tiltást.
Ilyen alapon, amikor először bedugták nálam, miért vette fel a kapcsolatot? Honnan tudja a modem, hányszor volt előtte kikapcsolva?
|
szer. jan. 28, 2004 19:23 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
Egy pillanat alatt beleszerettem jó öreg, fehér bazinagy Siemensembe. Köszönöm neked gorgi (és persze index).
|
szer. jan. 28, 2004 18:27 |
|
|
gorgi
vas-tag
|
Ja és ha kikapcsolgatom a Dialcomot, akkor mire számíthatok, fel tud éledni majd a kapcsolat?
|
szer. jan. 28, 2004 16:46 |
|
|
gorgi
vas-tag
|
Az remek! Remélem egyedi eset, nekem szinte folyamatosan
megy azóta és eddig gond nem volt vele, de azért megvárom a
10. napot. Ezt olvastátok már?
http://www.index.hu/velemeny/olvir/adsl01222/
|
szer. jan. 28, 2004 16:42 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Nekem van tapasztalat: 10 napig bírta, utána égett az összes LED, persze klapcsolat nélkül is.
8 napig tartott, amíg nagy kínnal kicserélte a MATÁV. Most egy Telindus van.
|
kedd jan. 27, 2004 19:27 |
|
|
gorgi
vas-tag
|
Nekem még nincs tapasztalatom, mert csak péntek de. kötötték be az ADSL-t, viszont egy csinos kis Dialcom modemet kaptam, erről nincs vkinek tapasztalata? Mert ha kikapcs után macerás feléleszteni a kapcsolatot, akkor inkább nem húzom ki.
|
vas. jan. 25, 2004 22:20 |
|
|
Furton_Tamas
|
Bár nekem még régi déltávos ( most épp Invitel a neve ) adsl kiépitésem van egy cisco soho routerrel ( nem egy mai darab ) sosem volt az a probléma, hogyha kihuom x, y, z napra, majd visszadugod, akkor nem éledne ujjá... érdekes hibajleneség, bár azt hiszem ezt központja és modemja válogatja...
|
vas. jan. 25, 2004 9:20 |
|
|
sasfioka
ezüst tag
|
aquanoir!
A szolgáltató a kapcsolatot keresi a modemen. Ha nincs kapcsolat, megpróbálja megkeresni. És mint fent is írták, van olyan modem, mely nem tudja a központ felé a kapcsolatot "saját maga" kezdeményezni, ezért ha a központ "magára hagyja" a modemet, azaz nyugtázza, hogy nincs modem, akkor a modem csak áll és vár...
Az Alcatel modem ravaszabb Ha a központ nem keresi őt, akkor ő megkeresi a központot. Ezért van az, hogy az Alcatel modemed napok után is fel tudja építeni az online állapotot.
SF
|
szomb. jan. 24, 2004 22:46 |
|
|
bypet
ezüst tag
|
dóczi péter wrote: >egyébként is. mért bizergálná a szolgáltató az adsl modemedet? > > OFF: én ugyan isdn-es vagyok, de még ezt a vackot is bizerálja a matáv. ugyan nem tudom minek, milyen információt váltanak naponta kb. hajnali 2 és 4 között, pont amikor neteznék. az a szép benne hogy nem szól semmit se a win, csak nem fogad byteokat, de a kapcsolat él. amikor lebontom a kapcsolatot rögtön elkezd villogni a Line ledje és ezt 10-20 percig abba sem hagyja. eközben nem lehet kapcsolódni, mintha megszu"nne a modem, so"t a telefont sem lehet használni. P! ____________________________________________________________________ Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeStarttol. Probald ki most! http://www.freestart.hu
|
vas. jan. 18, 2004 21:08 |
|
|
aquanoir
|
nos. én ugyan nem vagyok fatávos, hanem inviteles (ex-vnet), de én ugyan nem tartom bekapcsolva folyamatosan az ADSL modemet. áramtalanítom az egész számítógép-monitor-modem komplexumot, ha nincs rá szükségem, azaz amikor csak ki-be kapcsolom a gépet, azaz naponta párszor biztosan. még semmi gondom nem volt a modemmel utána (Alcatel/Thomson Speedtouch 530), akkor sem, ha netán napokig nem voltam itthon. a beszerelő ürge meg csak azt mondta nekem, hogy "igazából szükségtelen ki-bekapcsolnom a modemet, hisz az adsl lényege az állandó kapcsolat". ) de semmi "muszáj" vagy "kell", így hát csak akkor kap áramot, ha a gépet is használom. egyébként is. mért bizergálná a szolgáltató az adsl modemedet? kíváncsi vagyok. sőt, inkább én bizergálhatom csak... belőttem rajta a tűzfalat, a DHCP-t, a dns-szervert, és ehhez senki ne nyúkájjon kívülről!:) ejnye, no.
|
vas. jan. 18, 2004 20:58 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Ha ezt a topicot előbb látom, nem nyitok egy újat. Bár az eddigiek szó mi szó nem győztek meg.
Többször kipróbáltam, 10-15 mp után feláll a kapcsolat. Nekem se szólt senki (Axelero).
Amúgy nekem a Dialcom modem az első telepítés után 2 héttel besz@rt, 8 napig tartott, amíg méltóztattak kicserélni.
Továbbra is azt mondom, hogy a fenti okok miatt állandóan bekapcsova tartani egy marhaság. Oldja meg a szolgáltató, hogy észrevegye a modemet. Nem ingyen van!
Azért már 21. század van!
Tényleg, mennyi áramot fogyaszt? Már nem a **** miatt, de van vagy 7 kW egy hónapban. Na mindegy.
|
vas. jan. 18, 2004 18:51 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
Felhozva Laci_L-nek.
|
vas. jan. 18, 2004 17:17 |
|
|
rohamcsiga
ezüst tag
|
Villámcsapás (vismajor) esetén nem nagyon számláztak még ki modemet, de viszont akkor igen, ha a kedves ügyfél feltörte a modem kódját, és szerteszéjjel programozta azt.
Az usbröl: és itt csak a Matávot tudom mondani.
A nagykereskedelmi szolgáltatást az ethernet kártyán keresztül nyújtja az ISPknek, az USB bónusz, hivatalosan semmi köze hozzá, ha azon keresztül nem tudod használni, ezt nem reklamálhatod. Ennek pontos szövegét az isp oldalain megtalálhatod.
A modemkihuzigatásrol, tapasztalataim szerint a Siemens NT, a újabb Telindus és Dialcom NT-k nyugodtan kihúzhatók, 1-és 30 perc alatt a leglassabb is feléled.
Viszont egyes régebbi Telindusok ....
|
szer. aug. 27, 2003 0:56 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Na ez az! Engem is ez érdekelne. Nekem is alá kellett írnom valami ilyesmit, hogyha valami baja lesz akkor fizetek mint a katonatiszt.
|
vas. aug. 24, 2003 21:13 |
|
|
vicces
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 21 Tartózkodási hely: vác
|
no!
nekem is egy speedtouchom van.
amikor kihozták/vivendi/alá kellett irom egy papirt, hogy ha valami baja lesz, akkor 100ezer forintomba fog kerülni.
na már most, ha állandóan be van dugva, akkor igen csak megnő a villámcsapás eselye.
szerintetek, ilyenkor is 100 ropi ugrott???
|
vas. aug. 24, 2003 12:23 |
|
|
ezbiztos
vas-tag
|
Lenne,egy kérdésem.....
Nekem van egy Alcatel Speedtouch ADSL modemem....
Van két gépem...Na most az van,hogy az egyik gépen használtam egy ideig a modemet USB-n...De ez a gép tönkrement,és A másik gépen átkötöttem LAN-ra...
Aztán kész lett a rossz gép,és visszakötöttem USB-re.
De most megint cenkes az USB-s gép,és át akarom kötni LAN-ra,de az ADSL modem nem veszi fel a LAN-t.....
|
vas. aug. 24, 2003 12:06 |
|
|
MBR
platina tag
|
majd ha tönkre megy a modem, akkor a szolgáltató (is) szív, elvégre ők mondták, ne húzd ki.
|
szomb. aug. 23, 2003 18:15 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Na, most már egy kicsit okosabbnak érzem magam bár egy picit zavar a dolog. Itt ahol élek gyakrabban vannak viharok, zivatarok és ebben a helyzetben az itteni média mindig felhívja az emberek figyelmét, hogy biztos ami biztos minden elektromos fogyasztót húzzanak ki a konnektorből a viharok idejére. Ilyenkor mi legyen?
|
csüt. aug. 21, 2003 10:06 |
|
|
Emery
arany tag
|
En is kiszoktam huzni es amikor visszadugom akkor kb 10-15 masodpercig villog a modemen a SYNC led majd abba hagyja es minden jo, letre jonn a kp es a modem kozott a kapcsolat. Mar masfel eve hasznalom az ADSL-t es eddig semmi gond (ilyen teren).
Az elott UPC-s voltam es ott is kihuzogattam a modemet.
UI. Nekem se mondta se a matav se a szolgaltatom hogy nem szabad kihuzni
|
csüt. aug. 21, 2003 10:03 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
Igazán remek dolog, hogy ezt se a szolgáltatóm, se a matáv nem kötötte az orromra ezidáig, én meg, tekintettel a nem túl bizalomgerjesztő 12 v-os hálózati adapterre, buzgón pihentetem.
|
szer. aug. 20, 2003 16:13 |
|
|
rohamcsiga
ezüst tag
|
Igazuk van!
Az Európában használt ADSL konfigurációknál:
A központ alapállapotban állandó kapcsolatban van a modemeddel. Ezt valamilyen led jelzi is nekünk (syncron, Wan, stb)
Na most ha kihúzod, és "szakadtnak" látja a modemet, akkor a központ egyre növekvö idöközönként rá vizsgál a vonaladra, megpróbálja felvenni a kapcsolatot a modemmel,, keresöjelet küld, de egy idő után leáll.
Ha többszöri vizsgálat után szakadt, keletkezik egy riasztási log amelyet a szolgáltatód ilyen olyan módon feldolgoz, de nagy általánosságban csak nyugtázásra kerül, van ahol pl. elindítják a müszerészeket, hogy behatárolják miért szakadt.
Vannak olyan ADSL modemek amelyek egy ilyen szakadás után bejelentkeznek a központba, ujraszinkronizáltatják a hálózati elemeket és felépítik a kapcsolatot. De egyes modemtipusoknak kell az, hogy elöbb a központ keresse meg őket, és mint ahogy fent leírtam ha ez a keresés leáll vagy túl nagy lesz ez az intervallum magától nem áll helyre.
Ilyenkor bejelented a hibát és lehet, hogy egy központi reset után megoldodik minden.
Ezért mondja minden ADSL szolgáltató az ügyfelének, hogy lehetőség szerint ne huzigálja ki a modemet mert gondok lehetnek belőle.
|
szer. aug. 20, 2003 15:43 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Külföldön élek, bekötöttek nekem (az itteni szolgáltató) egy ADSL 512 vonalat. Természetesen kaptam modemet meg beállította az szervizes ipse az egész rendszert megfelelően. A kérdés a következő: sokszor utazom haza Magyarországra, ilyenkor mint már öreg motoros a szakmában, kihúzok minden elektromos áram fogyasztót a konnektorból (így az adsl modemet is). Nem voltam otthon 5 napig, visszajöttem mindent bedugtam újból és az adsl-re 1,5 napot kellett várnom mert a modemen (Lucent CellPipe) a WAN villogott. Magyarán nem volt kapcsolat a modem és a központ között. Természetesen bejelentettem a hibavonalon ahol kijelentették, hogy a modemet nem szabad kihúzni, mert folyamatosan ellenőrzi a központ elérhatőségét. Még akkor is ha a számítógép ki van kapcsolva. Na most akkot hogy is van ez?
|
szer. aug. 20, 2003 9:33 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 28 hozzászólás ] |
|