|
Szerző |
Üzenet |
Hardside
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 588 Tartózkodási hely: New World Disorder
|
Levizsgázott az ügyféltoborzó akció. Nekem van egy saját előfizum, és -tényleg az én javaslatomra- most ment az üzlettársam kötni egy cégeset. És talán lesz még több is.
Kis köcsög droid egyből megvezette, hogy "áá, az céges előfizetésre nem vonatkozik ám!"
A társam meg el is hitte, mert rutintalan.
Most megy vissza a kinyomtatott pdf-fel, amiben benne van:
"Ajánlott: lehet az Ajánló által ajánlott természetes vagy jogi személy".
|
pén. máj. 28, 2004 16:06 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
mati88 írta: Ne haragudj, de én nem jelentettem fel senkit, csak elzárkózott a Voda a probléma megoldásától 4 hónapon keresztül, illetve gyakorlatilag elutasította annak a lehetőségét, hogy ő hibázott. Ezért kénytelen voltam a HIF-et megkérni, hogy ugyanmár vizsgálja ki a problémát és segítsen megoldani a Vodával való panaszomat. A HIF és a Voda is nekem adott igazat. Most akkor én vagyok a hibás, mert feljelentettem őket?
Egy szóval nem mondtam, hogy hibás vagy, és azt sem, hogy nem Neked volt igazad az ügyben. De én egy ilyen után nem várnám el, hogy kedvezményt kapjak (aztán lehet, hogy én gondolom rosszul).
|
pén. máj. 28, 2004 14:07 |
|
|
mati88
arany tag
|
Ne haragudj, de én nem jelentettem fel senkit, csak elzárkózott a Voda a probléma megoldásától 4 hónapon keresztül, illetve gyakorlatilag elutasította annak a lehetőségét, hogy ő hibázott. Ezért kénytelen voltam a HIF-et megkérni, hogy ugyanmár vizsgálja ki a problémát és segítsen megoldani a Vodával való panaszomat. A HIF és a Voda is nekem adott igazat. Most akkor én vagyok a hibás, mert feljelentettem őket?
|
pén. máj. 28, 2004 11:32 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
mati88 írta: Tudjátok, az a szomrú, hogy mindig jogos volt a panaszom! És ezek után nem megsértődni kellett volna a Vodának, hanem hálás lenni nekem mert rámutattam a hibákra, így ki javíthatják őket. Tudod egy jó cégnél, az az ügyfél ér a legtöbbet, amelyik panaszkodik, hiszen ő hajtja előre a céget, a minőséget. Sajnos el fogadom, hogy a Vodának nem célja a minőség javítása, csak az elfogadható szint tartása, így a problémás ügyfeleket lekoptatják. Azonban hosszú távon nem biztos hogy ez kifizetődő, hiszen a negatív hozzáállás később nehezen feledtethető a köztudattal! Szóval ez a Voda ma magyarországon!
Itt a gond nem azzal van, hogy panaszkodsz-e vagy sem, én amit írtam azt a HIF miatt írtam. Az már nem a panaszkodás kategóriába tartozik ha valakit feljelentesz...
|
pén. máj. 28, 2004 10:51 |
|
|
mati88
arany tag
|
Tudjátok, az a szomrú, hogy mindig jogos volt a panaszom! És ezek után nem megsértődni kellett volna a Vodának, hanem hálás lenni nekem mert rámutattam a hibákra, így ki javíthatják őket.
Tudod egy jó cégnél, az az ügyfél ér a legtöbbet, amelyik panaszkodik, hiszen ő hajtja előre a céget, a minőséget. Sajnos el fogadom, hogy a Vodának nem célja a minőség javítása, csak az elfogadható szint tartása, így a problémás ügyfeleket lekoptatják. Azonban hosszú távon nem biztos hogy ez kifizetődő, hiszen a negatív hozzáállás később nehezen feledtethető a köztudattal!
Szóval ez a Voda ma magyarországon!
|
pén. máj. 28, 2004 10:47 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
sanyi1979 írta: Általában 8-9 k, + a 1db Duett és mindig időben fizetve. Bár egyszer küldtek egy figyelmeztető sms-t, de még aznap be lett fizetve.
Akkor passz.
|
pén. máj. 28, 2004 10:45 |
|
|
sanyi1979
ezüst tag
|
Trabi TM írta: sanyi1979 írta: Nem fobun de kicsit bosszant: 2 ev huseges szamlafizetgetes utan csak listaaraskeszuleket ajanlottak fel. Gondolom a számlád még soha nem érte el az 5e-t... Vagy sokszor késtél a befizetéssel
Általában 8-9 k, + a 1db Duett és mindig időben fizetve. Bár egyszer küldtek egy figyelmeztető sms-t, de még aznap be lett fizetve.
|
pén. máj. 28, 2004 9:09 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
mati88 írta: Trabi TM! Sajnos az enyém mindig meghaladta az 5k-t, sőt volt amikor 17k volt! Soha még csak fel sem szólítottak (legalábbis indokoltan nem), amúgy igen, de mindig elnézést kértek a hibájuk miatt, és mégis csak lista áron lehetett volna hosszabbítanom! Volt 4 db előfizetésem, amiből 2-t már megszüntettem, és a következő 2-t is megfogom amint lejár. Már nem érdekel, hogy ajánl-e valamit a Voda. Elég volt belőlük az éveken át tartó szivatásból és a meg nem becsülésből. Amúgy kiváncsi lennék, hogy mi alapján döntik el hogy ki milyen kedvezményt kap? Mondjuk nekem nagyon sok számlapanaszom volt, sőt még a HIF is rájuk ment egyszer jogosan, utána alkudozott is a Voda velem
Na igen. Ezek után ne csodáld, hogy nem ajálanak fel semmit.
|
pén. máj. 28, 2004 9:02 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Akkor meg ne csodálkozz, ha ők sem szeretnek téged.
|
csüt. máj. 27, 2004 22:22 |
|
|
mati88
arany tag
|
Trabi TM!
Sajnos az enyém mindig meghaladta az 5k-t, sőt volt amikor 17k volt! Soha még csak fel sem szólítottak (legalábbis indokoltan nem), amúgy igen, de mindig elnézést kértek a hibájuk miatt, és mégis csak lista áron lehetett volna hosszabbítanom! Volt 4 db előfizetésem, amiből 2-t már megszüntettem, és a következő 2-t is megfogom amint lejár. Már nem érdekel, hogy ajánl-e valamit a Voda. Elég volt belőlük az éveken át tartó szivatásból és a meg nem becsülésből.
Amúgy kiváncsi lennék, hogy mi alapján döntik el hogy ki milyen kedvezményt kap? Mondjuk nekem nagyon sok számlapanaszom volt, sőt még a HIF is rájuk ment egyszer jogosan, utána alkudozott is a Voda velem
|
csüt. máj. 27, 2004 22:18 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
sanyi1979 írta: Nem fobun de kicsit bosszant: 2 ev huseges szamlafizetgetes utan csak listaaraskeszuleket ajanlottak fel.
Gondolom a számlád még soha nem érte el az 5e-t...
Vagy sokszor késtél a befizetéssel
|
csüt. máj. 27, 2004 19:02 |
|
|
sanyi1979
ezüst tag
|
Nem fobun de kicsit bosszant: 2 ev huseges szamlafizetgetes utan csak listaaraskeszuleket ajanlottak fel.
|
csüt. máj. 27, 2004 14:17 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Meggylé írta: Olvassátok el a gsmporton, hogy a pgsm hogy szívatta Matthias-ékat!
Mattheus
|
kedd máj. 25, 2004 17:53 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Olvassátok el a gsmporton, hogy a pgsm hogy szívatta Matthias-ékat!
|
kedd máj. 25, 2004 14:13 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Micuir írta: a 1270 ezt miért nem tudja?
Na látod ez jó kérdés.
Egy javaslat, ha mindenképpen biztos akarsz lenni valamiben, vagy itt a fórumon tedd fel a kérdésedet, vagy legalább 3-szor hívd fel az 1270-et, ha mind3 ugyanazt mondja akkor nagy eséllyel igaz
|
kedd máj. 25, 2004 13:35 |
|
|
Micuir
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:29 Hozzászólások: 425 Tartózkodási hely: Tolna megye
|
Trabi TM írta: Micuir írta: Kedves Vodafone-om engem is jól kiakasztott ma: elköltöztem és április végén faxoltam nekik egy szép levelet, hogy megváltozott az állandó és a levelezési címem, javítsák ki. Mellékeltem a lakcímkártya fénymásolatát. Ma jön a számla: a lev. cím változott, az állandó nem. A 1270 szerint azt csak személyesen lehet, márkaüzletben. Ez nekem 130 km-es utazást jelentene. Most írtam nekik egy levelet, hogy ne szórakozzanak velem, hanem javítsák ki. De ha nem változtatják meg, akkor mi legyen? A HIF vagy a Fogyasztóvédelem foglalkozik ezzel szerintetek? Érdekes módon több banknak elég volt ugyanez a módszer, ez meg csak egy telefonos cég... Hi. Mint Vodkafone is leírta: nyugodtan menj be az első vodaboltba, ami az utadba esik, és előfizetésekkel is foglalkoznak. A személyid kell, hogy Nálad legyen, és a szerződésed. Ha nincsen meg a szerződésed, akkor oda menj, ahol kötötted, ott nagy eséllyel tudnak Neked másolatot adni, és a lakcímváltozást is el tudják intézni egy egyszerű "Adat, számla, és szolgáltatás változás bejelentőn". A fogyasztóvédelemhez nem menjél, mert semmi köze a szolgáltatásokhoz, a HIF-hez mehetsz, ded szerintem messzebb van mint a voda bolt , és attól, hogy bejelented, még nem fog változni semmi
Köszönöm a segítséget, ezt fogom tenni. Egyébként a Voda is ezt írta az emilemre, de hogy ontopic legyek: a 1270 ezt miért nem tudja?
|
kedd máj. 25, 2004 12:30 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Én meg tegnap olyan automatával találkoztam, amelyben kifogyott a printer szalag, és csak kiköpte a kártyám a sikertelen tranzakció végén.
Szerencsémre bankban volt, így onnan hamar kezelésbe vették.
|
kedd máj. 25, 2004 8:51 |
|
|
Adam_batyam
arany tag
|
Kb. egy órája feltöltöttem volna az egyenlegem egy Euronet - nél, de kb. 2 percig a kérem várjon szöveg volt kinn, utána a próbálja később. Nem tudom ez kinek a hibája, de mégis zavaró
Adam batyam
|
kedd máj. 25, 2004 8:40 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Próbáld meg, veszíteni nem veszíthetsz vele, max lesz egy blue-headset-ed
|
hétf. máj. 24, 2004 23:15 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Micuir írta: Kedves Vodafone-om engem is jól kiakasztott ma: elköltöztem és április végén faxoltam nekik egy szép levelet, hogy megváltozott az állandó és a levelezési címem, javítsák ki. Mellékeltem a lakcímkártya fénymásolatát. Ma jön a számla: a lev. cím változott, az állandó nem. A 1270 szerint azt csak személyesen lehet, márkaüzletben. Ez nekem 130 km-es utazást jelentene. Most írtam nekik egy levelet, hogy ne szórakozzanak velem, hanem javítsák ki. De ha nem változtatják meg, akkor mi legyen? A HIF vagy a Fogyasztóvédelem foglalkozik ezzel szerintetek? Érdekes módon több banknak elég volt ugyanez a módszer, ez meg csak egy telefonos cég...
Hi.
Mint Vodkafone is leírta: nyugodtan menj be az első vodaboltba, ami az utadba esik, és előfizetésekkel is foglalkoznak. A személyid kell, hogy Nálad legyen, és a szerződésed.
Ha nincsen meg a szerződésed, akkor oda menj, ahol kötötted, ott nagy eséllyel tudnak Neked másolatot adni, és a lakcímváltozást is el tudják intézni egy egyszerű "Adat, számla, és szolgáltatás változás bejelentőn". A fogyasztóvédelemhez nem menjél, mert semmi köze a szolgáltatásokhoz, a HIF-hez mehetsz, ded szerintem messzebb van mint a voda bolt , és attól, hogy bejelented, még nem fog változni semmi
|
hétf. máj. 24, 2004 23:14 |
|
|
Vodkafone007
|
Vodafone szolgáltatásának minőségén csak akkor fog javítani, ha arra keményen több száz milliós bírsággal kötelezik. Addig marad minden!!
HIF-hez sorban mennek a levelek, de kevés egyenlőre, hogy érdemben foglalkozzanak az üggyel.
Én már azon gondolkodtam, hogy a Vodánál nincsenek is szakemberek, csak szekembernek nevezett egyének, akik annyit értenek az egészhez, mint Mari néni
Egy szempontból biztos Magyarország legnépszerűbb szolgáltatója: Legtöbbet a Vodát szidják, az tuti! Na de miért is legnépszerűbb????
Lakcím kérdeéshez csak annyit nem fogja meghatni a Vodát, hogy neked mennyit kell utaznod...nem érdekli őket! Elmész x km-re de elcsesznek valamit a papírokban és újra visszahívnak akkor is a te sarad. (Ez tapasztalat... (()
Egy tipp: Ha megvan az előfizetői szerződésed, akkor ezt a váltást az előfizetői szerződés és ügyfélbiztonsági kód megadásával viszonteladónál is megteheted egy változásbejelentő nyomtatványon. Az igaz faxon nem lehetséges, be kell mutatni az okmányt, lefénymásolják és okés. Ha nem akarnák megengedni, akkor privibe megírom kire hívatkozzál a Vodánál, ezt ki írta le nekem levélben. (Nekem ez a megoldás ment) Vannak amit nem lehet viszonteladóknál elintézni, például az ügyfélbiztonsági kódot megadni, de az állandó lakcím nem ide tartozik!
Vodkafone
|
hétf. máj. 24, 2004 18:33 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Ma tényleg egy tisztességes válaszlevelet kaptam a panaszom kivizsgálásával kapcsolatban az Üfsz.-tól, amikor a hívásrészletező "aktiválatlansága", és a vonal szaggatása miatt vertem a nyálam. Emellett éltem egy-két észrevétellel a Net-Rendelővel, a 1754-gyel, a hívásátirányítással kapcsolatban (tehát ennek még köze sincs a GPRS-Internet adatforgalom-méréshez).
A hívásrészletezőt, hogy miért nem kaptam 2 hónapon át, pedig jó párszor meg lett rendelve, megmagyarázták (" technikai okból kifolyólag"). A vonal szaggatásán nem tudnak segíteni: " hálózatfejlesztésért felelős munkatársainknak rajtuk kívülálló okok miatt a levélben megjelölt helyeken nincs lehetősége fejleszteni".
" A felmerült kellemetlenség kompenzálásaként szeretnénk felajánlani Önnek a 70 xxxxxxx-as telefonszámra egyhavi Szuper opciós díjra vonatkozó mentességet, melyet a következő számlázási időszakban vehet igénybe." Amennyiben levélben, vagy faxon jelzem feléjük, hogy élni kívánok vele.
Én azt próbálom most megírni nekik, hogy nem kívánok ezzel élni, mivel az elkövetkezendő 34 hónapra nem lett megoldva a probléma, nem tudom normálisan igénybe venni a szolgáltatást. Azt szeretném, hogy adjanak inkább térítésmentesen egy BT headsetet , s akkor elkerülhető a további panaszlevéláradat, meg a HIF-nek küldött panaszok, s akkor igaz lesz, hogy " elégedetten veheti igénybe szolgáltatásainkat". Így lényegesen kisebb összeget kell befektetniük, mintha új átjátszót telepítenének. Hisz a telefonnak biztosan találok egy helyet a házban, ahol jól működik. Innentől fogva a BT hatóerején múlik, hogy mennyire élvezhető a beszélgetés minősége.
Én a Bluemate 630 Bluetooth headset-re gondoltam, v525-höz. Ez most a Speedshopban 17 ezer. Vagy pedig arra a headsetre, amit a v600-hoz adnak ajándékba. Ennek egyébként mi a pontos típusa, gyártója, s hol van róla kép meg info?
Vélemény? (tudom nem reális a kérésem, de azért van némi jogosság benne!)
Gondoltam még arra, hogy díjmentesen biztosítsanak kültéri antennát, és antenna adaptert, és minden egyebet, amivel fel lehet szerelni. De aztán elvetettem, mert jobbnak tartom a BT-os megoldást . Azért mégiscsak mobilról van szó, nem drótosról. Bár árban így jöttem volna ki 2250 HUF-ra (ha minden termék, amit adtak volna, utángyártott).
|
hétf. máj. 24, 2004 17:30 |
|
|
Micuir
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:29 Hozzászólások: 425 Tartózkodási hely: Tolna megye
|
Kedves Vodafone-om engem is jól kiakasztott ma: elköltöztem és április végén faxoltam nekik egy szép levelet, hogy megváltozott az állandó és a levelezési címem, javítsák ki. Mellékeltem a lakcímkártya fénymásolatát. Ma jön a számla: a lev. cím változott, az állandó nem. A 1270 szerint azt csak személyesen lehet, márkaüzletben. Ez nekem 130 km-es utazást jelentene. Most írtam nekik egy levelet, hogy ne szórakozzanak velem, hanem javítsák ki. De ha nem változtatják meg, akkor mi legyen? A HIF vagy a Fogyasztóvédelem foglalkozik ezzel szerintetek? Érdekes módon több banknak elég volt ugyanez a módszer, ez meg csak egy telefonos cég...
|
hétf. máj. 24, 2004 17:23 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Itt a happy end vodafone módra!
|
hétf. máj. 24, 2004 16:23 |
|
|
zocsa001
arany tag
|
Tejberizsa írta: Most azon vagyok, hogy mi van akkor ha 200MB fölé megyek, mert az ügyfélszolga 32Mb-ot mondott nekem, mikor már a Connect Me-m és a telóm is 180Mb körül mozgott. Kihasználom a káoszt!
Használd ki
Amikor,régebben küldték mindenkinek,hogy 0 MB az adatforgalama,
nekem akkor 460 körül volt,de csak 0-200-at számláztak ki
|
szomb. máj. 22, 2004 22:17 |
|
|
Tejberizsa
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: Bíkíscsábá
|
OK, 2 hónap ügyfélszolgálatozás és voda márkaboltba járás után kiderült végre, hogy a vitamaxról-előfizura váltott emberkék (köztük ÉN is) nem tudják csak lekérni az adatforgalmi (wap és net) egyenlegüket. Frankó erre 2 hónapot kellett várnom.
Most azon vagyok, hogy mi van akkor ha 200MB fölé megyek, mert az ügyfélszolga 32Mb-ot mondott nekem, mikor már a Connect Me-m és a telóm is 180Mb körül mozgott. Kihasználom a káoszt!
|
szomb. máj. 22, 2004 21:01 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Tuskepeti írta: Haliho!
A Vodafone GPRS internetem az előfizetéssel együtt lett aktiválva 2003 április végén és azóta folyamatos. Az üfsz. azt írta, hogy kivizsgálják a történetet de mellékeltek egy figyelmeztetést, hogy a Connect Me szoftver tájékoztató jellegű adatokat mutat. 1. a telefonomnak semmi köze a sza*os Connect Me-hez, mégis majdnem ugyanannyit mutat. 2. ez olyan, mintha a hívásforgalmi tájékoztató 9000.-et mondana, pedig valójában már 15.000.- felett járna a számla. Kész röhej.
Totál béna és megbízhatatlan a voda adatforgalmi mérése. Nekem 2 nappal azután küldték ki a másfél megabájtos sms figyelmeztetést, hogy lemondtam a wapot.
|
pén. máj. 21, 2004 12:41 |
|
|
Tuskepeti
vas-tag
|
Haliho!
A Vodafone GPRS internetem az elõfizetéssel együtt lett aktiválva 2003 április végén és azóta folyamatos.
Az üfsz. azt írta, hogy kivizsgálják a történetet de mellékeltek egy figyelmeztetést, hogy a Connect Me szoftver tájékoztató jellegû adatokat mutat.
1. a telefonomnak semmi köze a sza*os Connect Me-hez, mégis majdnem ugyanannyit mutat.
2. ez olyan, mintha a hívásforgalmi tájékoztató 9000.-et mondana, pedig valójában már 15.000.- felett járna a számla.
Kész röhej.
|
pén. máj. 21, 2004 8:38 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
skynet írta: inkább én vagyok a hülye, de hadd mérgelődjek: jött egy sms (vagy sm, ha úgy jobban tetszik ), hogy töltsem fel az egyenlegem 2 napon belül, hogy tudják aktiválni a gprs átalánydíjas WAP szolgáltatást. de nekem most nem kell a wap erre a hónapra. meg is próbáltam lemondani (1754-re kell küldeni azt, hogy XWAP), eredmény: ellenőrizze az operátor szolgáltatást... most meg kell várnom a két napot, különben aktiválják nekem a wapot (hopp, ez rímel )... jó lenne egy VodafOnline, ahol le lehetne mondani akkor is a szolgáltatást, ha nincs pénzem az sms-re...
Nem a NETrendelőre gondolsz véletlenül? Az VAN a Vodánál és ott lehet ilyeneket intézni NETen át!
|
csüt. máj. 20, 2004 19:41 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Meggylé írta: Nem lehet hogy két számlazárás között kétszer lett aktiválva??
Ha ez Nekem szólt: Én havonta 1-szer megrendelem, 5-6 napot használom, majd le is mondom. Eddig nem volt ilyen problémám, hogy 2-szer annyit számláztak.
|
csüt. máj. 20, 2004 19:01 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Nem lehet hogy két számlazárás között kétszer lett aktiválva??
|
csüt. máj. 20, 2004 18:56 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Re: VODAFONE GPRS internet adatforgalom.
kerelyfe írta: Tuskepeti írta: Hello! Meg tudná mondani valaki, mitől lehet az, hogy a Connect Me szerint 90MB adatot forgalmaztam, a telefonom szerint 91MB-ot és már most megkaptam a 150MB-ot meghaladó figyelmezető SMS-t (nem az első eset). Hogy is van ez? Tavaly mikor használtam a versmondólányok/fiúk azt mondták, hogy a forgalommérés nem a számlazárást követi (13/14, 25/26 éjfél), hanem azt a dátumot nézi amikor megrendelted a szolgáltatást!
Márpedig a tájékoztató, és a 1751-en lekért sms-ekben a számlazárástól mérik. Továbbá tök mindegy, hogy ettől mérik-e, vagy a megrendeléstől: mert 10-én aktiváltam, 14-én le is mondtam, mert az általam rögzített 75 mega helyett a voda szerint legalább 171 megát használtam fel.
|
csüt. máj. 20, 2004 18:46 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Tuskepeti írta: Hello! Meg tudná mondani valaki, mitől lehet az, hogy a Connect Me szerint 90MB adatot forgalmaztam, a telefonom szerint 91MB-ot és már most megkaptam a 150MB-ot meghaladó figyelmezető SMS-t (nem az első eset). Hogy is van ez?
Tavaly mikor használtam a versmondólányok/fiúk azt mondták, hogy a forgalommérés nem a számlazárást követi (13/14, 25/26 éjfél), hanem azt a dátumot nézi amikor megrendelted a szolgáltatást!
|
csüt. máj. 20, 2004 12:21 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
integral:
Viszont érdekes dolog, hogy ez a szuper lap (mert szerintem állati jó) gond nélkül, szélebesen működik Linux-Mozilla gépen, míg a gagyi, hozzá nem értő, de gyorsan pénzt keresni akaró "webdizájnerek" által készített, egy adatbeviteli mezőt tartalmazó laptól meg elszáll - lelassul a Mozilla, esetleg meg sem jeleníti... Ja, ha elcsesztük, oda kell írni csak, hogy "IE6 alatt működik" ;-))
A vírusokkal kapcsolatban meg, ha már ennyire elkanyarodtunk ;-)) : szerintem a mai merevlemez kapacitások mellett mindenki feldobhatna internetezéshez, és főleg levelezéshez egy linuxot, ami ingyenes, egy ingyenes vírusellenőrzővel esetleg, és akkor már adnánk a víruskészítőknek egy pofont: el kellene kezdeniük komolyan gondolkodni, nem csak az M$ op.rendszerek és alkalmazások biztonsági hibáit kihasználgatni ;-))
Hogy a topichoz is szóljak: én és a párom jópár éve Vodások vagyunk (ő szerintem az elsők között kezdte, én meg amint tudtam, követtem), és meg vagyunk vele elégedve. Már akkor is ezt használtuk, amikor a városból kiérve nem volt térerő ;-)) , mert olcsó volt. Azóta rengeteget javult a helyzet: a szüleim egy igazi ki szalai dombok küzütt lévő faluban laknak, ahol még a TV vétel is komoly probléma volt, amíg nem volt kábeltévé. De régóta már a lakásban is tudok telefonálni Vitamaxosként... A percdíjakban edig szerintem igen jó volt, most már lehet hogy mással jobban járnék, de hűséges típus vagyok: havi 200 forint spórolásért nem megyek másik szolgáltatóhoz ;-))
Igaz, mi a telefonáláson kívül semmire sem hsználjuk, és az ügyfélszolgálattal szerintem még 2x sem beszéltem, akkor is csak információkérés céljából ;-)
Ha ezt Voda-fejes olvassa, keressen meg magánban: megadom a számomat, amire jóvá lehet írni a reklám-jutalomforintokat ;-))
Üdv!
|
csüt. máj. 20, 2004 9:56 |
|
|
Tuskepeti
vas-tag
|
Hello!
Én pedig most passzoltam a panaszlevelet a HIF-nek...
Szégyen és GYALÁZAT!
vizsla1 írta: Tuskepeti írta: Hello! Meg tudná mondani valaki, mitõl lehet az, hogy a Connect Me szerint 90MB adatot forgalmaztam, a telefonom szerint 91MB-ot és már most megkaptam a 150MB-ot meghaladó figyelmezetõ SMS-t (nem az elsõ eset). Hogy is van ez? Hello Sorstárs ! Én pénteken passzoltam egy levelet a HIF-nek; nekem 75 megára küldtek SMS-t, és lekértem utána a 1751-en a forgalmat: 171 mega. És az aznapi mennyiség még nem is volt benne. Gyorsan lemondtam! Most hever a panasz a vodánál, a HIF-nél, és az FVF-nél. Légyszíves küldj Te is egy panaszelevelet, különben sosem lesz ezen a téren változás! Sokak nevében elõre is köszönöm!
|
csüt. máj. 20, 2004 9:12 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Tuskepeti írta: Hello! Meg tudná mondani valaki, mitől lehet az, hogy a Connect Me szerint 90MB adatot forgalmaztam, a telefonom szerint 91MB-ot és már most megkaptam a 150MB-ot meghaladó figyelmezető SMS-t (nem az első eset). Hogy is van ez?
Hello Sorstárs !
Én pénteken passzoltam egy levelet a HIF-nek; nekem 75 megára küldtek SMS-t, és lekértem utána a 1751-en a forgalmat: 171 mega. És az aznapi mennyiség még nem is volt benne. Gyorsan lemondtam! Most hever a panasz a vodánál, a HIF-nél, és az FVF-nél.
Légyszíves küldj Te is egy panaszelevelet, különben sosem lesz ezen a téren változás! Sokak nevében előre is köszönöm!
|
csüt. máj. 20, 2004 8:34 |
|
|
Tuskepeti
vas-tag
|
VODAFONE GPRS internet adatforgalom.
Hello!
Meg tudná mondani valaki, mitõl lehet az, hogy a Connect Me szerint 90MB adatot forgalmaztam, a telefonom szerint 91MB-ot és már most megkaptam a 150MB-ot meghaladó figyelmezetõ SMS-t (nem az elsõ eset).
Hogy is van ez?
|
csüt. máj. 20, 2004 7:47 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Nokian írta: Egy érdekesség:"Together we can build a future that turns this vision into reality." http://www.vodafone.com/flash/futures (flash-es oldal, kell hozzá hangszóró/fülhallgató is!)
Idegbajt kapok a flash-es oldalaktól! Ettől is! Nem is bírtam végignézni!
Nem lehet egy FLASHGYALÁZÓ topikot is kérnem?
|
csüt. máj. 20, 2004 6:52 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Egy érdekesség:
"Together we can build a future that turns this vision into reality."
http://www.vodafone.com/flash/futures
(flash-es oldal, kell hozzá hangszóró/fülhallgató is!)
|
szer. máj. 19, 2004 21:49 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
A drága mobilcégünk frissítette a lefedettségi térképet. Egy tavaly tavaszi panaszlevelemre kapott válaszuk, és a 2004/06-os tervezett lefedettségi térkép alapján virult a fejem, hogy hú, de jó, nyárra már jobb lesz a térerő, és talán nem fog tovább szaggatni a vonal (a térerő most is jó, csak szaggat a vonal, de állatira).
És most mit látok?
2004/06-os jelölés megszűnt, és 2004/12-es van helyette, és amit Szentendrére eddig mutattak, hogy tök jól le lesz fedve, most a tervezettnél is a jelenlegit mutatják.
|
szer. máj. 19, 2004 21:33 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Nokian írta: 1/2 OFF (nem gyalázok, kérdezek):
A vodafone.hu-n az árlistában:
Nokia 6220 - vitamax: 109 990 Ft, előfiz.: - Nokia 6230 - vitamax: 89 990 Ft, előfiz.: 69 990 Ft.
Nem lehet, hogy elírták? 20e Ft-tal olcsóbb lenne a 6230? (A Szuper és Európa előfizetéses csomagban: Nokia 6220 - 39 990 Ft, Nokia 6230 - 49 990 Ft.)
Nem elírás, tényleg ennyi , ugyanis a 6220 már kifutón van, kapni sem nagyon lehet, és mint ilyen nem is fog lejjebb menni az ára
|
szer. máj. 19, 2004 19:48 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
1/2 OFF (nem gyalázok, kérdezek):
A vodafone.hu-n az árlistában:
Nokia 6220 - vitamax: 109 990 Ft, előfiz.: -
Nokia 6230 - vitamax: 89 990 Ft, előfiz.: 69 990 Ft.
Nem lehet, hogy elírták? 20e Ft-tal olcsóbb lenne a 6230?
(A Szuper és Európa előfizetéses csomagban:
Nokia 6220 - 39 990 Ft,
Nokia 6230 - 49 990 Ft.)
|
szer. máj. 19, 2004 18:52 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Silver!
Mindent szépen elolvastál, csak éppen a legutolsó mondatomat nem. Azért ide idézem:
Idézet: Még annyit, hogy a fentieket (kivéve a linkeket) az érthetőség kedvéért elsősorban nem hibátlan szakszerűséggel, hanem könnyen befogadhatóan igyekeztem megfogalmazni.
Aki eddig nem értett hozzá, annak még előjössz a Request For Commentekkel, azzal, hogy a féreg nem egyenlő vírus; már túl sok infó lesz... Ha valaki nem ért valamit (és laikus a témában), akkor meglátásom szerint nem részletekbe menő pontossággal, hanem lényegre törő egyszerűséggel kell fogalmazni. Különben a felénél feladja azzal, hogy úgy sem érti...
Egyébként, ha már itt tartunk, akkor a szakzsargon gyűjtőfogalomként (is) használja a vírus terminológiát, amin belül (kicsit nyakatekert módon, de) szintén megtalálható a vírus (illetve a férgek, a trójai programok és még pár nyalánkság), mint alkategória. Node ez már tényleg kukacoskodás.
Bocsánat az offért.
|
kedd máj. 18, 2004 0:18 |
|
|
Vendég
|
Re: ha már szóba kerültek a vírusok
Ha megengeded, egy-két aprósággal kiegészítenélek:
Sy írta: Az előbbiek egyik, az utóbbi években trendszerűvé vált képessége, hogy nem azt a címet illeszti be feladóként, ahonnan valójában jön a levél. Nem mellesleg ezt bárki meg tudja tenni, aki pl Outlookot használ! Akár nap mint nap küldhetsz Bill Gates, George Bush, Elton John vagy akárki más nevében e-mailt (köszönhetően az elbaltázott SMTP e-mail protokollnak); annak hitelességét ugyanis nem az e-mailcím szolgálja (abba most ne menjünk bele, hogy mi). Maradjunk annyiban, hogy az SMTP protokoll nem elbaltázott, hanem öreg: az RFC 821 (a protokollt leíró ajánlás) 1982-ben született meg. Értelemszerűen ekkor nem léteztek még sem e-mail vírusok, sem sok egyéb más gonoszság sem, akkoriban az Internet egy különleges, de felszabadultan használható valami volt, sajnos ez mára teljesen megváltozott. Sy írta: Egyre gyakoribbak az olyan vírusok, amik egy programhibát használnak ki szaporodásukhoz - hogy messzebre már ne is menjünk, a Sasser is egy fia e-mail nélkül terjedt el!
Ezeket inkább - meglehetősen érzékletes szóval - férgeknek nevezzük, hiszen terjedésükhöz nincs szükség emberi beavatkozásra, a rendszer "lágy részeit" támadják meg, legyen az programhiba vagy feleslegesen futó szolgáltatás.
És ha már ennyire offtopicok vagyunk: az Internet veszélyes üzem. Ugyanúgy, ahogy az utakra sem szabad megfelelő vezetési és KRESZ-tudás nélkül kimenni, bizonyos közösségi szolgáltatásokat sem lenne szabad használnunk alapvető ismeretek hiányában. Jómagam a főiskolai hallgatóimba is próbálom beleverni, de sajnos sokszor süket fülekre találok; az informatika olyan, mint a foci és a politika: mindenki ért hozzá...
|
hétf. máj. 17, 2004 21:30 |
|
|
Vendég
|
Micuir írta: A második, a kérdést még egyszer feltevő levelemre megválaszolták, hogy nem mondják meg, mert ez marketing és titkos.
Ez tetszik!
|
hétf. máj. 17, 2004 21:06 |
|
|
Micuir
arany tag
|
Ezt, hogy miért nem ingyenes a hálón belüli átirányítás, már megkérdeztem tőlük vagy fél éve. A második, a kérdést még egyszer feltevő levelemre megválaszolták, hogy nem mondják meg, mert ez marketing és titkos.
|
hétf. máj. 17, 2004 20:53 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Meghallgattam az egyenlegem. Olyan magas összeg volt, hogy azonnal hívtam a 1270-et. Ő 6eFt-al kevesebb összegről tud csak. Átnézte részletesen a számlát, és ő sem értette ezt a nagy különbséget. Mindenesetre részletes számlát is kapok. Vajon mi értelme a 1751-nek, ha kamu összeget mond be, és küld el?
Vogafone: megbízhatóan s.zar.
|
hétf. máj. 17, 2004 7:08 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
ha már szóba kerültek a vírusok
*ujjreccsentés*
Ha már szóba kerültek a vírusok, férgek ésatöbbi kedves kis lény... A témában eléggé beleásottnak tartom magam (nem akarok az álszerénység idegesítő álcája mögé bújni), ezért kompetensnek érzem magam arra, hogy hozzászóljak.
A vírusok terjedése többféle lehet. Ezek közül a ma leggyakoribb fajta az e-mailen vagy file-cserélő hálózaton keresztül terjedő (vagy a kettő kombináltja). Az előbbiek egyik, az utóbbi években trendszerűvé vált képessége, hogy nem azt a címet illeszti be feladóként, ahonnan valójában jön a levél. Nem mellesleg ezt bárki meg tudja tenni, aki pl Outlookot használ! Akár nap mint nap küldhetsz Bill Gates, George Bush, Elton John vagy akárki más nevében e-mailt (köszönhetően az elbaltázott SMTP e-mail protokollnak); annak hitelességét ugyanis nem az e-mailcím szolgálja (abba most ne menjünk bele, hogy mi).
Alapkövetelmény, hogy nem szabad mindenféle csatolmányt ész nélkül megnyitni, minden linkre rákattintani. Egy folyamatosan frissített adatbázissal rendelkező vírusirtó és egy tűzfal program csodákra képes. DE! Egyre gyakoribbak az olyan vírusok, amik egy programhibát használnak ki szaporodásukhoz - hogy messzebre már ne is menjünk, a Sasser is egy fia e-mail nélkül terjedt el! Nagyon fontos a Microsoft által minden hónap második keddjén kiadott patch-ek feltelepítése, lehetőleg minél hamarabb!! A javítások installálásával ellehetetlenülnek a Sasser-szerű férgek.
Abba is hagyom az offolást, de mindenkinek javaslom a Terminal Biztonság rovatának rendszeres olvasását... Néhány link még, csak úgy, a teljesség igénye nélkül:
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=14200105042010
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=12204705044411
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=05205305041611
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=04203805041317
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=04204605040715
És pár link, a "sérthetetlennek" itt Mac OS X-ről
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=09201204040313
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=07201507033715
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=12205511030614
és a sor sokáig folytatható lenne még... Semmiben sem szabad megbízni!
Még annyit, hogy a fentieket (kivéve a linkeket) az érthetőség kedvéért elsősorban nem hibátlan szakszerűséggel, hanem könnyen befogadhatóan igyekeztem megfogalmazni.
|
vas. máj. 16, 2004 22:22 |
|
|
Tejberizsa
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: Bíkíscsábá
|
Trabi TM írta: Tejberizsa írta: Már vagy 30x hívtam fel őket. Egyfolytában mentegetőzött az ügyfélszolga, hogy szólok a technikus kollegának. 5-10 perc várakozás után mondja, hogy rögzítették a problémámat és max 1 héten belül meg lesz oldva. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, a t***m ki van már! Próbáld meg, hogy bemész egy márkaüzletbe, hátha ott utána tudnak járni a dolognak... Jobb ötletem sajnos most nincs .
Ok, köszi! Szerintem sincs más módja a dolognak sajnos!
|
vas. máj. 16, 2004 20:07 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Tejberizsa írta: Már vagy 30x hívtam fel őket. Egyfolytában mentegetőzött az ügyfélszolga, hogy szólok a technikus kollegának. 5-10 perc várakozás után mondja, hogy rögzítették a problémámat és max 1 héten belül meg lesz oldva. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, a t***m ki van már!
Próbáld meg, hogy bemész egy márkaüzletbe, hátha ott utána tudnak járni a dolognak... Jobb ötletem sajnos most nincs .
|
szomb. máj. 15, 2004 20:54 |
|
|