|
Szerző |
Üzenet |
HappyBike
|
- Tehát akkor sajnos én tudom jól, hogy a., Nem lehet mindenkit beletenni a hívásszűrésbe. 510 szám nem fér el benne (sehogyan sem). b., Nem lehet telefonszámot betenni. Sőt Joker számot sem...
Itt engem csak egy dolog zavar: Leírta ezeket "Jeffrey" és sajnos nem jelzett vissza, hogy hogyan is csinálná.
Nekem viszont tényleg hiányzik az, hogy 1., az anonim számról jövő hívásokat tudjam tiltani, 2., a teljes telefonkönyvet tudjam engedélyezni, 3., Joker számokat tudjak megadni a szűrésnél illetve a magán csengetésnél, 4., rugalmas csoportképzés, azaz egy-egy csoportot a határokon belül lehetne növelni...
Én szándékosan letiltattam a hangpostát, mert nem szeretek géppel beszélgetni. Mindenkinek, aki engem keres ajánlom ilyenkor az SMS-t. Aki fontos, az meg úgyis megcsörget, és én majd visszahívom, amikor szabad vagyok.
A "nyugalom" profil kivételével mindig van egy lehetőség ahonnan - akinek ez SOS - el tud érni!
Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "Tánczos István" Bike: Nem tudom pontosan mire gondolsz, ami neked nem megy, de amit én találtam: - Szűrésnél nem lehet telefonszámot beírni, csak kiválasztani a telkönyvből, illetve csoportokat választani. - Szerintem egy csoportba max. 15 főt lehet kiválasztani. - Beszéltél már a joker karakterekről, de nekem a telszám mezőkbe nem enged kérdőjeleket írni!!! - Nem hangpostára csörög, hanem a saját beállításod szerinti FOGLALT esetére vonatkozó hivásátránytásai számra, ami alapesetben lehet foglalt jelzés és hangposta is.
|
vas. feb. 03, 2002 9:09 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Steini: Olvasd végig ezt a topicot és megkapod a választ!
|
vas. feb. 03, 2002 1:23 |
|
|
Steini
arany tag
|
Nem ismerem a R520ast, ezért szeretném megkérdezni hogy ezzel a telóval vannak-e problémák szoftveresen v. hardveresen, ill végfok problémák, vagy esetleg bármi olyan ami miatt nem lenne ajánlott garancia nélkül ilyet venni.
Köszi a válaszokat!
|
szomb. feb. 02, 2002 22:31 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Bike: Nem tudom pontosan mire gondolsz, ami neked nem megy,
de amit én találtam:
- Szűrésnél nem lehet telefonszámot beírni, csak
kiválasztani a telkönyvből, illetve csoportokat választani.
- Szerintem egy csoportba max. 15 főt lehet kiválasztani.
- Beszéltél már a joker karakterekről, de nekem a telszám
mezőkbe nem enged kérdőjeleket írni!!!
- Nem hangpostára csörög, hanem a saját beállításod
szerinti FOGLALT esetére vonatkozó hivásátránytásai számra,
ami alapesetben lehet foglalt jelzés és hangposta is.
|
szomb. feb. 02, 2002 20:35 |
|
|
HappyBike
|
Mivel nem jelent meg, ezért megpróbálom megint elküldeni! Hátha csak hiba volt a vonalban... Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "BikeMTB" <bikemtb@ax.hu> To: <list@mobil.lx.hu> Sent: 2002. február 1., péntek 07:30 Subject: Re: [mobil] R520m tapasztalok Lehet, de azért beidézem neked a levelet, amire ugrottam. OK? Nagyon szeretném, ha kiderülne, hogy én vagyok a béna, és lehet csinálni! Nekem nagyon jól esne nálam okosabb emberektől tanulni! Nem szégyellem, sokkmindenhez nem értek, de szeretek tanulni... Ezeket a leveleket többször is elolvastam. Nem tudom megtenni azokat, amiket magától értetődőnek ír benne a feladó. Ezért inkább mégegyszer rákérdezek. Nevessen ki bárki, de nekem a funkciók kellenének, ugyanakkor nem tudom programozni! Help!!!! Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "Tánczos István" Bike: Asszem félreértetted a dolgot. Természetesen nem lehet csoportbe felvenni egy másik csoportot. ----- Original Message ----- From: "Jeffrey" HappyBicaj: "> Ez nagyon hiányzik az Ericsson-ból!" Na akkor pár sort írok, bár nem értem hogy került ez a mondat ebbe a topicba... Hívásszűrés "gagyi" Ericsson módra: Ha be van kapcsolva a hívásszűrés, akkor meg tudsz adni akár egy számot is, hogy csak az csörögjön. De továbbmegyek, 10 csoportot tudsz létrehozni amibe akár az egész telefonkönyved összes tagját belerendezheted, és ezeket szabadon tudod kombinálni egy profilnál beállított hívásszűrésnél. Tehát megadhatsz mondjuk egy komplett csoportot+ bárhány telefonkönyvtől független számot szűrésnek. SŐT! még azt is be tudod állítani, hogy csak egy szolgáltató számai csörögjenek.(+3620???????...stb...) És még egy érdekesség. Azok, akiket nem enged be a telefon mennek hangpostára, de úgy, hogy Te látod a kijelzőn, hogy keresett az illető. Ilymódon roppant merész kijelentés azt állítani, hogy bármi is hiányzik az Ericssonokból. De továbbmegyek. Szerintem hívásszűrés terén az Ericssonnál jobban testreszabható készülék nincs. Mert mint már említették, a Nokiánál, ha be van kapcsolva, hogy ne fogadja a hívást, akkor nem hangpista, hanem csörög némán a telefon, ilymódon az illető aki hív tudja, hogy Te nem akarod felvenni. Az Ericsson passzolja hangpostára. És ez az állításod is sántít: "Ismeretlen, anonim, vagy rejtett számok bejövő hívás tiltása." Mert IMHO az emberek java része logikusabbnak tartja azt beállítani kivel akar beszélni. És nem azt akarja beállítani kivel nem... MIvel értelemszerűen, ha mondjuk csak a családjának a hívásait akarja fogadni, akkor a többit nem.Bár a kettő között csak árnyalatni különbség van...
|
szomb. feb. 02, 2002 19:47 |
|
|
HappyBike
|
Mivel nem jelent meg, ezért megpróbálom megint elküldeni! Hátha csak hiba volt a vonalban... OK. Valóban félreértettem. Tényleg nem azt írta, amit én olvastam. A második részben viszont még mindig van egy állítás, ami számomra pont jó lenne, de valahogy nekem nem sikerál! Help, please Help! Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "BikeMTB" <bikemtb@ax.hu> To: <list@mobil.lx.hu> Sent: 2002. február 1., péntek 07:29 Subject: Re: [mobil] R520m tapasztalok Szintén nem tudom megcsinálni! Ez is nagyon érdekelne, hogyan lehet! Ezeket a leveleket többször is elolvastam. Nem tudom megtenni azokat, amiket magától értetődőnek ír benne a feladó. Ezért inkább mégegyszer rákérdezek. Nevessen ki bárki, de nekem a funkciók kellenének, ugyanakkor nem tudom programozni! Help!!!! Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "Tánczos István" ... Bike: Asszem félreértetted a dolgot. Természetesen nem lehet csoportbe felvenni egy másik csoportot. ----- Original Message ----- From: "John Smith" ... Geiger! Az Ericsson profilokról. Egy profil tiz számot tartalmazhat /szűrés/,nézz utána. A kérdőjeles szisztéma adott,de nem hiszem,hogy sokan lennének,akik igy akarnámak szűrni. A testreszabhatóságról:hogy tudja az Eri csak a telefonkönyvet /de csak azt/szűrni.Sehogy.
|
szomb. feb. 02, 2002 19:47 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Bike: Asszem félreértetted a dolgot. Természetesen nem
lehet csoportbe felvenni egy másik csoportot.
|
csüt. jan. 31, 2002 23:31 |
|
|
HappyBike
|
Most már tényleg nem érdekel, ha nagyon hülyének is fogtok nézni, de áruljátok már el, hogy hogyan lehet egy csoportba egy másik csoportot felvenni! Nekem ez sem az R320s-sel, sem a mostani készülékemmel (R520m) nem sikerült!
Komolyan kérem a segítségeteket, mert ezek szerint ti olyat tudtok, amit nekem nem sikerült a büdös életbe sem előcsalogatni!
Előre is köszönöm a válaszotokat! Hja, és nagyon-nagyon várom!!!!
Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "392MHz" egy profil 10 bejegyzést tartalmazhat. DE EZ LEHET 10 CSOPORT IS !!!!!!!
mi értelme van annak hogy kivel nem akarok beszélni? letiltja a számát és már csörög is !
ANNAK VISZONT NAGYON IS VAN, HOGY KIVEL AKAROK, ÉS MÁS NE ZAVARJON!
|
csüt. jan. 31, 2002 18:22 |
|
|
HappyBike
|
1., - Tudod nekem pont az fáj, hogy amit írsz, az igaz az R320s-re, de nem igaz az R520m-re. Abból kivették a Joker lehetőséget. Nem értem miért! - Az egész telefonkönyvet? Ezt nekem nem sikerült. ilyen is kellene. Hogyan csinálod? Kérlek szépen segíts! - Valóban 10 csoportot tudok létrehozni, de kipróbáltam, hogy abban az esetben, ha a 10. csoportot is megkreálom, akkor valamiért (nem azonnal) elszáll a 10. név. Helyette csak egy üres sor marad, és azt meg sem kitörölni, sem újraírni nem lehet! Tehát biztonsággal csak 9 csoportot tudok elkészíteni. Ez is visszalépés az R320s-hez képest. 2., - Sajnos a hívásszűrés a Nokia 6210-esnél sokkal jobb. Saját tapasztalat. Ugyanis ott mindenkit betehetek egy-egy csoportba. Nem csak 10 főt (R320s-nél, ami az R520m esetében már 15 fő). A Sony J6-os esetében meg annyi csoportot csinálok, amennyit akarok... )) - Kérlek szépen segíts ebben is (mármint az ismeretlen, anonim számok esetére gondolok)! Tényleg kellene, nem cikizésből, leszólásból mondtam, hanem mert nem sikerült megtalálnom ezt a lehetőséget! Ha tudsz segíteni, nagyon megköszönném!!! 3., 86 %-ban (7 profilból 6-ban) én is azt állítom be, hogy kivel akarok beszélgetni, de van olyan eset, amikor kimondottan szeretném kiszűrni a névtelen hívásokat! Lehet, hogy túl magasak az igényeim, de én is használom a telefont, ez alapján nekem is lehetnek elvárásaim. OK. Nem csinálják meg, mert nem én vagyok a fő felhasználó. Tudomásul veszem, de megfogalmaztam az igényemet! Leírtam azt, és elküldtem. Próba, szerencse. Lehet, hogy másnak is lenne ilyen igénye, és utánam Ő is megfogalmazza ezt! Ha megcsinálják örülök neki, ha nem, akkor is ezt fogom használni, csak legfeljebb jobban körbenézek a piacon (pl. Alcatel felé), és ha abban megtalálom ezt is, meg a többi számomra szükséges funkciót is, akkor egyszerűen váltani fogok arra a típusra és kész. Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "Jeffrey" ... 1., De továbbmegyek, 10 csoportot tudsz létrehozni amibe akár az egész telefonkönyved összes tagját belerendezheted, és ezeket szabadon tudod kombinálni egy profilnál beállított hívásszűrésnél. Tehát megadhatsz mondjuk egy komplett csoportot+ bárhány telefonkönyvtől független számot szűrésnek. SŐT! még azt is be tudod állítani, hogy csak egy szolgáltató számai csörögjenek.(+3620???????...stb...) És még egy érdekesség. Azok, akiket nem enged be a telefon mennek hangpostára, de úgy, hogy Te látod a kijelzőn, hogy keresett az illető. 2., Ilymódon roppant merész kijelentés azt állítani, hogy bármi is hiányzik az Ericssonokból. De továbbmegyek. Szerintem hívásszűrés terén az Ericssonnál jobban testreszabható készülék nincs. Mert mint már említették, a Nokiánál, ha be van kapcsolva, hogy ne fogadja a hívást, akkor nem hangpista, hanem csörög némán a telefon, ilymódon az illető aki hív tudja, hogy Te nem akarod felvenni. Az Ericsson passzolja hangpostára. És ez az állításod is sántít: "Ismeretlen, anonim, vagy rejtett számok bejövő hívás tiltása." 3., Mert IMHO az emberek java része logikusabbnak tartja azt beállítani kivel akar beszélni. És nem azt akarja beállítani kivel nem... MIvel értelemszerűen, ha mondjuk csak a családjának a hívásait akarja fogadni, akkor a többit nem.Bár a kettő között csak árnyalatni különbség van...
|
csüt. jan. 31, 2002 18:22 |
|
|
Amtibacsi
|
Újabb fejlemények GPRS levélküldés ügyben. Megbeszélés után ma is visszahívtak, és azt állították, hogy most jónak kell lenni. Valóban x@pannongsm.hu címre elmegy mindig. A gond az, hogy más címre meg nem. Újabb hívás, újabb próba. Most ott tartunk, hogy szerintük mennie kell, szerintem meg nem. Patthelyzet.
Üdv. Amtibácsi
|
csüt. jan. 31, 2002 13:07 |
|
|
Grass
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 371 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok!
Még egy kérdés a kábelekről. Nekem is adott a srác egy eredeti ericsson adatkábel az R320-asomhoz, de mindenféle csomagolás nélkül. A kábelen nem találtam semmi DRS-10 (-11) jelzést. Honnan tudhatom meg a típusát?
Üdv: Gabesz
|
szer. jan. 30, 2002 22:17 |
|
|
HappyBike
|
Ami hiányzik: 1., A Joker számok lehetősége (R320-ban megvan). Itt arra gondolok, hogy pl. egy cég számai csak az utolsó 2-3 számjegyben térnek el, akkor én azt úgy rögzíteném be (csengetésre, hívásszűrésre), hogy +3612345???, vagy +36303456??? 2., Nem értem, miért nincs híváscsoporthoz rendelhető csengőhang (úgy, mint a Nokia 6210-ben). 3., Hiányolom a minden "ismeretlen", vagy "rejtett" szám tiltásának lehetőségét. Ez megvan az Alcatel-ben! 4., Hiányolom a "csak a telefonkönyvben lévő számok hívhatnak" lehetőséget. 5. Nem értem, hogy az SMS csoportnál miért csak egy számot enged meg, miért nem az összest (és ebből SMS-t csak a mobilszámra küldene)! Ugyanakkor a hívásszűrésnél (ahova nagyon jó, hogy az SMS csoportokat is be lehet tenni) az egyedi nevek esetén az összes (azon névhez tartozó) számot hajlandó fogadni! Ez utóbbi nagyon jó! Ezt hiányolom az SMS csoportból is!
Rgds. BikeMTB
|
szer. jan. 30, 2002 18:18 |
|
|
HappyBike
|
Akkor itt a vége a kábeles produkcióknak. Ugyanis infrát nem fogok beszerezni. Maximum BlueTooth-ban gondolkodom...
Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "Tánczos István" Bike: Az easytext viszont nem megy vele. Infrán nekem megy, de kábellel nem.
De a legegyszerűbb szerintem, ha elindítod a Hyperterminal-t. Ott a beállításoknál kiválasztod a "direkt Comx"-et. Aztán írd be a terminál ablakban az ATI5 -t. Ekkor válaszolnia kell a telefonnak.
|
szer. jan. 30, 2002 16:48 |
|
|
Amtibacsi
|
Megjött a válasz a pannontól. Sajnos Mail Internethez (havi
bruttó 500 Ft) nem jár GPRS levélküldés, csak fogadás.
Fizessek elő internet1 vagy internet2 csomagra, és akkor
tudok küldeni is. Sajnos ez van. Kértem, hogy a honlapjukon
ezt tüntessék fel, nehogy mások is BECSAPVA érezzék magukat.
Üdv. Amtibácsi
|
szer. jan. 30, 2002 13:59 |
|
|
Amtibacsi
|
Sziasztok
Ebben a pillanatban fejeztem be a Pannonnal a beszélgetést, és sikerült a hibát produkáltatnom velük. Az ő R520-asukkal sem sikerült levelet küldeni, csak fogadni. Amint megoldja a problémát visszahív, ezt ígérte, és közli a megfelelő beállításokat. Rákérdeztem, hogy sokan panaszkodtak e a küldés hiányára, de csak annyit mondott, hogy az ügyfelek nagy része inkább csak internetezik GPRS-en. Ebből persze nem lehet semmit sem kideríteni (használók száma).
Üdv. Amtibácsi
|
szer. jan. 30, 2002 11:25 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Bike: Az easytext viszont nem megy vele. Infrán nekem megy, de kábellel nem.
De a legegyszerűbb szerintem, ha elindítod a Hyperterminal-t. Ott a beállításoknál kiválasztod a "direkt Comx"-et. Aztán írd be a terminál ablakban az ATI5 -t. Ekkor válaszolnia kell a telefonnak.
|
kedd jan. 29, 2002 22:45 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Bike:
Nos, megnéztem a Wellphone-t. Nekem megy a gyári kábellel.
Új profilt kell létrehozni és ott bekéri, hogy hol keresse
a telót. Ott a megfelelő soros portot ki kell választani.
Egyébként nem az igazi a telóhoz...
|
kedd jan. 29, 2002 22:33 |
|
|
HappyBike
|
Ma is volt egy szomorú tapasztalatom.
Írtam - természetesen sokadik - SMS-emet, amikor is az alábbi dolgokat csinálta a ketyere:
- A kijelzőn megjelent, hogy a 3. - egybefüggő - SMS részhez érkeztem. - Majd pár ékezetes betű leütése után hirtelen kiírta, hogy a 6. SMS tagnál tartok. - Ekkor meglepetésemben pár karaktert (köztük volt pl. egy nagy "Á" betű is) visszatöröltem. - Ekkor megint csak a 3. SMS tagot jelezte. - Majd írtam tovább a szöveget, és egyszer csak a telefon magától újraindult. - Természetesen a több részes SMS-t nem tárolta el, csak egy üres maradt az el nem küldött SMS-ek gyűjtőjében! - Na és ami megdöbbentő az egészben az az, hogy utána a telefonkönyv megint sorhiánnyal jött fel.
Mindezt ChatBoard-al tapasztaltam. Kijavítani meg úgy tudtam, hogy 3x mentem bele a telefonkönyv, tétel javítása részbe. Mire a 3. próbálkozásra visszakaptam minden telcsikönyv sort!
Meglepődtem nagyon!
Rgds. BikeMTB
|
kedd jan. 29, 2002 18:09 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Bike: Ok, megnézem este. Bár a HM ezzel sem fog működni.
Tláltam még egy valami SMS manager nevű progit, ami nem
ment a gyári kábellel. Az easytext-ben leírja, hogy milyen
bekötésű kábelre van szüksége. Macika próbálta, ha jól
emlékszem.
|
kedd jan. 29, 2002 12:32 |
|
|
HappyBike
|
Természetesen a 1., "HANDSET MANAGER" nevu programot (RS232-re is, meg USB-re is), 2., lehoztam a listán javasolt "easytext17c" programocskát is, 3., na meg az általad javasolt WellPhone progit is.
Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "Tánczos István" Bike: Milyen progi nem megy vele?
|
kedd jan. 29, 2002 7:07 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Bike: Milyen progi nem megy vele?
|
hétf. jan. 28, 2002 23:05 |
|
|
HappyBike
|
Na nekem Win95 SE (Eng) version van fent a gépemen. Miért nem mehet? Kipróbáltad azokat a progikat is, vagy csak az Ericsson sajátjait? Ugyanis azzal nekem is megy minden, de hát az szinte semmit sem tud!
Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "Tánczos István" Na!!! Szóval a DRS-10-zel TÖKÉLETESEN működik az r520!!!! Én most win2000 alatt próbáltam.
|
hétf. jan. 28, 2002 23:02 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Na!!!
Szóval a DRS-10-zel TÖKÉLETESEN működik az r520!!!!
Én most win2000 alatt próbáltam.
|
hétf. jan. 28, 2002 21:44 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Ne balhézz Bike!!
Nekem is ezt a kábelt adták az r520-hoz!!!
Mindjárt kipróbálom, hogy megy-e!
|
hétf. jan. 28, 2002 21:35 |
|
|
HappyBike
|
Westel esetén a Lágymányosi híd budai hídfőnél lévő nagy Westel-es üzletet. Ott kb. 5 perc volt, mire felnyomták a telcsire a jó software-t.
Pannon-ra nem tudok mondani, mert ahol jó volt régen, ott most pofátlanul szemetek az alkalmazottak. A stílusuk meg egyenesen bicskanyitogató. Tehát arról inkább semmit...
Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "K" ... Melyik Service Pont-ot ajánljátok nekem szoftver upgrad-re? ...
|
hétf. jan. 28, 2002 20:25 |
|
|
HappyBike
|
Akkor most már csak az a kérdésem, hogy mi a frászt tegyek? Megpróbáljam becseréltetni a Pannon-nal? Ugyanis ezt adták a NET-en vásárolt R520m-hez.
Rgds. BikeMTB . ----- Original Message ----- From: "K" ... Nem tudom mi a különbség a DRS-10 és DRS-11 kábel között, az viszont tény, hogy az ericsson.com-on az R520 tartozékai között a DRS-11 szerepel, míg az R320 tartozékai között a DRS-10-es. ...
|
hétf. jan. 28, 2002 20:25 |
|
|
Kopita
|
Hello AmtiBacsi & HappyBike!
Köszönöm az ötletet, bevált!!! Win2000-em van és a T68-as section-ből lehúzott XTNDConnecttel tökéletesen műxik
Volt végre nekem is egy lehalásom. Tegnap este kikapcs - majd kb. 5 perc múlva arra lettem figyelmes, hogy még mindig megy a háttérvilágítása. Odanézek és valóban világított még, de semmi nem volt a kijelzőn!!!
Nem tudom mi a különbség a DRS-10 és DRS-11 kábel között, az viszont tény, hogy az ericsson.com-on az R520 tartozékai között a DRS-11 szerepel, míg az R320 tartozékai között a DRS-10-es.
Melyik Service Pont-ot ajánljátok nekem szoftver upgrad-re?
Üdv, Kopita
|
hétf. jan. 28, 2002 17:11 |
|
|
HappyBike
|
Beletettem Amtibácsi válaszát is, de jön az enyémé is: Tehát én gyakorlatban tapasztaltam, hogy az R1????-es verzióról frissítve valóban elveszti a bejegyzéseket. Ezen verziókban nincs benne az E-Mail és a háttérkép funkció, tehát ebbol azonnal meg lehet állapítani, milyen régi a verziód. Mindig az éppen aktuális legfrissebb verzióra UpGrade-elnek! Én is a Pannon-nál vettem és kaptam hozzá DRS-10-es kábelt. Azzal használom. Megy a szinkronizáció. tehát nem kábelhibás a rendszered. Sot, én még ebbol a kábelbol hibás példányt nem láttam, nem is olvastam!!! Az alábbiak miatt vannak a hibák nálad (bármelyik is igaz, akkor tuti, hogy azért): 1., Csak az OutLook 2000-rel, illetve attól feljebb lévo variánssal hajlandó kommunikálni, tehát ha az XTND Connect for PC fel is mászik a gépedre tuti, hogy hibásan muxik! 2., Abban az esetben, ha az R520m-section-ból húztad le az XTND Connect for PC programot, akkor valamiért hibás variánst szedtél le. A hibátlan verzió a T68-as section-ban van. Azt húzd le, és installáld, de elotte szedd le az elozot. OK? Bármelyik pont igaz, hibás lesz a kapcsolatod. Rádiós HeadSet: Nem próbáltam, de lehet, hogy kipróbálom majd. Viszont kell még növesztenem - minimum - egy fület, mert eddig is probléma volt a darabszámmal. Betanításkor volt, hogy a bal fülemen a zsinóros Motorola HeadSet volt (Ericsson fordítóval), a jobb fülemen meg a BlueTooth HeadSet figyelt. Hova dugjam a rádiósat ekkor? )) Kérdés: Mi a különbség a DRS-10 és DRS-11 között? Ki tudja? Üdv. BikeMTB
|
vas. jan. 27, 2002 20:43 |
|
|
HappyBike
|
Akkor itt van egy antagonisztikus problémám. Ugyanis - valamikor, amikor még nem mentek fel valamiért a leveleim a listára - megírtam, hogy mi volt a problémám. Röviden: 1., Nem ment a modemes elérés. 2., Megrendeltem a GSM WAP-ot (ÜSz tanácsára). 3., A GPRS WAP üzemelt. 4., A GSM WAP üzemelt. 5., Az SMS meghalt. 6., GSM WAP leszed. 7., ÜSz-szel kiszedetve ez a szolgáltatás. 8., SMS ismét muxik.
Miért? Nem tudom. tehát ez az út járhatatlan.
Más: Nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy ez csak GSM WAP, vagy GSM WAP + Internet elérés? Ez utóbbi ugyanis fizeto.
Üdv. BikeMTB
----- Original Message ----- From: "Amti Bácsi"
Amikor az adatkommunikációnál létrehozol egy új fiókot, akkor kérdezi, hogy GPRS adat vagy GSM-adat. Én a GSM-adatról írtam a beállításokat. GPRS alapon csak akkor tudod a belső emilezős rendszert használni, ha megrendeled az Internet Mail szolgáltatást. (500 bruttó/hó) és akkor is csak a pannonos emilcímedet tudod megnézni. Más emilcímet nem. Emilcím átirányítással kiküszöbölhető a dolog. 3 megát ad a pannon. Hétvégén és délután szoktam használni, és úgy tűnik GPRS alapon olcsóbbra jövök ki, mint analógban.
|
pén. jan. 25, 2002 18:47 |
|
|
HappyBike
|
Beletettem Amtibácsi válaszát is, de jön az enyémé is: Tehát én gyakorlatban tapasztaltam, hogy az R1????-es verzióról frissítve valóban elveszti a bejegyzéseket. Ezen verziókban nincs benne az E-Mail és a háttérkép funkció, tehát ebbol azonnal meg lehet állapítani, milyen régi a verziód. Mindig az éppen aktuális legfrissebb verzióra UpGrade-elnek! Én is a Pannon-nál vettem és kaptam hozzá DRS-10-es kábelt. Azzal használom. Megy a szinkronizáció. tehát nem kábelhibás a rendszered. Sot, én még ebbol a kábelbol hibás példányt nem láttam, nem is olvastam!!! Az alábbiak miatt vannak a hibák nálad (bármelyik is igaz, akkor tuti, hogy azért): 1., Csak az OutLook 2000-rel, illetve attól feljebb lévo variánssal hajlandó kommunikálni, tehát ha az XTND Connect for PC fel is mászik a gépedre tuti, hogy hibásan muxik! 2., Abban az esetben, ha az R520m-section-ból húztad le az XTND Connect for PC programot, akkor valamiért hibás variánst szedtél le. A hibátlan verzió a T68-as section-ban van. Azt húzd le, és installáld, de elotte szedd le az elozot. OK? Bármelyik pont igaz, hibás lesz a kapcsolatod. Rádiós HeadSet: Nem próbáltam, de lehet, hogy kipróbálom majd. Viszont kell még növesztenem - minimum - egy fület, mert eddig is probléma volt a darabszámmal. Betanításkor volt, hogy a bal fülemen a zsinóros Motorola HeadSet volt (Ericsson fordítóval), a jobb fülemen meg a BlueTooth HeadSet figyelt. Hova dugjam a rádiósat ekkor? )) Kérdés: Mi a különbség a DRS-10 és DRS-11 között? Ki tudja? Üdv. BikeMTB ----- Original Message ----- From: <ericsson@mailbox.hu> To: <list@mobil.lx.hu> Sent: Friday, January 25, 2002 12:59 PM Subject: Re: [mobil] R520m tapasztalok {ad_top} Sziasztok! Köszönöm AmtiBácsinak és HappyBike-nak a címeket, a segítséget! Felhívtam a Fogarasi úti Ericsson Service Pontot és azt mondta a kollega, hogy a kimenő ill. bejövő híváslistámat el fogja felejteni a telóm. Egy kis érdekesség: arra kért, nézzem már meg, hogy milyen almenüi vannak a 2-es (üzenetek) menünek. Szerintetek miért kérdezte? Quote Arra volt kíváncsi, hogy benne van e az E-Mail. Az R1A-ban még az sem volt. Milyen Windowsod van? Lehet, hogy az a baj. Üdv. Amtibácsi UnQuote Tapasztalataitok szerint automatikusan a legfrisebb szoftverzióra frissítenek (most R2D-m van), vagy kérni kell, hogy én bizony az R3A0020-ast szeretném?!?! Más. Én a telómat a Pannonnál vettem (EuroPark) és ajándékba kaptam hozzá egy DRS-10 típusú kábelt. Azt hallottam, hogy nem igazán jó az 520-asomhoz, inkább az R320-hoz. Egyébként a sonyericsson.com is alapból a DRS-11-es kábel hozza az R520 tartozékaként. Szerintetek reklamáljam meg, vagy törődjek bele és használjam, ha tudom. És éppen ez a baj, hogy nem tudom kihasználni, ugyanis az outlook-kal nem hajlandó szinkronizálni!!! Az XTNDConnection hibaüzenete az "opening connections" után: "Synchronization aborted due to errors". Nagyon várom segítő válaszaitokat! Üdv, Kopita Hja, sikerült egy FM rádiós headsettet vennem hozzá (MM), VERY COOL! Mondjuk egy hibáját azért felrónám: miért nem lehet lefelé is frekit keresni, miért kell mindig elölről kezdenem??? Pl. ha 104 MHz-ről szeretnék 103,3-ra visszamenni.
|
pén. jan. 25, 2002 18:47 |
|
|
Amtibacsi
|
Arra volt kíváncsi, hogy benne van e az E-Mail. Az R1A-ban
még az sem volt.
Milyen Windowsod van? Lehet, hogy az a baj.
Üdv. Amtibácsi
|
pén. jan. 25, 2002 15:45 |
|
|
Kopita
|
Sziasztok!
Köszönöm AmtiBácsinak és HappyBike-nak a címeket, a segítséget! Felhívtam a Fogarasi úti Ericsson Service Pontot és azt mondta a kollega, hogy a kimenő ill. bejövő híváslistámat el fogja felejteni a telóm.
Egy kis érdekesség: arra kért, nézzem már meg, hogy milyen almenüi vannak a 2-es (üzenetek) menünek. Szerintetek miért kérdezte?
Tapasztalataitok szerint automatikusan a legfrisebb szoftverzióra frissítenek (most R2D-m van), vagy kérni kell, hogy én bizony az R3A0020-ast szeretném?!?!
Más. Én a telómat a Pannonnál vettem (EuroPark) és ajándékba kaptam hozzá egy DRS-10 típusú kábelt. Azt hallottam, hogy nem igazán jó az 520-asomhoz, inkább az R320-hoz. Egyébként a sonyericsson.com is alapból a DRS-11-es kábel hozza az R520 tartozékaként. Szerintetek reklamáljam meg, vagy törődjek bele és használjam, ha tudom. És éppen ez a baj, hogy nem tudom kihasználni, ugyanis az outlook-kal nem hajlandó szinkronizálni!!! Az XTNDConnection hibaüzenete az "opening connections" után: "Synchronization aborted due to errors".
Nagyon várom segítő válaszaitokat!
Üdv, Kopita
Hja, sikerült egy FM rádiós headsettet vennem hozzá (MM), VERY COOL! Mondjuk egy hibáját azért felrónám: miért nem lehet lefelé is frekit keresni, miért kell mindig elölről kezdenem??? Pl. ha 104 MHz-ről szeretnék 103,3-ra visszamenni.
|
pén. jan. 25, 2002 12:59 |
|
|
Amtibacsi
|
Amikor az adatkommunikációnál létrehozol egy új fiókot,
akkor kérdezi, hogy GPRS adat vagy GSM-adat. Én a GSM-
adatról írtam a beállításokat. GPRS alapon csak akkor tudod
a belső emilezős rendszert használni, ha megrendeled az
Internet Mail szolgáltatást. (500 bruttó/hó) és akkor is
csak a pannonos emilcímedet tudod megnézni. Más emilcímet
nem. Emilcím átirányítással kiküszöbölhető a dolog. 3 megát
ad a pannon. Hétvégén és délután szoktam használni, és úgy
tűnik GPRS alapon olcsóbbra jövök ki, mint analógban.
Amtibácsi
|
pén. jan. 25, 2002 9:52 |
|
|
HappyBike
|
Van másik! )) Young Telecom Kft. (hivatalos Ericsson Help Desk) Budapest, Fogarasi u. 17/b. (egy lapos lepény épület a Tesco után - jobbra - de nem ott kell behajtani, ahol a házaknál - logikusan - kellene, hanem egyel késobb) +36-1-4695087 - Orosz István +36-1-4695097 - Szabó Péter Na és nekem is az a tapasztalatom, hogy az R1???? esetén tuti az adatvesztés. Ezt már régebben írtam, de nem árt az ismétlés. ----- Original Message ----- From: "Amti Bácsi" Paging Kft. Budapest 1035 Vihar u.17. Tel: 36 1 368 2095 Fax: 36 1 368 2095 Ajánlani tudom őket, mert velem ismeretlenül is rendesek voltak. Garipapírt vigyél magaddal és legyen teljesen feltöltve az akksija. Nekem R1A után R2G volt. Ekkor szinte minden törlődött. A következőnél R2G - R2M már viszont minden megmaradt. Valószínű Neked is minden megmarad, de a legjobb, ha lemented az Outlookkal az egészet. Azért kérdezz rá, mi a legújabb szoftjuk.
|
csüt. jan. 24, 2002 18:46 |
|
|
HappyBike
|
Természetesen nem baj! Sot örülök neki, ha segítesz! Na és köszönöm!!!
Kérdéseim: 1. Hova írod be a telefonszámot? 2. Ha nekem csak GPRS WAP-om van (ingyenes), akkor is megy? Vagy csak Internet WAP-pal? (Pénzes szolgáltatás...)
Eddig nem megy! A telefonszámra nem ajánlott fel helyet.
Üdv. BikeMTB
----- Original Message ----- From: "Amti Bácsi"Nem baj, ha én válaszolok?
Beállítások, Adatkommunikáció. Létre kell hozni egy adatfiókot. Az enyém neve GSM E-Mail. Telefonszám: 9000340 Azonosító,jelszó üres, jelszóbekérés nem kell. Adatsebesség 19.2 kbit/s (28,8 csak analógba megy, de akkor 30 sec a bejelentkezés és gyakran megszakad. Pannon vagy a teló a ludas, én nem tudom) Tárcsázás ISDN DNS üres...
|
csüt. jan. 24, 2002 18:46 |
|
|
Amtibacsi
|
Paging Kft.
Budapest 1035
Vihar u.17.
Tel: 36 1 368 2095
Fax: 36 1 368 2095
Ajánlani tudom őket, mert velem ismeretlenül is rendesek
voltak. Garipapírt vigyél magaddal és legyen teljesen
feltöltve az akksija. Nekem R1A után R2G volt. Ekkor szinte
minden törlődött. A következőnél R2G - R2M már viszont
minden megmaradt. Valószínű Neked is minden megmarad, de a
legjobb, ha lemented az Outlookkal az egészet. Azért
kérdezz rá, mi a legújabb szoftjuk.
Üdv. Amtibácsi
UI. Hol vetted és mennyiért?
|
csüt. jan. 24, 2002 14:50 |
|
|
Kopita
|
Sziasztok!
Új R520 tulaj vagyok, és rengeteg hasznos tippet, trükköt találtam ebben a topicban (becsületesen végigolvastam
Sajna, nagyon régi R2D szoft van a telcsimben. Kérdésem: hol érdemes a legújabb (R3A0020) szoftot rátöltetni? Ugye, a Westendes Ericsson Service Pontot senki sem fogja nekem ajánlani? Mik fognak kitörlődni a szoft upgrade után? Telcsi memóriájában tárolt SMS-ek, híváslista, ...?
Üdv, Kopita
|
csüt. jan. 24, 2002 14:21 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Amitbácsi:
Hááát. Passz! Nekem eddig nem is ment az emil. Most is csak
próbára állítottam be. Majd megpróbálom!
|
csüt. jan. 24, 2002 10:10 |
|
|
Amtibacsi
|
Gregori
Az új szoftoddal megmutatja rendesen a leveleket? A fekete
háromszüges levelekre gondolok, mert nekem csak a feladót,
meg a tárgyat mutatja. A levelet nem lehet megnyitni.
Próbáltam rövid levéllel is meg hosszú levéllel is. Van
ahol működik és olvasható, van ahol nem. Nem tudom mitől
függ. Pl. kértem az lx-es hozzászólásokat emilben
egyenként, és egyet sem tudott megnyitni, pedig ezek
tényleg elég rövid levélkék.
Üdv. Amtibácsi
|
csüt. jan. 24, 2002 9:28 |
|
|
Amtibacsi
|
Helló Boldogbiciklis
Nem baj, ha én válaszolok?
Beállítások, Adatkommunikáció. Létre kell hozni egy
adatfiókot. Az enyém neve GSM E-Mail.
Telefonszám: 9000340
Azonosító,jelszó üres, jelszóbekérés nem kell.
Adatsebesség 19.2 kbit/s (28,8 csak analógba megy, de akkor
30 sec a bejelentkezés és gyakran megszakad. Pannon vagy a
teló a ludas, én nem tudom)
Tárcsázás ISDN
DNS üres
Vissza a főmenübe
Üzenetek, 4. Opciók, 3 E-mail
Postafiók szerkesztés.
Név: Amti analog
Kapcs.: GSM E-mail (amit az adatkommunikációban megadtál)
POP3: freemail.hu
pop3 port: 110
Postaláda: amti@freemail.hu
Jelszó: ********* (kisbetű, nagybetűre figyelj. Lehet, hogy
rosszul írtam az enyémet, bocs )
SMTP szerver: smtp.datanet.hu vagy smtp.pannongsm.hu (csak
levélüldésnél van jelentősége)
SMTP port: 25
E-Mail cím: amti@freemail.hu (erre nem jöttem rá miért kell)
Feladó neve: AmTi
Aláírás: ahogy akarod
Kimenő üz. más.: Ez fontos. Be - megmarad a szerveren az
üzenet. Ki - letörli a szerverről.
Ellenőrzési időköz: Amit akarsz
A GPRS beállítást már leírtam a T39-es topicban, azt hiszem.
Üdv. Amtibácsi
|
csüt. jan. 24, 2002 9:19 |
|
|
HappyBike
|
Állj!
Most tartok ott, hogy ezt is be akartam lakni. Kérlek segíts, mert nem sikerült. Mit, és hogyan kell beállítani az R520m-en ahhoz, hogy E-Mail-t tudjak fogadni a (Pannon) rendszeren.
Bike-os üdvözletem! Verzió: R3A022
----- Original Message ----- From: "Tánczos István" <itanczos@westel900.net> Ma megpróbáltam az e-mail beállításokat! Csodák csodája! A Westeles emilem működik a beépített levelezővel!!! Állítólag az R3A sw az oka! Anno próbáltam még az R2S-sel, de nem ment.
|
szer. jan. 23, 2002 22:53 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Ma megpróbáltam az e-mail beállításokat!
Csodák csodája! A Westeles emilem működik a beépített levelezővel!!!
Állítólag az R3A sw az oka! Anno próbáltam még az R2S-sel, de nem ment.
|
szer. jan. 23, 2002 20:22 |
|
|
HappyBike
|
Megismétlem, mert nem jelent meg a listán! Újabb érdekesség. Szerettem volna elfelejteni a vezetékes telefonomat. Mivel kábelem van, az Ericsson oldalról (a T68-as szekciójából) lehúztam a jó software-t, modem installálót, ezért azt találtam ki, hogy mobilról szedném le a levelezésemet. Minden beállítva, úgy ahogy a nagykönyvben van megírva. Mennék fel. GPRS elvileg műxik, tehát van elérés. Nem megy. Nem ragozom tovább. Inkább röviden leírom, hogy az történt, hogy itt a GSM rendszer szerinti WAP-os üzemmódba akart átállni, mivel az meg nem volt megrendelve, ezért minden próbálkozás lehalt. OK. Ingyen van, tehát tök mindegy, hogy megrendelem-e, vagy sem. Megrendeltem. Ekkor ért a második meglepetés. Ugyanis ment az elérés (csak Pannon-ra), de a szolgáltatómra nem. Ott minden behívás után pár másodperccel megszakadt a vonal. Nem kaptam magyarázatot a Help Desk esetében, hogy miért. Ennyi. El is akartam felejteni a dolgot, amikor eszembe jutott, hogy kell SMS-t küldeni 3 beosztottnak, akik éppen dolgoznak. Gyorsan összekalapáltam a szöveget, és megnyomtam a küldés gombot. Hosszú-hosszú várakozás után egyszer csak nagyon erős jelzés jött. Majd szépen elpakolta az SMS-t az el nem küldöttek közé. Megint rövidítem magam. )) Tehát a lényeg az, hogy így, hogy - elvileg működött az SMS szolgáltatás, - gyakorlatilag - csak a Pannonra - működött a GSM alapú WAP, - csak WAP-ra működött a GPRS WAP nem tudtam SMS-t küldeni. Pannon Help Desk nem tudott segíteni. Szerintük ugyanis menni kell. Viszont én megoldás orientált egyén vagyok. Tehát: 1. Amiért megrendeltem a GSM alapú WAP-ot az nem üzemel. 2. AZ SMS nem üzemel. Mi a megoldás? Egyszerű. Lemondtam a GSM alapú WAP-ot, újraindították a kártyámat. Kiléptem pár percre a hálózatból, és megint (visszalépéskor) minden eddigi szolgáltatás üzemelt. Azaz tudom SMS hegyeket küldeni, és tudok GPRS alapon WAP-pogni! Csak azt nem értem, hogy miért nem ment ... )) Na de ne kezdjük el megint! Üdv. BikeMTB ----- Original Message ----- From: "Tánczos István" <itanczos@westel900.net> To: <list@mobil.lx.hu> Sent: Saturday, January 19, 2002 1:02 PM Subject: Re: [mobil] R520m tapasztalok {ad_top} Nocsak! Mindenki eladta ezt a drágát?!?! {ad_bottom} -- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu
|
hétf. jan. 21, 2002 14:27 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Macika: Sajna még igen! ((
|
szomb. jan. 19, 2002 16:57 |
|
|
Macika_
|
Gregory! Még mindig függő vagy??
|
szomb. jan. 19, 2002 13:20 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Nocsak! Mindenki eladta ezt a drágát?!?!
|
szomb. jan. 19, 2002 13:01 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Zero911: Hol vetted a telót és mennyiért? Írhatod magánba
is, ha nem publikus.
|
pén. jan. 04, 2002 23:35 |
|
|
Zero911
|
Kedves BikeMTB!
Látom te nagy R520-as guru vagy, így hát hozzád fordulok...
Tegnap vettem egy telót, meg hozzá HBH-15-ös headset-et. Nincs is vele semmi gondom, fel is ismeri, minden csodaszépen megy....(Jah....A headset oroszba szerelték össze, de remélem az nem probléma...)
Az egyetlen problémám, hogy amikor engem hívnak vagy én hívok headset-tel, akkor a másik oldal viszhangzik. Értsd: Én normálisan beszélek és hallom is őket, csak ők hallják vissza mindig amit mondanak duplán és ez eléggé zavaró....
Tök mindegy, hogy milyen típus...Ericsson, Nokia, Siemens....Viszont Matáv vonalon tökéletes minden......
Mit tanácsolsz? Telo lenne rossz? Headset? Vagy valamit rosszul állítottam be?
Más:
Nem kaptam hozzá gyári CD-t...Nem is ez a lényeg, mert le tudtam tölteni az XTDNConnect-et (vagy mi a neve...)...De ez csak egy 30 napos trial...A kérdésem az lenne, hogy a dobozban található CD-re is csak trialt raktak fel?
Köszönöm válaszodat!
Zero911
|
pén. jan. 04, 2002 16:07 |
|
|
Bike_MTB
|
M=E1sik =E9rdekess=E9g: 1.. bementem a telefonk=F6nyvbe,=20 2.. bel=E9ptem a "Bejegyz=E9sek szerkeszt=E9se" men=FCpontba,=20 3.. kiv=E1lasztottam egy sz=E1mot,=20 4.. bel=E9ptem a sz=E1mok szerkeszt=E9s=E9be,=20 5.. bel=E9ptem az otthon rovatba,=20 6.. kerestem a k=E9rd=F5jelet,=20 7.. lenyomtam hosszan a kett=F5s kereszt gombot (#), [jobb k=E9zzel]=20 8.. majd megcs=**** a kezemben a tel=F3, de nem eresztettem el azt = a (#) gombot,=20 9.. ellenben a m=E1sik kezemmel [bal k=E9zzel]meg akartam fogni a = tel=F3t,=20 10.. r=E1nyomtam a (*) gombra,=20 11.. ekkor a tel=F3 =FAjraindult. Ezt a folyamatot t=F6bbsz=F6r is megism=E9teltem. Az =FAjraindul=E1s = mindig =F6sszej=F6tt. Ellenben a 3. vagy a 4. pr=F3b=E1lkoz=E1s ut=E1n = m=E1r nem egyszer indult =FAjra a k=E9sz=FCl=E9k, hanem k=E9tszer!
=DCdv. BikeMTB
|
pén. jan. 04, 2002 0:52 |
|
|
BikeMTB
|
M=E1sik =E9szrev=E9tel! Volt - anno domini az R310s-ben is =E9s eml=E9keim szerint az R320s-ben = is - egy olyan lehet=F5s=E9g, hogy egy telefonsz=E1mban egy sz=E1m = helyett be=EDrt "?" jellel - mintegy jokerrel - lehetett t=F6bb sz=E1mot = is egy n=E9v al=E1 besorolni. =CDgy p=E9ld=E1ul egy c=E9g sz=E1mait a = c=E9g nev=E9hez tudtam p=E1ros=EDtani. Ez al=F3l csak akkor tett = kiv=E9telt a tella, ha volt a konkr=E9t sz=E1mhoz n=E9v is rendelve. = P=E9ld=E1val: 1234567 a c=E9g f=F5sz=E1ma 1234577 pld. Keresked=F5k, 1234566 rakt=E1roz=E1s, 1234588 p=E9nz=FCgy. Abban az esetben, ha 12345?? form=E1ban =EDrtam be a c=E9gsz=E1mot, =E9s 1234579 sz=E1mr=F3l j=F6tt h=EDv=E1s, akkor csak a c=E9gnevet =EDrta = ki, ha viszont a 1234566 sz=E1mr=F3l j=F6tt a h=EDv=E1s, akkor a rakt=E1roz=E1s = =EDr=F3dik ki. Ezt =E9n r=E9gebben haszn=E1ltam is. Most megint szerettem volna, de nem = tal=E1lom az R520m-ben. Ez most megsz=FBnt, vagy csak b=E9na vagyok? =DCdv. BikeMTB ----- Original Message -----=20 From: BikeMTB=20 To: list@mobil.lx.hu=20 Sent: Thursday, January 03, 2002 6:58 PM Subject: Re: [mobil] R520m tapasztalok Mai napi meglepet=E9s: =CDrtam egy akkor m=E9g "csak" 3 SMS hossz=FA =FCzenetet. Mivel = k=F6zben fontosabb dolgom is t=E1madt, ez=E9rt eltettem az =E1tmeneti = t=E1rol=F3ba. Majd mikor el=F5 akartam venni, egyszer=FBen nem = siker=FClt. S=F5t a teljes ki-bekapcs ut=E1n sz=F5r=E9n-sz=E1l=E1n = elt=FBnt! Na ez most egy BUG? =DCdv.
|
csüt. jan. 03, 2002 20:54 |
|
|