Szerző |
Üzenet |
OPi
gyémánt tag
|
21-es verzioban mi van a magyar T9-el ? Elvileg mar mukodnie kellene ? Emil kliens meg mindig nincs ?
|
pén. márc. 22, 2002 12:44 |
|
|
HX
|
Tombike!
Ha jól saccolom a misc az angol miscellanies szónak a
rövidítése, jelentése: vegyes,egyveleg. Abba a könyvtárba
tehát bármilyen file-t beletehetsz, ami persze belefér a
memo-ba. Legalábbis eddig más info-t nem tudok róla, hogy
mire szolgálna. Lehet hogy egy későbbi sw verzió ezt a
könyvtárat is használni fogja?!
|
pén. márc. 22, 2002 12:29 |
|
|
Piszta
ezüst tag
|
Hi All!
Kiváncsiságból feltettem az elsőként kihozott s45_updatetoolt. Magyar nyelv az nincs benne. Viszont rohadt gyors a magyar 21-hez nézve.
A magyar 21-et kicsit nehezen tudtam visszatenni /be is sz**tam/, de most mintha az is gyorsabb lenni.
Eddig ugyanis sms olvasásakor a homokóra tekergett ezerrel, most nem viszi túlzásba.
|
pén. márc. 22, 2002 10:10 |
|
|
Tombike
arany tag
|
Ki tud nekem a kovetkezoekben segiteni:me 45 intézőjében a
misc konyvtárba milyen fájlokat lehet másolni.Misc-mit
jelent.
Más: az archiv sms-eket melyik programmal lehet
kinyomtatni, és persze jó lenne ha a képeket is amik benne
vannak a szövegben azokat is nyomtatná!Köszönöm
válaszotokat.Címem:bike@westel900.net
|
pén. márc. 22, 2002 9:40 |
|
|
DuckHead
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: gépnél
|
Soockit!
Lefoglalózom a Head-Set-et. Dobj mail-t: duckhead@freemail.hu, megbeszéljük!
cső, DuckHead
|
csüt. márc. 21, 2002 23:49 |
|
|
Soockit
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 495 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok!
1.
Head-set-ről jut eszembe, nekem van egy felesleges ezüsz színű iridiumos, gégemikrofonos. A Tököly GSM Shop-ban vásároltam 2000 Ft-ért, van még rá vagy 9-10 hónap garancia, ha valakinek kell akkor írjon. Tökéletesen működik, szerintem jobb a gyári head-set-nél, van rajta hangerő szabályzó is, csak nekem van véletlen kettő darab, így az egyiket eladom.
2.
Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha csinálnánk közösen egy Siemens-es Wap oldalt, én beregisztrálatam a www.wapjag.com oldalon egyett. A felhasználóinév Siemens a jelszó pedig a szokásos (gondolom tudjátok ) Az oldal címe pedig http://cool.wapjag.com/siemens lenne, most még nagyon semmi nincsen rajta. De lehetne felrakni Logo-kat csengőhangokat, esetleg infokat. Kinek milyen ötlete van, illetve bárki szabadon szerkesztheti, de ez is olyan lenne, mint az oldalam, hogy elvenni senkinek nincsen joga, de hozzárakni mindenkinek!
Írjátok meg, hogy mi a véleményetek.
Üdv.: Soockit
|
csüt. márc. 21, 2002 23:31 |
|
|
Laci
arany tag
|
21 soft ha fülessel használom és leteszi a partner most nem csippanik mint eddig a 14-ben.
|
csüt. márc. 21, 2002 19:41 |
|
|
Kozmonauta
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 226 Tartózkodási hely: Budapest
|
Úgy látom jól alakulnak a dolgok.
Kiiirály )
|
csüt. márc. 21, 2002 16:54 |
|
|
HX
|
Hali sw21 Westelesek (is)!
Na most már tisztul a kép, úgy tűnik, nagy hülyeséget nem
csináltunk az upgrade-del!:-) Most már csak meg kell
várnunk, míg a Westelnél felturbózzák a Wap servert, aztán
nyomulhatunk wapon! Addig meg legfeljebb kíméljük a
zsebünket!
|
csüt. márc. 21, 2002 16:14 |
|
|
Renton
|
Sziasztok!
A Siemenstől hivatalosan tényleg azt a tájékoztatást kaptam, hogy legális a my-siemens.com-ról letöltött szoftver otthoni telepítése, csak a szervizesek nem voltak ezzel tisztában.
Ezt írták:
"Amennyiben az Upgrade valóban a Siemens-honlapról
( http://www.my-siemens.com) származik (ez csak S45 és ME45 készülékeinkhez van), és a feltöltés az eredeti Siemens-kábellel történik, ebben az esetben a telefon természetesen megorzi garanciáját!"
Rákérdeztem arra is, hogy mégis miként lehet igazolni, hogy a hivatalos stuffokkal végezted a frissítést. Hát így:
"Igazolni persze nem nagyon lehet, mondjuk, ha segítség nélkül megmondja, hogy ő hol találta a szoftvert, és megmutatja a kábelt, az már jó lehet."
Ha valaki ennek ellenére mégis elvesztené a garanciáját, az írjon nekem, és megint érdeklődni fogok.
|
csüt. márc. 21, 2002 15:07 |
|
|
Tombike
arany tag
|
Hali every! Én is beszéltem a westellel és kozolték hogy kb 1 honapig nem tudjak azok hasznalni a lapukat akik 21-es softtal rendelkeznek, mert ez fejlettebb technika és ido kell az átállásra.És ismét megnyugtattak a siemensnél hogy gyári soft gyári kábellel frissitve otthon legális és nem vész el a gari:)T. Tamás
|
csüt. márc. 21, 2002 12:53 |
|
|
BS_hu
|
A Terminal.hu egyik szerkesztője is utána járt a dolgoknak. Abban az esetben, ha hivatalos helyről, gyári kábellel frissíti valaki a firmware-t, a garancia nem vész el. Hibás volt az eddigi tájékoztatás.
Üdv. B.
|
csüt. márc. 21, 2002 12:39 |
|
|
Tombike
arany tag
|
Én beszéltem tegnap a Siemens szervizzel és hivatkozva arra
hogy vidéki vagyok kuldjék el nekem a szoftot és hogy
rogzitsuk hogy ez utkozik e valami jogi gubancba.Kozolték
hogy a my siemenses az tokeletes es batran tegyem fel!A
garanciam megmarad!Arra kertek vigyazzak hogy ne szakadjon
meg a telepítes mert akkor vihetem hozzajuk.Nagyon
segítokeszek voltak es sok sikert kivantak a frissteshez,
mely tokeletesen letrejott!Hajra nektek is varom a
tapasztalatokat!T. Tamas
|
csüt. márc. 21, 2002 11:16 |
|
|
zolcsa
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 53 Tartózkodási hely: Budapest
|
|
csüt. márc. 21, 2002 9:11 |
|
|
zolcsa
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 53 Tartózkodási hely: Budapest
|
Írtam egy levelet a Siemensnek, miután a már itt is olvasható "választ" kaptam tőlük:
"
Tisztelt Siemens!
Köszönöm a válaszukat, bár a kérdésem nem erre vonatkozott.
Hol jelzik Önök a weboldalukon, hogy nem engedélyezett a szoftver letöltése?
A telefon dobozában a következő ismertetőt találtam:
"GPRS
Ezzel a telefonnal egy, a legmodernebb GPRS technológián alapuló modern készülékhez jutott. Ez a technológia most került bevezetésre, a hálózat kiépítésre. Az elkövetkező hónapokban további teljesítménynövekedések várhatók. Annak érdekében, hogy a telefon GPRS funkciója továbbra is biztosítva legyen, a Siemens biztosítja az ingyenes szoftver-frissítés lehetőségét. Ezt Ön is könnyen elvégezheti. Ezzel a funkcióval a jövőben is rendelkezik a telefon. Friss információkhoz juthat a www.my-siemens.com/me45, vagy hívjon bennünket a 06 14 71 24 44 telefonszámon."
Két kérdésem lenne:
Az én telefonomnak nincs garancia papírja, így is ingyen frissítik Önök a szoftverét?
Ha Magyarországon nem engedélyezett a 21-es szoftver letöltése, vagy tudják, hogy a szoftver hibás, miért nem jelzik ezt a Siemens weboldalán? Akkor sokan nem töltenék le és nem telepítenék fel a telefonjukra a letölthető, hibás magyar! nyelvű szoftvert.
Üdvözlettel,
"
Kíváncsian várom a válaszukat, majd idemásolom, ha megérkezik.
Zolcsa
|
szer. márc. 20, 2002 21:30 |
|
|
DoBee
|
Na csak annyit hogy sikerült megcsinálni a tellát. Mostmár 21-esem van! Arra viszont vigyázzon mindenki hogy kétes oldalról ne töltsetek le upgrade-t, mert léteznek destruktiv "Siemens" progik amik hazavágják a telefont.
Bye: DoBee
|
szer. márc. 20, 2002 20:41 |
|
|
Soockit
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 495 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok!
Remélem, hogy Norbi ide copyzza a Westel levelét
Na akkor ismét létezik az oldal a lentebb említett címen.
Már raktam fel egy.két dolgot, de szerintem kb 1 hét mire
ugyan olyan lesz mint a régi!
:::Soockit:::
U.i.: Remélem Ti is segítetek, hogy minél hamarabb olyan
legyen mint a régi!
|
szer. márc. 20, 2002 17:27 |
|
|
Soockit
arany tag
|
Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a szervízesekkel
kapcsolatban. A szemüveg ürge egy ici-picit fakabátos, de Ő
is jó fej.
Soockit
|
szer. márc. 20, 2002 17:24 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Köszi.
Már én is írtam a Westelnek a problémákkal kapcsolatosan. Kíváncsi leszek a válaszukra.
(Én azért biztos, ami biztos alapon elmentettem a Siemens AG upgrade-es oldalait, meg azt a kis papírt is, amiről Te is írtál.)
|
szer. márc. 20, 2002 16:47 |
|
|
HX
|
Én is azt mondom, hogy mi a francnak teszik ki a hivatalos
Siemens oldalra a szoftit, ha közben a szerviz azt mondja
rá, hogy nem engedélyezett!? Szó szerint idézve a Siemens
oldalt:
Upgrade
Download the new S45 and ME45 GPRS firmware update. For
free. (Ugye szabadon, minden kötöttség nélkül! )
És a másik pedig,az az 1 szál papír, amit mindannyian
megkaptunk a telefonhoz a kis dobozkában és az van ráírva -
több nyelven is, de most nem szószerint idézem - hogy a
megadott web oldalról ingyenesen és mindenki számára
elérhetően mindig letölthető a legújabb firmware azért,
hogy a teló mindig a legjobb formáját nyújtsa.
Szóval ne mondjon akkor itt semmit se a Siemens se a Westel!
Norbi:egy Westelnél dolgozó srác kérdezte meg a Westel
központi szervízében dolgozó kollegájától!
|
szer. márc. 20, 2002 16:41 |
|
|
DoBee
|
Jól olvastad, a 21-est teszik fel. Egyébként tényleg nevetséges amit művelnek, hogy a Siemens oldalról letöltött Siemens frissitőprogramot használva a Siemens kábelen keresztül a Siemens telefonra elveszik a garancia. B_S_ÁK +! De akkoris ME45-öm lesz 21-essel és függetlenül! Grrr
DoBee
http://dobee.virtualave.net
|
szer. márc. 20, 2002 16:32 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Jól olvastam, a szerviz már a 21-est teszi föl?
|
szer. márc. 20, 2002 16:24 |
|
|
DoBee
|
Norbi:
Igen gyári kábellel csináltam és mindent a szigorú szabályok betartásával. A PIN kérés be volt kapcsolva.
Valószinüleg a függetlenités volt az oka, de hát Istenem, ha pannonos akartam lenni. Na mindegy, Siemens szervizben azt mondtam, hogy nem kapcsol be, erre a csávó: "Jó rendben, akkor megnézzük hogy érvényes-e rá a garancia!" - no nem a dátumot akarta megnézni a garancialevélen, hanem hátravinni a "mérnököknek". Egyből kiszagolta, hogy gázos a telefon. Unszimpatikus és lekezelő volt. Igy a gari nélkül 5e-ért teszik fel a 21-es szoftot, de ekkor visszazár a lock, ami nekem 5e-ért nem éri meg. Igy fogtam a kalapom és elvittem egy ismerőshöz, aki felnyomja a 21-est függetlenül. Mi a tanulság? Egyből a szervizbe kell menned, még ha a gari nem is érvényes, max. megjátszod.
Majd megirom, hogy sikerült-e "megszerelni" a tellát. Ha nem akkor eladó! (vagy elcserélem egy jóra )
DoBee
u.i.: Ilyen esetekben kerüljétek a fürtös hajú emberkék a szervizben!
|
szer. márc. 20, 2002 16:20 |
|
|
Soockit
arany tag
|
Sziasztok!
Sikerült egy új oldalt beregisztrálnom, igaz, hogy csak 50 MB szabad hely van, de remélem ez egy időre elég lesz. Sajnos nincsen nálam egy disk sem, így nem tuidok most feltölteni semmit, de akinek van valamilye az töltsön nyugodtan.
A hely címe:
http://www.filesanywhere.com
UserName: ugyanaz ami volt
Password: szintén ugyanaz ami volt!
Üdvözlettel: Soockit
|
szer. márc. 20, 2002 16:03 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Már elnézést, de ez a szervíztím érdekes egy csapat. Először is ugye az első alkalmazott, akivel telefonon beszéltem (egy hete) azt mondta, hogy a legfrissebb szoftver a 9-es.
Oké, ez lehet tévedés is.
De az, hogy nem engedélyezettnek minősítik a saját anyacégük által biztosított lehetőséget, az már egyenesen röhejes és szánalmas is egyben.
|
szer. márc. 20, 2002 16:02 |
|
|
Kozmonauta
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 226 Tartózkodási hely: Budapest
|
Magyarországon még a 21. SW-verzió letöltése nem engedélyezett.
Szoftverfrissítést csak a szrevizünkben (1143 Budapest, Hungária krt. 128 a t.sz. 061/4712471.
nyitvatartási idö: hétfö-péntek: 9,00-17,00 óráig , csütörtök: 9,00-18,00-ig)
végzünk, különben a készülék elveszti garanciáját.
Üdvözlettel
Siemens Szerviz Team
|
szer. márc. 20, 2002 15:53 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
zolcsa:
Nekem a frissítés alatt is ki volt kapcsolva a pin-kérés, tehát ez elvileg nem lehet hibalehetőség.
HX:
ez hivatalos Westel álláspont? Mert ha tényleg így van, akkor azonnal viszem vissza a telefont és ha nem cserélik egy olyan, akár más típusú készülékre, amely tud wapolni, akkor abból nagy asztalborogatás lesz.
Üdv:
Norbi
|
szer. márc. 20, 2002 15:14 |
|
|
zolcsa
ezüst tag
|
Ja, és visszakapcsoltam a frissítés előtt a PIN kérést, mert nekem ki volt kapcsolva.
|
szer. márc. 20, 2002 13:20 |
|
|
zolcsa
ezüst tag
|
Nekem is ezt csinálta, de gond nélkül ment a teló utána. De
biztos, ami biztos, frissítettem még egyszer, de előtte
átdugtam a másik COM portra a kábelt, és akkor már
végigment rendesen a telepítő.
Zolcsa
|
szer. márc. 20, 2002 13:19 |
|
|
HX
|
Sajnos a Westelesek hiába upgradelnek 21-re, nem fogják
elérni a Westel wapoldalát ezzel a verzióval. Csak más
egyebeket. Ezt a Westelnél mondták. Ez jó nagy szívás
számunkra!:-( Most várhatunk a következőre-már aki wapolni
szeretne!És miért ne tenné, ha már ilye fejlett készüléket
vett! Csak azt nem értem, ezért ki a felelős. Gondolom nem
a Siemens programozói, hiszen a Pannonnál például megy
fullosan!
|
szer. márc. 20, 2002 13:02 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
DoBee:
- gyári kábellel akartál telepíteni?
- ha igen és mindent betartottál, amit a program írt, akkor én a helyedben a frissítőprogram helyett (ami eddig mindenkinek jó volt) inkább a házilagos függetlenítést okolnám.
Szerintem menj el a Siemenshez (Hungária krt. 128.), kérj ott szoftfrissítést, de egy szót se szólj a házifüggetlenítésről és az otthoni szoftfrissítésről.
Ha sikerül a Siemensnek akkor örülj, ha nekik se jön össze, akkor kérj telefoncserét, hátha benyelik és kapsz egy gyári függetlent.
Üdv:
Norbi
|
szer. márc. 20, 2002 12:12 |
|
|
Piszta
ezüst tag
|
Dobee:
Nem zár vissza. Én próbáltam már vagy háromszor és azóta is
független, sőt minden beállítás megmarad.
DuckHead:
Igen rá a kábelra kikapcs, exe indít és türelem.
|
szer. márc. 20, 2002 7:05 |
|
|
DuckHead
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: gépnél
|
Sziasztok!
2 napomba tellett, de végigolvastam az egész topic-ot. Telefon szoftvert cserélni még soha nem próbáltam, így van egy láma kérdésem: Egész egyszerűen kábel rá a telóra és exe indít? Gondolom ezután ő majd mondja mit csináljak...
|
szer. márc. 20, 2002 0:39 |
|
|
DoBee
|
Mondja meg valaki please hogy függetlenitett telefon esetén visszazár-e a lock, ha a 21-es szoftot fel akarom tenni. Elméletileg tudom, hogy nem zár vissza, de a gyakorlatra vagyok kiváncsi!
Köszi
|
kedd márc. 19, 2002 23:52 |
|
|
zolcsa
ezüst tag
|
Baker, megírtam a Siemensnek angolul a problémát, erre kaptam egy magyar e-mailt, hogy legyek szíves magyarul megírni nekik, hogy mi a baj. )
Zolcsa
|
kedd márc. 19, 2002 12:47 |
|
|
zolcsa
ezüst tag
|
Sziasztok!
Fel tudná valaki valahova tenni a telcsihez kapott CD tartalmát? Sikeresen kettétört a brifkómban a CD.
Köszi, Zolcsa
|
kedd márc. 19, 2002 12:08 |
|
|
HX
|
Akkor a 21-es sw nem kompatibilis a Westellel, vagy
fordítva?
|
kedd márc. 19, 2002 11:42 |
|
|
Piszta
ezüst tag
|
Sziasztok!
Pannonnal minden akadály nélkül megy a Wap.
Erawappal is!
|
kedd márc. 19, 2002 8:27 |
|
|
Priszi
vas-tag
|
Ok, már látom is.
Elöbb olvassak mi? ))
Bocs.
|
kedd márc. 19, 2002 6:53 |
|
|
Priszi
vas-tag
|
Hello DoBee!
Kellene nekem egy jelszó az oldaladhoz! Küldenél?
Thx.
Priszi
|
kedd márc. 19, 2002 6:51 |
|
|
DoBee
|
Sziasztok!
A telómat Westelesnek vettem, de függetlenitettem. Most szeretném feltenni a 21-est, de nem tudom, hogy visszazár-e a lock. Próbálta már valaki?
Köszi: DoBee
|
kedd márc. 19, 2002 1:00 |
|
|
DoBee
|
Elkészült ME45 honlapom! Szerintem minden hasznos cucc fennt van aminek fennt kell lennie! De ha tudtok még valami izgalmasat, akkor küldjétek! Az oldal gyorsan frissitem, már ha van mivel.
http://dobee.virtualave.net
DoBee
|
kedd márc. 19, 2002 0:43 |
|
|
HX
|
A Siemens válaszára én is kíváncsi leszek. Egyébként meg
úgy tűnik, mintha az újabb, elméletileg jobb szoftver (21)
hiányosabb lenne wapolásnál és mintha a szofti nem tudná
lekezelni a Westel komplex wapoldal (ez lehet az entity?)
méretét? Persze ez csak merengés, de hátha valakinek
bevillan valami ötlet. Nehogy már egy hivatalos helyről
lekapott újabb szoftver (21) bénább legyen a régebbieknél
(09,14)!? Ez egy kissé morbid!
|
hétf. márc. 18, 2002 23:27 |
|
|
zolcsa
ezüst tag
|
Írtam a Siemensnek (nem a magyarnak) a v21-es hibájával kapcsolatban, kíváncsi leszek, mit válaszolnak.
Zolcsa
|
hétf. márc. 18, 2002 23:06 |
|
|
JaCKaL
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 28 Tartózkodási hely: Sopron
|
Nekem eddig sem kérte a telefon bekapcoslását, automatán tesztelte a telegont és kész volt! Lehet, hogy más a protokol és néha ****. GPRS el ahsználjátok??
|
hétf. márc. 18, 2002 23:04 |
|
|
Laci
arany tag
|
Sajnos a 21-es werzió nekem még véletlenül sem csatlakozott fel egyszer sem a Westel vagy origó-ra kivétel a Siemens-re.
Hibaüzenet vagy ez a http 413 error vagy csak nemes egyszerűséggel hiba az átvitelben. Ez pedig valamilyen modem gondnak tűnik. Csak tudnám miért megy a Siemens oldala és miért nem a többi. Jól megszívtuk! Várhatjuk a következő SW-t, ha lesz! Addig meg no Wap. Legalább erre nem költjük a lét.
|
hétf. márc. 18, 2002 21:25 |
|
|
Kozmonauta
arany tag
|
Figyusz! Ezt a wapos problémát oldjuk már meg!!!!
Jelenség: W+P oldal és jónéhány másik nem működik, de van pár ami pedig megy.
Error
HTTP 413
Request Entity Too
Large
Ezt a hibaüzenetet küldi ugyebár.
A 21-es szoftver feltöltése után egyből jelentkezett ez a gond nálam, de a következő napon valahogy mégis működött, mégpedig tökéletesen! Nem álmodtam.
Azóta pedig megint nem megy.
Gondolom másnál is hasonló a helyzet.
Felraktam az új 21-es firmware-t ami kinn van a Siemens oldalán de valószínűleg ugyanaz maga a program csak a feltöltő része lett más, például az elején a háttérbitmap finomabb egy kicsit.
Tehát oldjuk meg ezt a gondot barátaim!!!!!!
|
hétf. márc. 18, 2002 21:13 |
|
|
HX
|
Piszta! Az újabb 21-essel -amit felraktál- megy a wap?
Westel oldalra fel tudsz lépni?
Üdv
|
hétf. márc. 18, 2002 14:30 |
|
|
Piszta
ezüst tag
|
Próbáltam az új frissítést.
Elő neki futásra a telcsiben semmi változást nem észleltem. Az sw szerintem ugyanaz, a telepítő más -> a frissítés végén nem kéri a telefon bekapcsolását.
Ennyi a változás.
Bízzunk egy jobb 22 sw-ben.
Egyébként a kontraszt beállítás is változott a 14-hez képest.
|
hétf. márc. 18, 2002 13:02 |
|
|
zolcsa
ezüst tag
|
|
hétf. márc. 18, 2002 10:05 |
|
|