Szerző |
Üzenet |
Gregory
arany tag
|
Előre is elnézést kérek a kedves egybegyűltektől, de olvasom az elmúlt párszáz hozzászólást és csak mosolygok... ))
Mindig ugyanazok a problémák, csak mások teszik fel a kérdést!
Pedig jómagam is átéltem ezeket, aztán le is írtam ide ebbe a lassan 3000 hozzászólást megért topicba a megszenvedett megoldást...
Azért, hogy segítsek is valamit:
LEGFONTOSABB, HOGY BÁRMIT CSINÁLTOK, E L Ő T T E M E N T É S ! ! ! ! !
Ha nem sikerül a mentés, NE MENJETEK TOVÁBB!!!!
Az ME45 nagyon jó telefon, ha mégis elbaltáztok valamit szoftveresen, MEG LEHET CSINÁLNI!
- vissza lehet progival zárni a simlock-ot,
- nem érdemes USB-s kábellal kisérletezni,
- ha flash közben megáll, az már kaki! Újra!!!
- a sensortools-szal nem lehet varázsolni!! Az a telefon töltési paramétereit állítja be vagy EL(!).
Sok sikert!
Gregory
|
szomb. márc. 15, 2003 21:50 |
|
|
kobak
|
Sziasztok,
feltettem a 30-as soft-ot. Tetszik, de vissza szeretnem tenni a 21-es "original-t", mert hatha meg szukseg lesz szervizeles (meg garis a telo), egyebek miatt ra. Elkovettem a hibat, hogy nem mentettem le a full flash-t akkor. Hogy tudok "visszafrissiteni" ra? Megprobaltam feltenni a 7-es et, de nem ment. 28-as felment ra, de nincs 26-osom, es kisebb verzioju softom. Honnan lehetne leszedni? a gsm-free.com nem mukodik. Cirill betuket meg nem tudok olvasni.
A kerdes mar elhangzott, de nem talaltam valaszt: Hanyszor lehet frissitgetni a software-t? Romlik tole a telefon?
Bocs, hogy hosszu voltam.
|
szomb. márc. 15, 2003 0:33 |
|
|
Kano
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 854 Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
|
Viktorio: Koszi szepen, de Lánycsókon lakom.(Tok jo nev nem???) Az Mohacs mellett van 5km-rel Pecs fele.
A haveromtol mar kertem egy kabelt amivel biztos, hogy menni fog. A technika ismert csak valami gaz csuszik mindig a kivitelezesbe. A haver azt mondta, hogy neki biztos, hogy megy azzal a kabellel. Tombike pedig azt mondta, hogy nincs mar visszahozhatatlan telo. Szerintem meg az S45i szoftnak is ra kellene mennie valahogy.
Ha a kabel rossz akkor mar kuldom is vissza a SpeedShophoz, mert a sajat progijaval is csinalt olyanokat hogy egyszer csak megallt a masolas a telora es nem ismerte fel tobbet.
Meg 1x koszi!
Kano
|
pén. márc. 14, 2003 13:03 |
|
|
viktorio
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 81 Tartózkodási hely: RétesFehérVár
|
Kano:
hol lax? ha esetleg közel hozzám (szfvár) akkor én megcsinálom neked. (legalábbis eddig még nekem mindig sikerült)
|
pén. márc. 14, 2003 10:00 |
|
|
Kano
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 854 Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
|
Imkee: Je, nekem is van egy total halott ME45-om+full mentesem is van, de nem megy vissza raja.
http://www.o45m.ru/index.html?/soft8.html oldalon van egy 280315-os full mentes CE20-as flashre(nem tudom ez kell-e). Ez magyar menus, de NINCS benne MAGYAR T9!
Kano
|
pén. márc. 14, 2003 8:18 |
|
|
imkee
|
heloo
van egy totál halott Me45
kellene full flash 0-60000 és eeprom mentés
tudtok valamit ajánlani
köszike
|
pén. márc. 14, 2003 7:57 |
|
|
Kano
platina tag
|
Na hat ez nem lehet igaz.......
Ez sehogy sem megy. A Windowsom olyan szuz volt, hogy csak na..... orom volt nezni. Meg videodriver sem volt rajta (16 kemeny szin), es igy sem ment.
Szerintem a kabelem rossz! MAr inteztem szombatra egy haver kabelet ami biztos, hogy jo!
Majd meglatjuk mi lesz.
Kano
|
pén. márc. 14, 2003 7:43 |
|
|
SiemensGuru
|
Joedancer: Én csak M35-el próbáltam a visszazárást és kis
négyzet lett a vége. Ezek után már meg sem próbáltam ME45-el.
|
csüt. márc. 13, 2003 22:03 |
|
|
Kano
platina tag
|
Viktorio: En is valami ilyenre gondoltam. Olyan mint ha valami elfoglalna a kommmunikacios portot.
Mintha egyszercsak "eldugulna". Halom nincs, de modemem van es hardveres(COM2) + a nyomtatora tenyleg nem gondoltam. Egyebkent informatikus vagyok, ugyhogy nem huztam volna ki menet kozben a 220V-os kabelt.
Nagyon szepen koszonom a tanacsokat!
Remelem menni fog a dolog!
Neked milyen kabeled van? GPRS modemfunkcios? En arra is gyanakszom, bar mar egyszer sikerult meg koraban visszatolteni
Koszi!
Kano
|
csüt. márc. 13, 2003 17:14 |
|
|
Kano
platina tag
|
Viktorio: En is valami ilyenre gondoltam. Olyan mint ha valami elfoglalna a kommmunikacios portot.
Mintha egyszercsak "eldugulna". Halom nincs, de modemem van es hardveres(COM2) + a nyomtatora tenyleg nem gondoltam. Egyebkent informatikus vagyok, ugyhogy nem huztam volna ki menet kozben a 220V-os kabelt.
Nagyon szepen koszonom a tanacsokat!
Remelem menni fog a dolog!
Neked milyen kabeled van? GPRS modemfunkcios? En arra is gyanakszom, bar mar egyszer sikerult meg koraban visszatolteni
Koszi!
Kano
|
csüt. márc. 13, 2003 17:14 |
|
|
viktorio
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 81 Tartózkodási hely: RétesFehérVár
|
Kano:
valami birizgálja a többi komunikációs portot.
húzd ki a nyomtatót, hálózati kábelt (ne 220V, hanem az UTP), modemet, csak a telefon buherátor kábel legyen bedugva. Számítógép újraindít. mikor bejött minden, Ctrl+Ald+Del és a futó programok közül mindent zárj be (vírusvédelem, passziánsz, usb pen drive, nyomtató vezérlő) csak az Exploler és az Internat legyen élő, na és az SM45tools12. Ekkor mennie kell.
nekem is volt ilyen, hogy amikor le akartam menteni a flasht, egy csomoszor megakadt, error meg csúnyag szavak. aztán elkezdtem tesztelni, mi a gubanc. amióta "szűzen" van a gép, azóta sosincs baj az SM45tools12-vel.
Ajánlom ezt.
Unisiemens el se indul nekem, ezért arról nincs jó tapasztalatom.
Hajrá
|
csüt. márc. 13, 2003 16:56 |
|
|
Joedancer
|
Tombike, Gregory, SiemensGuru!
Írtátok,hogy az All Siemens 5.1-el lehetséges a telefon visszazárása adott hálóra!Müxik valakinek,vagy csak a kockákat irkálja?
Hogyan lehet visszabuherálni Westelre???Mit kell beírni a lock provider-be???
Más!Mondjátok el nekem, mire jó a Sensortool?Próbált már valaki vele aksit újra éleszteni???Hogyan kell?
Köszi a segítséget!
Jöhet a válasz emailben is! joedancer23@yahoo.com
Joe
|
csüt. márc. 13, 2003 16:29 |
|
|
Joedancer
|
Nem ide tartozik,de a tesóm balga módon sim függővé tette az M35-ét.A kódot pedig elfelejtette.Így csak a saját simjét fogadja el e tela.
Tudom nem ez a topic témája, de hátha tud valaki erre megoldást!
Kérlek segítsetek!
Joe
|
csüt. márc. 13, 2003 16:20 |
|
|
Kano
platina tag
|
Tombike:
Ez nem igazan jott ossze. Ugyancsak leall a flasheles.
Szerintem a kabelemmel lehet valami!SME45toolssal csinaltam, megprobalom unival is, hatha.....
Kano
|
csüt. márc. 13, 2003 15:13 |
|
|
Kano
platina tag
|
Koszonom szepen Tombike!
Meg jo, hogy megkerdeztem elotte hogy vissza lehet-e tolteni BA20-ra a sajat menteset es az volt a valasz, hogy igen!
Az a valaki is nagyon erthetett hozza, kb. annyira mint en!
Meg egyszer koszonom!
|
csüt. márc. 13, 2003 14:02 |
|
|
Tombike
arany tag
|
ba20 !!!!
|
csüt. márc. 13, 2003 13:45 |
|
|
Tombike
arany tag
|
mar a mai fullmentesekkel nincs visszahozhatatlan telo csak toltsd fel az akksit!!!!!
|
csüt. márc. 13, 2003 13:44 |
|
|
Tombike
arany tag
|
Kano irtam neked e-mailt
oda leirtam reszletesen
|
csüt. márc. 13, 2003 13:42 |
|
|
Kano
platina tag
|
Shan77: Igen lehetseges, hogy a szotarat toltod csak fel.
Az sme45i.fw.hu -n megtalalsz mindent!
Jo SMSezest!!
Kano
|
csüt. márc. 13, 2003 13:08 |
|
|
shan_77
|
Szevasztok, skacok!
Magyar t9-et szeretnék a telcsimbe (me45, 30-as englis szoft), mert megőrülök már a nyomkodástól. elég sok SMS-t írok...Megoldható, hogy csak a szótárat töltöm fel?
Nekem tökmindegy, hogy jobbra-balra-le-fel dőlős ékezet van, csak magyar legyen!
Köszi!
Jómunkát, jó pihenést!
És ne feledjétek, óránként 10 perc szünet!
csáó,
shan
|
csüt. márc. 13, 2003 11:29 |
|
|
Kano
platina tag
|
Macika, az nem gaz, hogy a kabelem nem a sima flashkabel(2500Ft-SpeedShop), hanem a GPRS modemfunkcios szervizkabel?
|
csüt. márc. 13, 2003 10:37 |
|
|
Kano
platina tag
|
Szerinted, ha feltoltom egy masik telefonban(haver ME45-je) az akksit akkor meg van eselyem ra, hogy mukodni fog?
|
csüt. márc. 13, 2003 8:47 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Nem azt mondom, hogy ez volt a gond, azonban a flash chip
írásához folyamatosan meg kell legyen bizonyos feszültség
(gondolom 3,6 V), ha ez alá megy, akkor megáll a a flashelés.
Ettől még lehet más oka is, csak végig kell menjünk a
lehetséges hibákon. Az egyik csak bejön...
|
csüt. márc. 13, 2003 8:02 |
|
|
Kano
platina tag
|
Es akkor most mi van???
A fel akksi nem volt eleg???
|
csüt. márc. 13, 2003 7:58 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Na, akkor ne is menjünk tovább!!!
Minden leírás úgy kezdődik, hogy töltsük fel 100%-osra az
akksit, mivel egy véletlen lemerülés a teló
visszahozhatathatatlan károsodásához vezethet.
|
csüt. márc. 13, 2003 7:47 |
|
|
Kano
platina tag
|
Probaltam en mar mindenen. COM 1, COM2 57600, 115200......
Nem ertem miert nem megy. Az SME45Toolsnal azt irja ki, hogy Waiting for Power On....... (flasheles kozben!)!
Talan lemerult az akksi??? Bar amikor elkezdtem akkor meg felig volt.. Nem ertem az egeszet.
Mi lehet a baj?
|
csüt. márc. 13, 2003 7:45 |
|
|
.Macika.
|
Ugye 57600 bps-en próbáltad?
|
szer. márc. 12, 2003 23:22 |
|
|
Kano
platina tag
|
Sziasztok!
Macika: Tudom, hogy Telefonkonyv neven van a Sim es Cimjegyzek neven van a telo telefonkonyve. Csak hogy nekem a Simen vannak a teloszamaim es ugy irta, hogy ures.
Viszont volna egy gondom: ma este megprobaltam egy S45i-t varazsolni az ME45-bol (CE20), de sajna mar az S45i szoftverenek a "feltoltese" sem sikerult. Egyszeruen lefagyott. Azota viszont az a problema, hogy az eredeti full flasht sem tudom visszatenni se UniSiemenssel se SME45Toolssal. Allandoan meghal egy ido utan. A legtobbre uni-val mentem az 55%-ig volt hajlando feltuszkolni a fullt. A kabelemre SpeedShopos Szervizkabel (S25/C25/3508). Nem tudom mi lehet a gond? Nem izgulok, mert ugye vissza lehet tolteni azert valahogy a full flasht? Ugye...............
Lehet, hogy a gepemmel van gaz???
Koszonom!
Sziasztok
|
szer. márc. 12, 2003 23:19 |
|
|
Mark1
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 351 Tartózkodási hely: Budapest
|
Csak azt tudom mondani "formázd" a kártyát mert egyetlen értelmezhetetlen jel amit egy másfajta teló tett oda lelassíthatja vagy megbolondíthatja.
Főleg ha ez egy 2 vonalas kártyán van amivel ha észrevettétek minden telo egy kicsit lassabb (az Ericssonok sokkal).
|
szer. márc. 12, 2003 20:29 |
|
|
.Macika.
|
A Demo menünek sok köze nincs a teló valós szoftveréhez, egy
külön futó programrész csupán. Tehát az még nem jelent
semmit, ha ott van GPRS.
A telefonkönyvön meg ne csodálkozz, hogy üres, nekem is
szokatlan volt, hogy a SIM-en lévő adatokat hívja a Siemens
Telefonkönyvnek, a telefonban lévőeket Címjegyzékként tiszteli.
|
szer. márc. 12, 2003 17:45 |
|
|
Kano
platina tag
|
Mark1: A GPRS eddig mukodott csak a menubol nem lehet aktivalni akkor, ha bent van a kartyam. Csak kartya nelkul megy a Demo menubol.
Most meg olyat csinal a kicsike, hogy az SMS kuldesnel amikor kivalasztanam a cimzettet a telefonkonyvbol akkor azt irja ki, hogy a Telefonkonyv Ures! En megorulok!!!
Kano
|
szer. márc. 12, 2003 13:57 |
|
|
Joedancer
|
Megint én!Jótanács mindenkinek!Előbb végigolvasni a topicot,azután buherálni!
|
szer. márc. 12, 2003 13:14 |
|
|
Joedancer
|
Helló mindenkinek!
Szóval végigolvastalak titeket(2802 hozzászólás)!Az Me45-ömet sikerült felszabadítani(sme45 tool-al),sajna fullmentést nem csináltam előtte. (
Kérdés evribadi vissza tudom-e csukni, ha szükségem lesz rá???Írtátok,hogy az All Siemens 5.1-él lehetséges!Müxik valakinek,vagy csak a kockákat irkálja?
Hogyan lehet visszabuherálni Westelre???Mit kell beírni a lock provider-be???
Lehet lámer voltam,de szerintem közérdekű!
Köszi előre is!
Joedancer
|
szer. márc. 12, 2003 13:10 |
|
|
Messzilato
ezüst tag
|
Meg egyszer megkérdezem, hátha nagyobb szerencsém lesz, és valaki válaszol:
Szóval:azt szeretném megkérdezni, hogy mivel nekem a céges laptopon infrán kívül csak USB van, van-e olyan kábel amivel az injektorosítást is el lehet végezni? A sp**dsh-ban láttam usb adatkábelt driver cd-vel. Ez jó lenne?
|
szer. márc. 12, 2003 12:51 |
|
|
Mark1
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 351 Tartózkodási hely: Budapest
|
Kano:
Valahogy törölj le mindent a Party kártyádról telszámok SMSek,Zárt telefonkönyv mindent ami létezik aztán egy Nokiával is nézd meg hogy üres e ha kell töröj még.
Ezután mindent az ME vel írjál vissza és figyelj az SMS beállításokra.
Nekem minden működött a Partyval ME-n ezután, de a GPRS-t nem próbáltam bár én azt sem adnám fel.
|
szer. márc. 12, 2003 10:39 |
|
|
Kano
platina tag
|
Siemensguru: Erosen gondolkozom egy N7210-en.
A Nokiam soha nem csinalt ilyet!
|
kedd márc. 11, 2003 12:17 |
|
|
SiemensGuru
|
Ők már csak ilyenek, sajnos ez így van, az eredeti tulaj
nélkül nem sokmindenre hajlandók.
Ebben nem tudok neked segíteni, csak reménykedem benn, hogy
előbb találod meg a kártya tulajdonosát, mint ahogy megválsz
ez miatt az ME45-től.
|
kedd márc. 11, 2003 9:09 |
|
|
Kano
platina tag
|
Sziasztok!
Kicsit OFF, de ME45-rol van szo.
Tegnap voltam a pecsi Vodafone ter. kepviseletben, mert ki akartam csereltetni a regi Party kartyamat egy ujra. Addig nagyon kedves volt a no amig mondtam, hogy nem az en nevemen van a kartya, mert neten vettem. Ekkor azonnal visszadobta, hogy igy nem tudja kicserelni, mert kell neki az eredeti tulaj. Mondtam neki, hogy O Pesten van es azt sem tudom hol lehetne elerni, de nem hatottam meg.
Mit lehet ilyenkor ccsinalni? Nem mukodik a GPRS (nincs a menuben), nem lehet SMS-t sem kuldeni vele.
|
kedd márc. 11, 2003 8:40 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
up
|
kedd márc. 11, 2003 7:30 |
|
|
Kano
platina tag
|
Gregory:
Gondolkodom, hogy én is belévágjam az injektorosításba de van 1-2 problémám...
Először is amikor visszaraktam a full mentést(eredeti szoftról) a telómra akkor a vége felé dobott egy Wrong bla-bla-blat. Bekapcsoltam a telót, de működött és a függő szoft volt rajta, tehát tökéletesen felment.
Na most, ha véletlenül nem tudom visszarakni az eredeti full mentést akkor gáz van.
Gondolkodom, hogy egyáltalán megéri-e? E-mail kliens nem igazán működik VodaGPRS Wap-pal, a plusz játék nem nagyon tud izgatni, max. az egggombos bill. zár miatt csinálnám.
Mitől lehet a full flash végén az a hibaüzenet?
|
hétf. márc. 10, 2003 9:24 |
|
|
Messzilato
ezüst tag
|
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel nekem a céges laptopon infraán kívül csak USB-m van, van-e olyan kábel amivel az injektorosítást is el lehet végezni? A sp**dsh-ban láttam usb adatkábelt driver cd-vel. Ez jó lenne?
|
hétf. márc. 10, 2003 9:17 |
|
|
Gregory
arany tag
|
Üdvözlet az összegyűlt Szakiknak!
T9: A módosított (balra dőlő) magyar T9 nagy mérete miatt
nem sikerült beleraknom az eredeti (ékezet nélküli) magyar
szótárat. Már nem emlékszem, hogy az angol belefér-e, majd
megnézem...
Full flash: Már sokszor elmondtuk, hogy a full flash olyan
egyedi, csak a Te telefonodra jellemző beállításokat is
tartalmaz, amiket nem célszerű felülírni, csak vész
esetén!!! Tehát ezért nem terjedt el ez a megoldás.
Sensortools: Csak az első injektorosítási módnál kellett
alkalmazni, (a full flash miatt!!!) azóta nincs rá szükség!
További sok sikert!!!
Gregory
|
vas. márc. 09, 2003 23:07 |
|
|
dics
|
Segitséget szeretnék kérni! VisSie egyszer már volt fenn a gépen, aztán valami történt vele. Azóta nem fogadja el ujra a kódot! 30 napi még csak elmegy, de utána nem müködik. Nincs kedvem ujra telepiteni a rendszert.
Ha valaki megtalálta a megoldást, kérem segitsen!
Egyébbként nekem a Tombike álltal leirt modszerrel injektorositott ME45 Már november eleje óta tökéletesen müködik!
dics
|
vas. márc. 09, 2003 17:17 |
|
|
zapi
|
Nekem 10 napja kifogástalanul működik a ruszki módszerrel injektorosított me 45 -öm. Zapi.
|
szomb. márc. 08, 2003 9:21 |
|
|
fikusz
|
off
Íme egy tanulságos történet.
Elvittem a westel szervizbe a c45-ös telefonomat mert naponta többször is elérhetetlen volt a készülék a felkiáltójel / ! / megjelenésével. Ennek a hibának következtében a telefon aksija is 1 nap alatt lemerült. Kaptam cserébe egy S45-öst, egy hét múlva szóltak, hogy mehetek a telcsimért. Személyesen közölték, hogy a "drága" Siemens nem észlelte a hibát. A westeles fickó jóindulatúan mondta, hogy a Siemens mostanában elég gyakran pitiáner módon szemétkedik. Azt tanácsolta, hogy amint tapasztalom újra a hibát vigyem rögtön vissza, újra cserekészülék, és ha ezután is hibátlannak titulálva küldi vissza a Siemens, akkor a westel boltvezetője kitalál majd valami "kárpótlást".
Ezért most pipás vagyok a Siemensre, azt hiszik viccből csinálom az egészet, vagy unatkozom és nincs jobb dolgom, mint szervizbe járkálni?
|
pén. márc. 07, 2003 23:39 |
|
|
.Macika.
|
Nálma már elmúlt 1 hónapja az akcióm, azóta nem fedeztem fel
problémát vele...
|
pén. márc. 07, 2003 19:32 |
|
|
Ablakos
ezüst tag
|
Mennyire használható a saját kihangosítás (ME45)? Lóg a nyakamban és lehet fecsegni?
|
pén. márc. 07, 2003 19:21 |
|
|
Kano
platina tag
|
Kovikukac: Koszike!:-)
kano
|
pén. márc. 07, 2003 15:26 |
|
|
kovikukuc
|
nekem eddig (2 hete) kiválóan megy a telcsi, ébreszt meg minden, egy apró bug talán: naptárból néha kicsit nehezen akar kilépni, akkor ha bekapcsolás után először írok be vmit, csak az UFO forog és újra rá kell nyomni hosszan a piros gombot, hogy kilépjen...
|
pén. márc. 07, 2003 12:52 |
|
|
fikusz
|
baleesoft
Igazad van, engem is kegyetlenül idegesít, hogy magától kimegy a főmenűbe a telefon. Engem is érdekelne a nemlétező megoldás. (telefoncsere)
|
pén. márc. 07, 2003 11:40 |
|
|