|
Szerző |
Üzenet |
Vizsla
a fórum lelke
|
Trabi TM írta: vizsla1 írta: Márpedig ez nyilvánosnak számít, mint egy üzleti ADSL ajánlat amit szintén nem köthet meg akárki, mégis bárki hozzáférhet az információhoz. Pont a Duo-s topicban panaszkodtál, hogy nem vonatkozik mindenkire... Na ez sem. Én személy szerinte ebben a pillanatban, csak a vodánál tudnék másodperc alapu pre/post csomagot vásárolni. Attól, hogy a pannon nyilvánosságra hozza a céges díjcsomagjainak árait, attól még én nem tudok olyat kötni...
A duos topicban a panaszom a számhordozós diszkriminációra tejed ki.
Te is tudnál ilyen Üzletit venni, bemész a PGSM-hez, és cég nevére megveszel 1db-ot. Nyilvános, nem? Hisz az árakhoz hozzáférsz a honlapon.
Az nem nyilváons, amit Te a boltodban hasznáslz. Meg amit a pl. a közalkalamzottak kapnak. Mert az árai nincsenek fent honlapon.
Én így értelmezem a nyilvános szót ebben az esetben .
|
kedd jún. 08, 2004 14:31 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: Én személy szerinte ebben a pillanatban, csak a vodánál tudnék másodperc alapu pre/post csomagot vásárolni.
Te lehet, de nem mindenki, már ami az előfizetéses részét illeti.
|
kedd jún. 08, 2004 13:35 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
vizsla1 írta: Márpedig ez nyilvánosnak számít, mint egy üzleti ADSL ajánlat amit szintén nem köthet meg akárki, mégis bárki hozzáférhet az információhoz.
Pont a Duo-s topicban panaszkodtál, hogy nem vonatkozik mindenkire...
Na ez sem. Én személy szerinte ebben a pillanatban, csak a vodánál tudnék másodperc alapu pre/post csomagot vásárolni. Attól, hogy a pannon nyilvánosságra hozza a céges díjcsomagjainak árait, attól még én nem tudok olyat kötni...
|
kedd jún. 08, 2004 12:16 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Trabi TM írta: vizsla1 írta: Ugyanis nyilvános tarifacsomag a PGSM Mobitrendje és Üzleti standardja, s ezek mind mp. alapúak. Nem nevezném nyilvános csomagnak, mert a nyilvános csomag az az, amit ebben az országban bármely 18. életévét betöltött ember megkötheti. Namármost én az adott csomagok közül egyiket sem tudom megkötni...
Márpedig ez nyilvánosnak számít, mint egy üzleti ADSL ajánlat amit szintén nem köthet meg akárki, mégis bárki hozzáférhet az információhoz.
|
kedd jún. 08, 2004 10:59 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
vizsla1 írta: Ugyanis nyilvános tarifacsomag a PGSM Mobitrendje és Üzleti standardja, s ezek mind mp. alapúak.
Nem nevezném nyilvános csomagnak, mert a nyilvános csomag az az, amit ebben az országban bármely 18. életévét betöltött ember megkötheti. Namármost én az adott csomagok közül egyiket sem tudom megkötni...
|
kedd jún. 08, 2004 10:03 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Macika írta: A Vodánál most van (mindenütt csak a publikus csomagokat nézve!) 10 mp-es, fél perces, 1 perces, 2 perces és 3 perces számlázási egység.
Kimaradt az 1 mp-es, és a 10 perces
|
kedd jún. 08, 2004 10:00 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Vodkafone007 írta: A Voda által alaklamazott "egyetlen másodperc alapú" kifejezés is önmagában versenytörvényt sértő lenne, de mivel az általános gyakorlat a mobilszolgáltatók reklámozási szokásaiban, hogy az aktuális aktív tarifacsomagokat reklámozzák ez érthető is!
Vodkafone
Ha figyeltél volna, akkor azt mondták, hogy az egyetlen másodperc alapú feltöltőkártyás csomag.
Persze ez nem igaz, mert ott van még a Vitamax Fiesta és a Vitamax Party.
Fúj! Szemét voda! Megint hazudott!
|
kedd jún. 08, 2004 9:16 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Macika írta: A Voda teljesen korrekt azzal, hogy az 'egyetlen másodperc-alapú szolgáltató'-nak nevezi magát. Ugyanis ma egyik konkurens cégnél sem lehet mp-elszámolású új előfizetést kötni, sem post-, sem pre-paidben!
A Voda nem azt mondja, hogy "az egyetlen mp. alapú szolgáltató", hanem "az egyetlen mp. alapú kártyás csomag". Ugyanis nyilvános tarifacsomag a PGSM Mobitrendje és Üzleti standardja, s ezek mind mp. alapúak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vizsla kedd jún. 08, 2004 9:27-kor.
|
kedd jún. 08, 2004 8:56 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Sziasztok!
1-2-3 Ft,1-30-896sec.,érzékeny zsebű a magyar mobilos
De akkor legyünk pontosak kb.6 millio telefonra a 39 CSAK 33Ft.
Ha valaki okkal-ok nélkül egy szolgáltató eltökélt hive,akkor sem lehet
meggyözni az ellenkezőjéről
|
kedd jún. 08, 2004 8:11 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Helsinki, FI
|
Macika! A Vitamax a Vodánál indulásuk óta létezik, csak volt egy átmeneti időszak, amikor a lezárt, már nem kapható csomagok között volt! Egy éve nem bevezették, hanem visszahozták! (csak a pontosság kedvéért)
Steve
|
kedd jún. 08, 2004 7:51 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Vodkafone007 írta: Azért, hogy a szolgáltató nem jelöli meg, hogy nem másodperc alapú számlázást folytat nem sérti a Versenytörvényt, ... Nem sérti meg? Na ne mondd!!! Ha előtte évekig verte a tamtamot, hogy ő aztán az, aki teljesen másodperc alapú, aztán egyszercsak vágás-szerűen elhallgat, és már nicns szó sem másodpercről, sem 10mp-ről, sem félpercről, sem percről. Csak perdíjakról! Ami ugye nem feltétlenül egyenlő a számlázási egységgel. Elég összevissza fogalmazol, de már kezdem megszokni. Vodkafone007 írta: ...az általános gyakorlatot veszik figyelembe amelyet a szolgáltatók többsége alkalmaz...
Nem tudom, mire gondolsz.
A Vodánál most van (mindenütt csak a publikus csomagokat nézve!) 10 mp-es, fél perces, 1 perces, 2 perces és 3 perces számlázási egység.
A Pannonnál van full mp-es, van félperces és 1 perces számlázási egység használatban.
A Westelnél van 30/1 mp-es, van félperces és van 1 perces számlázási egység.
Na, most jössz Te!
Levonnád ezekből az adatokból, hogy a szolgáltatók többsége milyen általános gyakorlatot alkalmaz?
Mert én nem vagyok rá képes.
Tehát igenis a Domino 39 Ft-os (egész percalapú) percdíja nem hasonlítható össze korrekten a Voda 66 Ft-os Vitamaxával (full másodpercalapon), ha csak az egy percre jutó díjakat nézzük.
Nem igaz, hogy a 39 kevesebb, mint a 66!!! Pedig egy reklámban így állítanák be.
Tehát szerintem egyáltalán nem korrekt, ha csak a percdíjakat mondják, a birkák hiteles tájékoztatásához hozzátartozik az is, hogy milyen számlázási egységű a csomag.
A Voda teljesen korrekt azzal, hogy az 'egyetlen másodperc-alapú szolgáltató'-nak nevezi magát. Ugyanis ma egyik konkurens cégnél sem lehet mp-elszámolású új előfizetést kötni, sem post-, sem pre-paidben!
Azért azt ne feledd el, hogy a Vitmaxot (mint másodperc alapú pre-paid tarifát) nem mostanában, hanem lassan-lassan 1 éve vezette be a Voda, igaz akkor még jóval vadabb árakkal.
|
kedd jún. 08, 2004 2:52 |
|
|
Vodkafone007
|
Azért, hogy a szolgáltató nem jelöli meg, hogy nem másodperc alapú számlázást folytat nem sérti a Versenytörvényt, mivel ebben az esetben az általános gyakorlatot veszik figyelembe amelyet a szolgáltatók többsége alkalmaz, ha az nem etikus is! Ilyenkor kerül elő a reklámetikai megfontolás, amelyet szinte mindig elvetnek.
A Voda által alaklamazott "egyetlen másodperc alapú" kifejezés is önmagában versenytörvényt sértő lenne, de mivel az általános gyakorlat a mobilszolgáltatók reklámozási szokásaiban, hogy az aktuális aktív tarifacsomagokat reklámozzák ez érthető is!
Vodkafone
|
kedd jún. 08, 2004 0:46 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Mobilio írta: Nincs még egy szolgáltatói csomag, ami előfizus és percalapú a számlázása. This is Horrible! ) szerintem minden m csomag ilyen a t-mobile-nál.[/quote]
T-mobilon kívül gondoltam. Bocs, ha félreérthető volt.
|
hétf. jún. 07, 2004 22:07 |
|
|
Mobilio
arany tag
|
Nincs még egy szolgáltatói csomag, ami előfizus és percalapú a számlázása. This is Horrible! )[/quote]
szerintem minden m csomag ilyen a t-mobile-nál.
|
hétf. jún. 07, 2004 22:06 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Macika írta: A Pannon reklámjaiban 30 Ft-os percdíjről beszélnek folyamatosan. De egyetlen szóval sem említik, hogy egész perces a számlázás.
Szerintem a mosolygós Pannon Happy-re...
|
hétf. jún. 07, 2004 21:38 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Macika írta: A Pannon reklámjaiban 30 Ft-os percdíjről beszélnek folyamatosan. De egyetlen szóval sem említik, hogy egész perces a számlázás.
Itt melyik csomagra gondolsz konkrétan? Mert a Horizont Perfekt 30s -os, max. a Prak. Perfektre gondolhatsz, ami egy kicsit régi reklám már. Amúgy a számlázási egységet egyik szolgáltató sem reklámozza a csomag reklámjában. Érthető okokból, ugyanis akkor ki a frász venné meg?
(A T-mobile sem hangozatatja, hogy a remek Relax csomagjai bizony percalapon beszélhetők le, amiben mellesleg a legrosszabb a piacon. Nincs még egy szolgáltatói csomag, ami előfizus és percalapú a számlázása. This is Horrible! )
|
hétf. jún. 07, 2004 20:54 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Sverige írta: Vodkafone007 írta: Másik dolog a T-mobil esetében lebeszélhető az előfizetői díj, ebben mi van? Másik szolgáltaók is kifizettetik ha nem beszélsz annnyit akkor is, szóval nem értem mi a gond vele.?
Vodkafone Ebben "csak" annyi van, hogy a T-Mobile azt mondja a reklámjaiban, hogy NINCSEN előfizetési díj a Relax csomagokban... Pedig van... A Duo-s reklámot meg valóban elbénázta a Voda, meg is érdemli érte a bírságot.
Ennyi erővel akkor a 6HUF-os reklámért is megbüntethetnék...
|
hétf. jún. 07, 2004 19:08 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
Vodkafone007 írta: Másik dolog a T-mobil esetében lebeszélhető az előfizetői díj, ebben mi van? Másik szolgáltaók is kifizettetik ha nem beszélsz annnyit akkor is, szóval nem értem mi a gond vele.?
Vodkafone
Ebben "csak" annyi van, hogy a T-Mobile azt mondja a reklámjaiban, hogy NINCSEN előfizetési díj a Relax csomagokban... Pedig van...
A Duo-s reklámot meg valóban elbénázta a Voda, meg is érdemli érte a bírságot.
|
hétf. jún. 07, 2004 18:40 |
|
|
k_chris
platina tag
|
Macika írta: A T-mobile mindenképpen különbözni akar a többiektől, főleg most, induláskor. Mivel simán lebeszélhető havidíjas tarifacsomagja (a Westelen kívül) már volt a mindenkinek, ezért ki kellett találni valami újat. Sajnos azonban csak elnevezésre tudtak újat kitalálni, amit kínálnak ezalatt a név alatt, az egy simán, 100%-osan lebeszélhető havidíj. És itt jön a szándékos mocsokság, a vásárlók félrevezetése. na de ameddig valaki fel nem nyomja őket, (mint a Vodát) addig büntetlenül csinálhatják a hülyítést.
sztem nem talalt ki semmi ujat, a T-Mobile DE -nel asszem ugyanilyen relax csomagokat reklamoznak agyba fobe... de nem vagyok benne 100%...
|
hétf. jún. 07, 2004 18:15 |
|
|
Vodkafone007
|
Azért álljunk meg egy szóra!
A mobilszolgáltatók a Voda kivételével nem reklámoztak úgy szolgáltatást, hogy percdíjasként tüntették fel, közben 3 perces vagy nem emlékszem hány perces egységekben számláznak.
Valamint hallottatok már olyan reklámot, ahol a " percdíj x Ft körüli" szerepel?
Ezek mind lementek! Ha tudtok ugyan ilyenről más szolgáltató esetéebn írjátok meg, de én nem.
Nem a percalapú és a másodpercalapú számlázás miatt bírságoltak!!!
Mindig a Voda megússza pár millióval, de a többi cég több tíz vagy százmilliót kap. Miért? Nettó árbevétel!!!!!! )
Másik dolog a T-mobil esetében lebeszélhető az előfizetői díj, ebben mi van? Másik szolgáltaók is kifizettetik ha nem beszélsz annnyit akkor is, szóval nem értem mi a gond vele.?
Vodkafone
|
hétf. jún. 07, 2004 18:14 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Seri01 írta: Egyébként mind3 szolgáltató reklámjában akkora a csúsztatás állandóan, hogy a laikust úgy b@ssza át ahogy akarja!
Éppen ezt akartam írni.
A Pannon reklámjaiban 30 Ft-os percdíjről beszélnek folyamatosan. De egyetlen szóval sem említik, hogy egész perces a számlázás. Tényleg hihetetlen, de többszázezren tudják még úgy, hogy a Pannon a mai napig mindenkinek mp-alapon számláz.
De a non plus ultra az a T-mobile új reklámja a Relax csomagról. Hát azért az is megérne legalább egy 50 millás bírságot. Merthogy azt írja/mondja, hogy nincs havidíj. Oszt dehogynincs!
Csak máshogyan nevezik.
A T-mobile mindenképpen különbözni akar a többiektől, főleg most, induláskor. Mivel simán lebeszélhető havidíjas tarifacsomagja (a Westelen kívül) már volt a mindenkinek, ezért ki kellett találni valami újat.
Sajnos azonban csak elnevezésre tudtak újat kitalálni, amit kínálnak ezalatt a név alatt, az egy simán, 100%-osan lebeszélhető havidíj.
És itt jön a szándékos mocsokság, a vásárlók félrevezetése.
na de ameddig valaki fel nem nyomja őket, (mint a Vodát) addig büntetlenül csinálhatják a hülyítést.
|
hétf. jún. 07, 2004 12:24 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Most ez a "nincs percdíj" ez a DUO-ra vontakozott igaz??
Egyébként mind3 szolgáltató reklámjában akkora a csúsztatás állandóan, hogy a laikust úgy b@ssza át ahogy akarja!
|
hétf. jún. 07, 2004 10:22 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
X-COM írta: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20040607tisztessegtelen.html
Tisztességtelen reklámért bírságolták a Vodafone-t
A fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas reklámokért 15 millió forintra bírságolta a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Rt.-t a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa.
A tanács döntése szerint a társaság egyik díjcsomagját népszerűsítő reklámokban azt állította hogy az perc alapú díjelszámolást alkalmaz, miközben a szolgáltatás nem rendelkezik percdíjjal - áll a versenyhivatal közleményében. A Versenytanács a bírságon túl megtiltotta a társaságnak a jogsértő magatartás folytatását.
[origo]
Jajjajj!
Ettől aztán biztos nagyon megijjed majd a Voda...
Miért nem lehet egyszer(de inkább többször) RENDESEN megbüntetni a szolgáltatókat
Mi neki 15 milla????Összetelefonálják az előfizetők 2-3 óra alatt?!
bBüntessék meg jópár száz millára.Ennyit már megérez,de nem terhelheti rá 1:1-ben az előfizetőre és akkor talán elgondolkozna,miért is kapta a büntit...
Amúgy meg a népet ezzel is lehetne vakítani,hogy "ÉN nem másikat fikázó reklámot csinálok,hanem csak SAJÁT MAGAM reklámozom" És akkor a pórnép el lenne ájulva,hogy azta,és ezt csak ez vagy az a szolgáltató csinálja,de jó,a többi meg de hülye...Sztem így is lehetne szerezni előfizetőt és talán a többi is észbe kapna és így kialakulhatna egy normális reklám-morál
|
hétf. jún. 07, 2004 10:18 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Nagyon helyes!!
|
hétf. jún. 07, 2004 10:08 |
|
|
X-COM
arany tag
|
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/ ... telen.html
Tisztességtelen reklámért bírságolták a Vodafone-t
A fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas reklámokért 15 millió forintra bírságolta a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Rt.-t a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa.
A tanács döntése szerint a társaság egyik díjcsomagját népszerűsítő reklámokban azt állította hogy az perc alapú díjelszámolást alkalmaz, miközben a szolgáltatás nem rendelkezik percdíjjal - áll a versenyhivatal közleményében. A Versenytanács a bírságon túl megtiltotta a társaságnak a jogsértő magatartás folytatását.
[origo]
|
hétf. jún. 07, 2004 9:56 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Vodkafone007 írta: Ha valaki tudna infót a Vodás reklámfilmmel kapcsolatban, amelyben helyreigazítást adnak. Nagyon jó lenne ha hozzáférhető lenne valahol!
Na, ennek én is örülnék, mert még nem láttam én sem, és a Voda honlapján sincs fent.
Azon adatokat (pl. "a mobilcégeknél hány jogos számlapanasz és hány egyébb olyan panasz érkezett be, amely során az előfiezők igaza bebizonyosodott"), amikre kíváncsi vagy a Vodafone esetében, nem fogják soha az életben publikálni, mert:
1.) lásd fentebb Macika véleményét,
2.) és üzleti titokot képez!
Különben is, hogy nézne ki egy ilyen "reklám"?
"A Vodafone Magyarországhoz a 2003. évben csak 1658 db számlapanasz és csupán 3198 db szolgáltatásainkkal kapcsolatos panasz érkezett.
A számlapanaszok 1,48%, a szolgáltatásainkkal kapcsolatos panaszoknak pedig a 0,8% volt jogos.
Kérjük kedves ügyfeleinket, hogy legközelebb figyelmesebben olvassák át díjtáblázatunkat és a szolgáltatásainkról szóló tájékoztató anyagainkat, evvel is segítve a Vodafone-t, hogy ezek a csúnya százalékok mindinkább közelítsenek a nullához, hogy evvel is kiemelkedhessen a magyarországi mobilszolgáltatók közül!
Köszönjük!
Vodafone
Magyarország legnépszerűbb mobilszolgáltatója mindig többet ad"
Na neee!!
|
szomb. máj. 08, 2004 14:51 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
|
pén. máj. 07, 2004 21:54 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Vodka-vodka, már megint a pontatlanságok...
Vodkafone007 írta: Külföldön tartózkodva és hazatelefonálva külföldi szolgáltató hálózatából olcsóbb, mint itthon dumálni. Nem érdekes? Nem érdekes, hanem butaság. Írj EGYETLEN példát, légy szíves! Vodkafone007 írta: Nem gondolkoztatok már azon el, hogy a médiákból "ömlő" reklámok sokasága miatt ( évente több milliárdot költenek a szolgáltatók) ezeket beépítik a beszélgetési díjakba. Állj! Nincs médiák (avagy úgy érted, miért diák?:lol:) A média latin szó, plural, nincs többes száma, mivel eleve többs számban használatos csak. Ha valaki nem tudja helyesen használni, akkor használja a hosszabb, magyar megfelelőjét. Ha használja, akkor viszont használja helyesen! Média vagy médiumok!Vodkafone007 írta: Akkor amikor a legnépszerűbb mobilszolgáltatóként reklámozza a Voda magát, nem mondja el ő költött a legtöbbet messzemenően a többi multi mellett reklámokra. Érdekes nem? Ismét érdekelne, honnan vannak az adataid! Mivelhogy igen erősen megkérdőjelezhető a hitelességük. Vodkafone007 írta: Népszerűségi indexnél azon adatokat is publikálni kellene a mobilcégeknél hány jogos számlapanasz és hány egyébb olyan panasz érkezett be, amely során az előfiezők igaza bebizonyosodott. Ekkor tudnánk objektív tájékoztatást kapni a mobilcégekről! Te komolyan azt hiszed, hogy valahol a világon is van olyan ország, ahol objektív tájékoztatást ad MAGÁRÓL egy mobilcég? Vagy van olyan hatalom ,ahol erre kötelezheti bárki is őket??? Volna olyan ország, ahol egy reklámban elismeri, hogy gátlástalan átverés a Live! c. szolgáltatása, hogy a fizetőképes kereslethez mérten őrülten drága a GPRS szolgáltatása, vagy hogy folyamatosan fogy az előfizetői tábora. Te tényleg azzal is reklámoznád magadat – ha szolgáltatásból élnél – hogy mi a rossz nálad? Biztos, hogy nem halnál 1 hét alatt éhen? Vodkafone007 írta: Ja és hány bírósági per van folyamatban a cégek ellen, valamint hány bírósági, HIF, GVH által hozott elmarasztalás született az egyes szolgáltatóknál.
Tényleg!
Hány?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika pén. máj. 07, 2004 22:12-kor.
|
pén. máj. 07, 2004 21:36 |
|
|
Vodkafone007
|
Ha valaki tudna infót a Vodás reklámfilmmel kapcsolatban, amelyben helyreigazítást adnak. Nagyon jó lenne ha hozzáférhető lenne valahol!
Remélem egyszer már az igazság győz és a multik nem tehetnek meg mindenet. Példaértékű lenne egy komoly büntetés, amely talán visszaszorítaná a reklámokban feltűnő szándékos ködösítéseket és félrevezetéseket.
Addig amíg nem szigorodik a reklámtörvény addig nem lesz normális verseny (vagyis ameddig nem tartatja be az arra hivatott szerv!!!) és addig mi előfizetők csak mindig rosszul járunk.
Külföldön tartózkodva és hazatelefonálva külföldi szolgáltató hálózatából olcsóbb, mint itthon dumálni. Nem érdekes?
Nem gondolkoztatok már azon el, hogy a médiákból "ömlő" reklámok sokasága miatt ( évente több milliárdot költenek a szolgáltatók) ezeket beépítik a beszélgetési díjakba. Akkor amikor a legnépszerűbb mobilszolgáltatóként reklámozza a Voda magát, nem mondja el ő költött a legtöbbet messzemenően a többi multi mellett reklámokra. Érdekes nem? Népszerűségi indexnél azon adatokat is publikálni kellene a mobilcégeknél hány jogos számlapanasz és hány egyébb olyan panasz érkezett be, amely során az előfiezők igaza bebizonyosodott. Ekkor tudnánk objektív tájékoztatást kapni a mobilcégekről! Ja és hány bírósági per van folyamatban a cégek ellen, valamint hány bírósági, HIF, GVH által hozott elmarasztalás született az egyes szolgáltatóknál.
Úgy gondolom ekkor jobban tudnánk választani és ezzel a szolgáltatók is változtatnának üzletpolitikájukon.
Vodkafone
|
pén. máj. 07, 2004 21:14 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Nokian írta: Jól értem az Európa díjcsomag reklámban a Galla "lefordíthatatlan angol szóviccét", miszerint: "I've got a bull, name Horri. So I Say to him: Hey, Horri Bull (azaz Horrible)" - remélem, az angolul értők értik a poént
Van egy nyűm, szőrnek hívják. Én csak úgy hívom: szörnyű!
|
pén. máj. 07, 2004 16:07 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
Jól értem az Európa díjcsomag reklámban a Galla "lefordíthatatlan angol szóviccét", miszerint:
"I've got a bull, name Horri. So I Say to him: Hey, Horri Bull (azaz Horrible)" - remélem, az angolul értők értik a poént
|
pén. máj. 07, 2004 15:39 |
|
|
Vendég
|
A Fővárosi bíróság büntette meg, vagy kötelezte nyilatkozattételre a Vodafonet. Az említett reklámok mellett azt hiszem szóbakerült még a perfektnek látszó ajánlat reklámja is.
Valóban nagyon gyorsan elhadarták a szöveget és közben a képernyőn is mutattak valamit, de a kettő egyszerre nem megy. nem tud az ember olvasni is és egy szövegre is odafigyelni egyszerre, plána ha sok információ éri mindkét helyről borzasztó rövid idő alatt.
Én az RTL Klubon láttam. A reklámot természetesen a Vodafone adta ki. Valami helyreigazítás féle.
|
szer. ápr. 21, 2004 20:30 |
|
|
amzso
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ha tudja, igázan bedigitalizálhatná valaki, nem lenne rossz későbbre...
Azért arra kiváncsi leszek, hogy ezt a reklámot is felrakja-e a többi közé a saját honlapjára...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára amzso szer. ápr. 21, 2004 21:05-kor.
|
szer. ápr. 21, 2004 20:09 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Ertelemszeruen a voda csinalta a reklamot, es gondolom a Sajat koltsegen jelentesse meg az eredeti megjelenessel azonos mediumokban, az eredetinek megfelelo idosavokban, csatornakon cimu tortenetet vette elo a mittudomenki, hif, nhh, birosag. Valamelyik ))
|
szer. ápr. 21, 2004 19:53 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: Ha jol vettem ki, azert a reklamert ment a bunti, amelyikben ket ember is szivszelhudest kapott, az egyik a kek-piros, a masik a piros-zold emblemas boritekot a postaladabol kiveve.
Az lassan 1 éve volt. Ennyire lassan őrölnek???
|
szer. ápr. 21, 2004 19:50 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Melyik csatornán ment?
Melyik szolgáltató adta ki? Megint a Westel?
A reklám szerint mi mindenben vert át a voda?
|
szer. ápr. 21, 2004 19:49 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
zocsa001 írta: Láttátok az új "reklámot" Kb.4 mp-es,ennyi idő alatt elhadarják,hogy melyik reklámfilmjeiben állított a vodafone valótlant. Későn vettem észre,ha valaki látta,irja már le,hogy pontosan miről is szól.
Ha jol vettem ki, azert a reklamert ment a bunti, amelyikben ket ember is szivszelhudest kapott, az egyik a kek-piros, a masik a piros-zold emblemas boritekot a postaladabol kiveve. A szoveg is ki volt irva, amit elhadartak, majd legnagyobb meglepetesemre a felolvasa ment tovabb, es szoveg helyett vitamax city logok tuntek fel a kepen Amugy sztem 10 sec volt a reklam kb.
|
szer. ápr. 21, 2004 19:33 |
|
|
zocsa001
arany tag
|
Láttátok az új "reklámot"
Kb.4 mp-es,ennyi idő alatt elhadarják,hogy melyik reklámfilmjeiben
állított a vodafone valótlant.
Későn vettem észre,ha valaki látta,irja már le,hogy pontosan
miről is szól.
|
szer. ápr. 21, 2004 18:19 |
|
|
TheDaemon
arany tag
|
köszikösziköszi!
|
szer. márc. 24, 2004 21:38 |
|
|
Bandolo
|
Jet - are you be my girl
|
szer. márc. 24, 2004 20:53 |
|
|
TheDaemon
arany tag
|
Tudja valaki, hogy ki a Vodafone új zenéjének előadója, és mi a szám címe?
|
szer. márc. 24, 2004 16:54 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
Akkor félreérthető voltam: http://www.vodafone.hu/images/extrak/vitamax_uno.mpg -nek a videónak a vége (és csak az), ami kell... Lehet, hogy ez nem volt önálló videó, csak a rádiókban játszották??
|
kedd márc. 23, 2004 7:09 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Há má hogyne lenne!!!!
Nézz alaposan körül máskor!!
http://www.vodafone.hu/images/extrak/vitamax_uno.mpg
|
kedd márc. 23, 2004 2:59 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
Kinek van meg a Vodafone Vitamax UNO-s reklámfilmje?
Az kellene, amikor a két verőlegény dumál egymással (valami ilyesmit): "csúcsidőben ne telefonálj, csak elötte, meg utána. Telefonálj. Csúcsidőben soha. Érted?" (A vége ebben a vdeóban látható/hallható... http://www.vodafone.hu/images/extrak/vitamax_uno.mpg) Annak idején nyomták a rádiókban is.
Nekem megvolt, csak valahogy véletlen letöröltem... A Voda honlapján meg nincs fent sajnos.
Előre is köszönöm.
|
hétf. márc. 22, 2004 23:51 |
|
|