|
Szerző |
Üzenet |
JiM001
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 350 Tartózkodási hely: Baja Telefon: BQ-Siemens EF81 (sw46); Siemens CX65->CX70 (sw56)
|
Satriani írta: JiM001 írta: Létezhet olyap proggi, ami SPC álltal előállított bináris képet (ami a vkp filba van) meg tudja mutatni, hogy néz ki? vkp2bmp a neve, letölthető innen: http://www.mobilmania.cz/hosting/siemen ... ility2.htm Az a baj, hogy nem minden vkp-nál működik... Pl. a BrOnZ által föntebb linkelt peccset hiába töltöttem bele, ezért is kérdeztem rá, hogy milyen képeket használt.
Köszi! Király!
Igen, úgy vettem észre, azokat nem tudja, amik nem 2.0-ás SPC-vel lettek lementve.
|
pén. ápr. 23, 2004 15:19 |
|
|
JiM001
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 350 Tartózkodási hely: Baja Telefon: BQ-Siemens EF81 (sw46); Siemens CX65->CX70 (sw56)
|
Most raktam bele a kimenő üzeneteket védő pecst, baró! Csajom végre nem tudja olvasgatni, kinek mit írok
|
pén. ápr. 23, 2004 15:00 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1276 Tartózkodási hely: Debrecen
|
JiM001 írta: Hát srácok, kiba**ott jó lett, benyomta T610 menüit!
tudnál róla képet mutatni milyen a 610 menüvel?
|
pén. ápr. 23, 2004 14:52 |
|
|
Satriani
arany tag
|
JiM001 írta: Létezhet olyap proggi, ami SPC álltal előállított bináris képet (ami a vkp filba van) meg tudja mutatni, hogy néz ki?
vkp2bmp a neve, letölthető innen: http://www.mobilmania.cz/hosting/siemen ... ility2.htm Az a baj, hogy nem minden vkp-nál működik... Pl. a BrOnZ által föntebb linkelt peccset hiába töltöttem bele, ezért is kérdeztem rá, hogy milyen képeket használt.
|
pén. ápr. 23, 2004 14:21 |
|
|
JiM001
arany tag
|
Létezhet olyap proggi, ami SPC álltal előállított bináris képet (ami a vkp filba van) meg tudja mutatni, hogy néz ki?
|
pén. ápr. 23, 2004 13:47 |
|
|
Satriani
arany tag
|
JiM001 írta: GazVezir írta: Sziasztok! Ez a pecselés téma engem nagyon érdekel már,de sajna nem konyítok hozzá. S55 vagy M55 patchet alkalmazhatok az MC60-on? Honnan tudom letölteni az S55 Netmonitor Patchet? A válaszokat előre is köszönöm! Azért óvatosan, nem biztos, hogy ugyan az a memtérképe a két telónak...
Bele kell próbálni egy MC60 FUBU-ba V-Klay-jel. Ha az ellenőrzés sikerül, és nem ad hibaüzenetet, akkor jó lesz.
|
pén. ápr. 23, 2004 13:43 |
|
|
JiM001
arany tag
|
GazVezir írta: Sziasztok! Ez a pecselés téma engem nagyon érdekel már,de sajna nem konyítok hozzá. S55 vagy M55 patchet alkalmazhatok az MC60-on? Honnan tudom letölteni az S55 Netmonitor Patchet? A válaszokat előre is köszönöm!
Azért óvatosan, nem biztos, hogy ugyan az a memtérképe a két telónak...
|
pén. ápr. 23, 2004 13:41 |
|
|
lukacs.attila
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 190 Tartózkodási hely: Budapest
|
BrOnZ írta: [Ennek egy cseppet ellentmondani látszik, hogy én mindig USB-s kábellel frissítek, és azon be lehet kapcsolni az akku töltést is.
Igazad van, elfelejtettem beleírni, hogy az RS-232 kábeles töltésekről van szó. Az USB más téma Ott tényleg van okos kis kapcsoló!
|
pén. ápr. 23, 2004 13:38 |
|
|
Satriani
arany tag
|
BrOnZ írta: Esetleg olyan hátteret használsz a logónak, amilyen a háttérképé...
Végül is egy gitár nyakának (ami az egyszerűség kedvéért cirka 30 fokos szögben meg is vagyon döntve) megfelelő részét pofonegyszerű belepaszírozni egy 32x8-as bmp-be, sima ügy ráskiccelni pár ékezetes betűt Ha sikerül, leteszem a lantot: a csúcson kell abbahagyni
|
pén. ápr. 23, 2004 13:29 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Teljesen saját logókat raktam be, -bár monokrómok,- hogy szépen az térerő alatt a profilneveket írja ki, egy másik patch meg a akku töltöttség alatt jelzi a vibra állapotát.
A transparent megoldáson erősen törpölök én is, de nem igazán tudom, hogy gif-et kezel-e a spc, mert csak gifbe tudok átlátszót csinálni Esetleg olyan hátteret használsz a logónak, amilyen a háttérképé... Ez egy erősen "workaround" ötlet, de majd kialakul
-----<[BrOnZ]>-----
|
pén. ápr. 23, 2004 13:18 |
|
|
Satriani
arany tag
|
Nagyon szívesen! Teljesen saját logokat tettél bele, vagy meghagytad a fekete-fehér dizájnt?
Jó lenne egyébként, ha lehetne bmp helyett valami transparent hátterű gifet belerakni a telóba, nem takarna bele olyan "csúnyán" a szép színes hátterembe
|
pén. ápr. 23, 2004 12:57 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Na azért csak összejött! ) Profilnevek a térerő ikon alatt.
http://www.bronz.hu/s55/patch/profile_l ... _bronz.vkp
Köszönöm Satriani segítségét!
-----<[BrOnZ]>-----
|
pén. ápr. 23, 2004 12:19 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
lukacs.attila írta: Az ilyen házi frissítés meg azért áll meg, mert a cucc leszívja az akkut - már ha tényleg igazat lehet ennek adni.
Ennek egy cseppet ellentmondani látszik, hogy én mindig USB-s kábellel frissítek, és azon be lehet kapcsolni az akku töltést is. Tehát leszívásról szó sem lehet! Megszívásról annál inkább
Ettől függetlenül, a többiben nagy valószínűséggel igaza lehet az ismerősödnek. Még szerencse, hogy a SIEMENS ilyen kib@... logikus és eszméletlen jó telefont alkotott!
-----<[BrOnZ]>-----
|
pén. ápr. 23, 2004 12:08 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
GazVezir írta: Sziasztok! Ez a pecselés téma engem nagyon érdekel már,de sajna nem konyítok hozzá. S55 vagy M55 patchet alkalmazhatok az MC60-on? Honnan tudom letölteni az S55 Netmonitor Patchet? A válaszokat előre is köszönöm!
http://www.bronz.hu/s55/patch
-----<[BrOnZ]>-----
|
pén. ápr. 23, 2004 12:04 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Sziasztok!
Ez a pecselés téma engem nagyon érdekel már,de sajna nem konyítok hozzá.
S55 vagy M55 patchet alkalmazhatok az MC60-on?
Honnan tudom letölteni az S55 Netmonitor Patchet?
A válaszokat előre is köszönöm!
|
pén. ápr. 23, 2004 12:03 |
|
|
Satriani
arany tag
|
Már csak egy "256 szín -> 4096 szín" és egy "900k mem -> 3mb mem" patch hiányzik az életünkből
|
pén. ápr. 23, 2004 11:56 |
|
|
JiM001
arany tag
|
Hát srácok, kiba**ott jó lett, benyomta T610 menüit!
|
pén. ápr. 23, 2004 11:26 |
|
|
lukacs.attila
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 190 Tartózkodási hely: Budapest
|
BrOnZ írta: Na akkor nézzük... Szóval adott egy sw upgrade ami valamilyen rejtélyes kommunikációs hiba miatt megszakad, ergo nincs "befejezve" a szoftver felírása a telefonba, ezért az egyáltalán nem kapcsol be.
Ekkor az ismételt SW upgrade "lehetetlen", mert a szoftver keresi a bekapcsolt telefont, amin ellenőriz, majd kikapcsolja és elkezdi a SW frissítését.
Beszéltem egy telcsiszervizes arccal, ő mondta, hogy az esetek 70%-ában ezzel a winswup-os upgraddel úgymond kinyírod a telcsit. (Azaz frissítés közben megáll). A trükk az, hogy az eredeti Siemens update-elő, amit ők a szervizben használnak, valami más, + van 1 kis kütyü, ami a kábel és a telefon közé van iktatva - valami ellenőrző ****, ha jól vettem ki a szavaiból. Az ilyen házi frissítés meg azért áll meg, mert a cucc leszívja az akkut - már ha tényleg igazat lehet ennek adni.
Nem tudom, hogy ebből mi igaz, vagy mi nem, de az tény, hogy már többen megszívtuk az otthoni update-et. (Viszont ott a 30%, akinek sikerült).
Egyébként a srác azt is mondta, hogy nem a 20-as az utolsó szoftver, valami egészen magas számot mondott. A nyelvet meg simán hozzá lehet rendelni a későbbi frissítésekhez is. Ez utóbbit én is kirpóbáltam tegnap a FuBu-mal: a lang editorral simán kiszedtem a magyar szöveget!
|
pén. ápr. 23, 2004 11:23 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Sziasztok!
Ez a pecselés téma engem nagyon érdekel már,de sajna nem konyítok hozzá.
S55 vagy M55 patchet alkalmazhatok az MC60-on?
Honnan tudom letölteni az S55 Netmonitor Patchet?
A válaszokat előre is köszönöm!
|
pén. ápr. 23, 2004 11:20 |
|
|
lukacs.attila
arany tag
|
Érdekességet említenék meg!
A fórum korábbi oldalain (valamikor tavaly ősz környékén) feltoltak egy magyar billentyűzet mod-ot, amiben végre benne volt az összes ékezetes betű + 1-2 jó karakter is.
Na ezt én tegnap felraktam a telcsire. Működik is, de az a furcsa, hogy amint egy olyan karaktert választok ki, ami az eredetiben nem szerepel, a karakterszámláló 300-zal kevesebbet mutat De ha jól vettem ki, ugyanúgy 1 sms-ként küldi el a cuccokat. Mindenesetre érdekes. Valakinek valami tipp?
|
pén. ápr. 23, 2004 11:17 |
|
|
Satriani
arany tag
|
Fura tényleg... Szerintem teszteld le úgy, hogy V-Klay-jel belenyomod a FUBU egy másolatába az elkészült patchet; utána a patchelt FUBU-t visszatöltheted SPC2-be "csekkolás" végett. Nem tudom, mi lehet vele. Egyébként a képek száma, a "holdacska" mind stimmelnek, szerintem nem lesz gond.
Különben jó, hogy beszúrtad a képet: a "Változtat:" mezőben a patch elmentése előtt, a képek kicserélése után ne felejtsd el a pipát a "Profil képek" mellé!
|
pén. ápr. 23, 2004 9:56 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Satriani írta: BrOnZ írta: Azon az összeállításon rossz, ahol az SPC2 egyben mutatja teljes képernyőképet. Screenshot?
Íme:
-----<[BrOnZ]>-----
|
pén. ápr. 23, 2004 9:44 |
|
|
Satriani
arany tag
|
BrOnZ írta: Azon az összeállításon rossz, ahol az SPC2 egyben mutatja teljes képernyőképet.
Screenshot?
|
pén. ápr. 23, 2004 9:19 |
|
|
JiM001
arany tag
|
vukk írta: Használat: Direct unlock also saves map = ezzel unlockol,és csinál mentést ha hiba lenne vissza lehet állitani
Direct unlock no map is saved= ez mentés nélkül unlockol
Creates backup map from phone=ezzel meg elötte külön le tudod menteni a map-ot,igy vissza lehet állitani az eredeti lockot,ha nyitás elött mented
Nagyon köszönöm, sikerült!! Végre van telkódom. Most kipróbálom azt a pecst, ami jelszavazza az SMS in/outboxot...
|
pén. ápr. 23, 2004 9:15 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Köszi! Kezdem kapisgálni... Az SPC kettőnél azonban amikor látom a "Képernyő szerkesztő" ablakot, akkor elég kaotikus a térerő illetve az akku töltöttség jele. Hót hülyeségeket mutat. Ez nem kavar be? vagy elböktem valamit? Ugyanakkor a térerőképek és az elemképet jók. Azon az összeállításon rossz, ahol az SPC2 egyben mutatja teljes képernyőképet.
-----<[BrOnZ]>-----
|
pén. ápr. 23, 2004 9:02 |
|
|
vukk
ezüst tag
|
JiM001 írta: vukk írta: JiM001 írta: Freia unlocknál melyiket kell választani ha a telkódot akarom kiütni? Simán,mintha egy függő telefont nyitnál -> unlockolod. Unlocknál törlödik a telkód! Igen, de ott lehet vagy 8 féle dolog közül választani...
Használat:
Direct unlock also saves map = ezzel unlockol,és csinál mentést ha hiba lenne vissza lehet állitani
Direct unlock no map is saved= ez mentés nélkül unlockol
Creates backup map from phone=ezzel meg elötte külön le tudod menteni a map-ot,igy vissza lehet állitani az eredeti lockot,ha nyitás elött mented
|
pén. ápr. 23, 2004 8:59 |
|
|
Satriani
arany tag
|
Satriani írta: Ja, az általam használt képek mérete 32x8...
Ehhez még annyit, hogy 640*160-ban készítettem el őket, és mentés után IrfanView-val méreteztem át, és mentettem el kicsinek. Valahogy jobban néztek ki így, mintha a PaintShop-pal méreteztem volna át.
|
pén. ápr. 23, 2004 8:37 |
|
|
Satriani
arany tag
|
BrOnZ írta: Tehát ha jól értem, akkor PSP-vel csinálsz egy 256 színű képet -ami jelen esetben betűket tartalmaz- és az SPC2-vel "konvertálódik" olyan kóddá, ami bekerül a patch-be? Milyen jellemzői vannak a "képnek" a 256 színen kívül? Mekkora lehet? Neked ebben már van tapasztalatod! -----<[BrOnZ]>-----
Ja, gyakorlatilag ennyi. A méretet fentebb írtam, egyébként 24bit-esek az eredeti képek, simán megette őket az SPC2. Tehát még a színmélységre sem muszáj ügyelned, szerintem konvertálja őket. (Bár nálam két színűek voltak a képek, lehet, hogy egy színesebb nem tetszett volna neki; fogalmam sincs ) Mindenesetre marha jó a program
|
pén. ápr. 23, 2004 8:35 |
|
|
Satriani
arany tag
|
BrOnZ írta: Az egész mutatványt as SPC2-vel követted el? Van erről egy kis "how-to"?
Csak röviden; nekem adta magát, pedig nem vagyok egy nagy guru...
SPC2-be betöltöd a telefonod FUBU-ját. (Nekem egy netről letöltött FUBU-val nem működött, jobb egyből sajáttal kezdeni.) Meg fogja mutatni, milyen képeket talált. A Main Screen Editor fülön (otthon van a progi, asszem így hívják... ) kiválasztod, hogy mutassa a profilokhoz tartozó képeket, bejelölöd, hogy a profil képeket szeretnéd változtatni (illetve az ezekhez tartozó változtatásokat szeretnéd elmenteni). Ezeknek a képeknek a Main Screen Editor fülön belül van egy külön fülecske. Itt megtalálod a FUBU-ban eredetileg benne lévő képeket. Ezeket egyenként Jobbegér -> Insert image módszerrel lecserélgeted a saját magad által előkészített képekre. Nyomsz egy "Save V-Klay Patch" vagy valami hasonló gombot (felül található, nem lehet összekeverni), mented a .vkp-t, peccselsz, örülsz
A lényeg:
1. FUBU betöltése
2. Profil képek változásának követése
3. Képek lecserélgetése
4. Patch mentése
Sorry, ha elrontottam egy-egy menüpont nevét, nincs előttem a progi... Szerintem nagyon profi a program, egyszerű használni.
Ja, az általam használt képek mérete 32x8, de az én telómban eredetileg nagyobb képek voltak. Ennek ellenére simán működött a patch.
|
pén. ápr. 23, 2004 8:32 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Tehát ha jól értem, akkor PSP-vel csinálsz egy 256 színű képet -ami jelen esetben betűket tartalmaz- és az SPC2-vel "konvertálódik" olyan kóddá, ami bekerül a patch-be? Milyen jellemzői vannak a "képnek" a 256 színen kívül? Mekkora lehet? Neked ebben már van tapasztalatod!
-----<[BrOnZ]>-----
|
pén. ápr. 23, 2004 8:31 |
|
|
Satriani
arany tag
|
BrOnZ írta: Egészen korrektek! Gratula. Nekem meg is felelne, ha az egyéni 1 illetve az egyéni 2 "testreszabható" lenne...
Az egyikre én pl. ezt szeretném:
-=(BrOnZ)=-
A másikra:
-(meeting)- Köszi! Tényleg "csak" korrektek, a fájlok dátumából kiderül, mikor csináltam Nagyon sűrű a hétvégém, de ha lesz időm, szívesen megcsinálom a speckó peccset. (Magamnak is akarok egy sajátot, ugyanis nekem a két egyéni profil neve Töknéma és CsakBaba Egyébként a képeket PaintShopPro-val csaptam össze, tényleg pár percig tart az egész. A 256 szín adta lehetőségeket ennél azért jobban ki lehetne használni, de agrármérnök vagyok, nem grafikus BrOnZ írta: Kérdés: Mi dönti el, hogy melyik lesz a saját1 ill. 2? Ezt nem értem... Az SPC2 megmutatja a 6-os és a 7-es profilhoz tartozó kép helyét, azt raksz be, amit akarsz... BrOnZ írta: Hát még ha megosztanád azt, ha nem nagy kérés, hogy pl. a beírt szöveg alapján hol és mit kell módosítani a patchben, hogy az új képek látszódjanak!
Magyarul: mi a hexa számok és kép(szöveg) konverzió közötti eszme?
Fogalmam sincs Ahogy írtam, nem épp ez a szakmám, nem értek a hexa-trükkökhöz.
|
pén. ápr. 23, 2004 8:20 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Az egész mutatványt as SPC2-vel követted el? Van erről egy kis "how-to"?
-----<[BrOnZ]>-----
|
pén. ápr. 23, 2004 8:12 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Satriani írta: Satriani írta: A patchben van egy olyan szöveg, hogy egyéni képekért használjunk SPC2-t. Na, tegnap este játszottam egy kicsit, itt a végeredmény: http://free.x3.hu/satriani/magyar_mainscreen_profil_kepek.rar A név magáért beszél Én fölraktam, működik. A csomagolt fájlban ott vannak az általam bepakolt képek; ha valakinek nem tetszik, ne rakja föl a peccset Ja, ha szeretnétek saját kis logókat a profilokhoz, szívesen készítek a képeitek alapján patchet.
Egészen korrektek! Gratula. Nekem meg is felelne, ha az egyéni 1 illetve az egyéni 2 "testreszabható" lenne...
Az egyikre én pl. ezt szeretném:
-=(BrOnZ)=-
A másikra:
-(meeting)-
Kérdés: Mi dönti el, hogy melyik lesz a saját1 ill. 2? A másik: ha ezt a módosítást megcsinálnád nekem, megköszönöm. Hát még ha megosztanád azt, ha nem nagy kérés, hogy pl. a beírt szöveg alapján hol és mit kell módosítani a patchben, hogy az új képek látszódjanak!
Magyarul: mi a hexa számok és kép(szöveg) konverzió közötti eszme?
-----<[BrOnZ]>-----
|
pén. ápr. 23, 2004 8:06 |
|
|
Satriani
arany tag
|
Satriani írta: A patchben van egy olyan szöveg, hogy egyéni képekért használjunk SPC2-t.
Na, tegnap este játszottam egy kicsit, itt a végeredmény: http://free.x3.hu/satriani/magyar_mainscreen_profil_kepek.rar A név magáért beszél Én fölraktam, működik. A csomagolt fájlban ott vannak az általam bepakolt képek; ha valakinek nem tetszik, ne rakja föl a peccset
Ja, ha szeretnétek saját kis logókat a profilokhoz, szívesen készítek a képeitek alapján patchet.
|
pén. ápr. 23, 2004 7:17 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Irány a "GorsBót" SpeedShop, másnéven Thököly GSM, a honlapjukon rajta van a pontos cím is. Bronzi is onnan rendelte a pöcsölős kábelét
-----<[BrOnZ]>-----
|
pén. ápr. 23, 2004 6:47 |
|
|
JiM001
arany tag
|
vukk írta: JiM001 írta: Freia unlocknál melyiket kell választani ha a telkódot akarom kiütni? Simán,mintha egy függő telefont nyitnál -> unlockolod. Unlocknál törlödik a telkód!
Igen, de ott lehet vagy 8 féle dolog közül választani...
|
csüt. ápr. 22, 2004 22:36 |
|
|
vukk
ezüst tag
|
JiM001 írta: Freia unlocknál melyiket kell választani ha a telkódot akarom kiütni?
Simán,mintha egy függő telefont nyitnál -> unlockolod.
Unlocknál törlödik a telkód!
|
csüt. ápr. 22, 2004 22:25 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Végre valahára megoldódott a problémám.A telefonom újra él!!!!:)
"Ha ekkor kaptam volna meg Ákoska ötletét, akkor nem szenvedtem volna annyit... Ugyanis a WinSup proginál, ki kellett volna venni a "pre check" opciót, így az első ellenőrzés kikerülhető. Ezután a bekapcsoló gomb nyomogatásával és kellő türelemmel el lehet indítani az upgrade folyamatot. "
Bronz:Köszönöm az ötletet,rengeteget segített !
Köszi Szépen!Ezenkívűl szeretném megköszönni mindazoknak,akik segítettek nekem,guni!
Nyugodjon meg mindenki,nem tűnök el a fórumból,itt fogok kísérteni örökké!
|
csüt. ápr. 22, 2004 22:21 |
|
|
JiM001
arany tag
|
Nem akarom elkiabálni, de V_Klay-ben visszavettem a sebességet manuálisan 38400-ra, és már 30%-ot beolvasott a fullflash...eddig 2-3%nál sosem jutottam tovább...
|
csüt. ápr. 22, 2004 22:06 |
|
|
JiM001
arany tag
|
Freia unlocknál melyiket kell választani ha a telkódot akarom kiütni?
|
csüt. ápr. 22, 2004 21:41 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1276 Tartózkodási hely: Debrecen
|
|
csüt. ápr. 22, 2004 21:05 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Bronz: Rájöttem általad,hogy nekem is a Winswup-ra van szükségem,hogy visszaállításam a telómat.A kábel RS-232,beklikkeltem a pre-csekket és startoltam ekkor már a galvánelem a kábelen volt,hogy adjon plusz feszültséget de semmi.Mit tegyek szerinted?Vagy ahogy írtad legyek türelmes?
|
csüt. ápr. 22, 2004 20:56 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Na akkor nézzük... Szóval adott egy sw upgrade ami valamilyen rejtélyes kommunikációs hiba miatt megszakad, ergo nincs "befejezve" a szoftver felírása a telefonba, ezért az egyáltalán nem kapcsol be.
Ekkor az ismételt SW upgrade "lehetetlen", mert a szoftver keresi a bekapcsolt telefont, amin ellenőriz, majd kikapcsolja és elkezdi a SW frissítését.
Ha ekkor kaptam volna meg Ákoska ötletét, akkor nem szenvedtem volna annyit... Ugyanis a WinSwup proginál, ki kellett volna venni a "pre check" opciót, így az első ellenőrzés kikerülhető. Ezután a bekapcsoló gomb nyomogatásával és kellő türelemmel el lehet indítani az upgrade folyamatot.
Na ez az ami akkor elmaradt, és gondolkodás helyett a saját full mentésemet rányomtam más telefonjára. Ezzel tulajdonképpen "klónoztam" a saját telefonomat. Ez idáig szép, csakhogy: Az IMEI egyszer be van írva egy USER által hozzáférhetetlen helyre, meg ugye a full flash mentés is tartalmazza azt...
Innen már sejthető a gond: Az " A" IMEI számú telefonra feltolnak egy " B" IMEI számú mentést és a bekapcsoláskori ellenőrzés felfedezi ezt az "apró" hibát, ezért a telefon szoftvere el sem indul...
A megoldást egy másik GSM fórumban kaptam egy kedves segítőkész kollégától, akinek a biztatására a Freia segítségével elkövettem egy unlockot aminek elengedhetetlen "kelléke" az IMEI beírása... Ugye kitaláltátok, hogy az eredeti IMEI beírása után a "klón" telefon az IMEI számok egyezése miatt csont nélkül bebootolt és feléledt.
Tehát ha felvillan a teló és neggyisten mordul egy picit mielőtt ismét apátiába zuhanna, ne adjátok fel mert: van még remény!
Igaz, hogy a tulaj eredeti összes beállítása elveszett, és egy-az egyben lett egy tökéletes klónja az én telefonomnak, de innen már egyszerű data suit-os adatmentésekkel visszaállítható az eredeti állapot.
Így utólag teljesen logikus, és egyszerű de néhány ősz hajszál azért rekordidő alatt felkerült a fejemre...
Mégegyszer köszönet a segítségekért!
-----<[BrOnZ]>-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ pén. ápr. 23, 2004 6:49-kor.
|
csüt. ápr. 22, 2004 19:44 |
|
|
BMP
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 36 Tartózkodási hely: Páty
|
nem vallaltak be sehol sem
a siemens szerviz, meg gyanitom, hogy kivagna telefonostul, ha oda mennek, mivel 1 honapja jart le a gari, es mar szet is szedtem, mert poros volt a kijelzoje, meg a gombok
|
csüt. ápr. 22, 2004 19:36 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
|
BMP írta: nincs valakinek egy s55-os alaplapja?egy helyre elvittem a telot, hatha meg tudjak oldani a problemajat, de sajna nem, azt mondtak, hogy ki kellene venni a procit!!! a masik helyre, ami ugy hirdeti magat, hogy: "Leejtetted a telefonod? Nem talál térerőt, elrontották, összetört a kijelzője, máshol azt mondták, nem lehet megjavítani? " mar el sem vittem, mert a hivaskor mondtam a fickonak, hogy ahova vittem eloszor a telot, ott nem tudtak, megcsinalni. kerdezte, hogy mi volt az a hely. en, meg mondtam. -ja, akkor mi sem tudjuk megcsinalni..... hogy tudtam valamit igy elba**ni... szoval tessek tanulni a peldambol!!! Nem ész nélkül kell csinalni!bmp
Én ugy tudom hogy a proci alatt kell vágni a testpointot. Vagy nem vállalták be?
|
csüt. ápr. 22, 2004 19:32 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Nem pánikba esni! Megvan a megoldás, most összegzem és megírom a fórumba a tanulságaival együtt!
-----<[BrOnZ]>-----
|
csüt. ápr. 22, 2004 18:48 |
|
|
JiM001
arany tag
|
Nem birom bekapcoslni a telómat...jó mi? Semmit nem csináltam, csak a nyomorult flash akartam folyamatosan lementeni...de nem kapcsol már be, csak nyög egyet és kész...
|
csüt. ápr. 22, 2004 17:22 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Satriani írta: Nézz szét ezen az oldalon! Én letöltöttem mindkét S55-ös FUBU-t, az All-Siemens-féle 20-as, viszont a Martech-féle lehet, hogy korábbi. (Munkahelyen nincs bent semmi szoftver, amivel meg tudnám nézni.) Egy próbát megér...
Köszönöm! Próbálkozom... Köszi a "blacklist"-et is!
-----<[BrOnZ]>-----
|
csüt. ápr. 22, 2004 16:57 |
|
|
JiM001
arany tag
|
Másodszorra megint más címeken van a hiba:
COMM_NormalReadFlashBlock : cannot read flash block 0043F000 retrying
COMM_NormalReadFlashBlock : read error at 0043F000 retrying
COMM_NormalReadFlashBlock : cannot read flash block 0043F000 retrying
COMM_NormalReadFlashBlock : cannot read flash block 004B2000 retrying
COMM_NormalReadFlashBlock : read error at 004B2000 retrying
COMM_NormalReadFlashBlock : cannot read flash block 004B2000 retrying
COMM_NormalReadFlashBlock : cannot read flash block 004C4000 retrying
COMM_NormalReadFlashBlock : read error at 004C4000 retrying
COMM_NormalReadFlashBlock : read error at 004C4000
|
csüt. ápr. 22, 2004 16:31 |
|
|
Satriani
arany tag
|
BrOnZ írta: Nincs valakinek egy jó full 16-os magyar SW-e, amit V_Klay-al vagy Freia-val mentett ki? Igen nagyon megköszönném...
-----<[BrOnZ]>-----
Nézz szét ezen az oldalon! Én letöltöttem mindkét S55-ös FUBU-t, az All-Siemens-féle 20-as, viszont a Martech-féle lehet, hogy korábbi. (Munkahelyen nincs bent semmi szoftver, amivel meg tudnám nézni.) Egy próbát megér...
|
csüt. ápr. 22, 2004 16:28 |
|
|