|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 32 hozzászólás ] |
|
Végre vmi újítás! Horizont Perfekt tarifacsomag
Szerző |
Üzenet |
KaRFiol
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 717 Tartózkodási hely: Hemma igen!
|
Pontosan így van, ahogy mondtátok, ez a tarifacsomag egy újabb hulladék a pannon háza táján. Itt az ideje egy tavaszi nagytakarításnak!
|
kedd ápr. 27, 2004 11:16 |
|
|
mbela03
vas-tag
|
ÉN már egyszer beugrottam nekik ,mikor a másodpercalapu számlázásrol átmentem a horizontra,azóta több a tejoszámlám!!Engem megetettek!!!
TALÁN EGYSZER ÉSZHEZ TÉRNEK????!
|
hétf. ápr. 26, 2004 20:59 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
partycsoka írta: Én se látom semmi értelmét, ahogy itt a fórumon oly sokan.
Mellesleg ma már vagy 4-szer láttam ennek a fantasztikus csomagnak a reklámját és minél többször láttam, annál inkább úgy tűnt, mintha a reklámfilm készítő McCann-Erickson se lenne a helyet magaslatán, pedig régebben sokkal jobb reklámokat csináltak. Persze lehet, hogy a Pannon marketingesekkel van a gond. De a tavalyi Horizont reklám is borzalmas volt és ez se sokkal különb nála.
A hasmenéses momentum a király .
|
vas. ápr. 25, 2004 21:23 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Én se látom semmi értelmét, ahogy itt a fórumon oly sokan.
Mellesleg ma már vagy 4-szer láttam ennek a fantasztikus csomagnak a reklámját és minél többször láttam, annál inkább úgy tűnt, mintha a reklámfilm készítő McCann-Erickson se lenne a helyzet magaslatán, pedig régebben sokkal jobb reklámokat csináltak. Persze lehet, hogy a Pannon marketingesekkel van a gond. De a tavalyi Horizont reklám is borzalmas volt és ez se sokkal különb nála.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára partycsoka vas. ápr. 25, 2004 21:25-kor.
|
vas. ápr. 25, 2004 21:19 |
|
|
215
ezüst tag
Csatlakozott: szer. ápr. 07, 2004 10:55 Hozzászólások: 16 Tartózkodási hely: Északi Középhegység
|
Továbbra sem látom az értelmét ennek az egésznek.
Nézzük meg, mit kapunk a közel 4000 forintos előfizetési díjért:
-
-
-
-
Nagyjából mindent felsoroltam. Mert ugye nem kell ide beírni az sms-notifikációt, aminek külön havi díja van? Meg a pannongsm internet mail-t, aminek úgy egyedül külön havi díja van?
Én már több, mint hét éve előfizető vagyok, ha valaki régebb óta, vagy kevésbé, de látja, hogy mit kap az előfizető ezért a négyezer forintért, ugyan, írja már ide.
Mondjuk ugyan, hogy tódulnak a népek a 30.-/perc-ért pannont venni. Beszél 30 percet egy hónap alatt, ami ugye 900.-. Jön a számla, hogy 4.890 forint, ha más [sms, mms, stb] nem volt. Még a legegyszerűbb ember is rövid idő alatt kitalálja, hogy ez 163 forintos percdíjnak felel meg [ahogy feljebb is kiszámolta valaki hasonló ösvényen].
Nesze neked, piaci verseny.
|
vas. ápr. 25, 2004 17:04 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Attila írta: Macika a csodaszoftvert MS Excelnek hívják. A marketingosztály intéz egy kérést a megfelelő embernek, az leválogatja a célcsoport fogyasztási szokásait egy évre visszamenőleg (pl. az adattárházból, SASból), berakja Excelbe, néhány képletet készít hozzá, aztán bekeretezi azokat a mezőket amiket lehet változtatni (pl. percdíj, havidíj), a többit levédi, és a marketingesek már próbálgathatják is az ötleteiket.
Most lehervasztottál. Azt hittem, valami sokkal misztikusabb, titokzatosabb dolog van a háttérben...
|
vas. ápr. 25, 2004 12:35 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
partycsoka írta: Most láttam a tv-ben a reklámot. Túl sok érdemi infot nem szórtak az emberre benne, csak a 30Ft-os percdíjat és azt, hogy valami gagyi Siemens (ha jól emékszem) most 1900Ft előfizuval, Praktikummal meg 21900Ft.
Mellesleg kötve hiszem, hogy ezt a reklámot látván rohannak majd az emberek a Pannonhoz, annyira azért nem hatásos.
Tegnap este én is láttam a reklámot. Szerintem a 30 Ft miatt fognak bemenni az emberek. Persze a havidíjról egy szó sem esik a reklámban.
A teló meg mintha C62-es lenne.
|
vas. ápr. 25, 2004 8:14 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Most láttam a tv-ben a reklámot. Túl sok érdemi infot nem szórtak az emberre benne, csak a 30Ft-os percdíjat és azt, hogy valami gagyi Siemens (ha jól emékszem) most 1900Ft előfizuval, Praktikummal meg 21900Ft.
Mellesleg kötve hiszem, hogy ezt a reklámot látván rohannak majd az emberek a Pannonhoz, annyira azért nem hatásos.
|
szomb. ápr. 24, 2004 15:24 |
|
|
Attila
ezüst tag
|
Macika írta: Továbbra is azt tartom, hogy a mobilcégeknek van egy szoftverük, ami viszafelé működik. Azt kell megadni, hogy mennyi az elvárt haszon. A szoft pedig kiszámolja az ahhoz szükséges tarifákat. Lehet finomítani a számolást a számlázási egységek tologatásával a másodpercestől egészen az extrémnek számító 10 percesig. Szintén lehet az sms-díjazással is játszani. Meg az előfizetési díjakkal is.
A lényeg csak egy, hogy a kívánt haszon a végén meglegyen!
Macika a csodaszoftvert MS Excelnek hívják. A marketingosztály intéz egy kérést a megfelelő embernek, az leválogatja a célcsoport fogyasztási szokásait egy évre visszamenőleg (pl. az adattárházból, SASból), berakja Excelbe, néhány képletet készít hozzá, aztán bekeretezi azokat a mezőket amiket lehet változtatni (pl. percdíj, havidíj), a többit levédi, és a marketingesek már próbálgathatják is az ötleteiket.
|
szomb. ápr. 24, 2004 14:35 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Hiába, a jó munkához idő kell. És úgy néz, sok-sok vezető...
Egyébként nem igazán értem, hogy ettől mit vár a Pannon, amikor ott van a Djuice és a Praktikum Perfekt, ami szerintem is jobb nála.
Lenne mit javítani a Pannon háza táján, pre-paidekben például a Praktikum Classic, Pro, Privát, BEE Original, BEE Free csomagokon, mert ezek egy az egyben hulladék csomagok, másra nem jók.
|
szomb. ápr. 24, 2004 13:01 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Számolgattam kicsit.
Az összehasonlítás alapja a Djuice számlás csomagja. A 20 MMS/hó-t nem számoltam bele, a 60 perc djuice lebeszélhetőséget viszont igen. Tehát csak a hanghívások esetén:
1.
Djuice-szal 50:50 arányú hívás cs.i.-ben és cs.i.-n kívül esetén:
a Horizont Perfekt 317,14 perc után éri meg.
Ekkor a 30 mp-s egységek miatt 1,15-ös szorzóval számolva 3990 + 317,14*1,15*30 = 14931,33 Ft/hó lesz a havi számlánk, ahol 47,08 Ft/percre jön ki a percdíj mp alapon.
2.
Djuice-szal csak cs.i.-ben történő hívás esetén:
a Horizont Perfekt 154,74 perc után éri meg.
Ekkor a 30 mp-s egységek miatt 1,15-ös szorzóval számolva 3990 + 154,74*1,15*30 = 9328,53 Ft/hó lesz a havi számlánk, ahol 60,29 Ft/percre jön ki a percdíj mp alapon.
3.
Djuice-szal csak cs.i.-kívül történő hívás esetén:
a Horizont Perfekt nem éri meg, gyakorlatilag nincs értelme az egyenletnek.
Az egyenlőség akkor jön ki 49/25 és 30 Ft/perc arányában (azaz akkor költünk egyformán hanghívásra), ha hivásaink:
5/24-e 49 Ft/perc-es és 19/24-e 25 Ft/perces (= 30 Ft/perc)
azaz:
3,8-szor többet kell beszélnünk a 25 Ft/perc tarifával mint 49 Ft/perc tarifával.
Ez még jó is lenne, csak a djuice 60 perces lebeszélhetősége jó nagy előnyt jelent.
|
szomb. ápr. 24, 2004 9:21 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
|
pén. ápr. 23, 2004 17:27 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Ez a pannon egy agyatlan csirke.
|
pén. ápr. 23, 2004 14:19 |
|
|
Vendég
|
Én már majdnem felhívtam az ügyfélszolit, hogy váltsanak át, de jól sejtettem, hogy előbb beleolvasok, hogy ti mit írtok. Hát b*sszák+. Nagoyn sajnálom, hogy 1 héttel a horizont bevezetése után tudtam csak áttérni előfizura, így a lezárt előfizukhoz nem tudtam hozzáférni... :S
kukacwap
|
pén. ápr. 23, 2004 13:08 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
saab95 írta: Egyebbkent az elofizuknal NEM a lakossagi elofizetok a jellemzok az ar kialakitas szempontjabol,hanem a nagy felhasznalok a cegek. Es ok mivel rengeteget dumalnak nem szamottevo a 4000ft-os dij. Meg hat a magyart piszok mod belehet ugratni jo marketinggel!
Szerinted az általad említett nagyfelhasználó cégek publikus díjcsomagot használnak??? Ezt Te sem gondolhatod komolyan...
Sajnos ezek az árak bizony a lakossági előfizetőknek lettek kitalálva.
|
pén. ápr. 23, 2004 11:50 |
|
|
saab95
vas-tag
|
Nekem is az a velemenyem,ha legalabb a fele lebeszelheto lenne a havidijnak,akkor egy jo alternativa lenne elofizusoknak.
Persze ha bele gondolunk,mint azt mar itt a topic elejen valaki megtette,hogy sima Perfectel pre-paidben jobban jarsz,ha csak a percidaj szamitanak es a hozza kapcsolt szolg.ok nem.
Egyebbkent az elofizuknal NEM a lakossagi elofizetok a jellemzok az ar kialakitas szempontjabol,hanem a nagy felhasznalok a cegek. Es ok mivel rengeteget dumalnak nem szamottevo a 4000ft-os dij. Meg hat a magyart piszok mod belehet ugratni jo marketinggel!
|
pén. ápr. 23, 2004 6:12 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Bocs,hogy csupa olyan dolgot fogok írni, amit már előttem mások megemlítettek, de csak most olvastam a topicot, és nem tudok betelni vele.
Előre bocsájtom, nekem tetszik az alapötlet, hogy mindenkit egyforma percdíjért lehet hívni akármikor. Ehhez a 30 ft-os percdíj még nem is rossz, még akkor sem, ha félperces számlázás van.
DE:
Mindez 4000 ft-ért úgy,hogy semmi nem beszélhető le? Ráadásul se SMS, se MMS nincs benne? Ezen teljesen elképedtem. Mert oké, hogy nincs lebeszélhetőség meg SMS/MMS, de akkor legyen az előfizetési díj max 2000 ft! Arról nem is beszélve, hogy csak djuice-szal lehet egyforma áron adni az SMS-eket.
|
pén. ápr. 23, 2004 3:06 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Nokian írta: pampika írta: Apropó,amit a Djuice-szal csinált,azért nem lehet seggberúgni a pannont (pl. verseny hivatal részéről) Nem emléxem, mi is volt evvel??
Hát a havi lebeszélhető 1 óra.Ami először másodperc alapon lett volna,gyorsan sokan váltottak is djuice-ra,de aztán a pannon szokás szerint nem sokkal később az ingyen 60 percet is félperc alapúvá tette.
|
csüt. ápr. 22, 2004 22:46 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
pampika írta: Apropó,amit a Djuice-szal csinált,azért nem lehet seggberúgni a pannont (pl. verseny hivatal részéről)
Nem emléxem, mi is volt evvel??
|
csüt. ápr. 22, 2004 22:20 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Nokian írta: 215 írta: ...Persze, ha holnap ilyenkorra megjelenik néhány helyesbítő .pdf, amiben ezt az egyértelműen bal**** dolgot is összekuszálják, akkor majd újra kell olvasni mindent. Erre én is számítok és azt sem tartom kizártnak, hogy júnuis/júliusban módosítanak rajta itt-ott...
Készülnek a májusra.Addig még van 1 kis idejük,hogy kitalálják,mit is módosítsanak rajta.Megvárják,van-e valaki,aki használja és ha lesznek már,akkor majd jól megváltoztatja,hogy mégjobban ne érje meg a népnek.
Apropó,amit a Djuice-szal csinált,azért nem lehet seggberúgni a pannont (pl. verseny hivatal részéről)
|
csüt. ápr. 22, 2004 22:02 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
215 írta: ...Persze, ha holnap ilyenkorra megjelenik néhány helyesbítő .pdf, amiben ezt az egyértelműen bal**** dolgot is összekuszálják, akkor majd újra kell olvasni mindent.
Erre én is számítok és azt sem tartom kizártnak, hogy júnuis/júliusban módosítanak rajta itt-ott...
|
csüt. ápr. 22, 2004 21:41 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Továbbra is azt tartom, hogy a mobilcégeknek van egy szoftverük, ami viszafelé működik. Azt kell megadni, hogy mennyi az elvárt haszon. A szoft pedig kiszámolja az ahhoz szükséges tarifákat.
Lehet finomítani a számolást a számlázási egységek tologatásával a másodpercestől egészen az extrémnek számító 10 percesig.
Szintén lehet az sms-díjazással is játszani. Meg az előfizetési díjakkal is.
A lényeg csak egy, hogy a kívánt haszon a végén meglegyen!
|
csüt. ápr. 22, 2004 17:24 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Szerintetek érdekelni fog bárkit is, hogy nem beszélhető le a havidíj fele, és hogy mennyi is a havidíj? A reklámban amúgy is csak a 30 HUF fog szerepelni.
Kaptafa a Domino7. Ott sem mondják, hogy mennyi a csúcsidő, és azért veszik, amit a reklámban mondanak.
Balfék egy társaság a magyar nép.
|
csüt. ápr. 22, 2004 17:20 |
|
|
215
ezüst tag
Csatlakozott: szer. ápr. 07, 2004 10:55 Hozzászólások: 16 Tartózkodási hely: Északi Középhegység
|
Na, ez az a díjcsomag, aminek a világon semmiértelme nincsen. Ezzel készülnek májusra?
Van egy sima Praktikum Perfekt, ami ugye 7.200-vel töltve 32.- forint, 14.400-el töltve pedig 28,80 forint percenként, mindenhova, havi előfizetési díj nélkül.
3990.- és még a fele sem beszélhető le... Ez azért nagy áldozat még ha a Praktikum Perfekt 36.- forintját tekintjük is. De legalább lehet örülni, hogy havidíjat fizethetsz a semmiért. Ész, hová mész... Komolyan mondom, ilyen tarifák megjelenésekor örülök, hogy nem vettek fel a Pannonhoz, EZT itt még komoly havi nettóért sem tudnám rábeszélni senkire.
Persze, ha holnap ilyenkorra megjelenik néhány helyesbítő .pdf, amiben ezt az egyértelműen bal**** dolgot is összekuszálják, akkor majd újra kell olvasni mindent.
|
csüt. ápr. 22, 2004 16:31 |
|
|
elek_xx
ezüst tag
|
Percenkénti egységben megy a számlázás ?
szerk: Bocs moist nézem hogy 30mp az egység
|
csüt. ápr. 22, 2004 16:01 |
|
|
.:5588:.
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 636 Tartózkodási hely: 900/1800 Mhz
|
Re: Végre vmi újítás! Horizont Perfekt tarifacsomag
Grass írta: Amit leírtak, odáig rendben is van, de van azért vakítás!!! Apróság, de a Horizontoktól eltérően, ennél a csomagnál nem beszélhető le a fél havidíj. DE ami tényleg csúnya húzás, mert ki is emelik célszámfüggetlenséget híváskor, hogy ugyanezt elhallgatták az SM-ek terén.
Gabesz
Szerintem a havidíj fele lebeszélhetőségének hiánya az igen csúnya húzás, amíg ezt a topicot el nem olvastam, nem is álmodtam volna ekkora trükközésről, hiszen ugye az összes többi Horizont fele lebeszélhető. De megnéztem, valóban, a többinél külön fel van ez tüntetve.
Így viszont mi éri meg benne? A Dídzsússzal kapsz ennyi pénzért egy óra beszélgetést, 1Mb GPRS-t, 20 MMS-t, s viszonylag korrekt percdíjakat, a Perfekt azért annyira nem jó szerintem, hogy ilyen restrikciókat kéne tenni a havidíjjal...
GSM
|
csüt. ápr. 22, 2004 15:40 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
A havi díj felének lebeszélhetősége tényleg kellene, lehetne picit olcsóbb is lehett volna a havidíj (3.490 Ft), a belföldi SMS-ek lehettek volna egyárasok: pl. 25Ft/db (ha djuice-nál meg tudták csinálni, most miért nem?).
Prepaid-re (Praktikum, djuice) is hoznak majd valami újat vajon?
|
csüt. ápr. 22, 2004 9:49 |
|
|
Grass
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 371 Tartózkodási hely: Budapest
|
Rozso2 írta: Elég magas a havidíja.
Nekem a Djuice pre-paid jobbban megéri.
Nekem meg a Momentum - Joker páros.
Jah, azért írok másodszor is, nehogy skrizoféniával vádolhassanak, olyan jól elbeszélgettél magaddal.
Gabesz
|
csüt. ápr. 22, 2004 7:58 |
|
|
Grass
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 371 Tartózkodási hely: Budapest
|
Re: Végre vmi újítás! Horizont Perfekt tarifacsomag
Rozso2 írta: Horizont Perfekt tarifacsomaggal elfeledkezhet a hétköznap és a csúcsidő fogalmáról, mivel bármikor, naptól és órától függetlenül rendkívül kedvező, 30 Ft-os percdíjjal telefonálhat. Nem kell számon tartania, hogy ismerőseinek melyik mobil vagy vezetékes szolgáltatónál van előfizetése, hiszen a Horizont Perfekttel bármelyiküket azonos percdíjjal hívhatja.
Amit leírtak, odáig rendben is van, de van azért vakítás!!!
Apróság, de a Horizontoktól eltérően, ennél a csomagnál nem beszélhető le a fél havidíj.
DE ami tényleg csúnya húzás, mert ki is emelik célszámfüggetlenséget híváskor, hogy ugyanezt elhallgatták az SM-ek terén. Miért nem lehet csinálni egy minden szempontból "középáras" csomagot, mert már ezzel is ugye május egyre készülnek. A számhordozhatóságot követően pedig csak nő a kuszaság. És egy-egy 10 forintos többlet SM-enként nem mindegy, főleg ha sokat küld az ember. Hajrá Joker 18 ft/db!!!
Gabesz
|
csüt. ápr. 22, 2004 7:51 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Elég magas a havidíja.
Nekem a Djuice pre-paid jobbban megéri.
|
csüt. ápr. 22, 2004 7:44 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
http://www.pgsm.hu/kozlemenyek/perfekt.pdf
Mostmár vmi jó pre-paiddel is előjöhetnének.
|
csüt. ápr. 22, 2004 7:41 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
|
Végre vmi újítás! Horizont Perfekt tarifacsomag
Horizont Perfekt tarifacsomaggal elfeledkezhet a hétköznap és a csúcsidő fogalmáról, mivel bármikor, naptól és órától függetlenül rendkívül kedvező, 30 Ft-os percdíjjal telefonálhat. Nem kell számon tartania, hogy ismerőseinek melyik mobil vagy vezetékes szolgáltatónál van előfizetése, hiszen a Horizont Perfekttel bármelyiküket azonos percdíjjal hívhatja.
|
csüt. ápr. 22, 2004 7:37 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 32 hozzászólás ] |
|