|
Szerinted etikátlan-e a Vodafone T-Mobile Relax ellenreklám?
Szerinted etikátlan-e a Vodafone T-Mobile Relax ellenreklám?
Szerző |
Üzenet |
.::FrEUnDeR::.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Nokian írta: 1.) Ki/mi az az S.B.? Ha az, akire gondolok, akkor S.A., és nem S.B.!
Sugár Bandi!!!
|
hétf. jún. 28, 2004 23:16 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Meggylé írta: Most tényleg a tmobil az EGYETLEN szolgáltató, aki az usában is van?
VODAFONE:
"Deutsche Telekom, within the group, holds direct or indirect investments in mobile communications companies in 17 countries. T-Mobile owns network operators in Germany (T-Mobile Deutschland), the United States (T-Mobile USA), Great Britain (T-Mobile UK), Austria (T-Mobile Austria), and the Netherlands (T-Mobile Netherlands). In the Czech Republic, it has a majority stake in T-Mobile Czech Republic, major holdings in Poland (PTC) and Russia (MTS), as well as indirect shares in Belarus. In addition to these complete and partial ownerships of T-Mobile in 10 countries, Deutsche Telekom is represented with mobile operators in Hungary (T-Mobile Hungary) and Macedonia, Croatia and Bosnia-Herzegovena, Slovakia, and the Ukraine."
|
hétf. jún. 28, 2004 22:36 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
pampika írta: Ez a vita már tényleg több HSZ-t kapott,mint érdemel... De,ha valaki mindenképp arra vágyik,hogy hülyézős reklámot lásson,nézzétek meg a Media Markt reklámját. "Mert hülye azért nem vagyok!" "Aki ilyen zacskót cipel,biztos nem hülye!" (a saját reklám zacsijukon) Magyarán itt ténylegesen lehülyézi azt,aki nem nála vásárol. A Voda reklámban meg 1 szóvalse mondanak ilyet
Ritka idióta egy reklám az már biztos.
|
hétf. jún. 28, 2004 22:36 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Tuvok írta: Azon gondolkodok hogy mi lesz itt ha a T-Mobile végre egyszer normális percdíjakkal veri vissza a Voda támadásást. Olyan anyázások lesznek itt hogy a fórum motor is beleremeg! (Viszont azért az olcsó percdíjaknak örülnék) Egyébként az is lehet hogy valami ingyen MMS-el vagy olcsó Wappal jön a T-Mobil.
|
hétf. jún. 28, 2004 22:28 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Meggylé írta: Most tényleg a tmobil az EGYETLEN szolgáltató, aki az usában is van?
A reklám arról szól, hogy az egyetlen szolgáltató Európától Amerikáig. És kész. Arról nem szól, hogy nincsenek jelen Ázsiában, Dél-Amerikában, Afrikában. Míg a voda Dél-Amerika kivételével tudtommal mindenütt jelen van.
|
hétf. jún. 28, 2004 22:27 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Most tényleg a tmobil az EGYETLEN szolgáltató, aki az usában is van?
|
hétf. jún. 28, 2004 22:24 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Seri01 írta: Relax Meggylé (meg mindenki más is).. ilyen se lesz egy darabig...
Pedig A Kapcsolattal így Jobb lenne a világ.
|
hétf. jún. 28, 2004 22:21 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Relax Meggylé (meg mindenki más is).. ilyen se lesz egy darabig...
|
hétf. jún. 28, 2004 22:12 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Én meg a RelaxMax csomagot, 25Ft éjjel-nappal bárhova, havi 4000-ért, lebeszélhetően. És megyek t-mobilba.
|
hétf. jún. 28, 2004 22:09 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Odo írta: Meggylé írta: Csak ismételni tudom önmagam.
Nekem sem a tmobile, sem a pgsm nem tudna olyat kihozni, hogy őket válasszam. Más meg fordítva.
Phallos egy westelfan, én egy vodafan vagyok. Két csapat. Na ez az. Ha a T-Mobile sokkal olcsóbb lenne, akkor se mennél át oda... más meg fordítva, de akkor azokat miért kell szidni?
Én az elsők között lennék, aki átmegy a T-Mobile-hoz! Már látom is magam előtt a Domino City csomagot másodperc alapon...
|
hétf. jún. 28, 2004 22:05 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Meggylé írta: Csak ismételni tudom önmagam.
Nekem sem a tmobile, sem a pgsm nem tudna olyat kihozni, hogy őket válasszam. Más meg fordítva.
Phallos egy westelfan, én egy vodafan vagyok. Két csapat.
Na ez az. Ha a T-Mobile sokkal olcsóbb lenne, akkor se mennél át oda... más meg fordítva, de akkor azokat miért kell szidni?
|
hétf. jún. 28, 2004 21:53 |
|
|
Tim_
platina tag
|
Nokian írta: OFF! Én már "beszereztem" ON!
OFFOFF
Ha valamelyikotok nem birna a nimfoman baratnojevel, szoljon, nalam meg van lekotheto szabad kapacitas
ONON
|
hétf. jún. 28, 2004 21:07 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
kerelyfe írta: Tim írta: (kép) Tim illesztette be a VODA 150,250,500 topicba. Ja EW reklám! ,
Remélem, az apróbetűset is elolvastátok?! ElectroWorld rulz!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Czumy hétf. jún. 28, 2004 21:24-kor.
|
hétf. jún. 28, 2004 21:07 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
Macika írta: Tudod, erre megoldásul javasoltam korábban egy nimfomán barátnő beszerzését
OFF!
Én már "beszereztem"
ON!
|
hétf. jún. 28, 2004 21:03 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Tim illesztette be a VODA 150,250,500 topicba.
Ja EW reklám!
|
hétf. jún. 28, 2004 20:59 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
phallos írta: Nokian Hehe... jo vicc. Nem tudom Nokian mi a velemenyed azokrol az "mindenbe beleirunk" hosszaszolokrol akik tudatlansagukbol kifolyolag azt mondjak masokrol, hogy egy-ket HSZes es ez alapjan minositik?:)) Erre gondoltal? A fórum azért van, hogy az ember hozzászóljon a különböző topikokhozde igazából nem értem, hogy mi is a problémád... Én továbbra is csak azt látom, hogy 11 hsz-ed van. Azt nem tudom, hogy mennyit és milyen gyakran vagy itt. Olvasgatni belépés nélkül is lehet. Macika már felvilágosított... (Kösz, Macika! ) Bocsánat, ha az említett hsz-mal megbántottalak! Részemről nincs harag. De a petem és V007 félékkel tele a hócipőm... bejön, talán ha egy hete ha ismeri a www.terminal.hu URL-t, regisztrál, beszél össze-vissza, aztán a reagálásokat követően kiosztanak mindenkit, és megsértődnek, ha rákérdezünk valamire, LÁSD a thomaska-féléket: thomaska írta: 1;Amikor megjelent a voda-reklám S.B. visszajött tarvezett évi rendes szabadságáról, hogy jól összedugja a fejét a válságstáb és csattanós választ adhassanak ... 2;A pannon tönkre fog menni..... 3;gusztustalan a vodafone...
Drága thomaska!!
1.) Ki/mi az az S.B.? Ha az, akire gondolok, akkor S.A., és nem S.B.!
2.) Miért/mikorra megy majd tönkre a Pannon?
3.) Miért gusztustalan a Vodafone?
Thomaska, kérlek, a jövőben (a félreértések elkerülése végett!) ÉSZÉRVEKKEL, SAJÁT TAPASZTALATAIDAT, ÉLMÉNYEIDET IS KÖZZÉTÉVE tegyél csak ilyen, és ehhez hasonló kijelentéseket!!!! Köszi!
|
hétf. jún. 28, 2004 20:55 |
|
|
Tuvok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Where no man has gone before...
|
Trabi TM írta: Tuvok írta: Olyan anyázások lesznek itt hogy a fórum motor is beleremeg! Na ez az a felfogás amit nem értek.Én pl. kifejezetten örülnék, ha végre a t-westel is kijönne valami nagy durranással (és itt most nem koncertre gondolok, hanem díjcsomagra), és pont ezért nem értettem azt a néhány embert akik itt anyáztak mindenkit, mert a voda kijött valami használható, és egész jó percdíjas csomaggal. Az teljesen rendben van, hogy nem mindenki szereti mindhárom szolgáltatót, de attól még a "konkurencia" alacsony percdíjainak örülni kellene, mert a többi szolgáltató is kénytelen lesz árat csökkenteni.
Ezt most nem bíztatás céljából írtam! Csak arra gondoltam hogy ennek ugyan az lenne a vége mint a Voda reklámnak. Ezután jönne a végső stádium melyet már valaki leírt, hogy itt és itt ennek és ennek jobb a térereje. Csak azért hogy egyes személyek jól érezzék magukat úgy hogy a többiek vérnyomását ferlviszik 200-ra.
|
hétf. jún. 28, 2004 5:12 |
|
|
pappfer
arany tag
|
Nem olvastam el a topicot, csak a címére szeretnék válaszolni.
Szerintem amíg igazat mondanak a reklámban, addig egyáltalán nem etikátlan a dolog!
Sőt szerintem hangoztassák is, hátha a T-Mobile is lejjebb viszi az árakat...
(Saját vélemény volt)
|
vas. jún. 27, 2004 21:32 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
pampika írta: Idáig értem,csak akkor már az nem tiszta,hogykinek van ennyi (fölös?) energiája ilyenekre??Én sokszor örülök,ha 1 user nevében végig tudom olvasni (és néha írni) az aznapi HSZ-eket. Vagy ha annyi szabad energiám lenne,biztos másba fektetném
Tudod, erre megoldásul javasoltam korábban egy nimfomán barátnő beszerzését
|
vas. jún. 27, 2004 14:47 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Meggylé írta: Nem érted a lényeget. A lényeg a több néven beregiszrálni, majd mindegyiken fikázni a vodát. Leginkább ok nélkül, értelmes indok nélkül.
Idáig értem,csak akkor már az nem tiszta,hogykinek van ennyi (fölös?) energiája ilyenekre??Én sokszor örülök,ha 1 user nevében végig tudom olvasni (és néha írni) az aznapi HSZ-eket.
Vagy ha annyi szabad energiám lenne,biztos másba fektetném
|
vas. jún. 27, 2004 10:20 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
pampika írta: Ez a vita már tényleg több HSZ-t kapott,mint érdemel... De,ha valaki mindenképp arra vágyik,hogy hülyézős reklámot lásson,nézzétek meg a Media Markt reklámját. "Mert hülye azért nem vagyok!" "Aki ilyen zacskót cipel,biztos nem hülye!" (a saját reklám zacsijukon) Magyarán itt ténylegesen lehülyézi azt,aki nem nála vásárol. A Voda reklámban meg 1 szóvalse mondanak ilyet
Nem érted a lényeget. A lényeg a több néven beregiszrálni, majd mindegyiken fikázni a vodát. Leginkább ok nélkül, értelmes indok nélkül.
|
vas. jún. 27, 2004 10:16 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Ez a vita már tényleg több HSZ-t kapott,mint érdemel...
De,ha valaki mindenképp arra vágyik,hogy hülyézős reklámot lásson,nézzétek meg a Media Markt reklámját.
"Mert hülye azért nem vagyok!"
"Aki ilyen zacskót cipel,biztos nem hülye!" (a saját reklám zacsijukon)
Magyarán itt ténylegesen lehülyézi azt,aki nem nála vásárol.
A Voda reklámban meg 1 szóvalse mondanak ilyet
|
vas. jún. 27, 2004 9:58 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Helsinki, FI
|
thomaska írta: 1;Amikor megjelent a voda-reklám S.B. visszajött tarvezett évi rendes szabadságáról, hogy jól összedugja a fejét a válságstáb és csattanós választ adhassanak ... 2;A pannon tönkre fog menni..... 3;gusztustalan a vodafone...
Jó hogy jöttél, már éppen hiányzott még1valaki, aki elkezd fikázni...
Steve
|
vas. jún. 27, 2004 9:56 |
|
|
Soma01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 527 Tartózkodási hely: Debrecen
|
thomaska írta: 1;Amikor megjelent a voda-reklám S.B. visszajött tarvezett évi rendes szabadságáról, hogy jól összedugja a fejét a válságstáb és csattanós választ adhassanak ... 2;... 3;...
4; a T-mob. meg pofátlanul drága
Csak magamat tudom ismételni: Kiváncsi vagyok a "csattanós" válaszlépésre! De szerintem csak egy gúnyos reklámra fogja futni v. olyan szolgáltatás díjának csökkentésére MAX. amit alig használ valaki.
|
vas. jún. 27, 2004 9:32 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
thomaska írta: 1;Amikor megjelent a voda-reklám S.B. visszajött tarvezett évi rendes szabadságáról, hogy jól összedugja a fejét a válságstáb és csattanós választ adhassanak ... 2;A pannon tönkre fog menni..... 3;gusztustalan a vodafone...
Szépen megmondtad az első hozzászólásodban.
Hajrá Vodafone!
|
vas. jún. 27, 2004 9:29 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
thomaska írta: 3;gusztustalan a vodafone...
Na itt a másik...
Áruld már el nekem légyszives, hogy miért baj az, hogy lefele mennek az árak ??
|
vas. jún. 27, 2004 8:55 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Tuvok írta: Olyan anyázások lesznek itt hogy a fórum motor is beleremeg!
Na ez az a felfogás amit nem értek.Én pl. kifejezetten örülnék, ha végre a t-westel is kijönne valami nagy durranással (és itt most nem koncertre gondolok, hanem díjcsomagra), és pont ezért nem értettem azt a néhány embert akik itt anyáztak mindenkit, mert a voda kijött valami használható, és egész jó percdíjas csomaggal.
Az teljesen rendben van, hogy nem mindenki szereti mindhárom szolgáltatót, de attól még a "konkurencia" alacsony percdíjainak örülni kellene, mert a többi szolgáltató is kénytelen lesz árat csökkenteni.
|
vas. jún. 27, 2004 8:54 |
|
|
thomaska
vas-tag
|
1;Amikor megjelent a voda-reklám S.B. visszajött tarvezett évi rendes szabadságáról, hogy jól összedugja a fejét a válságstáb és csattanós választ adhassanak ...
2;A pannon tönkre fog menni.....
3;gusztustalan a vodafone...
|
vas. jún. 27, 2004 8:47 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Tuvok írta: Azon gondolkodok hogy mi lesz itt ha a T-Mobile végre egyszer normális percdíjakkal veri vissza a Voda támadásást. Olyan anyázások lesznek itt hogy a fórum motor is beleremeg! (Viszont azért az olcsó percdíjaknak örülnék) Egyébként az is lehet hogy valami ingyen MMS-el vagy olcsó Wappal jön a T-Mobil.
Biztosra veheted, hogy ebben az esetben én nem fogom egyik szolgáltatót sem szidni.
a Dominó Napnál sem anyáztam.
|
vas. jún. 27, 2004 7:42 |
|
|
Tuvok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Where no man has gone before...
|
Azon gondolkodok hogy mi lesz itt ha a T-Mobile végre egyszer normális percdíjakkal veri vissza a Voda támadásást. Olyan anyázások lesznek itt hogy a fórum motor is beleremeg! (Viszont azért az olcsó percdíjaknak örülnék) Egyébként az is lehet hogy valami ingyen MMS-el vagy olcsó Wappal jön a T-Mobil.
|
vas. jún. 27, 2004 5:10 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Ne törődj vele!
Pár ember veri itt a tamtamot a voda ellen, de a többség mást gondol.
Ott a szavazás eredménye.
Phallos+T68m+Odo elmondta a véleményét, de a többség ezt nem így gondolja. A többség nem tévedhet.
|
szomb. jún. 26, 2004 15:49 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Majd meglátjuk mi lesz a visszavágás. Előre kár vitatkozni róla...
|
szomb. jún. 26, 2004 15:48 |
|
|
Soma01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 527 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ha a "visszavágó" reklámban a szolgáltatások lesznek összehasonlítva akkor az tuti etikátlan lesz és tényleg sértő is. Mert a szolgáltatások nemigen lehet számszerűsíteni olyan könnyen ás objektíven mint pl. a percdíjakat (e miatt nem etikátlan a vodás reklám).
amúgy meg:
Idézet: ...nem 40, hanem 24 forintos percdíjjal beszélgethetnek az emberek
Tehát "beszélgethetnek", nem wapoznak meg üsz.t hívnak ill. ügyintéznek, mert arról NINCS szó most és nem is kell belemagarázni.
Mint a "Vodafikázó" reklám is szerintem etikátlan, ill. sértő. De a t-m az árakról mélyen hallgatni fog majd a visszavágó reklámban és nem hiszem, hogy komolyabb visszavágás lenne mint 1 db TV reklám.
|
szomb. jún. 26, 2004 15:44 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
szal, most annak örömére, hogy matematikailag is be lett bizonyítva, hogy van aki szerint etikus a reklám, van aki szerint nem pontot is tehetnénk a vita végére.
Illetve a párbeszédet felfüggeszthetjük a beígért t-vesztel válaszlépéséig. (Amikor is ugye, majd jóízûen apázhatunk arról, hogy ez /a rózsaszín párduc visszavág/ hány embert sért vérig és hogyan! )))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m szomb. jún. 26, 2004 15:51-kor.
|
szomb. jún. 26, 2004 14:31 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
T68m írta: Te tényleg nem végeztél el többet mint a két elemi, ugyanis nem látsz tovább a 24<40-nél. (De gondolom egy voda viszonteladónak ennyi is elég)
Ha megkérdeznél valaki felsőst, akkor az elmagyarázná neked, hogy itt 24X < 40Y-ról van szó, ami csak akkor igaz, ha 0,6X < Y. Látom még mindig nem értettél meg. Itt NEM 24x-ről és 40Y-ról van szó, hanem 24Ft-ról, és 40Ft-ról. A reklám annyit mond, hogy 24Ft az kevesebb mint 40Ft, ha ezt nem hiszed el, az a Te bajod. Ha végig olvastál, akkor valószínüleg azt is láttad, hogy leírtam, hogy a T-mobile jobb szolgáltatást nyújt azért az összegért, tehát akinek a jobb szolgáltatás kell, annak megéri, akinek nem, annak nem. Mint ahogy azt is olvashattad, hogy én sem tartom etikusnak, pont azért amit Te is leírtál többször is, hogy a szolgáltatást is össze kellene hasonlítani, nem csak az árakat, és akkor lenne pontos az összehasonlítás, DE mivel a szolgáltatást számszerüen nem lehet összehasonlítani, ezért ez nincs benne a reklámban (meg ugye hülyén nézne ki, ha egy szolgáltató a saját reklámjában leszólná a saját szolgáltatását ). Egyébként, ha tudsz valami százalékos adatot a szolgáltatások minősége között, azt szívesen várom. T68m írta: De ebbe ne menjünk bele, fogadd el, hogy így van és hogy az uzsonnára kapott almát és körtét el lehet cserélni, azonban összehasonlítani matematikailag nem!
Mégegyszer leírom, biztos ami biztos: NEM a szolgáltatások lettek összehasonlítva, mert azt tényleg nem lehet matematikailag összehasonlítani, hanem a hívások percdíjainak az ára lett összehasonlítva. Tehát ha az ember semmi mást nem csinál a telefonjával csak beszél, akkor a T-nél 40 Ft-ot fizet percenként, a V-nél 24-et, és a reklám ezt hasonlítja össze, és nem a szolgáltatást. Gondolom a T-mobile (ha lesz egy kis eszük) kiad egy olyan reklámot, ahol összehasonlítják a szolgáltatást, de hidd el, hogy ők meg az árakat fogják kihagyni az összehasonlításból , és ez így van rendjén mindenki azzal büszkélkedik amiben jobb a másiknál, és mint írtam feljebb is, inkább örülnöd kéne, hogy megvan a lehetőséged a választásra, hogy milyen szolgáltatást választasz, és mennyiért.
|
szomb. jún. 26, 2004 14:21 |
|
|
tizedes
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. jún. 14, 2004 5:27 Hozzászólások: 68 Tartózkodási hely: Székefehérvár
|
Ugyanmar uraim! Egesz egyszeruen fogadjatok el,hogy az egyiknek Relax kell mindenestol,a masik meg matekozni akar. Lehet jo a Suzuki,meg a Skoda DE! Attol me\'g nem lesz japan se nemet. Wan amit meg kell fizetni,de hogy erdemes-e? Izlesek es pofonok....
|
szomb. jún. 26, 2004 13:22 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
He?
Én csak egy elemit végeztem, így nem értem miről gajdolsz itten.
|
szomb. jún. 26, 2004 13:05 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Trabi TM írta: Nem értem, hogy szerinted miért ne lehetne a 2 szolgáltató azonos felépítésü díjcsomagjának PERCDÍJÁT összehasonlítani objektíven. A reklámban szó nincs arról, hogy melyik szolgáltató jobb/rosszabb, olcsóbb/drágább. Csak az azonos díjcsomag percdíjainak összehasonlításáról beszélnek. Ha elvégezted az általános iskola 2. osztályát akkor belátod Te is, hogy a 24<40 , errõl szól a reklám, semmi másról. Ha ezt tényleg nem érted meg, akkor az a Te matektanárod a reklámban.
Te tényleg nem végeztél el többet mint a két elemi, ugyanis nem látsz tovább a 24<40-nél. (De gondolom egy voda viszonteladónak ennyi is elég)
Ha megkérdeznél valaki felsõst, akkor az elmagyarázná neked, hogy itt 24X < 40Y-ról van szó, ami csak akkor igaz, ha 0,6X < Y.
De ebbe ne menjünk bele, fogadd el, hogy így van és hogy az uzsonnára kapott almát és körtét el lehet cserélni, azonban összehasonlítani matematikailag nem!
|
szomb. jún. 26, 2004 12:59 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
phallos írta: Ezen a grafikonon mutatott dolgokat azert ne ertekeljuk tul. Latszik hogy a novekedes merteke novekszik, sot a novekedes merteke marciustol meghaladja a tee-mobil novekedesenek merteket. Es az is latszik, hogy a tee-mobil novekedesenek merteke is stagnal illetve csokken. De azt a nagy fordulatot meg mindig nem latom amit mar regota mindenki josol. Ennek azert van oka. Higyetek el, nekem tok mindegy, sot meg orulnek is, hogy ha a tee-mobil meg lenne szorongatva, de akarhogy is nezem valamiert meg nagyon sok embernek nem jon be a vodafon. Kinek ezert, kinek azert.
Hogy miért nem következett be a nagy fordulat?
1. Mert sokan még mindig abban a hitben vannak (főleg a Pannonnál), hogy másodperc alapú a számlázás. Valamint azért, mert a T-Mobile/Pannon ügyfeleinek egy jelentős részének fogalma sincs arról, hogy milyen csomagban vannak és hogy ahhoz milyen percdíjak tartoznak, pedig ha látnák ezt és azt, hogy mit kínál a konkurencia, valószínűleg nem sokat gondolkodnának a váltáson.
2. A T-Mobile (pl. nem is oly régi) marketing stratégiája. Azaz, hogy ha az ismerőseid többsége westeles, akkor neked csak is a Westel a jó, miközben egy másik szolgáltató kártyájával annyiért beszélhetne (főleg csúcsidőn kívül) az ember MINDHÁROM mobilhálózatra, mind a T-Mobilelal hálózaton belül. Csak 2 példa: Vitamax City és Pannon Happy: 19Ft/perc és akkor a feltöltés utáni bónusz még bele sincs számítva.
Vagy ott a másik marketing stratégia. Ahogy még anno valaki írta itt a fórumon a hasonlatot, ha 4 milliárd légy sz*rt eszik, akkor egyél te is azt, mert 4 milliárd légy nem tévedhet. Amíg az ilyen jellegű reklámszövegeknek bedől a sok VV fun (merem állítani, hogy a birkák nagy része ebből a táborból kerül ki, de ez más téma), addig meglesz a T-Mobile előnye. De remélhetőleg előbb-utóbb talán eljutunk addig, hogy ésszel fog gondolkozni az emberek többsége.
Voda ügyfélszolgálat. Az igaz, hogy egy nagy nulla, de engem spec. nem érdekel. Úgy látom, itt egyesek mintha forródrótot akarnának kiépíteni a 1270-nel, annyira fontos ez nekik.
4 év alatt elég sok lóvét megspóroltam a "piros" szolgáltatóval, miközben a másik 2 tarifák tekintetében min. 30-40%-kal volt drágább. A számlázási egységről nem is beszélve, ami még most is mp alapú a Party esetén, szemben a Pannon/T-Mobile pre-paidekkel, ahol már egy ideje csak 30 és 60 mp-ben tudnak gondolkodni.
Lennék én akár újra a Pannon ügyfele, ha a szolgáltatáshoz normális percdíjak tartoznának. De amíg ez nem következik be, addig maradok a piros szolgáltatónál. Pláne most, hogy bevállaltam egy kis hűséget. Voda közalkalmazotti: The King!
Dumára és SMS-re a voda a jó. Ha valakinek kell más is még mellé jó minőségben, akkor menjen a "minőségi" szolgáltatóhoz.
Ami pedig a Relaxet illeti. Eltűnt a rózsaszín ködfelhő. Kiderült, hogy ugyanazt bizony lehet 40%-kal olcsóbban is adni. Ez pedig eléggé ciki a T-Mobile számára, miután már az ország reklámhordozóinak jelentős része magenta színben úszik. Ahogy az a www.westel.hu oldalon is van, "a Westel 2004. május 3-a óta T-Mobile Magyarország néven, a T-Mobile csoport tagjaként nyújt még értékesebb szolgáltatásokat." Úgy 40%-kal értékesebbet...
|
szomb. jún. 26, 2004 11:04 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
T68m írta: A másik, a voda tanára a matematikára hivatkozik, azonban aki eljutott a középiskoláig, az tud/hat/ja, hogy matematikailag almát és körtét nem lehet összeadni, sem összehasonlítani. Ezért is sántít minden "objektiv" összehasonlító reklám.
Majd ha a voda és a t-vesztel - tornyok egy helyen lesznek, egyforma erőséggel sugároznak és egyforma terhelésük lesz; - minden voda boltra jut egy vesztel /és fordítva/; - egy lesz a készülékkínálatuk; - egy lesz a szolgáltatáskínálatuk; - az ügyfélhez való hozzáállásuk; - számlázási rendszerük; - stb., stb.
majd akkor lehet őket objektiv összehasonlítani.
Nem nagyon akartam hozzászólni a topichoz, de most megteszem
Nem értem, hogy szerinted miért ne lehetne a 2 szolgáltató azonos felépítésü díjcsomagjának PERCDÍJÁT összehasonlítani objektíven. A reklámban szó nincs arról, hogy melyik szolgáltató jobb/rosszabb, olcsóbb/drágább. Csak az azonos díjcsomag percdíjainak összehasonlításáról beszélnek. Ha elvégezted az általános iskola 2. osztályát akkor belátod Te is, hogy a 24<40 , erről szól a reklám, semmi másról. Ha ezt tényleg nem érted meg, akkor az a Te matektanárod a reklámban.
A másik dolog: kár arról vitatkozni, hogy etikus-e a reklám vagy nem. Azt hozzáteszem gyorsan, hogy szerintem SEM etikus a reklám, de mivel az etika teljesen szubjektív dolog, ezért vitatkozni nem szeretnék erről senkivel. Azt viszont mindenkinek meg kellene érteni, hogy a rekálmokat nem azért készítik, hogy etikus legyen, hanem azért, hogy egy szolgáltatásra felhívja a figyelmet, amit ez a reklám meg is tesz. A reklám NEM NÉZ hülyének senkit, csak felhívja a figyelmet arra, hogy jóval olcsóbb a szolgáltatás mint a konkurenciánál.
Az szerintem természetes, hogy egy 40%-al olcsóbb szolgáltatás valamivel gyengább minőségü, mint a drágább szolgáltatás, tehán nem fikázni kellene, hanem örülni, hogy kicsiny hazánkban Ti választhattok, hogy minőségi szolgáltatást szeretnétek (valamivel drágábban), vagy olcsóbb szolgáltatást szeretnétek (valamivel gyengébb minőségben).
|
szomb. jún. 26, 2004 10:42 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Tehát:
30 szavazott ember szerint etikátlan a voda reklám,
112 szavazott ember szerint nem etikátlan a voda reklám.
Erről ennyit.
|
szomb. jún. 26, 2004 10:26 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: Majd ha a voda és a t-vesztel - tornyok egy helyen lesznek, egyforma erőséggel sugároznak és egyforma terhelésük lesz; - minden voda boltra jut egy vesztel /és fordítva/; - egy lesz a készülékkínálatuk; - egy lesz a szolgáltatáskínálatuk; - az ügyfélhez való hozzáállásuk; - számlázási rendszerük; - stb., stb.
majd akkor lehet őket objektiv összehasonlítani.
Akkor azt hiszem, soha, senki nem fogja joggal összehasonlítani egyik szolgáltatót sem!
Mondjuk amit én leírtam, azt továbbra is fenntartom.
Minden olyan helyen, ahol olcsóbban adnak valamit mint máshol, ott valamiben spórolás van. A diszkontáruházban az áruk kirakásán és a kiszolgáló személyzeten, a diszkont légitársaságoknál a kaján, a kiszolgáláson és az olcsó repülőterek használatán, az önkiszolgáló étteremben a pincéreken, az önkiszolgáló benzinkutaknál a borravalón, a szedd magad gyümölcsakcióban a munkások bérén, stb.
Ezek mind olyan példák, amikor ugyanazt kapod pontosan mint a puccos helyeken, csak többé kevésbé sokkal olcsóbban.
Én valahogy ilyen diszkont szolgáltatónak fogom fel a Vodát is. Többször is leírtam, hogy a hangminőségük, kapcsolási sebességük a legjobb Magyarországon (ez mondjuk annyira nem érdem, hisz a legújabb telepítésű, legmodernebb hálózatuk van, mi legyen jó, ha nem egy új cucc), addig, ameddig valaki csak beszél, SMS-ezik és fizeti a számlát, addig semmi különbséget nem lehet felfedezni a másik két szolgáltatóval szemben.
Amikor ennél többre is szükség van, akkor van **** a palacsintában.
Én betudom annak ezt, hogy ez az olcsóság ára. Amikor diszkont légitársasággal utazom, akkor azt, hogy a Frankfurt Internationaltól 50 km-re tesz le a gép, azt is felfogom az olcsóságnak, mert nem kellett egész napot utaznom/vonatozni/vezetni, és majdnem ugyanott vagyok töredék pénzért, mint ha a LuftHansával mentem volna. Ha 3e Ft-ért tömik be (egyébként vérprofi módon) a fogamat akkor azt, hogy 1,5x annyi idő alatt készül el, azt betudom annak, hogy nincs asszisztense a fogorvosnak, ezért olcsóbb.
Rengeteg olyan dolog van a világon, amiből meg lehet ugyanazt kapni akár jelentősen olcsóbban is, csak racionalizáltak a kiadások, ezért lehet úgy is nyereséget termelni.
Van aki ezt képes tolerálni (azonak nem zsenánt bemenni a TESCO-ba nagybevásárlásra), és van aki a TESCO szótól is hány, csak az Osan és a Cora jöhet szóba, de még az se nagyon.
Én is észreveszem, hogy a TESCO-ban éjszaka a koszban járkálunk, és mindent ellep a kirakott áruk, göngyölegek áttekinthetetlen összevisszasága, de betudom annak, hogy a relatív olcsóságnak (na meg ne felejtsük el a 0-24 nyitvatartást sem, ami az én időbeosztásommal kész kánaán) ez az ára.
|
szomb. jún. 26, 2004 0:51 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
dredd63 írta: T68m írta: T68m írta: - aláaknázom a WC-t (és ezzel még sok ember rokonszenvét is elnyerem:))) Hát ezt a képzavart nem értem (de most már nem is akarom):roll: Tudod t68m, ha jól emlékszem te már régi motoros vagy itt a fórumon és - szintén csak ha jól emlékszem - nem voltál ilyen. Ezt sajnálom a legjobban. ... és itt be is fejeztem. Uff
1. WC a WCC-nek a közkedvelt neve, ahol a voda központja van. Westend City Center
2. nem értem mire mondod, hogy nem voltam ilyen???? Arra, hogy nem voltam következetes? Vagy arra, hogy nem voltam t-vesztel párti? Most se vagyok veszteles.
Nézd, én NAGYON nem kedvelem a vesztelt, de hogy jól csinálja azt elismerem. /mielött megkérded mi a "jól", az az elõfizetõi szám és a nyereségessége/ És azért nem kedvelem, mert ezt nem a ténylegesen kíváló ár/teljesítménynek köszönheti, hanem a felépített imidzsének, lehúzós árpolitikájának.
DE!!!! Itt most NEM ERRÕL, hanem a VODA reklámjáról van szó! Mit nem lehet azon megérteni, hogy szerintem /és mások szerint se/ nem etikus????
Ott egy "matematikatanár" kétségbe vonja azok /szó szerint értelemben/ matematika tudását /átvitt értelemben felfogóképességét/, akik nem a voda csomagját válasszák a relax helyett. Ez akkor sem lesz nálam etikus, ha az egész fórum csalódik bennem!
A másik, a voda tanára a matematikára hivatkozik, azonban aki eljutott a középiskoláig, az tud/hat/ja, hogy matematikailag almát és körtét nem lehet összeadni, sem összehasonlítani. Ezért is sántít minden "objektiv" összehasonlító reklám.
Majd ha a voda és a t-vesztel
- tornyok egy helyen lesznek, egyforma erõséggel sugároznak és egyforma terhelésük lesz;
- minden voda boltra jut egy vesztel /és fordítva/;
- egy lesz a készülékkínálatuk;
- egy lesz a szolgáltatáskínálatuk;
- az ügyfélhez való hozzáállásuk;
- számlázási rendszerük;
- stb., stb.
majd akkor lehet õket objektiv összehasonlítani.
|
pén. jún. 25, 2004 23:51 |
|
|
Macika
Moderátor
|
phallos írta: Akinek kulfoldre is ugyanolyan telefonalhatnekja van, annak azert ez megeri. Pl. relax 100 hoz vehetsz relax nemzetkozi 100 at es ugyanannyiert beszelsz kulfodlre, mint belfoldre. Tudod, erre egy pont jó sztori történt meg velem pár napja. Mert miről szólna a vita a hozzám érkezett ismerőssel is, hogy milyenek a Twestel Relax csomagjai. Az ürge egészen belemelegedett és hozza fel példának ugyanazt mint Te, hogy nemzetközi 100-as csomag hozzá, együtt verhetetlen a csomag! Kérdezte is tudom én, hogy milyen óriási lehetőséget jelent, hogy a külföldi nyaraláson is ugyanannyiért tudja hívni a család itthon maradt része a kint lévőket??? Nagyon nem akaródzott letörni a mosolyt az arcáról, de hát meg kellett tennem, felhomályosítottam, hogy ha külföldre utazik az illető, attól még nem lesz külföldi az itthoni száma. Mit mondjak, napokat öregedett az illető. Bár nem vagyok benne biztos, hogy elhitte. Ebből a szempontból a Voda nemzetközi tarifája sem ér egy hajítófát sem. Amennyire honfitársaink külföldi nyelvet beszélnek... Sajnos ez a magyar valóság. Azoknak jó buli, akik folyamatosan (esetleg munkakörükből adódóan is) használnak idegen nyelveket, állandó kapcsolattal rendelkeznek külföldiekkel, na meg annak a pár szerencsésnek is, akiknek külföldön élő magyar származású rokonaik vannak. A többieknek egykutya, mennyi az annyi. phallos írta: Es legyszives ne forgasd ki most a szavamat! Azt egy szoval sem mondtam, hogy jobb a RELAX. Csak azt hogy meg igy is van akinek jobb. Es ne gyere nekem, hogy nem az elofizu resze, mert mar hosszadalmas vitakat folyattunk igy is arrol, hogy elofizetesekhez tartozik-e az opcio, vagy teljesen kulon kezelendo. Es ne gyere azzal, hogy milliobol egy. Mert tudom, de nem erdekel. Azert nem, mert amiert felhoztam az nem az, hogy barmelyik szolgaltatorol mondjam, hogy most ez jobb, vagy az. Bevallom, ebből az egész bekezdésből nem értek semmit. A szavakat ismerem, de nem áll össze értelmes szöveggé. Ez lehet, hogy az én bajom... phallos írta: Tisztaban vagyok vele, hogy aki belfodre hasznalja es jo a RELAX annak sokkal jobb a a voda csomag. Akkor itt álljunk meg! Miről is beszélünk? phallos írta: Ezt magyarazom! Irjak az emberek a sajat velemenyuket, es csak azert mert nem passzol a kepbe mindenki nekiugrik. Azzal nincs gond ha valaki olyan hulyesegeket ir, hogy loptak az otletet, es ezert belekotnek. De ha nem trivialis dolgokrol van velemenye, abba szinte csak akkor kotnek vele, ha vodat kritizalja. Nézd, ha valakinek a saját tapasztalaton alapuló saját véleménye van, akkor minden esetben meghajlok előtte. Ezért tisztelettel megkérdezném, van-e Vodafone előfizetésed? phallos írta: Pontosabban azt, hogy a reklam nem etikatlan, de azert van kifogasolni valom. Nem ugyanaz. A reklámban? phallos írta: "Na, akkor ha elmagyaráznád, hol is van a szövegben az, hogy bárki is hülye? Vagy hol van ebben sértő megjegyzés bárkire is nézve???"
Azt akartad hogy a hulye szora mutassak ra. Ez a szavak kiforgatasa, nem az hogy magyarazzam el hogy szerintem miert utal a reklam arra amire en gondolom.
Kiemeltem, hátha így már tovább látsz a hülye szónál.
|
pén. jún. 25, 2004 21:59 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Jaja, nagyon offban vagyunk.
A reklám nem etikátlan (a szavazás szerint a többség így gondolja), hanem bárgyú, gagyi, lassú.
|
pén. jún. 25, 2004 21:06 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Srácok!
Miért köt ki rengeteg topic ilyen parttalan vitákban? Aki anyázni akar, az küldjön PÜ-t, vagy mailt, senkinek semmi köze ahhoz (és valszeg nem is kíváncsi rá), hogy mások két sorból hogyan képesek egy teljes pszichológiai-emocionális-viselkedés-intelligencia és észbeli jellemképet felállítani a másikról!
Ha megszámolnánk, a Fórum legalább felét biztosan az ilyen HSZ-ek töltenék kis és egy kicsit már unalmas olvasni, mert semmi köze a témához!!
SZVSZ a reklám nem etikátlan, csak valahogy olyan bárgyú, mint a Voda reklémok általában (Vitamax Duó főleg!) Ez az én véleményem, senkire nem kívánom az én látásmódomat ráerőltetni, de akinek mégis baja van ( még ezzel is...), az támadjon nyugodtan...
Phallos, jellemben vészesen emlékeztetsz Westikére (régebbi tagok még emlékeznek, az tuti ), csak kicsit máshogy csinálod...
ON!
Üdv!
|
pén. jún. 25, 2004 20:49 |
|
|
phallos
ezüst tag
|
Sverige: is:) Masik alternativa a kovetkezo sorban...
Soma01: akkor jobb, ha kulfodre es belfodre is akarod egyarant hasznalni. Reszletek lejjebb Macika
szekciojaban:))
Meggyle: azert nem emlegetjuk pl. a tererot, mert, akkor minden vodat legjobbnak
tarto jon, hogy: "Na így legyen 5ösöm a lottón, hogy amikor kifogyunk az ellenérvekből akkor jön a térerő. "
Teljesen felesleges maganvelemenyt mondani, mert az ha a voda ellen szol, nem elfogadhato,
amig gyakorlatilag nincs, muszeres meressel alatamasztva. Ellenkezo esetben nincs gond, mert
maganvelemenyt miert ne mondhatna barki ugye? Szoval kovetkezetessegnek a nyomat sem latom.
dredd:
Nem vagyok RELAXos.
Ezert a te eseted nem hasonlithato az enyemhez.
En a topik cime altal megfogalmazott kerdesre probaltam meg objektiven valaszolni,
es nem a sajat erzelmeim vezereltek.
Ami viszont idegesito valoban az a forumon eluralkodo vodat a sajat gyerekukkent
vedo emberek vagdalkozasa.
"Arról pedig senki nem fog tudni meggyőzni, hogy ne tekintsem a mostanra már totálisan melegbugyi-rózsaszínbe
burkolt országunkat ellepő T-Mobile kampányt egy gigantikus parasztvakításnak!! Kedves phallos és t68m
barátaim... igazából ez az, ami undorító, csak ti nem veszitek észre. "
Kedves dredd, es mi a topik cime? Na latod! Te az elso HSZemben tett etikatlan/nem etikatlan
velemenyemen kivul mar csak ezt nem vetted eszre.
Macika
"Nem hiszem, hogy számokkal leírt tényeknél van bármi lehetőség érzelmekre."
Probald meg egysegkent ertelmezni a szoveget. Ne egy mondatot ragadj ki.
Az erzelmi megiteleseid, a formumon torteno tevekenysegedre nyomja ra a belyeget.
"Vili hát. Eddig is az volt.
Engedelmeddel ezt a bekezdésedet elrakom ínségesebb időkre, amikor hajthatatlan
TWestel hívők arról győzködnek, hogy nem a Vodának köszönhető, hogy már nem
100 Ft körüli percdíjak vannak. "
Ha meg eddig is tudtad, akkor csak szimplan rosszmajuskodas volt az hogy nem
hiszed el nekem, hogy orulnek a szolgaltatom megszorongatasanak.
Vagy egy jopofizo szimpla lejaratas.
Termeszetesen elrakhatod, es ha erre valamikor is sor kerul, majd
rajossz hogy milyen nagyot tevedtel, es az emberek nagyresze akiket Te itt
hajthatalan Tweszteles hivonek titulalsz, objektiven gondolkozo ember,
akiknek csak annyi a bajuk, hogy velemenyuk, szokasuk, stb. nem egyezik
meg az itt jelenlevo fujjolo nagy tobbseggel.
"Tényleg?
Mondd már el, hogy ha mindkét csomag minden irányban azonos tarifát ad, akkor milyen ok miatt lehet a 40%-kal
drágábbat választani?
Tényleg olvasd már el független kivülállóként, mekkora zöldésgnek hat ez így leírva!!! "
Fuggetlen kivuallokent is elolvastam. Semmi zold. Ugyanolyan sotet betuk vilagos alapon.
Komolyra forditva, amit Te leirtal az valoban zoldseg, amit en az nem.
Amit Te leirsz az tipikus peldaja annak hogy elobb nezed butanak az embert, hogy azt sem tudja
mit ir, minthogy feltetelezned rola hogy tudja, hogy mirol ir.
Akinek kulfoldre is ugyanolyan telefonalhatnekja van, annak azert ez megeri.
Pl. relax 100 hoz vehetsz relax nemzetkozi 100 at es ugyanannyiert beszelsz
kulfodlre, mint belfoldre.
Es legyszives ne forgasd ki most a szavamat!
Azt egy szoval sem mondtam, hogy jobb a RELAX. Csak azt hogy meg igy is van akinek jobb.
Es ne gyere nekem, hogy nem az elofizu resze, mert mar hosszadalmas vitakat folyattunk
igy is arrol, hogy elofizetesekhez tartozik-e az opcio, vagy teljesen kulon kezelendo.
Es ne gyere azzal, hogy milliobol egy. Mert tudom, de nem erdekel.
Azert nem, mert amiert felhoztam az nem az, hogy barmelyik szolgaltatorol
mondjam, hogy most ez jobb, vagy az. Tisztaban vagyok vele, hogy aki belfodre hasznalja
es jo a RELAX annak sokkaljobba a voda csomag.
Amiert felhoztam az csak az volt hogy lasd sok ember "koztuk Te is" ha valaki
mast mond, inkabb lehurrogja az illetot, ahelyett hogy kerdezne elobb.
A szemelyeskedesert elnezest kerek. Nem annak szantam.
Szerencsetlen modja volt az objektivitasodrol alkotott velemenyemnek.
"Mondd már meg, melyik szolgáltatómat védjem érzelmi alapon?
A Pannonomat, a Twestelemet, vagy a Vodámat? Ennyi előfizetésem van!!! "
Egyiket se vedd erzelmi alapon. Legyel objektiv.
"Én vagyok az oka? Mit tehetek azért, hogy változás legyen??? Megteszem! "
Nem Te. Te es a hasonlo mercevel rendelkezo emberek.
Azt hogy egyenlo elbiralassal szemleld mindegyik oldal irasat.
Ha barmelyik szolgaltatorol valakinek rosz velemenye van, az nem biztos
hogy azert van, mert szidni akarjak. Mert ha a vodat szidja valaki
azt eleve elkonyveled vodautalonak. Igy a velemenyet sem fogadod el.
De ha valamelyik masikat, akkor egyszeruen elfogadod az ember velemenyet.
Nincs egyensuly a kulonbozo hozzaszolasok megiteleseben.
"Debizony, legutóbbi hozzászólásomban pont azt írtam, hogy SAJÁT VÉLEMÉNYT
várnék és nem az ismerős ismerősétől szerzett 'vagy igaz vagy nem' információkat. "
Ezt magyarazom! Irjak az emberek a sajat velemenyuket, es csak azert mert
nem passzol a kepbe mindenki nekiugrik. Azzal nincs gond ha valaki olyan
hulyesegeket ir, hogy loptak az otletet, es ezert belekotnek.
De ha nem trivialis dolgokrol van velemenye, abba szinte csak akkor
kotnek vele, ha vodat kritizalja.
"Te nem azt írtad, hogy szerinted sincs etikai kifogásolnivaló a reklámban? Mert akkor Te is tökös legény vagy!!!
Pontosabban azt, hogy a reklam nem etikatlan, de azert van kifogasolni valom. Nem ugyanaz.
"De tudod mit? Szóból ért mindenki! Meg lehet próbálni ÉSZÉRVEKKEL MEGGYŐZNI a másik tábort! Hidd el, az
érzelmeknél sokkal-sokkal többet ér a TÉNYEK közlése. "
Csak egy olyan kerdesben, hogy etikus e vagy nem etikus, a tenyek azt mutatjak hogy etikus
de ha azt mondom, hogy egyertelmuen utalnak arra, hogy a relaxot valasztok "hulyek" akkor
Te is elkezdesz a szavakon lovagolni szovegreszletet masolgatva, hogy: "Na mutassam meg hol van
a hulye szo". Namost ezek utan?
"Nem nehezményeztem a hülye szó használatát egyáltalán. Kár, hogy nem értetted meg, amit írtam.
Azt kívántam volna megtudni, hogy ki hol tudja belemagyarázni, hogy sértő a TWestelesekre, Pannonosokra nézve ez
a pár mondat. "
eppen hogy megertettem (idezet toled):
"Na, akkor ha elmagyaráznád, hol is van a szövegben az, hogy bárki is hülye? Vagy hol van ebben sértő megjegyzés
bárkire is nézve???"
Azt akartad hogy a hulye szora mutassak ra.
Ez a szavak kiforgatasa, nem az hogy magyarazzam el hogy szerintem miert utal a reklam arra amire en gondolom.
"Azt hiszem, kezdem érteni. Mindenki buta, aki nem szerette a matekot? Mindenki buta, aki hadilábon állt a
matekkal az érettségin? De ezt ki mondja?"
Nem akarom a kezdeti lelkesedesedet letorni, de meg egy kicsit gondolkozz rajta.
Meggyle
egy kicsit vitatkoznek. Azert annyira nem vagyok westelfan, latom a rossz oldalukat is
es elismerem masik szolgaltato pozitiv dolgait is. Es csak azert mert mas okokbol
megsem azt valasztom, meg nem szidom.
De valo igaz, ket kulon csapat vagyunk. Ami nem baj.
Nokian
Hehe... jo vicc. Nem tudom Nokian mi a velemenyed azokrol az "mindenbe beleirunk" hosszaszolokrol
akik tudatlansagukbol kifolyolag azt mondjak masokrol, hogy egy-ket HSZes es ez alapjan minositik?:))
Erre gondoltal?
Macika, koszonom az infot es a megerositest!
Bocsanat a hosszu HSZ ert, de mire befejeztem, megint irt valaki, mire arra valaszoltam
megint... stb. UGYHOGY MAGATOKNAK KOSZONHETITEK!!! ))
|
pén. jún. 25, 2004 20:47 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Meggylé írta: Phallos egy westelfan, én egy vodafan vagyok. Két csapat.
Ám bármelyikünkből lenne Westelfan, ha olcsóbb/azonos árakat adna a Vodával.
Mint azt már sokszor leírtam, igenis a legjobb minőségű szolgáltatást a Twestel nyújtja Magyarországon. És ezt meg kell fizetni.
Ám botorság lenne azt hinni, hogy ugyanazt a beszédszolgáltatást nem lehet kicsivel több, mint a feléből kihozni még mindig nyereséggel.
Mint már írtam, aki a Meinlbe jár 1,5x-es áron vásárolni, mert az, hogy ő a rangosság érzetét kapja attól, hogy mindenért többet fizet ki, mint az oly proli TESCO-ban, azt meg kell érteni. Neki arra van szüksége, hogy összesúgjanak a háta mögött, igen, ő f.sza csávó, nem foglalkozik az árakkal. Van akinek meg az kell, hogy az 5 fős családját el tudja tartani a picike fizetésből.
Az emberek igenis hajlamosak arra, hogy bizonyos dolgokban kompromisszumot kössenek olcsóbb hozzájutás reményében. Ezért vannak akik a TESCO-ban vásárolják meg ugyanazt, mint máshol vennének, de eléggé zsúfolt, átláthatatlan körülmények között, ezért hordok én is II. osztályú Mustang nadrágot (állítólag valahol látszik egy kis szálhúzódás benne, én még a rajz alapján sem találtam meg rajta) 16e helyett 10e-ért, és ezért vesznek az emberek Vodafone-t TWestel helyett.
Aki úgy gondolja, hogy neki a mobiltelefonálásba nem fér bele semmilyen kompromisszum, az nem vesz Vodát. Ennyi.
Ő viszont megfizeti az árát, és kap minőséget, kiszolgálást (olyakor kis átverést is azt azértt lássuk be, pedig pont az önmagára leginkább igényes szolgáltatónak kéne vigyáznia erre!)
Emiatt nem szükséges egyik tábornak sem meggyőznie a másikat.
|
pén. jún. 25, 2004 20:37 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Csak ismételni tudom önmagam.
Mindenkinek más számít. A reklám megelőzte önmagát, de mára már aktuális.
Nekem sem a tmobile, sem a pgsm nem tudna olyat kihozni, hogy őket válasszam.
Más meg fordítva.
A tmobile a relax reklámjában palira veszi az embereket, egy hatalmas átveréssel. Ez sz.r ügy. Sz.rabb mint a voda reklámja.
Phallos egy westelfan, én egy vodafan vagyok. Két csapat.
|
pén. jún. 25, 2004 20:24 |
|
|
dredd63
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 162 Tartózkodási hely: Budapest
|
T68m írta: 2. nézd, ha TE lehülyézel engem, akkor én legfeljebb vissza, s akkor kvittek vagyunk. De ha egy szolgáltató teszi ezt a TV képernyőjéről, nap, mint nap.... Nem tette. T68m írta: - aláaknázom a WC-t (és ezzel még sok ember rokonszenvét is elnyerem:))) Hát ezt a képzavart nem értem (de most már nem is akarom):roll: T68m írta: - messzire elkerülöm a szolgáltatását; Kizárólag a saját pénztárcáddal cseszel ki, a szolgáltatóval meg akárki mással nem T68m írta: Tudod, ez eléggé visszataszító, hülye vagy fiam, ha mást választasz, de én olyan nagylelkű vagyok (és te olyan hülye vagy), hogy megengedem, hogy nálam légy előfizető (ha már ennyire hülye vagy) Megsértődsz vagy nem, de szerintem ez kőkemény demagógia. T68m írta: 3. az persze a te dolgod, hogy ezek után /mellett/ rohantál a vodához.
Naná.... erre vártam régóta!
Tudod t68m, ha jól emlékszem te már régi motoros vagy itt a fórumon és - szintén csak ha jól emlékszem - nem voltál ilyen. Ezt sajnálom a legjobban.
... és itt be is fejeztem.
Uff
|
pén. jún. 25, 2004 20:12 |
|
|