|
Szerző |
Üzenet |
asdf_
gyémánt tag
|
Kotve hiszem, hogy nokia sajatossag lenne, hogy a lancolt sms rovidul. Amennyiben mas telorol elkuldve a 3*160 karakter egyutt atmegy, es a telo magatol felismeri, hogy melyik melyikhez tartozik /nem erkezesi sorrendbol varial!/, akkor megigerem, h itt a szobam kozepen lemegyek hidba
Unicode-ot azt nekem nem kell emlegetni, azt ismerem, mint a rossz penzt
Mindegy, nem ragom a gumicsontot, mert nem tudom aterezni az sms-ezok lelkiproblemajat, leven havonta kb 1-2 sms-t kuldok, es az is belefer /vagy belezsugoritom / a 160-ba.
|
kedd jún. 29, 2004 21:35 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Landsmann: Ne a mobilforumosokbol indulj ki! Az emberek nagy resze birka modjara koveti a divatot. Kerdezd korbe a nem mobilos erdeklodesu ismeroseidet, es meg fogod latni, hogy azok kozul, akik valamelyik markara eskusznek, 10-bol 9 tovabbra is a Nokiat fogja isteniteni... Azert csokken a Nokia reszesedese, mert nott a nem biztos valasztok aranya. Szvsz.
|
kedd jún. 29, 2004 21:33 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Száz szónak is egy a vége:
Akinek nem kell, NE VEGYE MEG!
|
kedd jún. 29, 2004 21:32 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
tudod, nekem nem fáj, mert nincs nokijám, de azért azt te is kiszámolhatod, hogy ezzel kb 3%-os sms forgalomnövekedést idéztek elõ - szándékosan -, s ezért nyilvánvalóan jobban szeretik õket a szolgáltatók.
Mint ahogy Bill Gatest se véletlenül szeretik a számítógépgyártók.
szal, a nokija olyan rendes a vevõihez /lásd még unicodos sms-t/, hogy simán megvágja õket, csakhogy egy kicsit nagyobb extraprofithoz jusson.
A már egész más kérdés, hogy ha valaki egy kérdéshez így áll hozzá, hogy mit számít a hossz, a memória, a forgalomnövekedés, akkor ugyanígy áll a többi dologhoz is!
|
kedd jún. 29, 2004 21:22 |
|
|
Vendég
|
Talán nem véletlenül csökkent a Nokia piaci részesedése. A felhasználók végre rájöttek, hogy nem kell az, amit egy gyártó rájuk erőltet, a felhasználóik igényeit teljesen semmibe véve. Túlságosan el volt szállva a Nokia magától, úgy is fogalmazhatnék, nagyképű lett. Azt hitte, minden gyártó majd az ő technikai újításait fogja követni. Hát, nem jött be. Elég ha csak a 70 karakteres SMS-re, vagy a katasztrófális MMS-kezelésre gondolunk. (oldalidőzítés, hangok, több oldal) Ugyebár kénytelenek voltak behódolni, rájöttek az MMS szabványuk egy nagyrakás az, ami. De olyan nagynak tartották magukat, hogy a főbb szaványok megtárgyalására el sem mentek, mondván, úgy is az ő szabványukat fogják követni, miközben a többi gyártó leült és lefektették a főbb szabványokat. Ez sem jött be. Cserébe elég sok vásárlót vesztettek. Jó lapáttal rátett még az infra és a BT inkompatibilitása is ahhoz, hogy odáig jusson a Nokia, ahova jutott.
Igazság szerint én ezt a "bukást" úgy másfél, két évvel korábbra tettem magamban.
Jónéhány, gyakorlatilag nem sokat érő funkciókkal (pl. cserélhető operátor logó, előlap) húzták el a mézesmadzagot a vásárlók előtt, akik rá is ragadtak mint a légy. Néhány hétig talán még érdekes is volt, de aztán látták a vásárlók, hogy bizony jónéhány, más márkában már alapfelszereltségű funkciók évek óta beépítenek, míg a Nokiákban hiányzik. (pl.automatikus billentyűzár, időmérő funkció beszélgetés közben) Persze ezeket idővel pótolta, de mindig maradt hiányosság. Több típus jött ki egymástól minimális különbséggel, kevés típusszámeltéréssel. Ez számomra mindig a toldás-foldást testesítette meg. (pl 3510i)
Nem volt számomra szimpatikus a Nokia sosem, bár ez gondolom az írásomból is látszik. Általában a nagyon istenített dolgokat nem szeretem. Ha 100 emberből 90 azt mondja egy filmre, nagyon szuper, na, az akkor nekem biztos nem fog tetszeni. Sajnos, vagy szerencsére ezek nekem tényleg bejönnek.
Igaz hogy nekem is van a birtokomban egy Nokia. Egy 5110-es. Ezt tartom az utolsó, érett Nokia típusú készüléknek.
|
kedd jún. 29, 2004 21:19 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
T68m írta: aha, szal karaketeresen írja le, hogy "itt még nincs vége az üzinek, jön majd egy folytatás...", ezért nem elég neki 3x1 karakter???? Ha még üzenetazonosítót is akar, akkor 3x2 karakter, ami még mindig k***a messze van a 21-től!
Na most kepzeld el, hogy igen. A jelek szerint uzenetenkent 7-8 karakterbe faj ez (most haljunk bele. Ha valakit ennyire, de ennyire tonkretesz lelkileg ez, akkor irjon meg 3 db. 160 karakteres sms-t kulon es legyen nedves a gatyaja, hogy most 21 karakterrel tobbet irhatott /. Doksim nincs rola. Viszont van egy accopmlirol erkezo hosszu sms-em /ez tok mas elven mukodik, itt mar valami 52-karakternel vag:
Elso sms-ben ez jott: Lmsg&-23-2-1 majd az uzenet elso 52 karaktere
Masodik sms: Lmsg&-23-2-2 es a maradek.
|
kedd jún. 29, 2004 20:52 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1304 Tartózkodási hely: Buda-neha Gyorskocsis utca
|
pampika írta: K.Zolee írta: ` kadban gumikacsaval jatszo narkos dilettans barmok` Nekem tetszett az a reklám! Ami nekem fő bajom,az a naptár a 3650-ben.Túl egyszerű.A 6610,6310i-ben is volt asszem 5 féle típusú bejegyzés.Ebbe van 3 fajta:Anniversary,Memo,Meeting.Vagyis,ha riasztást is akarok,akkor csak a meeting van.Az anniversary ugye évenként ismétlődik.De az idegesít,hogy egy már elmúlt bejegyzésnél nem tudok beállítani egy,az aktuális időnél korábbi időpontot risztás idejének,mer "az idő már elmúlt".De ha egyszer én módosítani akarom a bejegyzés tartalmát,vagy a riasztás idejét,akkor miért nem tehetem meg??
ha men vazze ez nokija:-) 5 dologban fejlesztenek 15ben hatra lepnek... ennyi valamit vmiert... ne hogy ma a narkos dilettans gumikacsasnak vmi orome legyen a heroinon kivul:-) tuti a nokia a kolumbiai drog kartellel kapcsolatban all... es arra epitenek hogy az ember felhuzza magat a nokijaja hulyesegen akkor anyaghoz nyul hogy lehiggadjon:-)
|
kedd jún. 29, 2004 19:50 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
K.Zolee írta: ` kadban gumikacsaval jatszo narkos dilettans barmok`
Nekem tetszett az a reklám!
Ami nekem fő bajom,az a naptár a 3650-ben.Túl egyszerű.A 6610,6310i-ben is volt asszem 5 féle típusú bejegyzés.Ebbe van 3 fajta:Anniversary,Memo,Meeting.Vagyis,ha riasztást is akarok,akkor csak a meeting van.Az anniversary ugye évenként ismétlődik.De az idegesít,hogy egy már elmúlt bejegyzésnél nem tudok beállítani egy,az aktuális időnél korábbi időpontot risztás idejének,mer "az idő már elmúlt".De ha egyszer én módosítani akarom a bejegyzés tartalmát,vagy a riasztás idejét,akkor miért nem tehetem meg??
|
kedd jún. 29, 2004 16:00 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1304 Tartózkodási hely: Buda-neha Gyorskocsis utca
|
T68m írta: asdf_ írta: Es mit gondolsz, a lancolasi informaciot az ujjabol szopja ki a telefon? Amennyiben irsz egy 160 karakteres uzit, az 160 karakter. Amennyiben egy 161 karaktereset, akkor az elso uzenetben elmegy kb. 156 betu az iromanyodbol + 4 karakter lancolasi info, a masodik sms-ben meg mondjuk a maradek 5 betu, es +3 karakter lancolasi info. Ezert hadd ne a nokia legyen mar a hibas ) Szinten az tudom mondani, mint elottem. Vasarlas elott tajekozodni. Ha elotte tudod, hogy 1-2 napot megy csak, akkor siman nem kell megvenni. Ugyanugy, mint ahogy en se vennek meg soha a budos q eletben egy olyan telefont, amely kikapcsolva nem ebreszt. Az ilyen automatikusan elvagta magat nalam, lehet a vilag legjobb telefonja is, a legszebb kijelzovel, de eleg egyetlenegy hulye tulajdonsag, ami piros lapot er... aha, szal karaketeresen írja le, hogy "itt még nincs vége az üzinek, jön majd egy folytatás...", ezért nem elég neki 3x1 karakter???? Ha még üzenetazonosítót is akar, akkor 3x2 karakter, ami még mindig k***a messze van a 21-től! a lemerüléssel kapcsolatban pedig van egy olyan, hogy készenléti idő. Ebből szoktak tájékozódni a vásárlók, mivel a NOKIJA EZT ADJA MEG HIVATALOSAN! és az 5510-nél nem 24-36 óra szerepel ebben a rovatban. Messze a nokija szokott a legnagyobbat hazudni készenléti idő tekintetében is. Mert azt ugye elég ciki lenne leírni, hogy drágák is vagyunk, hibásak is és hamar lemerül az akkumulátorunk - amit egy év után, amúgyis el lehet dobni.
Akkumulátor-üzemidõk
Akkumulátor Kapacitás Beszélgetési idõ Készenléti idõ
BL-5C 850 mAh max. 3-5 óra max. 150-300 óra
ez a 6230e also hangon azt a 150 orat hol teljesiti?
|
kedd jún. 29, 2004 15:45 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
asdf_ írta: Es mit gondolsz, a lancolasi informaciot az ujjabol szopja ki a telefon? Amennyiben irsz egy 160 karakteres uzit, az 160 karakter. Amennyiben egy 161 karaktereset, akkor az elso uzenetben elmegy kb. 156 betu az iromanyodbol + 4 karakter lancolasi info, a masodik sms-ben meg mondjuk a maradek 5 betu, es +3 karakter lancolasi info. Ezert hadd ne a nokia legyen mar a hibas ) Szinten az tudom mondani, mint elottem. Vasarlas elott tajekozodni. Ha elotte tudod, hogy 1-2 napot megy csak, akkor siman nem kell megvenni. Ugyanugy, mint ahogy en se vennek meg soha a budos q eletben egy olyan telefont, amely kikapcsolva nem ebreszt. Az ilyen automatikusan elvagta magat nalam, lehet a vilag legjobb telefonja is, a legszebb kijelzovel, de eleg egyetlenegy hulye tulajdonsag, ami piros lapot er...
aha, szal karaketeresen írja le, hogy "itt még nincs vége az üzinek, jön majd egy folytatás...", ezért nem elég neki 3x1 karakter???? Ha még üzenetazonosítót is akar, akkor 3x2 karakter, ami még mindig k***a messze van a 21-tõl!
a lemerüléssel kapcsolatban pedig van egy olyan, hogy készenléti idõ. Ebbõl szoktak tájékozódni a vásárlók, mivel a NOKIJA EZT ADJA MEG HIVATALOSAN! és az 5510-nél nem 24-36 óra szerepel ebben a rovatban. Messze a nokija szokott a legnagyobbat hazudni készenléti idõ tekintetében is. Mert azt ugye elég ciki lenne leírni, hogy drágák is vagyunk, hibásak is és hamar lemerül az akkumulátorunk - amit egy év után, amúgyis el lehet dobni.
|
kedd jún. 29, 2004 15:38 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Idézet: hosszú SMS írásakor nem 3*160 azaz 480, hanem csak 21-el kevesebb, 459 betű fér el az üzenetben; Es mit gondolsz, a lancolasi informaciot az ujjabol szopja ki a telefon? Amennyiben irsz egy 160 karakteres uzit, az 160 karakter. Amennyiben egy 161 karaktereset, akkor az elso uzenetben elmegy kb. 156 betu az iromanyodbol + 4 karakter lancolasi info, a masodik sms-ben meg mondjuk a maradek 5 betu, es +3 karakter lancolasi info. Ezert hadd ne a nokia legyen mar a hibas ) Idézet: normál használat mellett a készülék akkumulátora egy nap alatt lemerül;
Szinten az tudom mondani, mint elottem. Vasarlas elott tajekozodni. Ha elotte tudod, hogy 1-2 napot megy csak, akkor siman nem kell megvenni. Ugyanugy, mint ahogy en se vennek meg soha a budos q eletben egy olyan telefont, amely kikapcsolva nem ebreszt. Az ilyen automatikusan elvagta magat nalam, lehet a vilag legjobb telefonja is, a legszebb kijelzovel, de eleg egyetlenegy hulye tulajdonsag, ami piros lapot er...
|
kedd jún. 29, 2004 15:08 |
|
|
Vendég
|
nyuszy-nak igaza van, meg még a sok-sok embernek aki ezt írta. Ha nem tetszik nem kell venni. Nem akarok most itt okoskodni, de a 6600-dnál is azt mondtad uccsó Nokia, és a következő más lesz, sőőőt, egy GX30-ra (vagy 20-ra) akartad cserélni. Más okosat nem tudok mondani.
Ok, holnap elkéren havernő 5510-ét és megnézem. Mindettől függetlenűl előre mondom, hogy elhiszem ezt neked, főleg a SW-es hülyeségeket. De engem nem érintettek ezek, mert nekem egyetlen alsókategóriás Nokiám volt, az pedig a 3210 volt. És ez megint egy olyan teló, ami példa lehetne ide. Ázsiában motorral szerelték, Mo-n tuningolni kellett hozzá. Ez van!
Ha nem tetszik, vegyél mást, de szerintem felesleges a 627. topicot megnyitni ugyanarról!
|
kedd jún. 29, 2004 14:08 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
K.Zolee írta: mas az a 8 ember tegye a szivere a kezet aki az igenre szavazott: es igy kerdezem meg biztos elviselnetek azt, hogy vesztek egy 6230ast a Mobil Ask tol 115 ezer ft ert egy 6230ast es nem megy rendesen az MMC keveset bir az akkuja stb... es kozlik hat sajnos ez ilyen b.a.s.z.u.n.k barmit is tenni tessek igy hasznalni ha meg sokat agall az illeto felkuldi garis javitasba a kozponti szervizbe es kozlik hat ez sajnos be volt azva gari repul... es elhajtanak a busba. mer ha sorozatban veletek tortenne ez nem hiszem hogy kompromisszumot kotnetek... biztos ez a jo hozza allas szerintetek?
Jelentem, én voltam az egyik
Én bizony így gondolom.
A dolog nagyon-nagyon egyszerű: én nem szeretem a Nokiákat. Egyszerűen nem jönnek be, ráadásul az általad is említett hibákat is kifogásolom. És? Most mit hőbörögjek? Azt hiszem, az egyetlen helyes lépés az az lehet, amit én ttem: nem tetszettek a Nokiák, így nem vettem Nokiát.
Azóta nem kell magamat ilyesmiken idegesítenem.
Teljesen értelmetlen szélmalomharcot kezdtél el, úgysem fog a Nokia a te két szép szemedért dollármilliókat bukni, hogy hónapokig teszteljen.
Ráadásul nem is tartom teljesen jogosnak az aggályaidat. Ha jól tudom, te nem az a suttyó paraszt vagy, aki semmit nem tud a telefonokról, csak bemegy a bemutatóterembe, és az ott látottak alapján választ. Ha rászánnál egy kis energiát, hogy a telefon megvásárlása előtt utánanézz a tapasztalatoknak a neten, máris el tudnád dönteni, hogy kell-e így a telefon. Ha meg igen, akkor ne reklamálj!
Vagy ha mégis reklamálsz, ne vegyél több Nokia telefont, mert a következő sem lesz jobb
|
kedd jún. 29, 2004 13:41 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
kukacwap írta: ...és nem tapasztaltam olyanokat amiket írtok.
csak arra kérnélek, ha kezedbe kerül egy 5510-es, akkor probáld ki az általam felsoroltakat, s írd meg légyszi, hogy melyik nem helytálló!
(más nokijákról is tudnék ennyit írni)
|
kedd jún. 29, 2004 13:35 |
|
|
Vendég
|
Gondolom KZ arra gondoltál, hogy aki nem-mel szavazott az tegye a kezét a szívére.
Nézd, én elhiszem hogy csalódott vagy, de én ilyet sose, ismétlem SOSE tapasztaltam, amit ti írtok!!! Vannak hibák, hol nincsenek, de azokról tud az ember (pl.: nincs hot-swup). De ezt az MMC-s dolgot azért én megvizslatnám kicsit közelebbről.
MMC/SD-k kompatibilitása MINDIG is gond volt. eszközök között is, ha átviszed, sok azt mondja hogy nincs megformázva, ezért nem fogja elolvasni. És bizony vannak memkarik amit nem olvasnak el, de ez benne van szerintem a használatiban, hogy csak eredeti Nokia terméket használjon a készülékhez. Most írjam azt, hogy ez van? nem írom, mert Te is tudod. Ha visszatérsz valamelyik régi telódhoz, lehet jobban jársz. Én maradok a 7650-nél és a következő is 90% hogy nokia S60-as lesz, mert nekem MEGFELEL és nem tapasztaltam olyanokat amiket írtok. Egyedül a mozgó, lötyögő akkut. Azt viszont megoldotta az ember a papírkával. A kijelző hibás 8210-em is volt, de használtan vettem. Ráb*sztam. Ennyi. De nem fogok hápogni senkinek.
|
kedd jún. 29, 2004 13:22 |
|
|
celofank
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 211 Tartózkodási hely: Miskolc
|
kmf írta: A 6600-ban sose lesz MIDP 2.0, pedig midenhova az van irva, hogy van benne! Elkeszult az utolso sw, es MIDP 2.0 sehol!
KMF
6600 MIDP 2.0 tartalmaz.
http://java.sun.com/products/midp/whatsnew.html
Itt van leírva ,hogy mik az újdonságok a MIDP 1.0-hoz képest.
|
kedd jún. 29, 2004 13:14 |
|
|
Tombike
arany tag
|
K.Zolee írta: T68m írta: a nokija úgy **** ahogy van! Az összes nokijámban volt szoftverhiba, nézzünk egyet, pl. az 5510-est:
FM rádiója – jó rádió térerősség mellett is – örökké elveszti a sztereó jelet;
a beépített FM rádióból való felvételben sípoló hang van /valószínűleg a pilot jel és a mintavételezési frekvencia különbsége/;
a beépített FM rádióból való felvételben, a nagy dinamikájú hangok - pl.: dobütés - "nyávognak";
rövid a felvételekhez rendelhető cím és előadó mezők hossza;
a felvételekhez rendelt címet és előadót nem lehet utólag módosítani;
felvételek után a "mentés" és a törlés indokolatlan hosszú ideig tart, ráadásul ilyenkor az FM rádiót is lekapcsolja a telefon;
felvételkor a fülhallgatóban a hangerő megnövekszik;
a törlés funkció nem elérhető, ha az FM rádió vagy az MP3 lejátszó be van kapcsolva;
maximális hangerő mellett is gyenge az FM rádió és MP3 lejátszó hangja a fülhallgatóban;
hosszú SMS írásakor – néha – a fogadó – 3310, 3330, 5510 – készülékeken az SMS helyett az "Üzenet nem jeleníthető meg" szöveg jelenik meg. Az ilyen üzeneteket ha a készüléken elmentem, akkor az elmentett változatott szintén nem lehet megnézni;
SMS írásakor nem lehet soronként csak karakterenként léptetni, ami hosszú SMS-nél kifejezetten zavaró;
hosszú SMS írásakor nem 3*160 azaz 480, hanem csak 21-el kevesebb, 459 betű fér el az üzenetben;
ékezetes betűket nem lehet SMS-ben küldeni, illetve elmenteni;
az ékezetes betűk a szükséges 1 max. 2 karakter helyett 4 karakter foglalnak el!
normál használat mellett a készülék akkumulátora egy nap alatt lemerül;
a fejhallgatón lévő gombra - gyakran - csak a gomb többszöri megnyomására vált FM rádiót;
USB csatlakozó fedéltől nem lehet rendesen csatlakoztatni az USB kábelt;
nincs hozzá DOS/LINUX MP3 áttöltő driver/program;
a hozzáadott programmal csak trackenként lehet a CD-t beolvastatni, időtartam szerint vagy egyben az egészet nem;
a nokija hivatalos válasza minderre:
igen, pontosan ennyi!
a nokija a hülyéknek gyárt telefont, s azok meg is veszik. teljesen egyet tudok ezzel erteni... hasonloak a 8310re is igazak... de a 6600 is egy szep darab... olyan lassu hogy egy T28as becsuletere vallna... mondjatok meg hogy van az hogy infran kimenteni 6600bol a kepeket 20 db felett majd 1 oraba es rengeteg kinlodasba kerul? nincs adatkabel, nincs kartyaolvaso ami rendesen mukodne... marad infra es bt... bt es a nokia kapcsolatat ne fejtsuk...
Talán most egy megkovezest vallalok, de legyen
Soha nem voltam Nokia fun, de a 6600-asomat nem cserelnem semmire. Igenyeimet kielegiti, ja es a szerviz is korrekt volt, leszamitva a Club nokias ket napbol egy het let.
Vitatkoznek, hogy 20 kép egy ora. Cserelj portot, vagy alitsd be az atviteli sebesseget. Hetvegen DH versenyen voltunk 120 felvetelt plusz apri klippeket keszitettem. 10 perc max hagsulyozom max 10 perc alatt atmentek a gepemre az adatok, minden max felbontassal
Minden gyarto hibazik
Pl Sonyericsson szerviz: anno T68-asomat rossz gepre kotottek a szervizben es ket szoft verzioval regebbit kapott aztan fel evbe tartott mig az ujat visszakonyoroghettem ra
Szoval ennyi
|
kedd jún. 29, 2004 13:08 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
|
aztmost igy hirtelen nem tom hogy a midp2 mi is:-(
de ez a felrevezetes tipikus intezmenye...
mas az a 8 ember tegye a szivere a kezet aki az igenre szavazott:
es igy kerdezem meg biztos elviselnetek azt, hogy vesztek egy 6230ast a Mobil Ask tol 115 ezer ft ert es nem megy rendesen az MMC keveset bir az akkuja stb... es kozlik hat sajnos ez ilyen b.a.s.z.u.n.k barmit is tenni tessek igy hasznalni ha meg sokat agall az illeto felkuldi garis javitasba a kozponti szervizbe es kozlik hat ez sajnos be volt azva gari repul... es elhajtanak a busba. mer ha sorozatban veletek tortenne ez nem hiszem hogy kompromisszumot kotnetek... biztos ez a jo hozza allas szerintetek?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára K.Zolee kedd jún. 29, 2004 15:22-kor.
|
kedd jún. 29, 2004 12:53 |
|
|
kmf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 159 Tartózkodási hely: Budapest
|
A 6600-ban sose lesz MIDP 2.0, pedig midenhova az van irva, hogy van benne! Elkeszult az utolso sw, es MIDP 2.0 sehol!
KMF
|
kedd jún. 29, 2004 12:47 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
|
es meg egy 6310i megbizhato... igen de nezzuk csak az 5110/6110 korszakabol elindult akku lotyogest... igen amit mi ra fel evre tudtunk hogy oldhato meg (kis papir lap akku ala teves) azt a nokia majd 4 ev alatt fedezte fel... grat:-)
a nokia vagy buta es szep vagy rusnya mint a bun de okos es hasznalhatatlan telefont gyart...
|
kedd jún. 29, 2004 12:33 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
|
T68m írta: a nokija úgy **** ahogy van! Az összes nokijámban volt szoftverhiba, nézzünk egyet, pl. az 5510-est:
FM rádiója – jó rádió térerősség mellett is – örökké elveszti a sztereó jelet;
a beépített FM rádióból való felvételben sípoló hang van /valószínűleg a pilot jel és a mintavételezési frekvencia különbsége/;
a beépített FM rádióból való felvételben, a nagy dinamikájú hangok - pl.: dobütés - "nyávognak";
rövid a felvételekhez rendelhető cím és előadó mezők hossza;
a felvételekhez rendelt címet és előadót nem lehet utólag módosítani;
felvételek után a "mentés" és a törlés indokolatlan hosszú ideig tart, ráadásul ilyenkor az FM rádiót is lekapcsolja a telefon;
felvételkor a fülhallgatóban a hangerő megnövekszik;
a törlés funkció nem elérhető, ha az FM rádió vagy az MP3 lejátszó be van kapcsolva;
maximális hangerő mellett is gyenge az FM rádió és MP3 lejátszó hangja a fülhallgatóban;
hosszú SMS írásakor – néha – a fogadó – 3310, 3330, 5510 – készülékeken az SMS helyett az "Üzenet nem jeleníthető meg" szöveg jelenik meg. Az ilyen üzeneteket ha a készüléken elmentem, akkor az elmentett változatott szintén nem lehet megnézni;
SMS írásakor nem lehet soronként csak karakterenként léptetni, ami hosszú SMS-nél kifejezetten zavaró;
hosszú SMS írásakor nem 3*160 azaz 480, hanem csak 21-el kevesebb, 459 betű fér el az üzenetben;
ékezetes betűket nem lehet SMS-ben küldeni, illetve elmenteni;
az ékezetes betűk a szükséges 1 max. 2 karakter helyett 4 karakter foglalnak el!
a fejhallgatón lévő gombra - gyakran - csak a gomb többszöri megnyomására vált FM rádiót;
USB csatlakozó fedéltől nem lehet rendesen csatlakoztatni az USB kábelt;
nincs hozzá DOS/LINUX MP3 áttöltő driver/program;
a hozzáadott programmal csak trackenként lehet a CD-t beolvastatni, időtartam szerint vagy egyben az egészet nem;
igen, pontosan ennyi!
a nokija a hülyéknek gyárt telefont, s azok meg is veszik.
teljesen egyet tudok ezzel erteni... hasonloak a 8310re is igazak... de a 6600 is egy szep darab... olyan lassu hogy egy T28as becsuletere vallna... mondjatok meg hogy van az hogy infran kimenteni 6600bol a kepeket 20 db felett majd 1 oraba es rengeteg kinlodasba kerul? nincs adatkabel, nincs kartyaolvaso ami rendesen mukodne... marad infra es bt... bt es a nokia kapcsolatat ne fejtsuk...
|
kedd jún. 29, 2004 12:27 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
a nokija úgy **** ahogy van! Az összes nokijámban volt szoftverhiba, nézzünk egyet, pl. az 5510-est:
FM rádiója – jó rádió térerõsség mellett is – örökké elveszti a sztereó jelet;
a beépített FM rádióból való felvételben sípoló hang van /valószínûleg a pilot jel és a mintavételezési frekvencia különbsége/;
rövid a felvételekhez rendelhetõ cím és elõadó mezõk hossza;
a felvételekhez rendelt címet és elõadót nem lehet utólag módosítani;
felvételkor a fülhallgatóban a hangerõ megnövekszik;
a törlés funkció nem elérhetõ, ha az FM rádió vagy az MP3 lejátszó be van kapcsolva;
maximális hangerõ mellett is gyenge az FM rádió és MP3 lejátszó hangja a fülhallgatóban;
hosszú SMS írásakor – néha – a fogadó – 3310, 3330, 5510 – készülékeken az SMS helyett az "Üzenet nem jeleníthetõ meg" szöveg jelenik meg. Az ilyen üzeneteket ha a készüléken elmentem, akkor az elmentett változatott szintén nem lehet megnézni;
hosszú SMS írásakor nem 3*160 azaz 480, hanem csak 21-el kevesebb, 459 betû fér el az üzenetben;
ékezetes betûket nem lehet SMS-ben küldeni, illetve elmenteni;
az ékezetes betûk a szükséges 1 max. 2 karakter helyett 4 karakter foglalnak el!
a fejhallgatón lévõ gombra - gyakran - csak a gomb többszöri megnyomására vált FM rádiót;
USB csatlakozó fedéltõl nem lehet rendesen csatlakoztatni az USB kábelt;
nincs hozzá DOS/LINUX MP3 áttöltõ driver/program;
a hozzáadott programmal csak trackenként lehet a CD-t beolvastatni, idõtartam szerint vagy egyben az egészet nem;
igen, pontosan ennyi!
a nokija a hülyéknek gyárt telefont, s azok meg is veszik.
|
kedd jún. 29, 2004 12:21 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
|
6310i megbizhato ez teny... 7110 majd 1 ev alatt forrt ki
|
kedd jún. 29, 2004 11:37 |
|
|
Norb
ezüst tag
|
Majus 31-en volt keteves a 6310i-m. Gyari fuggetlenul vettem, meg a soft is a gyari, V 4.07-es. Vasarnaponkent feltoltom, aztan egy hetig hasznalom.
Hiba? Semmi emlitesre melto. Ezert lesz nekem a kovetkezo telom is nokia (pedig a kornyezetemben van 1-2 alternativa).
Ha nem lennek elegedett vele mint Te, biztosan mas tipust vennek.
De en elegedett vagyok.
Sot, a 7110-esem is hibatlan 1,5 eve, miota Macika restauralta:-), (miutan eltortem)
Norb.
|
kedd jún. 29, 2004 11:16 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
|
ya es a nokianak nagyon nem arra kene epiteni, hogy hat ugyis van hulye aki megveszi es azoknak mind1 milyen sz_@rt keszitunk... mert elfogynak ezek ` kadban gumikacsaval jatszo narkos dilettans barmok`... (egyik reklamjanak kb ez volt az ertelme par eve)... ya es nem ezeknek az embereknek kesziti a nokia 6*** 7*** 8*** sorozatot... azoknak ott van 2*** 3*** 4*** 5***, es a legtobb problema a 6***tol felfele eso modellekkel van...
|
kedd jún. 29, 2004 10:38 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
|
gasztonmartini írta: Sziasztok! Zolee,Neked sz....,rendben,ez a véleményed Vannak mások is,akinek ez a véleménye ÉS VANNAK OLYANOK,AKIKNEK NEM Ezeknek gyárt telefonokat a Nokia
de nem errol van szo, hogy nekem ****... neked is az lenne ha minden funkciojat maradek talanul kiakarnad hasznalni... es vannak emberek akik x funkcio hasznalata miatt veszik meg es utobb derul ki, hogy ezek a funkciok nem igazan ugy mukodnek ahogy kene es errol minket vasarlokat nem tajekoztatnak megfeleloen ez a megtevesztes... k_u_rvara nem erdekelne, ha oszinten es egyenesen kozolnek a vasarlas elott mire szamitsak, de nem teszik meg... ez a bajom... minden gyartonal vannak sw hibas telefonok, de nem sorozatban es azert egy Sonyericsson egy samsung egy motorola igyexik a legrovidebb ido alatt kijavitani a dolgot... es pl a garancia a nokianal eleg erdekesen mukodik, ez a van is meg nincs is elve alapjan... ha sokat agalsz fogjak beaztatjak a telcsid a kozponti szervizben es elveszik garanciat... ez igy nem ok... nagyon nem ok...
|
kedd jún. 29, 2004 10:33 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Sziasztok!
Zolee,Neked sz....,rendben,ez a véleményed
Vannak mások is,akinek ez a véleménye
ÉS VANNAK OLYANOK,AKIKNEK NEM
Ezeknek gyárt telefonokat a Nokia
|
kedd jún. 29, 2004 9:52 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
|
yah egyszeru... de akkor a nokia minek gyart telefont? ami ****...
|
kedd jún. 29, 2004 9:48 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Helsinki, FI
|
Egyszerű a képlet! Ha ennyi problémád van a Nokiákkal, akkor vegyél Sony Ericssont/Siemenset/Samsungot/Motorolát!
Steve
|
kedd jún. 29, 2004 9:38 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
|
ez az egesz asszem a 7110esnel indult... azota egy 100%osan mukodo telefont nem adott ki a nokia... es nem ertem mer nekem kene kompromisszumokat kotnom??? tajekoztassanak ok mielott megveszem, hogy mi a palya es ok megkoszonom es nem veszem meg... de az hogy ok kozlik velem, hogy hat nekem kellett volna utana neznem a dolgoknak na ezt mar nem...
|
kedd jún. 29, 2004 9:06 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
|
Nokia problemak...
Ez a topic az en hulyesegem indult, jo vannak a nokianak hibai teny, de jelen esetben a felhasznalo vagyis en voltam nagyon hulye...
TESSEK A HULYE ALLAT K.ZOLEE T MEGKOVEZNI... EKKORA MARHAT... A TORTENET A KOVETKEZO... EGYSZER ANNO A 6600BAN LETOROLTA VKI AZ MCC TARTALMAT... UTANA K.ZOLEE FOGTA LEKODOLTA AZOTA KODOL MINDEN MMC T AMIRE ADATOT IR... NA A TORTENET FELIROM ADATOKAT MMC RE VISSZA KARTYA 6230BA... UTANA LEKODOLOM.. MEGUNOM MP3AT BETESZEM KARTYAT MMC OLVASOBA IGEN DE AZ NEM ERTI A KODOT... NEM A 6230 INKOMPATIBILIS AZ MMC SZABVANNYAL HANEM K.ZOLEE A NOKIA 6230AL...
en most keszulok levelet irni -elso korben a nokia magyarorszagnak es a mobil asknak es a fogyasztovedelmi fofelugyeletnek- , mert ugy erzem amit a nokia csinal az tarthatatlan allapotot kezdi elerni... ertem ezalatt a folyamatos sw problemakat, hogy gyakorlatilag a nokia minket hasznal teszternek, es egy telefon csak a 4.-5. sw frissites utan lesz elfogadhato... nem ertem es nem is tudom epp esszel mire jo ez... a legutolso problemam ami feltette az i-re a pontot 6230ban MMC hasznalok, formazok utana 6230on kivul az adott MMC t semmi nem hajlando felismerni... es errol sehol nem tajekoztatjak a vasarlot... (ha vki tudna nekem barmit olyat mutatni, ahol a nokia hivatalosan leirja, hogy gyerekek a 6230 igaz hogy MMC kartyas de inkompatibilis minden mas MMC kartya eszkozzel azt megkoszonnem, mert ez kimeriti a vasarlok felre vezeteset ugy erzem).
ha tudjatok irjatok le milyen nokiaval milyen problematok van (sw, tipus)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára K.Zolee pén. júl. 02, 2004 13:05-kor.
|
kedd jún. 29, 2004 9:00 |
|
|