Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 13:49

Hozzászólás a témához  [ 313 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
Szerinted etikátlan-e a Vodafone T-Mobile Relax ellenreklám? 

Szerinted etikátlan-e a Vodafone T-Mobile Relax ellenreklámja?
igen 25%  25%  [ 47 ]
nem 75%  75%  [ 140 ]
Szavazatok száma : 187

Szerinted etikátlan-e a Vodafone T-Mobile Relax ellenreklám? 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Gondolom nem kell annyira magyarázni, ha én vodás vagyok és egyenpercdíjjal beszélek, te meg veszteles és hálón belül olcsóbb dumával, akkor te inkább rá fogod beszélni az ismerőseidet a a vesztelre, mint én a vodára /nekem úgyis mindegy hol hívom/.

Na ezért dícséretes a vesztel marketing politikája /ebben is/.

Khöm, khöm: egy aprócska, nem elhanyagolható megjegyzés: mióta a voda bevezette az ingyendumát, meg a 60 HUf-os opciót, azóta már nem a T-Mobile Hungary a hálókirály. Ergo megint mégjobban megéri, ha valaki vodára beszél rá mást.

szomb. júl. 03, 2004 8:00
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Szvsz. tökmindegy hogy etikus volt-e vagy sem. Egy dologra viszont jó volt mégpedig arra hogy rávilágítson milyen pofátlan és gátlástalanul próbálnak meg lehúzni a mobilcégek (is).

:( :( :(

szomb. júl. 03, 2004 7:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
glad:

csak a pontosítás kedvéért a napnál 33/39-es tarifák vannak, a 36 a pannon szerencseszáma.

a másik, igaz hogy a t-mobil az aki leginkább megkülönböztet hálónbelüli/kivüli hívásokat, de azt be kell látni, hogy az elõfizetõ és a szolgáltató érdekei ellentétesek. amig mi alacsony árakban, sok beszédben /nagy hálózati terhelés/ vagyunk érdekeltek, õk pont fordítva.
a tré mobil mindig is nagyon JÓL csinálta. (persze saját érdekei szerint) Az hogy nekünk elõnyösebb lenne az egyenlõ percdíj, az neki nem érdeke, mert hálón kívülre õ végzõdtetési díjat fizet. Ráadásul, ha hálón kívül drága, de belül /relativ/ olcsó, akkor azzal egy csomó embert fog magához kötni.
Gondolom nem kell annyira magyarázni, ha én vodás vagyok és egyenpercdíjjal beszélek, te meg veszteles és hálón belül olcsóbb dumával, akkor te inkább rá fogod beszélni az ismerõseidet a a vesztelre, mint én a vodára /nekem úgyis mindegy hol hívom/.

Na ezért dícséretes a vesztel marketing politikája /ebben is/.

szomb. júl. 03, 2004 1:15
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
phallos írta:
Persze aki erzelmi alapon mond velemenyt egy szolgaltatorol, az ezeket a dolgokat nem tudja kulonvalasztani egymastol.

Nem vagy semmi ember, hallod-e.
Ha így elolvasod ezt a mondatodat, nem tűnik fel, hogy Te legalább pont ugyanannyira (ha nem jobban) ezt csinálod???
Érdekes.

szomb. júl. 03, 2004 1:06
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:
Blake írta:
Persze engem is roppantul idegesítene az a 40% ha Tré-Mobilos lennék és most írtam volna alá 2 évet! :-)

Szerintem meg nem érdemes senkinek se idegeskedni, mert úgyis lesz válasz ide-oda, aztán meg oda-ide; mint ahogyan tavaly prepaid-ben volt (kijött az Uno - a legjobb volt
kijött a Nap - az Uno alá ment
kijött a Perfekt - itt már nem 39 volt hálón kívül, hanem 36).
Szóval csak Relax. :wink:

Na azért ez nem olyan egyértelmű, mert van itt egy kis vakítás.
Van egy apró tény (amit sokan nem vesznek figyelembe), ami miatt még szerintem jobb az UNO.
:arrow: Csak az első egy perc a perc alapú szálámlázás utána pedig félperces.
Ez annyit tesz ha 11 hívásból, már egy(!) meghaladja az egy percet (de nem éri el a 1,5 percet),akkor már jobb az UNO.
Persze azt se felejtsük el, hogy Tmobiléknál csak hálózaton belül 36 a nap (szokás szerint) és sajna bár mennyire is szeretnék nem csak T mobil a világ. :twisted:

szomb. júl. 03, 2004 0:37
platina tag

Hozzászólás 
phallos írta:
...

Nézd.. elismerem, részben igazad van, én is kicsit elragadtattam magam, kifejteném miben nem értek még egyet, de sajnos a gépem most nem így gondolja és 10 percenként újraindul magától. Majd egyszer, máskor, másképp megvitatjuk. :) Rendben?

pén. júl. 02, 2004 16:00
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szvsz a topic zárható, mert a reklám már 2 napja nem megy :D

pén. júl. 02, 2004 15:16
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Seri01

"Neveteséges amiről itt vitatkoztok. Egyértelmüen NEM etikátlan ez a reklám!
Akit zavar benne vmi, az inkább magába keresse a hibát már elnézést."

Ember, mi a topik cime? "Szerinted etikatlan-e..."
Akkor meg had vitassuk mar meg, engedelmeddel...
Kerestem, ilyen iranyban hibat nem, maximum velemenykulombseget talalok.
Ja, es elnezest kerek toled hogy nem ugy gondolkozok mint te.

"A Voda meg még csak a halvány látszatát se tette, de már ő a gonosz megkülönböztető."

Halvany latszatat sem? Ha halvany latszatat sem tette volna, nem lenne ez a topic.

"Inkább legyetek hálások a 40%os csökkenésért."

KOszonom vodafone... koszonom vodafone, koszonom vodafon!!! Halam orokke uldozni fog vodafone!!!
Igy megfelel?
Egyebkent ha belengondolnal, rajonnel arra, hogy a csokkentesnek semmi koze a reklamhoz etikussagahoz.
Es ha abba is belegondolnal, hogy attol meg nyugodtan tarthatja etikatlannak a reklamot
valaki, hogy a voda csokkentos lepeset szuksegszerunek es jonak tartja.
Persze aki erzelmi alapon mond velemenyt egy szolgaltatorol, az ezeket a dolgokat
nem tudja kulonvalasztani egymastol.

"Hogy azt a bizonyos T-MOBILE ellenreklámot ne is említsem amiben az egész Vodát úgy fikázták, hogy az már nevetséges volt. Ha már árakkal nem tudtak alájuk vágni, megtették egy reklám spot-tal. Akkor miért nem höbörgött ennyire senki? Az milliószor etikátlanabb volt!! "

Te meg hihetetlenul objektiv vagy...
Na erre mondjak, hogy fanatikus.
Egyebkent ha figyelnel rajonnel, hogy mi nem arrol vitazunk, hogy a tmobilt fikazza vagy sem.
Hanem azt, hogy a RELAXosokat. Szinten nagy kulonbseg.

pén. júl. 02, 2004 15:01
Moderátor

Hozzászólás 
ez jó :D

pén. júl. 02, 2004 14:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
vagy ki tudnék találni olyan suzuki reklámot, hogy hülye vagy te a s80-asoddall???? nálunk egy km csak ennyibe kerül autoamortizációval együtt!

matekozzunk: nálunk 7 kocsit kapsz az s80 áráért! hülye vagy?

és erre én megveszem az s80-ast, ha tehetem. Ha nem akkor inkább gyalog járok. (akkor most hülye vagyok? :)))))

pén. júl. 02, 2004 14:26
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
ha valaki saját sofõrt fogad, mert annyira "igényes", akkor az az õ dolga, nincs joga bkv-nak óriásplakátokon és tv reklámban kioktatni, hogy mennyire nem tud számolna, stb. stb.

pén. júl. 02, 2004 14:23
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
phallos írta:
Aki relaxot vesz, az buta. Nemtom miert olyan nehez ezt megerteni.

Dehogy nehéz, hiszen magam is így gondoltam egészen tegnapig. :D

vagy lehet, hogy hûsége van, vagy tetszik egy készülék neki, vagy kedveli az eladólányt és a kiszolgálást a legközelebbi t-mobil-ban, vagy külföldön is t-mobil elõfizetése van, vagy egész egyszerûen szeret ott és akkor telefonálni, ahol és amikor a kedve tartja, nem pedig amikor a szolgáltatója megengedi neki....

pén. júl. 02, 2004 14:20
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
phallos írta:
Aki relaxot vesz, az buta. Nemtom miert olyan nehez ezt megerteni.

Dehogy nehéz, hiszen magam is így gondoltam egészen tegnapig. :D

pén. júl. 02, 2004 14:13
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Azt már nem úgy hívják...

Ez már csak részletkérdés... :roll: :P

pén. júl. 02, 2004 14:04
Moderátor

Hozzászólás 
Seri01 írta:
Ha etikátlant akar látni vki, akkor menjen végig egy sötét utcán pl itt, olyan 22 után... :cry:

Azt már nem úgy hívják...

pén. júl. 02, 2004 14:02
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Az MM ugyanilyen szánalmas, csak ez mobilfórum.
Egyébiránt azt a bizonyos T-Mobile reklám se volt véletlen :)

Jogos, hogy az is egyfajta (bár eléggé eltúlzott) válasz volt. Na de kérem ami itt "művelődik" az már szánalmas... - mármint ez a vita. Jó hogy nem abba kötöttök bele, hogy kinek hogy áll balról a 3. hajszál a fején... Merthogy az etikátlan... :roll:
Ha etikátlant akar látni vki, akkor menjen végig egy sötét utcán pl itt, olyan 22 után... :cry: Sőőőt.. ott kötözködni is szabad... csak épp nem Neked!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Seri01 pén. júl. 02, 2004 14:03-kor.

pén. júl. 02, 2004 14:00
Moderátor

Hozzászólás 
Az MM ugyanilyen szánalmas, csak ez mobilfórum.
Egyébiránt azt a bizonyos T-Mobile reklám se volt véletlen :)

pén. júl. 02, 2004 13:42
platina tag

Hozzászólás 
Neveteséges amiről itt vitatkoztok. Egyértelmüen NEM etikátlan ez a reklám! Akit zavar benne vmi, az inkább magába keresse a hibát már elnézést. Az MM nézhet hülyének? A Voda meg még csak a halvány látszatát se tette, de már ő a gonosz megkülönböztető. Inkább legyetek hálások a 40%os csökkenésért. :twisted:

Hogy azt a bizonyos T-MOBILE ellenreklámot ne is említsem amiben az egész Vodát úgy fikázták, hogy az már nevetséges volt. Ha már árakkal nem tudtak alájuk vágni, megtették egy reklám spot-tal. Akkor miért nem höbörgött ennyire senki? Az milliószor etikátlanabb volt!!
Ezt a vitát meg rövid úton le lehetne zárni, mert egyszerüen idegesítő.
:!:
(tudom nem kell olvasni, de én már csak ilyen vagyok, szeretem elolvasni a topicokat) :arrow:

pén. júl. 02, 2004 13:39
vas-tag

Hozzászólás 
Üdv, új fórumozó vagyok (nézzétek el nekem :) ). Végigolvastam az összes hozzászólást, némelyiken jót mulattam - gondolom néha ti is. Most nem is állást foglalni akarok...

A topicnál maradnék... A reklámok meg az etika, stb. Volt nem olyan régen (nem akarok hülyeséget mondani, hány éve/hónapja, mert pontosan nem emléxem) egy reklám egy mobilszolgáltatótól, amiben egy bizonyos másik szolgáltató reklámjait és reklámembereit parodizálta ki. Pl. azt a pizsamaalsós, atlétás, szobabiciklizős fazont, vagy a taxist a mamikával. Emlékszik rá valaki..? :wink: Talán az egész azzal kezdődött... :) Lényegében az is hasonló volt, mint ez a húzás a Vodától. Egyértelmű volt, melyik szolgáltatóra gondoltak, bár sem a neve, sem bármely díjcsomagjának a neve nem hangzott el. (Nem úgy, mint itt a Relax...)

ryoko-chan

pén. júl. 02, 2004 13:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika

"Magyarul úgy gondolod, hogy mindenki, aki nem a Vodánál vesz a három előfizetés közül valamelyiket, az buta. Csakhogy ez sem hangzik el, sőt még csak utalás szinten sem. Hanem annyi, hogy nem tudnak számolni. "

Ejj-ejj. Nem. Aki relaxot vesz, az buta. Nemtom miert olyan nehez ezt megerteni.

Trabi TM
"Az etikáról most nem vitatkozok, de a westelesek most összetehetik a két kezüket, mert magától a t-westel 2 év mulva sem hozott volna ki ilyen tarifákat, mint amennyire holnaptól lemegy a relax "

Teljesen igazad van.

Egyebkent ha a vodafone lenne a legnagyobb magyar szolgaltato, akkor tole sem
lattunk volna ilyen komoly akciot "soha", mint most.

Macika, ez mennyire igaz?

pén. júl. 02, 2004 12:42
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika

Ezt magyarazom, hogy nem lehetne torvenyesen a vodara kenni semmit.
De ertsd mar meg! Az hogy valakikre egyertelmuen utal hogy buta, az egy teljesen mas dolog!!!

"Igen. Érdekes, hogy a boltost negatívan állítod be, amiért a szerencsétlen nyugdíjaoskat kihasználja tudatosan, a T-mobile-t meg magasztalod, amiért ugyanezt teszi mindenkivel. Nem tartod ezt kicsit öngólnak?"

Ha kicsit is figyelmesen olvastad volna a HSZemet, lejott volna tisztan es
vilagosan, hogy a boltos azert teheti meg a horibilis arakon ertekesitest, mert nincs
konkurenciaja, es a vasarlo kore is kulonbozo okokbol kifolyoloag kenytelen nala vasarolni.

A mobilelofizetes eseteben pedig nem muszaj a tmobilt valasztani... ennyi.

Es legyszi mutass ra, hogy hol magasztalom a tmobilt, mert dragan adta RELAX
csomagokat, illetoleg jo nagy hasznot huzott rajta!!!???
Ne blicceld el legyszives a valaszt, mert kivancsi vagyok, hogy melyik HSZembol olvastad ezt ki.
Gondolom sehol, csak ugy jol mutatott ezt a hangzatos osszehasonlitast ide beirni...

Na tisztelettel, ez az ongol ...

pén. júl. 02, 2004 12:32
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
azt azért be kell látnod, hogy egy vodafonnak nincs joga az én számolási tudásom fölött ítélkezni! Főleg, ha vannak más, IGEN jelentős szempontok is. Pl. készülékkínálat, szerviz, flotta, hogy a már klasszikus lefedettséget és ügyfelekkel való bánásmódot ne is említsük.

Írja ezt egy olyan ember, aki viszonylag nagy megelégedéssel használja évek óta (csakúgy, mint én) a Voda egy másik előfizetési csomagját, az ingyendumásat. :D

T68m írta:
ez pedig ugye azért nem igaz, mert a perces számlázást, ne vesd össze a W30-al. (csak ha a megfelelő szorzóval felszoroztad) Továbbá azért se igaz, mert azoknál többnyire van igen olcsó hálón belüli beszélgetés is.

Nem tartom igazságosnak, ha a legolcsóbb, hálón belüli költséget hasonlítjuk egy mindenhová-mindenkor-ugyanannyiért tarifával.

szer. jún. 30, 2004 18:06
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Az etikáról most nem vitatkozok, de a westelesek most összetehetik a két kezüket, mert magától a t-westel 2 év mulva sem hozott volna ki ilyen tarifákat, mint amennyire holnaptól lemegy a relax :D

Hogy ez mennyire igaz!!!

szer. jún. 30, 2004 17:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Szó ami szó meg is érdemli aki veszteles, de ettől még semmivel sem lesz etikusabb az ominózus reklám! ;-)

Az etikáról most nem vitatkozok, de a westelesek most összetehetik a két kezüket, mert magától a t-westel 2 év mulva sem hozott volna ki ilyen tarifákat, mint amennyire holnaptól lemegy a relax :D

szer. jún. 30, 2004 16:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
... még csak utalás szinten sem. Hanem annyi, hogy nem tudnak számolni.

AZOKBÓL az árakból tudott ~40% árengedményt adni a T-mobile, ami MIND olcsóbb volt már eleve is (a NAP kivételével), mint az összes többi elõfizetés percdíja.

köszönöm, hogy elismerted! Azaz még1x "... még csak utalás szinten sem. Hanem annyi, hogy nem tudnak számolni. " bár csak ennyit, nem többet ismertél el, azt azért be kell látnod, hogy egy vodafonnak nincs joga az én számolási tudásom fölött ítélkezni! Fõleg, ha vannak más, IGEN jelentõs szempontok is. Pl. készülékkínálat, szerviz, flotta, hogy a már klasszikus lefedettséget és ügyfelekkel való bánásmódot ne is említsük.

"mint az összes többi elõfizetés percdíja." ez pedig ugye azért nem igaz, mert a perces számlázást, ne vesd össze a W30-al. (csak ha a megfelelõ szorzóval felszoroztad) Továbbá azért se igaz, mert azoknál többnyire van igen olcsó hálón belüli beszélgetés is.

Szó ami szó meg is érdemli aki veszteles, de ettõl még semmivel sem lesz etikusabb az ominózus reklám! ;-)

szer. jún. 30, 2004 15:42
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
phallos írta:
Hanem az a lenyeg, hogy maga a reklam butanak allit be
egy konkretan jol korulhatarolhato csoportot. Es arra a csoportra egyertelmuen utal, hogy kik tartoznak bele.

Magyarul úgy gondolod, hogy mindenki, aki nem a Vodánál vesz a három előfizetés közül valamelyiket, az buta. Csakhogy ez sem hangzik el, sőt még csak utalás szinten sem. Hanem annyi, hogy nem tudnak számolni. Ennyi, és nem több. Az, hogy Te megtedd azt a megállapítást, hogy aki nem tud számolni, az buta, azt már Rád bízza. És ezért zseniális a reklám! Mert ő nem mondja ki. Aki pedig úgy érti, ahogyan Te is, az magára vessen. Igen, lehet így is és úgy is érteni.
Ennyi.
Ha Te akarod, akkor ennél jóval többet is belemagyarázhatsz!

phallos írta:
De egy dolgot soha ne feledj el, mindenki olyan aron adja a portekajat amennyiert meg megveszik.

Igen. Érdekes, hogy a boltost negatívan állítod be, amiért a szerencsétlen nyugdíjaoskat kihasználja tudatosan, a T-mobile-t meg magasztalod, amiért ugyanezt teszi mindenkivel. Nem tartod ezt kicsit öngólnak?
Mert gondoljunk bele!!! AZOKBÓL az árakból tudott ~40% árengedményt adni a T-mobile, ami MIND olcsóbb volt már eleve is (a NAP kivételével), mint az összes többi előfizetés percdíja.

szer. jún. 30, 2004 15:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Szerintem nem volt Etikatlan a reklam az mas kerdes hogy eleg eros volt..de meg is lett a hatasa..juli1-tol csokken a relax percdijak

szer. jún. 30, 2004 14:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika

"Tehát ha jól értem szavaidat, akkor azt mondod, hogy igaz, nincs semmiféle konkrét sértés a reklámban, de ha valaki akarja, akkor nyugodtan bele tudja magyarázni.
Azt hiszem értem.
Érdekelne, mi a véleményed a MediaMarkt reklámjairól. Persze, gondolom a MM-ben nem vagy érdekelt. "

Felig jol erted. Valoban nincs konkret sertes a reklamban, pontosabban olyan sertes, amire ra
lehetne bokni, bizonyithatoan serto szandeku, olyan amilyent vartal tolem, hogy mutassak ra.
De nem az a lenyeg, hogy bele lehet e magyarazni a sertest, vagy sem. Mert ha akararsz, mindenbe bele lehet
magyarazni barmit.
Hanem az a lenyeg, hogy maga a reklam butanak allit be egy konkretan jol korulhatarolhato csoportot.
Es arra a csoportra egyertelmuen utal, hogy kik tartoznak bele.
Ezekutan en ugy gondolom, hogy a jol korulhatarolt csoport joggal erezheti sertonek a reklamot.

A MM tema nem ide tartozik.
Ugyanolyan szinten vagyok erdekelt a MMben mint a tmobilban. Semennyire.

Tolem is lezarhatjuk, es nem ragaszkodom az utolso szo jogahoz, ugyhogy ha van hozzafuznivalod,
csak batran...

Lehuzas vagy nem lehuzas...
Igaz, baromi nagy arressel csinalta meg a csomagot a tmobil, ez teny.
Ha nincs a voda, ez sosem derul ki, ez is teny.

De egy dolgot soha ne feledj el, mindenki olyan aron adja a portekajat amennyiert meg megveszik.
Es ha nem eroltetik ezt ra valakire (pl. husegszerzodes ideje alatti aremeles), akkor
nem latok benne kivetnivalot, mivel ha valakinek meg ugy is megeri megvenni es hasznalni,
csak rajta all, hogy fizeti e a tmobilnak a hatalmas arrest, vagy sem.

Egy rovid pelda:
Anyukamek falujaban gyakorlatilag 2 kisbolt van. Egymastol jo messze, tehat gyakorlatilag semmi
veszelyt nem jelentenek egymasra. Nyitvatartas valahogy igy: 6.30tol 10 ig, meg delutan 2tol 6ig.
Valasztek nulla.
Ott kezdodik, hogy cigit nem tartanak (nem dohanyzok, de a szulok igen), es az okokat firtatva kioktatnak,
hogy minek tartsanak ha nincs rajta hasznon. Jo vicc...:)
Bemegyek reggel kilenckor, kenyer nincs. (reggel fel nyolckor elfogy az utolso, de tobbet evek ota nem
vesz, nehogy veletlenul a nyakan maradjon) Kifli, zsemle, 1-1 darab. A vasarlas es a gyartas napjanak
egyezosege tekinteteben ketsegekkel kuzkodok. Es amikor kifizetem a tobbi vasarolt cuccot, latom
hogy milyen arakat ut be a penztargepbe, hat majd leesek a "Sport" markaju pacskeromrol, mikor
itt Fehervaron egy ejjel-nappali boltban, lenyegesen nagyobb valasztek mellett is sokkal olcsobban
kapom ugyanazokat.

Az oregek miatt meg siman megteheti, mert azok nem ugranak be kocsiba vagy mennek busszal mashova
bevasarolni.

A lenyeg, o is olyan aron adja a cuccait, amennyiert meg megveszik.

szer. jún. 30, 2004 11:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Gezza írta:
Szeretnem, ha vegre az en szolgaltatom, a Pannon GSM is beszallna az arversenybe! Mert csak csorog a nyalam, mert kot a husegesku :cry: :cry:

ne csorogjon a nyálad! a te szolgáltatódnál ott a percfekt tarifacsomag, amely játszva jobb mint a relax 100, 250 és nem kell lebeszélni egy percet sem. Ugyanis ezeknél a csomagoknál MINIMUM 3500/6500-öt kell eldumálni MINDEN hónapban, hogy a reklámozott percdíjak kijöjjenek, míg a praktikumnál ráérsz egy év alatt leugatni a 14400-as feltöltõt a 28.8-as percdíjhoz!

Ha pedig hûséges vagy, akkor ott az üzleti, melyben a 35Ft-os percdíjat MÁSODPERC alapon mérik, ami játszva veri még a 24Ft-os percalapú csomagokat is! (Alapdíj 3500, melynek a fele lebeszélhetõ)
)

szer. jún. 30, 2004 11:06
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Tuvok írta:
A Relax 500-ban a csomagon kívüli percdíj olcsobb.
Voda500:29
Relax500:27

Ez is valami. :D

Igazad van, tudni kell a kicsinek is örülni! :D :D :D

Steve

szer. jún. 30, 2004 10:58
arany tag

Hozzászólás 
Szeretnem, ha vegre az en szolgaltatom, a Pannon GSM is beszallna az arversenybe! Mert csak csorog a nyalam, mert kot a husegesku :cry: :cry:

szer. jún. 30, 2004 10:55
platina tag

Hozzászólás 
Steve_Hun írta:
mobilegames írta:
Na holnaputántól olcsóbbak lesznek a Relax árak, méghozzá nem is kevéssel. Olcsóbbak mint a Vodfone árak!
Ebből háború lesz :D :D :D

Ezt mégis hol hallottad? Mert a T-Mobile honlapján lévő sajtőközleményből az derül ki, hogy ugyan jelentősen csökkentik az árakat a Realxok esetében, de ezek még mindig a Voda árai felett vannak!

Steve

A Relax 500-ban a csomagon kívüli percdíj olcsobb.
Voda500:29
Relax500:27

Ez is valami. :D

szer. jún. 30, 2004 5:23
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
phallos írta:
Persze, en nem mondtam azt, hogy most ezert kell vegye ezt mindenki, mert hatha sokat fog telefonalni kulfodre meg belfodre.
Csak amikor azt mondom, hogy van akinek ez jobb mint a voda csomagja, akkor mindenki (1 kivetelevel) nagy szajjal, cinikusan kerdezi, hogy: Ugyan mar oreg, magadnal vagy?
Ahelyett hogy esetleg utananeznenek, vagy csak szimplan megkerdeznek, hogy: ok, megis hogyan?
Szoval ez inkabb nemelyik forum hozzaallasat minositi, nem a szolgaltatokat.

Igen, csak nem szerencsés 10 % alatti emberkével példálózni, hiszen ez a szomorú valóság. A felnőtt magyar lakosság kevesebb, mint 10 %-a beszél olyan szinten 1 idegen nyelvet, hogy telefonálni tudjon azon. A külföldi, magyarul beszélő rokonok száma meg talán még ennek is a tizede.

phallos írta:
A lenyeget nem erted, Te konkret ramutatast kersz tolem, hogy a reklamban hol van barmilyen serto megjegyzes barkire nezve.
Teszed ezt ugy, tudod hogy nincs konkret kiemelheto sertes
a reklamban, ezert kiforgatod a szavam.

Tehát ha jól értem szavaidat, akkor azt mondod, hogy igaz, nincs semmiféle konkrét sértés a reklámban, de ha valaki akarja, akkor nyugodtan bele tudja magyarázni.
Azt hiszem értem.
Érdekelne, mi a véleményed a MediaMarkt reklámjairól. Persze, gondolom a MM-ben nem vagy érdekelt.

Sebaj, szerintem abbahagyhatjuk (ha csak nem ragaszkodsz hozzá, hogy a Tiéd legyen az utolsó szó), mivel a Westel 1-jétől bebizonyította, hogy milyen arcátlan lehúzással alkotta meg a Relax csomagokat, és 40%-kal csökkentette azok percdíjait. Ez ez óriási baklövés volt a cég részéről szerintem. De ez már egy másik topic témája. Azt hiszem, a Voda reklámjait ilyen formában többször nem fogjuk hallani, így akár a topic le is zárható

kedd jún. 29, 2004 21:16
platina tag

Hozzászólás 
Nem rossz a lépés, de még így is jobb a Voda. Max. ez arra volt jó, hogy ne legyen annyira egyértalmű a mostani T-m ügyfeleknek, hogy menniük érdemes a Vodához. Szóval ez CSAK ügyfélmegtartás, száj betömés. Így nem érzik olyan rosszul magukat a t-m előfizetők, nem filóznak a szolgáltatóváltáson!! Ennyi!

kedd jún. 29, 2004 20:59
platina tag

Hozzászólás 
mobilegames írta:
Na holnaputántól olcsóbbak lesznek a Relax árak, méghozzá nem is kevéssel. Olcsóbbak mint a Vodfone árak!

Ezt mégis hol hallottad? Mert a T-Mobile honlapján lévő sajtőközleményből az derül ki, hogy ugyan jelentősen csökkentik az árakat a Realxok esetében, de ezek még mindig a Voda árai felett vannak!

Steve

kedd jún. 29, 2004 20:58
arany tag

Hozzászólás 

Mostmár csak egy olyan T-Mobile reklám kellene ahol egy biológia tanár szitkozódik a Vodafone árai miatt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kedd jún. 29, 2004 20:39
arany tag

Hozzászólás 
phallos írta:
A profilomnal van olyan hogy "phallos hozzaszolasainak keresese". Ez egy pontosabb szamot ad
a hozzaszolasaimrol.

Ez tényleg elég furcsa, nekem is már bőven 1200 felett vannak a hozzászólásaim... :?:
Csak azóta számolja, mióta az átállás volt, de közben a keresésnél mindent mutat... :shock:

kedd jún. 29, 2004 20:21
platina tag

Hozzászólás 
pierre írta:
Ez tény. De beszállt a versenybe: július 1-től minden Relax díjcsomagjában jelentősen, a Relax 250 esetén pl. közel 40 százalékkal csökkenti percdíjait. http://t-mobile.hu/egyeni/rolunk/sajtokozlemenyek/sajtokozlemeny_20040629.shtml

Na igen beszállt, de még mindig drágább mint a Vodafone

Steve

kedd jún. 29, 2004 20:20
ezüst tag

Hozzászólás 
[quote="Blake"]Norbi: Most ezt nem fikkantásból mondom, de nem a T-Mobile az a szolgáltató aki egy ilyen versengésből a legolcsóbb árakkal jön ki! quote]

Ez tény. De beszállt a versenybe: július 1-től minden Relax díjcsomagjában jelentősen, a Relax 250 esetén pl. közel 40 százalékkal csökkenti percdíjait. http://t-mobile.hu/egyeni/rolunk/sajtokozlemenyek/sajtokozlemeny_20040629.shtml

kedd jún. 29, 2004 20:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Semmit. Hagyunk benneteket kibontakozni. :)

kedd jún. 29, 2004 20:07
ezüst tag

Hozzászólás 
T68m!! Kivancsian varom ezert mit fogsz kapni! :)

kedd jún. 29, 2004 20:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Nokian

T68m utalt ra, hogy nem kene eroltetni, ezt a nev nelkul beszelunk
valakirol dolgot, de persze odairjuk, hogy "nev nelkul a sertodesek
elkerulese vegett". Azert nem kene ertoltetni , mivel egyertelmu kirol beszelunk.
Volt egy olyan kijelentesed, miszerint szivesen fogadnal olyan poenokat,
ami nem Neked szol, de megis "kinyilik tole a bicska a zsebedben".

Hat en erre irtam egyet. Es kerdeztem is, hogy ilyenre gondoltal e? :)

Tehat nekem semmi problemam sincs azzal hogy Te mennyit irsz es hova.
Mindenki annyit ir amennyit szeretne illetoleg amennyit ideje/internet szolgaltatoja enged:).

De az problema, hogy csak ugy a vakvilagba vagdalkozol valamivel amirol nem is tudsz.
A profilomnal van olyan hogy "phallos hozzaszolasainak keresese". Ez egy pontosabb szamot ad
a hozzaszolasaimrol.

Egyebkent pedig ha pl. 11 hosszaszolasos lennek sem teljesen ertenem, hogy miert
nem fogalmazhatok meg kritikat valamivel szemben amivel nem ertek egyet?

Es most ne keverjunk ide olyanokat, akik tokmindegy hany hozzaszolas utan sem
kepesek kulturaltan megnyilvanulni.

Reszemrol is peace.

kedd jún. 29, 2004 19:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
ahol phallos abbahagyta, én ott kezdeném:

"a többség nem tévedhet?"

Nos, elég sokat vitatkoztam, termékekrõl, szolgáltatásokról, stb. stb. Azonban a legfontosabb konklúznió MINDIG az volt, hogy ha egy mosóport /vagy bármi mást/ veszel, akkor NEMCSAK azt veszed meg amit a gépbe öntesz, hanem a csomagolást, az eladó mosolyát, a reklámot, a tudományos kutatást /na jó errõl szerencsére nem kell mindenkinek tudnia/, szóval még a legegyszerûbb árucikk esetén is egy KOMPLETT szolgáltatást.

ha veszel egy elõfizetést, akkor a perc és havidíj mellett, a reklám, a boltok, az ügyfélszolgálat, a lefedettség egyvelegét kapod és ezt saját értékrended szerint ítéled meg. (ami ugye mindenkinél más és más) (ezért is etikátlan a voda reklám, mert az egy-két dolgot emel ki - de errõl már írtam)

szal, kapunk egy egyveleget, s amelyik a legtöbb embernek szimpatikus /nemcsak az ÁRA ALAPJÁN, gyengébbek kedvéért/, azt fogják választani. És azt kell mondjam hogy az a JÓ! Igen, az a jó, amit a legtöbb ember annak tart, ami a legtöbb embernek a leginkább megéri! Ez a demokrácia alapja is.

Természetesen lehet olcsóbbat is találni - az emberek egy kisebb részének ez lesz a leginkább megfelelõ;
Valószínûleg lesz nagyobb/kisebb/reklámozotabb/diszkontcsomagolású/színes/pepita/tartósabb/stb. változat is. Ezeket más-más emberek választják, kinek az értékítéletében ezek fontosak.

Visszakanyarodva az eredeti kérdéshez: "a többség nem tévedhet?" hm... :)) Nem, a többség nem tévedhet, a többség pontosan azt fogja választani, ami a többségnek jó! :))))

tehát a többségnek jó a vesztel, a nokija, a microfos, stb. stb.

TEHÁT a többségnek JÓ A WESTEL, tehát jó a vesztel! Függetlenül attól, hogy én más /többségitõl eltérõ/ szempontok alapján a vodát választottam.

(egész más kérdés, hogy mi a többség, ha ezt a fogalmat leszûkítjük a fórumozókra, akkor kijelenthetjük, hogy a FÓRUMOZÓK TÖBBSÉGÉNEK JÓ A VODA, tehát JÓ A VODA a fórumozóknak)

kedd jún. 29, 2004 19:22
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca

"Miért köt ki rengeteg topic ilyen parttalan vitákban?"

Azert mert a topikok javareszeben valaki elkezd nyaklo nelkul
fikazni, szolgaltatot, elofizetot. Elobbi kevesbe, utobbi
sokkal inkabb iritalja az embereket, amiket nehez szo nelkul hagyni.

Macika

"Azoknak jó buli, akik folyamatosan (esetleg munkakörükből adódóan is) használnak idegen nyelveket, állandó kapcsolattal rendelkeznek külföldiekkel, na meg annak a pár szerencsésnek is, akiknek külföldön élő magyar származású rokonaik vannak. "

Persze, en nem mondtam azt, hogy most ezert kell vegye ezt mindenki, mert hatha
sokat fog telefonalni kulfodre meg belfodre.
Csak amikor azt mondom, hogy van akinek ez jobb mint a voda csomagja, akkor mindenki (1 kivetelevel)
nagy szajjal, cinikusan kerdezi, hogy: Ugyan mar oreg, magadnal vagy?
Ahelyett hogy esetleg utananeznenek, vagy csak szimplan megkerdeznek, hogy: ok, megis hogyan?
Szoval ez inkabb nemelyik forum hozzaallasat minositi, nem a szolgaltatokat.

"Bevallom, ebből az egész bekezdésből nem értek semmit. A szavakat ismerem, de nem áll össze értelmes szöveggé. Ez lehet, hogy az én bajom... "

Naszoval, mivel nagyon belelendultem, fordulhatott elo, hogy ami az agyamban volt, fogtam lertam.
Mellesleg szamomra meg mindig logikus az iromanyom, de belatom, hogy ugy irtam le, hogy konnyen
erthetetlen lehet mas szamara.
Tehat most irom elorol ugyanazt a bekezdest, csak emeszthetobb formaban:
"Es legyszives ne forgasd ki most a szavamat!
Egy szoval sem mondtam, hogy jobb a RELAX mint a voda csomagjai. Csak azt hogy meg ilyen feltetelekkel
is van akinek jobb, mint a voda csomagjai. Es ne gyere nekem azzal, hogy az olcso kulfoldi beszelgetes
opcio nem az elofizetes resze, mivel hosszadalmas vitat folytattunk errol annak idejen pl.
a voda igyendumas opcio eseteben. Marmint arrol hogy az elofizeteshez tartozik e az ingyenduma
opcio, vagy teljesen kulon kezelendo. Es ne gyere azzal, hogy milliobol egy ember van akinek
bejon meg igy is az en variaciom szerint valamelyik RELAX csomag, mert tudom hogy tenyleg csak
milliobol egy van ilyen de van. Es azert nem erdekel, mert amiert ezt az egeszet felhoztam, az nem
az hogy barmelyik szolgaltatot jobbnak tuntessem fel, mint a masik."

Remelem igy mar vilagosabb. A kovetkezo pedig igy nezne ki normalisan:

"Tisztaban vagyok vele, hogy aki csak belfoldre akar telefonalni, es amugy megfelelne
neki a RELAX csomag, annak meg sokkal jobb alternativak a voda hasonlo csomagjai"

Persze most mar a leendo valtozasok tukreben nem ezt mondanam, de az a mondat,
ha ertelmesen irtam volna le, igy nezett volna ki, ahogy ez itt feljebb.

"Ezért tisztelettel megkérdezném, van-e Vodafone előfizetésed? "
En pedig had kerdezzem meg, miert is olyan erdekes ez, akkor amikor a forumtarsak
es a Te hozzaallasodat kritizalom a tekintetben ahogyan a vodarol negativ velemenyt
alkoto (akar volt vagy jelenlegi voda elofizetok) velemenyeibe kottok bele?
Megmondom: nem az elso eset, hogy ha valaki vodarol alkot negativ velemenyt, akkor
ha mas nincs rogton elohozakodsz ezzel a kerdessel, hogy van-e az illetonek voda elofizetese,
tekintet nelkul arra, hogy az adott illeto milyen temaban is alkotott negativ velemenyt a vodarol.
Mert korulbelul a Te ertelmezesed szerint meg talan ahhoz is voda elofizetes
kene, hogy a voda marketingpolitikajarol barmit is mondhasson az ember.
Es mindezt azert, hogy adott esetben ujjal mutogathass valakire, hogy: Tessek! Ime,
a vodat fikazza es nincs is voda elofizetese!
Nekem most nincs, regebben is csak prepaid volt, hosszabb megszakitasokkal: 2 sima vitamax es egy
city (ezt eleg rovid ideig hasznaltam).
De mivel nem szidtam a vodat, kivancsi vagyok hogy "nincs voda elofizetesem" kijelentesre
mit fogsz reagalni.

"A reklámban?"
Igen a reklamban van kifogasolni valom. Az elso HSZemben leirtam.

"Vagy hol van ebben sértő megjegyzés bárkire is nézve???"
"Kiemeltem, hátha így már tovább látsz a hülye szónál."

A lenyeget nem erted, Te konkret ramutatast kersz tolem, hogy a reklamban
hol van barmilyen serto megjegyzes barkire nezve.
Teszed ezt ugy, tudod hogy nincs konkret kiemelheto sertes
a reklamban, ezert kiforgatod a szavam.

partycsoka

Szamitottam hasonlo hozzaszolasra, miszerint gyakorlatilag az osszes nem vodas
meg azert nem valtott vodara, mert olyan zombik hogy behulyitettek ot a marketingesek
es meg annyira butak is, hogy meg evek utan sem tunik fel nekik, hogy milyen olcso
is az a voda.

Szerintem tok egyszeru, mas emberek, mas ertekrendek. Csak ezt kene felfogni.

Meggyle

"Phallos+T68m+Odo elmondta a véleményét, de a többség ezt nem így gondolja. A többség nem tévedhet."

Hehe... figyelmetlen vagy baratom. Vagy csak a "voros kod a szemed elott" :)

1. Elmondanad hogy mit is mondtam? Hogy etikus vagy sem?

2. A tobbseg nem tevedhet. Akkor ezt a kijelentest kezelhetjuk kovetkezetesen?
Tehat akkor t-mobil elofizetok nem tevedhetnek szerinted? :)

kedd jún. 29, 2004 17:31
platina tag

Hozzászólás 
Nokian írta:
...

Fura ez a kép, amit beszúrtál! Nincs rajta az összes Vodafone hálózat, viszont rajtavannak az ún. partnerhálózatok (pl.: Horvátországban a VIP)!

A Vodafone-nak igenis van mobilhálózata az USA-ban, de a T-Mobile azért mond mégis igazat a reklámban, mert azt mondja: az első és egyetlen GSM szolgáltató... Namármost a Vodának a Verzion Wireless nevű operátorban van majd 50%-os részesedése, viszont ez a cég nem GSM hálózatot üzemeltet!

Itt egy kép a valóban Voda hálózatokról és azok előfizetőszámáról:
Kép

Steve

kedd jún. 29, 2004 8:21
platina tag

Hozzászólás 
Tényleg? Az orosz MTS-t nem alakítják T-Mobile-á? Azt mondták hogy hamarosan minden céget átalakítanak(T-Com, T-online, T-Mobile).

kedd jún. 29, 2004 4:33
Moderátor

Hozzászólás 
droland írta:
"T-MOBILE jobb veled a világ"

Ez is hazugság, ugyanis a T-MOBILE szerint a világ Európa és Amerika, ugye Ázsia (legnagyobb mobil"hely", ausztrália, afrika dél-amerika, antarktisz), hogy finoman fogalmazzak és én is direkt félreértsem, tehát a t-mobile által nem felsorolt helyeken dögöljön meg mindenki, mert az már a nem világ? És akkor nem is beszéltem a Jupiter 4. holdjáról...az világon kívül van, és akkor a haverom is, aki kiköltözött ausztráliába, ez nem ezen a világon él?

Ez is érdekes hozzáállás a T-MOBIL-tól...

Ezt sem így kell érteni :) Tök mindegy hol, a lényeg, ha T-Mobile-t használsz akkor neked nagyon jóóó :D
Amúgy Oroszország már Ázsia (is)

kedd jún. 29, 2004 0:10
platina tag

Hozzászólás 
"T-MOBILE jobb veled a világ"

Ez is hazugság, ugyanis a T-MOBILE szerint a világ Európa és Amerika, ugye Ázsia (legnagyobb mobil"hely", ausztrália, afrika dél-amerika, antarktisz), hogy finoman fogalmazzak és én is direkt félreértsem, tehát a t-mobile által nem felsorolt helyeken dögöljön meg mindenki, mert az már a nem világ? És akkor nem is beszéltem a Jupiter 4. holdjáról...az világon kívül van, és akkor a haverom is, aki kiköltözött ausztráliába, ez nem ezen a világon él?

Ez is érdekes hozzáállás a T-MOBIL-tól...

kedd jún. 29, 2004 0:05
arany tag

Hozzászólás 
Odo írta:
freunder írta:
Nokian írta:
1.) Ki/mi az az S.B.? Ha az, akire gondolok, akkor S.A., és nem S.B.!

Sugár Bandi!!! :lol:

Azt hittem Sugár Berci :lol:

:lol: :lol: :lol:

hétf. jún. 28, 2004 23:23
Moderátor

Hozzászólás 
freunder írta:
Nokian írta:
1.) Ki/mi az az S.B.? Ha az, akire gondolok, akkor S.A., és nem S.B.!

Sugár Bandi!!! :lol:

Azt hittem Sugár Berci :lol:

hétf. jún. 28, 2004 23:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 313 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő