|
Szerző |
Üzenet |
Spikey
ezüst tag
|
Sziasztok!
Még jó, hogy reset-re nem ajánlottam fel semmit...
Közben próbálgattam pár dolgot, leírom a tapasztalatokat. USB-n egyelőre csak modemként sikerült felinstallálni, mást nem tudtam egy programmal sem elérni. Próbáltam a mobile Phone Tools 2.21f-et (ma reggel jött ki, friss-ropogós verzió), de semmi. Viszont gondoltam, hogy wap-on keresztül talán sikerül valami értelmeset is csinálnom. Legyártottam egy 40kbps/22kHz-es MP3-at, felraktam a net-re és az Irodai Eszközök/Webelérés/URL behívása alatt beírtam a címet. Csatlakozott, azonnal leszedte az MP3-at és tökéletesen megy! Kipróbáltam egy MID-et is, az is megy. Gondoltam ha már ilyen jól megy, kipróbálom a Java-t is. Próbaképp egy darab JAR fájlt raktam fel, hátha le tudja szedni és nem kell neki JAD is. És ahogy mertem remélni, leszedte, telepítette és tökéletesen fut a játék. Remek telefon!!! Képeket még nem próbáltam, mert elfogyott az egyenlegem... majd ma.
Amúgy az MP3 amit felraktam a C64-es Test Drive egyik zenéje. És a jó öreg Sokol rádiót megszégyenítő minőségben szól! A mély hangok egy telefon lehetőségeihez képest egész jól kijönnek, ez egy újabb kellemes meglepetés volt.
Aztán egy érdekesség. Kipróbáltam, hogy az "Új szöveges üzenet"-et kirakom gyorsbillentyűre (Menü + 2). Ekkor viszont egy teljesen más üzenetírási lehetőség jön be, nem az ami az "Üzenetek/Új üzenet/Új szöveges üzenet"-re. Itt három sorban lehet beállítani (egész pontosan módosítani) az alábbiakat:
- Üzenet,
- Címzett,
- Fogadás (Nincs/Igen).
Egyelőre ennyi.
Üdv: Spikey
|
csüt. júl. 29, 2004 9:01 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Sziasztok!
Ugyan a Te dolgod,hogy mennyire könnyedén veszed nemesebb szerveid
sorsát,mindenesetre egy balheréd ugrott
Nem reset,nem érzékelő........semmi/pontosabban zsákfurat /
|
csüt. júl. 29, 2004 7:52 |
|
|
Vendég
|
Spikey írta: A mikorfonnyilástól balra levő valamit néztem én reset gombnak. Egyelőre inkább nem próbálom ki.
Bár a telefont még képről sem láttam, de a bal herémet rá, hogy az a fényerő sensor mint a sima 365-ben is volt. A motorolra érdekes módon akkor sem dicsekedett vele, pedig hasznos dolog, mert az alapján állítja be a kijelző világítás erősségét. Próbáljátok ki! Ezen a két készüléken kívül még a 7650 tudja csak....
|
kedd júl. 27, 2004 16:35 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Van.
|
kedd júl. 27, 2004 14:16 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Wapon milyen gyors? Van olyan, mint a Nokia?
|
kedd júl. 27, 2004 14:10 |
|
|
Spikey
ezüst tag
|
Közben sikerült megtalálnom, pont azt ugrottam át és ezért nem találtam. Tényleg bámulatos, hogy mennyi mindent be lehet állítani. Azért köszi a segítséget!
Közben a WAP-ot is sikerült megcsinálni, most már minden tökéletesen működik.
Lassan nekiesek USB-n is, vajon mit lehet kihozni belőle...
|
kedd júl. 27, 2004 13:51 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Minden profilhoz be lehet állitani a különböző hangokat-hivás,sms,szervizhang,riasztás,ébresztés,billenytyühang-,és ezt a menüpontot nem is nagyon kell keresgélni.
A lényeg:mindenhez bármit
|
kedd júl. 27, 2004 12:01 |
|
|
Spikey
ezüst tag
|
Sziasztok!
Az órát sikerült beállítani, itt bújt el: Beállítások/Testreszabás/Kezdőlap/Óra. Eszembe nem jutott volna, hogy a "Kezdőlap" itt nem a wap-ra vonatkozik, így mindig át is ugrottam. De most, hogy a wap-ot próbálom beizzítani megnéztem és láss csodát, ott az óra beállítás...
Kérdés: hogyan lehet a bejövő SMS hangját megváltoztatni?
|
kedd júl. 27, 2004 10:32 |
|
|
Spikey
ezüst tag
|
gasztonmartini írta: Igen,át lehet állitani digitálisra,nekem sikerült. Azt,hogy melyik menüpontban,már nem emlékszem cavinton rulez
A lényeg, hogy át lehet kapcsolni. Most már csakazér' is megtalálom!
|
hétf. júl. 26, 2004 14:12 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Igen,át lehet állitani digitálisra,nekem sikerült.
Azt,hogy melyik menüpontban,már nem emlékszem cavinton rulez
|
hétf. júl. 26, 2004 13:58 |
|
|
Spikey
ezüst tag
|
Valahogy az analóg órát át lehet változtatni digitálisra? Jól néz ki, csak kicsit nehéz így leolvasni a pontos időt.
|
hétf. júl. 26, 2004 13:55 |
|
|
Spikey
ezüst tag
|
gasztonmartini írta: A WAP-ot megrendeled,és már megy is Az az izét én mikrofonnyilásnak néz/t/em,de lehet hogy reset A WAP-on még jó dolog az is,hogy csinál valami naplófélét a látogatott oldalakról,olyan elő-könyvjelző félét.
Elvileg van WAP-om, a régi kártyámmal használom a telcsit és eddig ezzel nem volt gond. Lehet, hogy a készülékhez kapott SIM kártyán lenne valami szükséges cucc? Na majd azt is kipróbálom...
A mikorfonnyilástól balra levő valamit néztem én reset gombnak. Egyelőre inkább nem próbálom ki.
|
hétf. júl. 26, 2004 12:37 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
A WAP-ot megrendeled,és már megy is
Az az izét én mikrofonnyilásnak néz/t/em,de lehet hogy reset
A WAP-on még jó dolog az is,hogy csinál valami naplófélét a látogatott oldalakról,olyan elő-könyvjelző félét.
|
hétf. júl. 26, 2004 12:28 |
|
|
Spikey
ezüst tag
|
reklamhang írta: Ez egy szép teszt írás volt! Kis profi! Wapon mennyire más, mint egy Nokia? Köszi! A Wap-ot még nem tudtam kipróbálni, mert nem megy. Rányomok, bejön a t-mobile logó, majd elfeketedik és kész. Pár másodperc múlva visszajön a főképernyő azzal a felirattal, hogy "Nincs szolgáltatás". Most törpölök rajta, hogy miért nem megy. gasztonmartini írta: Ha a kiterjesztett iTap módot választod,hagyományosan irhatod az sms-t /elsődleges/ Bill.zárat,automatát és sem találtam,egyébként menü-> *
Köszi, végre tudok SMS-t írni! Mindenre gondoltam, csak erre a kiterjesztett módra nem...
Még egy kérdés. A * gomb alatt van egy reset gombnak kinéző valami. Az micsoda? Tényleg egy gomb vagy csak dísz?
|
hétf. júl. 26, 2004 12:21 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Ha a kiterjesztett iTap módot választod,hagyományosan irhatod az sms-t /elsődleges/
Bill.zárat,automatát és sem találtam,egyébként menü-> *
|
hétf. júl. 26, 2004 11:45 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Ez egy szép teszt írás volt! Kis profi! Wapon mennyire más, mint egy Nokia?
|
hétf. júl. 26, 2004 11:32 |
|
|
Spikey
ezüst tag
|
Sziasztok!
Én is hozzájutottam egy ilyen telefonhoz (T-Mobile). Eddig nem voltam Motorola párti, de ez egész jó készülék, ennyi pénzért meg pláne. Szeretnék megosztani pár dolgot, gondolom ez másokat is érdekel.
Elöször is nagyon izgatott, hogy milyen Java van benne (ezt se a kézikönyv, se a hivatalos/akármelyik másik honlap nem tartalmazta). Hosszas keresgélés után megtaláltam a Java beállítások alatt: CLDC 1.0, MIDP 2.0. Szóval megnyugodtam, hogy nem a régi MIDP 1.1-et rakátk bele, ez mindenképp jó pont. A gyári játékokat kb 3 sec alatt nyitja meg.
Ha egy játékból nem az Exit-el lépek ki, akkor később lehet folytatni, ezt egy kávéscsésze jelzi a főképernyön.
A kijelzöje egész jó, én rosszabbra számítottam. A nagy fekete felületek csúnyák (pl. ahol a csengőhangokat lejátsza), máshol nincs vele gond. Napfényben azért jól meg kell nézni, hogy mi is van kiírva.
A hangja nagyon jó, szépen szól. A kihangosítás meglepően jó, lehet állítani a hangerejét 1-7-ig. Kb 4-es az ahol nem torzít és a "szoba túlsó végében" is tisztán lehet hallani (pár méter). 7-es hangerövel már kicsit torzít és az már túl hangos. A gyári csengöhangok nagy része MIDI, de találtam benne MP3-at (32 kbps, 40 kbps) és iMelody-t is. Hogy a poly hány csatornás azt nem tudom, ellentmondásos infókat találtam eddig. A hangokat lehet kategorizálni is.
Valahol olvastam, hogy a menüje lassú. Szerintem egyáltalán nem lassú, sőt kifejezetten gyors. A billentyüzár is pikk-pakk megvan, nincs felesleges animálgatás, idöhúzás. A telefonkönyvben nagyon gyorsan odaugrik a megadott betühöz, nem kell kivárni 1-2 másodpercet.
A menüben van egy szépséghiba, a 9 ikon között a letöltések és a t-zones gondolom le lett cserélve és nagyon csúnyán csinálták meg. Kicsit oda kellett volna figyelni, hogy ha ki van választva, akkor ne fehérbe mossák el a pixeleket... De ez nem a Motorolja hibája...
Külön pozitív dolog, hogy a randa rózsaszín stílust ki lehet írtani. Csak reménykedtem benne, de Témák között ki kell választani a "Moto" témát és kész. Ezenfelül még színsémát is lehet választani, abból van 7 db (t-mobile + 6 gyári). Nagyon jól néznek ki.
A telefon kezelése nagyon kényelmes, gyorsan meg lehet szokni. A menüben sok helyen figyeltek oda apró dolgokra, mindenképp elismerést érdemel. Ha valahol van submenü, akkor azt érdemes megnézni, sok dolgot lehet előcsalogatni.
A billentyüzete jó, a gomboknak kellemes, jó a nyomáspontja. A gombok mérete már nem olyan jó, a két oldalsó sor nehezen nyomkodható. A billentyüzetnek kék a megvilágítása, jól néz ki (kicsit karácsonyfára hasonlít már az iMac-es kicsit átlátszó műanyag miatt). Viszont nem találtam automatikus billentyűzárat, manuálisan kell mindig lezárni.
Szoftver verziószáma: R364_G_0B.D1.09R
Fogalmam sincs, hogy ebböl mi mit jelent...
SMS irás közben ha jön hívás, utána lehet folytatni ott ahol abbahagytam. Ha bejön a képernyövédö, akkor is lehet folytatni. Az SMS beviteli iTAP vagy micsoda majdnem használhatatlan.
A készülék alján van egy Mini-USB csatlakozó. A Canon fényképezőm kábelét azonnal bele is dugtam, az XP pedig egyböl mondta, hogy talált egy Motorola C385-ös cuccot. Driver van a net-en, de még nem próbáltam (szóval még rátölteni nem próbáltam semmit).
Egy nap után kb. ennyi a tapasztalat, egyelőre meg vagyok elégedve vele. Akkuról még nem tudok mit mondani, majd pár töltés után. Ha valakinek van kérdése szivesen valaszolok, ha tudok.
A fent leírt dolgok saját vélemény, ne szidjatok érte!
Ami engem is érdekel:
- hogyan lehet normál módon SMS-t írni iTAP meg ilyenek nélkül?
- tényleg nincs automata billentyűzár?
|
hétf. júl. 26, 2004 11:11 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Sistema GSM Quadribanda
(850/900/1800/1900)
GPRS (4+1/3+2)
GPRS Si
Peso 80 g
Display 65K colori CSTN
(128 x 128)
Dimensioni 99 x 45 x 22.7 mm
Autonomia Standby: 230 ore
Conversazione: 4 ore
Batteria Litio 600 mAh
Antenna Integrata
Vibrazione Si
Browser WAP 2.0
Giochi Si
Vivavoce integrato Si
Scrittura facilitata Si, iTAP
Supporto Java Si
Connettività IRDA
USB
Funzioni vocali Voice Dial
Messaggistica SMS
EMS
MMS
Email
I.M.
Fotocamera No
Polifonia Si, 24 voci
Sincronizzabile Si
Anno di produzione 2004
Smartphone No
Note
1000 posizioni rubrica
1.5 Mb memoria
Riproduzione MP3
Riproduzione video MPEG4
Compositore melodie Motomixer
Immagini associabili a rubrica
Agenda
Sveglia
Calcolatrice
Convertitore
Cover intercambiabile
http://www.kataweb.it/cellularmania/sch ... sp?id=2179
Ezt itt találtam,24 szólamu ezek szerint.
|
hétf. júl. 26, 2004 8:15 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Hány szólamú a poly cs.hang? Vagy egyáltalán azt le tudja játszani?
|
hétf. júl. 26, 2004 8:00 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Van is,mind3
A kijelző nem jobb a 3100-énál ,a 610-esnél mindkettő jóval gyengébb.
Wap-on kb olyan,mint a 610 /a sebesség /
|
hétf. júl. 26, 2004 7:50 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Gasztonmartini! Tehát volt 3100-ád, meg T610-esed is? A kijelzője mennyivel jobb? Wapon nem lassú?
|
hétf. júl. 26, 2004 7:40 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Röviden még annyit,hogy egy ennyire alapszintü-és árú telefonból nem felejtették ki a hanghivást,jó naptárat /heti,havinézet,ismétlődések választhatók,napi,heti,havi&éves/kikapcs is ébreszt
A kijelző kb 3100 szintü,ua képpel tesztelve,vagyis nem egy nagy durr
A gyenge pont a megépitettség,anyagok=igencsak közepes
|
hétf. júl. 26, 2004 7:38 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Nekem is uj a dolog
Az egyik gyári MP3 szöveget,effektet és dallamot is tartalmaz,és meglepően jól és hangosan szól.
Mielőtt a zamaszungosok megszólnának,azért annyira nem
|
hétf. júl. 26, 2004 7:23 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Az MP3 cs.hangot hogy kell elképzelni, hogy szól? Sajna még nem hallottam..
|
hétf. júl. 26, 2004 7:19 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
A weszTel vonalon én is továbbléptem,és a C55-öt beszámitva 7KHUF-ért
lett egy ilyen "csoda"telefonom
Igy a vodás T610,az élvonalas/de rabságától megszabaditott/3100 társaságában teljes a flotta
Ha valaki nem szán sokat egy telefonra /és nem csipi a szemét a T-mobile
brand /jól jár vele.
Nem egy dologban jobb,mint a másik kettő
|
hétf. júl. 26, 2004 7:15 |
|
|
motocoder
ezüst tag
|
iGEN LEHET!MOTOROLA PHONE TOOLS 2-vel.
|
szomb. júl. 24, 2004 0:45 |
|
|
Tuskepeti
vas-tag
|
Motorola C385.
Haliho!
Meg tudná mondani valaki, hogy lehet-e adatkábellel játékokat/csengõhangokat/képeket feltölteni a telefonra (és ha igen, milyen programmal)?
Köszönet!
|
pén. júl. 23, 2004 12:30 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Napokban volt szerencsém több T-Mobile üzletben 'ücsörögni' , s mindenhol vitték, mint a cukrot.
|
pén. júl. 23, 2004 10:44 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
Kékfog természetesen nincs benne./valoszinü egy csip is többe van,mint ez az egész telefon /
A szabad memo 1,8 mega.
A kijelző cSTN.
Ettől eltekintve az árkategória bajnoka./drágán nem kunszt jót csinálni /
|
kedd júl. 20, 2004 14:05 |
|
|
Andras01
arany tag
|
A külalakja nekem is bejön, és annyirra azért nem is buta. Az ára pedig nagyon ott van!!!
|
kedd júl. 20, 2004 13:45 |
|
|
motocoder
ezüst tag
|
Motorola C385
Van már valakinek ilyen telefonja?
Kiváncsi lennék rá!
A formája nagyon tetszik!
Kár,hogy kamera nincs benne.
Méret - magasság 108 mm
Méret - szélesség 45 mm
Méret - vastagság 21 mm
Súly 91 g
Frekvencia tartomány Triband
Készenléti idő max. 275 óra
Beszélgetési idő max. 5 óra
Akkumulátor típusa Li-Ion
Akkumulátor kapacitás 820 mAh
Óra
Ébresztés
Készülék memória 4 MB
Színes kijelző
Megjeleníthető színek 65000
EMS
MMS
WAP
Java támogatás
GPRS adatátvitel
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára motocoder csüt. júl. 22, 2004 0:52-kor.
|
kedd júl. 20, 2004 0:22 |
|
|