|
Szerző |
Üzenet |
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
alorinc írta: csütörtökön melyik mozi olcsó Bp-en, a többi napot tudom, de csütörtököt ne més ma mennék moziba.
Félek, egyik sem, talán az alternatívok kivételével. Ez a napja az újdonságok bemutatásának, ilyenkor nem szoktak akciózni
|
csüt. jan. 13, 2005 17:42 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
GazVezir írta: Igen, sajnos az a helyzet, hogy az alkalmazottnak nem érdeke, hogy kiszolgálja a vásárlót, hiszen ahogy mondtad, senki nem ellenőrzi 24 órában és ha odamész hozzá, hogy ez és ez kell neked, akkor nyugodtan elküldhet melegebb éghajlatra, ha egyszerűen nincs kedve megmutatni a kívánt árucikket és erre a "bibi"-re soha az életben nem jön rá a vásárló. Bár lehet, hogy mi is ilyenné válnánk a sok szürke hétköznap eltelte után, akármilyen lelkiismeretesek is vagyunk. Saját korlátaink között élünk....
Erre a megoldás egyetlen szó: webáruház. Persze, ez sok más egyéb problémát megold, de nagymértékben kiküszöböli az emberi természet negatív hatásait (most nem belemenve a biztonság kérdésébe).
|
csüt. jan. 13, 2005 17:39 |
|
|
Tim_
platina tag
|
alorinc írta: csütörtökön melyik mozi olcsó Bp-en, a többi napot tudom, de csütörtököt ne més ma mennék moziba.
http://www.port.hu/pls/ci/cinema.index2
|
csüt. jan. 13, 2005 16:37 |
|
|
epyc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 294 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A Canon is beszáll a mobilgyártásba! A közeljövőben megjelenő portfóliójukból kiszivárgott egy fotó a legújabb zoomos, bajonettzáras objektívvel szerelt sorozatról. A pletykák szerint 4 megapixeles CCD lapkával szerelt, főleg professzionális fotósokat megcélzó mobilokról van szó. A telefon része nem csak az európai felhasználók szívét dobogtatja meg hiszen 3 frekvencián üzemel (GSM 900/1800/1900) így a tengerentúlon is örömmel fogadhatják az új jövevényt. A kijelző paramétereiről egyelőre nincs adat, viszont a gyárilag beépített 80 megás memóriát tovább lehet bővíteni CF Type I/CF II és MicroDrive-val is, így az alapban se kicsi kapacitást akár több gigabájtig is növelhetjük. A gyártók igyekeztek a telefon részét is minél professzionálisabbra tervezni, így a készülék mikrofon és hangszóró részét összekötő ergonomikus műanyagot a NASA, valamint több, az emberi fej formájával foglalkozó tudós segítségével alakították ki. A telefon része az újonnan debütáló "pick-up" mechanikát kapta, aminek nagy előnye a többi kinyitási változattal szemben hogy a technológiai újítás, valamint a kiemelkedő anyagminőség miatt a kopás minimális, így a telefon élettartamát akár 10(!) évvel is megnövelheti. A telefon kihangosíthatóságáról sajnos nincsen információnk. Akkumulátornak egy cserélhető 1800 mAh-s telepet kapott a készülék, ami körülbelül 30 óra készenlét, valamint 2 óra fotós műveletre lehet elegendő.
(Gondolom nem kell említést tenni a cikk komolyságáról, valóságtartalmáról, valamint a készítőjéről )
|
csüt. jan. 13, 2005 16:03 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
csütörtökön melyik mozi olcsó Bp-en, a többi napot tudom, de csütörtököt ne més ma mennék moziba.
|
csüt. jan. 13, 2005 15:32 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Köszi!
Mondjuk én másképp csináltam. Egyszerűen lelestem mi van egy ismertebb lap forrásában.
|
csüt. jan. 13, 2005 14:21 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
vizsla1 írta: A 1777-en hallottak szerint mégsincs így. 2 dolgot tudok elképzelni: a szám, amit eddig hívtam, el lett hordozva a MATÁV-tól, vagy valamilyen úton-módon hóközben rájöttek. A szám nem valódi net-szolgáltatóé.
És ha "rájönnek"??? Bizonyítani NEM tudják, legfeljebb azt, hogy modem lóg a vonalon (de ezt is csak arra az esetre, mikor ÕK hívják. Ez azért érdekes, mert szükségszerû, hogy amikor más hívja, akkor is modem vegye fel, ugye? )! De könyörgöm, ki tilthatja meg, hogy egy XL-csomagos vonalon modem lógjon??? Ráadásul még fax is lehet az a modem....
Vezetékes számhordozást nem ismerem, de az tényleg problémát okozhat. Bár azt a vonal tulajdonosának kell legjobban tudnia, hogy hordozott szám-e vagy sem.
|
csüt. jan. 13, 2005 12:23 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Cycy írta: T68m írta: (...)Ja, és matávon annyit ingyennetezhetsz amennyit csak bírsz! (persze, ha van aki megossza neked a net-et) havi max 100órát ugye, és csak akkor buli, ha óránként megszakítod, mert az ingyenduma csak a hívás elsõ 60percére vonatkozik, utána rendes percdíj (ha egyrõl beszélünk)
értelemszerûen!
|
csüt. jan. 13, 2005 12:17 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
A 1777-en hallottak szerint mégsincs így.
2 dolgot tudok elképzelni: a szám, amit eddig hívtam, el lett hordozva a MATÁV-tól, vagy valamilyen úton-módon hóközben rájöttek.
A szám nem valódi net-szolgáltatóé.
|
csüt. jan. 13, 2005 12:11 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
kisember írta: T68m írta: Mint az láthatod, a google nem üzleti vállalkozás. Vagy ha nem látod, akkor keress reklámot rajta! Itt például a jobb oldalon "Fizetett hivatkozások" szöveg látható, és rengeteg oldalon található "Ads by Goooooogle" felirat is.
kétségtelen, hogy van ilyen másodlagos reklám rajta. Errõl el is feledkeztem annyira minimális. De ugye nem feltételezed, hogy ebbõl fenn lehet tartani a google-t?
|
csüt. jan. 13, 2005 12:11 |
|
|
Cycy
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 998 Tartózkodási hely: Székesfehérvár - Budapest
|
T68m írta: (...)Ja, és matávon annyit ingyennetezhetsz amennyit csak bírsz! (persze, ha van aki megossza neked a net-et)
havi max 100órát ugye, és csak akkor buli, ha óránként megszakítod, mert az ingyenduma csak a hívás első 60percére vonatkozik, utána rendes percdíj (ha egyről beszélünk)
|
csüt. jan. 13, 2005 12:03 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
vizsla1 írta: vizsla1 írta: Létezik olyan jogszabály/törvény/rendelet/ÁSZF-bejegyzés, vagy csak téves közhiedelem, hogy a vezetékes távközlési szolgáltató nem hallgathat bele a beszélgetésekbe, és mintát sem vehet (mellesleg szerintem a mintavétel is belehallgatás)? Thnx. Fenti témában senkitõl semmi ötlet? Esetleg hol kutassak ilyen szabály után (ha létezik)?
Elkezdtem beírni, aztán kitörlõdött.
A lényeg: a lehallgatási törvényben keress utána. Azaz tilos belehallgatni, mintát venni, stb. hatósági elrendelés nélkül. Ezen az alapon aggályos a voda új mms-es díjszabása is! Ja, és matávon annyit ingyennetezhetsz amennyit csak bírsz! (persze, ha van aki megossza neked a net-et)
|
csüt. jan. 13, 2005 11:59 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
|
csüt. jan. 13, 2005 10:49 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
vizsla1 írta: Létezik olyan jogszabály/törvény/rendelet/ÁSZF-bejegyzés, vagy csak téves közhiedelem, hogy a vezetékes távközlési szolgáltató nem hallgathat bele a beszélgetésekbe, és mintát sem vehet (mellesleg szerintem a mintavétel is belehallgatás)? Thnx.
Fenti témában senkitől semmi ötlet? Esetleg hol kutassak ilyen szabály után (ha létezik)?
|
csüt. jan. 13, 2005 9:58 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Pedig van. Láttam, csak akkor nem érdekelt, azóta meg kitörölték. Szóval szerintem léteznie kell ilyen indexbe írandó soroknak.
|
csüt. jan. 13, 2005 9:27 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
T68m írta: Mint az láthatod, a google nem üzleti vállalkozás. Vagy ha nem látod, akkor keress reklámot rajta!
Itt például a jobb oldalon "Fizetett hivatkozások" szöveg látható, és rengeteg oldalon található "Ads by Goooooogle" felirat is.
|
csüt. jan. 13, 2005 7:52 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
CineDOG írta: Nem tudja valaki, hogy mit kell egy weboldal fejlécébe illeszteni, hogy a google minden nap megtalálja?
Nekem minden varázslás nélkül jön naponta a google. A kezdőoldalt általában reggel 6 körül vadássza le, este 9-10 körül meg úgy találomra 10-20 aloldalt megnyit.
|
csüt. jan. 13, 2005 6:51 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
McLaca írta: A Google számára naponta utalt jókora összegrõl szóló bizonylat képét...
Üdv!
ez kevés lesz!
Mint az láthatod, a google nem üzleti vállalkozás. Vagy ha nem látod, akkor keress reklámot rajta! Ráadásul mekkora bevételû vállalkozásnak kéne ahhoz lennie, hogy olyan hatalmas gépparkkal rendelkezzen, ami tárolni és rendszerezni tudja az összes internetes weboldalt?!?!?!?!! Mekkora sávszélesség kell ahhoz, hogy ezt az adatbázis (azaz az összes internet webszervert, annak össztartalmát) rendszeresen frissitse?
Nincs az a reklám, ami ezt fedezni tudja, ráadásul nincs is reklám.
Akkor ki pénzeli? ehehehe, kettõt találhatsz, de segítek a megfejtésben, hogy miért van szüksége rá:
- az összes weboldal tartalmazó friss adatbázisa legyen, keresési lehetõséggel; (ki készít "demokrácia" ellenes oldalakat)
- pontosan tudja, hogy ki milyen témában szokott keresni; (ki keres "demokrácia" ellenes oldalakat)
|
szer. jan. 12, 2005 23:29 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
CineDOG írta: Nem tudja valaki, hogy mit kell egy weboldal fejlécébe illeszteni, hogy a google minden nap megtalálja?
persze, s ha ezt mindenki beteszi, akkor az egész internet másból sem fog állni, mint hogy a google mindennap végignyálazza az összes oldalt!
|
szer. jan. 12, 2005 23:22 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
A Google számára naponta utalt jókora összegről szóló bizonylat képét...
Üdv!
|
szer. jan. 12, 2005 22:47 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Nem tudja valaki, hogy mit kell egy weboldal fejlécébe illeszteni, hogy a google minden nap megtalálja?
|
szer. jan. 12, 2005 22:33 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Igen, sajnos az a helyzet, hogy az alkalmazottnak nem érdeke, hogy kiszolgálja a vásárlót, hiszen ahogy mondtad, senki nem ellenőrzi 24 órában és ha odamész hozzá, hogy ez és ez kell neked, akkor nyugodtan elküldhet melegebb éghajlatra, ha egyszerűen nincs kedve megmutatni a kívánt árucikket és erre a "bibi"-re soha az életben nem jön rá a vásárló. Bár lehet, hogy mi is ilyenné válnánk a sok szürke hétköznap eltelte után, akármilyen lelkiismeretesek is vagyunk. Saját korlátaink között élünk....
|
szer. jan. 12, 2005 21:55 |
|
|
Vendég
|
Nos gazvezír, ez a piacpolitikai okfejtésedben igazad van, csak ott hibádzik a dolog, hogy az alkalmazottnak nem áll érdekében. Vagyis a tulajnak fontosabb lenne a dolog, mert ő neki kell a profit, az alkalmazottak fix fizetést kapnak. Ez egyszerűsíti le a dolgokat.
|
szer. jan. 12, 2005 20:43 |
|
|
M62
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. okt. 04, 2004 10:17 Hozzászólások: 1096 Tartózkodási hely: A bőrömben vagyok állandó jelleggel.
|
Elnezest a duplazasert, wapolva vmiert majdnem mindig igy sikerul. A 6610i-ben gyarilag adott virag eleg kokadt , igy akkor marad az Altalatok javasolt, rovasirassal, -ba kodolt virag. Koszi!
|
szer. jan. 12, 2005 20:32 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Na ha már off topic, akkor én is gazdagítanám egy hozzászólással, egy véleménnyel. Mostanában többször járom a várost, már amikor időm engedi és azt vettem észre sok szolgáltatónál, hogy sokszor azt sem tudják, hogy miről beszélek és ilyenkor szoktam ledöbbeni. De ez ugyanígy van pl. egy számítástechnika boltban is. Nem tudom, én mint vásárló, fogyasztó, úgy látom a dolgot, hogyha én lennék az eladó és naponta nálam érdeklődik félezer ember pl. informatikai árucikkek után, akkor megpróbálom ha nem is napról napra, hanem hétről-hétre nyomon követni az újdonságokat, hogyha egy vevő érdeklődik, ne hülyén nézzek ki a fejemből. Nomeg a saját érdekem is, hogy nálam vegye meg, mivel az én bevételemről van szó és ha én nem tudom, hogy mi van, akkor úgyis másik boltba fog menni a vásárló. Ezenkívűl múltkor gondoltam, hogy beruházok végre egy eredeti játékra, név szerint a Half-Life 2-re. Ígyhát lementem a Tesco-ba, hogy vegyek egyet. Nézem, hogy NFSU 2 páholy az van és rakatszámra áll a játék, azonban a Half-Life 2 teljesen hiányzik, egy darab nem volt belőle. Később megtudtam, hogy a raktárban legalább félezer darab van, csak éppen nem teszik ki őket a polcokra, pedig tényleg nagyon sokan érdeklődtek, csakhát gondolván, hogy a polcokon nincsen, mivel gyorsan elkapkodták a premier napján kitett 20 példányt, nem gondoltak arra, hogy a raktár meg tele van vele. Kérdem ilyenkor én, ez miért éri meg a Tesconak? Elhiszem, hogy nehéz az adminisztráció meg a vezetés, de a pénz miatt felügyelem az efféle dolgokat és igyekszem kirakni azokat az árucikkeket, amikre nagy a kereset, ugyanis a saját bevételem forog kockán ilyenkor. Nekem erről ez a véleményem, meglátásom....
|
szer. jan. 12, 2005 20:24 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Azért hidd el, megpróbáltam figyelni, csak nem igazán vágom az elektronikát, ami látszik is. Rájöttem, hogy azért szólt mindegyik hangszóró, mert az egyik minijack rövidebb mint a másik. Ez így van pl. a gépen is, ha nem teljesen dugom be, szól mindegyik a fülest is belevéve. Tescoba is voltam és azt mondták ilyen nem létezik, én meg nem akartam belefolyni egy vitába, hogy de igenis bazzeg van....
Ha bedugom simán a cuccot, ami nem rövidebb, akkor megjelenik egy fülhallgatót ábrázoló ikon és ilyenkor nem ír ki semmi rossz üzenetet. Azonban az egyik füles jól szól a másik meg halkan. Ez gondolom a mono miatt lehet. Ígyhát a füles mindkét részét egy pólusra raktam és így mindakettő szól tökéletesen, csak nem stereo, de az nem is igazán érdekel. Így házilag sikerült olcsón megúsznom. Ha esetleg még mindig úgy látszana, hogy nem értem miről beszélsz, akkor ez betehető a napi 5 óra alvásomnak. Tényleg köszönök minden segítséget!
|
szer. jan. 12, 2005 20:11 |
|
|
Cycy
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 998 Tartózkodási hely: Székesfehérvár - Budapest
|
@ írta: Cycy írta: ezexerint a 3650 stereo jelet ad ki, vagy csak dualmono, de ako minek van 4 érintkező? a készülék dualmono hangot ad ki, nem stereo-t
ok, értem. tudom, hogy a mondatközi írásjelekből nem derül ki egyértelműen, de azt akartam volt mondani, hogy stereo/dual mono jelet ad ki, de akkor meg mi a fenének van 4 érintkező, mikor ezt 3mal is meg lehet oldani kényelmesen.
mind1. n.o.k.i.a.
|
szer. jan. 12, 2005 19:27 |
|
|
Cycy
platina tag
|
vagy ilyet: ---<--3
szal a lényeg, hogy küldj valamit
pl.
(\_ _/)
(=':'=)
('') ('')
ez is "ari"
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cycy szer. jan. 12, 2005 19:29-kor.
|
szer. jan. 12, 2005 19:25 |
|
|
Vendég
|
Cycy írta: ezexerint a 3650 stereo jelet ad ki, vagy csak dualmono, de ako minek van 4 érintkező?
a készülék dualmono hangot ad ki, nem stereo-t
|
szer. jan. 12, 2005 18:49 |
|
|
Cycy
platina tag
|
@ írta: Nos, látom nem figyelsz (...)
jujjj
okés, bevallom, nem olvastam végig, csak a mini-jack-ig jutottam el.
ezexerint a 3650 stereo jelet ad ki, vagy csak dualmono, de ako minek van 4 érintkező?
cycy
|
szer. jan. 12, 2005 18:00 |
|
|
Vendég
|
Cycy írta: HP PDA-khoz van ilyen gyárilag(minijack@jack), ha nincs kedved forrasztgatni, sztem lehet kapni külön is (esetleg speedshopban) üdv.cycy
Nos, látom nem figyelsz
Tehát, a lényeg hogy nem kell bekötni a mikrofont, és a HP-s cucc az stereo átvitelre alkalmas, így a jobb oldali füles a mikrofon lenne. De időközben megskubiztam egy 3650 headsetet, és az bizony négypólusú. Ezért ismerte fel idegen eszköznek. Szóval holnap be kéne szerezni egy újabbat, egy négy pólusút és azzal kipróbálni! A kiosztás ha minden igaz, a hegyéről a tövére így néz ki: bal, jobb, miki, föld. mikit itt sem kötöd be, jobb oldalra asszem ad ki jelet, szóval azt jobbra kötöd, baloldalit meg balra. Technikailag csak kihagyod a harmadik érintkezőt a kötésből, a többit meg egyenesen kötöd.
|
szer. jan. 12, 2005 17:52 |
|
|
M62
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. okt. 04, 2004 10:17 Hozzászólások: 1096 Tartózkodási hely: A bőrömben vagyok állandó jelleggel.
|
Pls akinek van a kozeleben egy 3410-es, nezze meg, gyarilag van-e benne olyan kepuzi,amely vizszintes, fekvo rozsat abrazol. Egy csajocskanak szeretnek ilyent kuldeni, egy 6310i default-képet, de nyilvan nincs ennek ertelme, ha az o telojan is eleve megvan. Koszi elore is.
|
szer. jan. 12, 2005 17:42 |
|
|
M62
gyémánt tag
|
Pls akinek van a kozeleben egy 3410-es, nezze meg, gyarilag van-e benne olyan kepuzi,amely vizszintes, fekvo rozsat abrazol. Egy csajocskanak szeretnek ilyent kuldeni, egy 6310i default-képet, de nyilvan nincs ennek ertelme, ha az o telojan is eleve megvan. Koszi elore is.
|
szer. jan. 12, 2005 17:40 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
először is köszönöm a segítségeket!
Sikerült vennem alkatrészeket hozzá, még nem forrasztottam, csak rátekergettem, majd ráraktam a telefonra. Ekkor kiírta, hogy nem támogatott eszköz, majd azért kíváncsiságból elindítottam egy filmet és hát szóltak a telefon hangszórói is meg a fülhallgatóé is. Szóval érdekes ! Nem nagyon értek az elektronikához, de még leugrok a Tescoba megnézni van e teljes átalakító, akkor megkímélném magam a forrasztásoktól. Mégegyszer köszönöm a segítségeket mindenkinek!
|
szer. jan. 12, 2005 17:39 |
|
|
Cycy
platina tag
|
HP PDA-khoz van ilyen gyárilag(minijack@jack), ha nincs kedved forrasztgatni, sztem lehet kapni külön is (esetleg speedshopban)
üdv.cycy
|
szer. jan. 12, 2005 17:22 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
CineDOG írta: www.999sms.hu ??
Kösz, jónak tűnik. Bár megpróbálom rábeszélni a főnökséget egy emil-sms gateway-re, azzal más szempontból is jobban járnánk.
|
szer. jan. 12, 2005 16:47 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Létezik olyan jogszabály/törvény/rendelet/ÁSZF-bejegyzés, vagy csak téves közhiedelem, hogy a vezetékes távközlési szolgáltató nem hallgathat bele a beszélgetésekbe, és mintát sem vehet (mellesleg szerintem a mintavétel is belehallgatás)? Thnx.
---
Fenti témában senkitől semmi ötlet? Esetleg hol kutassak ilyen szabály után (ha létezik)?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vizsla csüt. jan. 13, 2005 8:49-kor.
|
szer. jan. 12, 2005 13:34 |
|
|
Vendég
|
GazVezir írta: Bocsánat, rosszul fogalmaztam, headsetet nem telefonálás miatt akarok, hanem zene és filmek miatt. Csakhát a telefon alján lévő bemenet, azt hiszem minijack, lehet, hogy rosszul tudom. Arra lennék kíváncsi, hogy létezik valamiféle átalakító, aminek a segítségével bedughatom a drágába a sima jack-es fülesemet.
Leges legrosszabb esetben csinálsz egyet, vagy csináltatsz. Veszel egy 2.5-es minijack apát és egy hagyományos 3.6-os jack anyát. Veszel hozzá 10 centi kanócot, aztán lehet forrasztani. Fontos hogy a minijack dugasz hány pólusú. Mert ha stereo headsetet lehet beletenni, akkor négypólusút kell venni (jobb, bal, miki, föld) Sorrendjét le kell ellenőrizni, mert simán lehet hogy nem a szabvány szerint van meghackelve a dolog, hanem valami **** van a sorrendben. Természetesen a mikinek az érintkezőjét nem forrasztod semmihez.
Közben elolvastam az első hsz-edet. Szóval, a 3650-ben sima mono aljzat van, ergó sima három pólusút kell beszerezned, de a középső sávot ne forraszd meg, mert az a mikrofon. Tehát az marad szabadon. A végén levő rész a mono (Left) csatorna. Azt kell akkor úgy forrasztani, hogy mindkét oldalra az a jel menjen.
|
szer. jan. 12, 2005 13:00 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
A minijack[2.5]/sima jack [3.5] átalakító létező dolog, pl a medamarktben lehet kapni pár forintért.
Kérdés, hogy a lábkiosztás jó-e, ugyanis én MDAII-vel próbáltam, de ott fel voltak cserélve a lábak.
|
szer. jan. 12, 2005 7:16 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Nézzétek meg ezt a filmet!
The grudge
Komolyan! Én még eddig nem ordítottam horror filmtől, meg nem féltem nagyon, de ez!
Kétszer is ordítottam és a végén már egymás nyakába ugrottunk (3an néztük a sötét szobában).
Nagyon durva!
Nem merek lefeküldni!
(Még nem játszák itthon mozikban, de DC-ről már le lehet tölteni)
|
szer. jan. 12, 2005 1:07 |
|
|
nutellamoly
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Sopron
|
Rozso írta: Adobe Acrobat Pro 6.0-t próbáltam, de az nem megy.
Szerintem az a létrehozásukra van, lehet, hogy ez a gond. Nézegetni elég a Reader is, kisebb tudásszintnek megfeleően nagyobb sebesség miatt próbáld ki a 4->5->6 Readert. Én amíg lehetett, a négyest használtam, a 6-ost a mai napig sem raktam fel, olyan tetűlassú lett.
Reader-t majd minden driver CD-n találni, ha nem lényeg, hogy a felület magyar legyen.
|
szer. jan. 12, 2005 0:38 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Próbáld az 5-ös verziót. Igaz, néhány újabb PDF-re sikítani fog, de azok legtöbbjét is megjeleníti rendesen.
Üdv!
|
kedd jan. 11, 2005 22:41 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Tudtok olyan pdf nézegetőt, ami megy Win98 alatt is?
Adobe Acrobat Pro 6.0-t próbáltam, de az nem megy.
|
kedd jan. 11, 2005 22:35 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Bocsánat, rosszul fogalmaztam, headsetet nem telefonálás miatt akarok, hanem zene és filmek miatt. Csakhát a telefon alján lévő bemenet, azt hiszem minijack, lehet, hogy rosszul tudom. Arra lennék kíváncsi, hogy létezik valamiféle átalakító, aminek a segítségével bedughatom a drágába a sima jack-es fülesemet.
|
kedd jan. 11, 2005 21:48 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
A sima füles mióta headset???? Mert abban ugye nincs mikrofon....
|
kedd jan. 11, 2005 21:44 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Üdvözletem!
Nem annyira off, mobiltelefon témával kapcsolatos, de egy kicsit türelmetlen vagyok, mivel nekem nemigen van időm hétköznap, nomeg energiám, ezért szeretnék minél előbb hasznos információkhoz jutni, s remélem ez a malőr, hogy nem vártam meg míg érkezik válasz a 3650-es topicba, megbocsájtatik nekem. Szóval akkor szeretnék beruházni egy hedszetre, de igen szűkösek a pénzügyi kereteim nomeg egy picit sokallom azt a közel 5e Huf-ot egy eredeti Nokia headsetre és utángyárott terméket nem akarok venni, ezért gondoltam azt, hogy talán létezik átalakító, aminek a segítségével sima jack dugós fülest is dughatok a drága 3650-embe. Erre lennék kíváncsi és ha igen, akkor milyen árra számíthatok, valamint milyen boltba tudom ezt megszerezni. A válaszokat előre is köszönöm!
|
kedd jan. 11, 2005 21:37 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
|
kedd jan. 11, 2005 20:28 |
|
|
LaC
ezüst tag
|
Sy írta: Hmm, hmm, erről már elég sok szó esett más fórumcsoportokban (tudom ajánlani a többiek olvasgatását is:)). De ha már elkezdtem nyomkodni a billt: túl sok file-od van a böngésző cache-ében. Megoldás: Internet Explorer, Tools menü, Internet options, General fül, Delete file gomb. Lehet, hogy rögtön nem fogod érezni a változást, nekem általában egy restart után szokott feltűnni, hogy megint eredeti formátumba ment, és nem BMP-be Röviden ennyi.
Ja, és a tünetekből ítélve már rengeteg ideiglenes állományod lehet, ne csodálkozz, ha esetleg egy percre is úgy tűnik, mintha lefagyna az Explorer: nem fagy le, "csak" törölget. Aztán jó lesz. Megcsináltam amit mondtál. Még nem teszteltem...Remélem jó lesz! Köszi szépen! .:Jeff:. írta: Hamarosan szeretnék digitális fényképezőt beújítani.
Laikuskét a Casio Exilim Z55-öst néztem ki magamnak. Ismeri valaki ezt a típust? Vagy ki mit ajánlana 5 Mpixel és ultra kompakt kategóriában? Hol lehetne hiteles teszteket olvasni vagy valamilyen rangsort a fényképezőkről, mint pl a Connect a telefonokról?
TX!
Én is mostanság szeretnék ultrakompakt gépet venni.
Azért írok én is pár oldalt:
http://www.mediker.net/foto
http://index.hu/tech/digicam/
|
kedd jan. 11, 2005 20:23 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
simico írta: Na, most először vettem volna szemügyre és használatba a tézónszt, hogy majd milyen jól fogok kényelmesen sms-t küldeni... hát egy túrót, mert csak wapról lehet Tudtok valami rendes, normális helyet, ahonnan lehet küldeni sms-eket, akár külföldi számokra is? Ilyen komoly, megbízható szolgáltató-szerű kéne, mert csoportos "hivatalos" üzeneteket kéne küldözgetni (tehát nem ingyen sms küldő oldalt keresek).
www.999sms.hu ??
|
kedd jan. 11, 2005 18:02 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Na, most először vettem volna szemügyre és használatba a tézónszt, hogy majd milyen jól fogok kényelmesen sms-t küldeni... hát egy túrót, mert csak wapról lehet
Tudtok valami rendes, normális helyet, ahonnan lehet küldeni sms-eket, akár külföldi számokra is? Ilyen komoly, megbízható szolgáltató-szerű kéne, mert csoportos "hivatalos" üzeneteket kéne küldözgetni (tehát nem ingyen sms küldő oldalt keresek).
|
kedd jan. 11, 2005 18:00 |
|
|