Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 8:01

Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
Mo-n először a Vodafone kínálatában 3G szolgáltatás 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
nem sokan fogják használni, de azért elég jó ez a vodától. németországban pl elég jól lehet így netezni. tudom, ez üzletembereknek nyerő.

csüt. nov. 11, 2004 10:03
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás Re: Mo-n először a Vodafone kínálatában 3G szolgáltatás
lilasanyi írta:
Nem tudom jól emléxem-e...

Emlékezni jól emlékszel :D , mert valóban volt olyan időszak, amikor a net napi 12500Ft volt, de szerencsére időközben ez megváltozott!

csüt. nov. 11, 2004 8:26
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

lilasanyi írta:
Nem tudom jól emléxem-e...

Hát nem:

http://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/i ... oldon.html

szer. nov. 10, 2004 22:34
ezüst tag

kerelyfe írta:
....A szolgáltatás ára – bármily meglepő – de ugyanannyi, mintha GPRS-t használnánk, csak a sebesség lett ......

Nem tudom jól emléxem-e,de olyan rémlik,hogy 15e HuF körül van egy nap a vodaGPRS-roamingjával. :( .Én biztosan nem leszek törzsügyfelük....

szer. nov. 10, 2004 21:15
platina tag

Hozzászólás 
cml írta:
Matho írta:
cml írta:
... Aki meg külföldre megy, első dolga, hogy kikapcsolja a GPRS-t. Legfeljebb a wapot használja ilyen roaming árakon. Legalábbis én így vagyok vele. Egy internet kávézó sokkal jobb megoldás.

Hat a hegyekben azert jol jon :) 243 Ft-ert 100 kB a pannonnal, ennyibol a fontos embereknek irhatsz emilt vagy "ingyen"-sms-t :)

Na igen. Csakhogy a hegyekben nemhogy 3G, de GSM hálózat sincs mindenhol. Bár ebben a tekintetben "nyugati" társaink jobban állnak, nekünk a Mátra lefedése is problémás. Azért írtam, hogy legfeljebb wapot használok én is. 243 ft/100kB-ért nem fogok laptopot kivinni, hogy a nagyvárosokban 384k-val szörfölgessek 3G-n, de még GPRS-en sem.

mátra??? Az ALFÖLDET nem bírják rendesen lefedni.. Aki vonatozik Debrecen-Nyíregy viszonylatban az tudja... Magyarországon extra profit van abbol hogy "szinte" semmit se kell a halozatba fektetni a le (nem) fedettséghez. Egy többéves osztrák lefedettségi térképen dobtam egy hátast a völgyeknél (nagyon részletes volt) meg Erdelyben se volt gond 2 éve.. pedig 2000kmt autokaztunk..

szer. nov. 10, 2004 14:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Matho írta:
cml írta:
... Aki meg külföldre megy, első dolga, hogy kikapcsolja a GPRS-t. Legfeljebb a wapot használja ilyen roaming árakon. Legalábbis én így vagyok vele. Egy internet kávézó sokkal jobb megoldás.

Hat a hegyekben azert jol jon :) 243 Ft-ert 100 kB a pannonnal, ennyibol a fontos embereknek irhatsz emilt vagy "ingyen"-sms-t :)

Na igen. Csakhogy a hegyekben nemhogy 3G, de GSM hálózat sincs mindenhol. Bár ebben a tekintetben "nyugati" társaink jobban állnak, nekünk a Mátra lefedése is problémás. Azért írtam, hogy legfeljebb wapot használok én is. 243 ft/100kB-ért nem fogok laptopot kivinni, hogy a nagyvárosokban 384k-val szörfölgessek 3G-n, de még GPRS-en sem.

szer. nov. 10, 2004 12:21
ezüst tag

Hozzászólás 
cml írta:

szer. nov. 10, 2004 12:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nokia 6650. Nagyon szeretnék egy ilyenhez hozzájutni.

szer. nov. 10, 2004 10:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
1. Tudom, hogy marketing az egész, ezért csináltam a kiemelést.

Kifejezetten a "rutintalanok" (remélem nem bántok meg senkit, és fölöslegesen nem érzi magát senki sértve) miatt csináltam, akik rögtön azzal kezdik, hogy: "fúúúúúúú akkó' veszek egyháromgéstelcsit! Melyiketajánjátok?"
:mrgreen: :D

szer. nov. 10, 2004 10:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
cml írta:
A cím sántít, Magyarországon nincs 3G szolgáltatás. .... Egy internet kávézó sokkal jobb megoldás.

Tudom, hogy tudod, szándékosan nem úgy írtam, hogy a topic címe sántít.

szer. nov. 10, 2004 10:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez a szokásos Magyarországon először, vagy Magyarországon elsőként marketing verseny része.

szer. nov. 10, 2004 10:20
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
cml írta:
A cím sántít, Magyarországon nincs 3G szolgáltatás. .... Egy internet kávézó sokkal jobb megoldás.

2. Ezzel mélységesen egyetértek.

szer. nov. 10, 2004 10:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
A cím sántít, Magyarországon nincs 3G szolgáltatás. Aki meg külföldre megy, első dolga, hogy kikapcsolja a GPRS-t. Legfeljebb a wapot használja ilyen roaming árakon. Legalábbis én így vagyok vele. Egy internet kávézó sokkal jobb megoldás.

szer. nov. 10, 2004 10:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy pillanatra azt hittem, hogy lemaradtam valamiről (tender, stb.) és a Voda már be is izzította itthon a 3G-t.
Aztán kiderült, hogy a nem teljesen egyértelmű marketingduma ugrasztott be... :evil:

szer. nov. 10, 2004 10:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Fogja valaki "közülünk" használni? Akkor tapasztalatot kérünk!

szer. nov. 10, 2004 9:53
gyémánt tag

Hozzászólás Mo-n először a Vodafone kínálatában 3G szolgáltatás
Magyarországon először a Vodafone kínálatában 3G szolgáltatás: Vodafone Mobile Connect 3G adatkártya

A Vodafone által Magyarországon elsőként bevezetett 3G adatkártya és 3G roaming szolgáltatás segítségével a havidíjas ügyfelek számára lehetőség nyílik külföldön szélessávon, ADSL sebességgel kapcsolódni az internetre, vállalati hálózatokhoz. A GPRS-nél akár hétszer gyorsabb adatátviteli technológiát a szolgáltató bécsi sajtótájékoztatóján vehettük közelebbről szemügyre. Részletek, képek a sajtótájékoztatóról, videóanyagok a GPRS és az UMTS közti sebesség különbségének illusztrálásáról.
Mától, azaz 2004. november 10-től a magyarországi mobilszolgáltatók közül elsőként a Vodafone biztosítja ügyfelei részére a 3G technológia által nyújtott adatátviteli sebesség elérésének lehetőségét az új Vodafone Mobile Connect 3G adatkártyával, a szolgáltató külföldi 3G partnerhálózatán. A Vodafone a lehetőség megteremtésével egyedüli nemzetközi hátterére támaszkodva, a Nyugat-Európai tapasztalatok alapján, az ott már működő 3G hálózatok nyújtotta előnyöket teszi elérhetővé a külföldre utazó magyar ügyfelei részére.
A GPRS esetén a maximális átviteli sebesség 53,6 kbit/secundum, míg a 3G esetén ez az érték 384 kbit/s, azaz több mint hétszer nagyobb adatátviteli sebességet biztosít az új technológia. Míg a GPRS sebessége nagyjából a vonalas 56K-s modemek sebességéhez hasonlítható, addig a 3G sebessége megközelíti, illetve eléri a vezetékes ADSL sebességét, így az új szolgáltatás segítségével mobil adatátvitel esetén is elérhetővé válik a szélessávú internet szolgáltatás.

Jelenleg Németországban, Angliában, Ausztriában és Portugáliában tudnak UMTS-en szörfölni a magyar Vodafone-osok, azonban a folyamatosan bővülő partnerkapcsolatoknak köszönhetően a már meglévő 50 GPRS roaming lehetőséget biztosító ország mellett a jövőben Nyugat-Európa jelentős részén már biztosítva lesz a 3G barangolás lehetősége. A szolgáltatás ára – bármily meglepő – de ugyanannyi, mintha GPRS-t használnánk, csak a sebesség lett nagyobb. A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell új SIM kártya, csupán a laptopunkhoz illeszthető 3G PCMCIA adatkártyát kell megvásárolunk. Ez egyébként az ausztriai A1 Mobilkom kínálatában három éves hűségnyilatkozattal 149 euróba kerül.
A1 Lounge

A bécsi sajtótájékoztatón hosszas bemutatóval illusztrálták a GPRS és a UMTS közti sebességkülönbözetet, melynek részleteit az ide kattintva letölthető, általunk készített videók (avi, egyenként 7 megabájt, codec szükséges) mutatják be.
Az A1 Mobilkom Mariahilfer strasse közepén található bemutatótermében emellett olyan újdonságokkal is találkozhattunk, mint a holografikus telefonok, a digitális vásárlás lehetősége (csengőhang és mobiltartalom vásárlás az alábbi üvegtégla-szerű eszközzel), és számos vadonatúj modellt is alkalmunk volt közelebbről megvizsgálni. Ennek megfelelően többek között kézbe foghattuk a Sharp optikai Zoom-os, 2 megapixeles legújabb telefonját, illetve a Samsung legújabb készülékével is találkoztunk közelebbről. Ezek a készülékek még idén karácsony előtt piacra kerülnek Ausztriában.

Kép

http://www.gsmport.hu/index.php?page=article&id=c-2004511231012-1395

szer. nov. 10, 2004 9:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 16 hozzászólás ]