|
Szerző |
Üzenet |
Smith
arany tag
|
Alejandro írta: Smith írta: Az elmélet helyes a baj az hogy nem magát a hibát szüntették meg csak a tünetet orvosolták (szerintem). Való igaz, olyasmivel foglalkozom ami igy karácsonykor nagyon húzóágazat a sok függő játékmániás miatt, és télleg ipari mennyiségű hívást fogadok, és hívok, ill. "nem fogadok" mert nem győzöm. Tehát valószínűleg a hiba minden készüléken megvan, csak "nem mindenki jut el addig" OFF: Akkor jól tippeltem. Tudod, sok Columbo-t nézek. Abból következtettem, hogy egyik első hozzászólásodban rengeteg(~20-30) nem fogadott hívást említettél... ON: Egyébként igazad van. Ez csak egy tüneti kezelés. Az egyik haverom azzal viccelődött, hogy ez a kiváló patch biztos csak egy Nokia Tunes.aac fájlt tartalmaz. (ugye ezzel magyarázták, hogy nem csörög. a telefon az .aac-t keresi, de csak .mid van.) Ha meg létezik ez a hívásnapló probléma, akkor miért nem azt oldják meg? Nagyon utálom ezt a Nokia Tune csengőhangot! Ezúton szeretnék gratulálni a fejlesztőcsapatnak! Főleg a tesztelő részlegének!
Ezt a patchet egyáltalán a nokia csinálta?
Kérdés hogy a 3.xxxx-es softtal megoldódik-e a probléma? Vagy az is csak tüneti kezelés?
|
csüt. dec. 15, 2005 13:50 |
|
|
Nargoth
arany tag
|
Smith írta: Az elmélet helyes a baj az hogy nem magát a hibát szüntették meg csak a tünetet orvosolták (szerintem). Való igaz, olyasmivel foglalkozom ami igy karácsonykor nagyon húzóágazat a sok függő játékmániás miatt, és télleg ipari mennyiségű hívást fogadok, és hívok, ill. "nem fogadok" mert nem győzöm. Tehát valószínűleg a hiba minden készüléken megvan, csak "nem mindenki jut el addig"
Megvan, ki az idén a télapó!
|
csüt. dec. 15, 2005 13:41 |
|
|
Alejandro
ezüst tag
|
Smith írta: Az elmélet helyes a baj az hogy nem magát a hibát szüntették meg csak a tünetet orvosolták (szerintem). Való igaz, olyasmivel foglalkozom ami igy karácsonykor nagyon húzóágazat a sok függő játékmániás miatt, és télleg ipari mennyiségű hívást fogadok, és hívok, ill. "nem fogadok" mert nem győzöm. Tehát valószínűleg a hiba minden készüléken megvan, csak "nem mindenki jut el addig"
OFF:
Akkor jól tippeltem. Tudod, sok Columbo-t nézek.
Abból következtettem, hogy egyik első hozzászólásodban rengeteg(~20-30) nem fogadott hívást említettél...
ON:
Egyébként igazad van. Ez csak egy tüneti kezelés. Az egyik haverom azzal viccelődött, hogy ez a kiváló patch biztos csak egy Nokia Tunes.aac fájlt tartalmaz.
(ugye ezzel magyarázták, hogy nem csörög. a telefon az .aac-t keresi, de csak .mid van.)
Ha meg létezik ez a hívásnapló probléma, akkor miért nem azt oldják meg? Nagyon utálom ezt a Nokia Tune csengőhangot!
Ezúton szeretnék gratulálni a fejlesztőcsapatnak! Főleg a tesztelő részlegének!
|
csüt. dec. 15, 2005 13:39 |
|
|
Smith
arany tag
|
Alejandro írta: Felrakta valaki a patch-et rajtam kívül? Nos, nálam úgy tűnik, hogy működik. Van egy elméletem, miszerint a telefon akkor kezd el nem csörögni, ha egy bizonyos használati időt elér. Hogy ezt mire alapozom: - csak feltételezem, hogy Smith kolléga rengeteg hívást fogad a telefonján. Hozzászólásából kitűnik, hogy kb. 2 hét kellett neki reset után, hogy elromoljon a telefon. - nekem 1 hónapra volt szükség. Nincs ipari mennyiségű bejövő hívásom. Főleg "nem fogadott"-ból van kevés. - egyes fórumokon a hívásnaplót említik probléma forrásaként. A használati időre azt értettem, hogy sok fogadott/tárcsázott hívás. Úgy sejtem, hogy a probléma forrása az, hogy valamilyen úton módon a hívásnapló bejegyzései elérnek egy limitet (Smith-nél gyorsabban, nálam lassabban), és ez oda vezet, hogy a telefon lassabban tudja elérni a csengőhangokat. Ezt a véleményt pedig arra alapozom, hogy az előbb volt egy hívásom, ami Nokia Tune hangon szólalt meg. Mivel rühellem ezt a csengőhangot, az első dolog, amit új telefonon teszek, hogy minden üzemmódban, hívócsoportnak más hangot állítok be, ezért semilyen üzemmódban, semilyen csoportnak nem ez a hangja. Ha erről a számról hívtak, mindig az alapbeállított csengőhang szólalt meg. Most meg a Nokia Tune. Tehát biztos vagyok benne, hogy ezt már a patch művelte. És ha nem lenne fenn a patch, akkor nem jelzett volna sehogy... Plusz adalék: egy perce hívott az öcsém. Nokia Tune. Kértem, hogy egyből hívjon vissza. Most a saját, beállított MP3 csengőhangom szólalt meg. Hogy lehet, hogy egyik percben nem tudja beolvasni a csengőhangot, később meg igen? Az mondjuk pozitív, hogy ha nem tudja elérni a csengőhangot, akkor nem cseréli ki az üzemmód beállításoknál Nokia Tune-ra. A 6230i-m megtette... Mindenesetre egyáltalán nem vagyok nyugodt, mert ha a hívásnapló feltöltődése ilyen problémát okozhat, akkor bármi bármit is okozhat ezek után. Mit szóltok az elméletemhez? Van valakinek hozzáfűzni valója? Üdv, A.
Az elmélet helyes a baj az hogy nem magát a hibát szüntették meg csak a tünetet orvosolták (szerintem).
Való igaz, olyasmivel foglalkozom ami igy karácsonykor nagyon húzóágazat a sok függő játékmániás miatt, és télleg ipari mennyiségű hívást fogadok, és hívok, ill. "nem fogadok" mert nem győzöm. Tehát valószínűleg a hiba minden készüléken megvan, csak "nem mindenki jut el addig"
|
csüt. dec. 15, 2005 13:00 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
aGERG írta: ezt hogy érted Al Bundy hogy értetted a minöséget ??????
Úgy, hogy gyakorlatilag ugyanolyan jól szól, mint a Sound Blaster Audigy 2-esem a Winamp-el.
|
csüt. dec. 15, 2005 12:48 |
|
|
aGERG
ezüst tag
|
mp3 lejátszás valami hasra esés minőségű
ezt hogy érted Al Bundy hogy értetted a minöséget
??????
|
csüt. dec. 15, 2005 12:31 |
|
|
Alejandro
ezüst tag
|
Felrakta valaki a patch-et rajtam kívül?
Nos, nálam úgy tűnik, hogy működik.
Van egy elméletem, miszerint a telefon akkor kezd el nem csörögni, ha egy bizonyos használati időt elér. Hogy ezt mire alapozom:
- csak feltételezem, hogy Smith kolléga rengeteg hívást fogad a telefonján. Hozzászólásából kitűnik, hogy kb. 2 hét kellett neki reset után, hogy elromoljon a telefon.
- nekem 1 hónapra volt szükség. Nincs ipari mennyiségű bejövő hívásom. Főleg "nem fogadott"-ból van kevés.
- egyes fórumokon a hívásnaplót említik probléma forrásaként.
A használati időre azt értettem, hogy sok fogadott/tárcsázott hívás.
Úgy sejtem, hogy a probléma forrása az, hogy valamilyen úton módon a hívásnapló bejegyzései elérnek egy limitet (Smith-nél gyorsabban, nálam lassabban), és ez oda vezet, hogy a telefon lassabban tudja elérni a csengőhangokat.
Ezt a véleményt pedig arra alapozom, hogy az előbb volt egy hívásom, ami Nokia Tune hangon szólalt meg. Mivel rühellem ezt a csengőhangot, az első dolog, amit új telefonon teszek, hogy minden üzemmódban, hívócsoportnak más hangot állítok be, ezért semilyen üzemmódban, semilyen csoportnak nem ez a hangja.
Ha erről a számról hívtak, mindig az alapbeállított csengőhang szólalt meg. Most meg a Nokia Tune.
Tehát biztos vagyok benne, hogy ezt már a patch művelte. És ha nem lenne fenn a patch, akkor nem jelzett volna sehogy...
Plusz adalék: egy perce hívott az öcsém. Nokia Tune. Kértem, hogy egyből hívjon vissza. Most a saját, beállított MP3 csengőhangom szólalt meg.
Hogy lehet, hogy egyik percben nem tudja beolvasni a csengőhangot, később meg igen?
Az mondjuk pozitív, hogy ha nem tudja elérni a csengőhangot, akkor nem cseréli ki az üzemmód beállításoknál Nokia Tune-ra. A 6230i-m megtette...
Mindenesetre egyáltalán nem vagyok nyugodt, mert ha a hívásnapló feltöltődése ilyen problémát okozhat, akkor bármi bármit is okozhat ezek után.
Mit szóltok az elméletemhez? Van valakinek hozzáfűzni valója?
Üdv,
A.
|
csüt. dec. 15, 2005 12:05 |
|
|
pszollos
vas-tag
|
A patch feltelepítve magánszám azóta sem csöng!
De ha a hívásnapló a probléma, akkor a patch ezen nem segít, vagy igen?[/quote]
|
csüt. dec. 15, 2005 11:48 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
BNM írta: Ez nálam csak egy szokás... Még egy gombóc fagyira is ezt mondom, de szigorúan poén szinten.
Semmi gond, csak már anno megkaptam a "köcsög újgazdag jelzőt" a 6600 miatt, pedig sok mindent lehet rám mondani, csak azt nem, hogy gazdag lennék. Pedagógus szülők, egyik nyugdíjas... Szóval, sajnos nem vet fel a pénz, a titok annyi, hogy én tényleg minden félretehető pénzem a telefonra fordítom, más meg ilyen-olyan márkás ruhára, autóra (benzinre), ékszerre, stb., vagy szimplán elissza, vagy eljátssza. Én gyűjtögetek szorgalmasan és meg is van a gyümölcse...
|
csüt. dec. 15, 2005 11:38 |
|
|
BNM
arany tag
|
Al Bundy írta: BNM írta: Neked tényleg bejött az élet! Erős túlzás... 40 rongy kezdőrészletet 1 év alatt szedtem össze, a törlesztő részleteket pedig az uncsitesóm fogja fizetni, aki megvette tőlem a 6600-ámat. A kiegészítő cuccok pedig szülinap + karácsony.
Ez nálam csak egy szokás...
Még egy gombóc fagyira is ezt mondom, de szigorúan poén szinten.
|
csüt. dec. 15, 2005 11:31 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
BNM írta: Neked tényleg bejött az élet!
Erős túlzás...
40 rongy kezdőrészletet 1 év alatt szedtem össze, a törlesztő részleteket pedig az uncsitesóm fogja fizetni, aki megvette tőlem a 6600-ámat.
A kiegészítő cuccok pedig szülinap + karácsony.
|
csüt. dec. 15, 2005 11:15 |
|
|
BNM
arany tag
|
Neked tényleg bejött az élet!
|
csüt. dec. 15, 2005 11:12 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
BNM írta: Hogy kötötted rá a hifire?
AD-15-ös Nokia Audio Adapterrel
Így néz ki: http://www.mobiltelefonok.hu/uj/termekek/alpha/ad15.jpg
|
csüt. dec. 15, 2005 11:01 |
|
|
BNM
arany tag
|
Al Bundy írta: MEGVAN AZ N70-EM! (Gondoltam megosztom Veletek az örömömet.) Első benyomások: - 6600-hoz képest SOKKAL gyorsabb - Rohadt nehéz belőle kihúzni pl. a headsetet - Az mp3 lejátszás valami hasra esés minőségű, főleg hifi-n hallgatva - A rádió szintén, én nem hallok semmi akadást 5mp-enként - Nem tudom, hogy a hangszóróján mit kritizálnak, szerintem az is tökéletes - Félhomályban baromi zajos az elülső kamera - Nagyon jó anyagminőségű headset - Hátlap (egyelőre) tökéletesen siklik és nem "nyekereg" - T-mobile-os feliratok kicsit idegesítőek, főleg a multimédia gomb, T-zones gombbá alakítása (pofátlanság a köbön), de természetesen lehet normál funkciójában is használni - Billentyűzet lehet, hogy kicsi, de szerintem képtelenség rajta félrenyomni, szóval szeritem ezzel sincs semmi gond - A gyári tok (CP-71) valami istentelenül szűk, beletenni a telót még egy dolog, de kivenni?! Ha ez a sz*r összekarcolja, vagy lekoptatja a teló festését, akkor hülyét fogok kapni. Ismételten megjegyzem, hogy gyári tok! Megmérhették volna a telót, mielőtt tokot csinálnak hozzá. Remélem, hogy fog tágulni. - ... és egyelőre CSÖRÖG!
Neked bejött az élet!
Hogy kötötted rá a hifire?
|
csüt. dec. 15, 2005 10:57 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
MEGVAN AZ N70-EM!
(Gondoltam megosztom Veletek az örömömet.)
Első benyomások:
- 6600-hoz képest SOKKAL gyorsabb
- Rohadt nehéz belőle kihúzni pl. a headsetet
- Az mp3 lejátszás valami hasra esés minőségű, főleg hifi-n hallgatva
- A rádió szintén, én nem hallok semmi akadást 5mp-enként
- Nem tudom, hogy a hangszóróján mit kritizálnak, szerintem az is tökéletes
- Félhomályban baromi zajos az elülső kamera
- Nagyon jó anyagminőségű headset
- Hátlap (egyelőre) tökéletesen siklik és nem "nyekereg"
- T-mobile-os feliratok kicsit idegesítőek, főleg a multimédia gomb, T-zones gombbá alakítása (pofátlanság a köbön), de természetesen lehet normál funkciójában is használni
- Billentyűzet lehet, hogy kicsi, de szerintem képtelenség rajta félrenyomni, szóval szeritem ezzel sincs semmi gond
- A gyári tok (CP-71) valami istentelenül szűk, beletenni a telót még egy dolog, de kivenni?! Ha ez a sz*r összekarcolja, vagy lekoptatja a teló festését, akkor hülyét fogok kapni. Ismételten megjegyzem, hogy gyári tok! Megmérhették volna a telót, mielőtt tokot csinálnak hozzá. Remélem, hogy fog tágulni.
- ... és egyelőre CSÖRÖG!
|
csüt. dec. 15, 2005 10:49 |
|
|
Kano
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 854 Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
|
aGERG írta: kano írta: Macika vagy Ákoska! Nekik van meg és hogy tudnák ide adni ha esetleg szükségem lenne rááá?????
A mai átviteli technika állása szerint el kell menned érte és meg kell kérned, hogy a helyezzék el a telefonodon az új szoftot. Vagy estleg "küld fény post".
Bár ha neked is van boxod és a fiúk odaadják a szoftot akkor Te is felteheted magadnak. Kábellel nem fog menni.
|
csüt. dec. 15, 2005 10:19 |
|
|
AndrySoft
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1387 Tartózkodási hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye
|
Eküldik neked emilben egy boxxal együtt...
|
csüt. dec. 15, 2005 1:28 |
|
|
aGERG
ezüst tag
|
Macika vagy Ákoska![/quote]
Nekik van meg és hogy tudnák ide adni ha esetleg szükségem lenne rááá?????
|
szer. dec. 14, 2005 20:46 |
|
|
Kano
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 854 Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
|
aGERG írta: Nah vvégre meg van a teló De lenne a kérdésem hogy ti honnan szerztétek meg a 3.**** SW-t ha esetleg nekem is problémáim lesznek akkor tudjam ezt orvosolni THX
Macika vagy Ákoska!
|
szer. dec. 14, 2005 20:41 |
|
|
Hauptmann
arany tag
|
Alexfux írta: Sajnos neves márkák (Sandisk. Lexar)valamiért nem gyártanak ilyen dv-rs-mmc-t, persze minisd-t meg sűrű tömegekben, így megint az jutott az eszembe, hogy miért nem vártam az N80-ra.
Mér', a Kingston Neked nem elég neves?
Én még nem döntöttem el, hogy N70 vagy N80. És az az igazság, hogy nem is tudom egyelőre eldönteni. Bár az utóbbitól visszatart az új Symbian, állítólag komoly védelmek lesznek benne a warez cuccok miatt, bár lehet hogy ez csak UL. No meg állítólag a WiFi-je sem teljes értékű.
|
szer. dec. 14, 2005 20:03 |
|
|
aGERG
ezüst tag
|
Nah vvégre meg van a teló De lenne a kérdésem hogy ti honnan szerztétek meg a 3.**** SW-t ha esetleg nekem is problémáim lesznek akkor tudjam ezt orvosolni
THX
|
szer. dec. 14, 2005 19:19 |
|
|
Alejandro
ezüst tag
|
V460T írta: Neked is a 2.0536.0.2-es szoft van a gépen?Használsz hozzá valamilyen bluetooth-os eszközt?Fent van már a Nokiás patch? Azért érdekelne mert már nekem is van egy ilyen teló,de még nincs nálam.Remélem a patch vagy a szoftverfrissítés megoldja ezt a gondot.
Passz.
Én is keresem a törvényszerűségeket. Hiába.
Szoft: 2.0536.0.2. BT headset-et használok.
Ma kétszer előfordult, hogy nem csörgött. De közben volt több hívásom is.
Nem tudom mitől csörög, vagy nem csörög.
Most telepítettem a patch-t.
|
szer. dec. 14, 2005 17:15 |
|
|
Alejandro
ezüst tag
|
gnemeth83 írta: Nekem ilyen csengohangos problema nem fordult elo (2 nap alatt), akinek igen es kiprobalta ezt a PATCH-et az ugye majd beszamol a fejlemenyekrol . Egyebkent kulfoldi forumokon azt mondjak hogy akkor fordul elo ilyen ha a hivasnaploban sok szam, specifikusan 3 -nal tobb nem fogadott hivas van. Azt irjak hogy aki uresen tartja ezt a reszt annal meg bnem fordult elo ilyen problema. GN
Kösz a linket, telepítettem.
Én eddig soha nem töröltem a hívásnaplót, és soha nem volt gondom a csörgéssel. A mai napig. Lehet, hogy csak ma telt meg egy bizonyos memoriaterület?
De ha a hívásnapló a probléma, akkor a patch ezen nem segít, vagy igen?
|
szer. dec. 14, 2005 16:58 |
|
|
V460T
ezüst tag
|
Alejandro írta: Ajjajjajjajjajjj! Az imént sikerült páholyból végignéznem a telefonom nem csörgését.
Neked is a 2.0536.0.2-es szoft van a gépen?Használsz hozzá valamilyen bluetooth-os eszközt?Fent van már a Nokiás patch?
Azért érdekelne mert már nekem is van egy ilyen teló,de még nincs nálam.Remélem a patch vagy a szoftverfrissítés megoldja ezt a gondot.
|
szer. dec. 14, 2005 16:55 |
|
|
gnemeth83
ezüst tag
|
Nekem ilyen csengohangos problema nem fordult elo (2 nap alatt), akinek igen es kiprobalta ezt a PATCH-et az ugye majd beszamol a fejlemenyekrol . Egyebkent kulfoldi forumokon azt mondjak hogy akkor fordul elo ilyen ha a hivasnaploban sok szam, specifikusan 3 -nal tobb nem fogadott hivas van. Azt irjak hogy aki uresen tartja ezt a reszt annal meg bnem fordult elo ilyen problema.
GN
|
szer. dec. 14, 2005 15:49 |
|
|
gnemeth83
ezüst tag
|
Sziasztok!
Nalam most van itt egy n70 tesztelesre, p910rol valtanek, meg nem szantam el magam!
A csengohangos problemara EZT http://www.europe.nokia.com/nokia/0,,77767,00.html talatam a nokia oldalan, nem tudom mennyit segit, remelem sokat. Ha mar elofordult hogy valaki ezt belinkelte akkor elnezest mindenkitol. Egyebkent nagyon tetszik ez a telefon az utolso symb-es nokiam egy 7650 volt nagyon regen azt nem nagyon szerettem mert elso szerias volt5 es tele volt hibaval, azota a P800/900/910 vonalat nyuztam.
Udv mindenkinek!
GN
|
szer. dec. 14, 2005 15:44 |
|
|
Alejandro
ezüst tag
|
Ajjajjajjajjajjj!
Az imént sikerült páholyból végignéznem a telefonom nem csörgését.
Épp előttem volt. Láttam, hogy bekapcsol a háttérvilágítás és hívnak egy magánszámról. Se vibra, se hang. Annyira rácsodálkoztam, hogy mire felvettem, a másik oldalon letették.
Ezután egyből kipróbáltam, és rácsörgettem egy másik telefonról. Akkor már rendben volt.
Azóta újrahívtak a magán számról és akkor is jelzett a telefon.
Ez volt az első alkalom, hogy nem csörgött. Az azért érdekes, hogy előtte sokáig néma üzemmódban volt, tehát olyan üzemmódban, ahol tényleg nem kell vibra és csörgés. Visszakapcsoltam általánosra, és akkor történt az eset...
Most nagyon szomorú vagyok!
|
szer. dec. 14, 2005 14:36 |
|
|
james008bond
ezüst tag
Csatlakozott: pén. nov. 04, 2005 17:26 Hozzászólások: 66 Tartózkodási hely: Hun
|
Hol van az a bolt a Kingston karival és menyiért?
Nekem xart be hétvégén a TakeMS fél gigás karim, elküldtem gyorsboltba, várom a cserét...
|
szer. dec. 14, 2005 14:12 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Kano írta: Alexfux írta: Az nem lesz elég, hogy lehet rajta teflonálni, a rádió és zenelejátszó vezérlését is kipróbálom, ha engedik. Szokták engedni.
Akkor jó. Érdeklődtem Tőlük mem.kártya ügyben is. Azt mondták, hogy a TakeMs 512M a best, mert ua. az ára, mint a hasonló méretű PRETEC(?)-nek, de öt év garancia van rá. De valamelyik topictársunk írta, hogy a TakeMs megadta magát nála. Az egyik haver meg felhajtott egy boltot, ahol Kingston dv-rs-mmc, (mobile mmc) van, szintén fél gigás méretben, de élettartam garanciával és olcsóbban, mint a TakeMs a gyorsboltba. Úgyhogy viszonylag egyértelmű a helyzet. Sajnos neves márkák (Sandisk. Lexar)valamiért nem gyártanak ilyen dv-rs-mmc-t, persze minisd-t meg sűrű tömegekben, így megint az jutott az eszembe, hogy miért nem vártam az N80-ra.
Sajnos az én vidofelvételeim szaggatnak és idáig egy biztonsági mentést sem sikerült korrektül végrehajtani a PcSuite-vel, jó esetben azt írja, hogy nem sikerült elmentenie a biztonsági file-t (azért persze a file ott van, csak kérdés, hogy jó-e), de a "Súlyos hiba" is feltünt már.
Ja és tegnap a telefon úgy lelassult, hogy újra kellett indítanom. Még azt meg tudtam nézni a "Task Manager"-rel, hogy legalább öt alkalmazás volt nyitva szegénykémen. De bezárni már nem engedte a masina.
|
szer. dec. 14, 2005 13:21 |
|
|
_Laca
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 658 Tartózkodási hely: Tiszántúl
|
Alexfux írta: Fent vannak, kis kommentárokkal.
Ahhh! Köszi!
Egész jó a sima zoom-olt kép!
Rájöttem ám, hogy mi a kettő között a különbség:
Úgy működik, mint az Olympus kamera superzoom-ja.
Egy bizonyos szintig képkivágást csinál. Tehát exponál egy max felbontásút, majd kivágja a zoomnak megfelelő méretű képet a közepéből. Így a zoomolt kép gyakorlatilag ugyanolyan felbontású, mint a teljes kép, csak kisebb maga a kép. TÖK JÓ!
|
szer. dec. 14, 2005 11:23 |
|
|
Kano
platina tag
|
Alexfux írta: Az nem lesz elég, hogy lehet rajta teflonálni, a rádió és zenelejátszó vezérlését is kipróbálom, ha engedik.
Szokták engedni.
|
szer. dec. 14, 2005 11:09 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Fent vannak, kis kommentárokkal.
|
szer. dec. 14, 2005 11:04 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Hauptmann írta: Ezt én sem értem, hogy miért nem kompatibilis az N70 és a HS-6. Én itt valami köcsög marketingfogást érzek, hogy amiért érdemes legyen lecserélni N80-ra.
Ellenben az N70-hez megy a HS-2R, ami szintén érthetetlen, mert minek, amikor az N70-ben van rádió...
Valamikor a héten ki kell mennem a gyorsboltba és ott megpróbálom rávenni a srácokat, hogy had tegyek egy próbát a HS-6-val. Az nem lesz elég, hogy lehet rajta teflonálni, a rádió és zenelejátszó vezérlését is kipróbálom, ha engedik.
|
szer. dec. 14, 2005 10:49 |
|
|
Nargoth
arany tag
|
OPi írta: aGERG írta: amely 6X digitális zoommal...hogy 20X-os digitális zoom A digitális zoom amúgy is felejtős, akár 6* akár 20*
Video felvevésnél van egy pici értelme. Persze viszont magának a video rögzitésnek semmi
|
szer. dec. 14, 2005 10:42 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
2 megapixel!
A zoom érdekesen múxik ebben a telóban. Alapból van benne valamilyen (akár 6x is) zoom, de ha bekapcsolod a digit.zoom-ot, akkor lesz az húszszoros is.
Készítek néhány képet ennek bemutatására és felteszem a http://kep.tar.hu/alexfux lapra.
|
szer. dec. 14, 2005 10:40 |
|
|
OPi
gyémánt tag
|
aGERG írta: amely 6X digitális zoommal...hogy 20X-os digitális zoom
A digitális zoom amúgy is felejtős, akár 6* akár 20*
|
szer. dec. 14, 2005 8:36 |
|
|
mumk
ezüst tag
|
Jó hír azoknak akik SW frissítésre szánják rá magukat, eddig jól muzsikál mind két telcsin a 3.0546.2.3 verzió.
Ha nem találja a kiválasztott cshangot, akkor megszólal az alap nokia csengőhang rezgéssel. A rádió szaggatásról nem tudok mit mondani, azt nekem nem csinálta a 2.xxxxxxx verzió sem.
|
kedd dec. 13, 2005 22:14 |
|
|
aGERG
ezüst tag
|
|
kedd dec. 13, 2005 21:59 |
|
|
Hauptmann
arany tag
|
Alexfux írta: A képek 7650-vel készültek és jó **** lettek, de látható a felirat. Hová küldjrm, és le lehet szedni egy jó erős smirglivel.
Nem tudnád feldobni a tar-ra, vagy máshova, engem is érdekelne.
|
kedd dec. 13, 2005 21:01 |
|
|
Hauptmann
arany tag
|
Ezt én sem értem, hogy miért nem kompatibilis az N70 és a HS-6. Én itt valami köcsög marketingfogást érzek, hogy amiért érdemes legyen lecserélni N80-ra.
Ellenben az N70-hez megy a HS-2R, ami szintén érthetetlen, mert minek, amikor az N70-ben van rádió...
|
kedd dec. 13, 2005 19:54 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1349 Tartózkodási hely: Univerzum, második sarkon balra
|
Alexfux írta: Szerinted...
Igazad van, én csak az 1xűbb headsetekre gondoltam. A HS-6 komp. listáján nem szerepel az N70:
http://www.europe.nokia.com/nokia/0,8764,83227,00.html
|
kedd dec. 13, 2005 16:30 |
|
|
james008bond
ezüst tag
Csatlakozott: pén. nov. 04, 2005 17:26 Hozzászólások: 66 Tartózkodási hely: Hun
|
Bilklentyűzár / automatikus / kérdéshez: perces pontossággal be lehet állítani, hogy mikor kapcsoljon be. És le lehet kódolni a bizt kóddal.
Settings Wizzarddal a betett kártyához beállít mindent / persze, amit elő kell fizetni ill jelszóval megy, az továbbra sem fog működni /.
PC Suite-re kíváncsi lennék, másoknál műxik-e?És minden funkciója?
Bluetooth headset használat mellett be lehet-e állítani, hogy csak a Headsetben csengjen, és a telón ne? Diszkréció miatt. Mondjuk.
Miért nem lehet hallani, akár géphangon, bejövő hívásnál a hívó nevét, mint pl SonyEricsson T610-nál? Lehet-e hangutasítással hívást fogadni ill elutasítani és hogyan? Mint pl SE T610-nál??
|
kedd dec. 13, 2005 16:27 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
gabriel401 írta: Alexfux írta: Lentebb már kérdeztem, de nem kaptam választ. Vajon az, hogy milyen típusú drótos headsetet enged a telefon használni, az szoftver, vagy hardverfüggő-e? Szerintem bármilyen, pop-portra dugható headset-tel müxik.
Szerinted...
Én tisztellek, de bizonyíték kellene, mert nincs kedvem egy HS-6 headsetért kiadni a tizenxezer forintos árat, azért, hogy "csak" beszélgetni tudjak rajta. Annak a headsetnek eléggé fejlett funkciói vannak, és eddig mindenhol azt láttam, hogy NEM kompatibilis az N70-vel. Ezért érdekelne, hogy vajon a telefon hardvere nem támogatja ezt a headsetet, vagy a szoftver. Mert egy későbbi szoftverupgrade kompatibilissá tehetné az N70-et ehhez a headsethez.
|
kedd dec. 13, 2005 15:13 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1349 Tartózkodási hely: Univerzum, második sarkon balra
|
Alexfux írta: Lentebb már kérdeztem, de nem kaptam választ. Vajon az, hogy milyen típusú drótos headsetet enged a telefon használni, az szoftver, vagy hardverfüggő-e? Szerintem bármilyen, pop-portra dugható headset-tel müxik.
|
kedd dec. 13, 2005 14:51 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
|
Smith írta: ha jólemléxem az elején van valami varázsló... Igen, egész pontosan SettingWizard, már a 7610-en is volt ilyen.
|
kedd dec. 13, 2005 14:48 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Smith írta: Alexfux írta: Arthuro_Adam írta: Aki a T-nél vett telefont, az tudna küldeni egy képet arról, hogy hová tették a T-Mobile logót? Le lehet szedni? A képek 7650-vel készültek és jó **** lettek, de látható a felirat. Hová küldjrm, és le lehet szedni egy jó erős smirglivel. Új előlapot kell venni rá...
Ha csak azt nem...
Felinstalláltam a PcSuite-t a céges aszteli masinámra és mintha működne. De nem akarom elkiabálni!
|
kedd dec. 13, 2005 13:25 |
|
|
Smith
arany tag
|
Alexfux írta: Arthuro_Adam írta: Aki a T-nél vett telefont, az tudna küldeni egy képet arról, hogy hová tették a T-Mobile logót? Le lehet szedni? A képek 7650-vel készültek és jó **** lettek, de látható a felirat. Hová küldjrm, és le lehet szedni egy jó erős smirglivel.
Új előlapot kell venni rá...
|
kedd dec. 13, 2005 13:04 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Arthuro_Adam írta: Aki a T-nél vett telefont, az tudna küldeni egy képet arról, hogy hová tették a T-Mobile logót? Le lehet szedni?
A képek 7650-vel készültek és jó **** lettek, de látható a felirat. Hová küldjrm, és le lehet szedni egy jó erős smirglivel.
|
kedd dec. 13, 2005 12:56 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Akoska írta: Az OK, hiszen Uzbegisztanban vendegeskedve szuksegem lehet az ottani beallitasokra. De nalam Pannonnal es T-vel sem kellett kulso beavatkozas MMS es WAP/net elereshez, mikozben masoknal ez nem mukodik ennyire magabiztosan, amit pont azert nem ertek, mert nalam megy es azt gondoltam, hogy ezt vegre megoldottak...
A telón rajta is volt az összes hozzáférés a T-MOBILE MMS PS-től a WAP PS-if, de egyikkel sem akart szólni a net. Most, hogy Macika konfig sms-eit beállítottam, azóta megy a t-zones és a www menüpont is, bár utóbbi elég lassú. Ezúton is köszönöm Macikának a segítséget. Az emil postafiókot pedig meg kell faragni, de buta, mert ha nincs minden adat kitöltve, akkor nem engedi menteni az új postafiókot, amit, ha megtudom az éppen hiányzó adatokat, akkor lehetne továbbszerkeszteni.
Ja és észrevettem egy szerintem nagy, de a teló alapfunkcióit nem érintő hibát.
Éspedig, hogy offline üzemmódban nem lehet rádiót hallgatni. Ezek szerint ha nem tudja használni a rádió a Visual részét, akkor a klasszikus FM rádió sem megy, pedig a visula rész ki van kapcsolva. Szerintem ez is lehet szoftverhiba.
Egyébként miért is akarsz Te Üzbegisztánban N70-vel wapozni?
Lentebb már kérdeztem, de nem kaptam választ. Vajon az, hogy milyen típusú drótos headsetet enged a telefon használni, az szoftver, vagy hardverfüggő-e?
|
kedd dec. 13, 2005 12:47 |
|
|
Smith
arany tag
|
ha jólemléxem az elején van valami varázsló (vagy tündér ha valaki linuxos) szerű cucc, ami első bekapcskor indul el, de utólag is futtatható, na az hozza létre a megfelelő beállításokat
(legalábbis ez rémlik)
még nincs telefonom nem tudom megnézni, de valahol van ilyen ikon
|
kedd dec. 13, 2005 12:39 |
|
|