|
Szerző |
Üzenet |
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Ebydr írta: Szerintem egész egyszerű ok van emögött a 36 ezer ft-os dolog mögött. Ha ugye a "normál" GPRS Net csomaggal forgamazol 1 Gb-ot, akkor az havi ~ 13 ezer ft-ba kerül (azt a 12.999,999 Ft-ot vegyük 13.000 Ft-nak), szemben a Giga Net-tel, aminél havi 10 ezer ft ugyanez az adatmennyiség. Tehát havi 3 ezer ft-tal olcsóbb ezzel ugyanaz az adatmennyiség. És ha a 36 ezret visszaosztjátok a 12 hónappal, akkor kijön az a 3 ezer ft-os különbség. És hogy mi ebben a pláne? Az, hogy a Voda bebiztosítja magát azzal, ha 12 hónapra előre lekötöd az 1Gb-os csomagot. Ez megér neki havi 3 ezer ft-ot (azt a 2 X 3 ezer ft-os kedvezményt nem számítva). Ha meg felmondod, ugyanannyit fizetsz, mint egyébként, csak akkor nem használod ki a havi 1 Gb-ot a maradék időre ugyebár. Szóval nincs ebben semmi nagy kedvezmény. Én nem kötném le magam 1 évre, az biztos.
Nahát! Van itt olyan, aki tud számolni! Köszi! Így már érthető, ráadásul az összeg is.
|
vas. jún. 25, 2006 18:17 |
|
|
Ebydr
arany tag
|
Szerintem egész egyszerű ok van emögött a 36 ezer ft-os dolog mögött.
Ha ugye a "normál" GPRS Net csomaggal forgamazol 1 Gb-ot, akkor az havi ~ 13 ezer ft-ba kerül (azt a 12.999,999 Ft-ot vegyük 13.000 Ft-nak), szemben a Giga Net-tel, aminél havi 10 ezer ft ugyanez az adatmennyiség.
Tehát havi 3 ezer ft-tal olcsóbb ezzel ugyanaz az adatmennyiség. És ha a 36 ezret visszaosztjátok a 12 hónappal, akkor kijön az a 3 ezer ft-os különbség. És hogy mi ebben a pláne? Az, hogy a Voda bebiztosítja magát azzal, ha 12 hónapra előre lekötöd az 1Gb-os csomagot. Ez megér neki havi 3 ezer ft-ot (azt a 2 X 3 ezer ft-os kedvezményt nem számítva). Ha meg felmondod, ugyanannyit fizetsz, mint egyébként, csak akkor nem használod ki a havi 1 Gb-ot a maradék időre ugyebár.
Szóval nincs ebben semmi nagy kedvezmény. Én nem kötném le magam 1 évre, az biztos.
|
vas. jún. 25, 2006 17:38 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Trabi TM írta: Al Bundy írta: Ezt a 36 ezer Ft-os belépési díjat egyébként sem tudom mire vélni. Ezt mint extraprofit akarják elkönyvelni, vagy pedig mint egy "ösztönzésként" találták ki arra, hogy kössön a lúzer júzer hûséget? Mert ugye egyes kábel, vagy mikrohullámú Internet szolgáltatóknál még rá lehet fogni arra, hogy a hardvert telepíteni kell, és az pénzbe kerül, de a mobilszolgáltatóknál már minden adott: Kész a lefedettség, van az eléréshez szükséges készülék (amit ugye neked kell külön megfizetned, a vezetékes Internet szolgáltatókkal ellentétben), egy SIM kártyáért pedig azért kicsit luxus 36 ezer Ft... Szerintetek? Gondolom nem igazán érné meg nekik, ha minden nap lehasználod az 1GB-ot, lemondod, majd újra aktiválod, mint ahogy ezt a sima vodanettel meg lehetett csinálni...
én úgy tudom, hogy
1. nyolc napon belül azt sem lehet lemondani.
2. ha le is mondanád és újra megrendeled, akkor a forgalmad összeadódik, tehát nem kétszer 200MB tudsz használni
|
vas. jún. 25, 2006 15:50 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Al Bundy írta: Ezt a 36 ezer Ft-os belépési díjat egyébként sem tudom mire vélni. Ezt mint extraprofit akarják elkönyvelni, vagy pedig mint egy "ösztönzésként" találták ki arra, hogy kössön a lúzer júzer hűséget? Mert ugye egyes kábel, vagy mikrohullámú Internet szolgáltatóknál még rá lehet fogni arra, hogy a hardvert telepíteni kell, és az pénzbe kerül, de a mobilszolgáltatóknál már minden adott: Kész a lefedettség, van az eléréshez szükséges készülék (amit ugye neked kell külön megfizetned, a vezetékes Internet szolgáltatókkal ellentétben), egy SIM kártyáért pedig azért kicsit luxus 36 ezer Ft... Szerintetek?
Gondolom nem igazán érné meg nekik, ha minden nap lehasználod az 1GB-ot, lemondod, majd újra aktiválod, mint ahogy ezt a sima vodanettel meg lehetett csinálni...
|
vas. jún. 25, 2006 15:05 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Ezt a 36 ezer Ft-os belépési díjat egyébként sem tudom mire vélni. Ezt mint extraprofit akarják elkönyvelni, vagy pedig mint egy "ösztönzésként" találták ki arra, hogy kössön a lúzer júzer hűséget? Mert ugye egyes kábel, vagy mikrohullámú Internet szolgáltatóknál még rá lehet fogni arra, hogy a hardvert telepíteni kell, és az pénzbe kerül, de a mobilszolgáltatóknál már minden adott: Kész a lefedettség, van az eléréshez szükséges készülék (amit ugye neked kell külön megfizetned, a vezetékes Internet szolgáltatókkal ellentétben), egy SIM kártyáért pedig azért kicsit luxus 36 ezer Ft... Szerintetek?
|
vas. jún. 25, 2006 13:57 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Vizsla írta: krisztianxxx írta: nem olyan rossz,viszonyitva a t-mobilehoz, de kizárolag az indulási akció miatt... ! Fõként a 36 ezer Ft-os belépési díj miatt igen megnyerõ . Tudniillik, a westelnél kérhetsz úgy SIM-et, hogy azon semilyen tarifacsomag nincs beaktiválva, csak az adott adatforgalmi csomag, s ehhez neked nem kell hûséget aláírnod, sem a SIM-re, sem az adott adatcsomagra. Ráadásul ha kártyatelefont veszel, v. 2 évra, azt még ingyen hozzád is vágják. Még jó, hogy a HáziMobil a vodánál ennél nincs kizárva. Akkor talán lehet értelme, hogy megrendeld. Amúgy a csomag nem csak 3G területen használható, de oda ajánlják.
ne legyél ennyire felületes Vizsla!
A vesztelnél ráadásul nagyobb a lefedettség, van edge, van hsdpa, azaz gyorsabb netelérések.
és persze, ahogy írtad, nincs 36 ropis (akciós) beugró. Ha hűséget vállalsz, akkor ingyen (jelképes áron) hozzádvágnak egy 3g telót vagy 3g adatkártyát, ha csak adatra használod, akkor nem kell külön havidíjat fizetned...
szal, ott hü.lye a voda és aki megrendeli ezt nála, ahol van!
|
vas. jún. 25, 2006 12:37 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
krisztianxxx írta: nem olyan rossz,viszonyitva a t-mobilehoz, de kizárolag az indulási akció miatt... ! Főként a 36 ezer Ft-os belépési díj miatt igen megnyerő . Tudniillik, a westelnél kérhetsz úgy SIM-et, hogy azon semilyen tarifacsomag nincs beaktiválva, csak az adott adatforgalmi csomag, s ehhez neked nem kell hűséget aláírnod, sem a SIM-re, sem az adott adatcsomagra. Ráadásul ha kártyatelefont veszel, v. 2 évra, azt még ingyen hozzád is vágják.
Még jó, hogy a HáziMobil a vodánál ennél nincs kizárva. Akkor talán lehet értelme, hogy megrendeld.
Amúgy a csomag nem csak 3G területen használható, de oda ajánlják.
|
vas. jún. 25, 2006 8:10 |
|
|
krisztianxxx
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 147 Tartózkodási hely: Budapest
|
nem tudom olvastátok e,egy hirdetésen találtam ezt az oldalt:
http://www.vodafone.hu/3g/03_4_3ginetrneteleres.html
tartalma:
Internetezni szeretnél, de nem tudsz választani csomagjaink között? Böngészd át az alábbi táblázatokat, és válaszd ki belőle a Számodra leginkább megfelelő internetes tarifacsomagot!
Havi díjas Vodafone előfizetésed van?
Internet szolgáltatásunk igénybevételekor havidíjas előfizetőink három féle tarifa-konstrukció közül választhatnak:
Vodafone Internet Giga, Vodafone Internet 200 és
Vodafone Internet 50
Vodafone Internet Giga
Belépési díj bruttó 36 000 forint, amely minden egyes újra megrendelésnél fizetendő.
A szolgáltatás havidíja ebben az esetben bruttó 9 990 Ft, amiért 1GB forgalmat vehetsz igénybe. Az ezen felüli forgalom
bruttó 5000 Ft / 100 MB alapon kerül kiszámlázásra.
Adatforgalom/hó
Alap havidíj
0 - 1 GB 9 990 Ft
Belépési díj
36 000* Ft
1 GB felett minden további megkezdett 100 MB 5000 Ft
* Egy éves hűségnyilatkozat aláírása esetén a belépési díjat elengedjük
Vodafone Internet Giga egy éves megrendelésére vonatkozó nyilatkozat aláírása esetén:
Ebben az esetben a bruttó 36 000 forint belépési díjat elengedjük. Amennyiben az általad vállalt egy éven belül a szolgáltatást felmondod, köteles vagy a belépési díjat a teljes összegében megtéríteni.
Indulási plusz akció
Az akció kezdetétől számított 2 hónapig tartó időszakban
(2006. 06. 20-tól 2006. 08. 20-ig) 6 hónapig tartó kedvezményt kapsz a havi díjból, így, ha ebben az időszakban rendeled meg a Vodafone Internet Giga-t az első 6 hónapban csak 6 990 Ft lesz a havidíjad.
További részletek a Részvételi feltételekben.
ez az új benne! a másik két internet csomag a már ismert 50 és 200 MB-os.nem olyan rossz,viszonyitva a t-mobilehoz, de kizárolag az indulási akció miatt... !
|
vas. jún. 25, 2006 6:57 |
|
|
Czumy_E61
ezüst tag
|
Most épp úton vagyok, és az E61-gyel barangolok a Voda3G pesti hálózatán... Időnként feldodja a hibaüzenetet, hogy "kapcsolat időtúllépése". Aztán klikkelek megint, és akkor már töltődik is az oldal.
(a Vodafone 3G-t a XIV. és a XVI. kerületek egyes részein próbáltam.)
|
kedd jún. 20, 2006 7:44 |
|
|
Samsung D500
ezüst tag
|
Vizsla írta: Metróban van? És a konkurenciának?
4/6-osok ki vannak díszítve voda 3G-vel. Valaki volt már a roadshow egyik helyszínén?
A metróban még nincsen... Csak a felszinen..
|
hétf. jún. 19, 2006 23:32 |
|
|
BNM
arany tag
|
A hétvégén Kaposváron jartam és a voda bázisain már három antennának van hely.....
|
vas. jún. 18, 2006 20:58 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
atwap írta: Vizsla írta: Metróban van? És a konkurenciának?
4/6-osok ki vannak díszítve voda 3G-vel. Valaki volt már a roadshow egyik helyszínén? A reklámban a hármas metró is szerepel, hogy a gyerek ott hallgatja a zenét, szóval gondolom van ott is, de majd kipróbálom. Múlt héten voltam a vásárcsarnokban, és útközben ott volt 4 szöszi piros topban. Nem álltam le velük kipróbálni, mert akkorra pont elmúlt a 3G hatása nálam - megkaptam az E61-et - de mivel mindegyik leányzó nyakában volt egy V3x, így gondolom egymást hívták fel úgy hogy az egyikkel Te beszélsz (a headset ott lógott a telón). szóval kb úgy mint tavaly a Pannonnal a szigeten, ahol a csajok annó 6680-nal hívták egymást, és ki kellett találni hol van a másik fél. Azért nekem van egy olyan tippem, hogy az csak a ritmus kedvéért került a reklámfilmbe. De hátha...
És szépek voltak legalább ?
|
vas. jún. 18, 2006 18:54 |
|
|
atwap
platina tag
|
Vizsla írta: Metróban van? És a konkurenciának?
4/6-osok ki vannak díszítve voda 3G-vel. Valaki volt már a roadshow egyik helyszínén?
A reklámban a hármas metró is szerepel, hogy a gyerek ott hallgatja a zenét, szóval gondolom van ott is, de majd kipróbálom.
Múlt héten voltam a vásárcsarnokban, és útközben ott volt 4 szöszi piros topban. Nem álltam le velük kipróbálni, mert akkorra pont elmúlt a 3G hatása nálam - megkaptam az E61-et - de mivel mindegyik leányzó nyakában volt egy V3x, így gondolom egymást hívták fel úgy hogy az egyikkel Te beszélsz (a headset ott lógott a telón). szóval kb úgy mint tavaly a Pannonnal a szigeten, ahol a csajok annó 6680-nal hívták egymást, és ki kellett találni hol van a másik fél.
|
vas. jún. 18, 2006 16:06 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Metróban van?
És a konkurenciának?
4/6-osok ki vannak díszítve voda 3G-vel.
Valaki volt már a roadshow egyik helyszínén?
|
pén. jún. 16, 2006 18:43 |
|
|
BNM
arany tag
|
mz írta: Mi sem vagyunk jósok. 1270
Csak annyit mondtak, hogy következnek a megyeszékhelyek (ezt magamtól is kitaláltam). Kicsit semmit mondóak ezzel kapcsoltaban!
Hogy milyen sorrendben, azt senki sem fogja megmondani.
|
pén. jún. 16, 2006 12:32 |
|
|
BaziJoe
ezüst tag
|
Nem is joslásra gondoltam de gondoltam valaki valami közelebbit csak tud
???
|
pén. jún. 16, 2006 8:39 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
Mi sem vagyunk jósok.
1270
|
pén. jún. 16, 2006 8:38 |
|
|
BaziJoe
ezüst tag
|
Ok ezt én is megtaláltam de mikorra várható mert ez igy lehet 2010-is!!!
|
pén. jún. 16, 2006 8:28 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
BaziJoe írta: Sziasztok tud valaki arrol,hogy az ország többi részén mikorra várhato a 3G-és efedettség legalább a nagy városokban????
http://mapinfo.vodafone.hu/mapxtreme/
|
pén. jún. 16, 2006 8:20 |
|
|
BaziJoe
ezüst tag
|
Sziasztok tud valaki arrol,hogy az ország többi részén mikorra várhato a 3G-és efedettség legalább a nagy városokban????
|
pén. jún. 16, 2006 8:08 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Czumy írta: KrE írta: Czumy írta: "Az elkövetkezõ hetekben a Vodafone összesen 11 3G mobiltelefon forgalmazását kezdi meg, melyek közül 7 exkluzív készüléktípust kizárólag a Vodafone Magyarország ügyfelei vásárolhatnak majd meg."
Na ilyet se láttam még, hogy a magyaroknak külön exkluzív típust gyártson bárki is... Szerintem elírták (lemaradt egy "i" betû), azt akarhatta mondani a szerzõ, hogy se a T-Mobile, se a Pannon, se semelyik másik szolgáltató nem fogja forgalmazni, csak a Vodafone (idehaza és külföldön is)!
akkor nem csak egy "i" maradt volna le, hanem a nagy kezdőbetű sem kéne.
|
pén. jún. 16, 2006 0:08 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
KrE írta: Czumy írta: "Az elkövetkezõ hetekben a Vodafone összesen 11 3G mobiltelefon forgalmazását kezdi meg, melyek közül 7 exkluzív készüléktípust kizárólag a Vodafone Magyarország ügyfelei vásárolhatnak majd meg."
Na ilyet se láttam még, hogy a magyaroknak külön exkluzív típust gyártson bárki is...
Szerintem elírták (lemaradt egy "i" betű), azt akarhatta mondani a szerző, hogy se a T-Mobile, se a Pannon, se semelyik másik szolgáltató nem fogja forgalmazni, csak a Vodafone (idehaza és külföldön is)!
|
csüt. jún. 15, 2006 23:32 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Mától 770SH a kínálatban
|
csüt. jún. 15, 2006 20:22 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
Czumy írta: "Az elkövetkezõ hetekben a Vodafone összesen 11 3G mobiltelefon forgalmazását kezdi meg, melyek közül 7 exkluzív készüléktípust kizárólag a Vodafone Magyarország ügyfelei vásárolhatnak majd meg."
Na ilyet se láttam még, hogy a magyaroknak külön exkluzív típust gyártson bárki is...
|
csüt. jún. 15, 2006 20:07 |
|
|
sanyi1979
ezüst tag
|
A Kedvcsináló a Vodafone 3G szolgáltatáshoz füzetben benne vannak a már megjelent és a hamarosan kapható telefonok.
Kapható:
Sharp 550SH
Samsung SGH-Z540
Motorola V3x
Hamarosan:
Samsung SGH-ZV30
Sharp 770SH
Nokia 6280
Samsung SGH-ZV40
Nokia 6234
Samsung SGH-Z400
Sony Ericsson K610i
Sony Ericsson V630i
|
csüt. jún. 15, 2006 8:41 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
A második linken, a cikk címénél van ám szőke is . Abból esetleg nincs nagybb kép? Meg mintha a tőle jobbra lévő fekete se lenne rossz.
7 db?
4-et már tudunk: a két Sharp, a 6234 és a most árult Samsung.
Mi a halált lehet csinálni még éjfélkor is? Némely helyszínen még akkor is vannak hostessek. Egy részeg társaság biztos sokat meg fog érteni az egészből, ezidőtájt . Őket inkább érdeklik majd a hostessek .
|
szer. jún. 14, 2006 21:53 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Hát mondjuk amellet a két lóarcú lányka mellett nem is olyan nagy cucc kiemelkedően csinosnak lenni. Amúgy tényleg egész aranyos!
Guni
|
szer. jún. 14, 2006 20:22 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
1/2 OFF
3G VodaGirls - http://www.mobilnegyed.hu/newskepek/voda3g_hemi6.jpg
szvsz a középső lyeány kiemelkedően csinos!
1/2 ON
Vodafone 3G - cikk a Mobilnegyed oldalán:
http://www.mobilnegyed.hu/index.php?alo ... ikkid=1901
"Az elkövetkezõ hetekben a Vodafone összesen 11 3G mobiltelefon forgalmazását kezdi meg, melyek közül 7 exkluzív készüléktípust kizárólag a Vodafone Magyarország ügyfelei vásárolhatnak majd meg."
Vajon milyenek lesznek azok az exkluzív telefonok?
Szerintem a Nokia 6234 az egyik, de lesz még ezek között szintén brand-elt Samsung, és Sharp is.
|
szer. jún. 14, 2006 20:06 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Nekem rohadtul gyanús, hogy a Voda 3G reklámjának a zenéje koppintása a McDonalds hasonló, megy a csávó az utcán reklám zenéjének.
|
szer. jún. 14, 2006 19:36 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
siofok00 írta: Csak a reklámszereplő kezében levő Sharp 902-es finomságot nem árulja a magyar voda.
De az a telcsi legalább tényleg tudja azt a funkciót és akár be is kerülhet a kínálatba. Az volt a mókás, amikor pancsi vagy westel úgy reklámozta a gprs wapot meg a java letöltést, hogy a fényképen a csaj kezében egy 3310-es volt
|
szer. jún. 14, 2006 14:45 |
|
|
IDay
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 238 Tartózkodási hely: Budapest
|
atwap írta: IDay írta: Ezeket a multimédiás csomagokat hol lehet megrendelni? Vagy csak a 3g tarifacsomagokhoz lehet? nem 100%, de szerintem előbb 3G-t kell megrendelni (asszem a videocall-t nem adják automatán), és utána ez is előjön, de a tutti a voda netrendelőjénél van, vagy 1270
A videotelefonálás már megvan rendelve, de a multimédiás csomagok nem jelentek meg.
Marad a 1270 zaklatása.
|
szer. jún. 14, 2006 12:46 |
|
|
siofok00
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 355 Tartózkodási hely: Siófok
|
KrE írta: Az előbb láttam a TV-ben a Voda úgymond 3G reklámját! Igaz, hogy a zeneletöltést reklámozza, de a jobb felső sarokban ott a 3G, és tudjuk, hogy GPRS-en nem igazán buli a letöltés... A csúcs az benne, hogy bár a helyszín nem olyan hangsúlyos, mint a Pannon hullámvasutas reklámjában, de a BKV buszok és egyéb apróságok egyértelműen utalnak Bp-re!
Csak a reklámszereplő kezében levő Sharp 902-es finomságot nem árulja a magyar voda.
|
szer. jún. 14, 2006 8:06 |
|
|
atwap
platina tag
|
IDay írta: Ezeket a multimédiás csomagokat hol lehet megrendelni? Vagy csak a 3g tarifacsomagokhoz lehet?
nem 100%, de szerintem előbb 3G-t kell megrendelni (asszem a videocall-t nem adják automatán), és utána ez is előjön, de a tutti a voda netrendelőjénél van, vagy 1270
|
szer. jún. 14, 2006 7:47 |
|
|
IDay
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 238 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ezeket a multimédiás csomagokat hol lehet megrendelni?
Vagy csak a 3g tarifacsomagokhoz lehet?
|
kedd jún. 13, 2006 21:37 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
mz írta: Ezért kell a gyereknek pre-paidet venni. Ki kell számolni, hogy egy hónapban kb. mennyi lóvé megy el és ossza be. Ha lemerült, akkor így járt.
Természetesen én is így fogom csinálni, ha egyszer gyerekem lesz, de sajnos nem azt tapasztalom, hogy a szülők többsége a leírt módon bánna a gyerek mobilhasználatával. Tény, hogy legtöbb esetben pre-paid-et adnak a kölyök kezébe, de töltögetik is neki, mint az őrült, mert "jaj, nem tud felhívni, ha valami baja van". És szidja a szülő a mobilszolgáltatót, hogy milyen drágák a percdíjak, pedig a 3000 Ft-os feltöltésből 2500 Ft a emeltdíjas tartalmakra megy el, rosszabb esetben a fogadottra, pl. a Jamba klub esetében, amikor a gyerek lekér egy csengőhangot, és onnantól a tudtán kívül hetente vonják a kártyájáról az 1000 Ft-ot, úgy, hogy nem is kap érte semmit.
|
szomb. jún. 10, 2006 14:05 |
|
|
mz
írásjog megvonva
|
Al Bundy írta: Viszont meg kell mondani, hogy tényleg jól csinálják ezt a Live! dolgot, mert a kiskölykök könnyen tévednek oda, és pillanatok alatt ott tudnak hagyni a szolgáltatónál akár több 1000 Ft-ot, amit a szülők csak akkor vesznek észre, ha elfogyott a gyerek pénze, vagy megjött a havi számla.
Ezért kell a gyereknek pre-paidet venni. Ki kell számolni, hogy egy hónapban kb. mennyi lóvé megy el és ossza be. Ha lemerült, akkor így járt.
|
szomb. jún. 10, 2006 13:58 |
|
|
Ebydr
arany tag
|
Én egyetértek Bandival. Sz.ar az egész multimédiás csomag.
1. Mire elég 50 Mb internet? Úgy mégis. Pláne 3G-n. Kb fél óra. Jó esetben.
2. Akinek 3G mobilja van, az le tudja tiltani a proxy-kat, és máris wapolhat az internettel is. Így aztán mit kezdjek az 50 Mb wappal?
3. Ha ők fizetnének, akkor sem töltenék le semmit a Live!-ról, mert GAGYI.
4. MobilTV. Mint érdekesség, biztos jó, de értelme semmi. Hol utazol annyit, hogy ebben a baromi nagy országban kb. 2 órát ne tudd nélkülözni a tv-t? Talán 2001. szept. 11-én véztem volna az utcán is, de hogy vmi gagyi sorozatot nézzek a vonaton... És ezért fizessem ki az adatforgalom és a mobiltv előfizetési díját is? Inkább nem.
A Pannon és a T-Mobile is adott ingyenes időszakot a 3G bevezetését követően, a Vodafone nem. Tiszta Tesco "feeling". Az is úgy jött be, hogy túl olcsó volt évekig, aztán mikor már elegen ismerték, szépen, síri csendben még a vetélytársainál is drágább lett.
Úgyhogy Vizsla, te nyugodtan fizess elő rá, és használd, de nekem ez nem ér ennyit.
|
szomb. jún. 10, 2006 13:57 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
Vizsla írta: Töltöttem live!-ról, de csak elvétve. Na, hát ez az. Nem mi vagyunk a célközönség. Viszont meg kell mondani, hogy tényleg jól csinálják ezt a Live! dolgot, mert a kiskölykök könnyen tévednek oda, és pillanatok alatt ott tudnak hagyni a szolgáltatónál akár több 1000 Ft-ot, amit a szülők csak akkor vesznek észre, ha elfogyott a gyerek pénze, vagy megjött a havi számla. De hát ugye ekkor már késő bánat. Ezért mondtam, hogy előre egyik szülő sem fog pénzt adni erre, mert hát az idősebb korosztálynak már csak-csak leesik, hogy több száz forintot biztos nem ér pl. egy csengőhang. Legalábbis az én őseim leszedték volna anno a fejemet, ha a számlán egy 06-90-es hívás jelent volna meg. :) Vizsla írta: Te hogyan állítanál össze egy 3G-s Multimédiás csomagot? Hát, kb. ugyanúgy, mint Te. És biztos nem úgy, mint a T, náluk is van valami koktél multimédiás csomag, de nem hiszem, hogy azt is túl sokan használnák. Abba ugye 6-7 kedvezmény tartozik, szerintem igen kevesen lehetnek azok, akik ezeket mind egyszerre kihasználják. Bár még mindig több értelmét látom, mint a Live!-os tartalmak töltögetésének. Én a csomagba inkább több ingyenes videotelefonálást tettem volna, akár minimálisan, de hálón kívülre is. Ezen kívül nem rossz öltet a Mobil-TV, pl. én is szívesen használnám, ha normális áron lenne. Egy olyanra gondoltam, hogy benne lenne a csomagban pl. pár óra tévézés (perc alapon elszámolva), de az adatforgalmastul. Saját példa: Olyan 11 óra körül szoktam hazaindulni páromtól, és ha néha napján előfordul, hogy elkezdünk egy sorozatot nézni, akkor általában lemaradok a második feléről. Szívesen fizetnék azért, hogy a buszon ülve hazafelé nézhessem tovább, persze nem megabájt alapon. Az tényleg jó ötlet lenne, hogy olcsóbb legyen a hanghívás, ezt én úgy tudnám elképzelni, hogy hálózaton belül, 3G-ről 3G-re akár ingyenes is lehetne (valamennyi opciós díjért), ha úgyis ott áll kihasználatlanul a háló. Hálózaton kívülre ugyanúgy ott van nekik az összekapcsolási díj, szóval ebből ha akarnának se tudnának engedni, attól függetlenül, hogy UMTS-ről indul a hívás, vagy nem. Ráadásul vagy van hívásátadás UMTS és GSM között, vagy nincs. Olyat szerintem nem lehet megoldani, hogy 1-1 hívásnál UMTS-en maradjon, pedig ha azért lenne olcsóbb a hívás, mert a kevésbé használt UMTS hálón folyik, akkor nem lenne jó, hogy 1 perc után átdobná GSM-re. Vizsla írta: Azt, hogy még külön számlázzák az adatforgalmat, már az elején megírtam, hogy igen nagy negatívum. Igen. Első hallásra is taszító a dolog, főleg ha utánaszámolsz. A T arra verte magát nemrég, hogy a 3G-s WAP portáljukon ingyenesen lehet nézni a Megafrász döntőjét, persze kis betűvel oda volt írva, hogy az adatforgalmat ki kell fizetni. Én kíváncsiságból számolgattam egy kicsit, és ha hiszed, ha nem, olyan számok jöttek ki, amit álmomban sem gondoltam volna. Nem tudom, hogy hány órás volt a döntő, de ha csak 1 órát nézted, akkor a havidíjmentes WAP csomaggal (nem hiszem, hogy az átlagfelhasználó utána nézne, vagy egyáltalán értené, hogy NET csomaggal miért lenne olcsóbb) ez az élvezet pontosan 93600 Ft-ba kerül, és csak 160 kbit/sec-es adatfolyammal számoltam, lehet, hogy ennél jóval többel ment. Képlet: [(160/8)*60*60]/10*13 Ft Vizsla írta: Viszont egy jó pont azért, hogy a multimédiás csomaggal olcsóbb a teló.
Kétségtelenül jó, hogy tényleg normális árú, középkategóriás készülékekkel jött ki a voda, így nagyobb az esély rá, hogy az átlag felhasználók körében is elterjedjen a 3G. A másik kettőnél hatalmas probléma, hogy leginkább csak felső kategóriás, rohadt drága készülékeket forgalmaznak, amit rajtunk, mobil mániásokon (és a villogni akaró újgazdagékon) kívül nem hiszem, hogy sokan vásárolnak.
|
szomb. jún. 10, 2006 13:48 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
SMS-kód: VT, XVT, SVT
Al Bundy: Töltöttem live!-ról, de csak elvétve. Legutóbb egy Garfieldot, de nem tetszett, így abból többet nem. Szedtem le hívódallamot is, de azt neten keresztül. Mobilhírnököt nem használom, mert drága és kevés infot adnak.
Te hogyan állítanál össze egy 3G-s Multimédiás csomagot? Én bele vettem volan olyasmit is (a mostaniakon kívül), hogy 3G-s hálón olcsóbb legyen a telefonálás (sima, nem video). Továbbá nem szabtam volna meg, hogy csak hálón belülre használható fel a 10/30 perc videoteleon, és engedném, hogy a havi díj ezzel is lebeszélhető legyen. Valamint a live!-os adatforgalmak alapból ingyenesek lettek volna. Nu, de hát nem engem kérdeztek meg .
Azt, hogy még külön számlázzák az adatforgalmat, már az elején megírtam, hogy igen nagy negatívum. Biztos az AMDOCS az oka.
Viszont egy jó pont azért, hogy a multimédiás csomaggal olcsóbb a teló.
|
szomb. jún. 10, 2006 13:02 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
Al Bundy írta: KrE írta: Ha augusztusban kapok ingyen egy SE P990-est, ingyen dumát, és korlátlan ingyen netet, és ha egy mód van rá, 3G-t Pécsen. Nekem meg a T vegyen minden hónapban egy Mercit.
Ja, tényleg! Ezt kifelejtettem a sorból.
|
szomb. jún. 10, 2006 8:28 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
KrE írta: Ha augusztusban kapok ingyen egy SE P990-est, ingyen dumát, és korlátlan ingyen netet, és ha egy mód van rá, 3G-t Pécsen.
Nekem meg a T vegyen minden hónapban egy Mercit.
|
pén. jún. 09, 2006 23:05 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
Vizsla írta: Pusztán csak érdeklődöm, hogy megkeressem ennek az ajánlatnak a párját a konkurenciánál... Párját ne keress, itt teljesen másról beszéltem. Egyszerűen felháborítónak tartom azt, hogy kifizetsz X pénzt a videóért, és ezek után még a sztrímelésért is fizetned kell, nem is keveset. A T-nél megveszel pl. egy Barátok Közt epizódot pár száz forintért, az kb. 20-25 perc, ez alatt több 10 megát forgalmazol (majd az okosak kiszámolják, hogy pontosan mennyit, de az biztos, hogy nekem anno egy fél-1 perc online TV nézés 2-3 megát kóstált). Ha csak egy órát nézed ezeket a TV-ket a vodánál, a kifizetett napidíj többszörösét hagyod náluk, mert ha jól számolok csak 1 óra (ami elég messze van a 24-től) sztrímelés jóval túl van az 50 megán is. Akkor a "díjmentes" TV-nézést ki is tárgyaltuk... Vizsla írta: tartalom letöltést a szolgáltató oldaláról
Valaha töltöttél le bármit is a Live!-ról? Vagy bárki is töltött le innen a fórumról bármit róla? Hát, igen kevesen lehetnek. A Live!-al megcélzott réteg az apuci pénzén Jamba klubba emeltdíjas SMS-eket küldő kiskölykök, akik attól jönnek izgalomba, hogy 600 Ft-ért letöltenek egy 30 mp-es gagyi csengőhangot. Nem sok értelmét látom a csomagnak, mert apuci úgysem fog arra ELŐRE fizetni, hogy a Live!-ról töltögesse a gyerek a hülyeségeket. Szóval, persze hogy nincs párja ennek a konkurenciánál... Minek? Ki fogja használni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Al Bundy pén. jún. 09, 2006 23:07-kor.
|
pén. jún. 09, 2006 22:58 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
Vizsla írta: feltöltöd pl. egy k700-ra, és tök mindegy, hogy live!szoftos, vagy nem az, azt te nem fogod tudni átküldeni más telóra, sem mms-ben, sem infrán sem blútyúkon.
Nem a küldésről beszéltem, hanem a csengőhangként való használatát hangsúlyoztam ki. Hibába van DRM bármelyik fájlon (amit egyébként úgy tudom, hogy a pl. a Nokiák közül csak a Symbian 9 ismer fel eddig) azt be lehet tenni csengőhangnak. És ha jól emlékszem volt vodás 6630, amin szoftveresen volt letiltva MINDENFAJTA mp3 csengőhangként való használata. (Persze mindez csak találgatás a részemről, de azért érdekes az egybeesés.)
|
pén. jún. 09, 2006 22:46 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Multimédia Mini és Multimédia Maxi
Részvételi feltételek
Vodafone Tripla Multimédia
Vodafone 200 Multimédia
Részvételi feltételek a készülékakcióhoz
Készülékakció VTM vagy V200M csomagban, 1 év tarifahűséggel, 2 év szerződéssel, június 10-től:
Sharp 550SH: 9.990,-/19.980,-
Motorola V3x: 25.980,-/36.990,-
Samsung SGH-Z540: 68.970,-/72.990,-
Idézet: Hasznos információkat kaphatsz a 3G szolgáltatásainkról a 06 70 700 4000-es telefonszámon, amelyet naponta 8:00 - 20:00-ig, akár videotelefonon is hívhatsz. A hívásért a tarifacsomagod szerinti díjat kell fizetned.
|
pén. jún. 09, 2006 20:36 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
Vizsla írta: KrE írta: Amúgy azt elfelejtettem tegnap írni, hogy a szokásos havi 999 forint leperkálásakor szokás szerint megkérdeztem a kisasszonyt, hogy mi hír van a 3G-ről. Húúh, milyen törzsvásárlói kártyád van nála, hogy csak 999/hó? Tel.számot adsz? Az ország mely területe? És korátlan alkalom? És még azt is tudja, mi az a 3G? Ez igen... Mégis mi az, ami csak 999 hó (Select, gondolom, de miért nincs forgalom), és miért üzletben fizeted?
OFF:
Én már szeptemberben besokaltam a számlázás miatt, ezért fogtam magam, bementem a Pannonhoz (mivel az én telefonálási és netezési szokásaimmal azonos összeget fizetek nekik, mint a Vodának, a T viszont drágább lett volna), és vettem egy előfizut. Persze akkor már kértem hozzá egy Xda minit is . A lelépési díj a Vodánál 25.000 lett volna, viszont így, hogy Selectben pihen a kártya, csak 11.000 forintom bánja. Augusztusban pedig megy a levesbe a Voda előfizu. Amióta van Családi csomagom, azóta pedig a felére csökkent a számlám.
Fizetni azért a boltban szoktam, mert a diákhitel mindig úgy jött, hogy előtte pár nappal már lejárt a fizetési határidőm. Amikor változott a számlaküldésük, akkor jeleztem is a behajtóiknak, hogy csak késve tudom fizetni, amire azt mondták, hogy nem gond az a pár nap, viszont boltban fizessem, mert úgy gyorsabban megjelenik a rendszerben. Akkor rászoktam, és azóta is tartom ezt a módszert. Pécsen pedig egymás mellett van a Voda és a Pannon márkabolt, így egyszerre szoktam mind a kettőt fizetni.
Félig ON:
Mint, ahogy már írtam a Vodagyalázóba, egy esetben nem mondom le a Voda előfizetésem. Ha augusztusban kapok ingyen egy SE P990-est, ingyen dumát, és korlátlan ingyen netet, és ha egy mód van rá, 3G-t Pécsen.
Asszem ez az eshetőség kizárt.
|
pén. jún. 09, 2006 20:27 |
|
|
Jocy
ezüst tag
|
Valaki elmagyarázná, mit és hogy kell egy Nokia E60-on beállítani, hogy menjen a videó? Nincs wap rajta, de van internet és előfizus.
|
pén. jún. 09, 2006 19:00 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
|
pén. jún. 09, 2006 18:24 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Al Bundy írta: Idézet: A négy csatornát tartalmazó alapcsomag, illetve a prémium csatorna is 24 órás elérést biztosító napidíjak ellenében vehető igénybe, melyeken felül az adatforgalom díját a Vodafone a mindenkori WAP-tarifák szerint számlázza ki. Na, hát ez így ez nagy rakás... És még a T a drága...Idézet: Mennyibe kerül?
Mobil Tv Két csomag közül választhatsz:
Alapcsomag Napi 24 óra 399 Ft-ért - Hír TV, Fashion TV, Chilli TV, RTL Klub - tv@go
Prémium csomag Napi 24 óra 900 Ft-ért - Blue TV
Videók Ezek ára bruttó 90, 156, 240 és 450 forint között változik, a tartalom jellegétől, illetve attól függően, hogy egyszer, vagy többször nézhető-e meg.
Az adatforgalom díját ezen felül a mindenkori WAP-tarifák szerint számlázzuk ki. Pannonnál, Westelnél mennyi?
Pannonnál, Westelnél melyik tarifa tartalmaz díjmentes TV-nézést, és tartalom letöltést a szolgáltató oldaláról?
Pusztán csak érdeklődöm, hogy megkeressem ennek az ajánlatnak a párját a konkurenciánál...
|
pén. jún. 09, 2006 18:21 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Al Bundy írta: siofok00 írta: N80-nal megy a Vodafone Live! ikonosan, stb? Nem is fognak menni rajta a nem Live! szoftos telók, a következő okból: "A letöltött zeneszámok a mobilkészüléken tetszőleges alkalommal lejátszhatók, de szerzői jogi okok miatt más eszközre nem továbbíthatók illetve csengőhangként nem állíthatók be." Ezt pl. egy N70, N80-nál nem lehet megoldani, csak úgy, ha letiltod az mp3-ak csengőhangként használatának lehetőségét, ahogy a voda ezt jó párszor meg is tette a Live! szoftos telóiban. A 6280 Live!-nál (ha egyszer megjelenik) ne nagyon várjatok mp3 csengőhangot. Már bocs, de te még nem hallottál a DRM-ről? Egy szerzői jogvédelmi beállítás egy mp3-fájlban. Leszeded a DRM-konvertert netről, adsz neki egy tetszőleges mp3-at, hogy konvertálja át, feltöltöd pl. egy k700-ra, és tök mindegy, hogy live!szoftos, vagy nem az, azt te nem fogod tudni átküldeni más telóra, sem mms-ben, sem infrán sem blútyúkon.
|
pén. jún. 09, 2006 18:17 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Ebydr írta: Köszi a választ. Amúgy milyen ip-t kell megadni és hol? És milyen névfeloldás. Bocs, de nem értem. Amúgy aki tudja, használja ki a videotelefonálást, mert nincs benne a Díjszabásban (illetve nem jelent meg új Díjszabás), márpedig számlázás tekintetében az az irányadó, nem holmi netes reklámszövegek. Pedig tudnod kéne, hisz te írod az ÁSZF-et, te tudtad, mikor szűnik meg a RnR ingyen duma .
De biztos be vagy b.szva, íme itt a link. Már 8-án fent volt a neten...
|
pén. jún. 09, 2006 18:12 |
|
|