|
Nokia 6280: Felőled kamera felőlem 3G mobil..
Szerző |
Üzenet |
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Egy ideig nagyon oda voltam meg vissza ettől a telótól, de ahogy látom a sok negatív hsz-t, elég rendesen elbizonytalanodtam. (na, nem mintha itt lenne a zsebemben 100k )
Ezek a brandelések ritkán szoktak problémamentesek lenni. Nem lehet, hogy test fórumtárs is beleszaladt egy ilyenbe? Vagy az övé gyárilag független?
|
hétf. júl. 03, 2006 7:41 |
|
|
Szabolcs
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 347 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Komolyan mondom, hogy csak ámulok meg bámulok! Az elmúlt hónapban többen is olyan problémákat vetettek fel a telefonnal kapcsolatban, ami eddig nem volt jellemző. Mintha kijött volna egy hibás sorozat.
Lassan már kezdem "szégyelni" magam, hogy problémamentesen használom a telefont.
|
hétf. júl. 03, 2006 7:12 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
test írta: Mivel délután óta már telefonálni sem igen lehet vele, és az sms-eket is csak nagy nehezen küldi el, szerintem fogom tudni produkálni a hibákat. Elhatároztam, hogy van most időm ezzel foglalkozni, ha nem cserélik ki, akkor nagyon szívesen felnyomom a Nokiát minden lehetséges helyen. A pult másik oldalán töltött tapasztalatom azt mutatja, hogy az erélyes fellépés általában hatásos szokott lenni. És a pult túloldalán állva mennyire utáltad azokat a tapló parasztokat, akik elkezdtek kiabálni, ha tudták, is hogy nincs igazuk, de ugyanakkor rutinból tudták azt is, hogy a határozott, bunkó erőszakosság eredménye általában meg szokott lenni. Vagy az, hogy kib...ák őket az üzletből, ahogy megérdemlik, vagy megkapják, amit akarnak.
Nem hiszem, hogy a telód árát valaki is be fogja nyelni, ha a Nokia szerviz nem ismeri el hibásnak a készüléket. Akármennyire is vered az asztalt.
Persze nem ismerem a körülményeket, így abba is hagynám a jóslásokat, várom a fejleményeket, remélem, be fogsz számolni róla.
|
vas. júl. 02, 2006 22:51 |
|
|
test
ezüst tag
|
Macika írta: Ha akkor - mielőtt megvetted volna - azt mondjuk, hogy ne vedd meg, csak 2 hónap múlva, akkor nem vetted volna meg? Itt sokan írtak a problémákról, nem olvastad?
Ha a szervizben nem tudod produkálni a hibát, akkor nem fognak újat adni. Ha visszajut a készülék a Nokiához, ott a tesztpadon pedig megesküszöm rá, hogy nem fog HW-s hibát mutatni. Innentől kezdve a szakvélemény is negtív. SW-s hiba miatt meg még nem hallottam telót cserélni.
Az első gyanús momentum a teló életében az volt, hogy errataval hozták forgalomba. Ez némileg szokatlan jelenség a mobiltelefonok piacán, elkérni majd 100e Ft-ot érte, de egy A5-ös papírlapon mellékelni, miket nem tud bizonytalan ideig a készülék...
Mivel délután óta már telefonálni sem igen lehet vele, és az sms-eket is csak nagy nehezen küldi el, szerintem fogom tudni produkálni a hibákat. Elhatároztam, hogy van most időm ezzel foglalkozni, ha nem cserélik ki, akkor nagyon szívesen felnyomom a Nokiát minden lehetséges helyen.
A pult másik oldalán töltött tapasztalatom azt mutatja, hogy az erélyes fellépés általában hatásos szokott lenni.
|
vas. júl. 02, 2006 22:22 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
test írta: Nem, köszönöm, egyrészt múlt héten még csak a 3.65-öst akarták rátölteni (ami amúgy is rajta volt), másrészt ennyi pénzért nem vagyok hajlandó kéthetente szoftverfrissítésre rohangálni. A telefon nem működik rendeltétésszerűen, vagy visszakapom a pénzt, vagy adnak egy másik típust.
Számomra egyébként felháborító, hogy ilyen állapotban ezt forgalomba merték hozni, de mondjuk nem lep meg, nemrég autót akartam cserélni, azt mondta a szalonban az értékesítő srác, hogy "hát...gyere vissza 1 év múlva, talán akkor jó lesz". Ha akkor - mielőtt megvetted volna - azt mondjuk, hogy ne vedd meg, csak 2 hónap múlva, akkor nem vetted volna meg?
Itt sokan írtak a problémákról, nem olvastad?
Ha a szervizben nem tudod produkálni a hibát, akkor nem fognak újat adni.
Ha visszajut a készülék a Nokiához, ott a tesztpadon pedig megesküszöm rá, hogy nem fog HW-s hibát mutatni. Innentől kezdve a szakvélemény is negtív.
SW-s hiba miatt meg még nem hallottam telót cserélni.
Az első gyanús momentum a teló életében az volt, hogy errataval hozták forgalomba.
Ez némileg szokatlan jelenség a mobiltelefonok piacán, elkérni majd 100e Ft-ot érte, de egy A5-ös papírlapon mellékelni, miket nem tud bizonytalan ideig a készülék...
|
vas. júl. 02, 2006 22:15 |
|
|
test
ezüst tag
|
Macika írta: test írta: Nos, nekem 1.5 hete van meg a készülékem, de aki szívesen vásárolna belőle, azt szeretném lebeszélni. A kis ügyes a legváltozatosabb hibákat produkálja, a teljesség igénye nélkül: - MMS érkezésekor egész egyszerűen lefagy és kikapcsol - MMS érkezése helyett úgy gondolja, hogy ő inkább a korlátozókódot szeretné megtudni - a beállított csengőhangot a legnagyobb nyugalommal elfelejti - egyes SMS-ek egész egyszerűen soha nem érkeznek meg a készülékre (ezt nem állítom, hogy telefonhiba, de azért 2 napig nem szokott gubanc lenni a T-Mobile hálózatban) - ma délután óta hívásindítás helyett változatos hibaüzenetekkel traktál (nincs kapcsolat, előbb fizessen elő a gprs-re, stb..) - csak úgy natúr is néha újraindul A beépített fényképezőgépet pedig nem minősítem, talán az első szériás fényképezőgépes telefonok csináltak ilyen rettenetes, pixeles, elkenődött, nyúlós képeket. Mivel összeségében 110 000 forintért ez több, mint felháborító, holnap megkezdem tevékenységem annak érdekében, hogy cseréljék le egy másik típusra (erre a modellre többet nem vagyok kíváncsi). A részletekről beszámolok, nem vagyok egy asztalracsapkodós ügyfél, sőt, de amíg nem cserélik le, addig bármilyen magasságig elmegyek ) Nem próbálod ki előtte a 3.81-es FW-t?
Nem, köszönöm, egyrészt múlt héten még csak a 3.65-öst akarták rátölteni (ami amúgy is rajta volt), másrészt ennyi pénzért nem vagyok hajlandó kéthetente szoftverfrissítésre rohangálni. A telefon nem működik rendeltétésszerűen, vagy visszakapom a pénzt, vagy adnak egy másik típust.
Számomra egyébként felháborító, hogy ilyen állapotban ezt forgalomba merték hozni, de mondjuk nem lep meg, nemrég autót akartam cserélni, azt mondta a szalonban az értékesítő srác, hogy "hát...gyere vissza 1 év múlva, talán akkor jó lesz".
|
vas. júl. 02, 2006 19:56 |
|
|
Macika
Moderátor
|
test írta: Nos, nekem 1.5 hete van meg a készülékem, de aki szívesen vásárolna belőle, azt szeretném lebeszélni. A kis ügyes a legváltozatosabb hibákat produkálja, a teljesség igénye nélkül: - MMS érkezésekor egész egyszerűen lefagy és kikapcsol - MMS érkezése helyett úgy gondolja, hogy ő inkább a korlátozókódot szeretné megtudni - a beállított csengőhangot a legnagyobb nyugalommal elfelejti - egyes SMS-ek egész egyszerűen soha nem érkeznek meg a készülékre (ezt nem állítom, hogy telefonhiba, de azért 2 napig nem szokott gubanc lenni a T-Mobile hálózatban) - ma délután óta hívásindítás helyett változatos hibaüzenetekkel traktál (nincs kapcsolat, előbb fizessen elő a gprs-re, stb..) - csak úgy natúr is néha újraindul A beépített fényképezőgépet pedig nem minősítem, talán az első szériás fényképezőgépes telefonok csináltak ilyen rettenetes, pixeles, elkenődött, nyúlós képeket. Mivel összeségében 110 000 forintért ez több, mint felháborító, holnap megkezdem tevékenységem annak érdekében, hogy cseréljék le egy másik típusra (erre a modellre többet nem vagyok kíváncsi). A részletekről beszámolok, nem vagyok egy asztalracsapkodós ügyfél, sőt, de amíg nem cserélik le, addig bármilyen magasságig elmegyek ) Nem próbálod ki előtte a 3.81-es FW-t?
|
vas. júl. 02, 2006 19:51 |
|
|
test
ezüst tag
|
Nos, nekem 1.5 hete van meg a készülékem, de aki szívesen vásárolna belőle, azt szeretném lebeszélni.
A kis ügyes a legváltozatosabb hibákat produkálja, a teljesség igénye nélkül:
- MMS érkezésekor egész egyszerűen lefagy és kikapcsol
- MMS érkezése helyett úgy gondolja, hogy ő inkább a korlátozókódot szeretné megtudni
- a beállított csengőhangot a legnagyobb nyugalommal elfelejti
- egyes SMS-ek egész egyszerűen soha nem érkeznek meg a készülékre (ezt nem állítom, hogy telefonhiba, de azért 2 napig nem szokott gubanc lenni a T-Mobile hálózatban)
- ma délután óta hívásindítás helyett változatos hibaüzenetekkel traktál (nincs kapcsolat, előbb fizessen elő a gprs-re, stb..)
- csak úgy natúr is néha újraindul
A beépített fényképezőgépet pedig nem minősítem, talán az első szériás fényképezőgépes telefonok csináltak ilyen rettenetes, pixeles, elkenődött, nyúlós képeket.
Mivel összeségében 110 000 forintért ez több, mint felháborító, holnap megkezdem tevékenységem annak érdekében, hogy cseréljék le egy másik típusra (erre a modellre többet nem vagyok kíváncsi).
A részletekről beszámolok, nem vagyok egy asztalracsapkodós ügyfél, sőt, de amíg nem cserélik le, addig bármilyen magasságig elmegyek )
|
vas. júl. 02, 2006 19:41 |
|
|
Macika
Moderátor
|
eke0105 írta: Hello! Mondja meg nekem valaki akinek 6280-as nokiája van hogy lehet operator logot lecserélni mert én töltöttem az enyémre és mindig azt irja hogy nincs oplogo a telefon memoriájában! elöre is köszi!!!! Talán a PC_Suite-vel lehet szerkeszteni. Ha...
|
vas. júl. 02, 2006 17:33 |
|
|
eke0105
vas-tag
|
Hello! Mondja meg nekem valaki akinek 6280-as nokiája van hogy lehet operator logot lecserélni mert én töltöttem az enyémre és mindig azt irja hogy nincs oplogo a telefon memoriájában! elöre is köszi!!!!
|
vas. júl. 02, 2006 16:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
tota írta: Első körben én is úgy gondoltam, hogy sw hibáról lehet szó. Első alkalommal mp3-at hallgattam, közben böngésztem. 2. alkalommal szimpla mp3 hallgatás közben döglött be. Gondoltam, a zenelejátszó ****. 3. alkalommal letöltöttem a beállításokat, visszatöltöttem a névjegyzéket és az sms-eket. Ezt követően be szerettem volna nézni az sms bejövő mappába és vége volt a telónak. Ez az, ami miatt arra a következtetésre jutottam,hogy hw hibás a cuccos.... Lehet, hogy az utsó frissítéskor már v.mi újabb sw-t kaptam, ezt nem tudom, hisz már nem vettem át.... Az a helyzet, hogy mindezek mellett hülyének is nézik az embert. Amikor először visszaküldtem, a fentebb már említett szakvéleményt kaptam. 2. alkalommal már úgy gondolták, hogy a "hibás felhasználói adatok okozhatták" a hibát. 3. alkalommal a "letöltött alkalmazások"...... Nem szeretem, ha szakvélemény fedőnéven tippjátékot játszanak velem... Szal ennyi, kíváncsi vagyok, hogy az FVF mit tesz ilyen esetben. Semmit. Mivel nem tudnak magasabb helyről szakvéleményt kérni, mint ahonnan Te kaptad.
Van egy ismerősöm, aki szintén a telóhoz való 6.8-as PC_Suite-vel menti az adatait és még nem volt adatösszeomlása. Igaz, ő vett adaptert a kártyához és kártyaolvasóval írja rá a zenéket.
A helyzet az, hogy (ha Te lenneél ott a helyükben) nem lehetne tudni, mi a gond. Ezek a dolgok valóban okozhatják az összezuhanást, amiket leírtak. Ha ők rárakják a gyári tesztpadra a készülék paneljét, akkor az a legapróbb HW-s eltérést is azonnal jelzi, ezt hidd el nekem. Ha SEMMIFÉLE eltérést nem mutat a gép, akkor mi alapján mondanák rá, hogy HW-hibás (és főleg Te mi alapján mondod rá?) és mi alapján adnák ki a csereutalványt. (Nem tudom, van-e/volt-e új autód és volt-e vele olyan problémád, hogy a gyári tesztprogram mindent rendben talált az autó computervezérlésében, Te mégis érezted azt a változást, ami nem volt kezdetben benne. Hát ez is valami hasonló lehet. A szerelők anélkül, hogy tapasztalnának hibajelenséget, igen nehezen tudnak bármit is szerelni rajta, hisz nem tudják, hová nyúljanak.
Hiszen ha a Nokiánál is levesznek egy újat a polcról és összehasonlítják az eredményeket és ugyanazt kapják, mint a Tiédnél, akkor nem nagyon lehet HW-s a hiba.
Szóval az a helyzet, hogy nem a vevő dönti el, mikortól kér új készüléket. Amennyiben nem tapasztalható hibajelenség, akkor nincs csere.
Egyik haveromnak a 6230-asával járt canossát a Nokia. Bent a tesztgépen minden HW-sen tökéletes volt. Átadták az ASK-nál a telót, srác bele a Vodás kártyáját, teló összezuhan. Vissza a szervizbe (úgy, hogy ki se léptek a boltból vele, minden az ott dolgozók közelében történt). Pár nap múlva újra kész, megint próba, megint teljes összezuhanás 10 percen belül.
Mondják: SIM-csere, mert az a hibás. El a Vodához, majd vissza, új SIM bele, teló 10 perc múlva döglött.
És NINCS HW-s HIBÁJA!!!!
A 3. hét szórakozás után rárakták a nem Live!-os szoftot, a mai napig is megy a teló. Csakhát szabálytalanul járt el az ASK.
Jut eszembe, ugye a PC_Suitet használtad adatmentésre?
|
vas. júl. 02, 2006 13:19 |
|
|
tota
vas-tag
|
Macika írta: tota írta: Sziasztok! Olvasva a fórumot, látom, hogy a készüléket kisebb-nagyobb megelégedéssel használjátok. Nekem nincs ekkora szerencsém... > Április elején vettem a 6280-ast kártya-függetlenül, de már betelt a garjegyem. Már sokadik alkalommal halt meg a telefonom (gombokra nem reagált, teljesen használhatatlanná vált). A Nokia központi szerviz minden alkalommal egy egyszerű sw frissítéssel (3.65) „elhárította”a hibát. Kicsit bepöccentem, amikor a köv. szakvéleményt nyomták a kezembe: „A jelenlegi, magyar nyelvű szoftver így kezeli a készüléket.” A félreértések elkerülése végett megjegyzem, hogy ez nem egy részlet volt, hanem maga a szakvélemény teljes terjedelmében... Ezek után úgy gondoltam, ez már mindennek az alja, csak a cserét fogadom el. Most már át sem veszem a telót, minden alkalommal visszairányíttatom a szervizbe a cserére vonatkozó igényemmel.Mindig előállnak újabb és újabb szakvéleménnyel, amiben más és más okokat jelölnek meg a hiba forrásaként... nevetséges... Szal, felháborítónak tartom ezt a hozzáállást. Arról nem is beszélve, hogy az írásos panaszomra három hét elteltével sem válaszoltak, ill. a 48 órás szerviz is egy nagy átverés (volt egy 10 napos javításom is, de 2 nap alatt soha nem kaptam vissza a készüléket…). Most már a fogyasztóvédelemnél "keresem az igazam"... > Egyébként, amikor működött a telefon, a szolgáltatásaival nem volt semmi gondom… Bocsi a terjedelemért, de gondoltam megosztom Veletek is ezt a „sztorit”. Ha nekik nem, akkor nekem sem fogod elhinni, hogy ez pedig így van. Sz.ar munkát végeztek a programozók, tele vna buggal a magyar 3.65-ös. De kint van már egy ideje a 3.80-as, nem tudom, miért nem azt rakták fel rá. A Nokia Hungária nem tud mást csinálni, mint a NOKIA által számukra biztosított oprendszert rátölti a telóra. Ők nem fognak írni (nem is tudnának, amellett, hogy törvényekbe is ütközne) hozzá új magyar szoftvert, ami hibátlan. 2 dolgot tehetsz. 1. Megfigyeled, hogy mi után szokott menetrendszerűen bedögleni a teló és azt a műveletet kerülöd, ameddig a nagy Nokia meg nem örvendeztet egy olyan SW-vel, ami nem hibáas abban a dologban. 2. Eladod a telót egy garis javítás után, és soha többé nem veszel Nokiát. Ja, cserét (másik 6280-ra) hiába kérsz, hiszen igen nagy valószínűséggel nem HW-s hibáról van szó.
Első körben én is úgy gondoltam, hogy sw hibáról lehet szó. Első alkalommal mp3-at hallgattam, közben böngésztem. 2. alkalommal szimpla mp3 hallgatás közben döglött be. Gondoltam, a zenelejátszó ****. 3. alkalommal letöltöttem a beállításokat, visszatöltöttem a névjegyzéket és az sms-eket. Ezt követően be szerettem volna nézni az sms bejövő mappába és vége volt a telónak. Ez az, ami miatt arra a következtetésre jutottam,hogy hw hibás a cuccos.... Lehet, hogy az utsó frissítéskor már v.mi újabb sw-t kaptam, ezt nem tudom, hisz már nem vettem át.... Az a helyzet, hogy mindezek mellett hülyének is nézik az embert. Amikor először visszaküldtem, a fentebb már említett szakvéleményt kaptam. 2. alkalommal már úgy gondolták, hogy a "hibás felhasználói adatok okozhatták" a hibát. 3. alkalommal a "letöltött alkalmazások"...... Nem szeretem, ha szakvélemény fedőnéven tippjátékot játszanak velem...
Szal ennyi, kíváncsi vagyok, hogy az FVF mit tesz ilyen esetben.
|
vas. júl. 02, 2006 7:54 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
kerelyfe írta: BT-n keresztül küldtem egy mp3-t. Befeketedett a kijelző. Akksi le-fel. Bekapcsolásnál felvillan a NOKIA felirat, billenytyűvilágítás. Ennyi.
Megoldódott a probléma.
|
szomb. júl. 01, 2006 12:02 |
|
|
Macika
Moderátor
|
orcee írta: szofver frissítéskor mik töröldnek a memoriábol? CSak azok, amik benne voltak
|
szomb. júl. 01, 2006 12:00 |
|
|
orcee
vas-tag
|
szofver frissítéskor mik töröldnek a memoriábol?
|
szomb. júl. 01, 2006 11:52 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
BT-n keresztül küldtem egy mp3-t. Befeketedett a kijelző. Akksi le-fel. Bekapcsolásnál felvillan a NOKIA felirat, bill enytyűvilágítás. Ennyi. Ötlet? Vmi reset billyenytű kombináció? Köszönöm.
|
szomb. júl. 01, 2006 9:24 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
Tegnap vettünk egyet az Árkád MM-ben. Apósomnak kell, de két napig nálunk pihen. Pakson nem csomagolják be/vigyázzák jobban az uránt, mint ezt a telefont. Maga a doboz kétszeres nylonfóliában volt, közte ipari 1 cm-es, # alakban műanyag szalag. És a dobozban 7 (hét) darab lopáselleni riasztólapka. A telefon zacskóján, akksin, töltőn, fülhallgatón, miniSD tokján, CD tokban, és a használati utasítás belső lapján!
3.60-as sw volt rajta mikor kijött, estére a 3.81-es. Nem "lötyög". Szép.
|
szomb. júl. 01, 2006 8:00 |
|
|
Szabolcs
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 347 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Macika írta: tota írta: Sziasztok! Olvasva a fórumot, látom, hogy a készüléket kisebb-nagyobb megelégedéssel használjátok. Nekem nincs ekkora szerencsém... > Április elején vettem a 6280-ast kártya-függetlenül, de már betelt a garjegyem. Már sokadik alkalommal halt meg a telefonom (gombokra nem reagált, teljesen használhatatlanná vált). A Nokia központi szerviz minden alkalommal egy egyszerű sw frissítéssel (3.65) „elhárította”a hibát. Kicsit bepöccentem, amikor a köv. szakvéleményt nyomták a kezembe: „A jelenlegi, magyar nyelvű szoftver így kezeli a készüléket.” A félreértések elkerülése végett megjegyzem, hogy ez nem egy részlet volt, hanem maga a szakvélemény teljes terjedelmében... Ezek után úgy gondoltam, ez már mindennek az alja, csak a cserét fogadom el. Most már át sem veszem a telót, minden alkalommal visszairányíttatom a szervizbe a cserére vonatkozó igényemmel.Mindig előállnak újabb és újabb szakvéleménnyel, amiben más és más okokat jelölnek meg a hiba forrásaként... nevetséges... Szal, felháborítónak tartom ezt a hozzáállást. Arról nem is beszélve, hogy az írásos panaszomra három hét elteltével sem válaszoltak, ill. a 48 órás szerviz is egy nagy átverés (volt egy 10 napos javításom is, de 2 nap alatt soha nem kaptam vissza a készüléket…). Most már a fogyasztóvédelemnél "keresem az igazam"... > Egyébként, amikor működött a telefon, a szolgáltatásaival nem volt semmi gondom… Bocsi a terjedelemért, de gondoltam megosztom Veletek is ezt a „sztorit”. Ha nekik nem, akkor nekem sem fogod elhinni, hogy ez pedig így van. Sz.ar munkát végeztek a programozók, tele vna buggal a magyar 3.65-ös. De kint van már egy ideje a 3.80-as, nem tudom, miért nem azt rakták fel rá. A Nokia Hungária nem tud mást csinálni, mint a NOKIA által számukra biztosított oprendszert rátölti a telóra. Ők nem fognak írni (nem is tudnának, amellett, hogy törvényekbe is ütközne) hozzá új magyar szoftvert, ami hibátlan. 2 dolgot tehetsz. 1. Megfigyeled, hogy mi után szokott menetrendszerűen bedögleni a teló és azt a műveletet kerülöd, ameddig a nagy Nokia meg nem örvendeztet egy olyan SW-vel, ami nem hibáas abban a dologban. 2. Eladod a telót egy garis javítás után, és soha többé nem veszel Nokiát. Ja, cserét (másik 6280-ra) hiába kérsz, hiszen igen nagy valószínűséggel nem HW-s hibáról van szó.
Miért ne lehetne hw-s hiba?
Azt írta, hogy a gombokra nem reagál. szerintem ez lehet valamilyen hw-s hiba hiszen elég sokan használunk már ilyen telefont és eddig nem sok embernek volt ilyen problémája. Ezért is nem segít rajta a sorozatos sw frissíttés. "szerintem"
|
pén. jún. 30, 2006 19:26 |
|
|
Macika
Moderátor
|
tota írta: Sziasztok! Olvasva a fórumot, látom, hogy a készüléket kisebb-nagyobb megelégedéssel használjátok. Nekem nincs ekkora szerencsém... > Április elején vettem a 6280-ast kártya-függetlenül, de már betelt a garjegyem. Már sokadik alkalommal halt meg a telefonom (gombokra nem reagált, teljesen használhatatlanná vált). A Nokia központi szerviz minden alkalommal egy egyszerű sw frissítéssel (3.65) „elhárította”a hibát. Kicsit bepöccentem, amikor a köv. szakvéleményt nyomták a kezembe: „A jelenlegi, magyar nyelvű szoftver így kezeli a készüléket.” A félreértések elkerülése végett megjegyzem, hogy ez nem egy részlet volt, hanem maga a szakvélemény teljes terjedelmében... Ezek után úgy gondoltam, ez már mindennek az alja, csak a cserét fogadom el. Most már át sem veszem a telót, minden alkalommal visszairányíttatom a szervizbe a cserére vonatkozó igényemmel.Mindig előállnak újabb és újabb szakvéleménnyel, amiben más és más okokat jelölnek meg a hiba forrásaként... nevetséges... Szal, felháborítónak tartom ezt a hozzáállást. Arról nem is beszélve, hogy az írásos panaszomra három hét elteltével sem válaszoltak, ill. a 48 órás szerviz is egy nagy átverés (volt egy 10 napos javításom is, de 2 nap alatt soha nem kaptam vissza a készüléket…). Most már a fogyasztóvédelemnél "keresem az igazam"... > Egyébként, amikor működött a telefon, a szolgáltatásaival nem volt semmi gondom… Bocsi a terjedelemért, de gondoltam megosztom Veletek is ezt a „sztorit”. Ha nekik nem, akkor nekem sem fogod elhinni, hogy ez pedig így van.
Sz.ar munkát végeztek a programozók, tele vna buggal a magyar 3.65-ös. De kint van már egy ideje a 3.80-as, nem tudom, miért nem azt rakták fel rá.
A Nokia Hungária nem tud mást csinálni, mint a NOKIA által számukra biztosított oprendszert rátölti a telóra. Ők nem fognak írni (nem is tudnának, amellett, hogy törvényekbe is ütközne) hozzá új magyar szoftvert, ami hibátlan.
2 dolgot tehetsz.
1. Megfigyeled, hogy mi után szokott menetrendszerűen bedögleni a teló és azt a műveletet kerülöd, ameddig a nagy Nokia meg nem örvendeztet egy olyan SW-vel, ami nem hibáas abban a dologban.
2. Eladod a telót egy garis javítás után, és soha többé nem veszel Nokiát.
Ja, cserét (másik 6280-ra) hiába kérsz, hiszen igen nagy valószínűséggel nem HW-s hibáról van szó.
|
pén. jún. 30, 2006 15:01 |
|
|
tota
vas-tag
|
Sziasztok! Olvasva a fórumot, látom, hogy a készüléket kisebb-nagyobb megelégedéssel használjátok. Nekem nincs ekkora szerencsém...
> Április elején vettem a 6280-ast kártya-függetlenül, de már betelt a garjegyem. Már sokadik alkalommal halt meg a telefonom (gombokra nem reagált, teljesen használhatatlanná vált). A Nokia központi szerviz minden alkalommal egy egyszerű sw frissítéssel (3.65) „elhárította”a hibát. Kicsit bepöccentem, amikor a köv. szakvéleményt nyomták a kezembe: „A jelenlegi, magyar nyelvű szoftver így kezeli a készüléket.” A félreértések elkerülése végett megjegyzem, hogy ez nem egy részlet volt, hanem maga a szakvélemény teljes terjedelmében... Ezek után úgy gondoltam, ez már mindennek az alja, csak a cserét fogadom el. Most már át sem veszem a telót, minden alkalommal visszairányíttatom a szervizbe a cserére vonatkozó igényemmel.Mindig előállnak újabb és újabb szakvéleménnyel, amiben más és más okokat jelölnek meg a hiba forrásaként... nevetséges... Szal, felháborítónak tartom ezt a hozzáállást. Arról nem is beszélve, hogy az írásos panaszomra három hét elteltével sem válaszoltak, ill. a 48 órás szerviz is egy nagy átverés (volt egy 10 napos javításom is, de 2 nap alatt soha nem kaptam vissza a készüléket…). Most már a fogyasztóvédelemnél "keresem az igazam"...
> Egyébként, amikor működött a telefon, a szolgáltatásaival nem volt semmi gondom… Bocsi a terjedelemért, de gondoltam megosztom Veletek is ezt a „sztorit”.
|
pén. jún. 30, 2006 14:02 |
|
|
chamo
ezüst tag
Csatlakozott: kedd jún. 06, 2006 16:38 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Budapest
|
orcee írta: Az normalis, hogy max hangeron kihangositva elegge torzit a zene?
Nem... lehet rossz a minősége... nekem teljesen szépen szólnak max hangerőn! mp3ról beszélek
|
csüt. jún. 29, 2006 21:11 |
|
|
orcee
vas-tag
|
Az normalis, hogy max hangeron kihangositva elegge torzit a zene?
|
csüt. jún. 29, 2006 20:59 |
|
|
arsenal
ezüst tag
Csatlakozott: pén. dec. 02, 2005 19:21 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Czumy írta: 1/2 OFF:
A Nokia 6280-as tv-s reklámját keresem, azaz annak is inkább a zenéjét. Valakinek van infoja róla?
1/2 ON
OFF
A reklámban szereplő szám előadója és címe:
LPG : Belly Rollercoaster
forrás: Reklámadatbázis
|
csüt. jún. 29, 2006 13:32 |
|
|
Xikita
ezüst tag
|
Macika írta: kakuk100 írta: Már a 3.81-et is felteszik, de még csak a központi szervizbe ami azt jelenti, hogy csak 3-4 napra kappom vissza ami nekem sok. Várok még 2-3 hetet amíg máshol is lesz. Azért ez hihetetlen. Kezdettől fogva tudjuk flashelni a 6280-at. A Nokia hivatalos szervizeiben meg nem tudják?
én is bepróbálkoztam a szervizeknél, de "mindenhol a 5 munkanap, mert a központi szervizben csinálják" volt a válasz.
pár hét múlva remélem változni fog.
|
csüt. jún. 29, 2006 13:25 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
1/2 OFF:
A Nokia 6280-as tv-s reklámját keresem, azaz annak is inkább a zenéjét. Valakinek van infoja róla?
1/2 ON
|
szer. jún. 28, 2006 22:30 |
|
|
chamo
ezüst tag
Csatlakozott: kedd jún. 06, 2006 16:38 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Budapest
|
Zoltanfi írta: Ha ennél gyengébb képet csinál, vidd vissza..
Amúgy ha nagyon rossz fényviszonyok közt fotózol vele, akkor a képzaj miatt jelennek meg kék-zöld-piros pöttyök.
Hát egyszer sikerülne ilyen képet csinálni!
Amúgy rendes fénynél vannak, úgy értettem! Azért sötétben jó hogy vannak foltok! Már kipécéztem pöttyöt!
Még videónál is van egy két színes pontocska! Lebuktak! Majd pénteken bepróbálkozom a szervizben!
Bár a fenti kép csak 640*480 ! De akkoris Ez a kamera jobb képepet csinál 640*480ban kinagyitva 200-300%ra mint 1600*1200ban 100%ra! Ez hogy van?
|
szer. jún. 28, 2006 11:42 |
|
|
Zoltanfi
gyémánt tag
|
Ha ennél gyengébb képet csinál, vidd vissza..
Amúgy ha nagyon rossz fényviszonyok közt fotózol vele, akkor a képzaj miatt jelennek meg kék-zöld-piros pöttyök.
|
szer. jún. 28, 2006 0:06 |
|
|
chamo
ezüst tag
|
Ja a képek meg olyanok mintha festmény lenne! Tisztára el vannak kenődve!
|
kedd jún. 27, 2006 20:42 |
|
|
chamo
ezüst tag
|
Sanyika23 írta: Nekem egy pixel volt, piros, de kicserélték, mert a közepén volt. Ha a szélén van a pötty akkor nem cserélték volna ki a telefont
Ez tény, de ez nem csak egy pötty, hanem itt több is van!
|
kedd jún. 27, 2006 20:40 |
|
|
Sanyika23
vas-tag
|
Nekem egy pixel volt, piros, de kicserélték, mert a közepén volt.
Ha a szélén van a pötty akkor nem cserélték volna ki a telefont
|
kedd jún. 27, 2006 20:37 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
USBn nem csinálja meg jól a flasht a Phoenix. Ezért kell a központiba küldeni. Dead phone flashing sem megy még.
Ezért kell egy FPS11 a dologhoz.
|
kedd jún. 27, 2006 18:21 |
|
|
Macika
Moderátor
|
chamo írta: Macika írta: kakuk100 írta: Már a 3.81-et is felteszik, de még csak a központi szervizbe ami azt jelenti, hogy csak 3-4 napra kappom vissza ami nekem sok. Várok még 2-3 hetet amíg máshol is lesz. Azért ez hihetetlen. Kezdettől fogva tudjuk flashelni a 6280-at. A Nokia hivatalos szervizeiben meg nem tudják? A képeken vannak a pontok, mintha kihagyta volna az a pixelt! Ha monitoron nézem, ha a telón belenagyítok 100%ra Írj levelet a Nokiának, kérdezd meg tőlük, mi a retek legyen!
|
kedd jún. 27, 2006 18:09 |
|
|
chamo
ezüst tag
|
Macika írta: kakuk100 írta: Már a 3.81-et is felteszik, de még csak a központi szervizbe ami azt jelenti, hogy csak 3-4 napra kappom vissza ami nekem sok. Várok még 2-3 hetet amíg máshol is lesz. Azért ez hihetetlen. Kezdettől fogva tudjuk flashelni a 6280-at. A Nokia hivatalos szervizeiben meg nem tudják?
A képeken vannak a pontok, mintha kihagyta volna az a pixelt!
Ha monitoron nézem, ha a telón belenagyítok 100%ra
|
kedd jún. 27, 2006 17:38 |
|
|
Macika
Moderátor
|
kakuk100 írta: Már a 3.81-et is felteszik, de még csak a központi szervizbe ami azt jelenti, hogy csak 3-4 napra kappom vissza ami nekem sok. Várok még 2-3 hetet amíg máshol is lesz. Azért ez hihetetlen.
Kezdettől fogva tudjuk flashelni a 6280-at. A Nokia hivatalos szervizeiben meg nem tudják?
|
kedd jún. 27, 2006 17:34 |
|
|
kakuk100
platina tag
Csatlakozott: vas. szept. 05, 2004 13:39 Hozzászólások: 587 Tartózkodási hely: Budapest / Mauritius
|
Már a 3.81-et is felteszik, de még csak a központi szervizbe ami azt jelenti, hogy csak 3-4 napra kappom vissza ami nekem sok. Várok még 2-3 hetet amíg máshol is lesz. Nem mond, hogy te nem tudsz semmit. Az az érzésem te mindent tudsz.
|
kedd jún. 27, 2006 17:32 |
|
|
Macika
Moderátor
|
chamo írta: Macika írta: chamo írta: Valaki tudja hány piros/zöld/kék pötty után cserélik a kamerát? Hol látsz olyan piros/zöld/kék pöttyöket? A képeken! Tehát ha mondjuk a PC monitoron nézed, akkor?
|
kedd jún. 27, 2006 17:31 |
|
|
chamo
ezüst tag
|
Macika írta: chamo írta: Valaki tudja hány piros/zöld/kék pötty után cserélik a kamerát? Hol látsz olyan piros/zöld/kék pöttyöket?
A képeken!
|
kedd jún. 27, 2006 17:28 |
|
|
Macika
Moderátor
|
chamo írta: Valaki tudja hány piros/zöld/kék pötty után cserélik a kamerát? Hol látsz olyan piros/zöld/kék pöttyöket?
|
kedd jún. 27, 2006 17:26 |
|
|
Macika
Moderátor
|
kakuk100 írta: Van valakinek infója a 3.70 es szoftverről? A Nokia most ezt rakná fel, de Ők se tudnak róla semmit, hogy mi lett javítva benne. Mi még azt sem tudjuk, hogy megjelent volna a 3.70-es. Nem tudunk mi semmit...
|
kedd jún. 27, 2006 17:25 |
|
|
kakuk100
platina tag
Csatlakozott: vas. szept. 05, 2004 13:39 Hozzászólások: 587 Tartózkodási hely: Budapest / Mauritius
|
Van valakinek infója a 3.70 es szoftverről? A Nokia most ezt rakná fel, de Ők se tudnak róla semmit, hogy mi lett javítva benne.
|
kedd jún. 27, 2006 16:24 |
|
|
chamo
ezüst tag
|
Valaki tudja hány piros/zöld/kék pötty után cserélik a kamerát?
|
kedd jún. 27, 2006 12:06 |
|
|
chamo
ezüst tag
|
orcee írta: Miert van az, hogy beallitok egy mp3 csengőhangot és két három nap mulva magától átáll a seahorse.aac -re?
Nekem akkor csinál ilyesmit ha témát váltok! De gondolom minden témának be van állítva egy csengőhang azt azé'.
|
kedd jún. 27, 2006 12:04 |
|
|
orcee
vas-tag
|
Miert van az, hogy beallitok egy mp3 csengőhangot és két három nap mulva magától átáll a seahorse.aac -re?
|
kedd jún. 27, 2006 12:01 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Macika írta: 392MHz írta: emmegmi???
- SW support for new RF component added El nem tudom képzelni, mi lehet az az új rádiófrekvenciás alkotórész.
Lehet, hogy van WiFi a telefonban, csak eddig jól titkolták.
|
kedd jún. 27, 2006 9:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
392MHz írta: emmegmi???
- SW support for new RF component added El nem tudom képzelni, mi lehet az az új rádiófrekvenciás alkotórész.
Bízzunk benne, hogy ők tudják...
|
kedd jún. 27, 2006 0:44 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Zoltanfi írta: Ez mit akar jelenteni? Ezentúl minden xhtml oldalt meg tud nyitni a böngésző? Kicsit beleszerkesztettem, hogy érthetőbb legyen.
A csoportok nevei elől kiszedtem a bajuszokat.
Gondolom, így már érthetőbb lesz.
|
kedd jún. 27, 2006 0:41 |
|
|
Zoltanfi
gyémánt tag
|
Ez mit akar jelenteni?
Ezentúl minden xhtml oldalt meg tud nyitni a böngésző?
|
kedd jún. 27, 2006 0:27 |
|
|
392MHz
platina tag
|
emmegmi???
- SW support for new RF component added
|
hétf. jún. 26, 2006 22:03 |
|
|
chamo
ezüst tag
|
Darth Smoke írta: Hölgyeim és Uraim: a Changelog! Changes/improvements made from MUC SW version 3.65 to version 3.81:(by DS)
WoW! Jól hangzik, kár hogy nem tudok angolul!
|
hétf. jún. 26, 2006 20:39 |
|
|
Darth Smoke
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 739 Tartózkodási hely: La Hongrie
|
Hölgyeim és Uraim: a Changelog!
Changes/improvements made from MUC SW version 3.65 to version 3.81:
Call and network management
- Dialling *188 for video conference service improved
- Improvement for a waiting call sound when used in the speaker mode
- "End active call and answer video call" is displayed when received a waiting video call
- Improvement when a voice call is rejected while streaming
Streaming
- Activation of video stream links improved
- Synchronization of voice and video optimized
- Improvement when starting a streaming session from HTTP URL inserted in a MMS
Messaging
- Message is marked as "received" as soon as it is saved in inbox and the indicator is not displayed
- Resending of SMSs improved
- Improvement when receiving advertisement message
- MMS Forwarding improved when MMS received from Samsung ZV10
- Improvement when Bluetooth activated and it is tried to compose a MMS with a big video clip
- Improvement when downloading MMS's composed on Samsung E700 containing a picture, sound and Hebrew text
- IM Invitation improved
XHTML
- The search function for some web pages improved
SIM
- Using of SIMT ATK Application over SMS class 2 improved
- Handling of SIM card improved enabling to switch profiles when Push to Talk activated
- Audio recording improved when the phone’s memory is totally full
- Improvement in a file handling of voice recorder
- Saving of selected 'video motion' values improved
- Saving of new bookmarks improved
- SW support for new RF component added
- Operator name list updated
(by DS)
|
hétf. jún. 26, 2006 20:04 |
|
|