|
HSDPA T-Mobile tapasztalatok
Szerző |
Üzenet |
nfrichard
ezüst tag
|
És még annyit, hogy a T-Mobile-nál mindenhol van EDGE, ahol nincs UTMS. (nyilván civilizáció közelében, nem pedig a Bükk-fennsíkon).
ÉS ne az olcsóság legyen mán az elsődleges szempont. Ez egy magyar betegség.
"Az a legjobb, amelyik a legolcsóbb..."
"Most melyiket vegyem? Azt, amelyik 9998 Ft, vagy azt, amelyik 9999Ft? Inkább megveszem az olcsóbbikat!"
Ismét bocs.
Világ életemben odafigyeltem, mennyit költök és mire. Így történt ez akkor is, amikor a T-Mobile mellett döntöttem. Nyilván nem mindegy az ár, de figyelembe kell venni a szolgáltatás minőségét is.
Szerintem a T-Mobile árbeli különbsége lényegesen nagyobb szolgáltatásbeli plusszt ad.
|
csüt. júl. 27, 2006 13:17 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
A Pocket PC-n persze, hogy nincs nagy adatforgalom, de laptopon keresztül azért szaladnak a KB-ok, ezért kell legalább a 300 MB-os csomag.
Napi 10 MB simán elröppen még lebutított böngészővel is.
És gyakorlatilag az otthoni kábeles kapcsolatok sem gyorsabbak annyival, mint a HSPDA.
Az eddig nekem 4500 Ft volt/hó. Most 6000 Ft-ot fizetek, viszont oda megyek, ahova akarok a laptoppal. Az igaz, hogy nem korlátlan, de nincs is rá szükségem.
Olyan felhasználónak, aki sokat tölt le, annak nem éri meg, de ezzel kezdtem a témát, hogy ez az egész kifejezetten a normál netezőkre vonatkozik, tehát akik csak szörfözgetnek, e-mailezgetnek.
Ennél a netezésnél a ping nem szempont.
A BT-pedig simán bírná a 1,8 Mb/s-ot, ami már teljesen jó.
Tehát akkor ismételten írom:
Aki egyszerű netezésre használná a HSPDA-t annak szívből ajánlom. Jól fut, gyors, az e-mailek is pörögnek.
|
csüt. júl. 27, 2006 13:07 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: 1. azért ez elég szélsőséges példa. Talán nem abból kéne kiindulni, hogy valaki így akar harmad hónap alatt 4332Ft-ért 1GB net-ezni, hanem abból, hogy rendszeresen használjuk. 2. A voda mellett az szól, hogy kisforgalmú hónapokban 3e vagy 7eFt-ból megtúszhatjuk, míg a trénél mindenképp ki kell fizetni a 10 ropit. 3. A tré mellett szól a lefedettség, a biztosabb hálózat, az edge és a hsdpa. 4. (a pannon mellett semi nem szól... )
A 2-es ponttal leírod a kifogásolt 1-es pontot máshogy
Végülis a véleményünk egyezik.
3. Ebben is egyetértünk.
4. Akkor segítek, a Pannon mellett szól az EDGE és a HSDPA OLCSÓBBAN, mint a T-nél...
EDGE ráadásul több helyen, mint a konkurenciánál.
|
csüt. júl. 27, 2006 13:02 |
|
|
k_chris
platina tag
|
nfrichard írta: Na ja! Igaz, ami a Vodáról igaz, de olcsó húsnak híg a leve is igaz. A sima UMTS és a GPRS nem túl fajin. Márpedig a Voda nagy betűkkel hirdeti, hogy a kártya csak 3g/Gprs. Szerintem a T-Mobile a legjobb. És akinek fussa laptopra, meg mobilinternetre, vagy 3g-s telóra, az ne szőrözzön havi 2-3 ezren.
Szóval csak ennyit tennék hozzá. Bocs ha valakinek a lelkébe gázoltam.
Egerről tud valaki, hogy ott van-e égi áldás? [/quote]
azt nem értem hogy mobil internet szinten a HSDPA annyira életbevágóan fontos lenne.. UMTS oké az kell, régen azt hittem hogy a PocketPCm jeleníti meg olyan lassan az oldalakat de csak a GPRS volt annyira lassú.
Ne szőrözzünk havi 2-3 ezren? az a T nél 50MBot jelent, az HSDPAn porfing... és az van egy egész hónapra.. ahhoz hogy élvezni is lehessen a HSDPAt (ami webezéshez teljesen fölösleges IMHO) nem 50MBot kell forgalmazni hanem 100MBokat ami 10 rugó ami annyira nem jelentéktelen összeg már havonta.
én lightos webezésre használom az MDAmat, ICQ/MSN, kis emailok amik azonnali reagálást igényelnek, PUTTY, de megmondom őszintén a fogyasztás miatt fix GSMre van állítva, és ha fel kell kapcsolódnom lusta vagyok átlépni UMTSre, mert amit forgalmazok (és belefér 50MBba) annál nem számít hogy GPRS/UMTS. a pingidő mind2nél 200msec ami sz.r. és ezt még a HSDPAnál sem orvosolták hanem ami az után lesz annál lesz figyelembe véve.
ps. azér nem semmi HSDPAnál hogy a BT sebessége lesz a szűk keresztmetszet
|
csüt. júl. 27, 2006 12:34 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
Na ja!
Igaz, ami a Vodáról igaz, de olcsó húsnak híg a leve is igaz.
A sima UMTS és a GPRS nem túl fajin. Márpedig a Voda nagy betűkkel hirdeti, hogy a kártya csak 3g/Gprs.
Szerintem a T-Mobile a legjobb. És akinek fussa laptopra, meg mobilinternetre, vagy 3g-s telóra, az ne szőrözzön havi 2-3 ezren.
Szóval csak ennyit tennék hozzá. Bocs ha valakinek a lelkébe gázoltam.
Egerről tud valaki, hogy ott van-e égi áldás?[/quote]
|
csüt. júl. 27, 2006 11:58 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: T68m írta: Pannonra kanyarodva: a tré árai (az 1gb csomagra gondolva) veri a vodáét (ezt már többször kielemztük). És hol van a pannon? A fasorban sincs. Nézzük csak. Vodánál 1 GB GPRS Net 12.996 Ft. A T-mobile-nál 1 GB GPRS/stb. Net 9.590 Ft A Pannonnál 1 GB GPRS/stb. Net 12.290 Ft A T valóban veri 1 GB-nál a Vodát, aki a 3 közül a legdrágább. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Vodánál EGYEDÜLÁLLÓAN van lehetõség 8-30 napos igénybevételre is, törthavi díjért!!! Tehát ha 10 nap alatt forgalmazol 1 GB-ot és utána lemondod a szolgáltatást, akkor 12.996 Ft /3 a számla, azaz 1 GB 4332 Ft-ba került. Na, ezt még sokáig nem tudja a másik 2 szolgáltató alulmúlni árakban...
azért ez elég szélsőséges példa. Talán nem abból kéne kiindulni, hogy valaki így akar harmad hónap alatt 4332Ft-ért 1GB net-ezni, hanem abból, hogy rendszeresen használjuk.
A voda mellett az szól, hogy kisforgalmú hónapokban 3e vagy 7eFt-ból megtúszhatjuk, míg a trénél mindenképp ki kell fizetni a 10 ropit.
A tré mellett szól a lefedettség, a biztosabb hálózat, az edge és a hsdpa.
(a pannon mellett semi nem szól... )
|
csüt. júl. 27, 2006 11:51 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
[quote="Andrei"][quote="nfrichard"]Kültéri antenna nem segítene???[/quote]
Kültéri antenna pedig már túlzás lenne. Annyira nem életbevágó a dolog, de biztos segítene.
:lol:
------------------------
Megkérdezhetem, hogy tudod-e mit jelent a BBCode és az Emotikonok fogalom, ill. hogy miért tiltod le következetesen őket, ha használod a BBCode-t is és az Emotikonokat is a hozzászólásaidban? :)
Macika
|
csüt. júl. 27, 2006 11:27 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
Szerintem csak szépen türelmesen kell várni.
Amikor jött a mobiltelefon őrület 10 éve, akkor sem volt térerő egyik napról a másikra.
:)
Ne legyünk telhetetlenek. Ez legyen életünk legnagyobb problémája, hogy nincs HSDPA szórás. :)
Amúgy a drága jó pannonos bluetooth-os edge kapcsolat simán szalad itt Óbudán. Úgyhogy azt használom a Netkártya helyett.
Az kicsit lassabb, de teljesen jó. Viselem...
|
csüt. júl. 27, 2006 11:25 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
nfrichard írta: No: A 2. emelet ülök ablak mellett. Jel van, méghozzá 50%-os.
Az 50% elég kevés, mert az általad leírtak szerint az 50% a küldést jelenti. Kérdezd meg, hogymiként szerezhetsz jogot a fogadási 50%-ra.
A tréfát félretéve ez elég gyatra. Nem lehet arra kiépíteni egy szolgáltatást, hogy majd a parkban fogod csak használni. Kültéri antenna nem segítene???
|
csüt. júl. 27, 2006 10:27 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
No meg azt is írják, hogy augusztus végire lesz mindenhol HSDPA Pösten, és Debrecenben.
Ezt most olvastam.
Eddig úgy néz ki tényleg lesz, mert idáig Budapesten mindenhol találtam HSDPA-t.
|
csüt. júl. 27, 2006 10:07 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
Idézet a T-Mobile oldaláról:
"A 3G (UMTS) szolgáltatás kültéren és bizonyos esetekben épületen belül is igénybe vehető, annak figyelembevételével, hogy a jel erősségét jelentősen befolyásolja az ablakok közelsége, az épület anyaga (pl. vasbeton, ill. a színezett üveg jelentősen árnyékol), valamint az a tény, hogy növekvő magassággal növekszik a jel erőssége."
No:
A 2. emelet ülök ablak mellett.
Jel van, méghozzá 50%-os.
|
csüt. júl. 27, 2006 9:58 |
|
|
-guru-
Moderátor
|
nfrichard írta: Valószínűleg valami ilyesmi ok lehet, de ezt majd T-Mobile kideríti.
Ha kültérit ígérnek és Neked beltéri bajod van, akkor nem várhatsz túl sokat.
|
csüt. júl. 27, 2006 9:48 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
Valószínűleg valami ilyesmi ok lehet, de ezt majd T-Mobile kideríti. :)
|
csüt. júl. 27, 2006 9:45 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
nfrichard írta: Leírom a lokális hibajelenséget: (konkrétan: Óbuda, Lajos u. - Bécsi út közötti irodaépületben)
Laptop bekapcs, Mobility Manager bekapcs, Connect, és azután jön a fekete leves, ugyanis csak kimenő adatforgalom van. A bejövő sebesség max. 1Kb/s (???)
Hálózati jel van. Legalábbis kijelzi az UMTS hálózatot, van térerő, viszont a "PS" és a "HSDPA" folyamatosan váltakozik. Valószínűleg ez kavar be. A T-Mobile sem tudja egyelőre mi van, de legalább itt egy szép, megoldandó feladat a számukra. Majd írok, mint mondtak a visszahíváskor.
Esetleg valaki tapasztalt hasonlókat?
Esetleg nézd meg, hogy nincs-e árnyékolva az irodaépület, nincs-e nagy antenna, nincs-e valami speckóságos saját hálózat 5 és 2.4 ghz-n...
|
csüt. júl. 27, 2006 8:56 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
Leírom a lokális hibajelenséget:
(konkrétan: Óbuda, Lajos u. - Bécsi út közötti irodaépületben)
Laptop bekapcs, Mobility Manager bekapcs, Connect, és azután jön a fekete leves, ugyanis csak kimenő adatforgalom van.
A bejövő sebesség max. 1Kb/s (???)
Hálózati jel van. Legalábbis kijelzi az UMTS hálózatot, van térerő, viszont a "PS" és a "HSDPA" folyamatosan váltakozik. Valószínűleg ez kavar be.
A T-Mobile sem tudja egyelőre mi van, de legalább itt egy szép, megoldandó feladat a számukra.
Majd írok, mint mondtak a visszahíváskor.
Esetleg valaki tapasztalt hasonlókat?
|
csüt. júl. 27, 2006 6:49 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, maradjunk a témánál.
Nos:
Tegnap Békásmegyeren 700kb/s HSPDA. Teljesen jól ment.
Zugló szokásos 1Mb/s fölött.
Viszont itt Óbudán a melóhelyen nagyon nem akarja az igazságot.
Ütöm az ügyfélszolgálatot ezerrel. Azt ígérték visszahívnak...
|
csüt. júl. 27, 2006 6:43 |
|
|
-guru-
Moderátor
|
Uraim,
erős off-szagot érzek a levegőben, szerintem szellőztessünk és térjünk vissza a témához.
Köszönöm
|
szer. júl. 26, 2006 20:30 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
Al Bundy írta: krimlin írta: 250 kölüli érték a reális A T-nél és a Pannonnál max. 220... Ha ennél magasabb értéket látsz, akkor az már nem valós...
Szerintem a 220-at lefelé kellene módosítani 200-ra, hogy ténylegesen valós képet kapjunk. A 250 az még csak illuzió, persze a technológia már megvan.
|
szer. júl. 26, 2006 20:19 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
krimlin írta: 250 kölüli érték a reális
A T-nél és a Pannonnál max. 220... Ha ennél magasabb értéket látsz, akkor az már nem valós...
|
kedd júl. 25, 2006 22:47 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
krimlin írta: Hát a 460-at EDGE-el nem igazán hiszem el, ott általában a 250 kölüli érték a reális UMTS ugye a 384, és az EDGE biztos nem gyorsabb nála Elnézést, valószínűleg az IE pufferelése tréfált meg, de jó 20 mp-ig mutatta ezt a sebességet.
Mindednesetre a sima GPRS-nél jóval gyorsabb...
|
kedd júl. 25, 2006 17:32 |
|
|
krimlin
arany tag
|
Hát a 460-at EDGE-el nem igazán hiszem el, ott általában a 250 kölüli érték a reális UMTS ugye a 384, és az EDGE biztos nem gyorsabb nála
|
kedd júl. 25, 2006 17:19 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Micuir írta: Macika írta: [ a Pannon pedig 460,8 kbit/sec EDGE működik... OFF Macika! Ez a 460,8 elírás vagy tényleg ennyi? Ha igen, akkor ez készülékfüggő? A V360-asom nem tud ennyit! W810i-vel ez jött ki, de aztán drasztikusan csökkent.
Mindenesetre akkor is szép a Pannontól, hogy egyáltalán van lehetőség itt a semmi partján GPRS-nél gyorsabb kapcsolatra...
|
kedd júl. 25, 2006 17:00 |
|
|
Micuir
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:29 Hozzászólások: 425 Tartózkodási hely: Tolna megye
|
Macika írta: [ a Pannon pedig 460,8 kbit/sec EDGE működik...
OFF Macika! Ez a 460,8 elírás vagy tényleg ennyi? Ha igen, akkor ez készülékfüggő? A V360-asom nem tud ennyit!
|
kedd júl. 25, 2006 16:29 |
|
|
Macika
Moderátor
|
krimlin írta: Al Bundy írta: OFF: Macika! Látom, hogy te pontosan ismered ezeket a dolgokat. Próbáltam utánanézni, de feladtam. Szóval, a páromnak van egy 3600-as kibontatlan Pannon SIM-je, amit az E61 teszteléséhez szeretnék használni. De 250 megás NET csomag 3900 forint. Nálunk is úgy van, mint a T-nél, hogy napokra lebontva vonják a pénzt, és napokra bontják le a leforgalmazható adatmennyiséget? Tehát tudom majd vele 10 napig használni a netet? Előre is köszönöm a válaszod! Nem, Pannonnál az egyhavi ár le lesz vonva, és akkor egy hónapon kereszül lehet használni. Ha meg rögtön lemondod, akkor is megmarad a hónap (ill 30. nap) végéig. Már meg is válaszolták előttem, köszi.
Annyi kiegészítést tennék, hogy pre-paidnál egyik szolgáltató sem alkalmaz időarányos számlázást. Egyszeri megrendelés van 1 hónapra, egyszeri díjlevonással.
Ezalól a Voda a kivétel, ahol nem időre, hanem adatmennyiségre megy a dolog, 100 MB-ot veszel meg, amit 0-30 napig használhatsz fel. Ha pl. 2 nap alatt felhasználod, újabb összegért ismét vásárolhatsz 100 MB-nyi jogosultságot. Ez a többieknél ismeretlen.
Mellesleg itt ülök a Balaton felvidék egyik erdőszélén, Vodánál, T-nél sima GPRS van csak, a Pannon pedig 460,8 kbit/sec EDGE működik...
|
kedd júl. 25, 2006 15:59 |
|
|
Placc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 263 Tartózkodási hely: a monitoron csüngve...
|
Re: HSDPA T-Mobile tapasztalatok
nfrichard írta: Voda: ... de tulajdonképpen annyival nem jobbak az árai, sőőőt!, egyáltalán nem jobbak az áraik, mint a T-Mobilnál.
Egy szó mint száz, a T-Mobile igaz, hogy kicsivel drágább, mint a Voda,
|
kedd júl. 25, 2006 15:10 |
|
|
krimlin
arany tag
|
Al Bundy írta: OFF: Macika! Látom, hogy te pontosan ismered ezeket a dolgokat. Próbáltam utánanézni, de feladtam. Szóval, a páromnak van egy 3600-as kibontatlan Pannon SIM-je, amit az E61 teszteléséhez szeretnék használni. De 250 megás NET csomag 3900 forint. Nálunk is úgy van, mint a T-nél, hogy napokra lebontva vonják a pénzt, és napokra bontják le a leforgalmazható adatmennyiséget? Tehát tudom majd vele 10 napig használni a netet? Előre is köszönöm a válaszod!
Nem, Pannonnál az egyhavi ár le lesz vonva, és akkor egy hónapon kereszül lehet használni. Ha meg rögtön lemondod, akkor is megmarad a hónap (ill 30. nap) végéig.
|
kedd júl. 25, 2006 14:57 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
OFF: Macika! Látom, hogy te pontosan ismered ezeket a dolgokat. Próbáltam utánanézni, de feladtam. Szóval, a páromnak van egy 3600-as kibontatlan Pannon SIM-je, amit az E61 teszteléséhez szeretnék használni. De 250 megás NET csomag 3900 forint. Nálunk is úgy van, mint a T-nél, hogy napokra lebontva vonják a pénzt, és napokra bontják le a leforgalmazható adatmennyiséget? Tehát tudom majd vele 10 napig használni a netet? Előre is köszönöm a válaszod!
|
kedd júl. 25, 2006 14:01 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: Pannonra kanyarodva: a tré árai (az 1gb csomagra gondolva) veri a vodáét (ezt már többször kielemztük). És hol van a pannon? A fasorban sincs. Nézzük csak.
Vodánál 1 GB GPRS Net 12.996 Ft.
A T-mobile-nál 1 GB GPRS/stb. Net 9.590 Ft
A Pannonnál 1 GB GPRS/stb. Net 12.290 Ft
A T valóban veri 1 GB-nál a Vodát, aki a 3 közül a legdrágább.
Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Vodánál EGYEDÜLÁLLÓAN van lehetőség 8-30 napos igénybevételre is, törthavi díjért!!!
Tehát ha 10 nap alatt forgalmazol 1 GB-ot és utána lemondod a szolgáltatást, akkor 12.996 Ft /3 a számla, azaz 1 GB 4332 Ft-ba került.
Na, ezt még sokáig nem tudja a másik 2 szolgáltató alulmúlni árakban...
|
kedd júl. 25, 2006 13:18 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
Húha!
Azért a T-Mobile-nál is van egy két "jó képességű" az ügyfélszolgálaton.
Azt javasolták telepítsem újra a Kártyát. Ez meg is fog történni.
Holnapre kiderül...
|
kedd júl. 25, 2006 12:53 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
Tulajdonképpen csak itt az irodában nem működik.
DE ezt mondják is, hogy épületen belül nem garantált a dolog.
Hívom ismét az ügyfélszolgálatot.
|
kedd júl. 25, 2006 12:21 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
No azért nem minden tejfel.
Lent a sarki kv-zóban itt Óbudán volt hébe-hóba térerő, de adatforgalom csak HSDPA hálózaton történt, sima UTMS-en nem.
Még tapasztalok... :)
|
kedd júl. 25, 2006 12:09 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
Nos, akkor a további tapasztalat:
Kőbányán a tegnapi facsavaró viharban: HSDPA 100 kb/s fölött simán. Teljesen jó volt. Minden jött le, ahogy kell.
Ma Óbudán a belső amfiteátrumnál: Kicsi HSPDA, viszont fix, 50-60%-os UTMS hálózat.
Sajna a tegnapi XP frissítések miatt újra kell telepítenem a kártyát, de térerő az van!!!
És Zugló továbbra is rendben.
Holnap folyt.
|
kedd júl. 25, 2006 9:46 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: Én nem vagyok annyira elcsattanva sem a stílustól, sem a részrehajlástól. Ha valami hibás a Pannonnál, akkor az említésre sem méltó szolgáltató, ha egy más valami rossz/instabil a T-nél, akkor ilyen az élet.
Elfogadom, valóban a legjobb/legdrágább/legmegbízhatóbb szolgáltató a T, de nem szükséges valótlanságokat állítani ahhoz a másik kettõrõl, hogy ezt kijelenthessük.
A Pannon igenis keményen fel tudja venni a versenyt a T minõségével, szolgáltatásaival, ráadásul szándékosan kicsivel olcsóbban. Sõt, egységesebb a hálózata (végig Nokia központok), mint a T-nek (Ericsson/Nokia vegyesen).
egységesen fagytak annakidején a drágalátos gumicsizmagyártó tornyok a gprs kapcsolattól! ez mekkora égés!
a Tré a minőségre megy (ezt gondolom nem vitatod), ezért választott egy TÁVKÖZLÉSI céget partnerének, az Ericsson-t.
Pannonra kanyarodva: a tré árai (az 1gb csomagra gondolva) veri a vodáét (ezt már többször kielemztük). És hol van a pannon? A fasorban sincs.
|
kedd júl. 25, 2006 0:21 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Én nem vagyok annyira elcsattanva sem a stílustól, sem a részrehajlástól.
Ha valami hibás a Pannonnál, akkor az említésre sem méltó szolgáltató, ha egy más valami rossz/instabil a T-nél, akkor ilyen az élet.
Elfogadom, valóban a legjobb/legdrágább/legmegbízhatóbb szolgáltató a T, de nem szükséges valótlanságokat állítani ahhoz a másik kettőről, hogy ezt kijelenthessük.
A Pannon igenis keményen fel tudja venni a versenyt a T minőségével, szolgáltatásaival, ráadásul szándékosan kicsivel olcsóbban.
Sőt, egységesebb a hálózata (végig Nokia központok), mint a T-nek (Ericsson/Nokia vegyesen).
Az a baj, hogy vannak egyesek, akik nem képesek sehonnan kihagyni a T-istenítést/többifikázást, akkor sem, ha nem az lenne a topic témája.
Lehet úgy is szolgáltatót választani, hogy a többi kettőt nem tiporjuk sárba, hanem egyszerűen bevállaljuik, hogy sznobok vagyunk, vagy fogművesek, vagy hűségesek, stb.
|
hétf. júl. 24, 2006 21:19 |
|
|
atwap
platina tag
|
nfrichard írta: A 3g-s topicban inkább a videótelefonálás téma fut, ami véleményem szerint értelmetlen dolog, hiszen alig van videótelefon.
Noh, azok mellett, hogy egyet értek, hogy egy átfogó HSDPA-s topic az lehet, de tőlem megfért volna a 3G-be is simán, most már mindegy.
De ez a magyarázat, hogy alig van videotelefon... mondj egy HSDPA-s telefont Mo-n, de akár a térségben is...
(tudom hogy kártyatelefonból van vagy 3, de azért ez tényleg kevés a videotelefonok számához képest is)
Hadd védjem meg egy picit a pannont, mert szerintem érthető az új oldal felülete is, van EDGE, ez óriási előny, HSDPA is lesz hamarosan ott is, legalábbis hamarabb, mint mondjuk a Vodánál...
De maga a teszt amit leírtál az teljesen korrekt, szóval hajrá!
Amúgy jó látni hogy folyamatosan ahogy konkurálnak szorítják le az árakat. a T-mobile nagyon sokáig nem volt ebben partner, de most már kezdi ő is felvenni a kesztyűt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára atwap pén. júl. 28, 2006 13:12-kor.
|
hétf. júl. 24, 2006 11:11 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Belefér az új topik, de amint a többinél is lesz HSDPA, a T-Mobilos részt töröljük a címből és jöhet ide akkor a többié is...
|
hétf. júl. 24, 2006 10:48 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
Egyébként meg már nem csak a T-Mobile által megadott területen van térerő, mármint ami a weboldalon van.
A kishölgy a kezembe nyomott egy friss térképet, ahol már nagy a szürke (mármint HSPDA által fedett) terület.
Holnap bővebben.
Üdv:
NFR
|
hétf. júl. 24, 2006 10:39 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
Hogy legyen mit kérdezned Appesz.
A 3g-s topicban inkább a videótelefonálás téma fut, ami véleményem szerint értelmetlen dolog, hiszen alig van videótelefon.
A HSDPA viszont internetre kell, mer jó, oszt ezé nem fér oda bele he.
|
hétf. júl. 24, 2006 10:37 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
Köszönjük! Ilyen tapasztalatok engem nagyon érdekelnek, ha bárkinek lehetősége van kipróbálni, kérem, hogy írja le!
|
hétf. júl. 24, 2006 10:29 |
|
|
nfrichard
ezüst tag
|
HSDPA T-Mobile tapasztalatok
Üdv Mindenkinek.
SZóval akkor írok pár sort a HSPDA-s tapasztalataimról. (ahogy láttam ilyen téma még nincs - a drága szerkesztőknek)
Kizárólag számítógépes (laptop) internetre használom a 3g-t. Nem videótelefonálásra, vagy mobilinternetre.
Legfőképpen e-mailezek és a tőzsdét figyelem.
Egy hete vettem meg a Netkártya COmpactot. Körbejártam a helyeket (voda, pannon, t-mobile).
Pannon:
Tulajdonképpen a pannonhoz be se mentem. Ez a "szóra sem érdemes" kategória. A céges telefonom Pannonos. Ügyintézés, szolgáltatás színvonala = 0. Ráadásul a weblapon totál nem lehet kiigazodni, és értelmes infok nincsenek fenn.
Voda:
Kedves és barátságos a tegezős majomkodás, de tulajdonképpen annyival nem jobbak az árai, sőőőt!, egyáltalán nem jobbak az áraik, mint a T-Mobilnál.
Egy szó mint száz, a T-Mobile igaz, hogy kicsivel drágább, mint a Voda, de jobban megéri, ugyanis a Vodánál nincs HSDPA. Jó nagy átverés. És, ahol nincs 3g hálózat, ott is csak GPRS.
Na vissza a T-Mobile-hoz.
A Netkártya kicsi, nem lóg ki a laptopból. Használat közben ki kell nyitni a kis lap antennát. Ez kilóg, de nem zavaró. A hagyományos kártyatelefonok 3-4 centit lógnak ki, így be se fér a laptop táskába a gép.
Amit tutira tud:
Simán telepítettem a drága jó öreg laptopomra.
A SW-je egyértelmű és könnyen kezelhető. Hátránya, hogy kb fél perc, míg beindul. De türelem rózsát terem.
Egyből a Pólusban kipróbáltam, ott ment net, ahogy kell. HSPDA van.
Itthon Zuglóban szintén (60%-os erősségű)
1Mb/s simán megy.
Hétfőn az M5-ön kocsikáztam. EDGE mindenhol, 60-100 kb/s-mal.
Este irány a balcsi. Alsóörsön HSPDA!!! 1,5 Mb/s. 10 Megás file kb. 1 perc alatt leszaladt, úgy hogy közben végig a parton ültem az árnyékban.
Stabil a kapcsolat, persze néha elfújja a szellő a térerőt ugyanúgy mint amikor telefonál az ember fia, és egyszer csak megszakad. Ez benne van a pakliban.
Ha nincs 3g hálózat, azonnal megy GSM-re, és ott is EDGE-re.
A lényeg:
[b]Akinek internetezésre kell, és nem letöltögetni nagy adatmennyiséget, csak szörfölgetni, e-mailezni, annak ajánlom.[/b] Gyors, és megbízható. És ahogy azt a 3g-s topicban lehet olvasni, egyre több helyen van térerő.
A T-Mobile-nál 6 rugó a 300 MB-os csomag, ami totál elég. Lebutított böngészővel egy-egy alkalommal 2-3 mega szalad le.
Akinek ez kevés, annak ott az 1 Gigás csomag, ami 10 rugó.
A Vodánál ez olcsóbb, mert az első 6 hónap (asszem) csak 6990, de vigyázat, ott nincs HSDPA, és nagy a kártya.
Röviden ennyi.
Majd még írok, hol van tuti térerő.
Üdv:
NFR
|
hétf. júl. 24, 2006 10:24 |
|
|