|
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: sza.rj az utcaközepére és nem bunkó leszel, hanem eredeti. Aki szólni mer, azt levered, mert egy hü.lye tahó, aki a jogaidban akar korlátozni!
Dankó utca, Magyarország, 60 éve - folyamatosan. Gondolom ismeritek az ide vágó viccet.
Igor és Jurij, a két orosz emigráns művész ül egy párizsi kávéházban.
Egyszercsak megszólal Jurij:
- Te Igor, szerinted mit szolnának, hogy ha belesz.arnék a zongorába?
- Ááá, hagyd, Jurij, úgysem értenék...
|
vas. dec. 24, 2006 18:07 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Al Bundy írta: McLaca írta: a "sors" fintora, hogy épp egy C... hölgytől Nem, nem a sors fintora. De ugye értetted, hogy én ellenpéldát írtam a dolog kulturált megoldásaként, és ezt épp a rossz példát produkáló népcsoportból kikerülő anyukán keresztül mutattam be, aki épp jó(bb) példát mutatott. De most a saját véleményedet fejtetted ki, vagy másokét? Mert linkeltél bőven, de mi nem mások szavaival, hanem a tieiddel vártunk érvelést.
Egyébként ha azt pár anyuka elfogadhatónak tartja, hogy premier plánban az utca közepén szoptat (felőlem megfelelő diszkrécióval megteheti), akkor miért tekintendő ez a mérvadónak és elfogadandónak? Azért, mert páran felemelik a szavukat az ügy mellett, máris az a követendő? Ha egy anyuka úgy érzi, nem kívánja közkinccsé tenni a mellét, akkor az hülye, és maradi, mert egypáran másképpen vélekednek? Mi van, ha ő tényleg nem akarja, és nem azért, mert szégyelli, hanem mert ez a szokása, és ő így szereti!?
Egyébként én mindennel úgy vagyok, hogy igyekszem tiszteletben tartani mások szokásait, ha ők is igyekeznek tiszteletben tartani az enyémeket. Tudom, hogy az etetés az más, de a mell elvonatkoztathatatlanul (szép szó ) kötődik a szexualitáshoz, etetés ide, vagy oda.
Egyébként meg Boldog Karácsonyt!
Üdv!
|
vas. dec. 24, 2006 17:08 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Sulla írta: Még annyit, hogy nekem nem kell itt meggyőzni senkit, mert úgyis egy adott anya dönti el, hogy megszoptatja-e a gyereket a parkban, vagy nem. És szerencsére egyre többen döntenek úgy, hogy megszoptatják. Azt hiszem, hogy most Te nem olvastál... Lehet a parkban szoptatni, de ennek is van egy kultúrált formája, megspékelve az emberiség egy érdekes tudományával, amit valahogy úgy lehetne nevezni, hogy tapintat, másokra és magamra is tekintettel levés, stb. Szóval a nyilvános helyen történő szoptatás lehet gyönyörű, a nyilvános szoptatás soha! Az éhségről és az igények azonnali kielégítéséről annyit: lehet, hogy az az anya akkor követi el a legnagyobb hibát, amikor az első nyikkre megeteti a gyereket... (...hol marad a rendszeresség?...) Aztán majd csodálkozunk rajta, hogy 20 év múlva nem tudja kivárni, hogy sorra kerüljön, és ezért halomra lövi az előtte levőket, mert soha nem kellett várnia semmire. Tudom sarkított a példa, de nézz körül: IGAZ! Sulla írta: Kellemes Ünnepeket mindenkinek! Köszönöm! Neked, Nektek is!
|
vas. dec. 24, 2006 13:27 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
T68m írta: ez az alapelvük teljesen összhangban van azzal az alapelvükkel (illetve egy tőről fakad mindkettő), hogy ha valami kell nekik, akkor az is abban a szent minutumban kell nekik, nem számít, hogy az törvényes (azaz meg tudják fizetni) vagy sem (azaz elveszik, ellopják, elrabolják). Később, ez utobbi annyira része lesz viselkedésüknek, hogy még azért se fizetnek, amiért tudnának, hiszen miért is tennék, ha amúgy is, kajakra elvehetik amit meglátnak és egyébként is azt csinálhatnak, amit akarnak.
Bizony, én is ezt tapasztaltam. Ha rajtam múlna, brutálisan át lenne reformálva a segélyezési rendszer, mert mifelénk is sajnos az megy, hogy szórják ki a lóvét, libasorban állnak havonta egy héten keresztül a Posta környékén (reménykedve várva, hogy a feléjük dolgozó postástól esetleg idő előtt fel tudják venni a lóvét, mert ha 3 órával később kapnák meg, amikor odaér feléjük a postás, akkor be fog szrni az egész család), amit utána jókedvűen elkocsmáznak. Nem általánosítás, ha valaki látni szeretné személyesen a 2 szép szemével, jelezze és felvilágosítom, hogy hol és nagyjából mikor kell sasolni.
Heti 40 óra közmunka ledolgozása nélkül egy fillért nem adnék senkinek, ebből a szempontból jó az a javaslat, amit a odafent (ha minden igaz), mostanában terjesztenek elő vagy más el is fogadták, ami pont erről szól. Így ha munkát nem is tudnak adni az embereknek, de a közmunka keretében legalább szépül az adott település.
Egyébként érdekes és számomra meglepő mai hír:
Havi 100 ezerért nincs, ki szemetet szedjen
Nettó 100 ezerért Győrben nem találnak szemét szedő embereket, létszámhiány van.
|
vas. dec. 24, 2006 13:18 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Sulla írta: T68m írta: Parkban nem lehet félrevonulni? Melyikben?
te kevered a park és a tér fogalmát.
|
vas. dec. 24, 2006 13:07 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
Sulla írta: T68m írta: Parkban nem lehet félrevonulni? Melyikben?
Jurassic?
|
vas. dec. 24, 2006 13:04 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
T68m írta: Parkban nem lehet félrevonulni?
Melyikben?
|
vas. dec. 24, 2006 12:35 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Sulla írta: Al Bundy írta: Más: Sulla! Azért tegyünk különbséget egy meghitt park és egy tömött, mocskos vonat között! Tegyünk. A többiek nem teszik. Nekik ez mellmutogatás.
nagyoktól idézni sosem szégyen!
"valamennyire is civilizált nőnek van annyi szégyenérzete, nőiessége, hogy ne mutogassa mellét idegenek előtt. Azaz félrevonul gyermekét etetni "
Parkban nem lehet félrevonulni?
|
vas. dec. 24, 2006 12:22 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Sulla írta: Tegyünk. A többiek nem teszik. Nekik ez mellmutogatás.
Idáig szó nem volt parkról. Vonatról esett szó, meg általam egy általános iskoláról. Kíváncsi vagyok, hogy egy park esetében hogyan vélekednek a többiek, mert szvsz az még az elfogadható kategóriába tartozik, pont a meghittsége miatt.
|
vas. dec. 24, 2006 12:19 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
Al Bundy írta: Más: Sulla! Azért tegyünk különbséget egy meghitt park és egy tömött, mocskos vonat között!
Tegyünk. A többiek nem teszik. Nekik ez mellmutogatás.
|
vas. dec. 24, 2006 12:09 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: Sulla írta: Még ebben sem vagyunk Skandinávia, ahol állítólag kifejezetten divatba jött a dolog." Akkor mi a francér' nem fogadják be õket??? Pedig ezek szerint elõbbre járnak a "skandináv kultúra" gyakorlásában mint mi... Sulla írta: "...Sajnos a magyar társadalom még nem érett meg a szopatás látványára. Hülyén bámulnak, elkapják a fejüket, vagy akár be is szólnak a parasztabbjai..." Így igaz! Sõt tovább megyek: ugyancsak nem érett meg a fent említett társadalom a nyilvános szeretkezésre, a nyilvános vizelet ürítésre, valamint az azonnali ököljog és önbíráskodás intézményére sem (...ugye tudjátok...), továbbá a "repülõ" zsebkendõ látványa is erõsen zavarja. A fejlett indián kultúra azt mondja: (idézet egy irokéz blogból...) "...fehér ember lenni bolond, zsebben hordani taknyát..." Hümmm... Milyen igaza van! Szóval van még mit fejlõdnünk. (Halkan jegyezném meg, hogy nem kellene összekeverni két fogalmat. Az egyik a nyilvános szoptatás, amásik pedig a nyilvános helyen történõ szoptatás...) Azt viszont nem értem, hogy ha egy "kisebbséget" bele kell integrálni a "nagyobbságba" akkor miért csak a kisebbség értékei, viselkedésmódja, életvitele a mérvadó? Miért kellene a zulukaffer ember életszokásait nekem átvennem, elfogadnom? Miért kellene a zulukaffer embernek átvennie és elfogadnia az én szokásaimat? Mindkettõ erõszak egy már kialakult habitus, életvitel ellen. Ergo: egyik sem jó. Megoldás? Zulukaffer él ahogyan akar OTT, én pedig ahogy akarok ITT. Ennyire egyszerû. És ha majd zulukafferiában járok, ünnepélyesen megígérem, hogy akkor úgy fogok viselkedni mint a zulukafferiak, ha pedig õk jönnek hozzánk, akkor elvárom, hogy viselkedjenek a zulukafferiak úgy mint mi...
ezt azért idézem be, mert teljesen egyetértek vele és megéri újból és újból elolvasi, leginkább a zulukafferoknak.
(már amennyiben a mi általunk fizetett és fenntartott, számukra (is) ingyenesen nyújtott oktatási rendszerben képesek elsajátítani az olvasás fortélyos tudományát)
|
vas. dec. 24, 2006 12:06 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Segítsen valaki!
Vannak (megvágott) VOB fájlaim. Ezeket szeretném kiírni szabványos DVD-re kiírni (ÚJRATÖMÖRÍTÉS NÉLKÜL!), csakhogy nincs meg hozzá a "keret", vagyis szükséges BUP és IFO fájlok. Ezt melyik progi tudja hozzá generálni, menü és egyéb vackok nélkül? Előre is köszönöm a válaszokat!
Más: Sulla! Azért tegyünk különbséget egy meghitt park és egy tömött, mocskos vonat között!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Al Bundy vas. dec. 24, 2006 12:08-kor.
|
vas. dec. 24, 2006 12:06 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: Hümmm... Lehet, hogy Sullának mégis igaza van? Mesecombinó - Megpofozták a dagit. "...A madárverõ férfi családját végül a szervezõk inkább felengedték, jegy nélkül is..."Tanulság: viselkedj bunkó állat módjára és érvényesülsz. Ráadásul ingyen... 2006 karácsony, Magyarország...
sza.rj az utcaközepére és nem bunkó leszel, hanem eredeti. Aki szólni mer, azt levered, mert egy hü.lye tahó, aki a jogaidban akar korlátozni!
Dankó utca, Magyarország, 60 éve - folyamatosan.
|
vas. dec. 24, 2006 12:00 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Al Bundy írta: mert állítólag van egy olyan alapelvük, amit nem gyõznek hangoztatni, hogy abban a szent minutumban kell enni adni a gyereknek, amikor az éhes. Érdekes módon, a húgom és én (és rajtunk kívül több millió gyerek) is képes volt várni 20-30 percet, mindig épen és egészségesen túléltük ezt a "hatalmas" megpróbáltatást. Szvsz nem kell ezt a témát túlmagyarázni. Ez mindössze egy kis csoport szokása, amirõl nem tudnak letenni ("mer' jógunk van hozzá"), én személy szerint nagyon tudnék örülni neki, ha ez lenne az egyetlen olyan dolog, ami szúrja a szememet, de nem tudok ellene mit tenni.
ez az alapelvük teljesen összhangban van azzal az alapelvükkel (illetve egy tőről fakad mindkettő), hogy ha valami kell nekik, akkor az is abban a szent minutumban kell nekik, nem számít, hogy az törvényes (azaz meg tudják fizetni) vagy sem (azaz elveszik, ellopják, elrabolják). Később, ez utobbi annyira része lesz viselkedésüknek, hogy még azért se fizetnek, amiért tudnának, hiszen miért is tennék, ha amúgy is, kajakra elvehetik amit meglátnak és egyébként is azt csinálhatnak, amit akarnak.
|
vas. dec. 24, 2006 11:55 |
|
|
Sulla
platina tag
|
BrOnZ írta: Miért kellene a zulukaffer ember életszokásait nekem átvennem, elfogadnom?
Nem tudom, hogy elovastad-e a linket, ahol csecsemőt nevelő édeasanyák reagálnak az írásra, amit fent idéztem. Szerintem nem.
Vagy pedig elég bután azt hitted, hogy ez egy zulukaffer blog. Nem hinném, hogy kizárólag cigány asszonyok írtak abba a blogba. Tehát nem kell neked a zulukaffer kultúrát egy kicsit sem elfogadnod, ez már a mi kultúránk része.
Tőlem járhatsz nemezkalapban meg visszacsapó íjjal nyilazhatsz a sztyeppén, elfogadom, nem kell neked semmilyen kultúrát elfogadnod. Csak akkor egy idő után rád fognak furcsán nézni... Változik a világ, tudod?
50 éve nem volt "illő" utcán gyermeket szoptatni. De az akkori fürdőruhadivatot hasonlítsd össze a maival.
Még annyit, hogy nekem nem kell itt meggyőzni senkit, mert úgyis egy adott anya dönti el, hogy megszoptatja-e a gyereket a parkban, vagy nem. És szerencsére egyre többen döntenek úgy, hogy megszoptatják.
Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
|
vas. dec. 24, 2006 11:44 |
|
|
Bibby
platina tag
|
Nem tudom miért vitázol. A fórum 95%-nak sem tetszik, és nem divatból nem tetszik, hanem mert egyszerűen zavaró, nem illő látvány. Nehéz elfogadni? Ettől jobbak a skandinávok mert elfogadják? Megnézném amúgy a finn anyukát aki -15fokban kiteszi a mellét.
|
vas. dec. 24, 2006 10:34 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Sulla írta: Még ebben sem vagyunk Skandinávia, ahol állítólag kifejezetten divatba jött a dolog." Akkor mi a francér' nem fogadják be őket??? Pedig ezek szerint előbbre járnak a "skandináv kultúra" gyakorlásában mint mi... Sulla írta: "...Sajnos a magyar társadalom még nem érett meg a szopatás látványára. Hülyén bámulnak, elkapják a fejüket, vagy akár be is szólnak a parasztabbjai..." Így igaz! Sőt tovább megyek: ugyancsak nem érett meg a fent említett társadalom a nyilvános szeretkezésre, a nyilvános vizelet ürítésre, valamint az azonnali ököljog és önbíráskodás intézményére sem (...ugye tudjátok...), továbbá a "repülő" zsebkendő látványa is erősen zavarja.
A fejlett indián kultúra azt mondja: (idézet egy irokéz blogból...) "...fehér ember lenni bolond, zsebben hordani taknyát..." Hümmm... Milyen igaza van!
Szóval van még mit fejlődnünk. (Halkan jegyezném meg, hogy nem kellene összekeverni két fogalmat. Az egyik a nyilvános szoptatás, amásik pedig a nyilvános helyen történő szoptatás...) Azt viszont nem értem, hogy ha egy "kisebbséget" bele kell integrálni a "nagyobbságba" akkor miért csak a kisebbség értékei, viselkedésmódja, életvitele a mérvadó? Miért kellene a zulukaffer ember életszokásait nekem átvennem, elfogadnom? Miért kellene a zulukaffer embernek átvennie és elfogadnia az én szokásaimat? Mindkettő erőszak egy már kialakult habitus, életvitel ellen. Ergo: egyik sem jó. Megoldás? Zulukaffer él ahogyan akar OTT, én pedig ahogy akarok ITT. Ennyire egyszerű. És ha majd zulukafferiában járok, ünnepélyesen megígérem, hogy akkor úgy fogok viselkedni mint a zulukafferiak, ha pedig ők jönnek hozzánk, akkor elvárom, hogy viselkedjenek a zulukafferiak úgy mint mi...
|
vas. dec. 24, 2006 10:17 |
|
|
Sulla
platina tag
|
Részemről lezárom a nyilvános helyen szoptatásról szóló vitát.
Egy idézet innen: http://poronty.blog.hu/index.php/2006/1 ... _szoptatas
"Sajnos a magyar társadalom még nem érett meg a szopatás látványára. Hülyén bámulnak, elkapják a fejüket, vagy akár be is szólnak a parasztabbjai. Még ebben sem vagyunk Skandinávia, ahol állítólag kifejezetten divatba jött a dolog."
|
vas. dec. 24, 2006 10:04 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
CineDOG írta: Nekünk van gyerek, szintén nem kellett nyilvánosan szoptatni. Meg lehet azt oldani, hogy ne kelljen. Csak akarni kell.
Más: Most, hogy a melóhelyen végigkóstoltam az összes gépi Pepsi terméket, határozottan kijelenthetem, hogy egyik rosszabb mint a másik. A Coca termékei sokkal jobbak voltak. És ez sokak egybehangzó véleménye itt a melóhelyen. A narancsos meg a gyömbér izé ihatatlannak vannak minősítve. A többi csak undorral iható.
És még ha tudnád, hogy Coca és Coca között is mekkora különbség van! Amikor bejött az a sötétebb vérnarancs Fanta, akkor volt alkalmam összehasonlítani a Magyaro.-n és az Ausztriában kaphatót. Nos, az osztrák kevésbé volt édes, és az alján gyümölcsdarabok (ill. nagyon is annak látszó dolgok) úszkáltak. Rothadó imperialista társadalom. Pfujj.
|
vas. dec. 24, 2006 9:52 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Hümmm... Lehet, hogy Sullának mégis igaza van? Mesecombinó - Megpofozták a dagit.
"...A madárverő férfi családját végül a szervezők inkább felengedték, jegy nélkül is..."
Tanulság: viselkedj bunkó állat módjára és érvényesülsz. Ráadásul ingyen...
2006 karácsony, Magyarország...
|
vas. dec. 24, 2006 9:46 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
McLaca írta: a "sors" fintora, hogy épp egy C... hölgytől
Nem, nem a sors fintora. Édesanyám (aki mellesleg két gyereket nevelt fel anélkül, hogy bármikor is nyilvános helyen szoptatott volna, és jé, itt volnék én is egészségesen) egy főleg (80%-ban) "hátrányos helyzetű" (remélem mindenki érti) tanulókkal teli általános iskolában tanít (próbál tanítani), szóval naponta találkozik ezzel a kultúrával, vagyis inkább annak hiányával. Most egy 30 fős osztály osztályfőnöke, ahol az arány 28-2, szinte minden nap összefut a kedves szülőkkel is. Szóval, mindezek alapján talán adhatok az ő szavára, és ha ő azt mondja, hogy ez a "szokás" szinte csak a sokat emlegetett csoporthoz köthető, akkor az úgy is van, nála többet talán nem is találkozik senki ezzel a "jelenséggel". Igen, az általános iskola kellős közepén is gondolkodás nélkül előkapják a tőgyeket, a gyerekek, a pedagógusok és a dolgozók szeme láttára, mert állítólag van egy olyan alapelvük, amit nem győznek hangoztatni, hogy abban a szent minutumban kell enni adni a gyereknek, amikor az éhes. Érdekes módon, a húgom és én (és rajtunk kívül több millió gyerek) is képes volt várni 20-30 percet, mindig épen és egészségesen túléltük ezt a "hatalmas" megpróbáltatást. Szvsz nem kell ezt a témát túlmagyarázni. Ez mindössze egy kis csoport szokása, amiről nem tudnak letenni ("mer' jógunk van hozzá"), én személy szerint nagyon tudnék örülni neki, ha ez lenne az egyetlen olyan dolog, ami szúrja a szememet, de nem tudok ellene mit tenni.
|
vas. dec. 24, 2006 1:37 |
|
|
mz
írásjog megvonva
|
T68m írta: mondjuk Geszti is alakított a 90-es év körül elején a Danubiusnál, aztán sikerült valahogy itthon kiugrania, de ez a kevés sikeres példa egyike.
Jogos, még talán ő is ide sorolható. A többiek csak azt adják elő, amit a szájukba adnak és ettől egyesek állati viccesnek hiszik magukat (Jáksó). Például a Rádió "nullán", nem is értem, szegény Harsányi mit keres még ott, a 3 reggeli emberből ő az egyetleg normális a 2 vihogó idióta mellett. De ott van a magukat állati viccesnek tartó "Foxy" Rádió triója is, nahát ez is egy katasztrófa.
Ami szerintem régen jó műsor volt és nem erőltetett poénokkal volt tele, mint az immár kiégett Bokros-Bocskor duó által előadott reggeli műsor, az a Reggeli Torma volt szintén a DEEJAY-n Sebestyén Balázzsal, Vadon Janival és Bakos Mónival. Egyszer a Bokros-Bocskor duó is élő adásban őket hallgatta és probálták őket kicikizni, ami inkább Bokroséknak volt ciki, nem másnak, mert eléggé "szánalmas.hu" színvonalú probálkozás volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz vas. dec. 24, 2006 9:23-kor.
|
vas. dec. 24, 2006 1:25 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Sulla írta: 2. Gyereket szoptatni a világ egyik legszebb dolga, ha a vonaton kell, akkor a vonaton. Ha neked ez nem tetszik, akkor fel lehet állni és elmenni. Látszik, hogy nincs gyereked. A tartalom valóban a legszebb, de a tálalás... Nekem sincs gyerekem, de anyámnak van kettő, és egyiket sem szoptatta úgy nyilvános helyen, hogy elővette a mellét és nesze neki... Először is némi higiénia illik, másrészt nem topless show. Legutóbb egy villamosmegállóban láttam ilyet - a "sors" fintora, hogy épp egy C... hölgytől, tehát lehetne ellenpélda is , mert a tisztességesebb fajtából került ki az illető - és a hölgy igen kulturáltan oldotta meg a dolgot, mindössze egy tiszta textilpelenka kellett hozzá kellékként, amivel magát a "tranzakciót" eltakarta, mivelhogy nem óhajtotta közkincssé tenni a mellét. Tehát lehet mellet használni cumisüveg helyett, de kulturáltan. Az meg, hogy a koszos mell higiénikusabb, mint egy kifőzött cumisüveg... Ha ezt komolyan gondolod, akkor vagy nem jártál biológia órára, vagy szektatag vagy... Szóval azért nem hátrány előtte megtörölgetni. Andrei írta: Mellesleg ma éppen három hónapos Minden rendes ember 23-ai.
Üdv!
|
vas. dec. 24, 2006 1:00 |
|
|
Sulla
platina tag
|
T68m írta: 3. attól, hogy nem bámulunk valakit, aki illetlenül viselkedik a viselkedése nem lesz illendő, csak kevésbé érzi magát feszélyezve.
Ez igaz, de hogy jön ez ide?
|
szomb. dec. 23, 2006 23:51 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Sulla írta: T68m írta: Hadd ismételjem magam a csecsemõ etetési témával kapcsolatban: "valamennyire is civilizált nõnek van annyi szégyenérzete, nõiessége, hogy ne mutogassa mellét idegenek elõtt. Azaz félrevonul gyermekét etetni vagy megkéri a fülkében tartozkodókat, hogy egy rövid idõre hagyják magára kisdedével."
sztem ez nem egy annyira bonyolult dolog. Akkor miért nem csecsemõ etetési témával szólsz hozzá? Mi köze egy mellmutogató nõnek egy csecsemõt etetõ anyához? Hova vonul félre egy vonaton? Remélem nem a WC-re gondoltál... Nem nagyobb illetlenség kiküldeni az embereket a fülkébõl? Egy szoptatás kb. 30 percig tart. Addig álljanak a folyosón? Nem kell bámulni, és akkor te sem érzed magad kényelmetlenül, meg õ sem. Szerintem ez nem annyira bonyolult dolog.
1. a mávon akkor menjen wc-be, ha hányni akar...
erre a helyzetre a másik megoldást javasoltam.
(de nem is tudom a félrevonuláson miért mindenkinek a WC jut eszébe?! Csak oda lehet menni?! Egy vonaton nem lehet egy üres fülke? Egyébként van is, minden vonaton van, pl. amit a kallerek lefoglalnak)
2. miért lenne illetlenség?!
a. nem kiküldésről, hanem MEGKÉRÉSRŐL van szó. "Megkérhetném Önöket, hogy hagyjanak magamra, míg a gyerekemet megetetem?"
b. egy kultúrált ember magától is kimegy, anélkül, hogy kiküldenék.
c. 30 percig:
- állhat a folyosón.
- beülhet egy másik fülkébe
- dohányozhat
- elmehet a büfékocsiba
- társaloghat
- olvashat
- (SE) walkmanezhet
- játszhat (nokia) kígyóst
3. attól, hogy nem bámulunk valakit, aki illetlenül viselkedik a viselkedése nem lesz illendő, csak kevésbé érzi magát feszélyezve.
|
szomb. dec. 23, 2006 23:47 |
|
|
Sulla
platina tag
|
T68m írta: Hadd ismételjem magam a csecsemő etetési témával kapcsolatban: "valamennyire is civilizált nőnek van annyi szégyenérzete, nőiessége, hogy ne mutogassa mellét idegenek előtt. Azaz félrevonul gyermekét etetni vagy megkéri a fülkében tartozkodókat, hogy egy rövid időre hagyják magára kisdedével."
sztem ez nem egy annyira bonyolult dolog.
Akkor miért nem csecsemő etetési témával szólsz hozzá? Mi köze egy mellmutogató nőnek egy csecsemőt etető anyához?
Hova vonul félre egy vonaton? Remélem nem a WC-re gondoltál...
Nem nagyobb illetlenség kiküldeni az embereket a fülkéből? Egy szoptatás kb. 30 percig tart. Addig álljanak a folyosón?
Nem kell bámulni, és akkor te sem érzed magad kényelmetlenül, meg ő sem. Szerintem ez nem annyira bonyolult dolog.
|
szomb. dec. 23, 2006 23:28 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Andrei írta: A cumit meg felejtsd el, csak az eredeti csomagolást csipázza Örülj neki. ismerős éppen azzal kinlódik, hogy csemetéje (most másfél éves) úgy rászokott a cumisüvegre, hogy másból semmilyen folyadékot nem fogad el. Inkább egy fél napig egyáltalán nem iszik semmit, minthogy pohárból vagy bármi másból folyadékot vegyen magához. Ugye ebbe na korban már jócskán kéne pohárhoz szoktatni, de így eléggé lehetetlen, mert a kisgyerek hamar kiszárad, tehát a vége mégiscsak az hogy kap valamit -- cumisüvegből.
|
szomb. dec. 23, 2006 22:34 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Czumy írta: Jelszavuk „tedd azt, ami neked megfelelõ, a többivel pedig ne foglalkozz.” - szvsz magyarul kb. így hangzik: légy önzõ, csak magaddal törõdj (így lesz neked mindig/mindenhol a legjobb), másokra pedig még véletlenül se legyél tekintettel, mert kik õk, hogy észrevedd õket?!
pontosan ezt teszi az itt (is) többször elmarasztalt (C)soport, akiknek S barátunk nem győzőtt minden alkalommal (anyatigrisként) a védelmére kellni.
Hadd ismételjem magam a csecsemő etetési témával kapcsolatban:
"valamennyire is civilizált nőnek van annyi szégyenérzete, nőiessége, hogy ne mutogassa mellét idegenek előtt. Azaz félrevonul gyermekét etetni vagy megkéri a fülkében tartozkodókat, hogy egy rövid időre hagyják magára kisdedével."
sztem ez nem egy annyira bonyolult dolog.
|
szomb. dec. 23, 2006 21:25 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
mz írta: ... Eddig 3 ember volt ebben a nagy magyar kereskedelmi rádiózásban, akik letettek valamit az asztalra és akikre a mai napig emlékeznek a hallgatók: Csiszár Jenõ, Villám Géza és Béres Zoo, fõleg utóbbi kettõ. A többi csak azt képes elmondani, amit a szájába adnak. Van, akinek megy és van, akinek nem és inkább felmond (pl. Sebestyén Balázs nemrég a Danubiusnál).
mondjuk Geszti is alakított a 90-es év körül elején a Danubiusnál, aztán sikerült valahogy itthon kiugrania, de ez a kevés sikeres példa egyike.
|
szomb. dec. 23, 2006 21:10 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
CineDOG írta: Ez egy meddő vita. Felesleges.
Sulla: béke veled! Én itt abbahagytam.
MÁS!
Úgy néz ki, az amcsik összekapták magukat (megtalálták a hómarókat és a hómunkásokat) és a helyzet magaslatára álltak: végre indulnak/elindulhattak a repülőjáratok Európába!
|
szomb. dec. 23, 2006 20:51 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Boldog 3. hónapot neki
Békés, boldog Karácsonyt minden fórumtársnak!
http://www.jacquielawson.com/viewcard.a ... =Show+Card
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Árpy szomb. dec. 23, 2006 20:54-kor.
|
szomb. dec. 23, 2006 20:48 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
CineDOG írta: Hidd el, be lehet osztani úgy azt a 3 óránként szoptatást, hogy ne útközben kelljen. Ha már annyira mehetnékjük van ilyen kisgyerekkel.
Be lehet osztani, de például az én fiam sokszor másfél óránként kajál. Persze éjszaka általában 8-12 órát alszik, de nem tudunk vele mindig úgy utazni, hogy ne kajáljon nyilvános helyen. A cumit meg felejtsd el, csak az eredeti csomagolást csipázza :-) Mellesleg ma éppen három hónapos :-)
|
szomb. dec. 23, 2006 20:39 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
|
szomb. dec. 23, 2006 20:16 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Ez egy meddő vita. Felesleges.
Amúgy inkább hozzánk jöttek a távoli rokonok, ismerősök, mint hogy mi utazgassunk...
|
szomb. dec. 23, 2006 19:49 |
|
|
Sulla
platina tag
|
CineDOG írta: Hidd el, be lehet osztani úgy azta 3 óránként szoptatást, hogy ne útközben kelljen. Ha már annyira mehetnékjük van ilyen kisgyerekkel.
De miért kell beosztani? Mert fintorognak, ha szoptatsz.
Mi sosem terveztük azt, hogy na elmegyünk a nagymamához, akkor a 16:20-assal megyünk, előtte szoptatunk, ha éhes, ha nem, aztán meg az átszállásnál pont belefér még egy szoptatás az állomás sarkában ahol senki se lát, utána meg...
Egyszerűen azt nem veszitek észre, hogy egy nő olyankor nem azért veszi elő a mellét, mert mutogatni akarja, hanem mert táplál egy gyermeket.
Remélem fent említett harcostársak a monokinizést is ilyen vehemenciával szapulják a strandon!
|
szomb. dec. 23, 2006 19:42 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Hidd el, be lehet osztani úgy azt a 3 óránként szoptatást, hogy ne útközben kelljen. Ha már annyira mehetnékjük van ilyen kisgyerekkel.
|
szomb. dec. 23, 2006 19:37 |
|
|
Sulla
platina tag
|
atwap írta: Sulla, én tényleg meg akarlak érteni, de azért azt lásd be, hogy egy olyan kérdést feltehetett volna az igen tisztelt anyuka, hogy "ne haragudjatok, de a gyerek éhes, ugye nem zavar, ha itt szoptatom?" Szerintem ha egy ilyet elmondott volna, nem lenne itt belőle egy 40 postos vita. szóval nem hiszem hogy a szoptatás szükségességét vitatja itt bárki is, hanem ahogy elő lett adva, pontosabban amilyen illendőségek elmaradtak. legalábbis én így látom kívűlről négytőtök vitáját
Való igaz, hogy sajnos ma elvárják, hogy elnézést kérjenek ezért. Ez meg is szokták kérdezni, de szerintem egyáltalán nem szükséges, mint ahogy azt sem kérdezik meg, hogy ihatok-e egy kis vizet, vagy hogy nem bánja-e, ha kifújom az orromat.
És rosszul látod, azt vitatják, hogy mennyire illetlen dolog nyilvános helyen megszoptatni egy gyereket. Éppen az ilyen beidegződések miatt szoptatnak egyre kevesebben, és ez elég káros a gyerekekre.
Te sem hagynád, hogy csak azért egészségtelenebbül nőjön fel a gyereked, mert mások gusztustalannak tartják a szoptatást.
|
szomb. dec. 23, 2006 19:36 |
|
|
atwap
platina tag
|
Sulla, én tényleg meg akarlak érteni, de azért azt lásd be, hogy egy olyan kérdést feltehetett volna az igen tisztelt anyuka, hogy "ne haragudjatok, de a gyerek éhes, ugye nem zavar, ha itt szoptatom?"
Szerintem ha egy ilyet elmondott volna, nem lenne itt belőle egy 40 postos vita. szóval nem hiszem hogy a szoptatás szükségességét vitatja itt bárki is, hanem ahogy elő lett adva, pontosabban amilyen illendőségek elmaradtak. legalábbis én így látom kívűlről négytőtök vitáját
|
szomb. dec. 23, 2006 19:32 |
|
|
Sulla
platina tag
|
Czumy írta: Jelszavuk „tedd azt, ami neked megfelelő, a többivel pedig ne foglalkozz.” - szvsz magyarul kb. így hangzik: légy önző, csak magaddal törődj (így lesz neked mindig/mindenhol a legjobb), másokra pedig még véletlenül se legyél tekintettel, mert kik ők, hogy észrevedd őket?!
Ennyi erővel én is ott wc-zek, ahol és amikor akarok, azaz csak azt teszem, ami nekem megfelelő, a többivel pedig nem foglalkozom!
Lehet, hogy sarkított példa, de így talán könnyebben megérted, mi a bajom evvel a nyílvános szoptatás dologgal.
Egy anyának legyen esze és intelligenciája (azon túl, hogy megmarad a nőiessége is), ne gondolja még véletlen se azt magáról, hogy csak azért, mert ebédidő van a pici számára, hogy ő a világ közepe és ezért azt teheti, amit akar! Ha elvárja, hogy rá is tekintettel legyenek a zebránál az autósok, az utasok a buszon, akkor ő is legyen tekintettel másokra!
Azt szokta mondani egy dohányos ismerősöm, hogy ha egy több fős társaságban ő az 1etlen dohányos, nem gyújt rá még akkor sem, ha mondjuk a 100 főből csak 1etlen 1 embert is zavar a füst!
És igen, jól gondoltad, nincs gyerekem (még), de remélem, majd lesz egyszer. Én majd akkor kezdek el gondolkodni a gyermekvállaláson, ha a körülmények (stabil munkahely, saját lakás, megfelelő anyagi tartalék) adottak lesznek (nem úgy, mint egyesek)!
Ezt a s.zarás, dohányzás, szoptatás dolgot nem kellene azért összekeverni... Gondolom ti is érzitek, csak milyen jópofa leírni ezt, de aki a **** hasonlítja a gyerekszoptatást, az nem egészen érti na lényeget.
Egy három hónapos gyereknek 3 óránként kell szopnia. Nem egyszer egy nap, mint neked s.zarni. Ráadásul neki ez létszükséglet, nem úgy mint a cigaretta.
Amúgy ha az "amerikai bagázs" neked nem elég hiteles, akkor még adok egy-két linket.
http://www.szuleteshete.hu/index.php?id=50
http://www.szoptatasportal.hu/node/383
http://csaladinet.hu/index.php?module=n ... =14&id=150
És majd ha lesz gyereked, akkor igenis érezni fogod, hogy mindenki más le van s.zarva, pláne, ha ilyen műprüdériával szembesülsz.
|
szomb. dec. 23, 2006 19:24 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
pampika írta: Mi inkább nekiálltunk a koliban forralt bort gyártani naranccsal, almával, ahogy kell. Finom is lett! Sőt még olyan is dícsérte, aki amúgy a bort nem hajlandó meginnni Mikre meg nem tanítja a kolis élet a diákságot
én sem szeretem a bort, de az egyik ismerősöm tudott olyan forralt bort csinálni, ami ízlett. persze házilag. amit tegnap kóstoltam a Vörösmarty téren, az a nyomába sem ér.
ez a nyilvános szoptatás meg szerintem sem helyénvaló, de nem is szép. attól tartok nekem teljesen más elképzelésem van a szépségről. tudom, majd jön ellenem az érv, hogy nincs gyerekem. hmm, akinek nincs gyereke, annak véleménye sem lehet? ez butaság.
|
szomb. dec. 23, 2006 19:24 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
1.400ezres kis téli kapát, csak 120db van belőlle a világban... izé, nem semmi. Mondjuk ránézésre kínai piaci kabátnak tűnt... (rtl klub most)
|
szomb. dec. 23, 2006 19:20 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Fűszeres bor :
8-10 adag
Hozzávalók:
10 dkg barnacukor
2 narancs, egyik leve es vékonyan levágott héja, a másik nagyobb darabokba összevágva, héja rajtamarad
2 fahéj rudacska, mindkettő félbetörve
Csipetnyi szerecsendió
7.5 dl könnyű vörösbor
1 alma, negyedelve, kimagozva es vastagabb szeletekre vágva
3 dl víz
Elkészítése:
A vizet, cukrot, narancs reszelt héját, és a nagyobbra vágott darabjait, a fahéjat és szerecsendiót tedd egy edénybe és forrald fel. Gyöngyöző forralással főzd kb 10 percig, hogy a fűszerek “elengedjek” aromáikat. A végén add hozzá a vörösbort, mégegyszer hagyd felforrni az egészet, majd hőálló poharakban azonnal tálalhatod.
|
szomb. dec. 23, 2006 19:16 |
|
|
atwap
platina tag
|
fogatlan mónikás műsorról:
a gyerek fenn van wiw-en is
http://wiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9538943
ha jól tudom ezt Cycy-ék csinálták, de ahogy látom, másokat is megfogott 5 Csipkés Zoltán van fenn wiw-en
|
szomb. dec. 23, 2006 19:12 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Mi inkább nekiálltunk a koliban forralt bort gyártani naranccsal, almával, ahogy kell. Finom is lett! Sőt még olyan is dícsérte, aki amúgy a bort nem hajlandó meginnni Mikre meg nem tanítja a kolis élet a diákságot
|
szomb. dec. 23, 2006 18:56 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Sulla írta: Czumy írta: 2.) Evvel is egyetértek, de csak az első felével!! A második felével pedig nagyon nem. Létezik már a cumisüveg és tapintat is van a világon!
Úgy tudom, hogy az európai kúltúrkörökben (asszem talán Magyarország is oda tartozik még/már) nem illő dolog nyilvános helyen gyermeket szoptatni, ahogyan hangosan szellenteni, böfögni, dugni, kis- vagy nagydolgot elvégezni sem!!
Neked sincsen gyereked... Az anyatej a legjobb táplálék, legalább hat hónapos korig nem is igényel mást a csecsemő. Ráadásul a mellből sterilen kerül ki. Bármilyen higiénikus cumisüvegnél biztonságosabb még a legkoszosabb mell is. Szóval csak azért, hogy a te gusztusod-e vagy sem, én nem cumiztatnám a gyerekemet, ha szophat is. Az európai kultúrkörök véleményéről pedig a következő linket ajánlom. http://www.lll.hu/node/216Esetleg olvasd el, és ha a nagy hétvégi hancúrból gyerek lenne, akkor a barátnődet mindenképpen biztasd a szoptatásra, és hogy nem kell szégyent éreznie egy nyilvános helyen elvégzett szopizástól. Szerk.: Bronz és T68m figyelmébe is ajánlanám a linket.
A karácsonyra való tekintettel nem írom le részleteibe menően, mit is gondolok most a hsz-edről...
Jelszavuk „tedd azt, ami neked megfelelő, a többivel pedig ne foglalkozz.” - szvsz magyarul kb. így hangzik:
légy önző, csak magaddal törődj (így lesz neked mindig/mindenhol a legjobb), másokra pedig még véletlenül se legyél tekintettel, mert kik ők, hogy észrevedd őket?!
Na, ehhez hagy gratuláljak! Ez egy orbitális f*sszág!!
Az első pár sor után tudtam, hogy ez csak amerikai bagázs lehet. És nem tévedtem!
Ennyi erővel én is ott wc-zek, ahol és amikor akarok, azaz csak azt teszem, ami nekem megfelelő, a többivel pedig nem foglalkozom!
Lehet, hogy sarkított példa, de így talán könnyebben megérted, mi a bajom evvel a nyílvános szoptatás dologgal.
Egy anyának legyen esze és intelligenciája (azon túl, hogy megmarad a nőiessége is), ne gondolja még véletlen se azt magáról, hogy csak azért, mert ebédidő van a pici számára, hogy ő a világ közepe és ezért azt teheti, amit akar! Ha elvárja, hogy rá is tekintettel legyenek a zebránál az autósok, az utasok a buszon, akkor ő is legyen tekintettel másokra!
Azt szokta mondani egy dohányos ismerősöm, hogy ha egy több fős társaságban ő az 1etlen dohányos, nem gyújt rá még akkor sem, ha mondjuk a 100 főből csak 1etlen 1 embert is zavar a füst!
És igen, jól gondoltad, nincs gyerekem (még), de remélem, majd lesz egyszer. Én majd akkor kezdek el gondolkodni a gyermekvállaláson, ha a körülmények (stabil munkahely, saját lakás, megfelelő anyagi tartalék) adottak lesznek (nem úgy, mint egyesek)!
|
szomb. dec. 23, 2006 18:55 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
A kecskeméti főtéren a forralt bort viszont dícsérik...
Azt tudom hogy a gépi nem üveges, de a Cokában legalább azért ihatók voltak. Pepsiben nagyon elqrt. Ráadásul ezeken a hülye tornyokon már szóda sincs.
|
szomb. dec. 23, 2006 18:53 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Azok a gépi izék ált. nem hasonlítanak üveges társaikhoz
Multkor Szeged közepén ittunk a nagy karácsonyi kipakolásnál forralt bort. Gondoltuk, értenek hozzá, mert mindig nagy a sor. Hát megforgatta a gyomromat, az biztos. Olyan íze volt, mint a mosogató lé szaga
|
szomb. dec. 23, 2006 18:50 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Nekünk van gyerek, szintén nem kellett nyilvánosan szoptatni. Meg lehet azt oldani, hogy ne kelljen. Csak akarni kell.
Más:
Most, hogy a melóhelyen végigkóstoltam az összes gépi Pepsi terméket, határozottan kijelenthetem, hogy egyik rosszabb mint a másik. A Coca termékei sokkal jobbak voltak. És ez sokak egybehangzó véleménye itt a melóhelyen. A narancsos meg a gyömbér izé ihatatlannak vannak minősítve. A többi csak undorral iható.
|
szomb. dec. 23, 2006 18:38 |
|
|
Sulla
platina tag
|
Czumy írta: 2.) Evvel is egyetértek, de csak az első felével!! A második felével pedig nagyon nem. Létezik már a cumisüveg és tapintat is van a világon!
Úgy tudom, hogy az európai kúltúrkörökben (asszem talán Magyarország is oda tartozik még/már) nem illő dolog nyilvános helyen gyermeket szoptatni, ahogyan hangosan szellenteni, böfögni, dugni, kis- vagy nagydolgot elvégezni sem!!
Neked sincsen gyereked...
Az anyatej a legjobb táplálék, legalább hat hónapos korig nem is igényel mást a csecsemő. Ráadásul a mellből sterilen kerül ki. Bármilyen higiénikus cumisüvegnél biztonságosabb még a legkoszosabb mell is. Szóval csak azért, hogy a te gusztusod-e vagy sem, én nem cumiztatnám a gyerekemet, ha szophat is.
Az európai kultúrkörök véleményéről pedig a következő linket ajánlom.
http://www.lll.hu/node/216
Esetleg olvasd el, és ha a nagy hétvégi hancúrból gyerek lenne, akkor a barátnődet mindenképpen biztasd a szoptatásra, és hogy nem kell szégyent éreznie egy nyilvános helyen elvégzett szopizástól.
Szerk.: Bronz és T68m figyelmébe is ajánlanám a linket.
|
szomb. dec. 23, 2006 18:20 |
|
|
mz
írásjog megvonva
|
BrOnZ írta: mz írta: ...sok más sztár rádiósnak összeállítják az anyagot mások, amit elő kell adni. ...tudom...;)
Tudom, hogy tudod.
|
szomb. dec. 23, 2006 18:08 |
|
|