Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. dec. 25, 2024 8:23

Hozzászólás a témához  [ 29 hozzászólás ] 
Villámgyors Vodafone HSDPA Magyarországon! 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Adam_batyam írta:
Üdv !

"...A 15 évre szóló frekvencia használati jogosultságért a Pannon GSM Távközlési Rt. 19 milliárd forint, a T-Mobile Magyarország Rt. pedig 17 milliárd forint nettó összeget fizet. A Pannon GSM az UMTS jogosultság mellett egy kiegészítő DCS (1800 MHz-es) frekvencia csomaghoz is hozzájut."

http://www.piacesprofit.hu/?r=6362

vagy itt kicsit másképp fogalmazva:

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=27632

Jó olvasgatást !

Adam_batyam

Köszönjük.

kedd ápr. 03, 2007 7:37
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Üdv !

"...A 15 évre szóló frekvencia használati jogosultságért a Pannon GSM Távközlési Rt. 19 milliárd forint, a T-Mobile Magyarország Rt. pedig 17 milliárd forint nettó összeget fizet. A Pannon GSM az UMTS jogosultság mellett egy kiegészítő DCS (1800 MHz-es) frekvencia csomaghoz is hozzájut."

http://www.piacesprofit.hu/?r=6362

vagy itt kicsit másképp fogalmazva:

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=27632

Jó olvasgatást !

Adam_batyam

hétf. ápr. 02, 2007 19:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Több GSM frekit a 3G kapcsán nem hinném, hogy kapott (bár nem lehetetlen), így én inkább a több 3G frekire/csatornára tippelek. De gondolom az még odébb van, hogy ez neki jól jönne, mert pl. túl van terhelve a 3G hálózat. :wink:

Szerintem itt kavarodás van.

1. az edgehez nem kell külön frekvencia, mert az a GSM alatt megy, csak behoztak még egy, plusz három szintű kódolást. Ezért lesz 8-szor gyorsabb. 2^3=8

2. kaphatott plusz frekiket, mert amikor az 1800-at kiadták a három szolgáltatónak - emlékeim szerint - maradt egy plusz sáv, amibe egy negyedik szolgáltató is bejöhetett volna.
(de az erős verseny nem jó mindenkinek...)

hétf. ápr. 02, 2007 19:28
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
KrE írta:
A pannon is nagyon büszke arra, hogy ők kapták a legjobbat, ezt írják is az oldalukon, de azt nem részletezik, hogy mitől is olyan jó.
valami olyasmi volt, hogy kapott még hozzá plusz frekvenciatartományt, amiből az EDGE lefedetséget kiépíthette.

Hát az EDGE tudtommal GPRS, azaz GSM frekvenciasávban megy. Több GSM frekit a 3G kapcsán nem hinném, hogy kapott (bár nem lehetetlen), így én inkább a több 3G frekire/csatornára tippelek. De gondolom az még odébb van, hogy ez neki jól jönne, mert pl. túl van terhelve a 3G hálózat. :wink:

hétf. ápr. 02, 2007 18:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
KrE írta:
A pannon is nagyon büszke arra, hogy ők kapták a legjobbat, ezt írják is az oldalukon, de azt nem részletezik, hogy mitől is olyan jó.
valami olyasmi volt, hogy kapott még hozzá plusz frekvenciatartományt, amiből az EDGE lefedetséget kiépíthette.

hétf. ápr. 02, 2007 17:19
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
KrE írta:
...

oké, majd ha megtalálod, akkor írd be, hogy miért jobb a pannon licensze, mint a többieké. Illetve, hogy a többiek korlátozva vannak-e valamiben?

Ok.

Az biztos, hogy a pannoné a lgejobb, nem véletlenül fizetett a pannon 19 mrd-t, a T 17 mrd-t, a Voda pedig 16,5 mrd-t (iagz, hogy ők alkudoztak egy kicsit).

hétf. ápr. 02, 2007 16:49
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
KrE írta:
...

oké, majd ha megtalálod, akkor írd be, hogy miért jobb a pannon licensze, mint a többieké. Illetve, hogy a többiek korlátozva vannak-e valamiben?

hétf. ápr. 02, 2007 15:19
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
And_Or írta:
guni. írta:
Na jó, a szlovákok gondolom csak légköri visszaverődések voltak.

Guni
Nem egyszer láttam Orange SK és T-mobile SK 3G hálót.
http://maps.google.com/?ie=UTF8&om=1&z= ... 8,0.367355
A zurndorfi vasútállomás környékén valahol

Értem én! A 82-es úton, a bakonyban a cseszneki várnál is rendezsresen be lehet fogni több szlovák hálót valamint a magas tátrában is előfordul hogy látni a magyarokat. Ez azért van, ha jól tudom, mert a tornyok felfelé is sugároznak, a kibocsátott hullámok, amikor elérnek a légkör szélére, onnan visszapattannnak és kb ilyen távolságban rnek is mét földet. Természetesen felcsatlakozni rájuk nem tudsz.

Guni

vas. ápr. 01, 2007 23:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
KrE írta:
A T-nél és a Vodánál a 3G tender értelmében már nincs lehetőség a fejlesztésre. :lol:

Ezt hogy érted?

zsoo:

"Ettől a Voda ( és a Tré is) még nagyon messze van... "

Kicsit pontosítsd, hogy itt mire gondoltál, mert egyedül csak az edge-ben vezet a pannon. HSDPA-ban a Tré a jobb, árakban szintén.

Most kapásból nem tudok hozzá linket adni. :oops:
Volt barátnőm most egy 3G-s egyetemi kutatást csinál és előtte tőlem kért segítséget. Amikor mutatta, hogy mit gyűjtött össze a témáról, ott láttam, hogy a "C" blokk azért volt a legdrágább, mert az lehetőséget nyújt további GSM fejlesztésekre is. Furcsállanám, ha másik kettő ezentúl nem fejleszthetne a GSM hálózatán, de vhol a neten is olvastam erről. Majd kérek tőle linket erről.

vas. ápr. 01, 2007 23:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
KrE írta:
A T-nél és a Vodánál a 3G tender értelmében már nincs lehetõség a fejlesztésre. :lol:

Ezt hogy érted?

zsoo:

"Ettõl a Voda ( és a Tré is) még nagyon messze van... "

Kicsit pontosítsd, hogy itt mire gondoltál, mert egyedül csak az edge-ben vezet a pannon. HSDPA-ban a Tré a jobb, árakban szintén.

vas. ápr. 01, 2007 22:05
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A legviccesebb, hogy a pannon lincesze teszi csak lehetővé a GSM további fejlesztését a 3G mellett, bár már most is ők állnak legjobban az EDGE-t illetően. A T-nél és a Vodánál a 3G tender értelmében már nincs lehetőség a fejlesztésre. :lol:

vas. ápr. 01, 2007 20:59
arany tag

Hozzászólás 
x/t írta:
194189 írta:
"a GPRS és az UMTS közötti átmenetet képező EDGE-ben viszont egyáltalán nem lát fantáziát"
Akkor miért nyilatkozta anno Vitai, hogy több EDGE tornyuk van, mint a másik kettőnek együttvéve, csak nem kapcsolják még be?
Én egyre szánalmasabbnak látom ezeket a "mi majd jól megmutatjuk egyszer" nyilatkozatokat.

Ebben azért lehet igazság. Azt tudni kell, hogy a hálózati berendezések árának csak egy kisebb hányada a hardver. A beszállító iszonyatos összegeket kér el a szoftverért, a plusz funkcionalitásokért meg minden egyébért. A Voda bázisállomásai, adóvevői EDGE képesek, mert a hardver alapból tudja, de a funkció használata nagyon sokba kerülhet, így tisztán gazdaságossági kérdés az EDGE szolgáltatás nyújtása.

A voda most (is) melléfog. 3G lefedettség egyik szolgáltatónál se lesz országos. Emiatt az EDGE-nek komoly létjogosultsága van. A pannon EDGE+Pannon Expressz például elfogadható letöltési sebességet kínál országos lefedettséggel, nagyon kedvező árakkal. Ettől a Voda ( és a Tré is) még nagyon messze van...

dr.zsoo

vas. ápr. 01, 2007 20:27
arany tag

Hozzászólás 
194189 írta:
"a GPRS és az UMTS közötti átmenetet képező EDGE-ben viszont egyáltalán nem lát fantáziát"
Akkor miért nyilatkozta anno Vitai, hogy több EDGE tornyuk van, mint a másik kettőnek együttvéve, csak nem kapcsolják még be?
Én egyre szánalmasabbnak látom ezeket a "mi majd jól megmutatjuk egyszer" nyilatkozatokat.

Ebben azért lehet igazság. Azt tudni kell, hogy a hálózati berendezések árának csak egy kisebb hányada a hardver. A beszállító iszonyatos összegeket kér el a szoftverért, a plusz funkcionalitásokért meg minden egyébért. A Voda bázisállomásai, adóvevői EDGE képesek, mert a hardver alapból tudja, de a funkció használata nagyon sokba kerülhet, így tisztán gazdaságossági kérdés az EDGE szolgáltatás nyújtása.

vas. ápr. 01, 2007 16:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
194189 írta:
Kiváncsi vagyok, hogy fél év múlva mit fognak mondani a Voda illetékesei.

Hazudnak, mint a politikusok! Az persze ne zavarjon senkit, hogy én már tavaly is HSDPA-ztam a Tré-vel, amit ők idén ősszel fognak bevezetni - vagy sem! :lol:

ja, az a globális felmelegedéses nagyon talált! :wink:

pén. márc. 30, 2007 23:57
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
KrE írta:
Kiváncsi vagyok, hogy fél év múlva mit fognak mondani a Voda illetékesei. (...)

Valami olyasmit, hogy "Nekünk van a legtöbb bekapcsolatlan 3G/3,5G tornyunk!" :twisted:

KrE írta:
Amúgy már most kétszer annyi 3,5G-s tornyuk van, mint a másik kettőnek, de egyelőre nem tartják fontosnak a bekapcsolásukat...

Miért nem? Mert ha bekapcsolják, akkor az áramot fogyaszt, vagy valamikor majd meghibásodhat?

Ott állnak a milliókért felépített és beüzemelt tornyok - de 1 forint hasznot nem termelnek. Ha ennyi pénze van a Vodának, hogy "unalmában" 3G meg 3,5G tornyokat építtet, akkor nekem is adhatna abból a rengeteg €-ból, meg $-ból, én is el tudom költeni úgy, hogy egyik ügyfelük sem látja a hasznát a kiadásoknak!! :twisted:

pén. márc. 30, 2007 21:14
arany tag

Hozzászólás 
guni. írta:

Guni
Nem egyszer láttam Orange SK és T-mobile SK 3G hálót.
http://maps.google.com/?ie=UTF8&om=1&z= ... 8,0.367355
A zurndorfi vasútállomás környékén valahol

pén. márc. 30, 2007 21:06
arany tag

Hozzászólás 
Üdv!

Nem azt mondom, hogy a Pannon a tökéletes szolgáltató, de ha a kettő közül választani kell akkor bizony Pannon. Remélem majd egyszer a Voda is megfogja ütni legalább ezt a szintet.

pén. márc. 30, 2007 18:51
vas-tag

Hozzászólás 
Vikingboy írta:
[Érdekes módón a pannonak miért nincsennek ilyen gondjai tőlük a számlainfóban mindig friss infót kapok és általában napra készek, ja és nekik sokkal több az előfizetőjük is!
Az tény hogy náluk is volt a jó multkorában egy kis gond de sikerült megoldaniuk nem **** vele máig mint a voda.

Azért a Pannon sem különb sokkal. Nekem pl. egy átirányítási problémát nem tudnak megoldani 2 hete, sok bosszúságot okozva nekem, de elnézést azt nem tudnak kérni, akárhányszor hivom fel őket mindig mást mondanak és mást látnak a rendszerben. No comment...

pén. márc. 30, 2007 17:48
vas-tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Már bocsika, de minket ez hol érdekel?! Ez a cég belső ügye, keresse meg és fizesse meg azok tudását, akik megoldják ezt a gondot. De engem előfizetőként abszolut de nem érdekel, hogy a cégnek milyen gondjai vannak a számlázáai rendszerrel. Engem az érdekel, hogy minden működjön rendesen, ha már egyszer fizetek érte. Ő választotta a számlázási rendszert, gondolom, felmérte, mivel fog járni az átállás. Persze ahogy a tapasztalat is mutatta, nem így volt, de ezért nehogy már mi sajnáljuk a vodát :O
Oldja meg!

Félreértettél, nem azért irtam, hogy védjem a Vodát, te meg sajnáld, hanem hogy feleslegesen ne legyenek ilyen elvárásaid, ha a belső legfontosabb problémákat sem tudják megoldani, nemhogy ilyen "prémium"szolgáltatások fejlesztésébe kezdenének...
Dolgoztam ott 2 évet, ha csak rágondolok most is elfog a gyomorgörcs, aki nyugalmat akar ne menjen oda se dolgozni se ügyfélnek.

pén. márc. 30, 2007 17:46
gyémánt tag

Hozzászólás 

Guni

pén. márc. 30, 2007 16:43
arany tag

Hozzászólás 
Vikingboy írta:
Üdv!

Inkább egy Vodaonline-t csinálnának :D a számlás előfizetőknek, ami már a Pannonál régóta van! Ezzel is egy kicsit levannak maradva!
Aztán jöhet a többi fejlesztés.
Szerinted... Engem pl marhára nem izgat az onlány számlázási valami. Beszélek amennyi tbeszélek, aztán majd jön a számla. Engem inkább a 3G izgat, de az nagyon.
Parndorf és Nickelsdorf közötti prérin múltkor 5! 3G hálót számoltam össze, abból 2 szlovák volt, 3 osztrák, 0 magyar.

pén. márc. 30, 2007 15:30
arany tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Már bocsika, de minket ez hol érdekel?! Ez a cég belső ügye, keresse meg és fizesse meg azok tudását, akik megoldják ezt a gondot. De engem előfizetőként abszolut de nem érdekel, hogy a cégnek milyen gondjai vannak a számlázáai rendszerrel. Engem az érdekel, hogy minden működjön rendesen, ha már egyszer fizetek érte. Ő választotta a számlázási rendszert, gondolom, felmérte, mivel fog járni az átállás. Persze ahogy a tapasztalat is mutatta, nem így volt, de ezért nehogy már mi sajnáljuk a vodát :O
Oldja meg!

Igen pontosan! Nehogy már a végén még nekem kelljen őket sajnálni!
Érdekes módón a pannonak miért nincsennek ilyen gondjai tőlük a számlainfóban mindig friss infót kapok és általában napra készek, ja és nekik sokkal több az előfizetőjük is!
Az tény hogy náluk is volt a jó multkorában egy kis gond de sikerült megoldaniuk nem **** vele máig mint a voda.

pén. márc. 30, 2007 15:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Oldja meg!

pén. márc. 30, 2007 15:11
vas-tag

Hozzászólás 
Vikingboy írta:
Üdv!

Inkább egy Vodaonline-t csinálnának :D a számlás előfizetőknek, ami már a Pannonál régóta van! Ezzel is egy kicsit levannak maradva!

Ha tudnád milyen állapotban van a számlázási rendszer ami többször nem működik mint igen, sokszor napos késésekkel terhel, akkor sem mindig jól, az egész IT csoport munkaidejét az ezzel való szopás köti le, akkor nem lennének ilyen elvárásaid!

pén. márc. 30, 2007 15:07
arany tag

Hozzászólás 
Üdv!

pén. márc. 30, 2007 14:41
arany tag

Tartózkodási hely: Pécs, bar most epp London, bár most épp megint Pécs, ami most ismét Londonra változott...
Hozzászólás 
Egyetértek!

pén. márc. 30, 2007 14:36
Moderátor

Hozzászólás 
Kétségtelenül van igazad a dologban.

pén. márc. 30, 2007 11:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kiváncsi vagyok, hogy fél év múlva mit fognak mondani a Voda illetékesei. Az eddigi tendenciát figyelembe véve szerintem azt fogják ecsetelgetni, hogy a HSDPA a HSUPA nélkül nem ér semmit, ezért kezdettől fogva a két technológia együttes bevezetését tervezik vmikor 2010 környékén. Amúgy már most kétszer annyi 3,5G-s tornyuk van, mint a másik kettőnek, de egyelőre nem tartják fontosnak a bekapcsolásukat...
"˝még a tél előtt˝. Ebből ugyebár arra lehet következtetni, hogy a Vodafone HSDPA valamikor idén ősszel indul majd be."
Szerintem inkább arra alapozzák a stratégiát, hogy a globális felmelegedés miatt tőbbé már úgysem lesz tél...
Én egyre szánalmasabbnak látom ezeket a "mi majd jól megmutatjuk egyszer" nyilatkozatokat. Évekig reménykedtem abban, hogy vmi változni fog a Voda háza táján, de továbbra sem látom a pozitív jeleket. A 3G indítása előtti nagy fogadkozások és ígérgetések után másfél évvel mit is sikerült elérniük? A csak az első hely az elfogadható kijelentésből a továbbra is stabilan az utolsó hely!
Lassan már azt sem hiszem el a vodás nagykutyáktól, ha kérdeznek vmit!

pén. márc. 30, 2007 9:56
bot

Hozzászólás Villámgyors Vodafone HSDPA Magyarországon!
Hamarosan a Vodafone is eggyel magasabb sebességi fokozatba fog kapcsolni. http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=104368

pén. márc. 30, 2007 9:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 29 hozzászólás ]