Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. dec. 25, 2024 8:06

Hozzászólás a témához  [ 2894 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 58  Következő
Nokia N95: 5 MP-es kamera, GPS, HSDPA 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem úgy érti, hogy az ixushoz közelebb van, mint a 6280-hoz, amit mondjuk én nem nagyon hiszek... :roll:

Guni

szer. ápr. 11, 2007 19:16
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
N95 szvsz CCD-s. Nem tuti, de valahol ezt olvastam.

szer. ápr. 11, 2007 19:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
A lényeg annyi, hogy összehasonlítva a 6280, N95, ixus 400 fotóit megállapítottam, hogy az N95 az ixushoz áll közelebb képminőségben, sőt a színei még jobbak is..

Még jó, hogy az újabb modell közelebb áll egy céleszköz által produkált minősghez ;)

szer. ápr. 11, 2007 17:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
Az ixusokkal majdnem olyan képet lehet csinálni, mint a 350D-vel..
:gigalol: :gigalol: :gigalol: :gigalol:

nagyon nem vagy te képben a fényképezéssel kapcsolatban, ha ezt így leírtad.

AndrySoft írta:
a fényképező meg nemigen hoz lázba, mig CMOS. Ha CCD lesz benne valamelyikbe, majd akkor szóljatok. CMOS = gyenge fényben hulladék kép...
a CMOS nagy baja nem az, hogy mennyi a fény, hanem az, hogy még egy alsó kategóriás fényképezőhöz képest is bolhaf!ngnyi érzékelőt raknak egy telefonba, mert nagyobb nem fér el. és persze arra zsúfolnak rá minél több megapixelt. ezért zajos, azért vacak a kép (részben. a másik rész az optika). nem véletlenül raknak profi gépekbe CMOS (illetve liveMOS) szenzorokat, csak persze egy 23*17mm-es érzékelő nyilván jobb képet is ad...

szer. ápr. 11, 2007 17:16
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Elnézest, akkor rosszul tudtam. :oops: De az N90 az tényleg nem rezgett, ugye?

Guni

szer. ápr. 11, 2007 17:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az N93 rezeg, mint a kisangyal, a pontosítás végett. A kommunikátorok nem rezegnek, legalábbis a jelenlegiek.

szer. ápr. 11, 2007 17:10
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ebben egyetértünk, az N90/N93 fotózásra voltak kihegyezve, de pont a fotózás amiben még a házon belüli olcsóbb modellek /N70, N73/ is sokkal jobbak voltak, viszont baromi drágák és hatalmas nagyok voltak és még csak nem is rezegtek. Az N95-ben legalább van még egy csomó más amiben egyelőre úgy tűnik nincs hiba, leszámítva talán a szokásos bugokat, amiket remélhetőleg minél hamarabb kinő és annyira a kamerája sem borzalmas, bár továbbra is fenntartom, hogy azért ez sem az, mint aminek lennie kéne.

Guni

szer. ápr. 11, 2007 17:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem fotóban az N93 a leggázabb. Ott az optikai zoom csak dísznek van, és a képzaj még tűző napsütésben is brutális.
Arra én is csak azt tudom mondani, hogy játékszer.

De az N95 sokkal jobb nála..

szer. ápr. 11, 2007 16:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
Ez majd az árának alakulásán is látszani fog. Drága induló ár és hírtelen esés... :wink:

Hát azért ezt nem mondanám, nézd meg, hogy egy N90 mennyibe kerül a mai napig, pedig annál egyértelműbb bukást nehéz elképzelni...

Guni

szer. ápr. 11, 2007 16:17
platina tag

Hozzászólás 
guni. írta:
Nem neveztem senkit igénytelennek, csak Zoltanfit világosítottam fel, hogy egy ixust profinak nevezni azért eléggé durva túlzás.

Guni

Én meg nem szóltam bele az n95 vitába, csupán ezek a mondatok szúrtak szemet, teljesen offtopic:
"Az ixus is csak egy kompakt gép, bármennyibe is kerül. Ugyan messze jobb bármelyik mobilkameránál, ez is csak egy játékszer. Mondjuk egy Canon 350D. Na valahol ott kezdődik a fényképező. "

szer. ápr. 11, 2007 16:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Remélem az igazság hangja szólt belőled..
Alig várom azt a hirtelen esést 8)

szer. ápr. 11, 2007 16:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
A lényeg annyi, hogy összehasonlítva a 6280, N95, ixus 400 fotóit megállapítottam, hogy az N95 az ixushoz áll közelebb képminőségben, sőt a színei még jobbak is..

Szerintem a lényeg annyi, hogy a finnek csináltak egy újabb játékszert, ami mindenfélét tud, de semmit sem elég jól. Ez majd az árának alakulásán is látszani fog. Drága induló ár és hírtelen esés... :wink:

szer. ápr. 11, 2007 16:01
gyémánt tag

Hozzászólás 

szer. ápr. 11, 2007 15:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azért nem ártana, ha megmagyarázná valaki, miért jó az nekem, ha a közel 400db zenémet berakja a csengőhangok közé. Vagy MMS írásakor az MMS képek közé berakja a kb 100db családi fotómat is??? És miért kellett inkompatibiléssé tenni a régi progikkal. No ezekért (is) maradok a régebbi Symbian (3230) és a WM2005 mellett. A GPS WM-re fényévekkel jobb, a fényképező meg nemigen hoz lázba, mig CMOS. Ha CCD lesz benne valamelyikbe, majd akkor szóljatok. CMOS = gyenge fényben hulladék kép...

szer. ápr. 11, 2007 15:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:

Ehhez most igazándiból nem tudok és nem akarok hozzászólni, mert ez nem az a fórum és annyira nem is vagyok naprakész a fényképezőtípusokból minden esetre érdkelne, hogy valamelyik digicam.es fórumon mit szólnak ehhez a véleményedhez. Annyit megjegyeznék azért, hogy az első két képen élég jól látható képzaj van, ami pont a kicsi objektív miatt van. Egyébként nem rossz képek tényleg.

Guni

szer. ápr. 11, 2007 15:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
De csak 1/1,8"-os lapkás csúcsmodellekel 8)
Az ixus i nem ilyen, annak a képe alig jobb az N95-nél. A fű például ott is mancs.

Ezeket a képeket nézd meg: ez qrvára nem játék kategória szerintem
Kép
http://img4.freestart.hu/images/5/g/48971_d5d17b4dfc.jpg

Kép
http://img4.freestart.hu/images/5/g/48973_21debeb4cc.jpg

Kép
http://img3.freestart.hu/images/5/g/48972_8a9a93561f.jpg

szer. ápr. 11, 2007 15:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem még 10%-nak sem. Nekem meg egy 2mpx-es Nikon CP2100, esem van, ami négy éves, és érhet 10-20-rugót kb, de semmi baj vele, a maga kategórijában teljesen jó. Nem neveztem senkit igénytelennek, csak Zoltanfit világosítottam fel, hogy egy ixust profinak nevezni azért eléggé durva túlzás. Az ixus egy kompakt gép, amatőr felhasználásra, de ettől még így is összehasonlíthatatlanul jobb az N95-nél, bármennyire is nem hajlandó észrevenni.

Tehát mégegyszer zanzásítva hogy miről van szó:
Z: Az N95 képe vetekszik a profi gépekével
G: A profi gépek objektívjainak kissé mások a méretei
Z: Itt az ixus, annak is ilyen pici az objetívje
G: Az ixus messze nem egy profi gép, de még evvel pici objektívjlvel is fényévekkel jobb az N95-nél

Na erről van szó, mist itt tartunk :D

Guni

szer. ápr. 11, 2007 15:17
platina tag

Hozzászólás 
guni. írta:
...

Najó, maradjunk ennyiben: Az emberek kb 90%-nak van az általad játéknak nevezett gépek közül valamilyen, 10%-nak meg tükörreflexes csodája. Ezzel remélem egyetértesz. Szóval ezek szerint mindenki igénytelen, mindenki hülye. És a sok millió kép az nem is nevezhető fényképnek, mert csak éppen kivehető rajta valami. Tiszta agyrém amit magyarázol.

szer. ápr. 11, 2007 14:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hogyne lehetne. Csak kérdés milyen minőségben. ;-) Én mondjuk nem igazán veszem észre a különbséget egy középkategóriás meg egy high-end hifi cucc között, de egy szinte bármilyen kompakt gép és egy tükörreflexes masina között jól látható különbségek vannak. Ha csak annyi a követelmény hogy nagyjából felismerhető legyen mi van a képen, akkor természetesen bármi jó fotózásra is.

Ja és ha ennyire sértő a 'játék' kifejezés, akkor írjuk körül úgy hogy 'igazán jó képet egyikkel sem lehet csinálni'. Természetesen, ha a 5-8mpx-es képet 1280*1024-es monitoron nézegeted, ahogy zoltanfi az N95-ét, akkor bármelyik nagyon jól fog kinézni.

Guni

szer. ápr. 11, 2007 14:48
platina tag

Hozzászólás 
guni. írta:
Mondjuk egy Canon 350D. Na valahol ott kezdődik a fényképező.

Ez mekkora hülyeség már... Zenehallgatást is csak az audiofil cuccokon lehet véghezvinni, a többi játék?

szer. ápr. 11, 2007 14:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi: És ezzel most mit akarsz mondani? Az ixus is csak egy kompakt gép, bármennyibe is kerül. Ugyan messze jobb bármelyik mobilkameránál, ez is csak egy játékszer. Mondjuk egy Canon 350D. Na valahol ott kezdődik a fényképező. És lehet hozzá venni, az N95 áránnak többszöröséért csak objektívet, amiben nincs zoom és mégse 2-3mm az objektív átmérője.

Guni

szer. ápr. 11, 2007 14:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Ugyan nem N95 hanem csak N73, de hasonlo optika ill szenzor van abban is. Mindenesetre tanulságos.

http://www.gsmarena.com/kg920_k800_n73_photo-review-125.php

Akinek nincs kedve végigolvasni az csak a jó kis összehasonlító képek miatt nézze meg.

Lehet hogy a K800 jobb képeket csinál kis photoshop munka után, és a Nokiás a tulzásba vitt post processing miatt nem javítható olyan mértékben később, de szerintem többségben vannak azok akik nem akarnak **** a képekkel hanem inkább egyböl a telefonrol feltöltenék vagy elküldenék valahova wifin vagy máshogy.

Tapasztalatbol beszélek mert kb 1 éve K800-at használok, kb 2.000 képet lőttem vele de még szerintem soha nem pöcsölgettem velük hanem lekicsinyítettem inkább 1.3Mpixelre és ugy ment fel webre vagy emailben.

Ami viszont mindig is hiányzott az SE telokbol (elötte K750-em volt) az a videofelvétel. Mert ami volt/van bennük, az valljuk be kb semmit sem ér.

szer. ápr. 11, 2007 14:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez itt az 5Mpx-es Canon ixus i
Kép

Ebben sincs optikai zoom és ugyanolyan kicsi a lencseátmérő, mint az N95-nél.
Nagy átmérőjű optika a zoomhoz kell.

szer. ápr. 11, 2007 13:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Elnézést a dupláért, de miért nem tudom törölni:?:

Guni

szer. ápr. 11, 2007 12:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
Mindegy, az igazságos ugyanott készült képekkel lenne az összehasonlítás.. Reméljük lesz olyan teszt is.

Így van! ;-)

Idézet:
Látható, hogy azért már nem mákszemoptika van az N95-ben.

Nem, két mákszem, az sokkal jobb... :)

Guni

szer. ápr. 11, 2007 12:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
A bal felső sarokban még így is zajos és homályos a k800 képe. Mindegy, az igazságos ugyanott készült képekkel lenne az összehasonlítás.. Reméljük lesz olyan teszt is.

Úgyis annyi kép van ezen az oldalon, itt van hát pár fotó a telóról. Látható, hogy azért már nem mákszemoptika van az N95-ben.

Kép
Kép
Kép

szer. ápr. 11, 2007 12:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Látom nagyon nem szeretnéd megérteni, miről beszélünk, de akkor segítek:

Kép
Kép

Méretben így legalább igazságos, és így már nem látszik zajosnak a K800 sem, ugyanakor abban a sárga világításban próbálj meg légyszi bármilyen géppel normális képet csinálni. :twisted:

Guni

szer. ápr. 11, 2007 9:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
@Zoltanfi: Lassan beláthatnád, hogy vannak emberek, akiket sosem fogsz meggyőzni arról, amiről eleve eldöntötték, hogy nem úgy van. Én meg csak üldögélek itt és várom az értesítést. :c)
(Azért kíváncsi leszek, azok közül, akik most nagy hévvel szapulják, hányan lesznek mégiscsak N95 tulajok?)

szer. ápr. 11, 2007 8:21
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem fontosabb a jó fotó és videóképesség a telefonomban(ami mindig velem van), mint a jó navigáció, persze ha van valamilyen gyengébb szintű annak örülök, szükség esetén jó lesz. Ha nem csinálják meg symbianra az igo-t és annyira kelleni fog, veszek egy pna-t a kocsiba és azt nem hurcibászom sehova.

"profi mobilos fényképező"-re gondoltam, tehát amibe van AF.
Gondoltam megmagyarázom, mert látom hogy azóta azon lovagoltok.

Ezeket a képeket meg azoknak ajánlom figyelmébe, akik szerint a K800 jobb képet csinál:
N95:
Kép
K800i
Kép

Szerintem elég jól látható, hogy az N95-nél mennyivel kevesebb a zaj és élesebb. Rossz fényviszonyok közt mutatja meg minden digitális fotóapparát, hogy mit is tud..

szer. ápr. 11, 2007 2:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Láttad már az N95 kijelzőjét más telefon mellett, élőben?
A ph!-n épp arról volt szó, hogy nem valószínű, hogy lesz symbianra iGo, mivel senki (nokia) sem szeretné kifizetni a fejlesztési költségeket. Egyébiránt azon a fórumon nem nagyon ugrálnak érte. És nem csak olyanok, akik eddig csak képen látták.

Zoltanfi írta:
És ez nem digitális fényképezőgép!! Ahhoz mérjétek a minőséget ..

Te mégis folyamatosan ezt teszed :roll:
A pdahoz hasonlításnál pedig van fényképező egyre több pda modellben is. Igaz, kisebb tudású, de azt nem is akarják eladni "fotóapparát"-nak. Viszont van rá normális navigáció, ami már sokszor bizonyított és normális térképekkel rendelkezik. A symbian és a wm5 is adja, hogy olyan progit raksz rá, amilyet csak akarsz. És a 200k-(pda ára)-ból még bőven futja egy normális fényképezőre is ;)

szer. ápr. 11, 2007 1:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
guni. írta:
Egyébként a wifi/gprs-től sem kell annyira hasraesni:

http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?d ... log_id=160

Igaz a kamera mindegyikben csak játék, de ezek mind igazi pda-k érintőképernyővel

És mivel jobb egy IGAZI pda ennél? Mit ér az érintőképernyő, ha hirtelen fel akarok hívni valakit az utcán vagy egy gyors sms-t akarok írni a buszon?
Láttad egymás mellett akárcsak képen is a két készüléket? Elárulom, hogy az N95 kijelzője sokkal szebb ezeknél, hiába kisebb.

És hol van ezekbe ilyen fényképező és videófelvevő? :twisted:

Annyival jobbak, hogy fut rajtuk az iGo. Na bumm, az N95-ön is fog.. (ez a navigáció része egyenlőre nekem annyira nem fontos)

És ez nem digitális fényképezőgép!! Ahhoz mérjétek a minőséget ..
A mobilos fényképezők közül igenis kiemelkedik 8)

szer. ápr. 11, 2007 1:19
platina tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
Nokia N95 - vágyak kontra valóság; a mobilarena.hu tesztje:
http://mobilarena.hu/cikkek/2007-04-06/ ... a_valosag/

:) Errol beszelunk itt is, meg ott is oldalak ota. :)

kedd ápr. 10, 2007 23:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nokia N95 - vágyak kontra valóság; a mobilarena.hu tesztje:
http://mobilarena.hu/cikkek/2007-04-06/ ... a_valosag/

kedd ápr. 10, 2007 22:51
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Ajaj, visszaestünk!! :)

Ahogy guni kolléga írta, nem lehet egy laopn említeni az N95-öt egy profi fotómasinával. Nekem egy Fuji Finepix S5000-rem van, aminek az optikája sokkal nagyobb fizikailag ( :) ), mint ennek a telónak. És az ugye számít. Az N95 fényképezője, játékra jó. Igaz, hogy komolyabbra, mint mondjuk az N70-é, vagy a 7650-é, hogy csak az általam próbáltakat említsem. Véleményem szerint, nem is a fényképei, hanem a videói lesznek szenzációsak ennek a klszüléknek. Ja és mihelyst kész, elküldhetem Wi-Fi-n, vagy HSPDA-n, e-mailban a haverocknak, hogy milyen klassz helyeken voltam, ahova a telefon navigált el. Az e-mail címeket a telefonkönyvemből tudom majd szedni és a naptáramba írkálhatom az utazási naplómat, ha nem blogolom fel valahova a netre.

kedd ápr. 10, 2007 20:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
pampika, ideje monitort cserélni, ha Neked nem fér ki :wink:

Már repül is a notim az ablakon és épp indulok megfelelő gépet venni az élvezetekhez.

Zoltanfi írta:
Amúgy meg tudtommal a szélessávú internet egyre elterjedtebb.

Tudtoddal ;)

Zoltanfi írta:
És nem én vagyok az, aki poszter méretben analizálja a képeket :twisted:
1280×960-ban gyönyörű a fenyő, minden tűlevél látszik. Viszont a K800i képzaja még ekkora felbontáson is jól látható engem meg az zavar.
Mindegy nem kaptok több képet, ha nem tetszik..

Nem az a baj, hogy mi nem értjük meg a te gondolkodásmenetedet, hiszen már jópárszor leírtad. Hanem az, hogy te nem vagy képes elolvasni és megérteni azt, amit mi mondunk. Tudod, a helikopter meg az emberek...
A képek számáról sem azt írtam, hogy ne keress és mutasd meg a többieknek, csak azt, hogy elég, ha egy linket raksz be róla. Szerintem ezt is magyarul írtam :?

kedd ápr. 10, 2007 19:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
KeFe írta:
És hány gps-es symbianos, wifis volt/lesz közöttük?
Melyik tud 640x480 30fps videofelvételt?

Jelen pillanatban a kameráról vitatkozunk. Egyébként a wifi/gprs-től sem kell annyira hasraesni:

http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?d ... log_id=160

Igaz a kamera mindegyikben csak játék, de ezek mind igazi pda-k érintőképernyővel, és mind olcsóbb, pedig a pda-mania sose volt egy olcsó hely.

Zoltanfi írta:
Erre a képre gondolsz?

Így van, csak mielőtt magadhoz nyúlnál légyszives kattints fent középen az [original size] gombra és úgy nézegest, légyszi.

Idézet:
Itt azért homályos a háttér, mert a blökire ment a fókusz, egy profi fényképező már csak ilyen :wink:

Egy profi fényképezőgép, az olyan, hogy önmaga kétszer annyiba kerül mit ez a játékszer, és az optika átmérője min akkora, mint az N95-nek az az egész díszgyűrűje, a hossza, meg mondjuk mint az N95 magassága és van még egy olyan tulajdonsága is, hogy nem csak napfényben, hatodára kicsinytve néznek ki jól a képei. Meg még egy csomó más is, amiről az N95 még hírből sem hallott... ;-)

Idézet:
Az N95 színeihez foghatót telefonos fotóapparáttól még nem láttam, annyira szép teltek, mintha Photoshop-pal lenne helyretéve minden kép.

Igen ez egy tipikus húzás a gyártóktól, hogy levegyék a lábukról a fotózáshoz nem értő juzereket: jóóóól feltoljuk a szaturációt, atán szép élénk lesz minden, mégha egy kifakult pulcsit fényképezel az is. Kétségkívül jól tud kinézni, de ez egy elég hatásvadász fogás, hogy nézzen ki minden szebben mint a valóságban. :?

Idézet:
Amúgy meg elismerem, hogy vannak hibái az n95 fotóinak, de MOST, MA akkor is ez a legnagyobb tudású mobil a világon és a fotós képeségeivel sem kell szégyenkeznie, legfeljebb az árával :wink:

Ez végülis igaz, /leszámítva a fotós képességet, azért sem szólnék, ha anem úgy jelentik be, hogy ez majd "fú de hűha", bármennyire is szeretnéd nem az/de azért hasraesni sem kell tőle, hiszen az általam előbb belinkellt webshopban több olyan készülék is van, ami a kamerán kívül mindent tud, ázsiában meg talán már egő is megjelenni egy 5mpx-es telefonnal.

Idézet:
Ne haragudjatok a sok képért de egyszerűen élmény az n95 fotóit nézegetni,

Legalább valakinek tetszik. Végülis ha neked megfelel, hogy hatodára kell csökkenteni a képméretet, hogy élvezhető legyen, akkor lelked rajta. Végülis akkor neked eddig is csupa überkirály mobilos kamerád volt, csak mindegyiken túl kicsire kellett csökkenteni a méretet, hogy ne látszódjanak a hibák, jól érzem? :lol:

Zoltanfi írta:
Viszont a K800i képzaja még ekkora felbontáson is jól látható engem meg az zavar.

Jó, akkor próbáld meg úgy is, hogy a K800-képeit is ugyanolyan arányban kicsinyíted. Tudod a felbontást nem olyan nagy szám növelni, nem véletlenül ezzel a vakítanak a fényképező gyártók is, rendes optikát nehéz gyártani. Ja és nem tudom milyen K800 képet nézel, hogy zajos, de ugye nem úgy csinálod, hogy egy napfényes N95 fényképet hasonlítasz egy esti beltéri K800 képhez?

Guni

kedd ápr. 10, 2007 19:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
pampika, ideje monitort cserélni, ha Neked nem fér ki :wink:
Amúgy meg tudtommal a szélessávú internet egyre elterjedtebb.
És nem én vagyok az, aki poszter méretben analizálja a képeket :twisted:
1280×960-ban gyönyörű a fenyő, minden tűlevél látszik. Viszont a K800i képzaja még ekkora felbontáson is jól látható engem meg az zavar.

kedd ápr. 10, 2007 19:23
arany tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
Az N95 kirándulás közben sem hagy cserben, ha egy szép patakot látsz, lekapod és a fényképezőt sem kellett cipelni :wink:

Ha kirándulni mész hosszabb távon vele, használod a gps- t, msn- t, beszélsz pár percet, megnézed a leveleidet, fotózol egy keveset akkor vegyél hozzá pár db tartalék akksit is!:D ( szerintem elég, ha a gps-t használod a fotózás mellett, sokáig nem fogja bírni...) Szóval, ha kimondottan túrázni indulsz jobb, ha van nálad egy céleszköz pl. fotózásra...

kedd ápr. 10, 2007 18:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi:
ha képeket teszel be, inkább csak a linked rakd be, mert egyrészt széthúzza a fórumot, másrészt nem mindenkinek van gyors nete, így nekik nagyon lassan jön be.

Emellett el is olvasod, amiket más ír, vagy csak a gyönyörben úszol? Remek kis telefon lesz ez a sokoldalúsága mellett, de azért te is beláthatnád végre, hogy fényképezés terén, ami a fő vesszőparipád, van még hova fejlődnie. És nem attól fog, hogy beraksz még 10 képet. Te sem mondhatod komolyan, hogy az utóbbi képeden levő fenyőfa pacát szívesen nézegetnéd teljes méretben a falon.

kedd ápr. 10, 2007 18:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az N95 kirándulás közben sem hagy cserben, ha egy szép patakot látsz, lekapod és a fényképezőt sem kellett cipelni :wink:

Kép
Eredeti méret a posztresek kedvéért:http://farm1.static.flickr.com/245/446702461_392c40a28e_o.jpg

kedd ápr. 10, 2007 18:29
arany tag

Hozzászólás 
Nem tudom mi a fenét kell ennyit sz*rozni, hogy milyen fotót csinál!? Valamelyikötök talán a mobillal készített fotóiból készít szobafal méretü plakátokat?? Pl. ha kirándulni megyek kezemügyében szokott lenni a Nikonom!

Ha megveszem, azért veszem meg, mert messze ez a legnagyobb tudású mobil, ami a jelenlegi piacon fellelhetö! Bár valószínüleg lemondok róla az E90 kedvéért, mert mégiscsak az lesz nálam a non plus ultra!;)

kedd ápr. 10, 2007 18:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
Itt azért homályos a háttér, mert a blökire ment a fókusz, egy profi fényképező már csak ilyen :wink:

Az addig ok. Most akkor nézd meg a blökit eredeti méretben is ;)
Rengeteg helyen olyan a szőre, mintha ecsettel el lenne kenve fél-1 cm-es részeken. Az a kőpárkány, amin ül, hasonlóan a fókusz távolságba esik és ott sem igazán részletgazdag a kép.
Nálam a tűéles azt jelenti, hogy pl. pont a kutyán látszik minden szőrszál. Ezt természetesen nem várhatjuk el egy integrált mobil eszköztől, de akkor ne is mondjuk már rá... ;)

kedd ápr. 10, 2007 18:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
guni. írta:
Elképesztő, hogy ilyen napsütéses időben hogyan tud valami ennyire ótvaros elmosódott képet csinálni!

Erre a képre gondolsz?
Kép

guni. írta:
A köves még egészen jól néz ki, bár az is ilyen hülye lilás, mint a legtöbb nokia-optika, és borzasztóan idegesítő, hogy a fenti köveken látszik, hogy sw-es próbálta élesíteni, de csak sokkal rosszabb lett tőle...

Kép

Az N95 színeihez foghatót telefonos fotóapparáttól még nem láttam, annyira szép teltek, mintha Photoshop-pal lenne helyretéve minden kép. Miért ne lehetne az a kő lilás szinű? Amúgy a fókusz a kép alján lévő köveken van és azok tűélesek..

Amúgy meg elismerem, hogy vannak hibái az n95 fotóinak, de MOST, MA akkor is ez a legnagyobb tudású mobil a világon és a fotós képeségeivel sem kell szégyenkeznie, legfeljebb az árával :wink:[img]

Ne haragudjatok a sok képért de egyszerűen élmény az n95 fotóit nézegetni, mert az a zajszűrés, ami a füvet elrontja, az az eget és egyéb olyan felületeket, ahol mindig megjelenik a képzaj, azokat gyönyörően helyreteszi, szerintem jó kompromisszumot kötöttetek a fejlesztők..

Kép
Kép
Kép

kedd ápr. 10, 2007 17:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Ugy olvastam a topic cimét hogy "Nokia N95: 5 MP-es kamera, GPS, HSDPA" nem pedig ugy hogy "Nokia N95: ez csinálja a legjobb fotokat"

Tehát telefonok közti összehasonlítást nem csak a vele készült fotok / ár alapján kéne végezni hanem az egyéb, máshol semennyire vagy csak közvetett módon elérhető feature-ok szintjén is...

kedd ápr. 10, 2007 17:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Már bocsika, de a gps/wifi határozza meg egy fénykép minőségét? :roll:

kedd ápr. 10, 2007 16:39
ezüst tag

Hozzászólás 
"De talán nem ezekhez a bő egy éve piacon lévő, felébe, max kétharmadába kerülő telefonokhoz kéne hasonlítgatni, hanem az a Samu, az Lg, meg SE hamarosan megjelenő 5mpx-es gépeihez. Esetleg... "

És hány gps-es symbianos, wifis volt/lesz közöttük?
Melyik tud 640x480 30fps videofelvételt?
Ezek tükrében is reális hogy azok felébe kétharmadába kerültek?
Jah és ne a mostani hanem a megjelenéskori legelső árat nézd...

Tény és való hogy nem csinál tökéletes képet. De a fényképezés csak 1 a sok hasznos funkciója között...

kedd ápr. 10, 2007 15:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
Mióta mondom, hogy ez a teló a csúcs!!
A többi gyártó lemaradása egyre nagyobb..
Ha egy év mulva lesz csak pénzem megvenni, akkor is csak házon belül lesz jobb :wink:

Fúú, azér ez már eléggé durva... :? :? :? Úgy van ahogy Rian mondja. azért tűnik szebbnek, mert semmi részletgazdag nincs a képen, csak sima felületek, nézd meg hogy a kocsi és a háttér közti csík milyen ótvar.

Idézet:
Amúgy hiába veséztek, 3 megapixelre redukálva az N95 fotóit lealázza simán az N73, D900, K800 fotóit.

Hát b+, még jó! De talán nem ezekhez a bő egy éve piacon lévő, felébe, max kétharmadába kerülő telefonokhoz kéne hasonlítgatni, hanem az a Samu, az Lg, meg SE hamarosan megjelenő 5mpx-es gépeihez. Esetleg... :roll:

Idézet:
Akkor jöjjön pár N95 fotó, hogy mindenki megértse: :lol:

Gondolom megint 1024*768-ban nézegeted. Mert szerintem teljes méretben nem igazán lehet velük példálózni. Vagy lehet csak nem úgy ahogy te gondolod... Elképesztő, hogy ilyen napsütéses időben hogyan tud valami ennyire ótvaros elmosódott képet csinálni! Esküszöm úgy néz ki, mint egy 5mpx-es T610 kép. Az kente el ilyen borzamalasan.

A köves még egészen jól néz ki, bár az is ilyen hülye lilás, mint a legtöbb nokia-optika, és borzasztóan idegesítő, hogy a fenti köveken látszik, hogy sw-es próbálta élesíteni, de csak sokkal rosszabb lett tőle...

Guni

kedd ápr. 10, 2007 13:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
:lol:

Akkor jöjjön pár N95 fotó, hogy mindenki megértse: :lol:

megmihálylott példány:
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=450510422&size=l
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=450510428&size=l

büszke tulaj:
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=450072217&size=l

vicces kutya:
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=451030942&size=l

virágok:
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=450060112&size=l

kövek:
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=451046049&size=l

Megkérhetek egy moderátor urat, hagy a fentebb lévő 5mpx-es képet linkesítse, mert széthúzta nagyon a fórumot

kedd ápr. 10, 2007 10:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
http://www.flickr.com/search/?q=N95&s=rec&page=3
Tessék, itt a többi kép..
Amúgy hiába veséztek, 3 megapixelre redukálva az N95 fotóit lealázza simán az N73, D900, K800 fotóit.

Most akkor melyik melyiket? :)

kedd ápr. 10, 2007 10:13
platina tag

Hozzászólás 
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=104494

Közeledik!

kedd ápr. 10, 2007 9:57
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2894 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 58  Következő