Szerző |
Üzenet |
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Ck. írta: Néztem a Voda net akcióját, 2 év hűség, havi 5000 pénz, akár HSDPA (3.6 Mbit/s) sebesség, korlátlan. Ez elég jónak tűnik, de van, ami nagyon nem tetszik benne, mégpedig a korlátozások.
Az ilyen emberek miatt halt be anno a gprs is. Gondolom nem 1-2GB-tal szándékoztad túllépni a keretet /és a voda jóindulatát/. Hála Istennek a voda meggondolta magát, és inkább mégsem lesz korlátlan az az 5GB /nézd meg a honlapot most/, így talán használni is lehet majd valamire.
Guni
|
hétf. jún. 11, 2007 18:03 |
|
|
tyggerr
vas-tag
|
tyggerr írta: And_Or írta: simico írta: T68m írta: használd a standarnet apn-t! Pontosan. A csoda connect me alkalmazásban a profil módosításában tudod megtenni. Vagy egyszerübb, ha nem bántasz semmit, hanem feltelepíted ezt: http://www.vodafone.hu/images/szolgalta ... 3-2_hu.zip a programot, ez a mecara, vagy miaszösz, és a megjelenő kis karikajobbalulrákattintásnál kikapcsolod a tömörítést, vagy legjobb minőségre állítod, vagy nemtudom már hogy hogyan lehet, de egy csúszkán tudod állítani, hogy mennyire legyenek csúnyák a képek. Így ha GPRS-re vált át a kütyüd mert kimentél a hsdpa területről, akkor egyszerüen a csúszkával vissza tudod állítani a csúnyaképeket, így gyorsabb lesz a net gprs-en is. ez még jobb megoldásnak tűnik, köszi
hm. letöltöttem, de nem települ fel, vmi hiba miatt megszakad a telepítés. mondjuk a szoftver már nem connect me, hanem connect now. átírtam a standardnetet is a modembeállításoknál, de semmi változás. vicces egy termék.
|
hétf. jún. 11, 2007 15:52 |
|
|
tyggerr
vas-tag
|
And_Or írta: simico írta: T68m írta: használd a standarnet apn-t! Pontosan. A csoda connect me alkalmazásban a profil módosításában tudod megtenni. Vagy egyszerübb, ha nem bántasz semmit, hanem feltelepíted ezt: http://www.vodafone.hu/images/szolgalta ... 3-2_hu.zip a programot, ez a mecara, vagy miaszösz, és a megjelenő kis karikajobbalulrákattintásnál kikapcsolod a tömörítést, vagy legjobb minőségre állítod, vagy nemtudom már hogy hogyan lehet, de egy csúszkán tudod állítani, hogy mennyire legyenek csúnyák a képek. Így ha GPRS-re vált át a kütyüd mert kimentél a hsdpa területről, akkor egyszerüen a csúszkával vissza tudod állítani a csúnyaképeket, így gyorsabb lesz a net gprs-en is.
ez még jobb megoldásnak tűnik, köszi
|
hétf. jún. 11, 2007 14:15 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
erről nem kis vita megy a vodagyalázóban!
|
hétf. jún. 11, 2007 13:13 |
|
|
Ck.
arany tag
|
Néztem a Voda net akcióját, 2 év hűség, havi 5000 pénz, akár HSDPA (3.6 Mbit/s) sebesség, korlátlan. Ez elég jónak tűnik, de van, ami nagyon nem tetszik benne, mégpedig a korlátozások.
Ezeket a file-cserélős korlátokat milyen elv alapján tudják fenntartani? Nem lehet valahogy megkerülni? Dc nem is gond, de a torrrentre viszont rendszeresen szükségem van.
Valamint még érdekelne, hogy statikus (fix) vagy dinamikus IP kiosztás van?
Előre is köszönöm a válaszokat!
|
hétf. jún. 11, 2007 12:54 |
|
|
And_Or
arany tag
|
simico írta: T68m írta: használd a standarnet apn-t! Pontosan. A csoda connect me alkalmazásban a profil módosításában tudod megtenni. Vagy egyszerübb, ha nem bántasz semmit, hanem feltelepíted ezt: http://www.vodafone.hu/images/szolgalta ... 3-2_hu.zip a programot, ez a mecara, vagy miaszösz, és a megjelenő kis karikajobbalulrákattintásnál kikapcsolod a tömörítést, vagy legjobb minőségre állítod, vagy nemtudom már hogy hogyan lehet, de egy csúszkán tudod állítani, hogy mennyire legyenek csúnyák a képek. Így ha GPRS-re vált át a kütyüd mert kimentél a hsdpa területről, akkor egyszerüen a csúszkával vissza tudod állítani a csúnyaképeket, így gyorsabb lesz a net gprs-en is.
|
hétf. jún. 11, 2007 11:52 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
T68m írta: használd a standarnet apn-t!
Pontosan. A csoda connect me alkalmazásban a profil módosításában tudod megtenni.
|
hétf. jún. 11, 2007 11:21 |
|
|
tyggerr
vas-tag
|
T68m írta: tyggerr írta: T68m írta: Hehe, nemsemmi, HSDPA-n is megy a macera... hallottam, h (esetleg) direkt csinálja a voda, de mit kell visszaállítanom, h ez ne legyen? engem idegesít s nem találok erre vonatkozó beállítást sehol. használd a standarnet apn-t! mármint vmit a proxyval kell vacakolni?[/quote] nem, a mostani apn helyett, ami internet.vodafone.net helyett a standardnet.vodafone.net-et kell használni.[/quote]
na kipróbálom majd otthon, kíváncsi vagyok, mi lesz. köszi!
|
hétf. jún. 11, 2007 11:07 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
tyggerr írta: T68m írta: Hehe, nemsemmi, HSDPA-n is megy a macera... hallottam, h (esetleg) direkt csinálja a voda, de mit kell visszaállítanom, h ez ne legyen? engem idegesít s nem találok erre vonatkozó beállítást sehol. használd a standarnet apn-t![/quote] mármint vmit a proxyval kell vacakolni?[/quote]
nem, a mostani apn helyett, ami internet.vodafone.net helyett a standardnet.vodafone.net-et kell használni.
|
hétf. jún. 11, 2007 11:05 |
|
|
tyggerr
vas-tag
|
T68m írta: Hehe, nemsemmi, HSDPA-n is megy a macera... hallottam, h (esetleg) direkt csinálja a voda, de mit kell visszaállítanom, h ez ne legyen? engem idegesít s nem találok erre vonatkozó beállítást sehol.[/quote] használd a standarnet apn-t![/quote]
mármint vmit a proxyval kell vacakolni?
|
hétf. jún. 11, 2007 10:47 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Hehe, nemsemmi, HSDPA-n is megy a macera... [/quote] hallottam, h (esetleg) direkt csinálja a voda, de mit kell visszaállítanom, h ez ne legyen? engem idegesít s nem találok erre vonatkozó beállítást sehol.[/quote]
használd a standarnet apn-t!
|
hétf. jún. 11, 2007 10:32 |
|
|
tyggerr
vas-tag
|
[/quote]Hehe, nemsemmi, HSDPA-n is megy a macera... [/quote]
hallottam, h (esetleg) direkt csinálja a voda, de mit kell visszaállítanom, h ez ne legyen? engem idegesít s nem találok erre vonatkozó beállítást sehol.
|
hétf. jún. 11, 2007 10:23 |
|
|
And_Or
arany tag
|
tyggerr írta: sziasztok,
nekem is van ilyen vodás szappantartóm, s nekem a telepítés óta gagyin jelennek meg a netes képek. vkitől hallottam, h esetleg a voda butítja le őket, ti tudtok erről valamit? laptopon és pcn is ugyanaz van, explorrel és firefoxszal is, tehát nem lehet egyedi hiba. köszi Hehe, nemsemmi, HSDPA-n is megy a macera...
|
hétf. jún. 11, 2007 7:55 |
|
|
tyggerr
vas-tag
|
sziasztok,
nekem is van ilyen vodás szappantartóm, s nekem a telepítés óta gagyin jelennek meg a netes képek. vkitől hallottam, h esetleg a voda butítja le őket, ti tudtok erről valamit? laptopon és pcn is ugyanaz van, explorrel és firefoxszal is, tehát nem lehet egyedi hiba. köszi
|
vas. jún. 10, 2007 22:06 |
|
|
otellocska
ezüst tag
|
Ez azért elég vicces:
http://www.vodafone.hu/invitelakcio/index.html
A Voda nyomatja az Invitel adsl-jét? Nem inkább a saját mobil csomagjaira kéne koncentrálnia, amit végre nagyobb sebességre kapcsolt?
|
szer. jún. 06, 2007 21:44 |
|
|
szabo
ezüst tag
|
Tegnap jártam voda 3G BTS-en, a múlt héten MSC-ben.
Én nem láttam ott csak Nokia felségjelzésű berendezéseket.
Amin nemvolt semmi cégjelzés ,az lehet,hogy Siemens.
(legközelebb megnézem majd jobban...)
üdv.
|
kedd jún. 05, 2007 18:25 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
szabo írta: A Voda BTS-ei Nokia alapúak az utolsó csavarig. Kérdés: A Siemens hol lép be a képbe? Merthogy övé lett a voda 3G-rendszere. Anno ezt adták ki közleményben.
|
hétf. jún. 04, 2007 23:00 |
|
|
k_chris
platina tag
|
szabo írta: Hali. Hát azt, hogy a 2-16x32Mbit/s /BTS sávszélességet a Voda, hogy fogja eladni, azt nemtudom. Nagyon kettősarcú ez a cég. Nap mint nap van alkalmam látni a BTS-eit és MSC-(it). Elképesztő rend és fegyelem uralkodik itt. A másik kettőnél a helyzet teljesen más: a P mindenféle berendezést üzemeltet ami csak a GSM fennállása óta van, a T hatalmas infrastruktúrai előnnyel bír, saját emberekkel, mindazonáltal mindegy,hogy hogynézki a BTS csak működjön , szemlélettel. Szal.nemértem,hogy a Voda az ügyfelei felé miért járatja le magát rendszeresen...
hát én nem a "last mile" sávszélen aggódom hanem hogy ezek a BTSek hogy vannak bekötve... mi a wifis cuccokat évek óta úgy állítottok be hogy ha van szabad sávszél akkor miért korlátozuk a usereket hadd töltsön annyival amennyit a rendszer bír, attól nekem nem lesz több a költségem, nem fogyaszt többet a router,stb.. persze QoS kell hogy aki webezik az ne szenvedjen hátrányt azzal szemben aki havi 10GBokat forgalmaznak letöltéssel (bármilyennel). véleményem szerint a nagy szolgáltatók ezt most lépték meg (A legeslegelső SIEMENS XpressLink ADSL modem ami nem is felhasználóknak lett kitalálva mivelhogy tud ATM protokollt is az is tudott volna 1-2-3megabitet), persze elhallgatva a reklámban hogy ez a sávszél csak a legelső központig él (garantált sávszél valami 1-2-300kbit).. ha szorzunk egy picit akkor egy 7mbites adsl vagy hsdpa kapcsolatból 10-20db ami nem egy nagy előfizető szám kiterhel egy 100megabites vonalat.. kiváncsi lennék hogy a BTSek hány mbites p2p linkekkel vannak összekötözgélve...
mindenesetre a flat-rate-el óvatosan kell bánni szerintem mert így BIZTOSAN a felhasználok kevesebb mint 10%a viszi el a forgalom több mint 80%át..
|
hétf. jún. 04, 2007 21:01 |
|
|
szabo
ezüst tag
|
Hali.
Hát azt, hogy a 2-16x32Mbit/s /BTS sávszélességet a Voda, hogy fogja eladni, azt nemtudom.
Nagyon kettősarcú ez a cég.
Nap mint nap van alkalmam látni a BTS-eit és MSC-(it).
Elképesztő rend és fegyelem uralkodik itt.
A másik kettőnél a helyzet teljesen más: a P mindenféle berendezést üzemeltet ami csak a GSM fennállása óta van, a T hatalmas infrastruktúrai előnnyel bír, saját emberekkel, mindazonáltal mindegy,hogy hogynézki a BTS csak működjön , szemlélettel.
Szal.nemértem,hogy a Voda az ügyfelei felé miért járatja le magát rendszeresen...
|
hétf. jún. 04, 2007 19:04 |
|
|
k_chris
platina tag
|
szabo írta: A Voda BTS-ei Nokia alapúak az utolsó csavarig. Ezek bővítése könnyen, plusz kártyák beszerelésével megoldható. A nagy sávszélességű linkek kiépítésére eleve fel van készítve a rendszer, úgyhogy ami Nokia gyártmányban elérhető bővítés az mind viszonylag könnyen és kis költséggel megoldható, legyen az bármilyen 3G HSDPA vagy akármi.
és a P2P mérés hogy fog menni? nálunk (wifi ISP) nagyon frankón meg volt csinálva a mérés, priorizálás QoS meg minden, erre a uTorrent meg más is elkezdte titkosítani a protokollt/forgalmat hogy a szolgáltatók ne blokkolják (mi nem tettük csak ugyanmár tudjon 50 user webezni amellett hogy másik 2 elviszi a full sávszélt) így persze a RouterOS nem ismeri fel a forgalmat. figyelni fogja hogy ha egy user 20-50 portnál többet használ (p2p nyit ugye sok kapcsolatot), akkor az valszínű p2p, vagy kinevez pár portot (80,25,stb) amik korlátlanok lesznek és ha én mondjuk 34567es porton indítok HTTP szervert akkor már az is P2Pnek fog számolódni?
VPNnel meg mit kezd? berakok az adatparkba 100Mbitre havi ~20ért egy gépet és meghirdetem az ismerőseimnek, egy rakás ember tolhatja VPNen keresztül a P2Pt, és a voda nem lát belőle semmit mert ugye titkosított! mostmár elvileg engedi ahogy olvastam...
|
vas. jún. 03, 2007 14:27 |
|
|
szabo
ezüst tag
|
A Voda BTS-ei Nokia alapúak az utolsó csavarig.
Ezek bővítése könnyen, plusz kártyák beszerelésével megoldható.
A nagy sávszélességű linkek kiépítésére eleve fel van készítve a rendszer, úgyhogy ami Nokia gyártmányban elérhető bővítés az mind viszonylag könnyen és kis költséggel megoldható, legyen az bármilyen 3G HSDPA vagy akármi.
|
vas. jún. 03, 2007 13:39 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Pl. ezzel tudom használni a telóm mail-kliesét is.
Guni
|
szomb. jún. 02, 2007 16:37 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
And_Or írta: 10 mega fogyasztás felett lesz drágább az internet start a wap-nál.
Így igaz, én pl általában 1 MB alatt vagyok, és kicsit sokallottam is a 600-at, ezzel asszem jobban megleszek, ráadásul ami főleg jobb a wap-hoz képest, hogy ez net-re is alkalmas, ha valamiért éppen gyorsan az kellene...
|
szomb. jún. 02, 2007 16:32 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Remélehetőle Vitamaxban is hamarosan lehet használni a Startot.
|
szomb. jún. 02, 2007 15:56 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Én is így vagyok, szerintem 1-2MB-ban meg fogok állni.
Guni
|
szomb. jún. 02, 2007 15:00 |
|
|
And_Or
arany tag
|
guni. írta: Egyébként én nagyon örülök, hogy végre van havidíj mentes csomag is. Igaz hogy iszonyú drága, de opera mini kikapcsolt képekkel úgyis szinte alig generál forgalmat.Guni Ha 5 megát használsz ezzel az internet start-al, akkor ugyan annyiba kerül, mintha a wapot használnád 5 megáig. Vagyis akinek eddig sírt a szája, hogy megemelték a wapot, és nem fogyasztottak 5 megáig, csak 1-2 megát, akkor itt a lehetőség spórolniuk.
10 mega fogyasztás felett lesz drágább az internet start a wap-nál.
|
szomb. jún. 02, 2007 9:32 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
pampika írta: Amúgy az akció célja nagyon egyszerű: pénz. Ki kell termelni azt a nagy halom pénzt, amit belefektettek mind a koncesszióba, mind az egész 3G fejlesztésbe.
Na igen, pont ezért vagyok meglepve, hogy a másik kettő /bár már sokat engedtek az árból/ még mindig elég drágán adja. Szerintem a voda ára a reális. Kb 10-20%-kal a dsl/kábel felett.
Egyébként én nagyon örülök, hogy végre van havidíj mentes csomag is. Igaz hogy iszonyú drága, de opera mini kikapcsolt képekkel úgyis szinte alig generál forgalmat.
Guni
|
pén. jún. 01, 2007 19:47 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Az új netcsomag (számomra) egyértelmű célközönsége az albérlők tábora, akik a nagyvárosokban adsl szintű netet szeretnének, de a tulaj nem vezeti be a telefont.
|
pén. jún. 01, 2007 19:43 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
A "korlátlan forgalom" fentebb is le van írva konkrétan, hogy hogy értendő a voda szemszögéből. Az persze másik kérdés, hogy a gyakorlatban hogy akarják kiszűrni a p2p csomagokat.
Bár ha azt nézzük, hogy valaki nem töltöget le, csak sokat netezik, videokat nézeget, etc, ami azért viszi az adatforgalmat, egész jó kis csomag.
Technológiailag minden adott? Vodánál dolgozol? Sztem ezt csak egy ott dolgozó mérnök jelenthetné ki ilyen biztosan. Nem tudjuk, a voda által használt felszerelések milyen terhelésre vannak kitalálva, szóval sztem is lesz még itt szívás bőven. A régi netes esettől eltekintve is a vodának voltak mostanában nehéz hónapjai (ld. számlázás), ami kisebb kaliberű dolog, mint egy ilyen netes szolgáltatás. És mégsem tudták normálisan megoldani, emberi időn belül.
Amúgy az akció célja nagyon egyszerű: pénz. Ki kell termelni azt a nagy halom pénzt, amit belefektettek mind a koncesszióba, mind az egész 3G fejlesztésbe.
|
pén. jún. 01, 2007 19:32 |
|
|
k_chris
platina tag
|
azt se kellene elfelejteni hogy vodánál nincs VPN! egyszeruen tiltva van. javítsatok ki ha ez már nincs így...
|
pén. jún. 01, 2007 19:31 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Tudom, hogy sovány vigasz, de a technológiailag minden adott a szolgáltatáshoz. Kíváncsi leszek a P2Pforgalom mérésére. Lesz egy külön weboldal is, ahol jelszóval lehet ellenőriznia feléhasználónak is, hogy hol tart éppen?
|
pén. jún. 01, 2007 13:42 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
zoli62 írta: Szerintem a hálózat fogja bírni,
ez sovány vígasz azoknak, akik már egyszer beszo.pták a vodával és a két évvel. Kb. olyan, mintha az ilferro újra megjelenne, és azt mondaná, hogy akik most kötnek vele üzletet, azoknak már becsületszóra fizetni fog...
|
pén. jún. 01, 2007 13:38 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Szerintem a hálózat fogja bírni, más kérdés az árpolitika és a korlátlanság fogalmának értelmezése. Bár az első ezzel kapcsolatos ügy óta született már egy-két NHH állásfoglaláa témában..Kipróbálható a mobilinternet, és 3 napon belül visszamondható a szerződés, ez a másik két szolgáltatónál nincsen. Bár kíváncsi lennék ezen akció bevezetésének az okaira. Persze a legegyszerűbb magyarázat, hogy ez egy jó reklám.
|
pén. jún. 01, 2007 13:35 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
BNM írta: Ki tud eltöltögetni 5GB-ot GPRS-en??? Azért a gprs meg a hsdpa között még ott van a sima umts... T68m írta: azért emlékezzünk mi volt arra, mikor legutóbb korlátlan net-et ígért a voda!
Azért ez most némileg más, mert egyrészt az umts egy küön hálózat, aminek a fő profilja az adatforgalom, míg a gprs egy utólag belekendácsolt, maradék sávszéleséget hasznosító sw-es valami. Ezenkívül a körülmények is mások, éppen azon a nyáron szűnt meg a matáv 6 óra utáni kedvezménye, amit az akkori magyar netezők 90%-a használt, ráadásul a vodanet papíron tényleg a legkedvezőbb ajánat volt akkor. Ma már ugyanezért az árért korlátlan és stabil adsl-t, vagy kábelnetet kaphatsz, akkor meg miért akarnának tömegek mobilról internetezni?
Mindazonáltal én is kiváncsi leszek, hogy a juzerek mit fognak lépni ere az ajánlatra hogy fogja ezt bírni a háló, de elvileg bírnia kéne. Meg csak tanultak a dologból a vodánál is. Bár ezt a balf bandát elnézve az sem lenne meglepő ha nem...
Guni
|
pén. jún. 01, 2007 13:14 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
azért emlékezzünk mi volt arra, mikor legutóbb korlátlan net-et ígért a voda!
hálózata behalt, ügyfelek szívtak, a korlátlanból 200MB lett!
Aki meg aláírt két évet, az így járt.
|
pén. jún. 01, 2007 10:37 |
|
|
BNM
arany tag
|
tompyka írta: Az árakkal hogy vagytok megelégedve? Vagy még nem is néztétek? 200MB 2000Ft 5GB 5000Ft 10GB 10000FT A mostani akcióban, ha 2évet aláírsz 1Ft-ért kapsz egy USBmodemet vagy egy picimici kártyát. De ami legjobb ha 5gb -so csomagot kérsz akkor korlátlan netet kapsz 5000Ft-ért. 2évig! Azt hiszem ez elég versenyképes.
Bizony az!
És nem úgy van mint a pannonnál, hogy nem lehet átváltani a régi csomagokról! Ez nagy szemétség!
Egyértelműen a voda ajánlata a legjobb az árak terén (Pannon 3GB 6900Ft). De figyelembe kell venni azt is, hogy nincs EDGE, illetve a HSDPA lefedettség sincs úgy kiépítve mint a konkurenciánál.
Ki tud eltöltögetni 5GB-ot GPRS-en???
|
pén. jún. 01, 2007 10:24 |
|
|
tompyka
arany tag
|
Az árakkal hogy vagytok megelégedve?
Vagy még nem is néztétek?
200MB 2000Ft
5GB 5000Ft
10GB 10000FT
A mostani akcióban, ha 2évet aláírsz 1Ft-ért kapsz egy USBmodemet vagy egy picimici kártyát. De ami legjobb ha 5gb -so csomagot kérsz akkor korlátlan netet kapsz 5000Ft-ért. 2évig!
Azt hiszem ez elég versenyképes.
|
pén. jún. 01, 2007 9:53 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Trabi TM írta: az USB-s ugyanis mindenhol útban van egy noti esetén, kilóg a gépből jó 50 cm-t, és ez egy hordozható eszköznél elég zavaró... Egyébként ami nálam volt gyengébb térerővel rendelkezett, mint a "kismedvés" társa.
Pontosan ez a két fő hátránya. Egy bumszli szappantartó lóg a gépen és állandóan útban van, illetve a laptop hordozhatóságát is erősen nehezíti. És nálam is jóval gyengébb vételi tulajdonságokkal rendelkezik, mint a szintén nálam levő Huawei HSDPA picimacis netkártya. Például nagyon vicces, amikor az ablakban a kezemben tartva kell emelgetni a szappantartót és "integetni" vele, hogy normálisan működjön.
|
pén. jún. 01, 2007 8:49 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Mindenesetre kb. ugyanazokon a nagyobb településeken van mindhárom szolgáltatónak HSDPA lefedettsége. Az árakban tekintve, már most is van különbség, például, ha a Start csomagot nézem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zoli62 pén. jún. 01, 2007 13:16-kor.
|
pén. jún. 01, 2007 2:52 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Hát, nálam elsősorban használhatóságnál jöttel elő a különbségek, az USB-s ugyanis mindenhol útban van egy noti esetén, kilóg a gépből jó 50 cm-t, és ez egy hordozható eszköznél elég zavaró...
Egyébként ami nálam volt gyengébb térerővel rendelkezett, mint a "kismedvés" társa.
És nálam még az is közrejátszott a választásnál, hogy "csak" 4 USB-m van, és a telefonos cuccaimhoz USB kell, így sokszor nincs szabad portom hozzá...
|
pén. jún. 01, 2007 2:33 |
|
|
k_chris
platina tag
|
En 2 honapja jeleztem nekik 1 irodahazba a dunaparton 3g lefedetlenseget, sokat nem reagaltak ra.....
|
pén. jún. 01, 2007 1:49 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
|
pén. jún. 01, 2007 1:30 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
simico írta: Nálam van egy ilyen usb-s szappantartó tesztelésre, szvsz egy kalap túró, pcmcia adatkártya sokkal jobb.
Nekem is jobban bejön a PCMCI, egyezlen jó dolog ebben az USB-sben, hogy nem csak notihoz jó, hanem asztali géphez is könnyen csatlakoztatható, és így, hogy viszonylag korlátlan a net, viszonylag elfogadható áron, így már nem mindenki laptophoz akarja csak használni...
Egyébként semmi más jó tulajdonsága nincs, akinek laptopba kell, mindenképpen a PCMCI adatkártyát javaslom én is...
|
csüt. máj. 31, 2007 23:14 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Adatkártya milyen interfésszel, és főleg mennyiért kapható, vagy most az is akciós?
|
csüt. máj. 31, 2007 19:48 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
zoli62 írta: Szóval erről az USB modemről tud valaki valamit? alamint milyen SIM kell bele, illetve adatkártya?
Hogyhogy milyen sim? Ugyanolyan mint amit a telefonodba raksz. Nálam van egy ilyen usb-s szappantartó tesztelésre, szvsz egy kalap túró, pcmcia adatkártya sokkal jobb. Egyébként ha bedugod a gépbe, akkor két eszközként látszik: egyrészt kvázi usb meghajtóként (mint egy pendrive), erről lehet telepíteni a szükséges meghajtóit és szoftverét, másrészt meg mint modem. Kis szépséghiba, hogy csak rendszergazda jogosultsággal hajlandó működni (legalábbis a nálam levő példány), sima vagy power userként azt mondja, hogy csatlakoztasd az eszközt (hiába van bedugva).
|
csüt. máj. 31, 2007 19:42 |
|
|
BNM
arany tag
|
Fent van a voda oldalán a 3G/ HSDPA lefedettség térképe!
És a júliusi terv is fent van!
http://mapinfo.vodafone.hu/mapxtreme/
|
csüt. máj. 31, 2007 17:43 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Szóval erről az USB modemről tud valaki valamit? alamint milyen SIM kell bele, illetve adatkártya?
|
csüt. máj. 31, 2007 17:27 |
|
|
sznorbi
ezüst tag
Csatlakozott: vas. júl. 11, 2004 12:11 Hozzászólások: 28 Tartózkodási hely: Debrecen
|
And_Or írta: sznorbi írta: Bontogatja a Vodafone a HSDPA cuccost? Sajna Győrben nem tudom megnézni, nincs hsdpa készülékem...
Én mondtam skacok, hogy kinlódnak a HSDPA-val és erre tessék most meg be is jelenti, hogy hivatalosan is elindul a HSDPA szolgáltatása korlátlan netcsomival.
Úgy látszik az 5 legnagyobb városban flottul kell mennie holnaptól Budapest és környékén kivül.
Hát kiváncsi vagyok rá, hogy a betondzsungelekben hogyan müködik?
|
csüt. máj. 31, 2007 16:51 |
|
|
sznorbi
ezüst tag
Csatlakozott: vas. júl. 11, 2004 12:11 Hozzászólások: 28 Tartózkodási hely: Debrecen
|
And_Or írta: sznorbi írta: Bontogatja a Vodafone a HSDPA cuccost? Sajna Győrben nem tudom megnézni, nincs hsdpa készülékem...
Kérem szépen, ma a belvárosban ki tudtam próbálni a HSDPA adottságait wapon!
Hát a 3G live-ot(főoldal) max. 1 sec. alatt letöltötte.Még az ismerős is meglepődött a gyorsaságán!
A több éves GPRS használat után ez igazi sebesség.
Pedig a gyors nethez hozzá vagyok szokva mert otthon 10Mbit/s-es netcsomagom van.
|
csüt. máj. 31, 2007 12:29 |
|
|
And_Or
arany tag
|
sznorbi írta: Bontogatja a Vodafone a HSDPA cuccost? Sajna Győrben nem tudom megnézni, nincs hsdpa készülékem...
|
csüt. máj. 31, 2007 10:20 |
|
|