Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 14, 2025 0:36

Hozzászólás a témához  [ 823 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő
Nokia N82 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
Ha gondolod, elküldöm Neked is a videót, kiváncsi lennék utána is madárnak tartanád-e a kereskedőt.... :?
ELhiszem, miért ne hinném?

Erre azt tudom mondani, hogy vagyunk páran, akik nem vesznek tapasztalatból új fejlesztésű készüléket.
Mivel vagy 4-5 éve csak a bosszúság van belőle, olyan az iram, hogy fizikailag lehetetlen jól megcsinálni a készülékeket, majd menet közben kialakul.

Aki villogni akar a még ritka, újdonság telójával, az nyelje le ezt, vegye tudomásul, hogy ez az ára a 'tündöklésnek'.

Aki pedig TELEFONt akar venni, TELEFONÁLNI, az vegyen jól bejáratott modellt. Amivel nem lehet vagizni, nem nézik meg az embert, ha meglátják a kezében. Igaz, ez nem adja meg azt az érzést, hogy most én ETTŐL különleges vagyok, mert volt pénzem megvenni, viszont nem okoz bosszúságot, BIZTONSÁGOSAN tudja azt, amit ígér.

szer. dec. 12, 2007 2:50
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
sonique írta:
yahh még annyi ha neked is avval lett volna gondod mint nekem a összes N95 el hogy nem tudsz telefonalni mert pl 16khz es zaj jön az lcd panelböl még megisérteném mert a készülék telefonálásra lett tervezve :) ráadásul ez a hiba sem orvosolhato igy eladtam a telefont
Erre is van megoldás, bár nem európai.
Ki kell kapcsolni a háttérvilágítást. Utána nem fütyöl.

Egyébként a 7650-es óta van ez a fütyülő kijelző, gyakorlatilag az összes symbianos Nokia nagyfelbontású kijelzője fütyül, míg megy a háttérvilágítás.
Röhejes, de ez van.

Valóban vagy az elfogadás, vagy az eladás marad csak...

szer. dec. 12, 2007 2:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
Eddig tartott az örömöm.... :( :shock: :oops:
Mindkét mobilt vissza kellett vinnem, mert mindkettőnek 1 napon belül pixelhibás lett a kameramodulja. :evil:
Nem egy, hanem legalább 10 beragadt pixel világított a kép teljes területén.
Leginkább éjszakai videónál látszottak, de néhány közöttük annyira erős volt, hogy a fényképen is megmaradt, a szoftver sem mosta el.

Ma visszavittem az XXL-be mindkettőt, a srác korrekt volt, én cserélni akartam de ő azt mondta inkább visszaadja a pénzt. :roll:
Szóval voltak telók, nincsenek telók.
Holnap ha minden igaz egy másik kereskedésből érkezik két új.
Remélem azok már jók lesznek... :D
Ha itt sem lesz szerencsém, visszalépek és inkább megveszem drágábban, de hivatalosan a MM-ban ahol ki lehet próbálni és nincs gond a cserével sem. (Bár végül is itt sem volt :) )

Egyébként mindkét telefont az XXL-nél vettem, az N95 8GB 133k, az N82 124k körül volt.
Ennél lehet olcsóbban is kapni, de az XXL egy év, míg a többi cég többnyire csak 3 hónap bolti garit ad.
Nem hinném, hogy az XXL-el van a gond, inkább én vagyok peches de nagyon.... :(

nem hiszem hogy peches vagy de ne is vegyél több kamerás telot mert mind visszafogod vinni ...
ajanlanám a régi fajta még filmel üzemelö FÉNYképezögépet ...

szoval ez egy telefon ... amivel mellékesen lehet fényképezni
nem egészen értem a dolgot ...
nem tudom miért gondolod hogy mashol veszed akkor az jo lesz vagy a drágább jo lesz :) nem értem

szerintem fogadd el és hasznald igy nem hiszem hogy ennyi szabadidöd van hogy ilyesmi hibákat keres...
de megnyugtatásul a profi Brodcast 3ccd-s kamerák is szoktak hibásak lenni ... szoval ez ocso ... és ilyen .. és ilyen is marad ..

yahh még annyi ha neked is avval lett volna gondod mint nekem a összes N95 el hogy nem tudsz telefonalni mert pl 16khz es zaj jön az lcd panelböl még megisérteném mert a készülék telefonálásra lett tervezve :) ráadásul ez a hiba sem orvosolhato igy eladtam a telefont

szer. dec. 12, 2007 1:06
platina tag

Hozzászólás 
HappyBoy írta:
Tud valaki olyan helyet pesten, ahol ki lehet próbálni a telefont? Meg lehet tapogatni, stb.? :D

en xxlgsmben tapiztam, oktogon

kedd dec. 11, 2007 21:32
platina tag

Hozzászólás 
HappyBoy írta:
Tud valaki olyan helyet pesten, ahol ki lehet próbálni a telefont? Meg lehet tapogatni, stb.? :D

http://fortunagsm.hu/product_info.php?products_id=2137

bár lehet, hogy náluk sincs

kedd dec. 11, 2007 19:10
arany tag

Hozzászólás 

kedd dec. 11, 2007 17:40
vas-tag

Hozzászólás 
Na annak vajon mi lehet az oka, hogy a gsmline.hu-on tegnap még 116 ezer Ft volt, ma meg már csak 100 900 Ft???

kedd dec. 11, 2007 16:01
platina tag

Hozzászólás 
eh emberek

most jovok egy gsm boltbol, megnéztem a telót és hat a velemenyem az, hogy ez egy F O S !

a kis gombok nagyon zavaroak, de a legrosszabbak a nyilbillentyuk, szinte mindig az OK-t találtam el

tudása brutális, nagyon tetszett, de ez a köntös ,,,,, erthetetlen :x

kedd dec. 11, 2007 14:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
Egyébként a videót megmutattam egy - a terminal.hu - nál is dolgozó szakembernek, és még Ő is ki volt akadva, hogy ilyet még nem látott.

Ugye nem BRUTÁLIS Ferenc barátunk volt? :D
(bocs, ezt nem lehetett kihagyni :D )

kedd dec. 11, 2007 13:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
A kereskedő jó nagy madár volt, hogy visszavette a SÖTÉTBEN hotpixeles kamerás mobilokat.

Az a baj, hogy nem csak sötétben látszódott.
Nappali video üzemmódban is ott viritott a hotpix...

Én örültem volna a legjobban, ha nem kell visszavinni. :cry:
Tudom nagyon jól, hogy nem létezik hibátlan képszenzor.
De tudom miről beszélek. Az N95-ös telómon is látható néhány pixhiba, de CSAK éjszakai módban, és ott sem nagyon zavaróan.
Ez természetes. De ha már nappal is látszik néhány és az éjszakai meg akkor is csillagos eget mutat, ha borult az idő az azért mégsem ok...

Egyébként a videót megmutattam egy - a terminal.hu - nál is dolgozó szakembernek, és még Ő is ki volt akadva, hogy ilyet még nem látott.

Ha gondolod, elküldöm Neked is a videót, kiváncsi lennék utána is madárnak tartanád-e a kereskedőt.... :?

kedd dec. 11, 2007 10:24
Moderátor

Hozzászólás 
Atombalu írta:
azt még meg tudja valaki mondani, melyik kóddal nézem meg, h mennyit beszéltek a telóval ?
HA működik ezen, akkor *#war0anty#

De ha privátban elküldöd nekem az IMEI-jét, akkor egyéb infót is megtudhatsz a telóról.

kedd dec. 11, 2007 2:45
platina tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
Atombalu írta:
hogy lehet pontosan megvizsgalni, h milyen a kameramodul ?

Először állítsd sima fénykép üzemmódba.
Takard le teljesen a kamerát, nézd meg nincs-e világító pixel. Majd lassan engedj egyre több fényt a kamerába, és figyeld nem látsz-e hibás pixelt. (Ha lehet, sötétebb helyen végezd a vizsgálatot, vagy a kijelzőt árnyékold a kezeddel, mert nappali fény mellett sokszor nem látszik a pixelhiba a kijelzőn)
Előtte kapcsold be az "ikonok elrejtése" opciót, mert egyrészt zavar, másrészt lehet h pont az ikonok alatt van a hibás pixel/pixelek.

Utána kapcsolj éjszakai üzemmódba, majd video, végül éjszakai videó állásba és minden üzemmódban végezd el a fentieket.

A leginkább sanszos az éjszakai video üzemmód, ott jön elő a legtöbb hibás pixel.
Bevallom én még olyan 5MP-es modult nem láttam N95-ben, amelyik éjszakai videó módban nem produkált legalább 1-2 pixelhibát.
Ha csak 1-2 pixel és az is csak éjszakai módban látszik, az még ok.
De ha nappali videó, vagy ne adj Isten kép üzemmódban is látszik, az már gáz... :(

Én pl. az N95 8GB-nél kb 10-12, az N82-nél 8-10 hibás pixelt számoltam.
Frankón, mint a derült égbolt éjszaka... 8) :? :shock:

Megnéztem az N95-öm is éjszakai videó üzemmódban, ott is van kb 2-3 hibás pixel, de csak éjszakai videó üzemmódban látszik és ott sem nagyon. :roll:

Thx Imic a kimerítő választ :rulez:

azt még meg tudja valaki mondani, melyik kóddal nézem meg, h mennyit beszéltek a telóval ?

kedd dec. 11, 2007 2:38
Moderátor

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
Mindkét mobilt vissza kellett vinnem, mert mindkettőnek 1 napon belül pixelhibás lett a kameramodulja. :evil:
Leginkább éjszakai videónál látszottak, de néhány közöttük annyira erős volt, hogy a fényképen is megmaradt, a szoftver sem mosta el.

Ma visszavittem az XXL-be mindkettőt, a srác korrekt volt, én cserélni akartam de ő azt mondta inkább visszaadja a pénzt. :roll:
Ha itt sem lesz szerencsém, visszalépek és inkább megveszem drágábban, de hivatalosan a MM-ban ahol ki lehet próbálni és nincs gond a cserével sem. (Bár végül is itt sem volt :) )

Egyébként mindkét telefont az XXL-nél vettem, az N95 8GB 133k, az N82 124k körül volt.
Ennél lehet olcsóbban is kapni, de az XXL egy év, míg a többi cég többnyire csak 3 hónap bolti garit ad.
A kereskedő jó nagy madár volt, hogy visszavette a SÖTÉTBEN hotpixeles kamerás mobilokat.

Számomra megdöbbentő, hogy még mindig mennyire jól helyettesíti a müveltséget a pénz.

Persze miért kellene valakinek is tudnia, hogy egy Canon 1Ds Mark III (szóval egy 1,6 millió Ft-os) professzionális kameraváznál többtucatnyi (nem ritkán akár 100 db) pixel van szoftveresen letiltva, mert vagy HOT vagy DEAD pixel (előbbi mindig fényt jelez FF:FF:FF módban, utóbbi mindig 00:00:00, aztán vannak a részben HOT pixelek és sorolhatnám a variációkat).
Mivel fizikailag lehetetlen hibátlan képalkotólapkát gyártani, ezért ilyen esetre simán megvan a megoldás, a környező pixelekből összekaparnak egy kis képinfót, és már nem is lehet látni semmit.
A professzionális, sokszázezres fényképezőgépvázak szervizei hetente több gépen lövik ki a döglött, vagy hot pixeleket.

Ja tudom, azok fényképezőgépek.

Ez meg telefon...

kedd dec. 11, 2007 2:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Atombalu írta:
Jah es Imic !

jól látom,h xxlgsm-nel EU-s 1 éves garancia van ?

Nem EU-s, hanem bolti, de valóban 1 év.
Legalábbis nekem a srác ezt mondta, a telóra XXL-es plombát tett és a garipapír is XXL-es volt.

hétf. dec. 10, 2007 22:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Atombalu írta:

Először állítsd sima fénykép üzemmódba.
Takard le teljesen a kamerát, nézd meg nincs-e világító pixel. Majd lassan engedj egyre több fényt a kamerába, és figyeld nem látsz-e hibás pixelt. (Ha lehet, sötétebb helyen végezd a vizsgálatot, vagy a kijelzőt árnyékold a kezeddel, mert nappali fény mellett sokszor nem látszik a pixelhiba a kijelzőn)
Előtte kapcsold be az "ikonok elrejtése" opciót, mert egyrészt zavar, másrészt lehet h pont az ikonok alatt van a hibás pixel/pixelek.

Utána kapcsolj éjszakai üzemmódba, majd video, végül éjszakai videó állásba és minden üzemmódban végezd el a fentieket.

A leginkább sanszos az éjszakai video üzemmód, ott jön elő a legtöbb hibás pixel.
Bevallom én még olyan 5MP-es modult nem láttam N95-ben, amelyik éjszakai videó módban nem produkált legalább 1-2 pixelhibát.
Ha csak 1-2 pixel és az is csak éjszakai módban látszik, az még ok.
De ha nappali videó, vagy ne adj Isten kép üzemmódban is látszik, az már gáz... :(

Én pl. az N95 8GB-nél kb 10-12, az N82-nél 8-10 hibás pixelt számoltam.
Frankón, mint a derült égbolt éjszaka... 8) :? :shock:

Megnéztem az N95-öm is éjszakai videó üzemmódban, ott is van kb 2-3 hibás pixel, de csak éjszakai videó üzemmódban látszik és ott sem nagyon. :roll:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Imici1972 hétf. dec. 10, 2007 22:59-kor.

hétf. dec. 10, 2007 22:54
platina tag

Hozzászólás 
Jah es Imic !

jól látom,h xxlgsm-nel EU-s 1 éves garancia van ?

hétf. dec. 10, 2007 22:35
platina tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:

huha ez durva sajnalom :x

holnap szandekoztam venni,,,

hétf. dec. 10, 2007 22:27
gyémánt tag

Hozzászólás 

hétf. dec. 10, 2007 21:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árban mindenképp megéri később venni, hisz addig lecseng az első hullám. Nem tudom, Imici példánya nokia garis-e, de addigra már tuti lesz gyári garis példány is.
Szóval ezért megéri kicsit várni, de ha nagyon akarod, úgyis meg fogod venni hamarabb :)

hétf. dec. 10, 2007 21:43
vas-tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
Örömmel jelentem, hogy - mivel mindkét modell nagyon tetszik és úgy is több SIM-et használok - megvettem mindkettőt: N95 8GB és N82! 8) :D

Az n82-t mennyiért vetted és hol?

És még az érdekelne engem, hogy megéri most megvenni, vagy inkább 1-2 hónap múlva érdemes??? :?:

hétf. dec. 10, 2007 21:41
platina tag

Hozzászólás 
viraxo írta:
Alig várom, hogy a T-Mobile felvegye a kínálatába, azonnal veszek egyet! Legalábbis nagyon remélem, hogy felveszi, mert a jelek szerint az N73-ast kezdik kifuttatni!
Jaaaaaaaaaajjjjj de várom mááááár!!!!!!!!! :-)

Miért nem veszel függetlenül? Nem piszkál bele a szolgáltató, és ha majd el akarod adni könnyebben el tudod adni mit egy korlátozottat.

hétf. dec. 10, 2007 20:34
arany tag

Hozzászólás 
Tisztelt Urak!

Ma végre volt alkalmam egy rövid időre kézbe fogni a masinát! Hát elolvadtam... Szóval a képek nem adják vissza közel sem az élő találkozás örömeit! A készülék nagyon szép, a kijelző gyönyörű, a fényereje tényleg gyengébb, de ha egy kicsit felhúzzuk, akkor tökéletesnek mondható. A gombokkal nekem semmi bajom nem volt! Elsőre furcsák, de mivel a nyomáspontjuk tökéletesnek mondható, egyátalán nem volt zavaró a használat! Nem olyan vékonyak mint mondjuk a mostanában készült Sony Ericsson modelleknek, szerintem kényelmesek! A működési sebesség duuuurva! A GPS-t és a kamerát sajna nem volt lehetőségem kipróbálni, de erről a készülékről mindent elhiszek! :-) Alig várom, hogy a T-Mobile felvegye a kínálatába, azonnal veszek egyet! Legalábbis nagyon remélem, hogy felveszi, mert a jelek szerint az N73-ast kezdik kifuttatni!
Jaaaaaaaaaajjjjj de várom mááááár!!!!!!!!! :-)

hétf. dec. 10, 2007 19:36
platina tag

Hozzászólás 
Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy jelen pillanatban szó sincs N82 8GB-ról. Erről egyébként a hazai Nokiát is megkérdeztem és nekik sincs tudomásuk erről.
Végülis nem jelentene gondot a finneknek egy ilyen verziót megcsinálni, csak éppenséggel nem volna értelme (az N95-nél volt, mert ott máshol is belenyúltak az eredetibe).

vas. dec. 09, 2007 15:24
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
HappyBoy írta:
Ha vennék telefont, honnan lehet tudni, hogy magyar piacra szánták? Product kódot hol lehet megnézni? Mi a magyar független product kód?

A teló matricáján van az akkumulátor alatt (általában).

vas. dec. 09, 2007 14:16
arany tag

Hozzászólás 
Ha vennék telefont, honnan lehet tudni, hogy magyar piacra szánták? Product kódot hol lehet megnézni? Mi a magyar független product kód?

vas. dec. 09, 2007 13:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Örömmel jelentem, hogy - mivel mindkét modell nagyon tetszik és úgy is több SIM-et használok - megvettem mindkettőt: N95 8GB és N82! 8) :D

A tesztelés folyamatban, hamarosan beszámolok a tapasztalatokról :)
Annyi már most látszik, hogy az N82 kamerája valóban jobb és gyorsabb, de nem kelti bennem egy igazi high-end teló érzését.
Nem az anyagok és az összeszerelés miatt, mert az hibátlan. Inkább a forma és az egyenfehér bill. világítás miatt.
Viszont a tudása bámulatos. Nagyon gyors, a gombok kezelése megszokást igényel.

Az N95 8GB-t viszont élmény kézbe venni. Az N95-ös telómhoz képest mint ha nem is az a modell lenne. Sokkal szebb, jobban összerakott és ugye a nagy fényes kijelző plusz a fekete design...
Hátránya viszont, hogy a beépített 8GB memóriával lényegesen lassabb a kommunikáció USB-n, mint amikor a kártyát kiveszem és kártyaolvasóba teszem... Ezt már most nehéz megszoknom :?
A joy szerintem jobban kezelhető ill. érezhető, mint az N95-nél.

Egyelőre ennyi, folyt köv :)

:P :D

vas. dec. 09, 2007 13:48
platina tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
cooler21 írta:
vagy pl. azt nem lehetne, hogy erről az offtopcban tárgyaljatok és ide pedig n82 infok kerülnének? :shock: 8)

:roll:

Részemről befejezve. Én csak arra a megjegyzésre írtam, hogy N82 8MB nincs, hogy én kaptam rá árajánlatot. Árat meg nem tudok mondani, mert nem érdekelt (ld. fent). Ennyi.

Ha megteheted, azert orulnenk ha rakerdeznel az arara.

szomb. dec. 08, 2007 18:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mostanában sok topik elfajzik. Térjünk talán vissza az N82-re.

szomb. dec. 08, 2007 16:49
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
cooler21 írta:
vagy pl. azt nem lehetne, hogy errõl az offtopcban tárgyaljatok és ide pedig n82 infok kerülnének? :shock: 8)

Részemrõl befejezve. Én csak arra a megjegyzésre írtam, hogy N82 8MB nincs, hogy én kaptam rá árajánlatot. Árat meg nem tudok mondani, mert nem érdekelt (ld. fent). Ennyi.

Nem érdekelt mert nem oprenceres. :D

szomb. dec. 08, 2007 14:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
cooler21 írta:
vagy pl. azt nem lehetne, hogy erről az offtopcban tárgyaljatok és ide pedig n82 infok kerülnének? :shock: 8)

Részemről befejezve. Én csak arra a megjegyzésre írtam, hogy N82 8MB nincs, hogy én kaptam rá árajánlatot. Árat meg nem tudok mondani, mert nem érdekelt (ld. fent). Ennyi.

szomb. dec. 08, 2007 14:02
platina tag

Hozzászólás 

szomb. dec. 08, 2007 12:17
arany tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
Csak egy megjegyzés: néked az Isten is a Commodore C64-et találta ki. EPROM-ban az op.rendszere, ergo nem átírható. Nem is volt vírus rajta... :P
Nem gondolod, hogy kicsit sarkítod a dolgokat?

szomb. dec. 08, 2007 9:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
Nem is volt vírus rajta... :P

Pedig volt. :)
Igaz elég kezdetlegesek, és csak úgy tudtak lemezről lemezre terjedni, ha nem kapcsoltad ki közben a gépet, de azért már volt akkoriban is vírus...

szerk: közben átolvastam mégegyszer, ha magára az oprendszerre írtad, akkor arra tényleg nem volt vírus, nem a rendszert fertőzte, csak a lemezt... :oops:

szomb. dec. 08, 2007 1:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Venemo írta:
AndrySoft írta:
Bajom nincs vele, de annak dacára, hogy állítólag op.rendszer, csak az előre adott dolgokat lehet megtenni vele: program telepítés, előre adott bill.ek átszerkesztése,...
De pl. ilyet egyhamar nem lehet velük csinálni:

http://eten.extra.hu/index.php?option=c ... id=252&p=1

Nem szeretem, ha néhány programozónak csúfolt emberke akarja megmondani, mit tehetek meg és mit nem a gépemen. A Windows lényegesen több szabadságot nyújt. Nézzétek meg pl. a HTC-s fórumokat. Persze az olyanoknak, akik a gyárilag rátett 12 csengőhangból kiválasztanak egyet, inkább ajánlom a Symbit.
Bár inkább a Samsungot találták ki nekik... :wink:

Várj, lehet, hogy félreértem: te azt hiányolod, hogy a Symbiant nem lehet úgy meghekkelni és moddingolni, mint a Windows-t? Szerinted attól lesz jó egy oprendszer, ha azt meg lehet így hekkelni? Bár ne lehetne az asztali Windowst se... akkor nem (vagy alig) lennének vírusok.
No de ez már tényleg off. Én nem akartam flame-elni, csak a véleményed érdekelt.

Csak egy megjegyzés: néked az Isten is a Commodore C64-et találta ki. EPROM-ban az op.rendszere, ergo nem átírható. Nem is volt vírus rajta... :P

pén. dec. 07, 2007 19:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Úgy látom néhányan tényleg fogalomzavarban szenvednek.
Nem a modolástól lesz az op.rendszer op.rendszer, hanem a nyitottságától (zártságáról). Az op.rendszer csak egy felület, ami lehetővé teszi különböző alkalmazások futását. Minél kevesebb a megkötés, annál jobb. A Symbian egy zárt rendszer. Ergo, NEM az az op.rendszer, amivel bármit megtehet az ember. Annak idején volt a 7-es Symbian: Bizonyos telókban szabadon lehetett definiálni a kurzort (N70), máshol meg nem (3230). Vagy miért csak 1 órát vett fel a diktafon? Ezt már "zseniálisan" megoldották. De a mai napig csipog HARDVERESEN hangfelvétel közben (telefonbeszélgetéskor). Miért? A Windows meg nem csipog (MPX220 kivéve, az fel sem vesz). Némelyik Linux disztribució sem.
Az asztali gépeken is bele lehet nyúlkálni a rendszer lelkébe. Nem kötelező, de lehet. Lásd: Windows, Linux, Apple Mac. A Symbiannál nem lehet.
No ezért nem preferálom.
De más úgy szereti, ahogy akarja... :wink:

(De ezt már többször is átéltem: jött egy új teló, az első hónapban az volt az "istenkirály", aztán kiderült, hogy mégsem. Ha valakinek nem tetszett, le lett hurrogva. Anno a VGA fényképezők idején is kaptam eleget, mert akkor az volt (szerintük) a csúcs...)

Egyébbként egy kérdés: a Benq EF81 (SXG75) az op.rendszeres teló, vagy nem? BREW a rendszerének a neve. Van benne taskmanager is, az alkalmazások párhuzamosan futnak. Lehetett volna szoftot is fejleszteni rá, ha a fejlesztők kiadták volna a fejlesző eszközöket hozzá. Nem adták ki, ezért csak Java progikat lehet rátelepíteni. Kb. Symbian szintű az op.rendszere (mondjuk egy 7.0-ás).

pén. dec. 07, 2007 19:13
arany tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
Bajom nincs vele, de annak dacára, hogy állítólag op.rendszer, csak az előre adott dolgokat lehet megtenni vele: program telepítés, előre adott bill.ek átszerkesztése,...

Nem szeretem, ha néhány programozónak csúfolt emberke akarja megmondani, mit tehetek meg és mit nem a gépemen. A Windows lényegesen több szabadságot nyújt. Nézzétek meg pl. a HTC-s fórumokat. Persze az olyanoknak, akik a gyárilag rátett 12 csengőhangból kiválasztanak egyet, inkább ajánlom a Symbit.

Várj, lehet, hogy félreértem: te azt hiányolod, hogy a Symbiant nem lehet úgy meghekkelni és moddingolni, mint a Windows-t? Szerinted attól lesz jó egy oprendszer, ha azt meg lehet így hekkelni? Bár ne lehetne az asztali Windowst se... akkor nem (vagy alig) lennének vírusok.
No de ez már tényleg off. Én nem akartam flame-elni, csak a véleményed érdekelt.

pén. dec. 07, 2007 16:18
arany tag

Hozzászólás 
Tudtam, hogy ez lesz belőle. Nem szívesen olvasok/unk ilyeneket.

Had tereljem el gyorsan a témát vmivel....
Gombok. Az N70-est is lehurrogtam amikor vettem, azután több mint egy évig használtam szinte csodálattal a billentyűket.
Egyik magyar tesztben irták is: "olyan puhán járnak, mint a vaj".

Hát ez most úgy hiányzik, mint leszokó kokósnak az adagja.

A 6120-at már megszokták az ujjperceim, de ez a kattogás.... Mármint a billentyűkön. Fertelmesen borzalmas.
Remélem az N82-ben ilyen nincs. Kedves Tesztelők, el lehet mondani az N82 bill.-ről, hogy puhán járnak mint az N70-é??
Ujjbicsaklás előfordul?
Hol van már az az idő, amikor a régi 6210-nél (hatvankettőtíz!) az alsó gombsor alatt akkora hely volt, hogy a deko-lemezecskét graviroztatni is lehetett?

pén. dec. 07, 2007 13:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
csab2 írta:
Elfogadom az érveidet, de ez a lekezelő stílus azért túlzás..

1. Nem voltam lekezelő. Nekem nem jön be.

De bizony az voltál és vagy, nem is kicsit... és nem először
Ezt a stilust vártam Tőled, minden hozzászólásodból az látszik, hogy Te vagy az abszolút zseni, aki mindig mindent űberelni tud.
De az ilyen elszólásaidból, mint hogy "a Symbian nem op rendszer" derül ki az igazi szakértelmed.
Na mind1, nem szeretnék tovább személyeskedni, részemről a téma lezárva.
Remélem a jövőben inkább segitőkész és épitő jellegű hsz-okat láthatunk majd Tőled a kioktató és ki ha énnem stilusúak helyett.
Elvégre Te vágod a témát nagyon, akkor hát MESTER TANITS MINKET!! :lol: :P

pén. dec. 07, 2007 10:45
Moderátor

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Hát... Legközelebb mi jön? Az ég zöld, a fű kék?
Jaja, csak nem kell elfelejteni visszaállni a talpunkra a fejünkről...
Mert mások nem fogják érteni, miért írjuk azt, amit ;)

pén. dec. 07, 2007 1:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
A Symbian NEM op.rendszer. Az op.rendszerbe egy hozzáértő ember bele tud piszkálni.

Fogalomzavar a köbön. Ehhez nem is szeretnék többet hozzászólni, mert nem tudom, hogy röhögjek, vagy sírjak.
Én mielőtt elkezdenék ROM hackeléssel, vagy moddolással foglalkozni (már ha egy BlueROM-ról szóló fórumlink beszúrása annak számít), előbb utána olvasnék egy picit az ALAPFOGALMAKNAK: http://hu.wikipedia.org/wiki/Oper%C3%A1ci%C3%B3s_rendszer
Ha azt írtad volna, hogy a "Symbian az én megközelítésemben nem operációs rendszer, mert...", akkor meg sem szólaltam volna. De egy akkora fatális baromságot kategorikusan kijelenteni, hogy a "Symbian NEM oprendszer"... Hát... Legközelebb mi jön? Az ég zöld, a fű kék?

pén. dec. 07, 2007 1:29
platina tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
csab2 írta:
Elfogadom az érveidet, de ez a lekezelő stílus azért túlzás. Arra nem gondolsz, hogy nem mindenkit érdekel ennyire ez a téma? Hogy nem mindenki programozó? Az asztali Vindowst is mindenki használja de nem mindenki ért annyira hozzá. És nem is akar.

2. A Symbian NEM op.rendszer. Az op.rendszerbe egy hozzáértő ember bele tud piszkálni, a Symbian túl zárt az ilyesmihez. Maradjunk abba: a Windows SP és PPC op.rendszer, a Linuxnak vannak op.rendszeres és NEM op.rendszeres (zárt) verziói.

Akkor mi a Symbian, ha nem OS?
Az op. rendszer az, ami a hardware-t kezeli, ergo a Symbian egy operacios rendszer. Lehet fujolni, meg lehet nem szeretni, akkor is OS marad.
Es fejlodik is, nem kis utemben, az FP1-es symbi mar nem kicsivel gyorsabb es jobb, mint a feature pack nelkuli elodje. Az uj verziokrol mar nem is beszelve, amik most jonnek majd.

pén. dec. 07, 2007 1:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
Elfogadom az érveidet, de ez a lekezelő stílus azért túlzás. Arra nem gondolsz, hogy nem mindenkit érdekel ennyire ez a téma? Hogy nem mindenki programozó? Az asztali Vindowst is mindenki használja de nem mindenki ért annyira hozzá. És nem is akar.

2. A Symbian NEM op.rendszer. Az op.rendszerbe egy hozzáértő ember bele tud piszkálni, a Symbian túl zárt az ilyesmihez. Maradjunk abba: a Windows SP és PPC op.rendszer, a Linuxnak vannak op.rendszeres és NEM op.rendszeres (zárt) verziói.

csüt. dec. 06, 2007 20:24
gyémánt tag

Hozzászólás 

csüt. dec. 06, 2007 17:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Venemo írta:
[OFF]
AndrySoft írta:
A nagyon profik már komplett oprendszereket fabrikálnak a kütyüjükre: WM3 -> WM5 -> WM6, esetleg Linux...
Szóval más világ, mint ez a nyitottnak mondott, de valójában zárt rendszerű, op.rendszernek csúfolt Symbian...
(Sima telóban meg maradok a jó öreg 6233-nál)

Tudom, hogy nem tartozik a témához, de elárulod, mi bajod a Symbiannal?
[/OFF]

csüt. dec. 06, 2007 15:44
platina tag

Hozzászólás 
na ma már van 118ért is sufniban..:)

remélem gyorsan leszalad még vagy 20-at!
:lol:

szer. dec. 05, 2007 19:03
arany tag

Hozzászólás 
[OFF]
AndrySoft írta:
A nagyon profik már komplett oprendszereket fabrikálnak a kütyüjükre: WM3 -> WM5 -> WM6, esetleg Linux...
Szóval más világ, mint ez a nyitottnak mondott, de valójában zárt rendszerű, op.rendszernek csúfolt Symbian...

Tudom, hogy nem tartozik a témához, de elárulod, mi bajod a Symbiannal?
[/OFF]

szer. dec. 05, 2007 18:50
platina tag

Hozzászólás 
nna az általam korábban megjelölt boltban megtekintettem - igaz csak a kirakatban - az N82-t.
8gb-ról most nem esett szó :lol:
sajna nem tudtam kézbe venni, bekapcsolni, de az tény hogy szép a kidolgozása (így vitrinben), egyszerű vonalak, de szép felület.
jó nagy kijelző...
picit nekem nagynak tűnt az egész, bár mivel most k800-ast használok, ez nem akkora probléma.
várom már mikor megnyomkodhatom tényleg, de egyelőre úgy néz ki, ha lemegy az ára pár hónapon belül akkor komoly esélye van, hogy vegyek egyet... :D

szer. dec. 05, 2007 9:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Atombalu írta:
AndrySoft írta:
Most kaptam egy árajánlatot, amiben pl. a következő modellek szerepelnek: N95 8GB, N81 8GB, N82 8GB. Nemigen kamu, mert akitől kaptam már vagy 10éve ismerem...

Milyen árat kér az N82 8Gb-ért ?

Passz. Mostanság inkább Windows PPC-t és SP-t használok. Szeretem "megbuherálni" a telóimat, és a Windowsos telók ebben verhetetlenek. Anno a Siemenses világot idézik. Beletúrkálhat az ember a regisztrációs adatbázisába, sokmindent testre szabva benne. És ha még ez nem volna elég, egy kis ROM cooking-gal belenyúlhat az ember a ROM-ba is fájlokat cserélve ki benne...

szer. dec. 05, 2007 0:59
platina tag

Hozzászólás 
HappyBoy írta:
Tele van a net N82 8GB -s bejegyzéssel.
Ami legérdekesebbet olvasni lehet róla:
"Nokia can announce a 8gb version with improve screen."

Ha nem kamu, akkor ütős kis telefon lesz!

Megint az lesz, hogy kijelzo megnő, pixel marad es 8 gigara duzzad es nem lesz memory card slot, fekete lesz es megint mindenkit gondolkodasra fog osztonozni, h ez vagy az ? :)
Éééés a kijelzo méret novekedes miatt a gombok még kisebbek lesznek :lol:

kedd dec. 04, 2007 16:59
platina tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
Most kaptam egy árajánlatot, amiben pl. a következő modellek szerepelnek: N95 8GB, N81 8GB, N82 8GB. Nemigen kamu, mert akitől kaptam már vagy 10éve ismerem...

Milyen árat kér az N82 8Gb-ért ?

kedd dec. 04, 2007 16:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 823 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő