|
Samsung M110:Uj strapamobil (utesallo / cseppallo / porallo)
Szerző |
Üzenet |
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
Pedig sokkal durvább a külseje...
Éljen a formatervezés, ami olyat is elhitet az emberrel, ami nincs is.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára KrE vas. feb. 10, 2008 12:07-kor.
|
vas. feb. 10, 2008 12:04 |
|
|
----Lac----
ezüst tag
|
bepe79 írta: ----Lac---- írta: Idézet: Azt nem mondanám, hogy fake, inkább egy előzetes kép, abból az időből, amikor még nem volt végleges a ház. Az enyém olyan, mint amit linkeltem fekete, csak a színe zöld. Szerintem nem rossz zöldben. Erős ME75 utánérzés ebben a színezésben. A pannonnál szerintem most nagyon jó vétel, mivel 1. ott a legolcsóbb, 2. kettőt is kapsz, ha az egyiket eladod féláron, akkor a másik annyiból megvan Praktikummal, mint amennyiért a T adja 2 év hűséggel, és még 4 Praktikum kártyát is kapsz! Eléggé elmélyülten keresem, kerestem a strapa mobilokat. Egy igen érdekesre bukkantam Sonim XP1. Az újabb változatban már BT is van. Csak egy kicsit borsos az ára a Samuhoz képest. Az XP1-rol azt irjak: http://www.smartdevicesdirect.com/sonim ... -1846.html , hogy csak IP52 minositesu, ugyanugy csak cSTN kijelzoje van, ugyanugy 65K szinu a kijelzo, bar 128x160-as (ez egy lehelletnyivel nagyobb, de szinte nincs kulonbseg a 128x128 es e kozott), es sokkal nehezebb lesz beszerezni, mint a Samu M110-et, amit most mar otthon is lehet kapni mindenhol.
Jogos az öt pont!!!
A kis Samukát egy mobilszolgáltatónál(T-mobil) lehet feketében kapni, és a többinél csak zöld színben. Pedig fekete lenne az igazi!
|
vas. feb. 10, 2008 11:11 |
|
|
bepe79
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 798 Tartózkodási hely: Lincolnshire, England, United-Kingdom
|
----Lac---- írta: Idézet: Azt nem mondanám, hogy fake, inkább egy előzetes kép, abból az időből, amikor még nem volt végleges a ház. Az enyém olyan, mint amit linkeltem fekete, csak a színe zöld. Szerintem nem rossz zöldben. Erős ME75 utánérzés ebben a színezésben. A pannonnál szerintem most nagyon jó vétel, mivel 1. ott a legolcsóbb, 2. kettőt is kapsz, ha az egyiket eladod féláron, akkor a másik annyiból megvan Praktikummal, mint amennyiért a T adja 2 év hűséggel, és még 4 Praktikum kártyát is kapsz! Eléggé elmélyülten keresem, kerestem a strapa mobilokat. Egy igen érdekesre bukkantam Sonim XP1. Az újabb változatban már BT is van. Csak egy kicsit borsos az ára a Samuhoz képest.
Az XP1-rol azt irjak: http://www.smartdevicesdirect.com/sonim ... -1846.html , hogy csak IP52 minositesu, ugyanugy csak cSTN kijelzoje van, ugyanugy 65K szinu a kijelzo, bar 128x160-as (ez egy lehelletnyivel nagyobb, de szinte nincs kulonbseg a 128x128 es e kozott), es sokkal nehezebb lesz beszerezni, mint a Samu M110-et, amit most mar otthon is lehet kapni mindenhol.
|
vas. feb. 10, 2008 10:50 |
|
|
----Lac----
ezüst tag
|
Idézet: Azt nem mondanám, hogy fake, inkább egy előzetes kép, abból az időből, amikor még nem volt végleges a ház. Az enyém olyan, mint amit linkeltem fekete, csak a színe zöld. Szerintem nem rossz zöldben. Erős ME75 utánérzés ebben a színezésben. A pannonnál szerintem most nagyon jó vétel, mivel 1. ott a legolcsóbb, 2. kettőt is kapsz, ha az egyiket eladod féláron, akkor a másik annyiból megvan Praktikummal, mint amennyiért a T adja 2 év hűséggel, és még 4 Praktikum kártyát is kapsz!
Eléggé elmélyülten keresem, kerestem a strapa mobilokat. Egy igen érdekesre bukkantam Sonim XP1. Az újabb változatban már BT is van. Csak egy kicsit borsos az ára a Samuhoz képest.
|
vas. feb. 10, 2008 7:52 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
----Lac---- írta: KrE írta: bepe79 írta: Jah, es ugyan pontosan egyszerre csengest + rezgest ugyan nem lehet valoban beallitani, de vibration then tone opciot viszont lehet, tehat hogy rezegjen, es utana csengjen is, ez majdnem kivaltja teljes mertekben azt a funkciot. Emmellett termeszetesen lehet csak rezgest, es csak hangot is beallitani. Szerintem ez nagyon távol áll az egyszerre funkcióról, igazán leszokhatna a Samu ennek eröltetéséről. Viszont most nézegettem a megint a képeket, az ami harmadiknak került be, az nem valódi telefon, csak PS. Ha nincs rajta lyukas rész, akkor nincs hol kijöjjön belőle a csengőhang és a kihangosítás. De azért továbbra is bizonytalan, hogy akkor most melyik melyik generáció, csak az biztos, hogy az enyém nem olyan, mint amit a szlovákok teszteltek. Akkor egy véleményen vagyunk. Szerintem is fake a kép. Neked kamera alatt vannak a lyukak? -Bár lenne más szín is a pannon-nál, mint ez a tracizöld. Ha nem lesz, akkor: a, veszek külföldről b, marad a pannon (és baratkozom a színnel)
Azt nem mondanám, hogy fake, inkább egy előzetes kép, abból az időből, amikor még nem volt végleges a ház.
Az enyém olyan, mint amit linkeltem fekete, csak a színe zöld.
Szerintem nem rossz zöldben. Erős ME75 utánérzés ebben a színezésben.
A pannonnál szerintem most nagyon jó vétel, mivel 1. ott a legolcsóbb, 2. kettőt is kapsz, ha az egyiket eladod féláron, akkor a másik annyiból megvan Praktikummal, mint amennyiért a T adja 2 év hűséggel, és még 4 Praktikum kártyát is kapsz!
|
szomb. feb. 09, 2008 22:26 |
|
|
----Lac----
ezüst tag
|
KrE írta: bepe79 írta: Jah, es ugyan pontosan egyszerre csengest + rezgest ugyan nem lehet valoban beallitani, de vibration then tone opciot viszont lehet, tehat hogy rezegjen, es utana csengjen is, ez majdnem kivaltja teljes mertekben azt a funkciot. Emmellett termeszetesen lehet csak rezgest, es csak hangot is beallitani. Szerintem ez nagyon távol áll az egyszerre funkcióról, igazán leszokhatna a Samu ennek eröltetéséről. Viszont most nézegettem a megint a képeket, az ami harmadiknak került be, az nem valódi telefon, csak PS. Ha nincs rajta lyukas rész, akkor nincs hol kijöjjön belőle a csengőhang és a kihangosítás. De azért továbbra is bizonytalan, hogy akkor most melyik melyik generáció, csak az biztos, hogy az enyém nem olyan, mint amit a szlovákok teszteltek.
Akkor egy véleményen vagyunk. Szerintem is fake a kép. Neked kamera alatt vannak a lyukak?
-Bár lenne más szín is a pannon-nál, mint ez a tracizöld. Ha nem lesz, akkor: a, veszek külföldről b, marad a pannon (és baratkozom a színnel)
|
szomb. feb. 09, 2008 14:34 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
bepe79 írta: Jah, es ugyan pontosan egyszerre csengest + rezgest ugyan nem lehet valoban beallitani, de vibration then tone opciot viszont lehet, tehat hogy rezegjen, es utana csengjen is, ez majdnem kivaltja teljes mertekben azt a funkciot. Emmellett termeszetesen lehet csak rezgest, es csak hangot is beallitani.
Szerintem ez nagyon távol áll az egyszerre funkcióról, igazán leszokhatna a Samu ennek eröltetéséről.
Viszont most nézegettem a megint a képeket, az ami harmadiknak került be, az nem valódi telefon, csak PS. Ha nincs rajta lyukas rész, akkor nincs hol kijöjjön belőle a csengőhang és a kihangosítás. De azért továbbra is bizonytalan, hogy akkor most melyik melyik generáció, csak az biztos, hogy az enyém nem olyan, mint amit a szlovákok teszteltek.
|
szomb. feb. 09, 2008 14:08 |
|
|
bepe79
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 798 Tartózkodási hely: Lincolnshire, England, United-Kingdom
|
Jah, es ugyan pontosan egyszerre csengest + rezgest ugyan nem lehet valoban beallitani, de vibration then tone opciot viszont lehet, tehat hogy rezegjen, es utana csengjen is, ez majdnem kivaltja teljes mertekben azt a funkciot. Emmellett termeszetesen lehet csak rezgest, es csak hangot is beallitani.
|
szomb. feb. 09, 2008 13:40 |
|
|
bepe79
platina tag
|
KrE írta: Na akkor már csak bepe79 kell, hogy elmondja, az övé milyen.
Nekem a fenti kepen lathato fekete van, de a 2. kepen (a kozepson) lathato, amelyen vannak a kamera alatt lyukak. Mondjuk olyan mindegy, mert nem fogok uszni menni vele, meg kadba dobalni, arra meg eleg, hogy izzadsag, vagy eso ne tegyen kart benne. Igazabol meg nem mondom, hogy akkor ez most 1000%-osan 2. szeria-e avagy sem. Jah, es az enyem az SIM free ugyan, de latszik, hogy O2-es volt, csak ki lett utve valahogy, legalabbis a jelek erre mutatnak, de ez is tok 8, a lenyeg, hogy megy mindenfele-fajta SIM kartyaval. Feketeben meg komolyan mondom, hogy szep is, tokre megkedveltem. Egyaltalan nem olyan undorito, mint az R320, meg a Siemens utesalo mobiljai, vagy eppen az 5140i. Ez szerintem szebb azoknal, feketeben meg egyertelmuen szebb. Eddig nalam iszonyatosan stabilnak tunik, es olyannyira egyben van a keszulek, hogy sehol nem lifeg, sehol nem lotyog, semmi nem csuszkal, nagyon egyben van. Az SMS irasnal nem latom nyomat, hogy T9-el kezdene, nalam ugy kezd, ahogy az N95-om: irhatom en a szoveget, es kesz, nem egeszitgeti ki. A nyelv az angol, mivelhogy az UK-bol rendeltem, merthogy itt lakom. Jah, es special delivery next day 9am-el jott ki, tehat megrendeltem del korul (kora delutan), es masnap (azaz ma) delelottre itt volt. Ha valami keres, kerdes van, megnezem, es probalok valaszolni!
|
pén. feb. 08, 2008 22:21 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
Na akkor már csak bepe79 kell, hogy elmondja, az övé milyen.
|
pén. feb. 08, 2008 22:02 |
|
|
----Lac----
ezüst tag
|
M110
KrE írta: Érdekes dolgot vettem észre a neten fellelhető képeken! Lehet, hogy az itthoni zöldek is 2. generációsak!!! Itt a hangszóró van felül, és alatta a kamera. (Ez az, amit a szlovákok teszteltek, és beázott) A feketén ez pont fordítva van. Viszont az én pannontól származó M110-am zöld, de a hátulja a fekete elrendezését követi!
Akkor itt egy harmadik verzió:
Itt nincs is hangszoró hátúl. Szerintem ez a 2. generáció.
|
pén. feb. 08, 2008 20:59 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
KrE írta: Érdekes dolgot vettem észre a neten fellelhető képeken! Lehet, hogy az itthoni zöldek is 2. generációsak!!!/
Tényleg, ezt eddig észre sem vettem.
Bár nekem alapból a fekete jön be.
|
pén. feb. 08, 2008 20:10 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
.gúnár. írta: aronpapa írta: Tényleg az. De most már csak a fekete változat érdekel, mert búvárkodni akarok vele Teszteled, meddig tart a lefedettség víz alatt?
Igen, érdekes lenne.
|
pén. feb. 08, 2008 20:06 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
Érdekes dolgot vettem észre a neten fellelhető képeken!
Lehet, hogy az itthoni zöldek is 2. generációsak!!!
Itt a hangszóró van felül, és alatta a kamera. (Ez az, amit a szlovákok teszteltek, és beázott)
A feketén ez pont fordítva van.
Viszont az én pannontól származó M110-am zöld, de a hátulja a fekete elrendezését követi!
|
pén. feb. 08, 2008 19:47 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Amit tapasztaltam (nekem a 2. szerias fekete szinu van), hogy nalam az uzenet-irasnal nyomkodom a gombokat, es azt irja, amit nyomok, meg nem is akarja kiegesziteni. Tehat szerintem alapban nem T9-el indul. Billentyuhangokat abszolute nem hallok, meg kisebbfajta kattogast sem, kikapcsolt billentyuhang mellett, pedig jo a fulem.
|
pén. feb. 08, 2008 18:13 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Dannyboy írta: Ezek az ellenálló telefonoknak mindig is szűkebb réteg volt a felhasználója. Ismerek olyan srácot, akinek az első telefonja egy 5210 volt, most meg 5500-át használ, pedig semmi olyat nem végez, amihez kellene az extrém strapabíróság. Mindenkinek mások az igényei.
A mai világban normál használat mellett is kell strapabíróság, akár ha az egyszerű tárolásra gondolunk. Zsebben hordva pl. a kulcscsomó elég nagy kihívás, ingzsebben az izzadás, nyakban hordva szintén + ütődés. Az ember nem is gondolná.
|
pén. feb. 08, 2008 16:47 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
aronpapa írta: Tényleg az. De most már csak a fekete változat érdekel, mert búvárkodni akarok vele
Teszteled, meddig tart a lefedettség víz alatt?
|
pén. feb. 08, 2008 16:44 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Megjott a fekete, masodik szerias Samsung M110-em. Tenyleg eleg masszivnak tunik, bar sokkal konnyebb, mint az N95-om pl. Fuggetlen, probaltam Vodas es az O2-es kartyammal is (utobbit hasznalom), es megy mindkettovel. A kijelzo tenyleg nagyon picike, tehat attol sokat ne varjatok, meg a telefonkonyvben a neveket is scrollozza, mert nem fer el ra semmi. Az enyem alapban teljesen kussban van, nem hallok meg billentyuhangot sem. Strapa-phone-nak, masodlagos phone-nak tokeletes, foleg, hogy ez a 2. szerias fekete, ami nekem van, mar tenyleg mindent kibir.
|
pén. feb. 08, 2008 13:52 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
Tényleg az.
De most már csak a fekete változat érdekel, mert búvárkodni akarok vele
|
pén. feb. 08, 2008 11:00 |
|
|
bepe79
platina tag
|
aronpapa írta: Hát ez tényleg nem semmi! Egyre jobban tetszik strapálhatósága miatt.
A gyerkőcöm 5140i-je ehhez képest egy 0, bár igaz, az is úszott már tóban 1 m mélyen, és kiszárítás után tökéletesen működik a mai napig. Bár a napi "használat" eléggé erősen meglátszik rajta.
A masik forumon az egyik forumtars leforditotta hozza a szlovak teszterek leirasat: http://mobilarena.hu/tema/re_samsung_m110_agyatlan_katona/friss.html#msg67
Olvassatok el, erdemes!
|
pén. feb. 08, 2008 10:34 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
Hát ez tényleg nem semmi!
Egyre jobban tetszik strapálhatósága miatt.
A gyerkőcöm 5140i-je ehhez képest egy 0, bár igaz, az is úszott már tóban 1 m mélyen, és kiszárítás után tökéletesen működik a mai napig. Bár a napi "használat" eléggé erősen meglátszik rajta.
|
pén. feb. 08, 2008 7:59 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Uristen, ezt a videot nezzetek meg! Na ez mar durva, es mindezt tulelte az M110:
http://mobil.sme.sk/clanok.asp?cl=3716445
Autoteszt, lepcsohaz-ban emeletrol ledobos teszt, beaztatos teszt...
|
pén. feb. 08, 2008 0:37 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
bepe79 írta: Az enyemet (fekete, fuggetlen M110) kipostaztak ma, azt irjak e-mailben, hogy holnapra valoszinuleg ideer first class royal mail-el. Amint megjon, beszamolok en is a tapasztalatokrol.
Köszönettel vennénk itt jó páran szerintem a Te véleményedet is.
|
csüt. feb. 07, 2008 21:16 |
|
|
bepe79
platina tag
|
aronpapa írta: KrE írta: Én meg megvettem libafoszöldben Ha lesz időd, megoszthatnád majd velünk a személyes tapasztalataidat. Előre is köszi.
Az enyemet (fekete, fuggetlen M110) kipostaztak ma, azt irjak e-mailben, hogy holnapra valoszinuleg ideer first class royal mail-el. Amint megjon, beszamolok en is a tapasztalatokrol.
|
csüt. feb. 07, 2008 20:17 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
aronpapa írta: KrE írta: Én meg megvettem libafoszöldben Ha lesz időd, megoszthatnád majd velünk a személyes tapasztalataidat. Előre is köszi.
Ok, természetesen
Eddigi élmények, hogy a billentyűhangokat kikapcsolva is hallat alig észrevehető kattanásokat a hangszóró, és hogy a BT szépen teszi a dolgát, már szaladnak is át a névjegyek az Outlookból.
|
csüt. feb. 07, 2008 20:07 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
KrE írta: Én meg megvettem libafoszöldben
Ha lesz időd, megoszthatnád majd velünk a személyes tapasztalataidat.
Előre is köszi.
|
csüt. feb. 07, 2008 18:47 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
Én meg megvettem libafoszöldben
Sőt! Kettőt is!
Pannonnál most kettőt adnak egy áráért!
Kézbe fogva tényleg masszív, és ráadásul a gombjai is jók!
A funkciógombok kicsit túlzsúfoltak, de az összes gomb nyomáspontja példás!!!
|
csüt. feb. 07, 2008 18:35 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Megrendeltem az M110-et, fuggetlenul, feketeben!
|
csüt. feb. 07, 2008 13:42 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Valoszinuleg ma du megrendelem a neten, ugy lattam, hogy 83-99 font korul kaphato, ujonnan, kartyafuggetlenul.
|
csüt. feb. 07, 2008 11:02 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
Most nézem, hogy mind a 3 szolgáltatónál megjelent.
24 hó / Pre
P: 2970 19980
V: 5970 21990
T: 9990 23970
Nem kicsi az előfizetéses árkülönbség a P és a T között...
|
csüt. feb. 07, 2008 10:09 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
aronpapa írta: A Pannon szerintem jó áron kínálja, Praktikummal 20e. Annyit megér.
Na ez felkeltette az érdeklődésemet.
Igaz, hogy az 5500-át pont azért szeretem, mert akkor sem kell lemondanom az okosságokról, amikor azt viszem magammal, viszont nem sokára le akarom cserélni, mielőtt lejárna a garija. Ennél a Samunál az okosságról le kell mondanom, de egész jó ez az ár, és ha tényleg bírja a strapát, akkor kifejezetten jó ár/érték arányról beszélhetünk.
u.i.: Ez a teszt látványos, és kellően elmebeteg, de nem releváns. Eddig vízálló telefon csak 2 volt, a 6250 és az R250. Az IP54 elvileg nem ezt a vízállóságot ígéri, így a teszt akkor lenne bizonyító erejű, ha az a telefon még másnap is él...
|
csüt. feb. 07, 2008 9:50 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
A Pannon szerintem jó áron kínálja, Praktikummal 20e.
Annyit megér.
|
csüt. feb. 07, 2008 8:30 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Ezen a videon egyertelmuen jol latszik, hogy a Samsung M110 tenyleg strapabiro, es mindennek ellenall. A foldhoz csapkodasnak, a nagy ivben parkettara hajitasnak, hosszu tavon vizsugar ala rakasnak, es csapba aztatasnak. En azt hiszem, hamarosan beszerzek egy M110-est, mert ez tenyleg strapa-telefon, nem csak annak hivjak!
|
csüt. feb. 07, 2008 1:40 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Samsung M110 ejtes-teszt, vizcsap-teszt, egyszoval strapa-teszt:
http://youtube.com/watch?v=3Q_mUpCcN5M&feature=related
|
csüt. feb. 07, 2008 1:23 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
Nekem egy gondom van a mostanában megjelent strapatelókkal, még pedig, hogy nem gondolták át a fejlesztéskor kellp alapossággal, hogy ki a célközönség.
Egy hasonló telefonnak, mint ahogy azt Macika is írta, a koszos környezetben dolgozók lennének a legföbb potenciális vásárlói, viszont az olyan környezetben sokszor zavaró lehet a túlzsúfolt billentyűzet. Apám a legjobb példa erre. Neki szüksége lenne hasonló telefonra, de ez biztos, hogy nem lenne jó neki. Ő a mai napig visszasírja az M35-ösét, mert az a strapaállósága mellett jól elkülönülő gombokkal is meg volt áldva. Utána az M65-tel és az ME75-tel is szenvedett a billentyűzet miatt. Nem rég, amikor cserére érett az ME75, bementünk a T-hez, de csak az 5410 volt hasonló telefon. Na annak a gombjait inkább nem minősíteném...
Végül egy K510-et vett, de szerintem kizárt, hogy az a telefon meg fogja élni az első születésnapját...
Nekem lassan egy éve van egy 5500-ám, ami egy darabig első telefon volt, de már jó ideje buli és kiránduló telefon pozícióban szolgál. Szeretem, és jó, hogy olyankor sem kell lemondanom a tudásról, amikor nem merem magammal vinni a Touch-ot, de időnként még nekem is meggyűlik a billentyűzetével a bajom, így eszembe sem jutott, hogy apámnak azt vegyünk, mert ő még tárcsázni sem tudna vele...
Kiváncsi vagyok, mikor jön végre újra egy olyan telegon, mint az M35. Mérsékelten bírja a gyűrődést, és könnyen, jól lehet kezelni, mert az utóbbi évek hasonló telefonjairól ez nem elmondható...
|
szer. feb. 06, 2008 11:02 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
bepe79 írta: Azt kell, hogy mondjam, hogy a besorolasa szerint minden-allosag teren veri az 5140i-t es az 5500-at, es ennel a telefonnal marpedig ezen van a hagsuly. Azt pedig nem is kell kibirnia, es ne is varjuk el tole, hogy majd kibirja, hogyha raallunk egy Hammer H3-al, vagy beaztatjuk egy furdokadnyi vizbe. A sima uteseknek ellenall, az IP54 besorolas es a tesztek szerint is folyo viznek (csap), es esonek ellenall, es a pornak is ellenall, tehat a strandon sem hal meg, ha kiesik a zsebunkbol. Es ezt erre talaltak ki.
Én ezzel egyetértek, csak a "mindenálló" erre erős kifejezés, azért kötekedtem. Ipari (tehát nem csak katonai) alkalmazásoknál sokszor van szükség ennél erősebb védettségre. Nyilván tudhatná a telefon, csak akkor az ára is olyan lenne. Természetesen egy outdoor telefonnak ezt nem is kell tudnia.
|
szer. feb. 06, 2008 8:53 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Macika írta: Akinek koszos/poros/olajos stb. helyen kell telefont használnia, annak nem kell wap.
Autószerelőknek pl. ideális melós telefon.
Én is kezdek rászokni, hogy nem magamból kell kiinduljak. Azért mert én soha az életben nem vennék ilyet, mert nem elégíti ki az igényeimet, attól még másnak lehet teljesen jó készülék.
Az, hogy kell-e wap, nem lehet pontosan tudni, azért írtam. Egy moziműsort is meglehet nézni wapon és úgy tudom, hogy az autószerelők is jár(hat)nak moziba. Komolyan, a tapasztalataim szerint inkább vesznek egy ócska telefont (pl. 3510i, 3100, 5210, stb) és azt összeolajozzák, leejtik, mert gombokért megcsinálják, persze ettől függetlenül lehet ezen a téren is népszerű a kis samu.
Ezek az ellenálló telefonoknak mindig is szűkebb réteg volt a felhasználója. Ismerek olyan srácot, akinek az első telefonja egy 5210 volt, most meg 5500-át használ, pedig semmi olyat nem végez, amihez kellene az extrém strapabíróság. Mindenkinek mások az igényei.
|
szer. feb. 06, 2008 7:32 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Azt kell, hogy mondjam, hogy a besorolasa szerint minden-allosag teren veri az 5140i-t es az 5500-at, es ennel a telefonnal marpedig ezen van a hagsuly. Azt pedig nem is kell kibirnia, es ne is varjuk el tole, hogy majd kibirja, hogyha raallunk egy Hammer H3-al, vagy beaztatjuk egy furdokadnyi vizbe. A sima uteseknek ellenall, az IP54 besorolas es a tesztek szerint is folyo viznek (csap), es esonek ellenall, es a pornak is ellenall, tehat a strandon sem hal meg, ha kiesik a zsebunkbol. Es ezt erre talaltak ki. En nagyon-nagyon szemezek vele, mert kene egy mindenallo telo az N95-om melle, de felek, hogy amint megveszem, ket hetre ra kijon egy Samsung M210 sokkal jobb parameterekkel, vagy egy uj Nokia utes-allo modell. Pedig ahogy neztem, az ara is nagyon kellemes, 89 fontert mar tudnek venni M110-et kartyafuggetlenul, teljesen ujonnan, dobozosan. De varok legalabb februar 11-ig, a 3GSM konferenciaig, hogy nehogy tenyleg par hettel ra bejelentsenek egy meg ujabb utesallo modellt.
|
kedd feb. 05, 2008 23:24 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Re: Samsung M110:Uj strapamobil (utesallo / cseppallo / pora
bepe79 írta: [ Plusz, ha ez mind nem lenne eleg, elvileg megfelel a katonai IP54-es (mindenallo) besorolasnak is.
Nana, nem katonai, és nem mindenálló.
Picit bővebben: http://en.wikipedia.org/wiki/IP_Code
Egyébként ha már ilyen kültéri cuccos, esetleg egy GPS-t kaphatott volna. Persze akkor egy csomó funkciót, pl. kijelzőfelbontást is utána kéne húzni, ami nem biztos, hogy kell.
|
kedd feb. 05, 2008 22:29 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Dannyboy írta: Így képről úgy tűnik, mintha a C100-nak kapta volna a kijelzőjét, ami miatt nálam azonnal ki is esett. Az 5500-nak legalább 208x208-as a kijelzője, mégha a symbianhoz elég kicsi is.
Persze telefonálni, sms-t írni lehet, de ekkora kijelzőn nem leányálom a kezelés, vagy akár egy wapoldal megtekintése. Akinek koszos/poros/olajos stb. helyen kell telefont használnia, annak nem kell wap.
Autószerelőknek pl. ideális melós telefon.
Én is kezdek rászokni, hogy nem magamból kell kiinduljak. Azért mert én soha az életben nem vennék ilyet, mert nem elégíti ki az igényeimet, attól még másnak lehet teljesen jó készülék.
|
kedd feb. 05, 2008 22:24 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Így képről úgy tűnik, mintha a C100-nak kapta volna a kijelzőjét, ami miatt nálam azonnal ki is esett. Az 5500-nak legalább 208x208-as a kijelzője, mégha a symbianhoz elég kicsi is.
Persze telefonálni, sms-t írni lehet, de ekkora kijelzőn nem leányálom a kezelés, vagy akár egy wapoldal megtekintése.
|
kedd feb. 05, 2008 21:21 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Elég zömöknek néz ki valóban.
Biztos lesz célközönsége...
|
kedd feb. 05, 2008 21:14 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Hozzatennek meg annyit, hogy kaphato fekete szinben is, es nagysagrendekkel szebb feketeben, mint a tesztekben lathato fos-zold gumi-boritassal.
|
kedd feb. 05, 2008 16:51 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Samsung M110:Uj strapamobil (utesallo / cseppallo / porallo)
Samsung `Solid` SGH-M110
Sziasztok!
Csodalkozom, hogy itt, a terminalon meg ennek sincsen topikja, igy hat nyitok neki egyet. Gondolom, a regi Ericsson R320, es a Nokia 5140i es 5500 utan eleg sokan varnak egy igazi, es viszonylag uj strapa-mobilra. Nos, hat ime, itt van, a napokban erkezett, meg meleg. Ugyan eleg sok tesztben lehuztak, de amire kitalaltak, arra a celra megfelelo. Gumikopenybe van oltozve, es mindene vedett, valoban igazi strapa-mobiltelefonrol van szo. A tudasaval nem nagyon buszkelkedhet, de egy ilyen telefonnak nem is nagyon kell. Szines, cMTS kijelzoje van, 1000 mAh-s akksija, amivel akar egy hetig is elvegetal, kapott Bluetooth-ot, van benne FM Radio. A menuje a jol megszokott, regi Samsung menu. Ezen kivul tud Java-t, GPRS-t, es van egy VGA kameraja is + elemlampakent is hasznalhato. Plusz, ha ez mind nem lenne eleg, elvileg megfelel a katonai IP54-es (mindenallo) besorolasnak is. Akik strapamobilt szeretnenek, azoknak jol johet, de tudasban ne varjunk tole nagyon sokat. Viszont telefonalasra es SMS kuldesre eleg, plusz meg neha egy-egy pillanatot is megorokithetunk vele.
|
kedd feb. 05, 2008 16:42 |
|
|