Szerző |
Üzenet |
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Al Bundy írta: .gúnár. írta: Jajj ne legyél már ilyen ünneprontó! Egyszerűen rossz a telefonod, a rendszerrel semmi probléma nincsen! A N70 tud váltani. Másfél évig használtam (a T-nél), mindig váltott hívás közben 3G-ről 2G-re, ha kellett. Akkor hol is lehet a hiba?
Hát csakis bennem!
|
csüt. márc. 13, 2008 18:31 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
.gúnár. írta: Jajj ne legyél már ilyen ünneprontó! Egyszerűen rossz a telefonod, a rendszerrel semmi probléma nincsen!
A N70 tud váltani. Másfél évig használtam (a T-nél), mindig váltott hívás közben 3G-ről 2G-re, ha kellett. Akkor hol is lehet a hiba?
|
csüt. márc. 13, 2008 14:34 |
|
|
k_chris
platina tag
|
toky11 írta: Mitöl van az hogy otthon 3g ről átvált gsm-re. A cégnél meg nem. Tehát hálófüggő.
otthon rosszabb a 3G térerő?
|
kedd márc. 11, 2008 8:46 |
|
|
toky11
arany tag
Csatlakozott: vas. okt. 03, 2004 19:58 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: kakao mellett
|
Mitöl van az hogy otthon 3g ről átvált gsm-re.
A cégnél meg nem. Tehát hálófüggő.
|
hétf. márc. 10, 2008 20:45 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
otellocska írta: Én amikor lemegyek a Moszkva téren a metróba, mindig megszakad a hívásom. Nokia N70-esem van, vodánál.
Máshol ezt mondjuk még nem tapasztaltam. Itt viszont tuti, h 3g-ről 2g-re mégsem vált simán, mivel lent nincs már 3g, ezért először térerőt sem jelez ki hirtelenjében, majd pár másodperc, s van 2g-s hálózat.
Jajj ne legyél már ilyen ünneprontó! Egyszerűen rossz a telefonod, a rendszerrel semmi probléma nincsen!
|
vas. márc. 09, 2008 18:35 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Na őt aztán keresheti...
Nem tűnt fel, hogy a többihez hasonlóan nem bírta, és lelépett?
|
vas. márc. 09, 2008 16:13 |
|
|
vohanyi
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 08, 2007 11:26 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Szigethalom
|
phonefreak írta: Mert a Voda honlap csak a jelenlegi, illetve az áprilisig tervezett kiépítést mutatja. Kíváncsi lettem volna, hogy van itt valaki (pl. aki a Vodánál dolgozik), akinek van ESETLEG infója arról, hogy júliusig várható-e a Balaton teljes lefedettsége. Ezért merült fel a kérdés, és nem azért mert lusta vagyok megnézni a Voda honlapot. Gőzöm nem volt azonban, hogy lesz akinek ezt így a szájába kell rágnom.
OK.......Keresd Lady-t,vodás,itt a fórumon:http://forum.terminal.hu/profile.php?mode=viewprofile&u=264100
|
vas. márc. 09, 2008 15:27 |
|
|
phonefreak
platina tag
|
Mert a Voda honlap csak a jelenlegi, illetve az áprilisig tervezett kiépítést mutatja. Kíváncsi lettem volna, hogy van itt valaki (pl. aki a Vodánál dolgozik), akinek van ESETLEG infója arról, hogy júliusig várható-e a Balaton teljes lefedettsége. Ezért merült fel a kérdés, és nem azért mert lusta vagyok megnézni a Voda honlapot. Gőzöm nem volt azonban, hogy lesz akinek ezt így a szájába kell rágnom.
|
vas. márc. 09, 2008 14:57 |
|
|
vohanyi
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 08, 2007 11:26 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Szigethalom
|
phonefreak írta: Akkor úgy kérdezem: mikor lesznek budapesti 3G/HSDPA viszonyok a Balaton körül?
Nem értem,ha érdekel,miért nem nézel utána voda honlapján,vagy 1270?
Megtettem,feltaktam data.hu-ra:jelenlegi:[url]http://data.hu/get/128399/Voda_3G_lefedettseg-Balaton-Jelenlegi.jpg.html
Tervezett : [/url]http://data.hu/get/128401/Voda_3G_lefedettseg-Balaton-Tervezett.jpg.html
|
vas. márc. 09, 2008 14:25 |
|
|
phonefreak
platina tag
|
Akkor úgy kérdezem: mikor lesznek budapesti 3G/HSDPA viszonyok a Balaton körül?
|
vas. márc. 09, 2008 11:22 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
phonefreak írta: Tudja valaki, hogy a Vodafone mikorra fedi le 100% (kül- és beltéri) a teljes Balatont 3G/HSDPA hálózatával?
100%-os 3G/HSDPA beltéri lefedettséget ekkora területen sehol a világon nem tudnak (pontosabban nem akarnak a befektetés megtérülésének hiánya miatt) felmutatni. Tehát a kérdésedre a válasz: soha. Persze csak ha a Balaton víztükrére gondoltál, ott van esély a 100%-os lefedettségre...
|
vas. márc. 09, 2008 10:39 |
|
|
phonefreak
platina tag
|
Tudja valaki, hogy a Vodafone mikorra fedi le 100% (kül- és beltéri) a teljes Balatont 3G/HSDPA hálózatával?
|
vas. márc. 09, 2008 9:00 |
|
|
otellocska
ezüst tag
|
Trabi TM írta: Al Bundy írta: Akkor ezzel is megállapíthatjuk, hogy a voda kritikán aluli minőségű szolgáltatást nyúlt. A hívásátadásnak alapszolgáltatásnak kellene lennie.... Természetesen az is, és működik is tökéletesen a kezdetek óta... Az, hogy némely pl GCS készülék nem tudja rendesen kihasználni ezt a funkciót, nem hinném, hogy a voda hibája lenne... Próbáltam már legalább 5 féle SE-al, egy LG L600-al, és egy VF715-el, mindnél simán váltott 3G-ről 2G-re, ha elhagytam a lefedettséget... Ugyanezt tudom elmondani a Pannon hálózatáról is, T-t nem próbáltam.
Én amikor lemegyek a Moszkva téren a metróba, mindig megszakad a hívásom. Nokia N70-esem van, vodánál.
Máshol ezt mondjuk még nem tapasztaltam. Itt viszont tuti, h 3g-ről 2g-re mégsem vált simán, mivel lent nincs már 3g, ezért először térerőt sem jelez ki hirtelenjében, majd pár másodperc, s van 2g-s hálózat.
|
vas. márc. 09, 2008 3:51 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
toky11 írta: Csak egy kérdés!
Mi az hogy a,b osztályú.
Mit takarnak ezek?
http://www.gsmworld.com/technology/gprs/class.shtml
Én is csak ezt a linket idézem, mert lusta vagyok, a link alján megtalálod.
|
szomb. márc. 08, 2008 17:09 |
|
|
toky11
arany tag
Csatlakozott: vas. okt. 03, 2004 19:58 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: kakao mellett
|
.gúnár. írta: madarasz írta: .gúnár. írta: . Ami az adathívást illeti, a hagyományos GPRS hívásnál alapból nem megy együtt az adat a beszéddel (a GPRS-t tartásba teszi ilyenkor, de folyamatos adatkapcsolat esetén be se tud jönni a beszédhívás). i. Megy, csak megfelelő készülék kell hozzá. Alcatel 535 pl tudta. Nokia 6234 nem tudja. http://www.gsmworld.com/technology/gprs/class.shtmlJaja, mivel az összes teló B osztályú, de ezek szerint az általad írt Alcatel mégis A-s.
Csak egy kérdés!
Mi az hogy a,b osztályú.
Mit takarnak ezek?
|
szomb. márc. 08, 2008 16:53 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
madarasz írta: .gúnár. írta: . Ami az adathívást illeti, a hagyományos GPRS hívásnál alapból nem megy együtt az adat a beszéddel (a GPRS-t tartásba teszi ilyenkor, de folyamatos adatkapcsolat esetén be se tud jönni a beszédhívás). i. Megy, csak megfelelő készülék kell hozzá. Alcatel 535 pl tudta. Nokia 6234 nem tudja. http://www.gsmworld.com/technology/gprs/class.shtml
Jaja, mivel az összes teló B osztályú, de ezek szerint az általad írt Alcatel mégis A-s.
|
szomb. márc. 08, 2008 16:04 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Al Bundy írta: Akkor ezzel is megállapíthatjuk, hogy a voda kritikán aluli minőségű szolgáltatást nyúlt. A hívásátadásnak alapszolgáltatásnak kellene lennie....
Természetesen az is, és működik is tökéletesen a kezdetek óta...
Az, hogy némely pl GCS készülék nem tudja rendesen kihasználni ezt a funkciót, nem hinném, hogy a voda hibája lenne...
Próbáltam már legalább 5 féle SE-al, egy LG L600-al, és egy VF715-el, mindnél simán váltott 3G-ről 2G-re, ha elhagytam a lefedettséget...
Ugyanezt tudom elmondani a Pannon hálózatáról is, T-t nem próbáltam.
|
szomb. márc. 08, 2008 10:03 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
A sors megáldott a cellahatáron élés jelenségével, így volt szerencsém megtapasztalni, hogy létezik 3G-ről 2G-re hívásátadás vodánál.
Hála azonban a MyPhone Explorernek és Ákoska közreműködésének a V630i úgy lett megbűvölve, hogy csak 3G-n tartózkodik. Így még előfordul esetenként hívásszakadás a változó 3G-s cellaméret miatt, de a beszédminőség végig normális, tiszta.
|
pén. márc. 07, 2008 22:43 |
|
|
madarasz
ezüst tag
|
.gúnár. írta: . Ami az adathívást illeti, a hagyományos GPRS hívásnál alapból nem megy együtt az adat a beszéddel (a GPRS-t tartásba teszi ilyenkor, de folyamatos adatkapcsolat esetén be se tud jönni a beszédhívás). i.
Megy, csak megfelelő készülék kell hozzá. Alcatel 535 pl tudta. Nokia 6234 nem tudja.
http://www.gsmworld.com/technology/gprs/class.shtml
|
pén. márc. 07, 2008 22:20 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Al Bundy írta: Akkor ezzel is megállapíthatjuk, hogy a voda kritikán aluli minőségű szolgáltatást nyúlt. A hívásátadásnak alapszolgáltatásnak kellene lennie. A T-nél is működik, és most próbáltam ki, hogy a Pannonnál is. Ezen kívül a T-nél pár hónapja már GSM-nél is működik együtt egy hanghívás és egy csomagkapcsolt kapcsolat, 3G-nél pedig a kezdetek óta. Nem rég írta valaki, hogy a voda számára ez egy megoldhatatlan probléma...
Hááát én még más korban élek. Eddig úgy tudtam, hogy maga a 3G van így elba.szva a GSM-mel hívásátadás terén. Ami az adathívást illeti, a hagyományos GPRS hívásnál alapból nem megy együtt az adat a beszéddel (a GPRS-t tartásba teszi ilyenkor, de folyamatos adatkapcsolat esetén be se tud jönni a beszédhívás). EDGE-nél már állítólag működik a dolog úgy, hogy legalább a beszédhívás be tud jönni minden esetben, 3G-nél pedig alapból megy párhuzamosan. Mivel nincs most se 3G, sem edge készülékem, ezért ezeket nem is tudom kipróbálni.
|
pén. márc. 07, 2008 19:24 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
IDay írta: http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17652
Van hivás átadás 3G röl gsm hálozatra! Gsm röl viszont 3G re nincsen!
Ez utóbbi két mondatot nem találom a cikkben, de aki ismer tudja, mennyire nem tudok olvasni. Ráadásul itt nem csak erről van szó, ha ugyanis a hívás a hálózattal együtt eltűnik, mert nincs térerő, akkor nincs mit átadni. Végülis központilag meg lehetne oldani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .gúnár. pén. márc. 07, 2008 19:30-kor.
|
pén. márc. 07, 2008 19:20 |
|
|
IDay
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 238 Tartózkodási hely: Budapest
|
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17652
Van hivás átadás 3G röl gsm hálozatra!
Gsm röl viszont 3G re nincsen!
|
pén. márc. 07, 2008 18:59 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Akkor ezzel is megállapíthatjuk, hogy a voda kritikán aluli minőségű szolgáltatást nyúlt. A hívásátadásnak alapszolgáltatásnak kellene lennie. A T-nél is működik, és most próbáltam ki, hogy a Pannonnál is. Ezen kívül a T-nél pár hónapja már GSM-nél is működik együtt egy hanghívás és egy csomagkapcsolt kapcsolat, 3G-nél pedig a kezdetek óta. Nem rég írta valaki, hogy a voda számára ez egy megoldhatatlan probléma...
|
pén. márc. 07, 2008 18:17 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Így van. Egyik esetben sem vált. Sem oda, sem vissza. Akkor "váltana" - szerintem - rendesen, ha az adott telefon (legalább gyenge térerőnél) egyszerre lenne feljelentkezve mind a 3G, mind a GSM hálózatra. Ezt meg nem tudom, hogy maga a szolgáltató egyáltalán megtűrné-e.
|
pén. márc. 07, 2008 16:40 |
|
|
toky11
arany tag
|
Al Bundy írta: toky11 írta: .gúnár. írta: Megint el fogunk ezen vitázni, én is úgy tudom, hogy hívás közben nem tud váltani a 3G és a GSM között. Nekem pl. lakásban a Pannon 3G-t mutat, persze nem túl erőset. Amikor a fülemhez emelem a telcsit, az árnyékolás miatt azonnal visszavált 2G-re és azon is bonyolódik le az összes hívás. Nem Toky11-et akarom ezzel palira venni, csak ilyen nüansznyi dolgokon is múlik a dolog. Igen! Igaz! A telefon nem tud váltani. Kisérleteztem és arra jutottam hogy inkább szakítja a hivást. Tehát nem vált. Rosszl tudtam. De az ember mindig tanul. Tegnap 4* próbáltam. e61i vodafon. 3g térerőt csökkentettem, (árnyékoltam a kezemmel) és megszakadt a hívás. UMTS ből GSM-re nekem nem ment. De IGEN, tud váltani! Naponta kb. 10-szer megteszi nálam BESZÉLGETÉS KÖZBEN! (Nokia 6120c, T-mobile) Ja, annyit még hozzátennék, hogy UMTS>GSM váltásról van szó. Visszafelé csak a hívás megszakítása után vált néhány másodperccel.
Nekem nem sikerült! vodafone 3G nokia e61i Hivásinditás 3G ,majd árnyékoltam a kezemmel. Térerő csökkent és megszakadt a hívás. 1 sec majd átváltott GSM-re. Árnyékolás nem szüntettem meg.
4* próbáltam.
Tehát hívás közben GSM 50% volt árnyékolva a 3G meg 0%
Nekem nem váltaott.
|
pén. márc. 07, 2008 13:39 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
toky11 írta: .gúnár. írta: Megint el fogunk ezen vitázni, én is úgy tudom, hogy hívás közben nem tud váltani a 3G és a GSM között. Nekem pl. lakásban a Pannon 3G-t mutat, persze nem túl erőset. Amikor a fülemhez emelem a telcsit, az árnyékolás miatt azonnal visszavált 2G-re és azon is bonyolódik le az összes hívás. Nem Toky11-et akarom ezzel palira venni, csak ilyen nüansznyi dolgokon is múlik a dolog. Igen! Igaz! A telefon nem tud váltani. Kisérleteztem és arra jutottam hogy inkább szakítja a hivást. Tehát nem vált. Rosszl tudtam. De az ember mindig tanul.
De IGEN, tud váltani! Naponta kb. 10-szer megteszi nálam BESZÉLGETÉS KÖZBEN! (Nokia 6120c, T-mobile)
Ja, annyit még hozzátennék, hogy UMTS>GSM váltásról van szó. Visszafelé csak a hívás megszakítása után vált néhány másodperccel.
|
pén. márc. 07, 2008 13:33 |
|
|
toky11
arany tag
|
T68m írta: toky11 írta: Mindig a leggyengébb határozza meg a kapcsolatot. Értem azt ha egy 3G tornyból teljes kakaóval jön a jel viszont a telefonom nem tud addig eladni. Na ekkor áll az GSM módra. Ekkor a GSM stabilabb, és hiába van FULL 3G térerő. Vagy rosszul látnám a dolgot? egy kicsit. Ennyire nem hü.lyék a mobilállomás gyártók. Legalábbis az "E"-betűvel kezdődő biztos, hogy nem. (A PV & Korrumpál cégről nem tudok nyilatkozni) Tehát, amennyivel nagyobb kakaóval tud adni a bázis, annyival érzékenyebb a vevője, pont a fentiek miatt.
ok. Én egy elvi dolgot irtam le. Wifinél igy van.
|
csüt. márc. 06, 2008 22:47 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
toky11 írta: Mindig a leggyengébb határozza meg a kapcsolatot. Értem azt ha egy 3G tornyból teljes kakaóval jön a jel viszont a telefonom nem tud addig eladni. Na ekkor áll az GSM módra. Ekkor a GSM stabilabb, és hiába van FULL 3G térerõ. Vagy rosszul látnám a dolgot?
egy kicsit. Ennyire nem hü.lyék a mobilállomás gyártók. Legalábbis az "E"-betűvel kezdődő biztos, hogy nem. (A PV & Korrumpál cégről nem tudok nyilatkozni)
Tehát, amennyivel nagyobb kakaóval tud adni a bázis, annyival érzékenyebb a vevője, pont a fentiek miatt.
|
csüt. márc. 06, 2008 22:32 |
|
|
toky11
arany tag
|
.gúnár. írta: Megint el fogunk ezen vitázni, én is úgy tudom, hogy hívás közben nem tud váltani a 3G és a GSM között. Nekem pl. lakásban a Pannon 3G-t mutat, persze nem túl erőset. Amikor a fülemhez emelem a telcsit, az árnyékolás miatt azonnal visszavált 2G-re és azon is bonyolódik le az összes hívás. Nem Toky11-et akarom ezzel palira venni, csak ilyen nüansznyi dolgokon is múlik a dolog.
Igen! Igaz!
A telefon nem tud váltani. Kisérleteztem és arra jutottam hogy inkább szakítja a hivást. Tehát nem vált. Rosszl tudtam.
De az ember mindig tanul.
|
csüt. márc. 06, 2008 21:35 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Megint el fogunk ezen vitázni, én is úgy tudom, hogy hívás közben nem tud váltani a 3G és a GSM között. Nekem pl. lakásban a Pannon 3G-t mutat, persze nem túl erőset. Amikor a fülemhez emelem a telcsit, az árnyékolás miatt azonnal visszavált 2G-re és azon is bonyolódik le az összes hívás. Nem Toky11-et akarom ezzel palira venni, csak ilyen nüansznyi dolgokon is múlik a dolog.
|
csüt. márc. 06, 2008 19:30 |
|
|
toky11
arany tag
|
thomas77 írta: Ha már itt tartunk... 3G üzemmódban szinte mindig full térerőt mutat. Míg gsm-nél jobban követhető az ingadozás.
Irok egy példát: ( nem mobilos off)!
Ha van egy otthoni router aminek a adóteljesítménye bika kb 400mv, és egy otthoni laptop aminek 100mv az adója.
Elmegyek a háztól kb 300 méterre full térerő de nincs kommunikáció. Nem megy a net.
Mindig a leggyengébb határozza meg a kapcsolatot. Értem azt ha egy 3G tornyból teljes kakaóval jön a jel viszont a telefonom nem tud addig eladni. Na ekkor áll az GSM módra. Ekkor a GSM stabilabb, és hiába van FULL 3G térerő.
Vagy rosszul látnám a dolgot?
|
csüt. márc. 06, 2008 17:05 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Én még egyik szolgáltatóval sem próbáltam, de szerintem is tudnia kell mindegyiknek!
|
csüt. márc. 06, 2008 16:33 |
|
|
toky11
arany tag
|
k_chris írta: thomas77 írta: Ha van 2-3 pálcika térerőm (a hétből), akkor még nem lép át gsm-re. De nagyon ritkán fordul elő, hogy így leesik a jel erőssége.
Ha már itt tartunk... (kicsit off) A múltkor nagyon furcsa jelenség állt elő. Mentem át az Árpád hídon, úgy hogy közben volt egy hívásom. A hívás még a budai oldalon kezdődött. Mire átértem Pestre, már annyira szakadozott, hogy nem is értettem, hogy mi történik. Először azt hittem, hogy annál van gond, akit felhívtam, de állította a haverom, hogy nála minden ok. Erre nézem az én kijelzőmet, és csak 1 pálcika térerőm volt. Mintha elfelejtett volna cellát váltani a telefonom. Legalább 15-20 másodpercig szakadozott az egész, aztán magához tért. De gsm-re ekkor sem akart átváltani. Azóta sem jöttem rá, hogy mi lehetett a gond. Minden nap arra járok haza, és sokszor használom az említett helyen a telefonomat. De idáig sosem volt gond, és azóta sem. szerintem hívás közben 3Gről GSMre nem tud átváltani. adathívás közben is van 2-4mpes kiesés mikor vált. ha tele van egy cella (mondjuk ezt 3Gn nem gondolom ) akkor van hogy marad az eredeti cellában (aminek ugye csökken a térereje) és nem vált be az újba. előhozhatánk azt is hogy LACot mennyire tud hívás közben váltani (bár már itt írták hogy hívás közben azt tud váltani a teló, viszont 3G ben ahogy eddig tapasztaltam T-n egész BP egy LAC).
3G inditottam a hivást. Majd lesétáltam a lépcsőházban kb 10 perc beszélgetés és GSM-en raktam le a telot.
Tehát tud váltani. Vodás vagyok.
|
csüt. márc. 06, 2008 15:15 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
k_chris írta: szerintem hívás közben 3Gről GSMre nem tud átváltani
A T-nél minden gond nélkül vált, csak egy kevesebb, mint fél mp kimaradás hallatszik.
|
csüt. márc. 06, 2008 15:04 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
k_chris írta: ...viszont 3G ben ahogy eddig tapasztaltam T-n egész BP egy LAC).
Azt el is felejtettem, hogy T-kártyával produkáltam ezt!
De gondolom, a vodánál is előfordul ilyesmi.
|
csüt. márc. 06, 2008 13:40 |
|
|
k_chris
platina tag
|
thomas77 írta: Ha van 2-3 pálcika térerőm (a hétből), akkor még nem lép át gsm-re. De nagyon ritkán fordul elő, hogy így leesik a jel erőssége.
Ha már itt tartunk... (kicsit off) A múltkor nagyon furcsa jelenség állt elő. Mentem át az Árpád hídon, úgy hogy közben volt egy hívásom. A hívás még a budai oldalon kezdődött. Mire átértem Pestre, már annyira szakadozott, hogy nem is értettem, hogy mi történik. Először azt hittem, hogy annál van gond, akit felhívtam, de állította a haverom, hogy nála minden ok. Erre nézem az én kijelzőmet, és csak 1 pálcika térerőm volt. Mintha elfelejtett volna cellát váltani a telefonom. Legalább 15-20 másodpercig szakadozott az egész, aztán magához tért. De gsm-re ekkor sem akart átváltani. Azóta sem jöttem rá, hogy mi lehetett a gond. Minden nap arra járok haza, és sokszor használom az említett helyen a telefonomat. De idáig sosem volt gond, és azóta sem.
szerintem hívás közben 3Gről GSMre nem tud átváltani. adathívás közben is van 2-4mpes kiesés mikor vált. ha tele van egy cella (mondjuk ezt 3Gn nem gondolom ) akkor van hogy marad az eredeti cellában (aminek ugye csökken a térereje) és nem vált be az újba. előhozhatánk azt is hogy LACot mennyire tud hívás közben váltani (bár már itt írták hogy hívás közben azt tud váltani a teló, viszont 3G ben ahogy eddig tapasztaltam T-n egész BP egy LAC).
|
csüt. márc. 06, 2008 13:28 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Ha van 2-3 pálcika térerőm (a hétből), akkor még nem lép át gsm-re. De nagyon ritkán fordul elő, hogy így leesik a jel erőssége.
Ha már itt tartunk... (kicsit off)
A múltkor nagyon furcsa jelenség állt elő. Mentem át az Árpád hídon, úgy hogy közben volt egy hívásom. A hívás még a budai oldalon kezdődött. Mire átértem Pestre, már annyira szakadozott, hogy nem is értettem, hogy mi történik. Először azt hittem, hogy annál van gond, akit felhívtam, de állította a haverom, hogy nála minden ok. Erre nézem az én kijelzőmet, és csak 1 pálcika térerőm volt. Mintha elfelejtett volna cellát váltani a telefonom. Legalább 15-20 másodpercig szakadozott az egész, aztán magához tért. De gsm-re ekkor sem akart átváltani.
Azóta sem jöttem rá, hogy mi lehetett a gond. Minden nap arra járok haza, és sokszor használom az említett helyen a telefonomat. De idáig sosem volt gond, és azóta sem.
|
csüt. márc. 06, 2008 13:00 |
|
|
k_chris
platina tag
|
toky11 írta: thomas77 írta: Ha már itt tartunk... 3G üzemmódban szinte mindig full térerőt mutat. Míg gsm-nél jobban követhető az ingadozás. Igy van mert ha csökken a 3G térerő egyből GSM mód van.
az azert ennyire nem egyertelmu elobb le kell csokkenie (amit mutat is) hogy atlepjen, plusz ha 3G onlyban van a telo? pár mp mindenfelekeppen kell h atlepjen.
|
csüt. márc. 06, 2008 12:45 |
|
|
toky11
arany tag
|
thomas77 írta: Ha már itt tartunk... 3G üzemmódban szinte mindig full térerőt mutat. Míg gsm-nél jobban követhető az ingadozás.
Igy van mert ha csökken a 3G térerő egyből GSM mód van.
|
csüt. márc. 06, 2008 12:24 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Ha már itt tartunk... 3G üzemmódban szinte mindig full térerőt mutat. Míg gsm-nél jobban követhető az ingadozás.
|
kedd márc. 04, 2008 14:40 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
k_chris írta: amúgy ha már itt tartunk szerintem az SE telefonok azonos térerõ (dBm) mellett kisebb térerõt írnak mint a NOKIA-k, a NOKIA ha elfogadható a térerõ akkor már full-t írnak.. Valamint a térerõ kijelzõre valami alacsonyáteresztõ szûrõ van rajta mert a gyors téreõváltások (ami teljesen reális tekintve a hullámohsszt, visszaverõdéseket stb) ellenére nagyon lomhán viselkedik...
ez így van. Tipikus PV fogás, hogy a készülékük jobbnak tünjön.
|
kedd márc. 04, 2008 12:50 |
|
|
k_chris
platina tag
|
thomas77 írta: k_chris írta: használok is, meg a fíling , szeretem látni hogy hol mennyire van kiépítve a háló.. Ismerős!
amúgy ha már itt tartunk szerintem az SE telefonok azonos térerő (dBm) mellett kisebb térerőt írnak mint a NOKIA-k, a NOKIA ha elfogadható a térerő akkor már full-t írnak.. Valamint a térerő kijelzőre valami alacsonyáteresztő szűrő van rajta mert a gyors téreőváltások (ami teljesen reális tekintve a hullámohsszt, visszaverődéseket stb) ellenére nagyon lomhán viselkedik...
|
kedd márc. 04, 2008 12:47 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
k_chris írta: használok is, meg a fíling , szeretem látni hogy hol mennyire van kiépítve a háló..
Ismerős!
|
kedd márc. 04, 2008 11:09 |
|
|
k_chris
platina tag
|
thomas77 írta: k_chris írta: ezt nem kérdőjeleztem meg én se... Ok, de miért nem gsm? Használsz közben adatkapcsolatot is? Mert akkor érthető!
használok is, meg a fíling , szeretem látni hogy hol mennyire van kiépítve a háló..
|
kedd márc. 04, 2008 11:00 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
k_chris írta: ezt nem kérdőjeleztem meg én se...
Ok, de miért nem gsm? Használsz közben adatkapcsolatot is? Mert akkor érthető!
|
kedd márc. 04, 2008 10:45 |
|
|
k_chris
platina tag
|
thomas77 írta: T68m írta: Igen, pont 3G-n meríti jobban. Mondhatni, drasztikusan többet fogyaszt 3G-n!
ezt nem kérdőjeleztem meg én se, én arra akartam utalni hogy a DUAL mode zabálja a legjobban (a váltogatásaival, ha 900on van keresgéli a 3Gt, amit elég sűrűn csinál tekintve hogy ha beérek 3G területre pl metrózás után néhány mp-el már ott is virít a 3G jel), utána jön a 3G only és utána a GSM...
|
kedd márc. 04, 2008 9:26 |
|
|
vohanyi
ezüst tag
|
Akit érdekel,találtam egy mégfrissebb firmwaret: http://www.badongo.com/file/7944359
Idáig-E220Update_11.117.09.00.00--Ez meg:E220Update_11.117.09.04.00.B268
Üdv...
|
kedd márc. 04, 2008 6:45 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
T68m írta: Igen, pont 3G-n meríti jobban.
Mondhatni, drasztikusan többet fogyaszt 3G-n!
|
hétf. márc. 03, 2008 18:42 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
.gúnár. írta: k_chris írta: IDay írta: Pozitiv dolog a vodánál hogy egyre több bevásárloközpontot fed le belül is 3g-vel. Pl.: Mammut Mach Westend aluljároszint Mach ban is fullon van. muszáj elvégre a 2.1 GHz sokkal inkább hasonlít a 2.4GHz wifire terjedés tekintetében mint a 900MHzes GSM... én ha BPen vagyok inkább 3G onlyn használom a készüléket ne váltogasson nekem fölöslegesen a szabványok között felesleges energiát felzabálva... Pedig tudtommal pont a 3G miatt eszik többet a hálózati sajátosságok eltérése miatt.
Igen, pont 3G-n meríti jobban.
|
hétf. márc. 03, 2008 18:02 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
k_chris írta: IDay írta: Pozitiv dolog a vodánál hogy egyre több bevásárloközpontot fed le belül is 3g-vel. Pl.: Mammut Mach Westend aluljároszint Mach ban is fullon van. muszáj elvégre a 2.1 GHz sokkal inkább hasonlít a 2.4GHz wifire terjedés tekintetében mint a 900MHzes GSM... én ha BPen vagyok inkább 3G onlyn használom a készüléket ne váltogasson nekem fölöslegesen a szabványok között felesleges energiát felzabálva...
Pedig tudtommal pont a 3G miatt eszik többet a hálózati sajátosságok eltérése miatt.
|
hétf. márc. 03, 2008 17:48 |
|
|