Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 14, 2025 8:18

Hozzászólás a témához  [ 2544 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 51  Következő
Nokia E51 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Apooca írta:
Kihangosító, ill. headset ügyben kérnék kis segítséget.
Eddig egy kihangosítóval próbáltam, SE HCB-100, ott csak akkor volt hajlandó ujrapárosodni, ha a telefonon bekapcsolt állapotban volt a BT, és utána kapcsoltam be a kihangosítót. Fordított esetben, csak úgy tudtam összehozni őket, ha kézzel beállítottam.
A másik egy szintén SE HBH-662 ( Macika asszem Neked is ilyen van (volt? )
Na ezzel már nehezebb, mert minden esetben csak manuálisan tudom párosítani őket. Kérdésem. Ne is próbálkozzam semmi mással mint Nokiával ( pl. HF-300 ) mert nagy valószínűséggel hasonló erdményre jutok, mint a SE termékeivel, vagy van esetleg valakinek + tapasztalata megbízható működésre???
Volt.

Jó 1 éve már Plantronicsot hajtok, 640-est. Ez az, ami két telót képes kezelni egyidőben. Azzal újracsatlakozik simán.

csüt. márc. 27, 2008 21:36
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Valakinek sikerült már az internetes hívásokat beizzítania, hogy működjön?

Fring-gel simán megy, de az mégsem az igazi.
VoipDiscount accom van.

csüt. márc. 27, 2008 21:31
arany tag

Hozzászólás -
Sziasztok, tudna valaki egy jó wlan konfiguráló progit mondani amivel tényleg mindent be lehet állítani?

szer. márc. 26, 2008 19:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Kihangosító, ill. headset ügyben kérnék kis segítséget.
Eddig egy kihangosítóval próbáltam, SE HCB-100, ott csak akkor volt hajlandó ujrapárosodni, ha a telefonon bekapcsolt állapotban volt a BT, és utána kapcsoltam be a kihangosítót. Fordított esetben, csak úgy tudtam összehozni őket, ha kézzel beállítottam.
A másik egy szintén SE HBH-662 ( Macika asszem Neked is ilyen van (volt? )
Na ezzel már nehezebb, mert minden esetben csak manuálisan tudom párosítani őket. Kérdésem. Ne is próbálkozzam semmi mással mint Nokiával ( pl. HF-300 ) mert nagy valószínűséggel hasonló erdményre jutok, mint a SE termékeivel, vagy van esetleg valakinek + tapasztalata megbízható működésre???

kedd márc. 25, 2008 19:34
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
kuncsaku írta:
Visszatérve az eredeti témához, hogy net közben telefonálás. Az összes Sonyericsson telefonnál beállítható, hogy a preferált mód automatikus, vagy net legyen-e? Vagyis ha netezek akkor nem hívhatnak ha úgy van beállítva, illetve hívhatnak ha automatikusra van állítva. Ezek szerint a nokiáék ilyet nem is hallottak, hanem "eszed fijam vagy nem eszed, ez van" stílust vették fel? Mert ha igen, akkor a nokia még mindig buta egy cucc. Azon a videokompatibilitáson nem csodálkozom, mert az ismim a 6310-eséről nem tudta átküldeni a korszerűbb telójára a telefonkönyvet mert az új nokia nem értette :D.
Nem úgy van, hogy az "adatmozgás" pillanatában (le-, vagy feltöltéskor) nem csörög be egy telefon sem? :oops:

kedd márc. 25, 2008 17:21
arany tag

Hozzászólás 
Visszatérve az eredeti témához, hogy net közben telefonálás. Az összes Sonyericsson telefonnál beállítható, hogy a preferált mód automatikus, vagy net legyen-e? Vagyis ha netezek akkor nem hívhatnak ha úgy van beállítva, illetve hívhatnak ha automatikusra van állítva. Ezek szerint a nokiáék ilyet nem is hallottak, hanem "eszed fijam vagy nem eszed, ez van" stílust vették fel? Mert ha igen, akkor a nokia még mindig buta egy cucc. Azon a videokompatibilitáson nem csodálkozom, mert az ismim a 6310-eséről nem tudta átküldeni a korszerűbb telójára a telefonkönyvet mert az új nokia nem értette :D.

kedd márc. 25, 2008 17:06
ezüst tag

Hozzászólás Re: SMS feladási ideje
k2laci írta:
Néhány hete vagyok elégedett tulajdonosa egy E51-nek.
Perpillanat találtam ez zavaró dolgot. Ha kikapcsolt állapotban valaki SMS-t küld azt ugye akkor kapom meg ha bekapcsolom a telót.
Igen ám, de az SMS idejének az aktuális érkezési időt állitja be így fogalmam sincs, hogy mikor küldték, pedig ez kissé fontosabb infó lenne mint amit úgy is tudok, hogy mikor kaptam meg.

Van ötletetek ?

Igen van! Ne kapcsold ki a telefont! :D

kedd márc. 25, 2008 16:56
arany tag

Hozzászólás 
vocsok: én nem láttam kiírva semmiféle kötelezettséget, hogy x eurót el kéne költeni y idő alatt. de ha ez így van, gondolom ez sem jelent többet, mint hogy regisztálsz egy másik névre ha már nem enged hívni :)
meg belegondolva, hogy a VoIP milyen olcsó, felmerül a kérdés, hogy a vezetékes telefon miért olyan **** drága?
teszemazt, van egy favorit plusz csomagom, fizetek érte 5190 Ft-ot havonta, ami nem kevés pénz. mondjuk délután 2 óra van. vagy 3. (mind1 igazából, a lényeg, hogy 10-16 óra között, amikor nem ingyenes a favorit). fel akarok hívni egy vezetékes számot. ha ezt a havidíjas vezetékesről tenném meg, ~10/20 ft-ba kerülne percenként (attól függően, hogy helyi-e a hívás vagy távolsági), plusz 4 ft a kapcsolási díj. ha a teljesen kötelezettségmentes, havidíjmentes sipdiscounton keresztül csinálom, egy árva vasat sem fizetek és annyit beszélek, szinte amennyit akarok, ennyi megkötés van:

"* Max 300 minutes per week of free calls, measured over the last 7 days and per unique IP address. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). If limit is exceeded the normal rates apply."

(vagyis legfeljebb 300 percet lehet ingyen telefonálni a mindig aktuálisan elmúlt 7 napban, innentől pedig a nevetségesen kevés 1-2 centes számlázás érvényes percenként)
arról nem is beszélve, hogy ugyanúgy ingyen hívhatnám például egy angliai ismerősömet, vagy egy amerikait, mobilon is.
de vegyük azt, hogy más VoIP-os szolgáltatónál vagyok, ami kiszámláz egy centet percente. nem járok így is 100szor jobban? de még akkor is, ha beleszámolom az adsl előfizetési díjat.
tudom, "kicsit" off a téma, de nem értem, hogy én nem tudok valamit vagy tényleg ennyire hülyére veszik az embert vezetékes telefonnal?

kedd márc. 25, 2008 15:34
platina tag

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
Macika írta:
Fringgel napok óta használom VoipDiscounttal.

Macika: én is ugyanezt teszem. Csak nem fogom fel: hogy éri meg ezeknek, hogy gyakorlatilag ingyen telefonálhatsz rajtuk keresztül vezetékesre?

Ez úgy van, hogy kb. 1 cent a költsége az ingyenes hívásnak, de 3-4 havonta 10 ajrót el kell mindenképp költened, amin behozzák ezt a kiesést.

kedd márc. 25, 2008 7:34
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
vocsok írta:
Sikerült valakinek voip-ra bírnia a telefont?
"Nem sikerült csatlakozni..."
Eddig senkinek sem sikerült...

Köszi.
Ezzel már nekem is megy a Voipcheap :D

kedd márc. 25, 2008 7:31
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Macika: én is ugyanezt teszem. Csak nem fogom fel: hogy éri meg ezeknek, hogy gyakorlatilag ingyen telefonálhatsz rajtuk keresztül vezetékesre?

kedd márc. 25, 2008 2:17
arany tag

Hozzászólás 
vocsok írta:

Igen... Egyik ismerősöm egész jó kis összehasonlítást is csinált a különféle VoIP szolgáltatókról:
http://moszi.net/BlogPost305_VoIp.aspx

hétf. márc. 24, 2008 22:20
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
VOIP: www.phone21.hu szolgáltatással kiváló!

Mondjuk nem volt könnyű beizzítani, de azóta kafa..

hétf. márc. 24, 2008 22:02
Moderátor

Hozzászólás 
vocsok írta:

hétf. márc. 24, 2008 20:51
platina tag

Hozzászólás 

hétf. márc. 24, 2008 17:00
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Érdekes felfedezést tettem, az E51-em nem képes lejátszani az előd, 6233-mal készített 640x480-as videóimat.
Van esetleg ehhez valami 3gp külső player, amivel le tudja?

A beépített Real player csak a hangját hajlandó visszaadni...

Én egy SmartPlayer-rel vagy Core Player-el próbálkoznék meg, az még nem volt olyan, amit ne játszott volna le :)

hétf. márc. 24, 2008 16:48
vas-tag

Hozzászólás 
kriszbacsi írta:
Bocs, ha ez kissé off, de mivel tudsz telnetelni vagy ssh-zni a telóról?

PuTTY for Symbian OS:
http://www.modeemi.fi/~pekangas/putty/

hétf. márc. 24, 2008 12:54
arany tag

Hozzászólás 
Deep Silence írta:
1. Ha a farmerzsebemben van a tel., nincs térerő vagy nemtom, de elérhetetlen vagyok. A másik, hogy utána, miután már nincs a zsebemben, meg néha csak úgy magától, ha telefonálni akarok és nyomom a hívást, azt írja egy kis gondolkodási idő után, hogy "csatlakozási hiba" és nem tárcsáz, csak visszadobja a számot a kijelzőre... megpróbálom még 2x-3x u.ez, aztán jó lesz. Mint ha nem látna jelet, térerőt, tornyot, mittomén... nagyon idegesítő.

Nekem ilyet a a 6680-asom csinált, akkor, ha 3G-re volt téve, és egy ideig nem volt térereje. Utána jól ellátott helyen sem lehetett vele mit kezdeni, pedig a jelzés szerint látta a hálózatot. Mindig újra kellett indítanom. Szerencsére az E51 nálam ezt nem csinálja.

Szerk: Ja, közben látom ezt már kitárgyaltátok.

hétf. márc. 24, 2008 10:26
arany tag

Hozzászólás 
Dannyboy írta:
Mivel rendszergizdulok, sokszor jól jön, ha a telefonommal is tudok ssh-zni, telnetelni. Ezzel sincs semmi gond, ha épp nincs elérhető wi-fi hálózat, akkor 3G, HSDPA, Edge biztosan akad és onnan már nyert ügyem van.

Bocs, ha ez kissé off, de mivel tudsz telnetelni vagy ssh-zni a telóról?

hétf. márc. 24, 2008 9:25
Moderátor

Hozzászólás 
Érdekes felfedezést tettem, az E51-em nem képes lejátszani az előd, 6233-mal készített 640x480-as videóimat.
Van esetleg ehhez valami 3gp külső player, amivel le tudja?

A beépített Real player csak a hangját hajlandó visszaadni...

hétf. márc. 24, 2008 1:59
arany tag

Hozzászólás 
pdudas: asszem volt már itt róla korábban is szó, hogy mi lehet a probléma. Szóval, a teló tud HSDPA-t, ami lehetővé teszi a nagyon gyors letöltést. A gyors feltöltéshez viszont HSUPA kell, ezért nem elég gyors. (ha tévedek, valaki kijavíthat)
A linket köszi, hasznos kis cuccnak tűnik :)

hétf. márc. 24, 2008 1:42
vas-tag

Hozzászólás joiku
pdudas írta:
Találtam egy ígéretesnek tűnő progit. Az internet kapcsolatot megosztva egy wlan access pointot hoz létre a telefonból (azaz wifis notival lehet a telefonon netezni (akár több notinak is).

http://www.joiku.com/?action=products&m ... uct_id=310

Macbook Air-es problémádra nem tudok gyógyírt sajna, de ez a joiku nagyon ott van, köszi a linket! Az egyik E51-es tulaj pl. egy iPod Touch-al használja a progit, és nem is mondott hülyeséget: Ipod touch + E51 = an iphone turbo 3g! :idea: jó gondolat

vas. márc. 23, 2008 22:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Macbook Airrel szívok BT HSDPA net miatt...

1200/20kbps.
A download a BT felső sebesség limitje miatt 1200, de a 20kbps k***a kevés. Nem jöttem még rá a megoldásra (PC-s notin 1200/350k, sőt az Air-re felrakott XP-vel is megvan az 1200/350k).

Találtam egy ígéretesnek tűnő progit. Az internet kapcsolatot megosztva egy wlan access pointot hoz létre a telefonból (azaz wifis notival lehet a telefonon netezni (akár több notinak is).

http://www.joiku.com/?action=products&m ... uct_id=310

vas. márc. 23, 2008 20:41
Moderátor

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
Egy külföldi fórumon egy gyereknek 150.**.** van rajta állítólag, voda így adta neki, ...
Én inkább maradok a gyári függetlennél régi szofttal, mint Voda függőn egy újabbal... ;)

Nagyon megszoktam a 6233-nál az animált órát mutató flash háttérképet, ennél meg nem találok sehol.

Csak én vagyok ilyen szerencsétlen?

vas. márc. 23, 2008 19:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
A téglafonban sincs még benne. A most megjelent (de NSUn még nem kirakott) 21-es fw verzió hozza majd, mint újdonságot.

Tehát akár ebbe is beleférne, ha már üzleti meg wlan meg ilyesmik...

vas. márc. 23, 2008 15:01
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
vocsok írta:
Most néztem, hogy mi a legujabb szoftver verzió. Nincs ennél újabb?
Független(code: 0554359, sw: 100.34.20).

Nincs. Sőt ehhez a modellhez ez az egy fw verzió létezik, amióta csak kijött.

Úgy látszik tökéletesre sikeredett :)

Egy külföldi fórumon egy gyereknek 150.**.** van rajta állítólag, voda így adta neki, de azt mondja hogy nem érzékelt jelentős változást. Remélem azért lesz még új fw (bár tényleg nem sok bug van benne, majdnemhogy tökéletes), pakolhatnának bele pl. Flash Lite 3 támogatást alapjáraton. Sztem technikai akadálya nincsen, eddig valószínűleg azért nem tettek bele, hogy inkább N95 "téglafon"-t vegyen, aki olyat is akar.

vas. márc. 23, 2008 12:20
platina tag

Hozzászólás 
Köszi!

vas. márc. 23, 2008 12:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
vocsok írta:

Nincs. Sőt ehhez a modellhez ez az egy fw verzió létezik, amióta csak kijött.

Úgy látszik tökéletesre sikeredett :)

vas. márc. 23, 2008 12:06
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
Elég időigényes művelet a menü->tools->settings->phone->network-be elbarangolni, hogy a network módot átállítsam.
Próbáltam shortcutoknál nézni, de ilysmire igényekre nem gondoltak a tervezők.

Nemtom, nekem van amikor a gprs ledoglik, es cseszik menni a wapom. Ilyenkor attolom 3g-re es csoda tortenik, megindul a dolog. Ilyen esetekre pedig megjegyeztem, hogy a 6233-amnal a 3g-re allas az menu 4-9-6-2, a gsm-re vissza meg: menu 4-9-6-3 es 3 sec alatt megvagyok az atallassal :D

vas. márc. 23, 2008 11:07
platina tag

Hozzászólás 

vas. márc. 23, 2008 11:04
arany tag

Hozzászólás 
Akoska: ugyanez fogalmazódott meg bennem is pár napja :)
Gyakorlatilag abszolúte nem használom a 3G-t alaphelyzetben: nem várok senkitől videóhívást és én sem fogok úgy hívni senkit. Időnként viszont felnézek a webre wlan nélkül is ha éppen úgy adódik és akkor már miért szöszmötöljek EGPRS-el, ha ott a HSDPA? :)
Elég időigényes művelet a menü->tools->settings->phone->network-be elbarangolni, hogy a network módot átállítsam.
Próbáltam shortcutoknál nézni, de ilysmire igényekre nem gondoltak a tervezők.

vas. márc. 23, 2008 0:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én általában GSM módban tartom a telefont, de egyszer-egyszer 3G-zek.

Az ilyen váltásokhoz jól jönne egy egygombos váltási lehetőség, ha már az új S60 telefonoknál nem kell ehhez újraindítani a telefont, mint a régebbieknél.

Óriási dolog az egygombos BT kapcsolás, az is ezzel a modellel jött be, pedig ez sem FP2, hanem FP1, mint több korábbi, de e funkciót nélkülöző modell.

Egy ilyen kellene 2G/3G váltáshoz is.

szomb. márc. 22, 2008 23:23
Profil ICQ
vas-tag

Hozzászólás Re: HDSPA vs. GSM?
Winston_Wolf írta:
Tehát nem kell aggódni, ha éppen akkor törne ki a sertéspestis, míg Te torrentről töltöd le a "seggrepacsizós tinilányok és a a focicsapat" 32. részét, és a brókered pánikhelyzetbe kerül, hogy vegyen-e Pick részvényt vagy ne, el fog tudni érni...

:D :D :D mekkora arc vagy! A mai napom fenypontja volt mikor olvastam es most ujra! Szeduletes, elsore majdnem leestem a szekrol ugy rohogtem, nagyon koszi! ;)

szomb. márc. 22, 2008 23:08
Moderátor

hix123 írta:
ha be van kapcsolva 3G (_nem használja_, csak nincs letiltva) akkor nem tudják elérni telón, vagy szakadozik a GSM, hívás fogadás, beszéd stb. nem stabil. Igaz ez? Vásárlás előtt állok ezért lenne fontos. Köszi!
A 3G lefedettség nem igazán hibátlan még, ráadásul az összes frekvencia közül ez a legérzékenyebb a falakra, födémre, stb., így beltérben sokszor hiányos.

Tehát ha bármi probléma is adódik, az legkevésbé a mindenkori készülék vagy a technológia fejletlenségének tudható be, sokkal inkább az értetlen, 'apénzemértmindentakaroknemérdekelafizika' emberek miatt van felfújva.

Ha a méteres falak mögött csak az egészségügyi határérték feletti energiával lehetne besugározni, akkor azt meg kell érteni, el kell fogadni.

A 3G-t meg ki kell kapcsolni a telón, amikor nincs rá szükség.
Tegnap adtam el hőn szeretett 6233-omat, ha csak GSM módon használtam, akkor 4-5 napig (0-24) működött, ha meg kettős módon, akkor 2-2,5 napot.
Meg kell tanulni ésszel, beosztással élni, ennek a kényszernek irányába megy a világ.

szomb. márc. 22, 2008 21:08
arany tag

Hozzászólás nokia e51
Sziasztok!

Most szereztem be egy ilyen telefont, ez előtt csak windowsos okostelefonom volt. Milyen programokat ajánlottok, esetleg egy két játék is belefér, hogy a lehető legjobban ki tudjam használni? (no card no net)
Előre is köszönöm!

szomb. márc. 22, 2008 20:01
vas-tag

Hozzászólás Kamera nélküli E51
Van valakinek infója kb. mikorra várható a kamera nélküli változat országon belül? nokia.hu -n még annyi infó sincs mint az eu-s honlapon. Hálás köszi!

szomb. márc. 22, 2008 17:29
vas-tag

Dannyboy írta:
Valóban nem érted a dolgokat. Winston_Wolf az előző hsz-ben világosan leírta, hogy miközben gprs/edge/3g/hsdpa-n adatot forgalmazol, akkor egy bejövő hívás esetén felfüggeszti az adatforgalmat és a hanghívást le tudod bonyolítani. Utána folytatódik. Ha hívás közben akarsz netezni, na az nem fog menni. Ezt viszont egy telefonon sem tudod megtenni, nemcsak Nokián.

Winston valóban leírta, de már elkezdtem válaszolni Macikának így nem láttam a hozzászólását :) kb egyidőben írtuk (mielőtt elküldtem olvasgattam utána, hogy ne mondjak nagy baromságot).

Tényleg köszi a felhomályosítást mindenkinek! Jó pap is holtig :) Már csak 1-et nem értek, miért panaszkodtak korábbi hozzászólásokban E51-re: ha be van kapcsolva 3G (_nem használja_, csak nincs letiltva) akkor nem tudják elérni telón, vagy szakadozik a GSM, hívás fogadás, beszéd stb. nem stabil. Igaz ez? Vásárlás előtt állok ezért lenne fontos. Köszi!

szomb. márc. 22, 2008 17:26
arany tag

Hozzászólás 
Hát jah, gondoljunk csak bele, mi történne ha mindenki egyszerre videótelefonálna, simán telefonálna és mindemellett HSCSD-n, EGPRS-en vagy HSDPA-n töltene le. Ízlene a szolgáltatóknak :)
WLAN-hoz viszont köze nincs a szolgáltatónak, azon gondolom tudsz párhuzamosan letölteni.

szomb. márc. 22, 2008 13:51
Moderátor

hix123 írta:
Upsz, úgy tűnik kissé le vagyok maradva mobil adatátvitel terén. :? Én úgy gondoltam a GPRS, EDGE, HSDPA mind csomagkapcsolt, ezért a vonalkapcsolt adatátvitellel ellentétben elérhető az ember, miközben oldalakat böngészik, de épp nem forgalmaz. Ehelyett most olvasgattam és ezek szerint max. SMS érkezik meg többnyire ilyenkor, ez helytálló? Nem értem... anno a GPRS-t épp azzal hirdették hogy nem foglalja a hálózatot, csak csomagot küld és fogad mikor szükséges, egyébként lehet GSM-en forgalmazni. Akkor ez mégsem állja meg a helyét? sorry a lama kérdésért...

Ezek szerint amit félreértettem, az hogy az E51-ben ha engedélyezve van a 3G (de forgalmazás biztos nem történik) akkor sem elérhető GSM-en a telefon, nem tud hívásokat fogadni biztonsággal?

Megköszönöm a felhomályosítást/okítást :oops:
Jól mondod, a GPRS kapcsolat csomagkapcsolt és valóban nem foglalja FOLYAMATOSAN a hálózatot (a CSD-vel ellentétben), DE! Attól még olyan nincs, hogy GSM-beszédátvitel PLUSZ GPRS. Mert ez olyan mértékű kiszipolyozását jelentené egy cellának, amit nem engedhetnek meg egyetlen usernek sem. Egy GSM mobiltelefon-hálózatnak az elsődleges célja a a beszélgetések biztosítása. Aztán a fennmaradó szabad sáv felhasználható másra is, de mindig a beszédhívásnak lesz komoly prioritása.

Egy ember 1 előfizetéssel 1 egységnyi részt kap a GSM-cellából.
Ha a hanghívás egyidőben menne a GPRS-sel, akkor az már 1,5 lenne (mondjuk).

Remélem szemléletes voltam ezzel az utolsó példámmal, ami CSAK szemléltetésre szolgált, kéretik nem belemenni matematikai vitákba.

Köszönöm.

szomb. márc. 22, 2008 12:21
gyémánt tag

hix123 írta:

Upsz, úgy tűnik kissé le vagyok maradva mobil adatátvitel terén. :? Én úgy gondoltam a GPRS, EDGE, HSDPA mind csomagkapcsolt, ezért a vonalkapcsolt adatátvitellel ellentétben elérhető az ember, miközben oldalakat böngészik, de épp nem forgalmaz. Ehelyett most olvasgattam és ezek szerint max. SMS érkezik meg többnyire ilyenkor, ez helytálló? Nem értem... anno a GPRS-t épp azzal hirdették hogy nem foglalja a hálózatot, csak csomagot küld és fogad mikor szükséges, egyébként lehet GSM-en forgalmazni. Akkor ez mégsem állja meg a helyét? sorry a lama kérdésért...

Ezek szerint amit félreértettem, az hogy az E51-ben ha engedélyezve van a 3G (de forgalmazás biztos nem történik) akkor sem elérhető GSM-en a telefon, nem tud hívásokat fogadni biztonsággal?

Valóban nem érted a dolgokat. Winston_Wolf az előző hsz-ben világosan leírta, hogy miközben gprs/edge/3g/hsdpa-n adatot forgalmazol, akkor egy bejövő hívás esetén felfüggeszti az adatforgalmat és a hanghívást le tudod bonyolítani. Utána folytatódik. Ha hívás közben akarsz netezni, na az nem fog menni. Ezt viszont egy telefonon sem tudod megtenni, nemcsak Nokián.

szomb. márc. 22, 2008 11:34
vas-tag

Idézet:
Tudsz mondani egy olyan gyártót, aki áthágva a GSM-szabványt, biztosítja az egyidejű elérést? ;)

szomb. márc. 22, 2008 11:07
arany tag

hix123 írta:
... Valószínűleg jól értettem, de muszáj rákérdeznem igaz-e, mert nem akarom elhinni, hogy egy ilyen árú üzleti mobilnál el kell döntenie a tulajnak hogy iszik v. vezet! Lefordítva, ha 3G/HSDPA netezni akar az ember, útközben valahol, akkor telefonon elérhetetlenné válik üzleti partnerei számára erre az időre?...

Ha úgy értetted, hogy netezés közben nem tudsz hívást fogadni, akkor rosszul értetted. Ha netezel és jön egy bejövő hívás, akkor a hívás beérkezik de ez időre a net kapcsolat felfüggesztődik. Amikor a hívás véget ér a netkapcsolat automatikusan újraindul.

Tehát nem kell aggódni, ha éppen akkor törne ki a sertéspestis, míg Te torrentről töltöd le a "seggrepacsizós tinilányok és a a focicsapat" 32. részét, és a brókered pánikhelyzetbe kerül, hogy vegyen-e Pick részvényt vagy ne, el fog tudni érni...

szomb. márc. 22, 2008 10:45
Moderátor

hix123 írta:
Sziasztok! Valószínűleg jól értettem, de muszáj rákérdeznem igaz-e, mert nem akarom elhinni, hogy egy ilyen árú üzleti mobilnál el kell döntenie a tulajnak hogy iszik v. vezet! Lefordítva, ha 3G/HSDPA netezni akar az ember, útközben valahol, akkor telefonon elérhetetlenné válik üzleti partnerei számára erre az időre? Ha ez tényleg így van, nagyot csalódok nokiában...
Tudsz mondani egy olyan gyártót, aki áthágva a GSM-szabványt, biztosítja az egyidejű elérést? ;)

szomb. márc. 22, 2008 1:11
vas-tag

Hozzászólás HDSPA vs. GSM?
Sziasztok! Valószínűleg jól értettem, de muszáj rákérdeznem igaz-e, mert nem akarom elhinni, hogy egy ilyen árú üzleti mobilnál el kell döntenie a tulajnak hogy iszik v. vezet! Lefordítva, ha 3G/HSDPA netezni akar az ember, útközben valahol, akkor telefonon elérhetetlenné válik üzleti partnerei számára erre az időre? Ha ez tényleg így van, nagyot csalódok nokiában...

Más, kamera mentes változatot tudja valaki mikorra lehet várni kicshazánkba? Illetve lesz-e egyáltalán Mo.-on?
Hálás köszi!

szomb. márc. 22, 2008 0:24
ezüst tag

Hozzászólás SMS feladási ideje
Néhány hete vagyok elégedett tulajdonosa egy E51-nek.
Perpillanat találtam ez zavaró dolgot. Ha kikapcsolt állapotban valaki SMS-t küld azt ugye akkor kapom meg ha bekapcsolom a telót.
Igen ám, de az SMS idejének az aktuális érkezési időt állitja be így fogalmam sincs, hogy mikor küldték, pedig ez kissé fontosabb infó lenne mint amit úgy is tudok, hogy mikor kaptam meg.

Van ötletetek ?

pén. márc. 21, 2008 23:56
Moderátor

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Hmmm..

Macika: köszi az információkat! De van még egy általános kérdésem:

Nem vagyok teljesen tisztában a garanciális feltételekkel. Azt hallottam,
hogy Mo-n mostmár minden elektronikai eszközre 2 évet adnak ugye.
Ennek ellenére még a mai napig találkozni pl. a MM-ban termékekkel,
amihez azt mondják hogy csak 1 év van.
Vagy ez csak a telókra vonatkozik? Vagy ott sem mindenre?
Szóval, hogy is van ez?
Hétfőn vettem 90ezerért mosógépet a METRO-ban, 12 hó gari van rá. Adható rá több is, de nem kötelező.
Lalamper írta:
Visszatérve a garlevélhez, tehát ha az xyzgsm eredeti hologrammos nokia garlevelet ad, amire ő is rányomja a bélyegzőjét és rajta van a két év, akkor ott elvileg garanciális probléma nem merülhet fel..?
Ahogy mondod! Számla nem is kell hozzá, csak a garijegy.

csüt. márc. 20, 2008 0:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Hmmm..
Azt hallottam,hogy Mo-n mostmár minden elektronikai eszközre 2 évet adnak ugye.

Ez téves info.

szer. márc. 19, 2008 19:16
arany tag

Hozzászólás 
Hmmm..

Macika: köszi az információkat! De van még egy általános kérdésem:

Nem vagyok teljesen tisztában a garanciális feltételekkel. Azt hallottam,
hogy Mo-n mostmár minden elektronikai eszközre 2 évet adnak ugye.
Ennek ellenére még a mai napig találkozni pl. a MM-ban termékekkel,
amihez azt mondják hogy csak 1 év van.
Vagy ez csak a telókra vonatkozik? Vagy ott sem mindenre?
Szóval, hogy is van ez?

Visszatérve a garlevélhez, tehát ha az xyzgsm eredeti hologrammos
nokia garlevelet ad, amire ő is rányomja a bélyegzőjét és rajta van
a két év, akkor ott elvileg garanciális probléma nem merülhet fel..?

Jól értem? :)

Köszönettel,
Lalamper

szer. márc. 19, 2008 13:19
Moderátor

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Macika! Nem akarsz egy weboldalt összedobni, amin le lehetne csekkolni IMEI alapján, hogy hová szánták a telót? Mivel már lassan
mindenki használ operaminit, ezért iszonyat hasznos lehet vásárlásnál.. :)

Nem.
Lalamper írta:
Még valami: ugye még mindig nem lehet IMEI-t cserélni ezeken a telókon? Remélem...
Nem lehet. Még nagyon komoly helyeken sem vállalják.
Szerintem összefügg ezzel a mobillopások számának csökkenése is. Egyre kevesebb típus van, amin lehet sorozatszámot cserélni rentábilisen.
Lalamper írta:
Az a baj, hogy azért nem merem xyzgsm-ből megvenni, pedig ismerősöm a fószer, mert ha valami bib lesz a telefonnal, fosok hogy a nokia szerviz visszadobja, hogy meg van buzizva.. az meg kellemetlen, mert nem egy 2110-esről van szó..
Mi lenne rajta megbuzizva? Ha függetlenítve lett a teló, akkor egyértelmű, hogy buktaszaga van, na de az általábna látszik, ha külföldi (vagy brandosított) eredetű a készülék. Ha az ilyen mégis elfogad magyar kártyát, akkor ott gáz van, de ezt csak a vak nem veszi észre.
Határozottan alakul a hiénaGSM-ek korrektsége is.
Bár még mindig ÁFÁ-t csalnak, de egyre többször adnak TELJESEN KORREKT Nokia gyári garival készüléket olcsón, 0-s ÁFÁval.

Mivel a Nokia szervizt nem érdekli a számla, ha van korrekt garijegy a készülékhez, ÉS az ő nyilvántartásuk is egybevág a garijegyen szereplő adatokkal, akkor onnantól nincs lacafaca, él a gari.

kedd márc. 18, 2008 22:55
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Látom sok hozzászólás született azóta, mióta én is írtam.

Ez az eredetiség ügy ezek szerint tényleg sántít, jól sejtettem,
de mivel nem vagyok nagy gazd-i szakember, nem gondoltam a "0%"-os
ÁFÁ-ra.

Macika! Nem akarsz egy weboldalt összedobni, amin le lehetne
csekkolni IMEI alapján, hogy hová szánták a telót? Mivel már lassan
mindenki használ operaminit, ezért iszonyat hasznos lehet vásárlásnál.. :)

Még valami: ugye még mindig nem lehet IMEI-t cserélni ezeken a
telókon? Remélem...
Az a baj, hogy azért nem merem xyzgsm-ből megvenni, pedig ismerősöm
a fószer, mert ha valami bib lesz a telefonnal, fosok hogy a nokia szerviz
visszadobja, hogy meg van buzizva.. az meg kellemetlen, mert nem
egy 2110-esről van szó..

kedd márc. 18, 2008 22:06
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2544 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 51  Következő