|
Szerző |
Üzenet |
scorpeeon
arany tag
|
Mephysto írta: Sziasztok, egy kérdést engedjetek meg. N95-nél egyszerre csak két postafiókhoz lehetett beállítani az automatikus ellenőrzést. E51-ben is van ilyen limit, vagy ebben már feloldották ezt a korlátot?
az a gond, h én "csak" 2 postafiókot használok, és ezekből is csak egyhez állítottam be automatikus ellenőrzést, nem vagyok elég üzletember ahhoz, h többet használjak én nem tudok róla, hogy lenne megkötés, de talán valaki meg tudja mondani, aki többet használ.
|
hétf. jún. 09, 2008 15:08 |
|
|
Mephysto
arany tag
|
Sziasztok, egy kérdést engedjetek meg. N95-nél egyszerre csak két postafiókhoz lehetett beállítani az automatikus ellenőrzést. E51-ben is van ilyen limit, vagy ebben már feloldották ezt a korlátot?
|
hétf. jún. 09, 2008 12:05 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
|
hétf. jún. 09, 2008 11:18 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
kerelyfe írta: Lalamper írta: Nem tudom ki tette már fel magának a google maps-et a telefonjára... Van mobilra szánt kiadás?
http://www.google.com/mobile/gmm/index.html
|
hétf. jún. 09, 2008 10:01 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Lalamper írta: Nem tudom ki tette már fel magának a google maps-et a telefonjára...
Van mobilra szánt kiadás?
|
hétf. jún. 09, 2008 6:12 |
|
|
Bal
ezüst tag
|
Re: fring + fsecure
Macika írta: Mi tudtuk eddig is. Unatkozás ellen valóban jó, csak fölösleges problémát generálni vele...
Az a fura, hogy ha kikapcsolom es ugye meg szol is, hogy jajj most baj lesz, mert kikapcsolom, akkor ezutan miert nem megy a fring? Mondjuk mar mindegy, mert mar nem rakom vissza..
|
vas. jún. 08, 2008 23:59 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Bal írta: Ok, akkor ezt is tudjuk:) mondjuk csak azert raktam fel, mert unatkoztam es a telefonon a letoltesek kozott megjelent, igy gondoltam megnezem:) Mi tudtuk eddig is.
Unatkozás ellen valóban jó, csak fölösleges problémát generálni vele...
|
vas. jún. 08, 2008 23:53 |
|
|
Bal
ezüst tag
|
scorpeeon írta: nem, mert senki sem használ ilyet. mert teljesen felesleges. s60v3-ra nincs vírus. az aksit és a processzort/ram-ot zabálja, más értelme nincs a dolognak.
Ok, akkor ezt is tudjuk:) mondjuk csak azert raktam fel, mert unatkoztam es a telefonon a letoltesek kozott megjelent, igy gondoltam megnezem:)
|
vas. jún. 08, 2008 20:39 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Bal írta: felrektam az fsecure uj verziojat (eddig nem volt mas verziom sem), na mindegy azota nem megy a fring! Akkor sem, ha az fsecuret kikapcsolom.. uninstall utan ujra megy! masnal is jelentkezett ez a problema?
nem, mert senki sem használ ilyet. mert teljesen felesleges. s60v3-ra nincs vírus. az aksit és a processzort/ram-ot zabálja, más értelme nincs a dolognak.
|
vas. jún. 08, 2008 20:30 |
|
|
Bal
ezüst tag
|
fring + fsecure
felrektam az fsecure uj verziojat (eddig nem volt mas verziom sem), na mindegy azota nem megy a fring! Akkor sem, ha az fsecuret kikapcsolom.. uninstall utan ujra megy! masnal is jelentkezett ez a problema?
|
vas. jún. 08, 2008 20:17 |
|
|
Ablakos
ezüst tag
|
Bepróbálkoztam az ingyenes W. live messengerrel. Letöltöm, telepítem és megnyitási hibát mond, majd tökre lelassul a telefon. Újraindítva jön csak helyre. Valakinek hasonló gond?
|
vas. jún. 08, 2008 6:25 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
kela14 írta: scorpeeon írta: kela14 írta: Hali! olyan kérdésem lenne, hogy az alábbiak közülmelyik fizetős ill.nem fizetős szolgáltatás?
Wifi,wlan, 3G,GPRS, másvalami? google a barátod, wiki a barátnőd, mert sztem a szolgáltatásokkal sem vagy tisztában az alapján amit kérdezel. wi-fi és wlan egy és ugyanaz a dolog, ami egy helyi hálózatot használ, aminek nincs köze a szolgáltatódhoz, 3G/3,5G (UMTS/HSDPA), 2G/2,5G(CSD/HSCSD/GPRS/EGPRS(EDGE)) pedig a szolgáltatón át megy, ezek többnyire mindig fizetősek. a kioktatás részén kívül köszönöm mindenkinek a segítséget... Amúgy, ha mindent mindenki googlen/wikin keresne akkor nem lenne szükség a fórumra-->rád sem találnánk olyan témát, ahol csak néznél, de mégsem dörgölném az orrod alá, s vissza is jutottunk a fórumok eredeti céljához---> infocsere.
én is téged, máskor is szívesen segítek
|
szomb. jún. 07, 2008 23:43 |
|
|
kela14
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 27, 2008 14:02 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Győr
|
scorpeeon írta: kela14 írta: Hali! olyan kérdésem lenne, hogy az alábbiak közülmelyik fizetős ill.nem fizetős szolgáltatás?
Wifi,wlan, 3G,GPRS, másvalami? google a barátod, wiki a barátnőd, mert sztem a szolgáltatásokkal sem vagy tisztában az alapján amit kérdezel. wi-fi és wlan egy és ugyanaz a dolog, ami egy helyi hálózatot használ, aminek nincs köze a szolgáltatódhoz, 3G/3,5G (UMTS/HSDPA), 2G/2,5G(CSD/HSCSD/GPRS/EGPRS(EDGE)) pedig a szolgáltatón át megy, ezek többnyire mindig fizetősek.
a kioktatás részén kívül köszönöm mindenkinek a segítséget... Amúgy, ha mindent mindenki googlen/wikin keresne akkor nem lenne szükség a fórumra-->rád sem
találnánk olyan témát, ahol csak néznél, de mégsem dörgölném az orrod alá, s vissza is jutottunk a fórumok eredeti céljához---> infocsere.
|
szomb. jún. 07, 2008 21:57 |
|
|
c3po
arany tag
|
Vizsla írta: c3po írta: Koszonom szepen. Nekem ez sokkal dragabbnak tunik, mint pl. a westelnel a havi hatszazegynehany forintos faxpostas. Nekem inkabb fogadasra kellene, de havi 3000 forintot sokallok ra. A tobbi is ilyen kategoriaban van, ebben az ertelemben kerestem 'hasznalhatobbat'. Termeszetesen mar sokat kerestem, de el is kerulhette nehany jo a figyelmemet. Esetleg egy vitamax SIM a vodánál, ott a vodafone mail alapból biztosít faxszámot, s akkor ez havonta csak 198 Ft-odba fáj. Igaz, csak 5MB a tárhely.
Koszi szepen.
Szerintem ez lesz.
|
szomb. jún. 07, 2008 16:47 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
c3po írta: Koszonom szepen. Nekem ez sokkal dragabbnak tunik, mint pl. a westelnel a havi hatszazegynehany forintos faxpostas. Nekem inkabb fogadasra kellene, de havi 3000 forintot sokallok ra. A tobbi is ilyen kategoriaban van, ebben az ertelemben kerestem 'hasznalhatobbat'. Termeszetesen mar sokat kerestem, de el is kerulhette nehany jo a figyelmemet. Esetleg egy vitamax SIM a vodánál, ott a vodafone mail alapból biztosít faxszámot, s akkor ez havonta csak 198 Ft-odba fáj. Igaz, csak 5MB a tárhely.
|
szomb. jún. 07, 2008 14:53 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
kela14 írta: Hali! olyan kérdésem lenne, hogy az alábbiak közülmelyik fizetős ill.nem fizetős szolgáltatás?
Wifi,wlan, 3G,GPRS, másvalami?
google a barátod, wiki a barátnőd, mert sztem a szolgáltatásokkal sem vagy tisztában az alapján amit kérdezel. wi-fi és wlan egy és ugyanaz a dolog, ami egy helyi hálózatot használ, aminek nincs köze a szolgáltatódhoz, 3G/3,5G (UMTS/HSDPA), 2G/2,5G(CSD/HSCSD/GPRS/EGPRS(EDGE)) pedig a szolgáltatón át megy, ezek többnyire mindig fizetősek.
|
szomb. jún. 07, 2008 14:49 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
kela14 írta: Hali! olyan kérdésem lenne, hogy az alábbiak közülmelyik fizetős ill.nem fizetős szolgáltatás?
Nem fizetős: wifi (=wlan, ugyanaz), Bluetooth
Fizetős: 3G, GPRS
Amihez kell a SIM kártyád, az fizetős, amihez nem kell, az nem, ilyen egyszerű
Lehet, hogy wlanon (=wifi, tudod ) csak pénzért engednek netezni, ha olyan hotspot környékére kerülsz, de maga a kapcsolat ingyenes.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Akoska szomb. jún. 07, 2008 14:49-kor.
|
szomb. jún. 07, 2008 14:47 |
|
|
kela14
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 27, 2008 14:02 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Győr
|
Hali! olyan kérdésem lenne, hogy az alábbiak közülmelyik fizetős ill.nem fizetős szolgáltatás?
|
szomb. jún. 07, 2008 14:05 |
|
|
c3po
arany tag
|
jbtibor írta: c3po írta: jbtibor írta: Mostanában a fax2email szolgáltatás is nagyon olcsó lett, egyszerûbb mint a telefonos változat, ráadásul nem is szolgáltatófüggõ. Bocs, hogy kezd off lenni, de irnal egy hasznalhato peldat? Kosz elore is. Mire gondolsz a használható alatt? Magyar példa (elsõ találat, biztos nem ez a legolcsóbb): http://www.eworldcom.hu/index.php?menutreeid=39Külföldiben óriási a választék, van ahol 0680-as magyar számot is lehet igényelni. Az utóbbi idõben inkább küldésre szoktam használni, mindig lehet találni akciót aminek keretében néhány faxot ingyen küldhetsz. Kb. 2 éve volt egy amerikai számom, az arra küldött faxokat beállítástól függõen azonnal elküldték emailben vagy belépés után online nézhettem meg. Tiff, pdf formátum biztos volt, lehet több is, küldéskor is sok formátumban lehetett csatolni a küldendõ dokumentumot. Ilyenekre keress: fax2email, efax, fax email, eoffice
Koszonom szepen.
Nekem ez sokkal dragabbnak tunik, mint pl. a westelnel a havi hatszazegynehany forintos faxpostas. Nekem inkabb fogadasra kellene, de havi 3000 forintot sokallok ra. A tobbi is ilyen kategoriaban van, ebben az ertelemben kerestem 'hasznalhatobbat'.
Termeszetesen mar sokat kerestem, de el is kerulhette nehany jo a figyelmemet.
|
szomb. jún. 07, 2008 13:20 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
foki írta: jbtibor írta: Arra figyeljetek, hogy a Symbianos YouTube kliens akkor is gprs kapcsolatot használ, ha wlan-t választasz ki induláskor. Minden figyelmeztetés nélkül a háttérben felkapcsolódik gprsre, és eszi a forintokat. :?: :?:
Elindítom a programot. Rékérdez melyik kapcsolatot akarom használni. Kiválasztok egy wlan-t. Kiválasztom a lejátszandó videót. Elkezdi lejátszani a videót, de ehhez már nem a korábban kiválasztott wlan kapcsolatot használja, hanem a telefon gprs/3g kapcsolatát.
|
szomb. jún. 07, 2008 12:47 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
c3po írta: jbtibor írta: Mostanában a fax2email szolgáltatás is nagyon olcsó lett, egyszerűbb mint a telefonos változat, ráadásul nem is szolgáltatófüggő. Bocs, hogy kezd off lenni, de irnal egy hasznalhato peldat? Kosz elore is.
Mire gondolsz a használható alatt?
Magyar példa (első találat, biztos nem ez a legolcsóbb):
http://www.eworldcom.hu/index.php?menutreeid=39
Külföldiben óriási a választék, van ahol 0680-as magyar számot is lehet igényelni.
Az utóbbi időben inkább küldésre szoktam használni, mindig lehet találni akciót aminek keretében néhány faxot ingyen küldhetsz.
Kb. 2 éve volt egy amerikai számom, az arra küldött faxokat beállítástól függően azonnal elküldték emailben vagy belépés után online nézhettem meg. Tiff, pdf formátum biztos volt, lehet több is, küldéskor is sok formátumban lehetett csatolni a küldendő dokumentumot.
Ilyenekre keress: fax2email, efax, fax email, eoffice
|
szomb. jún. 07, 2008 12:42 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
scorpeeon írta: jbtibor írta: Arra figyeljetek, hogy a Symbianos YouTube kliens akkor is gprs kapcsolatot használ, ha wlan-t választasz ki induláskor. Minden figyelmeztetés nélkül a háttérben felkapcsolódik gprsre, és eszi a forintokat. én nemtom mit használsz, én emTube-ot és természetesen arra kapcsolódik, amire én azt mondom neki :) mellesleg mindenképpen látod a felső sarokban, hogy mivel vagy csatlakozva, ha akarna se tudna átverni.
A YouTube saját lejátszójáról van szó:
http://youtube.com/mobile
Cseles, ugyanis a bejelentkezés, keresés, hasonlól wifi-n mennek, csak a videólejátszáshoz használ adatkapcsolatot.
|
szomb. jún. 07, 2008 12:10 |
|
|
foki
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 544 Tartózkodási hely: Csatlakozott: 2001.07.23., Hétfő, 08:27
|
Evo50 írta: foki Nálam most is működik az EmTube!
és melyik verziószámú?
és nem jön ilyen hibaüzenet:
emTube was redirected to html page instead of FLV movie! Check your proxy settings.
csak mert más forumokon is szerepel ez a hibajelenség... na mindegy hétfőn kipróbálom E51-en... bár nem hiszem, hogy csak azon futna... családban N82/N78/N95 -ökön ugyanez a hibaüzenet
|
szomb. jún. 07, 2008 11:02 |
|
|
Evo50
ezüst tag
|
foki
Nálam most is működik az EmTube!
|
szomb. jún. 07, 2008 10:42 |
|
|
foki
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 544 Tartózkodási hely: Csatlakozott: 2001.07.23., Hétfő, 08:27
|
jbtibor írta: Arra figyeljetek, hogy a Symbianos YouTube kliens akkor is gprs kapcsolatot használ, ha wlan-t választasz ki induláskor. Minden figyelmeztetés nélkül a háttérben felkapcsolódik gprsre, és eszi a forintokat.
|
szomb. jún. 07, 2008 9:36 |
|
|
foki
platina tag
|
scorpeeon írta: jbtibor írta: Arra figyeljetek, hogy a Symbianos YouTube kliens akkor is gprs kapcsolatot használ, ha wlan-t választasz ki induláskor. Minden figyelmeztetés nélkül a háttérben felkapcsolódik gprsre, és eszi a forintokat. én nemtom mit használsz, én emTube-ot és természetesen arra kapcsolódik, amire én azt mondom neki mellesleg mindenképpen látod a felső sarokban, hogy mivel vagy csatlakozva, ha akarna se tudna átverni.
az emTube kb. 2hónapja nem működik, úgyhogy valami más hasznlhatsz...
|
szomb. jún. 07, 2008 9:34 |
|
|
andr
vas-tag
|
fring es GPRS, EDGE
Sziasztok !
Sikerult elinditanom a Fringet es letrehoztam egy Pannon Net GPRS hozzaferesi pontot. A gond az, hogy nagyon kicsi a kapcsolat sebessege becsonget, de gyakorlatilag nem lehet beszelni. Videken, ahol lakom megjelenik az E betu a bal felso sarokban - ez azt jelenti, hogy van EDGE lefedettseg? Hogyan tudnam gyorsitani az adatatvitelt?
A masik kerdesem az volna, hogy szeretnem hallgatni a Kossuth Radio hangtarat az E51 -el. Sajna nem sikerult. Ha valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata, megirhatja: milyen beallitas , milyen lejatszo? Real media es mp3 formatumban is elerheto.
koszonettel, A.
|
pén. jún. 06, 2008 22:37 |
|
|
c3po
arany tag
|
jbtibor írta: Mostanában a fax2email szolgáltatás is nagyon olcsó lett, egyszerûbb mint a telefonos változat, ráadásul nem is szolgáltatófüggõ.
Bocs, hogy kezd off lenni, de irnal egy hasznalhato peldat? Kosz elore is.
|
pén. jún. 06, 2008 19:29 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
jbtibor írta: Arra figyeljetek, hogy a Symbianos YouTube kliens akkor is gprs kapcsolatot használ, ha wlan-t választasz ki induláskor. Minden figyelmeztetés nélkül a háttérben felkapcsolódik gprsre, és eszi a forintokat.
én nemtom mit használsz, én emTube-ot és természetesen arra kapcsolódik, amire én azt mondom neki mellesleg mindenképpen látod a felső sarokban, hogy mivel vagy csatlakozva, ha akarna se tudna átverni.
|
pén. jún. 06, 2008 19:08 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Arra figyeljetek, hogy a Symbianos YouTube kliens akkor is gprs kapcsolatot használ, ha wlan-t választasz ki induláskor. Minden figyelmeztetés nélkül a háttérben felkapcsolódik gprsre, és eszi a forintokat.
|
pén. jún. 06, 2008 18:38 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Mostanában a fax2email szolgáltatás is nagyon olcsó lett, egyszerűbb mint a telefonos változat, ráadásul nem is szolgáltatófüggő.
|
pén. jún. 06, 2008 18:29 |
|
|
c3po
arany tag
|
A kezdetektol hasznalom a westel faxpostas szolgaltatasat es meg vagyok vele elegedve. Az elejen meg voltak gubancok, de mar kb. 3 eve eleg megbizhato. Az egyetlen nagy problemam vele, hogy csak tovabb tudom kuldeni egy faxkeszulekre (modemre, akar) az uzenetet, mas formatumban nem elerheto (pl. kep emailben). Mivel tul gyakran nem hasznalom, ugy havonta 4-5-szor, meg elfogadhato ez a hianyossag, pedig egyebkent nagyon megkonnyitene a faxhoz valo hozzaferest.
Erdeklodtem, azt mondtak, hogy nem is tervezik a rendszer fejleszteset. Tudtommal a voda szolgaltatasa sokkal jobb (volt?) az uzenetek kezelese szempontjabol. Pannonrol nincs tapasztalatom.
Az E51-gyel nem (sem) fog mukodni a kozvetlen faxfogadas, hacsak valamilyen symbian programmal nem, de olyat mar probaltam (ok, legalabb 4 evvel ezelott, 6600-n de akkor nagyon alaposan teszteltem) es nagyon gyenge volt.
A hivo felnek valoban sokkal dragabb, de nehany oldalt altalaban siman atkuldenek (legalabbis nekem meg senki sem szolt, hogy inkabb vezetekes faxra kuldene uzenetet).
|
pén. jún. 06, 2008 16:34 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Lalamper írta: Ha jól emlékeszem, anno volt olyan a hangposta mellett, hogy faxposta. Oda is lehetett faxot küldeni, amit aztán valahogy a rendszer továbbküldött neked. De lehet hogy ahhoz külön faxhívószámot kellett rendelni. Kérdezősködj a szolgáltatóknál.. Le lehetett hívni E-mailben is, tif-ben, vagy jpeg-ben. Persze ez esetben mobilszámra, mobilhívás díjáért lehetett csak faxolni rá, ami a hívónak 6-8-szoros költség.
|
pén. jún. 06, 2008 12:38 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Ha jól emlékeszem, anno volt olyan a hangposta mellett, hogy faxposta.
Oda is lehetett faxot küldeni, amit aztán valahogy a rendszer továbbküldött neked. De lehet hogy ahhoz külön faxhívószámot kellett rendelni. Kérdezősködj a szolgáltatóknál..
|
pén. jún. 06, 2008 12:16 |
|
|
vocsok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 615 Tartózkodási hely: Budapest
|
jp10000 írta: Lassan kimegy a divatból, de azért hátha.. Lehet a készülékkel faxot fogadni külső fax eszköz nélkül? Memóriában tárolja a lapokat és szgépközelben kezelhetem azokat.
Volt ilyen telefon valaha?
Olyan volt, amelyikben a modem faxolni is tudott, de csak PC-vel összekötve. Mamár ezt se tudják a telefonok. (Monnyuk egy Siemens S55, mint ut. mohikán).
|
pén. jún. 06, 2008 10:03 |
|
|
jp10000
vas-tag
|
Lassan kimegy a divatból, de azért hátha.. Lehet a készülékkel faxot fogadni külső fax eszköz nélkül? Memóriában tárolja a lapokat és szgépközelben kezelhetem azokat.
|
pén. jún. 06, 2008 9:17 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Lackovy írta: Szijasztok ! Figyi lenne egy kérdésem: Mostanság sok mobilról azt olvastam h a gprs az újakban már class 10 tehát 32-48kbps ot tud az sokat jelent a netezésnél azoknál a mobiloknál amiben csak class32 van? Fontos lenne tudnom mert most akarok venni egy E51 est
a 4 éves low-end mobilomban volt **** kis class10-es minél több a class, annál jobb, ez a class32 ez már közel 3g sebesség is lehet
|
szer. jún. 04, 2008 22:28 |
|
|
Lackovy
vas-tag
|
Szijasztok ! Figyi lenne egy kérdésem: Mostanság sok mobilról azt olvastam h a gprs az újakban már class 10 tehát 32-48kbps ot tud az sokat jelent a netezésnél azoknál a mobiloknál amiben csak class32 van? Fontos lenne tudnom mert most akarok venni egy E51 est
|
szer. jún. 04, 2008 21:40 |
|
|
Macika
Moderátor
|
scorpeeon írta: hehe, most jelent meg egy cikk a főoldalon, ami szerint "rengeteg változás"-t hozott az új fw. szép, hosszú a changelog, azt meg kell hagyni (amit hivatalos oldalon egyébként azóta sem láttam), viszont mi ezekből az újításokból, hogy finoman szóljak: nem sokat tapasztaltunk. az eddigiek alapján inkább érzékeltem egyértelmű instabilitást az előző fw-hez, mint javulást, ráadásul a javítások listája tipikusan olyan, hogy ennek meg annak a kezelése jobb lett, aztán majd döntse el valaki, hogy tényleg vagy nem, szerintem nem sokmindent tapasztalt ezekből se senki semmit. új ficsőrt pedig természetesen egyáltalán nem hozott az fw, szóval ha ez az fw frissítés rengeteg változást hozott, kiváncsi vagyok, hogy mit lehetne írni például egy N82 frissítésre, ami ténylegesen javított dolgokat és olyan apró új ficsőrök is megjelentek, mint beágyazott Flash Lite 3, ill. geotagging.. Szoftverfrissítés != szoftverbővítés.
|
szer. jún. 04, 2008 20:05 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
scorpeeon írta: hehe, most jelent meg egy cikk a főoldalon, ami szerint "rengeteg változás"-t hozott az új fw. szép, hosszú a changelog, azt meg kell hagyni (amit hivatalos oldalon egyébként azóta sem láttam), viszont mi ezekből az újításokból, hogy finoman szóljak: nem sokat tapasztaltunk. az eddigiek alapján inkább érzékeltem egyértelmű instabilitást az előző fw-hez, mint javulást, ráadásul a javítások listája tipikusan olyan, hogy ennek meg annak a kezelése jobb lett, aztán majd döntse el valaki, hogy tényleg vagy nem, szerintem nem sokmindent tapasztalt ezekből se senki semmit. új ficsőrt pedig természetesen egyáltalán nem hozott az fw, szóval ha ez az fw frissítés rengeteg változást hozott, kiváncsi vagyok, hogy mit lehetne írni például egy N82 frissítésre, ami ténylegesen javított dolgokat és olyan apró új ficsőrök is megjelentek, mint beágyazott Flash Lite 3, ill. geotagging..
Hát igen, pár hasonló esetet tapasztalva én már nem is foglakozom addig frissítéssel, míg számottevő újításokat nem tartalmaz az új szoftver. Egy –két teloval rácsesztem, megesett több alkalommal ,hogy rosszabb volt az új szoftver mint a régi. A legemlékezetesebb még az N80 –nál volt….
|
szer. jún. 04, 2008 19:53 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
hehe, most jelent meg egy cikk a főoldalon, ami szerint "rengeteg változás"-t hozott az új fw. szép, hosszú a changelog, azt meg kell hagyni (amit hivatalos oldalon egyébként azóta sem láttam), viszont mi ezekből az újításokból, hogy finoman szóljak: nem sokat tapasztaltunk. az eddigiek alapján inkább érzékeltem egyértelmű instabilitást az előző fw-hez, mint javulást, ráadásul a javítások listája tipikusan olyan, hogy ennek meg annak a kezelése jobb lett, aztán majd döntse el valaki, hogy tényleg vagy nem, szerintem nem sokmindent tapasztalt ezekből se senki semmit. új ficsőrt pedig természetesen egyáltalán nem hozott az fw, szóval ha ez az fw frissítés rengeteg változást hozott, kiváncsi vagyok, hogy mit lehetne írni például egy N82 frissítésre, ami ténylegesen javított dolgokat és olyan apró új ficsőrök is megjelentek, mint beágyazott Flash Lite 3, ill. geotagging..
|
szer. jún. 04, 2008 19:32 |
|
|
Macika
Moderátor
|
mbuff írta: Vodasokra sincs még meg az új fw. Mi a taposztalat más telókból kiindulva? Mennyit kell rá várni? Az eddig megjelent 200.XXXX FW-csomagban egyetlen brandosított FW sincs. Csak a gyári függetlenekre jelent meg. Tehát egyelőre nem várható...
|
szer. jún. 04, 2008 18:47 |
|
|
mbuff
ezüst tag
|
Vodasokra sincs még meg az új fw. Mi a taposztalat más telókból kiindulva? Mennyit kell rá várni?
|
szer. jún. 04, 2008 15:58 |
|
|
Macika
Moderátor
|
scorpeeon írta: én is frissítettem az új fw-re, sok változást eddig nem tapasztaltam. egyszer bizonytalankodott is az egész fw: kegyetlenül belassult, a menüt nem akarta behozni, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy előtte törtem fel az egész rendszert meg tettem fel a patchert és pár hasonló kaliberű dolgot, lehet hogy ezek készítették ki. bekapcsoláskor erősebbet rezeg, ennyi változás biztosan van. mintha a fényérzékelő is kicsit máshogy reagálna kicsit, de ez nem biztos. Érdekes, a feketémnek is változott a rezgése, hosszabbat/erősebbet rezeg bekapcsoláskor. Az ezüstnél viszont nem változott ez...
|
szer. jún. 04, 2008 0:31 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
én is frissítettem az új fw-re, sok változást eddig nem tapasztaltam. egyszer bizonytalankodott is az egész fw: kegyetlenül belassult, a menüt nem akarta behozni, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy előtte törtem fel az egész rendszert meg tettem fel a patchert és pár hasonló kaliberű dolgot, lehet hogy ezek készítették ki. bekapcsoláskor erősebbet rezeg, ennyi változás biztosan van. mintha a fényérzékelő is kicsit máshogy reagálna kicsit, de ez nem biztos.
|
kedd jún. 03, 2008 21:29 |
|
|
vocsok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 615 Tartózkodási hely: Budapest
|
NSU -val raktam fel, az enyém független.
Router nem számít, működni kell az összessel. (Egyébként DDWRT-s Linksys WRT54G)
Sikerült hosszas próbálkozás után a Stanaphone előfizumat beállítani. Együtt is megy a Voipcheappel. Az egyiken megy kifelé a hívás, a másikon tudok fogadni hívást. Tök jó.
|
kedd jún. 03, 2008 19:38 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
vocsok írta: Sikerült felficcentenem az új firmware-t. Eddig minden jó. A wlan mintha konzekvensebb lenne, lekapcsolódik használat után. Eddig, csak ha kiléptem a hatósugárból, akkor bontott véglegesen. A Voipcheap esetén már megy a hívószámküldés: public user name: 0036...@voipcheap.com. Ezt kell beírni. (Persze csak hitelesített számot.) A Neophonex továbbra sem megy semmilyen kombinációval.
Annak ellenére feltelepítetted, hogy a product kódod alapján még nem volt új fw? Más Voip szolgáltatónál esetleg nem tudod kipróbálni a WLAN-os hívást? Milyen routered van?
|
kedd jún. 03, 2008 18:25 |
|
|
vocsok
platina tag
|
Sikerült felficcentenem az új firmware-t.
Eddig minden jó.
A wlan mintha konzekvensebb lenne, lekapcsolódik használat után. Eddig, csak ha kiléptem a hatósugárból, akkor bontott véglegesen.
A Voipcheap esetén már megy a hívószámküldés: public user name: 0036...@voipcheap.com. Ezt kell beírni. (Persze csak hitelesített számot.)
A Neophonex továbbra sem megy semmilyen kombinációval.
|
kedd jún. 03, 2008 15:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
zoli62 írta: Érdemes firmware-t frissíteni, ha csak az NSU látja? Ezt nem értem.
Mit lát csak az NSU?
|
kedd jún. 03, 2008 12:24 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Érdemes firmware-t frissíteni, ha csak az NSU látja?
|
kedd jún. 03, 2008 9:43 |
|
|