|
Szerző |
Üzenet |
joc_
gyémánt tag
|
Wagner ur írta: Ez már nagyon off volt. Egyébként meglepő tőlük. Talán érzik, hogy valamivel kompenzálni kell az embereket. Van miért. Ritkán szoktam írni gyalázóba, de most kezdi összefújni az őszi szél az apró, ám annál bosszantóbb dolgokat. Vegyük rögtön az egyik, sokak által ismert és biztos kedvelt ötpercutánnullaforint opciót. Az összeg jelképes érte, de egyre gyakrabban némul el pár perc után a vonal. Nem szakad meg, mindössze az egyik partner nem hall semmit. Lehet ez valami Ericsson/SonyEricsson fícsör, de sajnos csak ilyen készülékek vannak a birtokunkban. Mivel a jelenség minden nap jelentkezik, kicsit matekoztam ma, tulajdonképpen ez is késztet írásra. Kb 10%-al vág így meg a pannon. Hát ez van. Megy egy mail, kíváncsi leszek a sablon-válaszra. Nem mondom hogy nap mint nap lennének 5 percnél hosszabb beszélgetéseim, de előfordul. Ilyet még sosem tapasztaltam amit írsz (igaz, Nokiám van, a beszélgetőpartnereimnek nem tudom mijük van). Ja, nekem is be van kapcsolva az 5 perc után 0 Ft szolgáltatás.
|
szomb. szept. 20, 2008 19:35 |
|
|
Wagner ur
arany tag
Csatlakozott: pén. júl. 23, 2004 1:37 Hozzászólások: 481 Tartózkodási hely: Eger
|
Ez már nagyon off volt. Egyébként meglepő tőlük. Talán érzik, hogy valamivel kompenzálni kell az embereket. Van miért.
Ritkán szoktam írni gyalázóba, de most kezdi összefújni az őszi szél az apró, ám annál bosszantóbb dolgokat. Vegyük rögtön az egyik, sokak által ismert és biztos kedvelt ötpercutánnullaforint opciót. Az összeg jelképes érte, de egyre gyakrabban némul el pár perc után a vonal. Nem szakad meg, mindössze az egyik partner nem hall semmit. Lehet ez valami Ericsson/SonyEricsson fícsör, de sajnos csak ilyen készülékek vannak a birtokunkban.
Mivel a jelenség minden nap jelentkezik, kicsit matekoztam ma, tulajdonképpen ez is késztet írásra. Kb 10%-al vág így meg a pannon. Hát ez van. Megy egy mail, kíváncsi leszek a sablon-válaszra.
|
szomb. szept. 20, 2008 18:07 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Igazából ez a dicsérőbe is mehetne, de mivel itt volt szó róla:
Végül a Pannon mégis engedte, hogy a hűség lejárta előtt telót vegyek. Az új hűség 24 hónap, tehát nem növelték meg a már meglévőt. Ez korrekt.
|
szomb. szept. 20, 2008 14:32 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Én is jártam már úgy hogy Partnerprogramban vásárolt telefon miatt kb. fél év volt még hátra a korábban aláírt 2 év hűségből, és felhívtak hogy valami "zártkörű" ajánlatuk van, feltétel hogy aláírok 2 évet. Konkrétan rákérdeztem, hogy akkor mi van a még aktuálisan meglevő fél évemmel, ez az új majd csak azután kezd ketyegni? Azt mondták hogy nem, ha az újat aláírom, akkor az azonnal kezdődik, értelemszerűen "mostantól" két év múlva szabad vagyok.
Mondjuk nem éltem a lehetőséggel mert a készülék nem vonzott amit ajánlottak, de volt ilyen ajánlat.
Szerintem ha ők hívnak fel, akkor nem "meghosszabbodik" 1 vagy 2 évvel a meglevő hűséged, hanem a "helyébe lép", kvázi elengedik a még élő hűséged hátralevő részét.
De azt is gondolom hogy ez csak akkor van így ha ők keresnek meg ajánlattal.
|
pén. szept. 19, 2008 22:13 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
T68m írta: hhh3 írta: Most ha 15000-et lottózok el, akkor 3000-et telefonálhatok hálón belül? ? Igen, ezt mondja a Pannon. Eddig nem így volt. Azért nehéz ellenőrizni, mert ha van egy kisebb feltöltésed, akkor először abból az egyenlegből vonja pl. az emeltdíjas SMS-t. Tehát csak akkor lehet próbálni, ha tisztán nagyfeltöltésed van, pl. 0-ról 15.000Ft-ra. Ilyenkor kell elküldeni egy emeltdíjas-t és nézni a pannonlineban, hogy változik az egyenleg. Van aki konkrétan és leellenőrzötten TUDJA hogy most az új tényleg így működik? Vagy kénytelenek vagyunk találgatni és/vagy hinni?
|
pén. szept. 19, 2008 21:59 |
|
|
Wagner ur
arany tag
Csatlakozott: pén. júl. 23, 2004 1:37 Hozzászólások: 481 Tartózkodási hely: Eger
|
A hűség akár kevesebb is lehet miután a korábbi hűség ELŐTT vásárolt telefont a kliens. Magam is így jártam 23 hónapja. A hűség csak valamikor december végén vagy január elején járt volna le, viszont küldtek egy akciós katalógust (nem csak nekem szerintem ) és egy rövid telefonos beszélgetés után kiderült, a hűség újra ketyeg, újra 2 év, de már csak 2008 októberig. Hát így is lehet.
|
pén. szept. 19, 2008 20:03 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
hhh3 írta: Most ha 15000-et lottózok el, akkor 3000-et telefonálhatok hálón belül? ?
Igen, ezt mondja a Pannon. Eddig nem így volt. Azért nehéz ellenőrizni, mert ha van egy kisebb feltöltésed, akkor először abból az egyenlegből vonja pl. az emeltdíjas SMS-t. Tehát csak akkor lehet próbálni, ha tisztán nagyfeltöltésed van, pl. 0-ról 15.000Ft-ra. Ilyenkor kell elküldeni egy emeltdíjas-t és nézni a pannonlineban, hogy változik az egyenleg.
|
szer. szept. 17, 2008 20:48 |
|
|
hhh3
arany tag
|
Még nekem sem tiszta az átállás, azelött volt egyenleg, kedvezmény (feltöltési kedvezmény) és akciós kedvezmény (amit a semmiért kapott az ember) és egy logikus de bonyolult rendszer szerint dézsmálta a kedvezményt is pl lottóvásárlés esetén. Az átállás után már csak 2 egyenleg lett (legalábbis a pannonline-on) az egyenleghez hozzáadódott a korábbi kedvezmény és az akciós kedvezményből lett kedvezmény, de ettől függetlenül lehet, hogy a belső rendszer külön kezeli a régi és új egyenlegeket. Nem jöttem még rá.
A régi rendszer szerint ha 14400-at használtál lottóra, akkor a 3600 kedvezmény is elpárolgott, és nem tette érdekeltté a nagy töltést. Most ha 15000-et lottózok el, akkor 3000-et telefonálhatok hálón belül? ?
|
szer. szept. 17, 2008 14:07 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Gyakorlatilag a pannon két egyenleget futtat párhuzamosan, az egyik a bárhová felhasználható, ez 15.000Ft, a másik a csak hálón belül felhasználható, ez 18.000Ft. Kissé követhetetlen...
Üdv!
|
szer. szept. 17, 2008 7:38 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
club írta: Nekem ez tök logikus (nem vagyok Pannon prepaides). 15000 Ft-ot bármire használhatsz, 3000 Ft-ot pedig csak hálón belüli szolgáltatásokra. Gondolom, ha 3000 Ft belüli beszélgetéssel kezded, akkor 15000 Ft még mindig marad hálón kívüli dolgokra...
persze, értem, hogy neked tök logikus, csak eddig nem így működött a pannon rendszere! (és most se így működik - szerintem)
|
kedd szept. 16, 2008 15:57 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
T68m írta: UP! Bár kétszer kitrágyaltuk a pannon feltöltési kedvezmény rendszerét, azonban most lehet, hogy változtattak rajta? Az ügyfélszolgálat ezt a választ küldte: Idézet: amennyiben egy (kiinduló állapotban üres) kártyára 15.000Ft-ot (15.000Ft értékű feltöltőkártyával) feltöltök és (az Ön válaszával összhangban, összesen) 18.000Ft egyenleg lesz rajta, akkor ha 1. 10.000Ft értékben emeltdíjas SMS-ekre használom, akkor mennyi egyenleg marad rajta? 8000Ft?
2. ha az előbb feltöltött kártyát 15.000Ft értékben emeltdíjas SMS-ekre használom, akkor mennyi egyenleg marad rajta? 3000Ft?
Idézet: Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy
-amennyiben kártyájára 15 000 Ft értékű kupont tölt fel, abban az esetben ha 10 000 Ft-ot emeltdíjas SMS-ekre használ kártyája egyenlege 8 000 Ft marad, melyből 5 000 Ft-ot lehet letelefonálni, illetve fordítható emelt díjas szolgáltatásokra (pl.: csengőhang letöltés), 3 000 Ft pedig hálózaton belüli forgalomra. (hanghívásra, SMS, MMS, GPRS forgalomra Pannon hálózatban). -amennyiben 15 000 Ft-ot használ emeltdíjas SMS-ekre kártyája egyenlege 3 000 Ft marad, melyelt ebben az esetben hálózaton belüli forgalomra használhat fel (hanghívásra, SMS, MMS, GPRS forgalomra Pannon hálózatban).
?????????????????
Nekem ez tök logikus (nem vagyok Pannon prepaides).
15000 Ft-ot bármire használhatsz, 3000 Ft-ot pedig csak hálón belüli szolgáltatásokra. Gondolom, ha 3000 Ft belüli beszélgetéssel kezded, akkor 15000 Ft még mindig marad hálón kívüli dolgokra...
|
kedd szept. 16, 2008 15:28 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
UP!
Bár kétszer kitrágyaltuk a pannon feltöltési kedvezmény rendszerét, azonban most lehet, hogy változtattak rajta? Az ügyfélszolgálat ezt a választ küldte:
Idézet: amennyiben egy (kiinduló állapotban üres) kártyára 15.000Ft-ot (15.000Ft értékű feltöltőkártyával) feltöltök és (az Ön válaszával összhangban, összesen) 18.000Ft egyenleg lesz rajta, akkor ha 1. 10.000Ft értékben emeltdíjas SMS-ekre használom, akkor mennyi egyenleg marad rajta? 8000Ft?
2. ha az előbb feltöltött kártyát 15.000Ft értékben emeltdíjas SMS-ekre használom, akkor mennyi egyenleg marad rajta? 3000Ft?
Idézet: Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy
-amennyiben kártyájára 15 000 Ft értékű kupont tölt fel, abban az esetben ha 10 000 Ft-ot emeltdíjas SMS-ekre használ kártyája egyenlege 8 000 Ft marad, melyből 5 000 Ft-ot lehet letelefonálni, illetve fordítható emelt díjas szolgáltatásokra (pl.: csengőhang letöltés), 3 000 Ft pedig hálózaton belüli forgalomra. (hanghívásra, SMS, MMS, GPRS forgalomra Pannon hálózatban). -amennyiben 15 000 Ft-ot használ emeltdíjas SMS-ekre kártyája egyenlege 3 000 Ft marad, melyelt ebben az esetben hálózaton belüli forgalomra használhat fel (hanghívásra, SMS, MMS, GPRS forgalomra Pannon hálózatban).
?????????????????
|
kedd szept. 16, 2008 15:07 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: Ez a "szokták" ott tudtommal úgy működik, hogy elküldik felülbírálatra, és a Pannon eldönti, hogy vehetsz-e, vagy sem, és amennyire tudom nem igazán szeretik megadni a lehetőséget, bár ez gondolom az ügyfél számláitól függ leginkább...
Igen, én is ilyesmire gondoltam, illetve így vettem ki az eladó szavaiból.
|
szer. szept. 10, 2008 14:46 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
csab2 írta: A Pannonnál is azt mondták, hogy 1-2 hónappal a hűség lejárta előtt szokták engedni a meghosszabítást.
Ez a "szokták" ott tudtommal úgy működik, hogy elküldik felülbírálatra, és a Pannon eldönti, hogy vehetsz-e, vagy sem, és amennyire tudom nem igazán szeretik megadni a lehetőséget, bár ez gondolom az ügyfél számláitól függ leginkább...
A T-t nem ismerem ilyen szempontból, a V-nál pedig ez teljesen automatikus, ha már kevesebb, mint 3 hónapod van, akkor hasszabbíthatsz.
|
szomb. szept. 06, 2008 16:28 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
A Pannonnál is azt mondták, hogy 1-2 hónappal a hűség lejárta előtt szokták engedni a meghosszabítást.
|
szomb. szept. 06, 2008 15:36 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
simico írta: Trémobilnál is így volt (lehet, hogy még ma is), 1-2 hónappal az aktuális hűség lejárta előtt már lehetett újabbat kötni. Akkor ezek szerint én csak mindig a Pannonnál próbálkoztam.
|
vas. aug. 31, 2008 10:48 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Trémobilnál is így volt (lehet, hogy még ma is), 1-2 hónappal az aktuális hűség lejárta előtt már lehetett újabbat kötni.
|
vas. aug. 31, 2008 9:14 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: nem, mert a következő hűség az 24+3, azaz 27 hónap, aminek három hónappal lejárta előtt, tehát a 24 hónap után lehet újból folytatni, ezért nem tud növekedni a hűség 27 hónap fölé. Értem. Tényleg nem tudtam...
|
szomb. aug. 30, 2008 15:35 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Macika írta: Trabi TM írta: T68m írta: Nemrég, talán még most is a vodánál lehet három? hónappal a lejárat elõtt venni és az új hûség és a maradék hûség összeadódik. Ez így igaz, a vodánál ez most is mûködik... Isten bizony, nem hallottam SOHA errõl. Persze soha nem fogadtam hûséget a Vodának, ma sem tenném. Azért érdekes elgondolkodni, hogy hol a vége? Ha a 24 hónap csak 21 hónap, akkor a következõ már 27 hónap, az aután következõ már 30. Meddig lehet menni?
nem, mert a következő hűség az 24+3, azaz 27 hónap, aminek három hónappal lejárta előtt, tehát a 24 hónap után lehet újból folytatni, ezért nem tud növekedni a hűség 27 hónap fölé.
|
szomb. aug. 30, 2008 14:45 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Trabi TM írta: T68m írta: Nemrég, talán még most is a vodánál lehet három? hónappal a lejárat előtt venni és az új hűség és a maradék hűség összeadódik. Ez így igaz, a vodánál ez most is működik... Isten bizony, nem hallottam SOHA erről.
Persze soha nem fogadtam hűséget a Vodának, ma sem tenném.
Azért érdekes elgondolkodni, hogy hol a vége?
Ha a 24 hónap csak 21 hónap, akkor a következő már 27 hónap, az aután következő már 30.
Meddig lehet menni?
|
szomb. aug. 30, 2008 13:44 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
T68m írta: Nemrég, talán még most is a vodánál lehet három? hónappal a lejárat előtt venni és az új hűség és a maradék hűség összeadódik.
Ez így igaz, a vodánál ez most is működik...
|
szomb. aug. 30, 2008 10:02 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Macika írta: csab2 írta: A másik két szolgáltatónál is úgy van, hogy a meglévõ hûséget nem lehet meghosszabítani? Történt ugyanis, hogy betörött az e65-öm kijelzõje. Na, mondom, most nincs 13 ezer forintom, hogy megjavíttatsam, veszek inkább 20 forintért valami egyszerû telót 2év aláírása mellett. Nem jó szívvel (mostanában annyira nem vagyok jóban a pannonnal), de most kényszerbõl muszáj. Erre közlik, hogy amíg nem jár le az elõzõ hûségem, addig nem köthetek újat. HÁT NORMÁLISAK EZEK? Nem kell nekik az ügyfél? Mindegy, csak feldühített. MÁS Nem tudja valaki, hogy ha panaszt akarok tenni az nhh-nál akkor azt melyik címre kell küldeni? info@nhh.hu vagy hfjk@nhh.huSzerintem mielõtt felháborodsz, tájékozódj. Ez nem az amerikai igazságszolgáltatás, ahol 100-200 év hûvöset is könnyen rávernek az emberre. Mégis hogy gondolod, meddig lehessen halmozni a hûséget? Amikor kijön 8 év, akkor 8 évig nem vehetsz telót? Hidd el, a világon nincs olyan szolgáltató, amelyik egynél több készüléket adna neked hûségidõn belül ugyanarra az 1 db SIM-re!
régen a pannonnál másfél év után, tehát hat hónappal a hűség lejárta előtt lehetett új telót venni. Nemrég, talán még most is a vodánál lehet három? hónappal a lejárat előtt venni és az új hűség és a maradék hűség összeadódik. Tehát a felvetés nem volt annyira életszerűtlen.
|
pén. aug. 29, 2008 21:57 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Macika írta: csab2 írta: A másik két szolgáltatónál is úgy van, hogy a meglévő hűséget nem lehet meghosszabítani? Történt ugyanis, hogy betörött az e65-öm kijelzője. Na, mondom, most nincs 13 ezer forintom, hogy megjavíttatsam, veszek inkább 20 forintért valami egyszerű telót 2év aláírása mellett. Nem jó szívvel (mostanában annyira nem vagyok jóban a pannonnal), de most kényszerből muszáj. Erre közlik, hogy amíg nem jár le az előző hűségem, addig nem köthetek újat. HÁT NORMÁLISAK EZEK? Nem kell nekik az ügyfél? Mindegy, csak feldühített. MÁS Nem tudja valaki, hogy ha panaszt akarok tenni az nhh-nál akkor azt melyik címre kell küldeni? info@nhh.hu vagy hfjk@nhh.huSzerintem mielőtt felháborodsz, tájékozódj. Ez nem az amerikai igazságszolgáltatás, ahol 100-200 év hűvöset is könnyen rávernek az emberre. Mégis hogy gondolod, meddig lehessen halmozni a hűséget? Amikor kijön 8 év, akkor 8 évig nem vehetsz telót? Hidd el, a világon nincs olyan szolgáltató, amelyik egynél több készüléket adna neked hűségidőn belül ugyanarra az 1 db SIM-re!
Én csak csodálkozom, hiszen ez az egész hűség a szolgáltatónak jó. Most kivételesen nekem is jó lett volna (az olcsó teló miatt), de ha nem hát nem. Egyébként a UPC Directnél ezt simán meg lehet csinálni (persze az nem mobilszolgáltató, tudom). Azt hittem itt is működik. Azért kérdeztem, hogy vajon a másik kettőnél is így van-e.
A panaszt természetesen nem ez ügyben akarom tenni. Arra esetleg valaki?
|
pén. aug. 29, 2008 19:36 |
|
|
Macika
Moderátor
|
csab2 írta: A másik két szolgáltatónál is úgy van, hogy a meglévő hűséget nem lehet meghosszabítani? Történt ugyanis, hogy betörött az e65-öm kijelzője. Na, mondom, most nincs 13 ezer forintom, hogy megjavíttatsam, veszek inkább 20 forintért valami egyszerű telót 2év aláírása mellett. Nem jó szívvel (mostanában annyira nem vagyok jóban a pannonnal), de most kényszerből muszáj. Erre közlik, hogy amíg nem jár le az előző hűségem, addig nem köthetek újat. HÁT NORMÁLISAK EZEK? Nem kell nekik az ügyfél? Mindegy, csak feldühített. MÁS Nem tudja valaki, hogy ha panaszt akarok tenni az nhh-nál akkor azt melyik címre kell küldeni? info@nhh.hu vagy hfjk@nhh.huSzerintem mielőtt felháborodsz, tájékozódj. Ez nem az amerikai igazságszolgáltatás, ahol 100-200 év hűvöset is könnyen rávernek az emberre.
Mégis hogy gondolod, meddig lehessen halmozni a hűséget? Amikor kijön 8 év, akkor 8 évig nem vehetsz telót?
Hidd el, a világon nincs olyan szolgáltató, amelyik egynél több készüléket adna neked hűségidőn belül ugyanarra az 1 db SIM-re!
|
pén. aug. 29, 2008 16:56 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
A másik két szolgáltatónál is úgy van, hogy a meglévő hűséget nem lehet meghosszabítani?
Történt ugyanis, hogy betörött az e65-öm kijelzője. Na, mondom, most nincs 13 ezer forintom, hogy megjavíttatsam, veszek inkább 20 forintért valami egyszerű telót 2év aláírása mellett. Nem jó szívvel (mostanában annyira nem vagyok jóban a pannonnal), de most kényszerből muszáj. Erre közlik, hogy amíg nem jár le az előző hűségem, addig nem köthetek újat. HÁT NORMÁLISAK EZEK? Nem kell nekik az ügyfél?
Mindegy, csak feldühített.
MÁS
Nem tudja valaki, hogy ha panaszt akarok tenni az nhh-nál akkor azt melyik címre kell küldeni? info@nhh.hu vagy hfjk@nhh.hu
|
pén. aug. 29, 2008 15:48 |
|
|
Denver
arany tag
|
msgp írta: ahogy hallottam sorakoznak már a gvhnál valamint az nhhnál is a pannon számlázásával kapcsolatos bejelentések amit láttam nemrég majorosi emese vmi. kommunikációs vezetőtől nyilatkozni az már kezdett a pofátlanság és a maximális lekezelés szintjére süllyedni.
és ezt te honnan hallottad? mármint a gvh+nhh infót
|
csüt. aug. 28, 2008 15:03 |
|
|
msgp
arany tag
|
ahogy hallottam sorakoznak már a gvhnál valamint az nhhnál is a pannon számlázásával kapcsolatos bejelentések
amit láttam nemrég majorosi emese vmi. kommunikációs vezetőtől nyilatkozni az már kezdett a pofátlanság és a maximális lekezelés szintjére süllyedni.
|
csüt. aug. 28, 2008 14:56 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Vizsla írta: Write onlyt jocnak írtam, mert én leírtam, hogy van olyan bank, akinél ingyen küldik a levelet, miközben ő meg beírta, hogy az az érzése, hogy nem fogsz találni ilyet.
Értettem.
|
pén. aug. 22, 2008 17:51 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Eddig csak nekem tűnt fel, hogy a július 18-ai közlemény el van cs.szve?
Nincs benne a csoportos beszedési megbízás, és roaming bejövő hívástiltás helyett roaming bejövő hívástartást írtak bele.
|
szer. aug. 20, 2008 7:10 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Néha a pont szokott betenni neki.
|
vas. aug. 17, 2008 20:12 |
|
|
Enyac
ezüst tag
|
Szerettem volna Pannonline-on keresztül módosítani a levelezési/számlaküldési címet, azonban a felület egyszerűen nem hajlandó elmenteni az lépcsőház!emelet/ajtó részt... Kipróbáltam mindenféle formátumot, de egyiket sem szerette... Más is járt így?
|
vas. aug. 17, 2008 18:39 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Write onlyt jocnak írtam, mert én leírtam, hogy van olyan bank, akinél ingyen küldik a levelet, miközben ő meg beírta, hogy az az érzése, hogy nem fogsz találni ilyet.
|
szomb. aug. 16, 2008 7:53 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Nincs szó write onlyról. Én azt írtam, hogy ha már semmilyen más költség nincs, marad a postaköltség. Ti megírtátok, hogy van olyan, amikor nincs postaköltség. Én meg erre reagáltam, hogy akkor viszont van más költség. Nem kell ezen megsértődni.
|
hétf. aug. 11, 2008 19:50 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Vizsla írta: Write Only Néha előfordul...
|
vas. aug. 10, 2008 18:21 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
joc_ írta: .gúnár. írta: Nem hinném, hogy van olyan bank, amelyik ingyen postáz vállalkozói számlával. Egyébként az a megérzésem, hogy ilyet valóban nem fogsz találni, bár olyan biztosan van ahol havi díjban van x darab utalás díja, de ott ha a havi díjat visszaosztod az x darab utalásra, valószínűleg nem nagyon jön ki 100-120Ft alá. Write Only
|
vas. aug. 10, 2008 11:05 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
.gúnár. írta: pusztán én onnan indultam ki, hogy melyik az a fizetési mód, amivel egy céges pannon számlát 120 ft alatti költséggel ki lehet fizetni. kb 3 hsz-szel ezelőtt kifejezetten a postaköltségről írtál, nem a 120Ft költséghatárról, én pedig arra reagáltam: .gúnár. írta: Nem hinném, hogy van olyan bank, amelyik ingyen postáz vállalkozói számlával. Egyébként az a megérzésem, hogy ilyet valóban nem fogsz találni, bár olyan biztosan van ahol havi díjban van x darab utalás díja, de ott ha a havi díjat visszaosztod az x darab utalásra, valószínűleg nem nagyon jön ki 100-120Ft alá.
Kérdéses még hogy mennyit kell fizetni ügyféloldalon a csoportos lehívásokért. Ez a díjszabásokból nem egyértelmű számomra, úgy lehet hogy olcsóbban meg lehet úszni.
|
vas. aug. 10, 2008 9:39 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
joc_ írta: Nincs bankkártyám (ergo azért sem fizetek), a netbank ingyenes, azért sem. Mondtam: soha nem fizettem semmilyen havidíjat. (Gyengébbek kedvéért: éves díjat sem, és egyszeri díjat sem.) Az átutalás 0,15% (bankon kívüli), más bankhoz képest nem durva.
Természetesen nem rossz kondíciókat választottál, nem erről van szó, pusztán én onnan indultam ki, hogy melyik az a fizetési mód, amivel egy céges pannon számlát 120 ft alatti költséggel ki lehet fizetni. Ezzel a bankszámlacsomaggal ez nem lehetséges, esetedben nem a postaköltség, hanem a kártyás fizetés hiánya miatt.
Vizsla K&H Start ötletét majd megtanulmányozom, abban hol van a buktató, hátha nincs benne.
|
vas. aug. 10, 2008 7:39 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
.gúnár. írta: joc_ írta: .gúnár. írta: Nem hinném, hogy van olyan bank, amelyik ingyen postáz vállalkozói számlával. Konkrétan az ERSTE Válogatás számlacsomagja pl. biztosan ilyen. Háromnegyed év alatt egyetlen havidíjat és egyetlen postaköltséget sem fizettem. Cserébe az átutalás fizetős, és vagy fizetsz egy nagyon durva éves díjat a bankkártyára, vagy szintén hasonló havidíjat a netes szolgáltatásokért, már ha jól értelmezem. Valamit valamiért. Nincs bankkártyám (ergo azért sem fizetek), a netbank ingyenes, azért sem. Mondtam: soha nem fizettem semmilyen havidíjat. (Gyengébbek kedvéért: éves díjat sem, és egyszeri díjat sem.)
Az átutalás 0,15% (bankon kívüli), más bankhoz képest nem durva. (Önmagában nézve igen, de a magyarországi bankok árszínvonala általában magas. Pl. az OTP-nél is ugyanennyi az utalás díja, pedig ott van elég magas (2700Ft) fix havidíj, meg jönnek a postaköltségek.) Viszont itt a bejövő utalásoknál, havi kamatjóváírás esetén semmit sem terhelnek rám. Egyébként mondtam, nem a reklám helye, csak arról a tényről beszélgetünk, hogy kivonatonkénti postaköltséget terhelik-e vagy sem.
Eddigi tapasztalataim szerint ez az első céges bankszámlám, ahol kevesebb költséget fizetek mint amekkora kamatot kapok (lekötés nélkül, 500e alatti átlagos egyenlegemre).
|
vas. aug. 10, 2008 0:37 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
joc_ írta: .gúnár. írta: Nem hinném, hogy van olyan bank, amelyik ingyen postáz vállalkozói számlával. Konkrétan az ERSTE Válogatás számlacsomagja pl. biztosan ilyen. Háromnegyed év alatt egyetlen havidíjat és egyetlen postaköltséget sem fizettem.
Cserébe az átutalás fizetős, és vagy fizetsz egy nagyon durva éves díjat a bankkártyára, vagy szintén hasonló havidíjat a netes szolgáltatásokért, már ha jól értelmezem. Valamit valamiért.
|
szomb. aug. 09, 2008 22:31 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Idegesítő és szánalmas, hogy az email studió webes oldala nem tudja normálisan kezelni az Operát. Csatolt fájlok esetén éppenhogy csak látom a fájlokat (azt látom, hogy van valami) és nem is tudok görgetni sem! Röhej!
|
szomb. aug. 09, 2008 19:43 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
.gúnár. írta: Nem hinném, hogy van olyan bank, amelyik ingyen postáz vállalkozói számlával. Konkrétan az ERSTE Válogatás számlacsomagja pl. biztosan ilyen. Háromnegyed év alatt egyetlen havidíjat és egyetlen postaköltséget sem fizettem.
|
szomb. aug. 09, 2008 16:25 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
KOCsi írta: Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem a Pannon ésszerűen döntött, amikor bevezeti a csekkes befizetések után az adminisztrációs díjat. Miért is kéne neki átvállalni a csekkes befizetés után a Postának fizetendő költségeket (havi szinten ez több tíz millió Ft költség lehet nekik)? Csak azért, mert az ügyfél ezt szokta meg? Ez marhaság. Ráadásul még kényelmesnek sem mondanám a csekkezést (sorbanállás a postán, hosszú átfutási idő) és jómagam nem is értem, hogy a lakosság 70-80%-a miért ragaszkodik ehhez. Lehet eseti átutalással is fizetni (a szolgáltatónak ez a legjobb, mert ez neki ingyen van), de ott a csoportos beszedési megbízás és újabban az ATM-es számlabefizetés. Vannak alternatívák a csekken kívül is, amelyek ráadásul sokkal gyorsabbak és megbízhatóbbak. Egyébként a K&H-s hitelkártyámra ha csekken fizetek be, azután is felszámolnak 150 ft-ot, tehát nem újdonság ez, csak eddig a TelCo cégeknél ilyet még nem láttunk... ui.: nem dolgozom a Pannonnál, semmi közöm hozzájuk (mielőtt még Pannon bérencnek titulálnátok)
Én meg nem értek egyet a pannonnal, mert eddig is beleépítették a szolgáltatás árába a számlázást is! Ez egy egyszerű áremelés, már sokadik az idén... az ilyen pofátlan húzásai miatt van ki vele a t...m, azért menekültem el a vodától, mert ezt csinálta, erre kezdik ezek is. szemetek:(
|
szomb. aug. 09, 2008 16:03 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Most írtam be. A K&H Cégvonal (0640444444) megerősítette!
|
szomb. aug. 09, 2008 15:54 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
asdf_ írta: OFF Nekunk azt hiszem nem szamolnak fel postadijat, engem szimplan csak az idegesit, hogy minden masodik, harmadik nap talalok egy bankos levelet a postaladaban.
Nem hinném, hogy van olyan bank, amelyik ingyen postáz vállalkozói számlával.
|
szomb. aug. 09, 2008 15:50 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
A k&H Start csomagja 390 Ft-ért 5 ingyenes átutalást ad, korlátlan bankon belüli utalást, tranzakciós naponkénti kivonatot, bankkártyát stb. ad.
|
szomb. aug. 09, 2008 12:00 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nekem BB-s a válalkozói csomagom, és nem küldenek mindennap levelet.
|
szomb. aug. 09, 2008 11:30 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
OFF
Nekunk azt hiszem nem szamolnak fel postadijat, engem szimplan csak az idegesit, hogy minden masodik, harmadik nap talalok egy bankos levelet a postaladaban. Tokfoloslegesen.
Azt, hogy mit meg hogyan kell lekonyvelni, es mindenre vonatkozik-e ez a bizonyos idon belul, azt nem tudom, en havonta egyszer viszek omlesztve mindent a konyvelohoz, es semmi gondja nincs vele.
ON
|
szomb. aug. 09, 2008 11:08 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
asdf_ írta: .gúnár. írta: Aki céges, tudja, hogy minden számlamozgásról kivonat jön, amire ráverik a postaköltséget, így viszont ugyanott vagyunk, mint a csekkes fizetésnél. Na ez az amit marhara nem ertek, a banatert nem lehet megadni a banknal, hogy hetente, kethetente, havonta kuldjek el azt a nyomorult kivonatot, a fenenek kell minden nap egyesevel, ha volt penzmozgas. Ha en lennek az illetekes szerv, szennebuntetnem az ilyet, hogy midnenaron kuldenek egy nyamvadt papirt (postakoltseg, boritek, papir, nyomtatas, mindez ugy 150 ft-ba faj), amikor ha neten utalt az ember, ugyis latja h mi a palya, ha bankfiokbol, automatabol, arrol meg amugyis van papirosa. Hmm, nem is szennebuntetnem, betiltanam az ilyet Nekem több banknál (OTP, ERSTE, HBW takarékszöv.) is van vállalkozói számlatapasztalatom. Mindegyiknél meg lehetett adni hogy minden tranzakcióról kérsz-e kivonatot, vagy időszakonként egy összesítettet. (volt ahol így kértük, volt ahol úgy).
Az a helyzet, hogy a számviteli tv. szerint a gazdasági eseményeket megadott időn belül a hiteles bizonylatok felhasználásával köteles vagy lekönyvel(tet)ni. Na ezt az időt pl. nem lehet betartani, ha havi számlakivonatot kérsz. Ezért a könyvelők inkább a mindennapi kivonatot javasolják.
Egyébiránt pl. az ERSTÉnél biztosan van olyan számlacsomag ami havidíjmentes is, és a kivonatokért sem kérnek darabdíjat (még akkor sem ha naponta kapod a kivonatokat). Azt nem tudom hogy minden számlacsomag ilyen-e, de a cégemnek ilyen van (publikus számlacsomag). De ez nem a reklám helye, csupán megjegyeztem, hogy ezek a dolgok nem szükségszerűen járnak együtt, bár kétségtelenül inkább az a jellemző hogy elkérik a kivonatonkénti postadíjat.
|
szomb. aug. 09, 2008 10:43 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
.gúnár. írta: Aki céges, tudja, hogy minden számlamozgásról kivonat jön, amire ráverik a postaköltséget, így viszont ugyanott vagyunk, mint a csekkes fizetésnél.
Na ez az amit marhara nem ertek, a banatert nem lehet megadni a banknal, hogy hetente, kethetente, havonta kuldjek el azt a nyomorult kivonatot, a fenenek kell minden nap egyesevel, ha volt penzmozgas. Ha en lennek az illetekes szerv, szennebuntetnem az ilyet, hogy midnenaron kuldenek egy nyamvadt papirt (postakoltseg, boritek, papir, nyomtatas, mindez ugy 150 ft-ba faj), amikor ha neten utalt az ember, ugyis latja h mi a palya, ha bankfiokbol, automatabol, arrol meg amugyis van papirosa. Hmm, nem is szennebuntetnem, betiltanam az ilyet
|
szomb. aug. 09, 2008 9:32 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
KOCsi írta: Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem a Pannon ésszerűen döntött, amikor bevezeti a csekkes befizetések után az adminisztrációs díjat. Miért is kéne neki átvállalni a csekkes befizetés után a Postának fizetendő költségeket (havi szinten ez több tíz millió Ft költség lehet nekik)?
Azert, mert eddig ezt ok fizettek, a szolgaltatas es annak ellentetelezesenek resze volt, ergo ezert kulon most pluszpenzt kerni -nem is annyira bujtatott- aremeles. Tovabbra is ugyanazt tudom mondani:
- csekkesek maradnak ugyanannyi penzert, aki elektronikusan fizet, annak kedvezmenyt kell adni, nem pedig az elektronikus marad ugyanannyi penzert es a csekkest pedig buntetni
-ha a posta uj tetelkent vezetett be egy derek osszeget a csekkes fizetesek kezelesevel, utalasaval kapcsolatban, akkor meg egyreszt k***a nagy pofaval mutogatni a postara, hogy miatta van az egesz -miert nem teszi ezt egyik szolgaltato sem???-, masreszt ev vegeig birjak ki, januarban meg emeljenek havidijat mindenkinel, es persze az elozoek szerint elektronikus fizetesre automatikusan kedvezmenyt nyujtani...
|
szomb. aug. 09, 2008 9:27 |
|
|