|
Telefon gyártási önköltség, avagy a Palm Pré
Szerző |
Üzenet |
QNKORI
platina tag
|
Ha nem lennének a(z amúgy tényleg) vízfejű nagy cégek, néhány dolog már kihalt volna a Földön, úgy mint kultúra, sport, stb
Lenne sport és lenne kultúra, ráadásul sokkal összetettebb, sokoldalúbb és színesebb lenne, mint a mostani. Abban igazad van, hogy ez az erőltetett egyen multikulti és a felépített sztárcsapatok és sportolók kultusza megszűnne, végre teret adva az igazi tehetségeknek.
Jelezném, az előző 2000 évben sem voltak multik, és érdekes módon a kultúra nélkülük is elég szépen fejlődött, ráadásul sokkal több féle módon, mint most.
|
pén. máj. 08, 2009 10:25 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Ha nem lennének a(z amúgy tényleg) vízfejű nagy cégek, néhány dolog már kihalt volna a Földön, úgy mint kultúra, sport, stb.
Vagy legalábbis már csak néhány, fogságban tartott példány volna belőlük...
|
pén. máj. 08, 2009 10:01 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
guni. írta: Én már csak azt nem értem ha ilyen durva luxusprofitot raknak rá a telefonokra a gyártók, hogy lehet hogy jelenleg a nagyok közül több éppen veszteséges?
Guni
Rengeteg cég van ami papíron veszteséges (pl. azt hiszem a voda is). Csak az igazán veszteséges, amit meg is szüntetnek, pl. siemens telefon.
|
pén. máj. 08, 2009 9:45 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
Én már csak azt nem értem ha ilyen durva luxusprofitot raknak rá a telefonokra a gyártók, hogy lehet hogy jelenleg a nagyok közül több éppen veszteséges?
A nagy gyártóknál a vízfejet kell megfizetned, a rengeteg miniszoknyás titkárnőt, a sok elemző herét,a sok tanácsadót, a rengeteg ingyenélőt.
Egy beteg rendszer beteg cégei ezek, amiknél a jelenlegi gazdasági helyzetben derül ki, hogy mennyire versenyképtelenek hosszú távon. Eddig felvásárlásokkal és pénzzel akarták a problémákat megoldani, ami mostantól kezdve nem működik. A csökkenő vásárlóerő miatt a piacon életképessé válnak a kisebb működési költségű kiscégek, és ami még nagyobb baj, hogy a feltörekvő országok barkácscégei is. Ez minket (Magyaro.) többszörösen is rosszul fog érinteni, mert az olcsó gyártásban is versenyképtelenek leszünk, továbbá a fejlesztésre szánt pénzeket is csökkenteni fogják a multik, tehát a magasan képzett szakemberek iránti igény is csökkenni fog.
|
pén. máj. 08, 2009 8:56 |
|
|
nemete02
arany tag
Csatlakozott: vas. júl. 04, 2004 17:34 Hozzászólások: 164 Tartózkodási hely: Pécs
|
Ez nem éppen a "hajnali 3 órás könnyűolvasmány" topic...megyek is inkább aludni.
|
pén. máj. 08, 2009 1:44 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
guni. írta: Én már csak azt nem értem ha ilyen durva luxusprofitot raknak rá a telefonokra a gyártók, hogy lehet hogy jelenleg a nagyok közül több éppen veszteséges?
Guni Kérlek szépen, ez úgy van, hogy nem tudnak egy árva szót sem magyarul és nem értik, mit írt le QNKORI.
Pedig ő megmondta...
|
pén. máj. 08, 2009 0:54 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Én már csak azt nem értem ha ilyen durva luxusprofitot raknak rá a telefonokra a gyártók, hogy lehet hogy jelenleg a nagyok közül több éppen veszteséges?
Guni
|
csüt. máj. 07, 2009 23:24 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
|
csüt. máj. 07, 2009 18:52 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
QNKORI FOR PRESIDENT!!!!
|
csüt. máj. 07, 2009 18:41 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
Az alapanyagokat, alkatrészeket meg lopják, mi?
T68 olvtárs rosszul fogalmazott, a termelési költségre gondolt, mert az valóban közel nulla ebben az esetben, mivel a gépek nullára vannak írva, max. a termelőgép alkatrész kopása, az energia és az adóteher a költség ebben az esetben.
|
csüt. máj. 07, 2009 8:49 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Re: Telefon gyártási önköltség, avagy a Palm Pré
T68m írta: Előállítás költség csak annyi, amennyibe a (z önköltséget már sokszorosan megtermelt) gépek működétetése, gyakorlatilag nulla.
Az alapanyagokat, alkatrészeket meg lopják, mi?
|
csüt. máj. 07, 2009 7:54 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
Megmondjam, hogy miért nincs igazad? Mert alig 1 hónapja van az új Artisjus rendszer. Nekem meg rohadtul csípi a szememet, hogy ennyi idő után már csípőből vágod a frankót, hogy HOGYAN CSINÁLJÁK már régen. Ami ráadásul hülyeség is. Na nem, nem az elképzelés, mert azt írsz le, amit akarsz (a demokráciának kétségtelenül vannak árnyoldalai is), hanem az, hogy nem gondolod végig, hogyan kivitelezhető ez.
Akkor talán nézzél utána, mi volt az Albacomp és a Synergon vámcsalási ügye::).... utána lehet oktatni a másikat::))
|
szer. máj. 06, 2009 18:02 |
|
|
Macika
Moderátor
|
QNKORI írta: Szánalmas...
Miért? Elismertem, hogy igazad van, de a kiskaput is leírtam hozzá. Ez nem szánalmas, ez az élet, bármennyire is nem tetszik. Megmondjam, hogy miért nincs igazad?
Mert alig 1 hónapja van az új Artisjus rendszer.
Nekem meg rohadtul csípi a szememet, hogy ennyi idő után már csípőből vágod a frankót, hogy HOGYAN CSINÁLJÁK már régen.
Ami ráadásul hülyeség is.
Na nem, nem az elképzelés, mert azt írsz le, amit akarsz (a demokráciának kétségtelenül vannak árnyoldalai is), hanem az, hogy nem gondolod végig, hogyan kivitelezhető ez.
Kicsit be vagy a múlt századba gyepesedve, de bízzunk benne, hogy megéred (meg én is), hogy tudatodra ébredj.
Az Artisjus egy olyan cég (ez nem a dícséret, ez a tényközlés helye), mely olyan hatékonysággal működik, hogy ha ilyen hatékonysággal működne minden Mo-on, akkor Korea mintájára Mo lenne az EU kistigrise.
Pont őket fogják átverni...
|
szer. máj. 06, 2009 16:05 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
Szánalmas...
Miért? Elismertem, hogy igazad van, de a kiskaput is leírtam hozzá. Ez nem szánalmas, ez az élet, bármennyire is nem tetszik.
|
szer. máj. 06, 2009 15:28 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Megmondtam?
Szánalmas...
|
szer. máj. 06, 2009 14:23 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
* Az e pont alá tartozó mobiltelefon funkcióval is rendelkező multifunkcionális eszközbe integrált tárolóegységre csak akkor kell megfizetni a szerzői jogdíjat, ha annak kapacitása meghaladja a 64 MB-ot.
10 GB-ig 4800 Ft/db"
Ez így igaz, a gyakorlatban úgy megy az import, hogy PAPÍRON megjön a telefon 1 Mb memóriával és külön a 8 GB flash memória, ezután megfizetik a 600 Ft jogdíjat, majd ezután PAPÍRON összeszerelik 100 Ft-ért a készüléket (persze, ami előtte és utána még kibontva sem volt), majd megy a piacra. Így lehet 4.000 Ft-ot megtakarítani.
|
szer. máj. 06, 2009 14:18 |
|
|
Macika
Moderátor
|
QNKORI írta: A jogdíj a 8 GB-os eszközre 600 Ft. Egész jól megszoktam már, hogy ostobaságokat írsz le, utána még neked áll feljebb. Kíváncsi vagyok, most lesz-e a 'bocs, tévedtem'.
"Audio, illetve audiovizuális tartalom lejátszására alkalmas, hordozható multimédia eszközbe integrált tárolóegységek*
* Az e pont alá tartozó mobiltelefon funkcióval is rendelkező multifunkcionális eszközbe integrált tárolóegységre csak akkor kell megfizetni a szerzői jogdíjat, ha annak kapacitása meghaladja a 64 MB-ot.
10 GB-ig 4800 Ft/db"
Forrás: Artisjus
Nem mellesleg létezik még a VÁMÁFA fogalma valamint a Környezetvédelmi termékdíj is minden olyan készüléknél, amiben akkumulátor van.
Persze nem óriási összegek ezek, de akkor is tornásszák felfelé a NETTO árat.
És a végén, az egészre jön rá a (rövidesen újra) 25%-os ÁFA.
|
szer. máj. 06, 2009 10:06 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
NETTOBAN! Erre jön még rá a (rövidesen) 25%-os ÁFA.
36 x1.25 = még mindig csak 45.000 Ft.....
VÁM pedig igenis van, mivel nem az EU-n belülről származik. Ehhe...
A vám számítástechnikai és telekommunikációs eszközökre az USa-ból 0%.
A jogdíj a 8 GB-os eszközre 600 Ft.
Nekem még mindig bôven 50 alatt van a telefon.... és nem 1XX.XXX Ft, mint két év hûséggel a zomnia meg az ájfón.
|
kedd máj. 05, 2009 21:50 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Sajnálom is, hogy már nem lehet újonnan kapni...
|
kedd máj. 05, 2009 18:34 |
|
|
Macika
Moderátor
|
nord írta: Tudom, hogy nagyon messze van tőle, de ettől az enyhén ívelt megoldásról azonnal a N 7110 jutott eszembe. Na várj, az egy csodálatosan szép mobil volt!
Ez meg...
|
kedd máj. 05, 2009 17:34 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Tudom, hogy nagyon messze van tőle, de ettől az enyhén ívelt megoldásról azonnal a N 7110 jutott eszembe.
|
kedd máj. 05, 2009 16:33 |
|
|
migabi24
arany tag
Csatlakozott: hétf. márc. 26, 2007 15:35 Hozzászólások: 128 Tartózkodási hely: Szeged
|
Ilyen ronda telót is ritkán látni
|
kedd máj. 05, 2009 16:20 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Gyorsan tegyuk meg hozza a 8 giga belso memoria miatti jogdijmatricat is...
|
kedd máj. 05, 2009 16:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
QNKORI írta: ÉSAZÁFA???????
Az USA-ban is van ÁFA, 4-8% között, csak ott nem ez a neve (más az adórendszer logikája). Amúgy nem 43E lesz az ár, mert számítástechnikai termék, tehát 0%-os a vám, a szállítás meg nincs 1.000 Ft/db, a 43.000 Ft-os ár simán lemegy 36-38.000-re. NETTOBAN!
Erre jön még rá a (rövidesen) 25%-os ÁFA.
VÁM pedig igenis van, mivel nem az EU-n belülről származik. Ehhe...
|
kedd máj. 05, 2009 14:44 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
ÉSAZÁFA???????
Az USA-ban is van ÁFA, 4-8% között, csak ott nem ez a neve (más az adórendszer logikája).
Amúgy nem 43E lesz az ár, mert számítástechnikai termék, tehát 0%-os a vám, a szállítás meg nincs 1.000 Ft/db, a 43.000 Ft-os ár simán lemegy 36-38.000-re.
Egyébként mutatsz egy képet róla? Meg valami leírást is légyszi a SZAKirányú híren kívül, hogy miért is lesz ájfón kategóriájú?
Tessék:
http://www.palm.com/us/products/phones/pre/
|
kedd máj. 05, 2009 8:08 |
|
|
Macika
Moderátor
|
QNKORI írta: nocsak, mégse 3e Ft-ba kerül egy mobil gyártása???
Ezt a mondatot ajánlanám a figyelmedbe:
az viszont szokatlan, hogy az iSuppli igyekezett minden költséget beleszámolni az árba, és a 170 dollárban benne van a hardver, a gyártás, a szoftver költsége, sőt, még a nehezen megfogható szellemi munka ára is.
Ez egy ájfón kategóriájú készülék, ha ze kijön ennyiből, akkor mekkora haszon van egy ájfónon.... vagy egy Csámcsung "topmodellen". A 170 dollárból mire ideér max. 43.000 Ft ár lesz (vámmal és szállítással), mivel műszaki eszközről van szó. És ennyiért a készülék független, de majd a szolgáltatók jól elmagyarázzák, hogy miért kell érte 100.000 Ft-ot fizetni 2 év hűséggel.... ja majd elfelejtettem, hogy a szolgáltatók ráfizetéssel adják oda a hűséggel eladott készülékeket::)) ÉSAZÁFA???????
Egyébként mutatsz egy képet róla?
Meg valami leírást is légyszi a SZAKirányú híren kívül, hogy miért is lesz ájfón kategóriájú?
Na, légyszi!
|
hétf. máj. 04, 2009 19:21 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
nocsak, mégse 3e Ft-ba kerül egy mobil gyártása???
Ezt a mondatot ajánlanám a figyelmedbe:
az viszont szokatlan, hogy az iSuppli igyekezett minden költséget beleszámolni az árba, és a 170 dollárban benne van a hardver, a gyártás, a szoftver költsége, sőt, még a nehezen megfogható szellemi munka ára is.
Ez egy ájfón kategóriájú készülék, ha ze kijön ennyiből, akkor mekkora haszon van egy ájfónon.... vagy egy Csámcsung "topmodellen".
A 170 dollárból mire ideér max. 43.000 Ft ár lesz (vámmal és szállítással), mivel műszaki eszközről van szó. És ennyiért a készülék független, de majd a szolgáltatók jól elmagyarázzák, hogy miért kell érte 100.000 Ft-ot fizetni 2 év hűséggel.... ja majd elfelejtettem, hogy a szolgáltatók ráfizetéssel adják oda a hűséggel eladott készülékeket::))
|
hétf. máj. 04, 2009 13:19 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: Ám ebbõl kifizetni a munkásokat nem igazán lehet...
Nem is kell, mivel a munkásokat nem a haszonból kell kifizetni. Haszon az, ami a kiadásokon, beleértve a munkások bérét is, felül marad.
Mellesleg, mint tudjuk, a kunkori által felhozott példák két csoportja:
1. számtalanodjára utángyártott telefonok (nokia teljes alsókategória) esetén fejlesztési, beruházási költség már nincs. Elõállítás költség csak annyi, amennyibe a (z önköltséget már sokszorosan megtermelt) gépek mûködétetése, gyakorlatilag nulla.
2. középkategóriás telók, amit a távolkeletiek áron, termelési költségeken alul értékesítenek, hogy valutához, aktivához jussanak. Amit tett a cucilizmusban magyarország is.
|
hétf. máj. 04, 2009 12:11 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Először csak a szöveget olvastam el és pont Te jutottál az eszembe. Neked akartam leírni a korábbi vitáink miatt, hogy nocsak, mégse 3e Ft-ba kerül egy mobil gyártása???
Aztán megláttam, hogy épp Te írtad a hsz-t.
Csak gondolj bele, ha CSAK ERRE rátesszük a Magyarországra szállítás költségét és az ÁFA-t, akkor már 60e Ft körül járunk és akkor a Palmnak EGYETLEN FILLÉR HASZNA SEM VOLT rajta, ha csak nem annyi, hogy minden készülékük eladásával kiütöttek egy vásárlót a konkurencia elől.
Ám ebből kifizetni a munkásokat nem igazán lehet...
|
hétf. máj. 04, 2009 11:26 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Kétszer is palm trének olvastam...
|
hétf. máj. 04, 2009 8:28 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
Telefon gyártási önköltség, avagy a Palm Pré
Filléres kütyü a Palm Pré
Bár a reklámköltségekről például fogalma sincs az iSupplinak, az elemzőcég azt állítja, hogy elég jól be tudja lőni a Palm Pre előállítási költségét. A mobil nem kerül sokba, persze a vásárlóknak azért majd többet kell fizetniük a 35 ezer forintos gyártási költségnél.
Valószínűleg kevés mobilt vártak még annyira, mint a Palm Prét. Nemcsak képességei miatt érdekes a kütyü, hanem mert azt ígéri, hogy képes lesz lenyomni az iPhone-t. Voltak persze már korábban is trónkövetelők, amikről már a premier előtt kiderült, hogy esélytelenek. A legtöbb HTC a Windows Mobile miatt csúszik el, a T-Mobile G1 operációs rendszere, az Android meg izgalmas ugyan, maga a hardver viszont elszomorítóan csúnya.
A Pre dizájnja azonban elsőrangú, processzora az egyik legerősebb, amit csak mobilba pakolni lehet, arról nem is beszélve, hogy spéci operációs rendszert, webOS-t kap, ami elvileg az összes lehetséges pontos csatlakozik az internethez. Lehet majd jó kis adatforgalomra számítani, ami persze a célközönség hazájában, az Egyesült Államokban nem probléma, hiszen ott általában nincs korlátja a letöltésnek.
Sokan aggódtak amiatt, hogy egy merőben új telefont milyen áron tud majd értékesíteni a mélyrepülésbe kezdett Palm, aminek nincsenek olyan tartalékai, mint az Apple-nek, nem teheti meg, hogy veszteségesen árulja a telefont. Az iSuppli szerint azonban nem kell nagyon megszenvedni az árképzéssel, mert a mobil gyártása egyáltalán nem kerül sokba [1]. Egészen pontosan 170 dolcsi, 37 ezer forintos ár jön ki, ha összeadunk minden megszerezhető adatot..
Bár az iSuppli általában részletekbe menően tárgyalja, hogy melyik alkatrészhez milyen áron jut hozzá a gyártó, most csak a végösszeget kaptuk meg. Kár, mert sokakat például érdekelne, hogy az iPhone-ban használt processzornál legalább kétszer gyorsabb, de annál kevesebbet fogyasztó Cortex A8-as csip mennyibe kerül, erről azonban semmilyen adatot nem kapunk. Az egyetlen infó a legdrágább alkatrésszel, a kijelzővel kapcsolatos, az elemzőcég szerint ez 39,5 dollárjába kerül a Palmnak.
Az viszont szokatlan, hogy az iSuppli igyekezett minden költséget beleszámolni az árba, és a 170 dollárban benne van a hardver, a gyártás, a szoftver költsége, sőt, még a nehezen megfogható szellemi munka ára is. Mindezt egy iparági példák alapján felállított modellnek hála tudták kiszámolni, állítja a cég sajtóközleménye.
Tina Teng, az iSuppli elemzője szerint egyébként a Pre meglepő hasonlatosságokat mutat az iPhone-nal. "Ugyanúgy több ujjat érzékelő kijelzőt használnak, és az innovatív webOS is sokban emlékeztet a Mac OS X-re, ami egyébként meglepő is lehet a márka legelszántabb vásárlóinak, az üzletembereknek: az új modell jóval szélesebb közönséget vesz célba" - mondta a szakértő.
Az iSupplinak hála az sem titok többé, hogy a 3,1 colos kijelzővel, 3 megapixeles kamerával, 8 gigabájtos háttértárral, wifivel szerelt 3G-kompatibilis készülék alkatrészei 138 dollárba kerülnek, a gyártásra, vagyis összeszerelésre körülbelül 9,5 dollár megy el, míg a szoftver licencelésére 22,5 dollárt költ a Sprint Nextel, a vállalat, akinek a Palm kiadta a gyártást. Mindezért cserébe a Sprint 200 dollárt kér majd a mobilért, de jár neki valamennyi részesedés azok után az előfizetők után is, akik újak lesznek a mobilszolgáltatónál, és csak azért váltanak, hogy hozzájussanak a Préhez.
|
hétf. máj. 04, 2009 8:07 |
|
|