|
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
viraxo írta: Lehet, hogy végül nekem is ez lesz az új telóm! N97-et szerettem volna, de egyenlőre nagy csalódás a szerkezet. Nagyon kéne az új soft rá! A i8910-es Samsung, meg hiába szép, meg gyors, meg jó... nem tudom, hiányzik róla az a francos Nokia felirat... Az N86-ost a T-Mobile árulni fogja, benne van az augusztusi készülék katalógusukban! Kíváncsi vagyok mennyi lesz az ára náluk, ha nem lesz sok különbség az akciós és a kártyafüggetlen ár között, valószínűleg az utóbbi mellett döntök! Jól sikerült kis készülék lett! Érdekes, amit írsz, sem a 10.X sem a 11.x FirmWare-ban nincs lokalizáció, magyarul nem tervezte a Nokia EDDIG az N86 8MP brandos kiadását. Ha jól tudom, az N85-nél is így volt.
Hol lehet olvasni a T-nél erről előzetest?
|
kedd aug. 11, 2009 6:59 |
|
|
viraxo
arany tag
|
Lehet, hogy végül nekem is ez lesz az új telóm! N97-et szerettem volna, de egyenlőre nagy csalódás a szerkezet. Nagyon kéne az új soft rá! A i8910-es Samsung, meg hiába szép, meg gyors, meg jó... nem tudom, hiányzik róla az a francos Nokia felirat...
Az N86-ost a T-Mobile árulni fogja, benne van az augusztusi készülék katalógusukban! Kíváncsi vagyok mennyi lesz az ára náluk, ha nem lesz sok különbség az akciós és a kártyafüggetlen ár között, valószínűleg az utóbbi mellett döntök!
Jól sikerült kis készülék lett!
|
kedd aug. 11, 2009 6:53 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Nos kérem, megkaptam az új kincsemet, a PhotoHall becsületére legyen mondva, korrekten, szó nélkül cserélték a pixelhibás készülékemet egy bontatlan újra.
Eddig úgy néz ki, mindenben teljesen tökéletes a kicsike. Megkapta a 11-es FW-t, NSU után is megmaradt minden rajta.
Szeretem.
|
hétf. aug. 10, 2009 23:41 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.
|
Macika írta: Nos igen, de hát ez egy zsírúj, 0 perces teló! Ákoskával együtt kapcsoltuk be és éltük át a nagy csalódást. Talán 0 km-esen nem kéne pixelhibás legyen egy 130ezer Ft-os teló. Más enyiért autót vesz.
Ebben igazad van.
Persze ez nem csak az OLED-re igaz, pixelhibás LCD-t sem illene beépíteni.
Nekem anno a 7610-em volt pixeles...
Úgy néz ki a kijelző nem lesz az erőssége a telefonnak, egyik fórumtárs jelezte nekem, hogy egyik pillanatról a másikra eltünt a kijelzés a telefonján.
Úgy tudni kijelzőcsere lett a vége a dolognak.
Lehet, hogy a "Made in China" mégis csak jelent valamit a minőségellenőrzés terén?
Bár nekem a kínai N82 és N95 8GB a mai napig hibátlan, a finn N95-ből meg egyet visszavittem, a második 3-szor ment szervizbe, mire negyedszerre nagy nehezen megcsinálták...
|
szer. aug. 05, 2009 21:40 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Imici1972 írta: OLED kijelzőn ugyanúgy lehet pixelhiba, mint az LCD-n vagy a Plazmán. Egyszerűen arról van szó, hogy az adott sub pixelhez tartozó piros, kék, vagy zöld OLED dióda nem világít. Sőt! Az idő elörehaladtával az OLED-nél nagyobb esély van pixelhiba megjelenésére, mint az LCD-nél. Ráadásul a három szín élettartama sem egyenlő. A Sony anno hosszú ideig azért nem tudta piacra dobni az OLED kijelzőjét, mert a kék LED-ek élettartama nagyon rövid volt. Ezen később sikerült jelentősen javítani, de a mai napig nem egyenlő élettartamú a három szín. Ez abból következik, hogy az eltérő színű LED-ek különböző anyagösszetételűek, ez adja az élettartam-különbséget is. Nos igen, de hát ez egy zsírúj, 0 perces teló! Ákoskával együtt kapcsoltuk be és éltük át a nagy csalódást.
Talán 0 km-esen nem kéne pixelhibás legyen egy 130ezer Ft-os teló.
Más enyiért autót vesz.
|
szer. aug. 05, 2009 21:22 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.
|
Gergi írta: Macika írta: Megvan a kicsikém. Sajnos azonban a kijelző pixelhibás Hétfőn tudják csak újra cserélni, de megteszik, korrekt a Photo Hall az Árkádban! Másnak is Made in China a készülék? Gratula hozzá! OLED kijelzőn pixelhiba?? Pedig teljesen más a működési elve mint TFT-nek... Hogy lehet azt észrevenni? Enyém Nokia garis és ez is Made in China.
Az enyém is kínai.
Meg is lepődtem rendesen, ezért utánajártam a dolognak.
Egymástól függetlenül több Nokia mintabolt is azt mondta, hogy ezt a modellt kínában gyártják.
Eddig csak a sufni GSM-ek árultak kínai Nokiát, úgy látszik mostantól ez hivatalos
OLED kijelzőn ugyanúgy lehet pixelhiba, mint az LCD-n vagy a Plazmán.
Egyszerűen arról van szó, hogy az adott sub pixelhez tartozó piros, kék, vagy zöld OLED dióda nem világít.
Sőt!
Az idő elörehaladtával az OLED-nél nagyobb esély van pixelhiba megjelenésére, mint az LCD-nél.
Ráadásul a három szín élettartama sem egyenlő.
A Sony anno hosszú ideig azért nem tudta piacra dobni az OLED kijelzőjét, mert a kék LED-ek élettartama nagyon rövid volt.
Ezen később sikerült jelentősen javítani, de a mai napig nem egyenlő élettartamú a három szín.
Ez abból következik, hogy az eltérő színű LED-ek különböző anyagösszetételűek, ez adja az élettartam-különbséget is.
|
szer. aug. 05, 2009 20:24 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Gergi írta: Gratula hozzá! OLED kijelzőn pixelhiba?? Pedig teljesen más a működési elve mint TFT-nek... Hogy lehet azt észrevenni? Enyém Nokia garis és ez is Made in China. Én sem hallottam még ilyenről.
Megnéztem mikroszkóp alatt, egyetlen zöld subpixel döglött meg...
|
szer. aug. 05, 2009 17:32 |
|
|
kakuk100
platina tag
Csatlakozott: vas. szept. 05, 2004 13:39 Hozzászólások: 587 Tartózkodási hely: Budapest / Mauritius
|
Macika írta: Megvan a kicsikém. Sajnos azonban a kijelző pixelhibás Hétfőn tudják csak újra cserélni, de megteszik, korrekt a Photo Hall az Árkádban! Másnak is Made in China a készülék?
Az N86-ot csak Kínába gyártják. A Nokiába ezt mondták mikor rákérdeztem. Az enyém is kínai.
|
szer. aug. 05, 2009 14:48 |
|
|
Gergi
ezüst tag
Csatlakozott: kedd márc. 08, 2005 21:01 Hozzászólások: 89 Tartózkodási hely: Pécs
|
Macika írta: Megvan a kicsikém. Sajnos azonban a kijelző pixelhibás Hétfőn tudják csak újra cserélni, de megteszik, korrekt a Photo Hall az Árkádban! Másnak is Made in China a készülék?
Gratula hozzá!
OLED kijelzőn pixelhiba?? Pedig teljesen más a működési elve mint TFT-nek... Hogy lehet azt észrevenni?
Enyém Nokia garis és ez is Made in China.
|
szer. aug. 05, 2009 5:40 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Megvan a kicsikém.
Sajnos azonban a kijelző pixelhibás
Hétfőn tudják csak újra cserélni, de megteszik, korrekt a Photo Hall az Árkádban!
Másnak is Made in China a készülék?
|
kedd aug. 04, 2009 22:23 |
|
|
atip
ezüst tag
|
|
pén. júl. 24, 2009 19:15 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
|
szer. júl. 22, 2009 10:05 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Re: hő
atip írta: Tegnap új jelenséget tapasztaltam,főleg töltésnél eléggé melegedett a teló. Persze manapság a külső hőmérséklet is elég magas,de kézben fogva,melegnek mondható. Töltés után is órák után "hűlt vissza". Tapasztatatok hasonlót.ez normális??? Kösz a választ!
Melegedni nekem csak akkor szokott, ha TV-t nézek, a GPS-el navigálok, vagy bármely más - nagyobb energiaigényű - alkalmazást futtatok.
Töltés közben éppen csak melegszik, inkább langyos, mint meleg és az is csak a töltési időszak első szakaszában.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Imici1972 szer. júl. 22, 2009 10:05-kor.
|
szer. júl. 22, 2009 10:03 |
|
|
atip
ezüst tag
|
hő
Tegnap új jelenséget tapasztaltam,főleg töltésnél eléggé melegedett a teló.
Persze manapság a külső hőmérséklet is elég magas,de kézben fogva,melegnek mondható.
Töltés után is órák után "hűlt vissza".
Tapasztatatok hasonlót.ez normális???
Kösz a választ!
|
szer. júl. 22, 2009 4:37 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
atip írta: Helló! Szeretnék venni egy micro sd kártyát,mit javasoltok, vehetek 16GBst(nem lassul be),vagy vegyek 8GB? Eredeti Nokiát,vagy bármilyen OK?
Kösz a választ!
Én egy Nokia 8GB-vel használom és hibátlan.
Szerintem Nokia vagy SanDisk kártyát vegyél, ezek elég gyorsak és megbízhatóak (na, asszem most elindítottam egy lavinát a "melyik kártya a jó" témakörben )
|
kedd júl. 14, 2009 14:24 |
|
|
cooler21
platina tag
|
fel lehet erre dobni a garmint? N82ről való váltáson agyalok, de ez kényes kérdés számomra...
azon szépen megy:)
|
kedd júl. 14, 2009 13:42 |
|
|
atip
ezüst tag
|
Helló!
Szeretnék venni egy micro sd kártyát,mit javasoltok, vehetek 16GBst(nem lassul be),vagy vegyek 8GB?
Eredeti Nokiát,vagy bármilyen OK?
Kösz a választ!
|
kedd júl. 14, 2009 11:07 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
atip írta: Megérkezett, azóta egyfolytában nyomkodom,tanulom. Szvsz szupergép!:) Rögtön felraktam az firmwaret,jól zökkenő nélkül müxik. Ami főleg plusz számomra a kamera,a wifi és az fm adó. Egy apró negatívum az a számítógépes usb zsinoron két nagy köröm van,úgy kell kitépni a telóból.... Mindenkinek ajánlom!!:)
Gratula, üdv a klubban!
Ne aggódj, be fog az kopni, csak eleget kell dugdosni...
De mivel ez egyben a töltő csatlakozó is, ebben nem lesz hiány.
|
vas. júl. 12, 2009 21:38 |
|
|
atip
ezüst tag
|
Megérkezett, azóta egyfolytában nyomkodom,tanulom.
Szvsz szupergép!:)
Rögtön felraktam az firmwaret,jól zökkenő nélkül müxik.
Ami főleg plusz számomra a kamera,a wifi és az fm adó.
Egy apró negatívum az a számítógépes usb zsinoron két nagy köröm van,úgy kell kitépni a telóból....
Mindenkinek ajánlom!!:)
|
vas. júl. 12, 2009 19:25 |
|
|
atip
ezüst tag
|
Akoska írta: 1-1 csúcskészülék jön csak be a T-hez, az N95-tel anno jól csinálták, úgy lett nekem is. Kicsit randomnak tűnik ez így, az N97-et talán nem hagyják ki (a T-s management biztos szívesen játszadozna vele), de véleményem szerint N86-ra pölö hiába fognak várni a T-sek. De ne legyen igazam...
Igazad lett,a mai naptól az N97 kapható a T-nél!
|
szer. júl. 08, 2009 4:52 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Csináltam ma néhány tesztfotót az új 11-es fw-el, lássuk mennyit javítottak a kamerán.
Jelentem, SOKAT!
Sokkal természetesebb színek, élesebb kép, jobb fehéregyensúly, kevesebb probléma a fókuszálással.
Jó fényviszonyok között pedig kifejezetten gyönyörű képeket készít!
Egyre jobban szeretem ezt a telót...
Update:
Néhány tesztfotó az új firmware-el:
http://kep.tar.hu/imici1972/50645223#2
|
kedd júl. 07, 2009 22:36 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
atip írta: Ha minden igaz holnap megérkezik az új N86osom. Megkezdődik az ismerkedésem. Imici1972 írta: Nos, újrahúzás után a névjegyzék duplikációs probléma megszünt.
Tapasztalataidat olvasva,akkor soft frissítéssel kellene kezdenem,még a szinkronizálás elött(most 6680som van) Nem vagyok profi, mit takar az "újrahúzás" kifejezés? Mennyire kockázatos a frissítés,nem szeretném tönkrevágni,mielött örömet szerezne.. Köszi a választ!:)
Nálad semmi különöset, egyszerűen frissítsd a firmware-t még mielőtt bármilyen adatot töltenél a telefonra.
Egyébként pedig a jól ismert *#7370# kóddal törölsz mindent a telefonmemóriából és alapállapotba állítod az oprendszert, majd ezt követően frissítés, esetleg ezután egy újabb *#7370#
De ez csak akkor szükséges, ha már vannak telepített cuccaid a telefonon.
Ha nincs, akkor egyszerűen csak frissítsd NSU-val, és ha nagyon alapos akarsz lenni, akkor a frissítés után még nyomj egy *#7370#-et.
|
kedd júl. 07, 2009 21:48 |
|
|
atip
ezüst tag
|
Ha minden igaz holnap megérkezik az új N86osom.
Megkezdődik az ismerkedésem.
Imici1972 írta: Nos, újrahúzás után a névjegyzék duplikációs probléma megszünt.
Tapasztalataidat olvasva,akkor soft frissítéssel kellene kezdenem,még a szinkronizálás elött(most 6680som van)
Nem vagyok profi, mit takar az "újrahúzás" kifejezés?
Mennyire kockázatos a frissítés,nem szeretném tönkrevágni,mielött örömet szerezne..
Köszi a választ!:)
|
kedd júl. 07, 2009 16:50 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Nos, újrahúzás után a névjegyzék duplikációs probléma megszünt.
Amúgy ezt leszámítva többnyire pozitívak a taasztalataim:
- gyorsabb és stabilabb működés
- A GPS sokkal stabilabb és gyorsabban talál műholdat
- A geotagger hamarabb aktivizálódik
- jobb fehéregyensúly, természetesebb színek
- alapból installált Ovi Store alkalmazás
de sajnos még így is maradt bug, ami nem lett kijavítva:
- az email beállítás varázsló képtelen a upcmail beállításokat lekérni.
Ugyanez 5800XM és N97 esetében gond nélkül zajlik.
- A Real Player alkalmazás a streaming videóból kilépéskor nem ajánlja
fel a link mentését. Pl. T-Mobile MobilTV
- Kikerült a "Letöltés!" menüpont, helyette Ovi Store. Részemről ez hiba,
elfért volna mindkettő
Eddig nagyjából ennyi, ha találok valami fontosat, leírom.
Update:
találtam egy kicsit részletesebb changelogot
Nokia Change Log for the firmware v11.043
Telephony:
* Improved CLI.
* Slideshow wallpaper no longer causes in call device stability and audio problems.
Connectivity:
* Improved stability when using BT headsets.
* Voice tags now working with CK-7W and other BT car kits.
* Improved stability with dongles using WinXP built-in Bluetooth stack.
Photos Application:
* Stability improved when viewing image and video.
* Volume and time information is now displayed when playing video clips.
Camera Application:
* Stability improved when using the camera.
* Camera drivers optimized.
* Autofocus now correctly deactivated in Landscape setting.
* Burst mode corrections.
Music Playback:
* Stability improved when playing music over extended period through headset.
* FMT-x timeout is now correctly synchronized with Music Player.
* DRM Silent Rights Acquisition now working.
* Content refresh improved.
Other Changes:
* Naviscroll sensitivity improvements.
* C-S Help anomalies fixed.
* Switch application contact sync corrected.
* Display colour corruption corrected.
* Vibra now functions after factory settings have been restored.
* Theme transitions are OFF as default (as per PR1.01).
* Pictbridge2 localization improved.
* Thai and Turkish localization corrections.
* USIM’ phonebook now visible after FDN disabled.
* Java application icons are now shown correctly.
forrás:
http://www.faq4mobiles.de/forum/nokia-news/55443-neue-nokia-n86-8mp-firmware-11-043-erschienen.html
Szóval egy szó, mint száz, ha alapból ezzel a fw-el jön ki, akkor ez is szerelem lett volna első látásra, így csak másodikra lett az.
|
kedd júl. 07, 2009 9:30 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Szép nagy bug az új 11-es fw-ben!
A frissítés után az összes névjegy duplikálva.
Kijelölöd, törlöd az összeset, kiírja hogy nincs névjegy.
Névjegyeket visszamásolod, megint duplán jelennek meg, holott a PC Suite mindegyikből csak egyet lát...
Gratula, ez szép munka volt!
Ezt leszámítva az új szoft gyorsabban kezeli a galériát és általában is gyorsabbnak tűnik.
Mint ha a kamera zaj is csökkent volna.
Most megpróbálom formázni és újrahúzni a telót, lássuk mi lesz....
|
hétf. júl. 06, 2009 14:32 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Akoska írta: Itt a 11.043-as soft már ehhez is. Nagyon egy mederben folyik ez az N97 fejlesztéssel
NSU-n is elérhető, itt a changelog:
SW change notes for major datapackage 11.043
SW improvements and corrections
- Better imaging experience especially in video mode
- Nokia Maps 3.0.1 replacing Maps 3.0
- Improvements in Browser, Share Online, Camera, SettingsWizard
- Image quality: 'half' light pictures improved
- Text is not correctly line on Email corrected
- Launch of installed widgets improved
New features
- Downloads! replaced by OVI Store
- OVI Store service launcher preloaded in the device and the actual client can be downloaded in the OVI
- Nokia Maps orientation functionality improves usage in landscape
|
hétf. júl. 06, 2009 13:00 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Itt a 11.043-as soft már ehhez is.
Nagyon egy mederben folyik ez az N97 fejlesztéssel
|
hétf. júl. 06, 2009 9:55 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
atip írta: Köszi a választ,még egy pár kérdésem lenne....
A kamerán van-e macro funkció? A képeknél a helymeghatározó funkció és az iránytű csak érvényes navigációnál működik?? Ha jól tudom csak egy hónapig ingyenes a navigáció.
Igen, van rajta, nem csak makró, hanem panoráma üzemmód is.
Az iránytű és a helymeghatározás ingyenes, csak a navigálás a fizetős.
Bár az iránytű működése eléggé instabil, magyarul hol működik, hol nem, főleg ez utóbbi...
Az N86 esetében én full gyalogos navigációs licenc-el és ha jól emlékszem 10 napos autóssal kaptam. De a tíz napból mindig csak akkor von le egyet, ha navigálsz. Ha közben 5 napig nem, akkor nem csökken a napok száma.
|
szomb. júl. 04, 2009 23:10 |
|
|
atip
ezüst tag
|
Köszi a választ,még egy pár kérdésem lenne....
A kamerán van-e macro funkció?
A képeknél a helymeghatározó funkció és az iránytű csak érvényes navigációnál működik??
Ha jól tudom csak egy hónapig ingyenes a navigáció.
|
szomb. júl. 04, 2009 9:14 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
atip írta: Szerintem eza normál nokiás gari.
Imici, Te t-mob.ként használod?
Igen. Működik rajta minden általam használt szolgáltatásuk, PL. Mobiltv, net, stb.
|
szomb. júl. 04, 2009 8:00 |
|
|
Macika
Moderátor
|
atip írta: Szerintem eza normál nokiás gari. Igen, az én N85-öm is Photo Hallból származik, és tiszta, 24 hónapos Nokia garival van.
|
szomb. júl. 04, 2009 1:18 |
|
|
atip
ezüst tag
|
Szerintem eza normál nokiás gari.
Imici, Te t-mob.ként használod?
|
pén. júl. 03, 2009 20:18 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Photo Hall-ban rendes gari van.
|
pén. júl. 03, 2009 19:02 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
atip írta: Sziasztok! Megfogadtam tanácsodat,felhívtam a T-t,kedves volt a hölgy megnézte a hamarosan "fellépő" újdonságokat,de sajnos nem szerepel közte a N86os.. Más, kiszúrtam P*otoHall jövő heti katalógusában szerepel 134ért,adnak hozzá nyolcgb kártyát,tokot,kocsitöltőt. Nokia N86 KIT a megnevezése, a KIT vajon mit jelenthet?? Ha Tnél megjelenne az sem lenne sokkal olcsóbb.?! Nekem nagyon teccik ,szóval kell nekem !:)
A Kit valószínűleg a plusz cuccokat jelzi, "nyolcgb kártyát,tokot,kocsitöltőt."
Az ár nem rossz, de ha nem kapsz hozzá két év MAGYAR Nokia garit, akkor szvsz sok.
Nokia Mintaboltban 145.990-ért vettem, teljesen hivatalosan...
Szerintem 12k-t megér a tuti gari inkább, mint a plusz karácsonyfadíszek
|
pén. júl. 03, 2009 18:55 |
|
|
atip
ezüst tag
|
Sziasztok!
Megfogadtam tanácsodat,felhívtam a T-t,kedves volt a hölgy megnézte a hamarosan "fellépő" újdonságokat,de sajnos nem szerepel közte a N86os..
Más, kiszúrtam P*otoHall jövő heti katalógusában szerepel 134ért,adnak hozzá nyolcgb kártyát,tokot,kocsitöltőt.
Nokia N86 KIT a megnevezése, a KIT vajon mit jelenthet??
Ha Tnél megjelenne az sem lenne sokkal olcsóbb.?!
Nekem nagyon teccik ,szóval kell nekem !:)
|
pén. júl. 03, 2009 17:17 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
1-1 csúcskészülék jön csak be a T-hez, az N95-tel anno jól csinálták, úgy lett nekem is.
Na de azóta...
Amikor már tényleg full ciki volt, lecserélték az N95-öt a 8GB-osra, bevezették az N96-ot valami extragalaktikus árfolyamon (ami azóta is annyi), majd az N79-et, jóval megjelenés után, szintén ennyiértkellafrancnak áron.
Kicsit randomnak tűnik ez így, az N97-et talán nem hagyják ki (a T-s management biztos szívesen játszadozna vele), de véleményem szerint N86-ra pölö hiába fognak várni a T-sek.
Ahogy N80-ra, N93-ra, N82-re, N85-re is, csak hogy párat említsek a múltból.
De ne legyen igazam...
|
pén. júl. 03, 2009 10:04 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
atip írta: Hellótok! Most hogy már jó pár helyen kapható,azt hittem,hogy elsejével megjelenik a nagy szolgáltatóknál(főleg a Tére gondoltam) Sajnos nem, szerintetek mikorra várható,mi ez a "tökölődés"?:)
Ez eléggé kiszámíthatatlan.
Mivel az operátorok többnyire ún. brand-es, tehát a saját képükre formált szoftverrel+függő verzióban árulják a telefonokat, sokszor több hét, esetleg hónap is eltelik, mire elkezdik árulni.
Viszont ha a telót sikergyanúsnak ítélik és megvan hozzá a jóváhagyott brand software is, akkor 1-2 héten belül is megjelenhet.
De sajnos könnyen megeshet, hogy egyáltalán nem veszik fel a termékpalettájukra. Pl. anno az N76-ot sem supportálta a T-Mobile, soha nem került be az készülékeik közé.
Szóval ez függ a várható piaci sikertől, a Nokia és az operátor közötti ártárgyalások sikerétől és a brand-es szoftver jóváhagyásától.
A legjobb, ha felhívod a T ügyfélszolgálatot és megkérdezed,
Ha szerencséd van, akkor értelmes és informatív választ kapsz
|
szer. júl. 01, 2009 21:31 |
|
|
atip
ezüst tag
|
Hellótok!
Most hogy már jó pár helyen kapható,azt hittem,hogy elsejével megjelenik a nagy szolgáltatóknál(főleg a Tére gondoltam)
Sajnos nem, szerintetek mikorra várható,mi ez a "tökölődés"?:)
|
szer. júl. 01, 2009 14:25 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Egy újabb részletes teszt, ezúttal a mobilarénától:
http://mobilarena.hu/teszt/nokia_n86_sokat_lat_a_vilagbol/eloszo_doboz_es_tartozekok.html
99%-ban egyetértek a leírtakkal, de ha a srác beállította volna az élességet maximumra, akkor még jobb lett volna a teszteredmény.
Közben elkészült egy újabb összehasonlító tesztfotó szett, ezúttal az N97 és N95 8GB a versenytársak
http://www.kep.tar.hu/imici1972/50643677#2
|
hétf. jún. 29, 2009 11:00 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Az elmúlt pár napban egész jól viselkedett a teló, lefagyás nem volt.
Közben rájöttem, hogy ha a kamera menüben az élességet maximumra, vagyis "kemény" opcióra állítom, a képminőség látványosan javul!
A kép jóval részletgazdagabb, élesebb, kontrasztosabb.
Hasonló volt anno az N95 első 1-2 firmware-ének esetében is, ott is maszatolt normál állásban.
Majd a későbbi fw-eknél már normál állásban volt ugyanolyan éles a kép, kemény beállítással már kicsit túllőtt, vignettált lett az eredmény.
Ezek szerint a fejlesztőkkel megismétlődik a történelem
|
szomb. jún. 27, 2009 18:52 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Minek is kéne, hiszen csak eggyel több
|
kedd jún. 23, 2009 16:25 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Nem tudom, N85-ről mi vinne rá a cserére.
Azt hiszem, semmi...
|
kedd jún. 23, 2009 14:50 |
|
|
kakuk100
platina tag
Csatlakozott: vas. szept. 05, 2004 13:39 Hozzászólások: 587 Tartózkodási hely: Budapest / Mauritius
|
Köszi szépen a tesztet mindnyájunk nevében akiket érdekel az N86.
Én is azt hiszem várok még a cserével egy kicsit. Nem sürgős.
|
kedd jún. 23, 2009 14:37 |
|
|
cooler21
platina tag
|
korrekt teszt, várok a vásárlással(n82 van..)
|
kedd jún. 23, 2009 9:05 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Köszönjük a szép értékelést!!
|
kedd jún. 23, 2009 8:54 |
|
|
viraxo
arany tag
|
Nagyon hálás vagyok ezért a részletes beszámolóért! Eltekintve a soft. hibáitól - aminek javítására a Nokiát ismerve nem kell olyan sokat várni, egyenlőre tényleg nem éri meg az árát! Az N82-esemet karcmentes, lefóliázott kijelzővel, 0 km-es akkuval nem nagyon tudnám 50-60e Ft-nál többért eladni! Mondjuk a végtelen garancia megdobhatja az árát egy kicsit mert a lepecsételt eredeti nokia garijegyen nincs eladási dátum...
Viszont akkor is majdnem 80- 90 ezret kéne ráfizetni, ami a leírtak fényében igencsak nagy **** lenne! Várni kell ezzel a telóval bő fél évet! Addigra lesz jó firmware és az ára is lemegy 100 környékére. Viszont akkor már az N82-esem nem ér semmit majd... ehh ördögi kör...
|
hétf. jún. 22, 2009 23:16 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Ígéret szép szó, íme a teszt!
1. Vásárlás utáni első tapasztalatok
Ez az első olyan telefon, amit úgy rendeltem meg, hogy előtte "élőben" még nem is láttam.
Talán nem ártott volna először megnézni, de már nem bírtam magammal
Első találkozásra kicsit furcsa a teló, főleg a kijelzője. A színvilága teljesen eltér az LCD-től, ezért kicsit idegenkedve fogadtam, egészen addig, amig egy videót el nem indítottam... De erről kicsit később.
Szóval közvetlenül azután, hogy elhoztam az üzletből, még az üzletház parkolójában lefagyott. Nem kicsit, nagyon. Csak az akku eltávolítása segített, amit az igen nehezen lepattintható hátlap tett különös élménnyé.
Szóval az első benyomások nem voltak túl jók: szokatlan színvilágú kijelző, lefagyott sw, nehezen leszedhető hátlap...
Hazafelé menet lépten nyomon megálltam fotózni, rögtön az N82-vel együtt, hogy legyen mihez hasonlítani. Az eredmények igen meglepőek, nemsokára erről is beszámolok.
2. Mechanikus felépítés, külcsin
A telő igen jól összerakott, korrekt munka. A slide stabil, pontos, "Samsungos" érzésű, egyedül multimédia üzemmódba váltáskor akad egy kicsit. A kerete fém hatású, az üveg állytólag edzett és karcálló. Ennek ellenére védőfólia van rajta (kérdem én akkor minek? )
A hátlap műanyag, kellemes tapintású, de nagyon macerás leszedni, legalábbis kézzel. Ha van nálad pl. gitárpengető, akkor az alsó élen a megfelelő kis mélyedésbe illesztve egy mozdulat leszedni.
Különben meg feszegetheted körömmel, amig "be nem járódik".
A memóriakártyának külön nyílása nincs, a kiemeléséhez vagy cseréjéhez sajnos le kell venni a hátlapot. Ez részemről nagy fekete pont! Sajna az N97 is hasonló konstrukció...
A súlya első fogásra kicsit soknak tűnik, de a mindennapi használatban már nem tűnik fel.
Jól használható az aktív kitámasztó fül, ami azért aktív, mert a kihajtásakor menüből beállítható, hogy mi induljon el. Pl. galéria, Real Player, stb.
3. Kijelző
Mint említettem, első ránézésre kicsit furcsa, nem kelti minőségi kijelző benyomását.
DE CSAK ELSŐ RÁNÉZÉSRE! Valójában egy igen nagy fényerejű, gazdag színvilágú kis display, köszönhetően az Aktív Matrix Organic LED technológiának.
Ezzel együtt a menü kicsit furcsán fest, olyan, mint egy alsóbb kategóriás telefonon. Ezt nem csak én láttam így, a kollégáknak is ez volt az első reakciójuk. Egészen addig, amíg el nem indítottam egy demo videót, vagy meg nem nyitottam pár képet.
Ott aztán kárpotlást kapunk mindenért! Gyönyörű gazdag színvilág, meggyőző színmélység, tökéletes fényerő. Hiába, ez mégis csak OLED.
Talán a felbontás az, ami első ránézésre "gagyi hatást kelt", mert az LCD-hez képest itt még jobban elkülönülnek a pixelek.
Összességében egy igen jó minőségű kijelző, ami első ránézésre nem kelti ezt a hatást.
4. Kamera, videó
Nos, itt vagyok igazán gondban.
Őszintén szólva, a beharangozottakhoz képest nekem csalódást jelentett.
Az apertúrát csak automatikusan szabályozza, nincs beavatkozási lehetőség. Az eszköztár teljesen hasonló az N82-höz, egy két hasznos funkcióval kiegészülve, mint pl. a panorámafotó.
Ez sem ismeretlen az N82 tulajoknak, mert az ázsiai modellekhez alapból járt a Panoman alkalmazás, ami ugyanezt a funkciót tölti be. Itt is szinte ugyanazt kapjuk, de nem külön alkalmazást megnyitva, hanem az eszköztárba integrálva.
A képek minősége? Hmmmm.... Őszintén szólva szerintem kb. ugyanolyan, sőt egy két esetben rosszabb, mint az N82 vagy az N95 8GB által készült képek.
Valószínűleg ez a szoftvernek tudható be, mert érezni, hogy az alap 10.086-os fw minden, csak nem kiforrott.
A kép részletei sokszor túlzottan elmosódottak, köszönhatően az erős zajszűrésnek, ami a nagyobb zajú érzékelő miatt szükséges.
A fizika az fizika, ugyanakkora lapkán 3MP-el több, szinte mindig a zaj növekedését eredményezi.... sajnos.
A képek ezzel együtt nem zajosabbak, sőt inkább kevésbé zajosak, mint az N82-nél.
A szín szaturációt sajnos sokszor eltúlozza, túlságosan erős és telt színeket eredményezve.
Ezzel együtt a képek minősége több, mint jó, és ez az újabb fw-ekkel remélhetőleg tovább javul majd.
Ígéretemhez híven készítettem jónéhány összehasonlító képet, így mindenki maga eldöntheti, jobb-e ez a kamera, mint az elődei:
N82 vs. N86 8MP
http://www.kep.tar.hu/imici1972/50642507#2
N95 8GB vs. N86 8MP
http://www.kep.tar.hu/imici1972/50642523#2
N82 vs. N95 8GB vs. N86 8MP
http://www.kep.tar.hu/imici1972/50642640#2
A LED-es vaku egyébként kellemes meglepetés, nagyon erős. Majdnem annyira hatásos, mint az N82 Xenonja, de azért gyengébb annál.
Viszont az N95 LED vakujához képest nagyságrendekkel jobb.
Ami kis hátrány a fotózásnál, az nagy előny a videónál. Ez a dupla LED-es installáció olyan brutál fénnyel világít (ha bekapcsolod), hogy nulla fénynél is lehet vele videót készíteni kb. 2 méteres távolságig. Elképesztően erős!
A fókuszálás és a kép elkészítése is kb. kétszer gyorsabb, mint az N82 vagy az N95-nél megszokott.
A kamera alkalmazás indítása nagyjából ugyanannyi idő, mint elődeinél.
Vélhetően ez is javulni fog az update-ekkel.
Összefoglalva: a kamera jó-jó, de a paraméterek alapján többet vártam.
Csak ezért én nem cserélném le az N82-t vagy az N95 8GB-t, de hangsúlyozom, nagyon alap még a sw, megkockáztatom, hogy béta jellegű inkább, mint felhasználóknak szánt.
Ebből a vasból szerintem sokkal többet fognak kihozni a későbbi frissítések.
5. Zene, Rádió, kihangosító
Ezen a téren nincs mit szégyenkeznie, jó minőségű a rádió és a zenelejátszó is.
Egy Sennheiser MX760-assal teszteltem, hangminőségre majdnem ugyanolyan, mint az 5800XM, de egy kicsit lemarad attól.
A kihangosító viszont sokkal rosszabb, nekem kellemetlenül magas tartományban cincog, össze sem hasonlítható az 5800-val. Ezt bizony elszúrták. Még az N95 8GB is sokkal szebben szól kihangosítva.
Egyébként a rádió és a zenelejátszó is a szokványos, a rádió RDS-es és Visual is egyben, jól használható
Hasznos kis kütyü még az FM transmitter, különösen autóban jön jól, hogy az autórádiót az előzőleg a telón beállított frekire hangolva hallgathatod az mp3-at
A minősége nem rossz, de nagyon kis teljesítményű, max 2m-re ad el élvezhető minőségben.
6. Böngésző
Na ez tényleg sokkal jobb, mint az N82 vagy N95-ben.
Gyorsabb, funkciógazdagabb, stabilabb.
Wi-Fi-n a letöltés is gyorsabb, a scrollozás pedig látványosan jobb, mint az elődöknél.
A beépített Facebook kliens is jól működik, a Youtube application pedig teljes képernyőn, akadásmentesen nyomja a videókat, a Real Player segítségével.
Plusz pontot érdemel!
És hogy mondjak egy mínuszt is: A megnyitott streamingeket pl. a T-Mobile mobiltv-nél kilépéskor nem ajánlja fel mentésre, mint azt a nagy elődök ill. az 5800XM is teszi...
7. Navigáció, GPS
Alapból a 3.0-s Maps van installálva, ami nálam sajnos elég rosszul vizsgázott.
Az M7-esen útban Balaton felé kb. 25 percbe tellett, mire végre műholdat talált. Rettenetes.
Néha azonnal ráakad, néha csak a teló újraindítása után.
Megoldás: telepíteni kell a Maps legújabb, 3.01-es verzióját, azzal gyors és stabil.
Még a fénykép és videó üzemmód geotaggere is gyorsabb és stabilabb lett, nagyjából az N95 8GB gyorsaságát üti meg.
Egyébként azért is érdemes frissíteni 3.01-re, mert ehhez a verzióhoz frissített térképek is dukálnak, amin pl. magyar viszonylatban már az M0 új szakasza is szerepel a Megyeri-híddal együtt.
A telóval egyébként egy 10 napos full navigációs licence-t is kapunk, ami arra elég, hogy kipróbáljuk milyen bárgyún is tervez ez a progi.
Volt olyan, hogy egy utcába a másik vége felől közelítettem, mint a tervezett útvonal, és egészen az utca sarkáig vissza akart fordítani és egy hatalmas kerülővel körbevinni a másik végéhez, ami egyébként 200m-re volt onnan, ahol behajtottam.
Csak miután bekanyarodtam az utcába, akkor jött rá és tervezte át az útvonalat...
8. Akku, beszélgetés, készenlét
A telóban egy 1200mAh-s akksi lakozik, ami az OLED kijelző alacsony fogyasztásával párosulva hosszú készenlétet ígér.
Ez a valóságban kb. 2-3 nap, de ha sokat nyesztetjük, ezt is simán ki lehet ütni egy nap alatt. Nekem kétszer is sikerült.
A telefon egyébként USB-ről tölt, nincs rajta külön töltő csatlakozás, a charger vezetékének végén egy mikro USB figyel.
Az USB mellett egy fényesen világító fehér LED jelzi, hogy kapja a tápot.
Az éjjeli szekrényem felületét egész jól bevilágítja
A beszélgetési hangminőség átlagos, ill jó.
A kihangosító gyenge.
Az 5800XM mindkét téren elveri.
9. Konklúzió
Mint mondtam, vegyesek az érzelmeim. Őszintén szólva eleinte többször megfordult a fejemben, hogy visszaviszem.
Egyrészt egy nagyon jól összerakott, elegáns és szép telefon, gyors de nagyon kezdetleges állapotú oprendszerrel, jó minőségű és korszerű kijelzővel, másrészt a PR-ban beharangozottakhoz képest egyáltalán nem annyival jobb kamera, gyenge kihangosító, fagyos oprendszer.
Ha új és első telónak veszed, akkor ok, kitűnő választás, főleg ha vársz még egy kicsit, amíg az ára lejjebb megy és a firmware kiforrottabb lesz.
De jelenlegi állapotában véleményem szerint még nem teljesen érett meg az N82 leváltására.
Legalábbis a kamera szempontjából.
Ha csak azért akarod megvenni, mert a kamera nagyobb tudásúnak ígérkezik, akkor várj még a frissítésekre.
Minden más szempontból jobb, szebb és használhatóbb.
Háát, nagyjából ennyi
Tudnék még ezt-azt írni, de szerintem az eddig leírtak plusz a képek együtt már elegendőek ahhoz, hogy eldöntsd, most újítod be, később, vagy esetleg egyáltalán nem.
Én személy szerint most már nem bánom, hogy megvettem, nagyon kézreálló, elegáns, szerethető kis teló.
De a szokásos Nokia sw betegségek itt is jelen vannak, ez ront véleményem szerint nagyon sokat az élvezeti értékén, most még...
|
hétf. jún. 22, 2009 22:46 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Most sikerült csak belépnem az oldalra, egész este SQL.DB hibával szállt el.
Így a teszt megírása holnapra marad, ma már nincs erőm hozzá.
De kárpótlásul készítettem egy hármas összehasonlító szettet is, N82 vs. N95 8GB vs. N86 8MP
|
vas. jún. 21, 2009 23:54 |
|
|
siofok00
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 355 Tartózkodási hely: Siófok
|
Ma megnyomkodtam egyet a fehérvári NOKIA mintaboltban:
Nem rossz kis készülék, de ebben e szürke színben engem nem fogott meg. A szoftver erősen béta hajlamú még, mivel csupán azzal simán lefagyott, hogy a kijelző fényerejét akartam fejebb állítani. A kijelző és a kamera viszont nem rossz. Hirtelen a c905-ömmel tudtam összehasonlítani. Valószínű fehérben benevezek egy ilyenre.
|
vas. jún. 21, 2009 19:26 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
viraxo írta: Imici1972 írta: Nah, megvettem a kicsikét! Az első benyomások nem rosszak, de sokat nem tudtam nyúzni, mert tölteni kell az akkut. Ha már jobban megismerkedtem vele, leírom a tapasztalatokat. No meg készítek pár összehasonlító képet az N82-vel Szia! Szabadna kérdezni, hogy hol vetted és mennyibe került? Én is gondolkozom egy N82-es cserén! Az összeszerelés minősége tényleg annyira profi, mint ahogy beharangozták?
Az Árkád Üzletház Nokia-Pannon mintaboltban vettem 146k-ért.
Tudtam volna venni 120-ért is a Partnero GSM-nél, de nekem ennyit megér a hivatalos 2 év Nokia gari.
Az összeszerelés tényleg profi, nem lötyög, nem nyikorog semmi. A slide is tökéletes, egyedüli kis negatívum, hogy multimédia üzemmódba kicsit nehezen billen át.
Az N82-nél mindenképpen szebb és talán gyorsabb is, de érezni, hogy a szoftver még nem kiforrott. Nekem eddig háromszor fagyott le, mindhárom alkalommal csak az akku eltávolítása segített.
A hátlapot elég nehéz levenni, ezt szerintem elszúrták.
Részletesebb tesztet - ha minden igaz - ma este megpróbálok írni.
Csináltam egy rakat összehasonlító fotót az N82-vel és az N95 8GB-vel, ezek is most vannak feltöltés alatt.
Lesz mit írnom erről a telóról, elöljáróban csak annyit, hogy vegyesek az érzelmeim...
Ja és még annyit, hogy a LED Vaku meglepően nagy fényerejű, nem sokkal marad le az N82 Xenonja mögött, de azért gyengébb annál.
Viszont videónál naggyon ott van! Tök sötétben lehet vele tökéletes videót csinálni, annyira erős.
A többit este!
|
vas. jún. 21, 2009 12:10 |
|
|