Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 19:38

Hozzászólás a témához  [ 85 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
SAMSUNG D780 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Szeretném a segítségeteket kérni! Most készülök egy D780-at vásárolni, de egy dolgot nem tudok: a meglévő névjegykártyákat át tudom menteni outloo-kból?
Előre is köszi a választ.

pén. szept. 11, 2009 11:46
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
szerintem jól döntöttél!

csüt. szept. 03, 2009 20:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Újramérlegeltem, nézelődtem és végülis a 780-as lett a végső befutó, jelen pillanatban még nincs a kezemben, de a beszerzés folyamatban...

Átnéztem az árban nincs is olyan nagy difi, mint amivel számoltam, egy árnyalattal nagyobb ugyan, de remélem, mint az előző hozzászólásokban is szerepelt, egy kiforrottabb készülék a 780-as.

Esetleg, ha valakinél előferdül (ez is az utolsó pillanatban jut az eszembe): a 780-as használtan, de még garanciális időszakban!
priviben keressen.....

Köszönet mégegyszer mindenkinek a segítségért!

kedd szept. 01, 2009 15:00
ezüst tag

Hozzászólás 
momex írta:
Most el is lettem bizonytalanítva...

és akkor végül melyiket szerezted be? :D

hétf. aug. 31, 2009 7:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Idézet:
Nekem nem tűnik úgy, hogy a gyártók tanulnának a korábbi hibákból.

Egy újabb típus mindig is több gyermekbetegséget, több beta állapotú fw-t, több kijavítandó hibát jelentett.

A régebbi pedig kiforrottabb gyártási szériát és firmware-eket...

Érdekes, hogy ezt pont fordítva gondolod Smile

Valószínű azért jutottam más véleményre, mert Te értesz hozzá, én meg nem...

Most el is lettem bizonytalanítva...

kedd aug. 25, 2009 16:06
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék abban, hogyan tudok D780-ra folyamatban lévő beszélgetést felvenni ! Számomra igen fontos lenne, de nem találom a megoldást.
Köszi a választ.
Üdv Mokoya

kedd aug. 25, 2009 9:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem nem tűnik úgy, hogy a gyártók tanulnának a korábbi hibákból.

Egy újabb típus mindig is több gyermekbetegséget, több beta állapotú fw-t, több kijavítandó hibát jelentett.

A régebbi pedig kiforrottabb gyártási szériát és firmware-eket...

Érdekes, hogy ezt pont fordítva gondolod :)

kedd aug. 25, 2009 7:10
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Idézet:
és miért nem a d780 mellett döntöttél? érdekel.

Lehet, hogy nem ezeknek kellett volna lenni a a legfőbb érveknek, de ami miatt az 5212 mellett maradtam:

egy kicsivel olcsóbb, nagyobb memória kártyát tud fogadni, kisebb egy árnyalattal, újabb típus emiatt hátha kevesebb gyermekbetegsége van...

kedd aug. 25, 2009 7:03
ezüst tag

Hozzászólás 
és miért nem a d780 mellett döntöttél? érdekel.

hétf. aug. 24, 2009 18:48
ezüst tag

Hozzászólás 
...akkor végeredményképpen marad a samsung 5212

Köszi mindenkinek a segítséget!

momex

hétf. aug. 24, 2009 8:24
ezüst tag

Hozzászólás 
természetesen kikapcsolható.
a SIM card management menüpontban a pipát ki kell venni annak a kártyának a jele mellől, amelyiket nem akarod használni.
ez esetben csak az engedélyezett kártya van fönn a hálózaton.

szomb. aug. 22, 2009 18:42
ezüst tag

Hozzászólás 
Egy gyakorlati kérdés merült még fel bennem:

Használható a telefon csak az egyik kártyával, a másik kivétele nélkül?
Magyarán "kikapcsolható" az egyik kártya menet közben?

Köszönet!

momex

szomb. aug. 22, 2009 11:51
ezüst tag

Hozzászólás 
persze, magam is inkább mászkálnék két telóval, ha két számom van, mint egy ilyen újraindítgatós vassal. amit belinkeltem, talán csak a gyártói próbálkozás ívének egyik "szelete", hogy a Philips kísérletezgetett, és el is jutott a fentebb hivatkozott modellig, amely már normálisan kezeli a két kártyát. azért érdekes mindez, mert sokáig nem lehetett hallani e márkáról, aztán jöttek az erős akkus modelljei, meg ez az öszvér kétkártyásnak mondható (ami az, de mégsem igazán), aztán a ténylegesen mindkét hálózaton egyszerre fenn lévő dual sim telefon. szóval nem ontja a készülékeket, mint a nagy gyártók, hanem óvatosan piacra dob egy-egy cuccot. gondolom, nem a mobil gyártásra erősített rá a cég elsősorban, de azért nem zárta be ezt a fejlesztő, gyártó részlegét.

szer. aug. 19, 2009 18:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Idézet:
itt egy másik "dual sim"-es Philips is, bár ebben a két kártya nem egyszerre van fenn a hálón (ilyet azért már régebbi nokiákba helyezhető kis fémlapkáva is elérhettünk anno, és ki-be kapcsolással váltogattunk Laughing

Na azt azért már nem, akkor inkább marad a két telefon :-))

szer. aug. 19, 2009 12:54
ezüst tag

Hozzászólás 
itt egy másik "dual sim"-es Philips is, bár ebben a két kártya nem egyszerre van fenn a hálón (ilyet azért már régebbi nokiákba helyezhető kis fémlapkáva is elérhettünk anno, és ki-be kapcsolással váltogattunk :lol: :
http://mobilarena.hu/teszt/philips_9_9w_ketsimu_hamiskartyas/bevezeto.html
a Philips egyébként erős akkujaival jött mostanában vissza a köztudatba, namost ha ezt egy normális dual sim készülékbe optimalizálja, az remek lenne. persze a szervízháttér, magyar menü, stb. is mindehez.

szer. aug. 19, 2009 11:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azzal viszont nehogy történjen valami, mert szervizeltetni kizárólag külföldön lehet majd. Pláne, ha ebay-es vagy egyéb, külföldi beszerzésű.

A magyar nyelv sem biztos hozzá.
A kínai csodákat lehet házilag magyarítani (na persze súlyos fáradsággal és nem kis befektetéssel), Philipset, ha ahhoz nem készült magyar nyelv, akkor soha.

szer. aug. 19, 2009 10:13
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
köszönöm a tippeket, már nézem is ... :lol:

szer. aug. 19, 2009 6:18
arany tag

Hozzászólás 
crwn írta:
momex írta:
Csak az érdekesség kedvéért, de ezek szerint volna még olyan kétkártyás, ami nem samsung vagy nem kínai???

van ilyen: LG KS660 Dual SIM

Illetve gtr323 a SAMSUNG D880 topicban írt a PHILIPS X710-ről.

kedd aug. 18, 2009 18:25
ezüst tag

Hozzászólás 
momex írta:
Csak az érdekesség kedvéért, de ezek szerint volna még olyan kétkártyás, ami nem samsung vagy nem kínai???

lehet tudni olcsó kétkártyás - igaz, kínai - modellről, ami mögé raktak rendes szerviz hátteret. nem mondom persze, hogy a samuval egy lapon említhető, de legalább igyekeztek valami bizalomgerjesztőbbel csalogatni a potenciális vásárlókat, akik dual sim-es telót használnának, és nem akarnak 40 ezret fizetni egy vasért.
http://mobilarena.hu/teszt/myphone_3350_a_legolcsobb_ketkartyas/mi_az_a_myphone.html

kedd aug. 18, 2009 13:38
ezüst tag

Hozzászólás 
momex írta:

van ilyen: LG KS660 Dual SIM

kedd aug. 18, 2009 12:41
ezüst tag

Hozzászólás 
... akkor marad a samsung! :roll:

kedd aug. 18, 2009 11:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
momex írta:
Olvastam már valahol, hogy a mms, és a wap nem megy olyan egyszerűen, de ez nem szempont, az sms is csak elvétve kellhet a második kártyáról.

Idézet:
valamelyik kétkártyásnál (nem kínai!) olvastam, hogy már az adatkommunikáció esetében is lehet választani kártyát, újraindításos elsődleges kártya váltás nélkül.

Üdv!

momex

Nincs!

A számomra "normális", azaz szervizhálózattal és rendes európai jelenléttel rendelkező cégek közül így is csak a Samsung (és a Philips, bár ők nem nagyon vannak jelen itthon) csinál ilyet.
A többi mind kínai, akárhogy hívják is.

kedd aug. 18, 2009 9:57
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
MMS-t meg tegye fel a kezét, aki rendszeresen küldözget...

Ha a havi 10-15 db rendszeresnek számít, akkor jelentkezem... :)
Bár nem használok ilyen 2 kártyás csodákat (még), így engem nem érint a dolog.

kedd aug. 18, 2009 9:25
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Olvastam már valahol, hogy a mms, és a wap nem megy olyan egyszerűen, de ez nem szempont, az sms is csak elvétve kellhet a második kártyáról.

Idézet:
valamelyik kétkártyásnál (nem kínai!) olvastam, hogy már az adatkommunikáció esetében is lehet választani kártyát, újraindításos elsődleges kártya váltás nélkül.

Üdv!

momex

kedd aug. 18, 2009 7:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Akoska írta:

:rulez: - felteszem a kezem :D
lehet, ciki, de én használom, küldözgetek gyakran...
és nem is az a kérdés, hogy ki használja vagy nem, és hogy hányszor, hanem, hogy lehet-e használni?
itt ez nem megoldott :roll:

hétf. aug. 17, 2009 19:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lehet. Egyiket sem használom soha.

Egyrészt a mai világban a WAP használata némi mazochizmusra vall, másrészt azért a WAPozást az ember általában csak az egyik kártyájára aktiválja, így annak folytonos és könnyen elérhető váltogatása nem annyira létszükséglet, mint a hívás/SMS-nél.

hétf. aug. 17, 2009 18:00
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Bármilyen kimenő funkciónál (SMS, hívás, stb.) indítás előtt alul megjelenik a két kártya neve (amit Te adtál a kártyák megkülönböztetésére) és gombnyomásra (D880-on baloldalt felül van) vált közöttük.

sajnos nem bármilyen, csak a fent említett két dolog esetében (SMS, hívás) van lehetőség a szoftverben kártyaválasztásra gombnyomással. ha MMS-t, illetve WAP-ot szeretnénk indítani, csak az elsődlegesen beállított kártyáról lehet ezt megtenni. persze lehet váltani a kártyák között, hogy melyik legyen az elsődleges és a másodlagos, de ehhez a telefon újraindítása szükséges.

hétf. aug. 17, 2009 17:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Nagyon köszönöm a segítségedet, a kételyeim el vannak hesegetve!

Már csak ki kell találnom, hogy melyik a kettő közül....

Köszi mégegyszer!!

üdv!

momex

hétf. aug. 17, 2009 15:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
A két kártya névjegyeit egy listában vagy külön is tudja kezelni, ügyesen.

Bármilyen kimenő funkciónál (SMS, hívás, stb.) indítás előtt alul megjelenik a két kártya neve (amit Te adtál a kártyák megkülönböztetésére) és gombnyomásra (D880-on baloldalt felül van) vált közöttük.

Ennél egyszerűbben nem is mehetne.

hétf. aug. 17, 2009 15:02
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Akoska!

Köszönöm a gyors választ!

A gyakorlatban 90 %-ot használnám az egyik kártyát fogadásra és indításra, de fontos, hogy a másik kártyán is folyamatosan elérhető legyek, ezek szerint a gyakorlatban ez kivitelezhető.

Akár a telefonszám kiválasztása után is tudok még kártyát váltani, és hívást indítani?

Köszönet!

momex

hétf. aug. 17, 2009 13:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
D880 tulajként válaszolok:

1, A másik vonal csörög, de ebből Te csak halk pittyegést hallasz. Hogy ilyenkor lehet-e, illetve hogyan vonalat váltani, azt nem tudom. A másik vonalon nem foglalt jelzés lesz, hanem csörög.

2, Gombnyomásra választható a használni kívánt kártya. Nem kell újraindítani a telefont.

hétf. aug. 17, 2009 13:46
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
üdv!

Dual samsung tulajoktól szeretném a segítségüket kérni.

780, vagy 5212 vásárláson gondolkodom, de egy-két kérdésre egyértelműen sehol sem kaptam választ.

A készülékben a két kártya, alapból mindkettő a hálózaton, és mindkettő tud hívást fogadni. Ha valamelyiken beszélek (függetlenül attól, hogy alapértelmezett kártyán, vagy a másikon) fogadja a másik hívást, jelez valahogy? Olvasgattam itt is, de volt ahol azt láttam, hogy foglalt jelzés megy ki....
Hívást kezdeményezéskor kártyát váltani mennyi időt vesz igénybe, egy tesztben azt olvastam, hogy ilyenkor újraindul a tel.

Ha valaki megtisztel a válaszával, kérem azt is írja, hogy a kettő közül melyik telefont használja.

Köszönet előre is!

momex

hétf. aug. 17, 2009 12:55
ezüst tag

Hozzászólás 
lehet kapni mostanság is már/még 40 000 forintos áron http://www.partnerogsm.shp.hu/hpc/web.php?a=partnerogsm&o=1136640967

szomb. aug. 15, 2009 12:23
ezüst tag

Hozzászólás 
már jó ideje használom, de csak most tűnt fel egy hiba. ha heti nézetre állítom a naptárt, csak azt jelzi a szoftver, hogy aznapra van valami esemény rendelve (már ha van, természetesen), de azt már nem, hogy hány órára, így az egész nézet fölösleges, mert be van ugyan osztva óránként a felület, de azon kívül, hogy pl. ha egy bizonyos órára ráállok, és létrehozok oda egy eseményt (amely esetben így már nem kell az eseménybeállításkor annak időpontját beállítanom), a nézet nem mutatja, hogy adott napon hány órakor van valami. :(

szomb. aug. 15, 2009 12:18
Moderátor

Hozzászólás 
sziréna írta:
"De van már brutto 40ezerért is számlával/áfá-val az AQUA-nál "
És ezt hol lehet megnézni? Mert én ettől csak jóval többért találok!
Amikor írtam, még annyi volt.
Most már jóval drágább.
Egy 3 hónapos hsz-re válaszoltál, ugye tudod?

szomb. júl. 18, 2009 22:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
1, A slave SIM rosszabb hangminősége tény. Ez sajnos néha zavaróan rossz.

2, A bejövő hívást jelzi. Először azt hittem, azt jelzi, hogy merülök vagy valami ilyesmit, de aztán kiderült, hogy hívásom volt.

szomb. júl. 18, 2009 21:45
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
"De van már brutto 40ezerért is számlával/áfá-val az AQUA-nál "
És ezt hol lehet megnézni? Mert én ettől csak jóval többért találok!

szomb. júl. 18, 2009 15:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Ákoska!
Akkor most végképpen nem értem azon túl, hogy itt olvasom a második SIM-en történő beszélgetés halkabb, azért mondtam le a D880-asról, mert különböző fórumokon azt állították, hogy nem jelzi sehogyan a másik számon történő hívást beszélgetés közben. Erre azt mondod hogy a D880-as is besípol. Nagy szükségem lenne egy megbízható duál SIM-esre, ha már ennyi év után lemondok a Symbiánosokról.
Van most egy Nokia E 51-esem, arra átirányítom a magánt és az besípol ha a átirányítottan keresnek, akkor ezek is így jelzik ?/D880,D780

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziréna szomb. júl. 18, 2009 15:32-kor.

szomb. júl. 18, 2009 13:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
D880-on halk sípolás jelzi. Gondolom itt is.

pén. júl. 17, 2009 21:50
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Valaki tudna olyan felvilágosítást adni a készülékkel kapcsolatban, ha beszélek az egyik számon és a másikon hívnak, akkor jelzi-e valamilyen módon /sípol,bekopog,/ hogy fejezzem be mert a cégesen keres a főnök?
Köszi.

pén. júl. 17, 2009 20:37
Moderátor

Hozzászólás 
aniko126 írta:
Sziasztok!
Végül tényleg EU-ba gyártott, magyar menüvel és garanciával rendelkező telefont kaptam. A nyelvválasztás itt Német, Angol, Olasz, Francia, Magyar. A garijegy is gyári nyomtatott, a dobozon található gyári számmal, dátummal, és pecséttel ellátott, magyar nyelvű. A számla rendes ÁFÁ-s számla, ahogyan kértem. Így már leírhatom hol vettem, Fortuna GSM, József krt. 38. Az ára így bruttó 54.990,- volt.
A szóbeli tájékoztatás szerint 1+1 év a gari, de a jegyen a plusz 1 évre vonatkozó tájékoztatásban a mobiltelefonok nem szerepeltek.
A telefon különben jól működik, nekem kicsit nagy, de végre nem kettő, jól kezelhető, és nem tudom honnan vettétek az adatokat, de itt normálisan le van írva, hogy 0,726 a sugárzási érték.
Az 54.900 Ft a korrekt ÁFÁ-s ár.
Máshol is ennyi (pl. speedshop).
De van már brutto 40ezerért is számlával/áfá-val az AQUA-nál pl. igaz, arról nem győződtem meg, hogy milyen származású, amit ők forgalmaznak.

hétf. ápr. 20, 2009 12:12
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Végül tényleg EU-ba gyártott, magyar menüvel és garanciával rendelkező telefont kaptam. A nyelvválasztás itt Német, Angol, Olasz, Francia, Magyar. A garijegy is gyári nyomtatott, a dobozon található gyári számmal, dátummal, és pecséttel ellátott, magyar nyelvű. A számla rendes ÁFÁ-s számla, ahogyan kértem. Így már leírhatom hol vettem, Fortuna GSM, József krt. 38. Az ára így bruttó 54.990,- volt.
A szóbeli tájékoztatás szerint 1+1 év a gari, de a jegyen a plusz 1 évre vonatkozó tájékoztatásban a mobiltelefonok nem szerepeltek.
A telefon különben jól működik, nekem kicsit nagy, de végre nem kettő, jól kezelhető, és nem tudom honnan vettétek az adatokat, de itt normálisan le van írva, hogy 0,726 a sugárzási érték.

hétf. ápr. 20, 2009 11:40
vas-tag

Hozzászólás 
No problem, én fizetek! Valahogy az az érzésem, végül Macikának lesz igaza. De ne így legyen! :arrow: Hétfőn megtudjátok.

csüt. ápr. 16, 2009 16:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az IMEI számot természetesen kártya nélkül is meg lehet nézni a feljebb írt kóddal.Az más kérdés hogy mire fog gondolni a bótos mikor erre megkéred. :)

csüt. ápr. 16, 2009 15:45
vas-tag

Hozzászólás 
Ok! Köszönöm! Meg fogom nézni! Ha engedik fizetés előtt betenni a kártyát. Vagy az IMEI-t anélkül is meg lehet nézni? Hát most már komolyan izgulok :-) Hogy jövök én ebből ki?

csüt. ápr. 16, 2009 15:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nézd, a dolgot viszonylag könnyű eldönteni.

Ha minden dokumentáció ami a dobozban van, magyar nyelvű, a hozzá kapott töltő EU szabványú, a dobozon levő IMEI(k) passzol(nak) a készülékével (*#06#) akkor ide szánt, hivatalos garis készüléket kaptál.

csüt. ápr. 16, 2009 13:14
Profil ICQ
vas-tag

Hozzászólás 
Na kedves moderátorok, akkor én ezt most honnan is fogom tudni?
Holnap átveszem, most már kíváncsi leszek, kérdés, hogy rájövünk-e melyiket is kaptam. Azért bosszant, hogy ez egy ilyen lutri. Hétfőn folytatjuk?

csüt. ápr. 16, 2009 13:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Véleményem szerint 55ezerért nem annyira olcsó egy D780.

Annyiért már simán lehet gyári garis, hivatalos, ide szánt darab.

csüt. ápr. 16, 2009 12:46
Profil ICQ
vas-tag

Hozzászólás 
Macika, én szőke nő létemre maximálisan ennyit tudtam elkövetni egy legális vásárlás érdekében. Ha mellé is fogtam, legalább van gyári garim. Szomorú, ha átvág egy hivatalos forgalmazó, aki bolttal is rendelkezik.
A bolt címe: Bp. József krt. 44. Tudsz róluk valamit? Egyébként azt mondták, csak a dark silvert, és a goldot tudják gyári garival adni, a weblapjukon pedig jóval olcsóbb az ázsiai.
Akkor most? Nem értem. Holnap megyek érte.
Anikó

csüt. ápr. 16, 2009 12:04
Moderátor

Hozzászólás 
aniko126 írta:
Sziasztok!
Már nem fontos, megrendeltem! Köszönöm a hozzászólóknak a hasznos információkat, így könnyebben hoztam döntést a D780 mellett, és a biztonság miatt gyári garanciával rendeltem, persze jóval drágábban, 55 ezerért, de gyári magyar menüvel, nem ázsiai piacra gyártottat. (Legalábbis ezt mondták) :roll:
Azért erre ne vegyél mérget.

Ha valóban magyar piacra gyártott és gyárilag tartalmazza a magyar nyelvet, akkor az nem 55 rugó áfával/számlával...

csüt. ápr. 16, 2009 10:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 85 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő