Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 19:43

Hozzászólás a témához  [ 933 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Következő
Apple Iphone 3G(S) és 4 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Apooca írta:
Megjelent az IGO. 1 nap sem kellett hozzá hogy elérhatővé válljon másképp is. Viszont enyhén bugos még, érdekes dolgokat tud produkálni.
Khmmmm... :)

csüt. aug. 06, 2009 17:18
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Megjelent az IGO. 1 nap sem kellett hozzá hogy elérhatővé válljon másképp is. Viszont enyhén bugos még, érdekes dolgokat tud produkálni.

csüt. aug. 06, 2009 16:00
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
zoli62 írta:
Van valamilyen lehetőség arra, hogy Nokia S60-as telefon (N70, N82) névjegyzékét, illetve SMS-eket az Iphone-ra át lehessen tölteni?

Én annó a Nokia névjegyzékét a Gmail névjegyzékével szinkronizáltam (nézz utána, hogy mivel lehet, én már nem tudom), aztán a nuevasync.com oldal segítségével mint exchange szerverről húztam le iPhone-ra a Gmailes névjegyzéket és a naptárat is.

szer. aug. 05, 2009 21:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
nord írta:
A névjegyzéket én MS Outlook segítségével tettem át, tökéletesen sikerült.
Sms-re sajna nincs tippem.

Köszi. Csak nekem nincs Office-om.

szer. aug. 05, 2009 18:33
arany tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Akoska írta:
Nekem a 0,79€-s programok rendszeresen 1-1,5€ levonást generálnak...

Dollarban szamolt alapu /amde forintos!/ bankkartyabol adodoan bonusz konverzios koltseg? Sosem tudom melyikhez melyik tartozik, de a mastercard es a visa kozul az egyik euroban masik dollarban varialja a nem forintos dolgokat, ezert **** pl egy dollaros kartyaval euroert vasarolni kulfoldon, mert eloszor euro>dollar majd dollar>ft, tehat ketszer huznak le, ize, akarom mondani szamolnak atvaltast.

A Visa mindig dollárban számol, a Mastercard az USA-ban dollárban Európában Euróban számol el. Hogy a világ többi részén mit csinál az nem tudom.

szer. aug. 05, 2009 16:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez egy Ráfázol, akarom mondani Raiffeisen Bankos VISA kártya...

szer. aug. 05, 2009 14:59
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:

Dollarban szamolt alapu /amde forintos!/ bankkartyabol adodoan bonusz konverzios koltseg? Sosem tudom melyikhez melyik tartozik, de a mastercard es a visa kozul az egyik euroban masik dollarban varialja a nem forintos dolgokat, ezert **** pl egy dollaros kartyaval euroert vasarolni kulfoldon, mert eloszor euro>dollar majd dollar>ft, tehat ketszer huznak le, ize, akarom mondani szamolnak atvaltast.

szer. aug. 05, 2009 14:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, igen, valami ilyesmi lehet: én citibankos hitelkártyát használok, nekem se volt probléma.

szer. aug. 05, 2009 13:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Akoska írta:

Akkor ott a bankoddal lehet problema, egy rendszeresen vasarolok kisebb-nagyobb alkalmazasokat es sosem volt ilyen gondom (osztrak Erste).

szer. aug. 05, 2009 12:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Erre sem kellett sokat várni: okos oldalakon már fent van a zúj iGO pénztárcabarát módon.

Persze a Sygic és a Navigon esete után mást nem is vártunk...

szer. aug. 05, 2009 10:45
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
A névjegyzéket én MS Outlook segítségével tettem át, tökéletesen sikerült.
Sms-re sajna nincs tippem.

szer. aug. 05, 2009 10:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Van valamilyen lehetőség arra, hogy Nokia S60-as telefon (N70, N82) névjegyzékét, illetve SMS-eket az Iphone-ra át lehessen tölteni?

szer. aug. 05, 2009 9:17
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd aug. 04, 2009 21:22
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:

Hát igen, már csak a térképi állomány miatt is érdemes ezt választani!

Akoska írta:
És valóban, a Top25 paid élén ott figyel, 2010 december végéig ingyen frissítésekkel 90 euro (ami nyilván 100-110 lesz, mire a számládra terhelődik)

Miért? Nekem még sose vontak többet, mint amennyibe került az adott program.

kedd aug. 04, 2009 19:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na, nem éltünk hiába :)

http://telefonguru.hu/hir/Letoltheto!_i ... e_2009-8-4

És valóban, a Top25 paid élén ott figyel, 2010 december végéig ingyen frissítésekkel 90 euro (ami nyilván 100-110 lesz, mire a számládra terhelődik)

kedd aug. 04, 2009 13:37
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
nord írta:
Miért nem rendeled meg a webshopban?

Ezzel kezdtem, de egy céges mátrix csomagban vagyok benne, amit csak személyesen lehet váltani. Én a számomat szeretném megtartani, így a móka készülékcserének minősül.

hétf. aug. 03, 2009 21:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Miért nem rendeled meg a webshopban?

hétf. aug. 03, 2009 19:11
arany tag

Hozzászólás 
Na, ma gondoltam bemegyek és megveszem a telót... az Aréna T-ben voltam. Mondták, hogy vasárnap délután adták el az utolsót és szerdánként kapnak árút, de a héten már biztos nem lesz iPhone. 1-2 de inkább 2 hetet tartott valószínűleg...

hiába... válság van... elkapkodták a telefont :) no majd legközelebb...

hétf. aug. 03, 2009 19:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
A jutyúbos videok készítői nem szolgáltatótól vett telefont bontogatnak nagy boldogan, sokkal inkább valami proto, de legalábbis nagykerből jött retail darabot.

hétf. aug. 03, 2009 16:30
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
talamascaproject írta:
Vannak, akik azért szeretnék saját kézzel kibontani a telefont, mert erről videót akarnak csinálni. YouTube-on sok ilyen videó van.
Ez is érthető, van neki varázsa is, de a garancia is érthető.
Általában neten rendelt iPhoneoknál csinálják otthon az aktiválást.

Nem tudom miért jó videóra venni, hogy kibontok egy dobozt, de akinek ilyen irányú indíttatása van, az vegye meg függetlenül bevásárlóközpontban, ott garantáltan bontatlant kap, más kérdés, ha hiányzik/sérült valami, akkor így jártál...

Én rendeltem már neten a T-től telefont, de a saját emberük hozta ki, aki ott kitöltette velem a szerződést, és beaktiválta a telefont. Ha pedig futár vinné ki, akkor valószínüleg feladás előtt ugyanúgy ellenőrzik a doboz tartalmát, esetleg lehet, hogy visszazárják... :wink:

hétf. aug. 03, 2009 13:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Vannak, akik azért szeretnék saját kézzel kibontani a telefont, mert erről videót akarnak csinálni. YouTube-on sok ilyen videó van.
Ez is érthető, van neki varázsa is, de a garancia is érthető.
Általában neten rendelt iPhoneoknál csinálják otthon az aktiválást.

hétf. aug. 03, 2009 12:18
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Általában igen, persze pl a nagy karácsonyi forgalomban nálam is volt 1-2 alkalom, amikor már utólag jutott az eszembe, hogy elmaradt a doboz-teló közti egyeztetés, de azért úgy 99%-ban megnézem, és évente ~1-szer elő is fordul, hogy nem egyezik a 2 szám, tehát van értelme megnézni.
A készüléket pedig minden esetben kibontom (szvsz ezt még a "műkörmösök" is megcsinálják), ugyanis ha bármi hiányzik a dobozból, vagy esetleg sérült a teló egy része, utólag bukta a user a garanciát, én ugyanis nem hiszem el, hogy a bolton kívülről visszajön pl törött LCD-vel, hogy nem Ő törte el.

Tehát elsősorban a VEVŐ érdeke, hogy kibontsam a telefont, és megnézzem, ugyanis többször előfordult már, hogy hiányos volt a csomag, sérült volt a teló, ha ezeket csak úgy odaadom, akkor hiába jönne vissza, hogy ez+az törött volt, vagy nem is volt a dobozban. Nekem ez csak plusz munka...
Bizony, EMIATT van szükség erre a körültekintő eljárásra és nem a vevő anyának felb..ása miatt!

hétf. aug. 03, 2009 9:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
Hát lehet, hogy Te így jársz el az ismert alaposságoddal, én azonban ilyet (pl. IMEI ellenőrzést) még egyszer sem láttam, pedig mindig figyelem, mit csinálnak.

1-2 évente a T-nél veszek telefont és a műkörmös viszonteladó-alkalmazott nemigen érdeklődik az egyedi azonosítók iránt...

Általában igen, persze pl a nagy karácsonyi forgalomban nálam is volt 1-2 alkalom, amikor már utólag jutott az eszembe, hogy elmaradt a doboz-teló közti egyeztetés, de azért úgy 99%-ban megnézem, és évente ~1-szer elő is fordul, hogy nem egyezik a 2 szám, tehát van értelme megnézni.
A készüléket pedig minden esetben kibontom (szvsz ezt még a "műkörmösök" is megcsinálják), ugyanis ha bármi hiányzik a dobozból, vagy esetleg sérült a teló egy része, utólag bukta a user a garanciát, én ugyanis nem hiszem el, hogy a bolton kívülről visszajön pl törött LCD-vel, hogy nem Ő törte el.

Tehát elsősorban a VEVŐ érdeke, hogy kibontsam a telefont, és megnézzem, ugyanis többször előfordult már, hogy hiányos volt a csomag, sérült volt a teló, ha ezeket csak úgy odaadom, akkor hiába jönne vissza, hogy ez+az törött volt, vagy nem is volt a dobozban. Nekem ez csak plusz munka...

hétf. aug. 03, 2009 9:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát lehet, hogy Te így jársz el az ismert alaposságoddal, én azonban ilyet (pl. IMEI ellenőrzést) még egyszer sem láttam, pedig mindig figyelem, mit csinálnak.

1-2 évente a T-nél veszek telefont és a műkörmös viszonteladó-alkalmazott nemigen érdeklődik az egyedi azonosítók iránt...

hétf. aug. 03, 2009 9:05
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mephysto írta:
Vásárláskor a T-nél kérhetek olyat, hogy ne bontsa ki, mert azt én szeretném, otthon? Elméletileg azt gondolom ennek semmi akadálya... de gyakorlatilag? Mindig nekiesnek a telónak, bekapcsolják, benyomják a sim kártyát... ezt szeretném én kibontani, akkor mi van? :)

Kérheted, ha nem kérsz a telefonhoz garanciát... :wink:
A garancia feltétele ugyanis, hogy eladáskor ellenőrizzék a telefon sértetlenségét, működőképességét, és a belső IMEI számát...

hétf. aug. 03, 2009 9:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ne számíts rá, hogy elengedik a próbaüzemet a T-nél.

Az iPhone-okat ui. - más készülékekkel ellentétben - (iTunes-on keresztül) aktiválni kell, addig a telefon nem használható.

Ezt ugyan otthon is meg lehet(ne) tenni, de ők szokták egy céges SIM kártyával.

A műköröm és a zsíros kéz viszont nem tehet kárt a készülékben - a SIM tartót ui. csak egy, a készülékhez mellékelt pöcökkel lehet kivenni a telefonból, muszáj azt használnia, a készülékház egyébiránt teljesen zárt, az akksi ki sem vehető, mint a régi Palm-okban.

hétf. aug. 03, 2009 8:55
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
:)
Attól kapok agybajt, amikor műkörömmel feszegeti a sim kártya tartót
utána meg forditva erőlteti az akkut a helyére, a hátlapot is ezerrel nyomja vissza, mindezt zsiros kézzel. (tisztelet a kivételnek)
Úgy szoktam ezt meghekkleni, hogy csókolom tegyük bele az én simkártyámat, amig a papírok készülnek. (elkérem beteszem)
A hozzájáró prepaid simet meg tegye ahova akarja, éleszgesse a teszt készülékében, az má' nem érdekel.

hétf. aug. 03, 2009 8:29
Moderátor

Hozzászólás 
Mephysto írta:
Vásárláskor a T-nél kérhetek olyat, hogy ne bontsa ki, mert azt én szeretném, otthon? Elméletileg azt gondolom ennek semmi akadálya... de gyakorlatilag? Mindig nekiesnek a telónak, bekapcsolják, benyomják a sim kártyát... ezt szeretném én kibontani, akkor mi van? :)
Úgy tudom, van egy belső utasítás, hogy így kell eljárjanak. Mert meg kell győződniük arról, hogy működő készüléket adnak el Neked.

hétf. aug. 03, 2009 0:29
arany tag

Hozzászólás 

hétf. aug. 03, 2009 0:07
arany tag

Hozzászólás 
Mms is mukodik tokeletesen.
Csak az att halozataban nem megy, ami minket nem erint.
(bocsi az ekezetek hianyaert, a telorol irok es igy gyorsabb.

szomb. aug. 01, 2009 21:48
arany tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Van többezer program, ami eredetileg az AppStore-ból van, de feltörték és ingyen telepíthető egy ún. jailbreak és mobile installation crack után.

Ezeknek egy kis guglizással könnyen utána lehet nézni.

Az AppStore amúgy megy itt is, az iTunes zenebolt nem megy.

Köszi a válaszokat! MMS-t lehet vele küldeni? Olvastam egy olyat a hivatalos oldalon, hogy "MMS support from AT&T coming in late summer".

Ezzel mi a helyzet?

szomb. aug. 01, 2009 21:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Van többezer program, ami eredetileg az AppStore-ból van, de feltörték és ingyen telepíthető egy ún. jailbreak és mobile installation crack után.

Ezeknek egy kis guglizással könnyen utána lehet nézni.

Az AppStore amúgy megy itt is, az iTunes zenebolt nem megy.

szomb. aug. 01, 2009 17:50
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
no, megtapogattam egy 3GS-t a westend T-ben... hát nagyon finom műszer... olyan mint a szív, meg az ész harca :D csak átcsattogtam a nokiához is és utána egyszerűen nem állt kézre az N97...

egyébként erre lehet letölteni sw-ket, mint pl. a symbianra? jól sejtem ez a store-on keresztül megy? elérhető magyarországon is? nem úgy mint pl. a ps3 store? :) milyen árak vannak ott?

szomb. aug. 01, 2009 16:23
arany tag

Hozzászólás 
Magyar nyelv jailbreak (ez a hackeles) utan telepitheto. Egyebkent a szifon.com oldalt erdemes figyelemmel kiserni iPhone temaban ;))
A gari miatt nem kell aggodni, egy restore eltunteti a nyomokat (kb mint Nokian a hard reset a hacket).

Multitasking a copy paste szempontjabol nem hianyzik, mert ha kilepsz mondjuk sms irasbol, bemesz a jegyzetekhez, kimasolod amit kell, utana kilepsz a jegyzetekbol es visszalepsz az smsbe, ami ugyanott fogad ahol felbe hagytad. Ha jol szamolom ez iPhonon kb ugyanannyi lepes mint symbianon, mert ott is el kell inditani legalabb egyszer mindket alkalmazast hogy valtani lehessen koztuk (utana nyilvanvaloan egyszerubb symbianon valtogatni, de elhanyagolhato a kulonbseg.
A multitasking hianya inkabb a chat kliensek hatterben futtathatosaganak hianyaban jelentkezik, mert ha kilepsz belole, akkor nem kapod meg az uzeneteket. Bar mar erre is letezik hack megoldas, igy akinek ez fontos, ezt is meg tudja oldani.

Mindenkeppen probald ki vasarlas elott, akarmit is veszel, igy nem erhet csalodas ;))
tartok tole, hogy a T-nek mar tegnap elfogyott a keszlet nagy resze es ugy hirlik legkozelebb csak szeptemberben jon uj szallitmany, mert az egesz vilagon nagyobb a kereslet, mint amennyit gyartanak.
Egyebkent en feheret vettem, valahogy a fekete olyan komor, meg most minden telefont feketeben (is) gyartanak.

A kijelzore mar tegnap foliat tettem, valamint elokapartam a regi 3G kemeny atlatszo tokjat (T mobilenal 1000 ft). Kicsit vastag, meg ronda, de nem akarom hogy karcolodjon. Az elozon egyebkent egy vekony bor hatlap folia volt, ami megvedte a teljes muanyag hazat a karcolasoktol. Lehet erre is veszek majd egyet.

szomb. aug. 01, 2009 16:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
Gondoltam,csak mert ez a túlmelegedési probléma a 3GS-re vonatkozik. :wink:

Aha.
Hol a probléma?? Arra gondolsz, valaki olyasvalamit talált a leírásban, ami más gyártóéban is szerepel, ráadásul durvábban? :lol:

szomb. aug. 01, 2009 10:06
arany tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
Bakter! Félek, hogy el fogok csábulni. Csak sajnos, nem igazán van rá pénzem. Most - ha minden igaz - fel lesz töltve a folyószámla-hitelem, amit vésztartaléknak kellene eltenni. Nem tudom, hogy fogom megállni, hogy ne vegyek egy iPhine-t Médiamánia S csomagban 100-ért (pont annyi a hitelkeretem). :(

Mi ez a médiamánia? nem csak a T-nél lehet kapni? :)

kieg: ok... megvan, bocs :D

szomb. aug. 01, 2009 9:16
arany tag

Hozzászólás 
Atos írta:

Elárulom neked, hogy előtte én is elvakult nokiás voltam (ha megnézed, a Magyarítás titkai topicot még én indítottam nagy lelkesen :)).
A symbian-os Nokiák minimum felét kipróbáltam és mindig is imádtam.
Az iPhone-t csak hírből ismertem, és láttam, hogy a legtöbb vérbeli nokiás utálja, leszólja, így nem igazán foglalkoztam vele.
Aztán mikor gondoltam egy nagyot és kipróbáltam, egyből megfogott (mondjuk ez így szó szerint nem igaz, mert elsőre egy ütött-kopott 2G-set vettem, ami annyira szörnyű volt külsőleg, hogy még aznap el is adtam. Ez kicsit elvette a kedvemet, de éreztem, hogy nem szabad feladni és nemsokára (kb...
...
...
....ahogy az ellentábor szokta a hiányosságait (multitasking, kamera... ööö... pillanatnyilag nem is tudok mást mondani, ami nekem hiányosság), de fölösleges, inkább ki kell próbálni és az alapján dönteni.

Én N97-et csak vitrinben láttam a MM-ban, de ránézésre elég kicsinek tűntek a gombjai, meg ez a szétcsúsztatható megoldás nem nekem való.

Bocsánat a hosszú elmélkedésekért, de még elég friss az élmény :D

Hát okozod a lelki problémát rendesen, köszi :lol: és egyáltalán nem baj, hogy bőre fotad, köszönöm!

Valahol mindig csodáltam az Apple szoftvereit - nem is értem, hogy nás miért nem ad a design-ra, hiszen az az ami megfogja az átlagembert. A stabilitásról csak hallomás alapján hallottam, nem volt sok közvetlen kontak i gépekkel.

Azt mondod a magyar nyelv elérhető, megnézem majd a forrást amit írtál, de egyből az merült fel bennem, hogy hekkeléssel? Mi van a garival?

A sym multitaszkját én mondjuk használom, pl sms-t írok, kimászok a jegyzetekbe, copy, vissza, paste meg ilyenek.

Engem mondjuk nem érdekel, hogy ki mit szól ahhoz, hogy kifordulok a nokiától... a nokia tehet róla, ha így lesz :)

Azt fogom tenni, hogy nézelődők, megpróbálok megtapogatni vhol egy 3GS-t, hogy érezzem. Másrészt meg mivel csak péntek óta kapható a cucc, gondolom a fórumok fel fognak duzzadni a véleményektől, azokat is követem.

Egyébként, ha vannék és ilyet akkor a 400-as ikont 16GB-osat 1 év rabsággal szerintem. Nem tudom írtad e - bocs ha nem emlékszem - fehéret, vagy feketét vettél?

Tényleg... használsz tokot? Vagy mersz használlni? :)

szomb. aug. 01, 2009 9:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bakter! Félek, hogy el fogok csábulni. Csak sajnos, nem igazán van rá pénzem. Most - ha minden igaz - fel lesz töltve a folyószámla-hitelem, amit vésztartaléknak kellene eltenni. Nem tudom, hogy fogom megállni, hogy ne vegyek egy iPhine-t Médiamánia S csomagban 100-ért (pont annyi a hitelkeretem). :(

szomb. aug. 01, 2009 9:13
arany tag

Hozzászólás 
Mephysto írta:
Köszi szépen a részletes beszámolót :rulez:

Előtte is iPhone-od volt? Próbálok pro és kontra dönteni a 3GS és egy Nokia között. Ami a 3GS ellen szól jelenleg (részemről):

- itt ez a melegedés issue, amire még mindig nincs konrét magyarázat se pro se kontra
- nincs magyar nyelv rajta
- nem tudom pl. milyen szoftver van hozzá. olyanra gondolok, mint pl. a nokiánál a pc suit (névjegyzék / naptár szinkron, mentések, stb...)
- mennyire hátrányos a 16GB a 32GB-hoz képest, lehet e még bele rakni utólag?
- világ életemben nokiám volt, megszoktam :roll:

egyszerűen tetszik ez a teló... rothadjon meg... nyűglődöm. Az N97 nem ilyen pofás... bár legalább nem izzik... mondjuk az E51-em 5 perc beszélgetés után simán süti a fülem, de van hogy 20-30 percet is kell beszélnem. Ha ettől a 3GS leakad... akkor ideges lennék... !'-(

Elárulom neked, hogy előtte én is elvakult nokiás voltam (ha megnézed, a Magyarítás titkai topicot még én indítottam nagy lelkesen :)).
A symbian-os Nokiák minimum felét kipróbáltam és mindig is imádtam.
Az iPhone-t csak hírből ismertem, és láttam, hogy a legtöbb vérbeli nokiás utálja, leszólja, így nem igazán foglalkoztam vele.
Aztán mikor gondoltam egy nagyot és kipróbáltam, egyből megfogott (mondjuk ez így szó szerint nem igaz, mert elsőre egy ütött-kopott 2G-set vettem, ami annyira szörnyű volt külsőleg, hogy még aznap el is adtam. Ez kicsit elvette a kedvemet, de éreztem, hogy nem szabad feladni és nemsokára (kb 4-5 hónapja) találtam egy 3G-t jó árban, amit megvettem).
Most már valahogy egyáltalán nem hiányzik a Nokia.

- Melegedés: itt szerintem 2 dolog volt, ami elterjedt, az egyik a barnásra foltosodó hátlap, amiről utólag kiderült, hogy csak egy színes tok anyaga fogta meg a hátlapot, amit "símán" le lehetett mosni, a másik pedig az a rémísztgetés, hogy az iPhone 35 C felett kikapcsol. Ez egyáltalán nem új dolog, a 3G-be (meg lehet a 2-be is) be van építve, magam láttam a magyar szoftver szövegeit, feliratait tartalmazó file-ban a figyelmeztető üzenetet még hónapokkal ezelőtt. Tehát eddig is be volt építve egy ilyen védelem, mégsem hallottunk arról, hogy tömegesen szállnának el az iPhone-ok.

- Magyar nyelv: van! Nem hivatalos, de könnyedén magyarítható házilag (csak biztos nem a megfelelő oldalakat olvasgatod ;))

- Szinkronizálás: erre (is) van az iTunes (amit ugyan annyira nem szeretek, de el kell ismerni, hogy egy jól felépített program). Egyébként én a nuevasync.com oldalon regeltem, beállítottam neki a gmail-es címemet, így ezen az oldalon keresztül az iPhone mint Exchange szerverről szedi realtime a naptáramat és a névjegyzékemet (az email jelenleg még nem működik ezzel az oldallal, de azt meg beállítottam óránkénti lekérdezésre).

- A memória nem bővíthető, de nehezen tudok elképzelni olyan átlagusert, akinek 16GB nem elegendő :)

- Megszoktad a Nokiát... Ehhez csak annyit fűznék hozzá - mint azt az elején is írtam -, hogy én is világ életemben azt használtam, másra nem is akartam ránézni, aztán most mégis itt vagyok... :) A jóhoz könnyű hozzászokni ;)

Nem azt mondom, hogy ez a világ legjobb telefonja, de az (egyre kevesebb) apró hiányosságaival együtt az egyik legjobban használható telefon.
Minden magától értetődően megy. Rábökök az emailre és 3-4 mp múlva már le is vannak töltve a legfrissebb leveleim. Más telefon elkezd homokórázni, meg megkérdezi, hogy min keresztül akarsz csatlakozni, meg biztos vagy-e benne, stb., ez meg csak teszi a dolgát.
Ugyanígy a böngészőben is minden a helyén van. Villámgyors (mármint a 3GS a 3G-hez viszonyítva is), egyszerre több lap lehet megnyitva, automatikusan a kijelzőhöz méretezi az oldalt, kényelmesen görgethető a szöveg, stb...
A beépített iPod előnyeit talán nem kell ecsetelnem.
A külön YouTube app is praktikus, ahogy az Időjárás is gyakran jól jön.

Sorolhatnám még, ahogy az ellentábor szokta a hiányosságait (multitasking, kamera... ööö... pillanatnyilag nem is tudok mást mondani, ami nekem hiányosság), de fölösleges, inkább ki kell próbálni és az alapján dönteni.

Én N97-et csak vitrinben láttam a MM-ban, de ránézésre elég kicsinek tűntek a gombjai, meg ez a szétcsúsztatható megoldás nem nekem való.

Bocsánat a hosszú elmélkedésekért, de még elég friss az élmény :D

szomb. aug. 01, 2009 0:20
arany tag

Hozzászólás 
Atos írta:
rittinger zoltán írta:
Az enyém? :oops: Ok és mikor küldöd? :)

Már feladtam! Nem kaptad még meg?? :)

Mephysto írta:
akarsz róla beszélni? :lol:

Hát ha már ilyen szépen kéred...
Reggel fél7-re mentem a MOM Park beli T bemutató teremhez, 6. voltam.
Már fel volt állítva a "tömeget kígyózó sorba kényszerítő kordon", bár ekkor még nem igazán volt rá szükség.
A hostessek ...
...
...
...
... kis hangerőszabályozókat kapott, valamint a csatlakozónál egy kb 1 cm-es merev borítást, aminél fogva könnyű kihúzni és védi a kábelt a megtöréstől.
"Röviden" ennyi :)
Kíváncsi lennék, hogy más boltokban volt-e hasonló felhajtás, valamint hogy volt-e valaki, akinek már nem jutott készülék (ha jól emlékszem egy helyen azt olvastam, hogy a MOM-ban kora délután már csak fehér 32-es volt).

Köszi szépen a részletes beszámolót :rulez:

Előtte is iPhone-od volt? Próbálok pro és kontra dönteni a 3GS és egy Nokia között. Ami a 3GS ellen szól jelenleg (részemről):

- itt ez a melegedés issue, amire még mindig nincs konrét magyarázat se pro se kontra
- nincs magyar nyelv rajta
- nem tudom pl. milyen szoftver van hozzá. olyanra gondolok, mint pl. a nokiánál a pc suit (névjegyzék / naptár szinkron, mentések, stb...)
- mennyire hátrányos a 16GB a 32GB-hoz képest, lehet e még bele rakni utólag?
- világ életemben nokiám volt, megszoktam :roll:

egyszerűen tetszik ez a teló... rothadjon meg... nyűglődöm. Az N97 nem ilyen pofás... bár legalább nem izzik... mondjuk az E51-em 5 perc beszélgetés után simán süti a fülem, de van hogy 20-30 percet is kell beszélnem. Ha ettől a 3GS leakad... akkor ideges lennék... !'-(

pén. júl. 31, 2009 23:13
arany tag

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:

Már feladtam! Nem kaptad még meg?? :)

Mephysto írta:

Hát ha már ilyen szépen kéred...
Reggel fél7-re mentem a MOM Park beli T bemutató teremhez, 6. voltam.
Már fel volt állítva a "tömeget kígyózó sorba kényszerítő kordon", bár ekkor még nem igazán volt rá szükség.
A hostessek hamar hoztak egy tucat széket, így nem kellett végig ácsorognia a korán kelőknek.
Aztán kaptunk 1-1 ásványvizet és szendvicset is (a korai kelés miatt elmaradt reggeli pótlására ez pont kapóra jött :))
Folyamatosan gyülekezett a nép, átlagosan 5 percenként érkeztek az új delikvensek (vicces volt nézni az arcokat, ahogy megérkeznek annak biztos tudatában, hogy ők korán jöttek 1,5 órával a nyitás előtt, aztán meglepődve tapasztalták, hogy csak az egyre növekvő sor végére állhatnak be).
A hostessek mindenkinek adtak egy promóciós szórólapot, egy leírást, hogy mi szükséges az előfizetés megkötéséhez (személyi, stb), meg egy árlistát, amiben szerepel mindenféle konstrukció, amivel vehető az iPhone (részletfizetés, Domino, stb).
Aztán körbementek és felírták mindenkinek a nevét, sorszámát és hogy milyen telót akar (fekete-fehér, 16-32GB).
Persze egyre több fotós, videós, sajtós érkezett, folyamatosan fotóztak, interjuvolták az embereket (szerencsére rajtam látták, hogy nem kívánok nyilatkozni). Nem tudom honnan érkezhetett az a riporter srác, aki majd' mindenkinek képes volt feltenni a "Szia, mi járatban itt ilyen korán?" kérdést, de nem volt túl fantáziadús :S
Aztán 8 után érkeztek a fejesek is, akik nem sokkal később elvonultak a szomszédos étterembe sajtótájékoztatót tartani.
Fél 9-kor kiosztottak a sor elején állóknak 1-1 magentás nyakbavalót, rajta egy kis műanyag lapon a sorszámokkal.
Aztán 9 körül visszajött a nagy tömeg a sajtótájékoztatóról és megnyitották az ajtókat.
Jól írták az indexes cikkben, tényleg olyan volt, mintha valami világsztár menetelt volna a pultok felé, mindenki szegény srácot fényképezte, meg kérdezgette (ebből a szempontból nem is bánom, hogy nem első voltam, nem hiányzott volna ez a felhajtás). Jó lenne tudni, hogy vajon kapott-e valami extrát így elsőként azon kívül, hogy pár helyre felkerült a fényképe (szerintem max abból az iPhone-os pólóból kaphatott, ami a hostesseken és a pultban ülő embereken volt :))
Bent már a fentebb linkelt képen látható matricákkal borított dobozok vártak (ill ezeket hozták ki hátulról), átlagosan 20 perc volt az ügyintézés, de nekem - ez az én formám - 30 perc fölé ment, mert részletre kértem a telót és ahhoz valami akciós kódot kellett volna megadni a rendszerben, de hiába tartotta a telefont 15 percen át az ügyintéző hölgy, a központban nem sikerült előkaparniuk.
Így végül azt találta ki, hogy megkapom a telót, aztán a szerződést később készítik el és majd egy későbbi időpontban visszamegyek azért, meg a garipapírért :S
Egyébként egy fehér 16-os készüléket vettem 2 éves hűséggel (Ikon200), 25e kezdő részlettel és 12x6.200 Ft-os törlesztő részlettel.
Nekem ez teljesen elfogadható, nem is értem, hogy sokan miért választják az egy összegű fizetést a részlet helyett?!
Maga a telefon kívülről ugyanaz, mint a 3G, de használatnál eléggé érezni a sebességbeli különbséget, nagyon meggyőző. Nemcsak a programindításkor, hanem pl a böngésző is tényleg jóval gyorsabb és már nincsen gépeléskor sem idegesítő lassulás (a régivel volt, hogy már a 3.-4. karaktert írtam, mire fogadta az elsőt).
A kijelző tényleg jobban taszítja a szennyeződéseket, mint a 3G, a gps villámgyors, a fényképező még mindig felejtős.
A fülhallgató frankó kis hangerőszabályozókat kapott, valamint a csatlakozónál egy kb 1 cm-es merev borítást, aminél fogva könnyű kihúzni és védi a kábelt a megtöréstől.
"Röviden" ennyi :)
Kíváncsi lennék, hogy más boltokban volt-e hasonló felhajtás, valamint hogy volt-e valaki, akinek már nem jutott készülék (ha jól emlékszem egy helyen azt olvastam, hogy a MOM-ban kora délután már csak fehér 32-es volt).

pén. júl. 31, 2009 22:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Atos írta:

pén. júl. 31, 2009 21:14
arany tag

Hozzászólás 
Atos írta:

pén. júl. 31, 2009 20:25
arany tag

Hozzászólás 
Ugyan dehogy... :)

pén. júl. 31, 2009 19:16
arany tag

Hozzászólás 
valaki esetleg bevásárolt? :)

http://index.hu/tech/mobil/2009/07/31/budapesten_is_sorok_vartak_az_iphone_3gs-re/

pén. júl. 31, 2009 12:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gondoltam,csak mert ez a túlmelegedési probléma a 3GS-re vonatkozik. :wink:

csüt. júl. 30, 2009 12:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
Neked amúgy már 3GS-ed van?

Nem, és nem is fogok váltani - hacsak a Té azt nem mondja, hogy jelképes összegért becseréli. :)

csüt. júl. 30, 2009 11:02
arany tag

Hozzászólás 
nord írta:
Mielőtt még a túlművelt mobilos fórumozó társadalom kiakadna és az apronetre küldené az ájfónt, érdemes belekukkantani más gyártók használati utasításaiba is.

Ha már szóba került az N97: magyar nyelvű használati 166. oldal ->
Mindig tartsuk az akkumulátort 15°C és 25°C (59°F és 77°F) közötti hőmérsékleten. A szélsőséges hőmérséklet csökkenti az akkumulátor kapacitását és élettartamát. Előfordulhat, hogy túl meleg vagy túl hideg akkumulátorral a készülék átmenetileg nem működik.

LOL - és nem a gyártóknak. ;)

...arról nem is beszélve, hogy - bár csak feltételezem - az N97 túlmelegedés esetleg lekapcoslás után sem foltosodik :)

csüt. júl. 30, 2009 8:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Neked amúgy már 3GS-ed van?

szer. júl. 29, 2009 17:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Itt viszont arról van szó hogy 35 fok felett akár ki is kapcsolhat a szifon.Ez szerintem nem ugyanaz az eset."

De nagyon hasonló. ;) ...a készülék átmenetileg nem működik.

Egyébként az elmúlt héten többször is használtam navigációra az iPhone-t: a szélvédő mögött folyamatosan tűzte a Nap a forróságban és tökéletesen működött (márpedig a navigáció eléggé alaposan kihasználja a gép tudását).
Telefonáltam is vele 30 fok fölött az utcán napsütésben 10-20 perceket egyfolytában, minden gond nélkül.

Attól tartok, ez a hőmérsékletes dolog olyan hír, amely nem sok szót érdemel.

szer. júl. 29, 2009 17:08
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 933 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Következő