Szerző |
Üzenet |
SteveBeard
ezüst tag
|
Szia!
Én úgy tudom nem cím alapján tárolja, hanem a gps koordinátákat használja. De lehet, hogy tévedek... Viszont ha a keresésnél a kedvenceket választod és utána nem a tervezésre , hanem a térképre mész, akkor, ha kinagyítod és a kurzort ráviszed a legközelebbi utcára, ott kiírja a címet... jobbat nem tudok...
|
vas. okt. 25, 2009 8:09 |
|
|
dpetibane
ezüst tag
|
Hello,
kedvencekben elmentett helyek cimét hogy tudom utólag kiolvasni, visszakeresni, hogy mi a pontos cím?
|
szomb. okt. 24, 2009 14:48 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
A telefonodmárkájaprogramok.hu oldalon van Nokia Map 3.0 okosság
|
csüt. okt. 01, 2009 18:13 |
|
|
nyuszifül
ezüst tag
|
Sziasztok.
Nincs valakinek korrektül működő vásárlási információja okosban az új nokia (ovi) maps navigációra?
Kissé sokallom az évi díjjazását, ha csak egyszer kéne fizetni, még meg is tenném szívesen.
Ma kipróbáltam rajta a Navigon. Mobile Navigator 7 programot. (E52)
Szépen működik, nem fagy tőle, stb.
Na de a program minősége az csapnivaló.
Simán bevinne az erdőbe (egyirányú felüljárón szembe a forgalommal, sorozatban rossz kijáraton a körforgalmakban, stb)
Egyelőre marad játszani nokia maps, meg a garmin. (komolyabb útra pda-n az IGO)
Pedig egész jól kezelhető program lenne a navigon, de a tervezés az utakon anyaszomorító.
|
csüt. okt. 01, 2009 18:06 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
Ááááá értem ..akkor az üzenet valahogy így szólt... nincs elég hely a C: meghajtón...kár, hogy nem írtad le rögtön az elején, de az a lényeg, hogy megoldódott...
|
csüt. okt. 01, 2009 10:15 |
|
|
EvolutionII
vas-tag
|
SteveBeard írta: Az SDHC kártyákat nem minden kártyaolvasó kezeli...sajnos nem tudom mi lehet a gond, nekem is 8GB-os a kártyám, az N95 korrektül kezeli. Egyébként a Mapsource milyen üzenetet ad mikor telepíteni akarod a térképet? Mert ha már van a kártyán telepített Garmin, akkor azt felismeri és a telepítés helyének a GarminXt-t is felajánlja. Ekkor azt kell választani.
Na, úgy tűnik megvan a bibi. Bocs a zaklatásért!!! Közben rájöttem, hogy a MapSource kreált egy Garmin mappát a rendszer-partíciómra és ott fűzi össze a dolgokat. A figyelmeztetés annak szólt, mint C: megható, nem a telefonmemónak.
Így darabonként szépen felpakolgatom a térképet.
Azért köszönöm a tanácsokat!
Üdv.
|
szer. szept. 30, 2009 21:57 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
Az SDHC kártyákat nem minden kártyaolvasó kezeli...sajnos nem tudom mi lehet a gond, nekem is 8GB-os a kártyám, az N95 korrektül kezeli.
Egyébként a Mapsource milyen üzenetet ad mikor telepíteni akarod a térképet? Mert ha már van a kártyán telepített Garmin, akkor azt felismeri és a telepítés helyének a GarminXt-t is felajánlja. Ekkor azt kell választani.
|
szer. szept. 30, 2009 21:41 |
|
|
EvolutionII
vas-tag
|
Adatátviteli módban próbáltam, mert a kártyaolvasóban fel sem ismeri a mem.kártyát.
Lehet-e valami összefüggés a kártya memória kapacitásával?
Ez egy 8GB kártya, amit elvileg tud kezelni a telefon. (E71) Előtte a gyári 2GB-s volt...ezzel minden gond nélkül települt a térkép anno.
|
szer. szept. 30, 2009 20:41 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
EvolutionII írta: Sziasztok!
Tudtok-e valami megoldást arra vonatkozólag, hogy miért nem tudom MapSource-n keresztül a kész térképet a memóriakártyára küldeni? Minden esetben a telefon-memóriába akarja menteni, holott a Garmin 5.00.40 értelemszerűen a mem.kártyán van és emellett 6GB szabad hely is akadna.
Előre is köszönöm!
Szia!
Nekem még ilyet soha nem csinált... adatátviteli módban szoktam csatlakoztatni a telefont vagy kártyaolvasót használok, de inkább az utóbbit, mert az jóval gyorsabb.
|
szer. szept. 30, 2009 20:30 |
|
|
EvolutionII
vas-tag
|
Sziasztok!
Tudtok-e valami megoldást arra vonatkozólag, hogy miért nem tudom MapSource-n keresztül a kész térképet a memóriakártyára küldeni?
Minden esetben a telefon-memóriába akarja menteni, holott a Garmin 5.00.40 értelemszerűen a mem.kártyán van és emellett 6GB szabad hely is akadna.
Előre is köszönöm!
|
szer. szept. 30, 2009 20:24 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
nn írta: BndsFr írta: Átsiklottam felette vagy nem volt még?
Garmin XT-ben (5.00.50@N79) miért visz mindig fizetős autópályára, akkor is, ha a "fizetős utak" ki van pipálva, akkor is ha nincs. Mindez az "elkerülés beállítása" menüpontban, tehát gondolom, ha van pipa, akkor nem kéne fizetős szakaszra vinnie.
Vagy esetleg nincs a térképben ez az információ? Ez engem is érdekelne mert én sem jöttem még rá, hogyan kell beállítani a programot arra hogy ne vigyen fizetős autópálya szakaszra?
Neked is ugyanazt tudom javasolni, ne a Naviguide térképét használd, hanem az Eu térképet. Ez ha berakod a pipát a fizetős utak elé, akkor nem visz fel az autópályára.
Pár napja megjelent az új Naviguide http://www.garmin.hu/naviguide-magyarorszag-v53 ki lehet ezt is próbálni, de nem sok reményt fűzök hozzá, hogy jól fog működni, de ki tudja... én még nem teszteltem....
|
szer. szept. 30, 2009 13:32 |
|
|
nn
arany tag
|
BndsFr írta: Átsiklottam felette vagy nem volt még?
Garmin XT-ben (5.00.50@N79) miért visz mindig fizetős autópályára, akkor is, ha a "fizetős utak" ki van pipálva, akkor is ha nincs. Mindez az "elkerülés beállítása" menüpontban, tehát gondolom, ha van pipa, akkor nem kéne fizetős szakaszra vinnie.
Vagy esetleg nincs a térképben ez az információ?
Ez engem is érdekelne mert én sem jöttem még rá, hogyan kell beállítani a programot arra hogy ne vigyen fizetős autópálya szakaszra?
|
szer. szept. 30, 2009 11:53 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
BndsFr írta: SteveBeard írta: Szia! Na ha nincs más, akkor megint én Azt nem írod, hogy melyik térképet használod. Arra tippelek, hogy valamelyik NaviGuide 5.xx verziót, mert az nem teljesen kompatibilis a GarminXt-vel. Használd az Eu 2010.10-et, az útvonaltervezés szempontjából jóval korrektebb, a NG-dal szembeni egyetlen hátránya, hogy jóval kevesebb poi-t tartalmaz, de erre is van megoldás.... reddoors mester 5.00.50-e van fent, ahogy innen leszedtem. Még valami: múltkor mentem a Kozma utcán (Bp) és a nagy semmiben voltam a Garmin szerint. Lehet, hogy amit javasoltál megpróbálom (csak simán ki kell cserélni a térkép fájlt?)
Szia!
Bocs, mostanában ritkán kerülök a gép közelébe... szóval nem kell leszedned a térképet, hanem mellé rakod az újat gmapprom.img vagy gmapsup2.img néven. Sőt, jó is ha fent hagyod, mert így az összes poi látható marad.(csak a keresésnél, nem a térképen) Csak arra figyelj, hogy ne használd a két térképet egyszerre. A saját adatok/térképek/mapsource pontnál választhatsz a térképek közt.
Itt pedig kapcsold be az Úton tartást Eszközök/beállítás/térkép/saját pozíció helye.
|
pén. szept. 25, 2009 13:17 |
|
|
BndsFr
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 127 Tartózkodási hely: Budapest
|
Macika írta: Igen érdekes, amióta megvan a beépített GPS-es telóm, nem hordom magammal a PDA-mat, azóta kizárólag csak a Garmint használom és maximálisan meg vagyok elégedve vele. Nekem nem csinált még ilyet, hogy kirakott volna a pusztába.
Én is valahogy így terveztem, hogy majd lecserélem a navigációt (PDA) erre, ami amúgy is mindig nálam van. Amikor próbálgattam (mentem az ismert útvonalakon), úgy nézett ki, hogy rendben is van, lehet, hogy valami bekavart neki (lehet, hogy én).
Leszedem és újratelepítem.
Addig visszatértem az iGo-ra
|
csüt. szept. 24, 2009 6:35 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
BndsFr írta: SteveBeard írta: Szia! Na ha nincs más, akkor megint én Azt nem írod, hogy melyik térképet használod. Arra tippelek, hogy valamelyik NaviGuide 5.xx verziót, mert az nem teljesen kompatibilis a GarminXt-vel. Használd az Eu 2010.10-et, az útvonaltervezés szempontjából jóval korrektebb, a NG-dal szembeni egyetlen hátránya, hogy jóval kevesebb poi-t tartalmaz, de erre is van megoldás.... reddoors mester 5.00.50-e van fent, ahogy innen leszedtem. Még valami: múltkor mentem a Kozma utcán (Bp) és a nagy semmiben voltam a Garmin szerint. Lehet, hogy amit javasoltál megpróbálom (csak simán ki kell cserélni a térkép fájlt?) Igen érdekes, amióta megvan a beépített GPS-es telóm, nem hordom magammal a PDA-mat, azóta kizárólag csak a Garmint használom és maximálisan meg vagyok elégedve vele.
Nekem nem csinált még ilyet, hogy kirakott volna a pusztába.
|
szer. szept. 23, 2009 23:11 |
|
|
BndsFr
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 127 Tartózkodási hely: Budapest
|
SteveBeard írta: Szia! Na ha nincs más, akkor megint én Azt nem írod, hogy melyik térképet használod. Arra tippelek, hogy valamelyik NaviGuide 5.xx verziót, mert az nem teljesen kompatibilis a GarminXt-vel. Használd az Eu 2010.10-et, az útvonaltervezés szempontjából jóval korrektebb, a NG-dal szembeni egyetlen hátránya, hogy jóval kevesebb poi-t tartalmaz, de erre is van megoldás....
reddoors mester 5.00.50-e van fent, ahogy innen leszedtem.
Még valami: múltkor mentem a Kozma utcán (Bp) és a nagy semmiben voltam a Garmin szerint.
Lehet, hogy amit javasoltál megpróbálom (csak simán ki kell cserélni a térkép fájlt?)
|
szer. szept. 23, 2009 20:08 |
|
|
weekendfm
ezüst tag
|
Sziasztok !
Sygic Mobile 7.72 4664D verzióhoz keresek Malaysia, Hong-Kong és Szingapur térképeket. Tudnátok segíteni ?
Köszi !
|
szer. szept. 23, 2009 13:20 |
|
|
LukacsAgi
ezüst tag
Csatlakozott: vas. jún. 08, 2008 8:51 Hozzászólások: 97 Tartózkodási hely: Budapest
|
Re: Sygic
Macika írta: LukacsAgi írta: Sziasztok. Végig olvastam a fórumot (újra), de ez a kérdés még nem vetődött fel. Ha felrakom a Sygic mappát a memokártyára muszáj a többi típusú telefon telepítőjét is felmásolni, vagy elég csak a nekem kellő? Talán azért nem vetődött fel, mert logikus?
Tehát ha logikusan nem kell bele, akkor nem azért nem indul a feltelepített Sygic-em. Akkor neki futok mégegyszer a telepítésnek.
Köszönöm Macika.
|
hétf. szept. 21, 2009 8:37 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Re: Sygic
LukacsAgi írta: Sziasztok. Végig olvastam a fórumot (újra), de ez a kérdés még nem vetődött fel. Ha felrakom a Sygic mappát a memokártyára muszáj a többi típusú telefon telepítőjét is felmásolni, vagy elég csak a nekem kellő? Talán azért nem vetődött fel, mert logikus?
|
hétf. szept. 21, 2009 8:15 |
|
|
LukacsAgi
ezüst tag
Csatlakozott: vas. jún. 08, 2008 8:51 Hozzászólások: 97 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sygic
Sziasztok. Végig olvastam a fórumot (újra), de ez a kérdés még nem vetődött fel. Ha felrakom a Sygic mappát a memokártyára muszáj a többi típusú telefon telepítőjét is felmásolni, vagy elég csak a nekem kellő?
|
hétf. szept. 21, 2009 6:07 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
Szia!
Na ha nincs más, akkor megint én Azt nem írod, hogy melyik térképet használod. Arra tippelek, hogy valamelyik NaviGuide 5.xx verziót, mert az nem teljesen kompatibilis a GarminXt-vel. Használd az Eu 2010.10-et, az útvonaltervezés szempontjából jóval korrektebb, a NG-dal szembeni egyetlen hátránya, hogy jóval kevesebb poi-t tartalmaz, de erre is van megoldás....
|
vas. szept. 20, 2009 21:52 |
|
|
BndsFr
arany tag
|
Átsiklottam felette vagy nem volt még?
Vagy esetleg nincs a térképben ez az információ?
|
vas. szept. 20, 2009 14:07 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
Nincs mit, pont a gép előtt ültem
|
szomb. szept. 19, 2009 20:33 |
|
|
LukacsAgi
ezüst tag
|
SteveBeard írta: Többet nem fog betenni, és ha rejtetté teszed ezt a két fájlt, akkor nem fog megjelenni a galériában...(a memóriakártyán persze ottmarad)
Ha tényleg nem rak be többet, ezt a kettőt kibírom. Nagyon köszönöm a jó hírt És a gyorsaságot is.
|
szomb. szept. 19, 2009 20:30 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
Többet nem fog betenni, és ha rejtetté teszed ezt a két fájlt, akkor nem fog megjelenni a galériában...(a memóriakártyán persze ottmarad)
|
szomb. szept. 19, 2009 20:23 |
|
|
LukacsAgi
ezüst tag
|
SteveBeard írta: Szia! Igen, látható lenne, ha futna!
Köszönöm, ez remek hír. Még egy kérdés. Betett a képek közé két Unicode CP nevű képet (és gondolom idővel még pakolna bele többet is). Nem tudod, azt hogy lehetne megakadályozni, hogy ilyes dolgokkal szemetelje tele a memokártyát?
|
szomb. szept. 19, 2009 20:18 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
Szia!
Igen, látható lenne, ha futna!
|
szomb. szept. 19, 2009 20:06 |
|
|
LukacsAgi
ezüst tag
|
Sziasztok. Feltelepítettem a Garmin 5.00.60 verziót. Érdeklődnék, hogy ha futna a tsrautostart.exe az látható-e a taskman programmal? Ha nem akkor van-e rá valami progi ami mutatná?
|
szomb. szept. 19, 2009 19:40 |
|
|
nyuszifül
ezüst tag
|
Nokia E52 és Garmin
Üdv!
Tulajdonomba került egy Nokia E52, melyre sikeresen települt a Garmin.
Viszont van egy apró bibi vele, navigáció közben időnként kilép a program, szabályszerűen bezárja magát.
Pedig a készülék hamar talál holdat, jól navigál, de időnként szivat ezzel a kilépéssel. A célt nem felejti, ujraindításkor ujratervez, s megy tovább.
Valaki nem tudja mi lehet a megoldás a hiba elhárítására?
|
szer. szept. 09, 2009 16:50 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
külső gps vevő beállítása
Sziasztok!
Az hogy a térkép forog össze-vissza az nem a GPS vevő pontatlansága miatt van, hanem a beállításai miatt. Mivel az autókba épített vevőket értelemszerűen nem használjuk gyalogos navigációra ezért a beállításai között a "static navigation" "enabled"-re van állítva és ezért nem forog.
Ez azt jelenti, hogy bizonyos sebesség alatt vagy ha a helyzeted nem változik x métert, akkor nem módosítja a térképen megjelenített pozíciódat. Természetesen így gyalogos navigációra alkalmatlan.
Nekem egy Nokia LD 3W vevőm van, ebben a gyári érték autós navigációra van beállítva, ezért át kellett állítanom, hogy tudjak vele túrázni.
De gyári beállítással, ha megállok a pirosnál meg sem mozdul, nem forog.
Természetesen, ha nagyon xar a vevő és 50 méterekkel dobál arrébb, akkor mindegy, hogy milyenek a beállításai.
A beállításokon a Sirfdemo nevű programmal lehet módosítani, itt egy kis segítség hozzá.
Szerk: Ezek a beállítások Nokia LD-3W vevőre vonatkoznak. Azt a visszajelzést kaptam, hogy az LD-4W-hez nem jók a kódok, a vevő nem is mükszik a kód beirása után...
"Csatlakoztasd össze a vevőt a sirfdemoval. Ekkor a "debug view" ablakban elkezdenek peregni az adatok.
Ezután fent: "Action" -> Transmit serial message
Másold be ide: $PSRF100,0,9600,8,1,0*0C "protocol wrapper"-nél válaszd a NMEA-t majd "Send".
Ezután a gps átáll sirf módba és minden ablakban adatok jelennek meg.
Ismét fent: Navigation -> Static navigation -> Disable -> Send
Vissza kell kapcsolni NMEA-ba (legalábbis én vissza szoktam
"Action" -> Transmit serial message
A0 A2 00 18 81 02 01 01 00 01 01 01 01 01 01 01 00 01 00 01 00 01 00 01 00 01 25 80 01 36 B0 B3
Protocol: none (hex)
Ha kiveszed az akkumulátort a GPS vevővőből visszaáll a gyári beállításokra...
Azt hogy a telefon belső vevőjéhez ezzel a programmal hozzá lehet-e férni azt nem tudom, még soha nem próbáltam...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SteveBeard pén. szept. 11, 2009 12:51-kor.
|
hétf. szept. 07, 2009 21:53 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Az a navi a német Connect magazin egyetlen "Sehr gut" eredményű kütyüje.
Azt ezekhez hasonlítani kicsit erős...
(Másfelől pedig gondolom egy kezemen megszámolhatnám azokat, akik fizettek a navi szoftverért, a panaszkodás tehát nem igazán jogos)
|
pén. szept. 04, 2009 11:49 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Bluesoleil írta: Macika írta: Bluesoleil írta: Arra nincs valami megoldás a Garminban, hogy mikor megállok az úton ne kezdjen el egy idő után forogni a térkép összevissza? (hanem maradjon az előző mozgás vektorának irányában - ez lenne a logikus, legalábbis számomra, ugyanis a kocsival se kezdek el forogni egy helyben ) Az a GPS-vevő pontatlanságának a hibája. LD-4W... A belső vevők talán pontosabbak? Ez a fajta 'forogatérkép' ez mindegyik olcsó navigáció velejárója (gondolom, Te sem fizettél érte...)
X5-ös BMW-ben láttam a gyári navit, az nem forgott. Azt hiszem, 360e Ft volt...
|
pén. szept. 04, 2009 11:39 |
|
|
KESA
vas-tag
|
hello mindenki!
a kérdésem az hogy milyen gps térképet lehet használni lg gc900 as telefonon. csak google maps van rajta most.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára KESA szomb. szept. 05, 2009 19:54-kor.
|
pén. szept. 04, 2009 9:06 |
|
|
Bluesoleil
ezüst tag
Csatlakozott: vas. júl. 27, 2008 23:14 Hozzászólások: 58 Tartózkodási hely: Magyarország
|
Macika írta: Bluesoleil írta: Arra nincs valami megoldás a Garminban, hogy mikor megállok az úton ne kezdjen el egy idő után forogni a térkép összevissza? (hanem maradjon az előző mozgás vektorának irányában - ez lenne a logikus, legalábbis számomra, ugyanis a kocsival se kezdek el forogni egy helyben ) Az a GPS-vevő pontatlanságának a hibája.
LD-4W... A belső vevők talán pontosabbak?
|
szer. szept. 02, 2009 21:17 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Alexfux írta: Üdv Mindenkinek!
Szert tettem egy jó kis N97-re és boldogan nekiszaladtam a Garmin telepítésnek, de sem az 5.00.6, sem az 5.00.5, sem pedig a 5.00.4 sem múködik. Az 5-ösnél és a 6-osnál elindítom reddors Kollégánk által gyártott telepítő file-t, megadom a telepítés helyét. Lefut a telepítés, majd a telón is elindítom a telepítést. Erre közli, hogy nem kompatibilis a telóval a sw. Nem törődöm ezzel, lefut a telepítés, de az ikonra kattintva megjelenik a Garmin képernyő, majd kilép a program.
A 4-nél a leírást követve telepítem a progit, ott el is indul, de néhány gomb nem érzékeli, ha rájuk nyomok. Ezt a verziót telepítettem már 5800XM-re illetve N95-re, ott minden rendben volt, működött a naviprogram.
Mit bénázok, vagy mi lehet a bánata szerintetek?
U.i: Ezt megírtam a megfelelő N97 szaktopicban is.
Köszi!
AF
Na csak sikerült telepítenem a Garmint, a nokiaprogramok-ról leszedett telepítővel. Így már nyugodt a lelkem.
|
szer. szept. 02, 2009 13:51 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
Re: segítség kéne
BrezZ írta: Sziasztok!
Feltettem az ide belinkelt 5.06 os Garmint,de nem engedi a feliratok nyelvének kiválasztásánál a magyart kiválasztani.
Kérlek segítsetek,hogy tudom ezt külön belerakni vagy,hogy mit tudnék tenni,hogy újra magyar legyen a garminom. A régi verziót is vissza raktam de már az sem engedte csak az angol és két kinai nyelv kiválasztását. Ez csak a feliratok nyelvének kiválasztására vonatkozik, a beszédhang közt van magyar. Légyszíves segítsetek. Előre is köszönettel : Zoli
Azt rakd fel amit én készítettem, abban nincsenek kínai hülyeségek.
|
kedd szept. 01, 2009 5:50 |
|
|
BrezZ
vas-tag
|
segítség kéne
Sziasztok!
Feltettem az ide belinkelt 5.06 os Garmint,de nem engedi a feliratok nyelvének kiválasztásánál a magyart kiválasztani.
Kérlek segítsetek,hogy tudom ezt külön belerakni vagy,hogy mit tudnék tenni,hogy újra magyar legyen a garminom. A régi verziót is vissza raktam de már az sem engedte csak az angol és két kinai nyelv kiválasztását. Ez csak a feliratok nyelvének kiválasztására vonatkozik, a beszédhang közt van magyar. Légyszíves segítsetek. Előre is köszönettel : Zoli
|
hétf. aug. 31, 2009 19:20 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Üdv Mindenkinek!
Szert tettem egy jó kis N97-re és boldogan nekiszaladtam a Garmin telepítésnek, de sem az 5.00.6, sem az 5.00.5, sem pedig a 5.00.4 sem múködik. Az 5-ösnél és a 6-osnál elindítom reddors Kollégánk által gyártott telepítő file-t, megadom a telepítés helyét. Lefut a telepítés, majd a telón is elindítom a telepítést. Erre közli, hogy nem kompatibilis a telóval a sw. Nem törődöm ezzel, lefut a telepítés, de az ikonra kattintva megjelenik a Garmin képernyő, majd kilép a program.
A 4-nél a leírást követve telepítem a progit, ott el is indul, de néhány gomb nem érzékeli, ha rájuk nyomok. Ezt a verziót telepítettem már 5800XM-re illetve N95-re, ott minden rendben volt, működött a naviprogram.
Mit bénázok, vagy mi lehet a bánata szerintetek?
U.i: Ezt megírtam a megfelelő N97 szaktopicban is.
Köszi!
AF
|
vas. aug. 30, 2009 17:30 |
|
|
BrezZ
vas-tag
|
Sziasztok!
Az ide belinkelt 5.06 os verziónak van MAGYAR szöveges verziója is és ha igen merre találom ? Mert amiket innen leszedtem (az all in one) és a .TW oldalról belinkelt is csak 3 nyelven szövegez. Beszédnyelvben meg tudja a magyart. Mit tudok tenni ? Üdvözlet és köszönet előre is : Zoli
|
vas. aug. 30, 2009 12:53 |
|
|
BrezZ
vas-tag
|
Akoska írta: Bár konkrétan nem tudom, mit frissítettek ennyi verzión át (ez így elég nagy ugrás), én frissítenék.
Ha nem tetszik, a régi még mindig visszatehető.
Csak mert rémlik,mintha valahol láttam volna,hogy emberek tesztelgetik a programokat és mintha panaszkodtak volna arra,hogy 40-50 percenként kifagy a program. Élesben csak egyszer kell,hogy cserben hagyjon földhöz is vágom!
Ellentétben az újjal,réginél ugyanezt nem írták. No mindegy épp rajta vagyok,hogy frissítsek. Köszi, hali
|
vas. aug. 30, 2009 12:20 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Bár konkrétan nem tudom, mit frissítettek ennyi verzión át (ez így elég nagy ugrás), én frissítenék.
Ha nem tetszik, a régi még mindig visszatehető.
|
vas. aug. 30, 2009 12:10 |
|
|
BrezZ
vas-tag
|
Akoska írta: Sajnos nincs rejtett trükk a GPS vétel fokozására.
Széles rálátás biztosítása, felhőtlen idő, lehúzott billentyűzet, A-GPS... nagyjából ennyit lehet tenni az ügy érdekében.
Köszönöm a segítséget. Tegnap is talált műholdat,bár vagy 10 percig tartott. Gondolom ezt az időt sem lehet lerövidíteni...
Még csak annyi lenne a kérdésem,hogy érdemes-e 5.60ra frissítenem?
Milyen előnyei vannak a meglévő 4.1-emhez képest a grafikai újításokon kívül? Ez érdekelne légyszi írjatok! Köszi: Zoli
|
vas. aug. 30, 2009 11:58 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Sajnos nincs rejtett trükk a GPS vétel fokozására.
Széles rálátás biztosítása, felhőtlen idő, lehúzott billentyűzet, A-GPS... nagyjából ennyit lehet tenni az ügy érdekében.
|
szomb. aug. 29, 2009 17:11 |
|
|
BrezZ
vas-tag
|
Akoska írta: A Nokia N95 egy tervezési hiba miatt (hogy ti. a GPS vevő a billentyűzet alá került) csak akkor észlel elfogadható mértékben GPS jelet, ha a billentyűzet nyitva van.
Mindig úgy használom a készüléket, hogy nyitva van a billentyűzet,de sajnos sem így sem az elöbb leírt módon (engedélyezett a hálozatalapú meg a külső gps) sem talál elég műholdat. Nincs valami nokia kód amit bepötyögve a telóba lehet állítani a GPS vevő erősségén?
Esetleg valami más varázslat,hogy használható legyen a garminom ?
Köszi szépen mindenkinek. Zoli
|
szomb. aug. 29, 2009 15:05 |
|
|
BrezZ
vas-tag
|
Re: Garmin mobil XT
Macika írta: BrezZ írta: Sziasztok!
Egy elég nagy problémával fordulok hozzátok.
A telefon tegnap még nagy nehezen talált műholdat,mára halott...
Nem ejtettem el,nem lett földhözvágva,nem ütődött meg.
Amint bekapcsolom 1esre (piros csík) ugrik a GPS vétel és talál is egy müholdat... Ha kinn használom, ott 3-4-5 öt is talál,de valamiért mintha nem csatlakozna rá, vagy nem tudom,csak keresi és keresi a müholdakat tovább,a GPS jel erőssége nem ugrik zöld mezőbe,marad az egy piros.
Nokia N95 telefonom van, jelenleg kikapcsoltam a beállításoknál az összes fajta gps-t csak a beépített gps van bekapcsolva.
Nagyon örülnék,ha valakinek lenne valami tippje,hogy mit lehet még állítani a telón esetleg valami software kód amivel a jelvevő erősségét lehet állítani, vagy akármilyen csiribiri érdekelne.
A nokia maps ot is azért nem használom mert nem hajlandó müholdat találni. Ez így katasztrófa. Kérlek segítsetek! Köszönettel előre is : Zoli Na most nem értem. Kikapcsoltál mindent, ami segítene műholdat találni, aztán meg panaszkodsz? Ha van adatcsomagod az előfizetéseden, engedélyezd a Kiegészített és a Hálózatalapú GPS-t is. 1 percen belül találni fog műholdat!!!
Nem tudom az okát,de sajnos úgy sem nagyon talál elég műholdat, hogy azok engedélyezve vannak. A billentyűzetet mindig nyitva hagyom amúgy.
Látom sajnos sok okosságot már ti sem tudtok hozzátenni,mindenesetre KÖSZÖNÖM SZÉPEN A TANÁCSOKAT. Ha mégis megoldódna így,akkor azért írok még egyszer! Sziasztok!
|
szomb. aug. 29, 2009 14:51 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: Garmin mobil XT
BrezZ írta: Sziasztok!
Amint bekapcsolom 1esre (piros csík) ugrik a GPS vétel és talál is egy müholdat... Ha kinn használom, ott 3-4-5 öt is talál,de valamiért mintha nem csatlakozna rá, vagy nem tudom,csak keresi és keresi a müholdakat tovább,a GPS jel erőssége nem ugrik zöld mezőbe,marad az egy piros.
Nokia N95 telefonom van, jelenleg kikapcsoltam a beállításoknál az összes fajta gps-t csak a beépített gps van bekapcsolva.
Nagyon örülnék,ha valakinek lenne valami tippje,hogy mit lehet még állítani a telón esetleg valami software kód amivel a jelvevő erősségét lehet állítani, vagy akármilyen csiribiri érdekelne.
A nokia maps ot is azért nem használom mert nem hajlandó müholdat találni. Ez így katasztrófa. Kérlek segítsetek! Köszönettel előre is : Zoli Na most nem értem. Kikapcsoltál mindent, ami segítene műholdat találni, aztán meg panaszkodsz?
Ha van adatcsomagod az előfizetéseden, engedélyezd a Kiegészített és a Hálózatalapú GPS-t is.
1 percen belül találni fog műholdat!!!
|
pén. aug. 28, 2009 17:26 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
A Nokia N95 egy tervezési hiba miatt (hogy ti. a GPS vevő a billentyűzet alá került) csak akkor észlel elfogadható mértékben GPS jelet, ha a billentyűzet nyitva van.
|
pén. aug. 28, 2009 17:00 |
|
|
BrezZ
vas-tag
|
Garmin mobil XT
Sziasztok!
A nokia maps ot is azért nem használom mert nem hajlandó müholdat találni. Ez így katasztrófa. Kérlek segítsetek! Köszönettel előre is : Zoli
|
pén. aug. 28, 2009 16:02 |
|
|
dpetibane
ezüst tag
|
Hello!
Garmin MobileXT-ben hol tudom kikapcsolni, hogy sebességek túllépésnél ne csipogjon?
Köszi
|
szer. aug. 26, 2009 21:39 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Bluesoleil írta: Arra nincs valami megoldás a Garminban, hogy mikor megállok az úton ne kezdjen el egy idő után forogni a térkép összevissza? (hanem maradjon az előző mozgás vektorának irányában - ez lenne a logikus, legalábbis számomra, ugyanis a kocsival se kezdek el forogni egy helyben ) Az a GPS-vevő pontatlanságának a hibája.
|
szer. aug. 26, 2009 19:39 |
|
|