Szerző |
Üzenet |
crossel
vas-tag
|
Re: Melyik a jobb SE mobil: Satio vagy Vivaz?
Sziasztok. Én holnap veszem meg a telefont a T-Mobilnál,és már nagyon várom,de felmerült több kérdésem. 1.Az új szoftverrel kapom a telefont,vagy azonnal frissitenem kell? 2.A Vivaz szoftverét fel lehet rá tenni? Csak azért mert akkor HD-ban venne fel :) 3.Hol tudok rá hasznos cuccokat leszedni? Pl konvertáló programot hogy videot tudjak leszedni? Van pl youtube letöltőm,azt pl lejátsza? 4.Minden hasznos infót szivesen fogadok. Előre is köszi
|
vas. jún. 06, 2010 10:45 |
|
|
cooler21
platina tag
|
Macika írta: cooler21 írta: nincs mit.
anyit azért a satioról tudni kell, hogy 20!órát működik... már vagy 6x volt töltve, szóval nem hiszem, hogy ez drasztikusan javulni fog. viszont akkor meglátogatom a szervizt, meg ez azért szerintem nem normális..... és teljesen normálsi használattal... fele mint az N82 volt, pedig az se volt egy ipari akkumulátor:) Számoljunk, hány pixelt kellett kiszolgáljon az N82-nél (240x320=76.800)! És hányat kell a Sationál? 360x640=230.400 Épp pontosan 3x annyi pixel.
na tegnapi napon 13 órát ment..(30 perc duma, és kb 15 perc net..)
|
kedd máj. 11, 2010 9:40 |
|
|
JohnLocked
arany tag
|
mikimusz írta: Néha tényleg jó lenne ez a dolog, mert Én sokat használom a 3G-t és amiatt nagyon gyorsan merül. Persze az jobb ötlet lenne, ha kitalálnánk, hogy egy kis aksiba, hogy lehetne még több áramot "rakni"
Nekem a bluetooth miatt szokott gyorsan lemerülni. Ha sokat vezetek és az autóskihangosítóra van csatlakozva. Bár ez a mozgásra töltés se segítene ezen, csak a szivargyújtós töltő.
|
pén. ápr. 16, 2010 12:45 |
|
|
mikimusz
ezüst tag
|
csipkerongy írta: olvastam ezt a nokiás cikket, amit elküldtetek itt és tényleg nagyon szuper dolog lenne, hogyha bevezetnénk.csak gondolom rettentő drága lenne maga a technológia, amit csinálnak.szóval az lenne a jó, hogyha később más márkákra is sikerülne bevezettetni ezt a felhasználhatóságot, mondjuk például Sony Ericssonra, ami nekem is van.
Néha tényleg jó lenne ez a dolog, mert Én sokat használom a 3G-t és amiatt nagyon gyorsan merül. Persze az jobb ötlet lenne, ha kitalálnánk, hogy egy kis aksiba, hogy lehetne még több áramot "rakni"
|
pén. ápr. 16, 2010 11:32 |
|
|
csipkerongy
ezüst tag
|
olvastam ezt a nokiás cikket, amit elküldtetek itt és tényleg nagyon szuper dolog lenne, hogyha bevezetnénk.csak gondolom rettentő drága lenne maga a technológia, amit csinálnak.szóval az lenne a jó, hogyha később más márkákra is sikerülne bevezettetni ezt a felhasználhatóságot, mondjuk például Sony Ericssonra, ami nekem is van.
|
pén. ápr. 16, 2010 9:43 |
|
|
cooler21
platina tag
|
Venemo írta: csatornatoltelek írta: Jó lenne, ha kitalálnának már valami olyan automatikus töltőt, mint az óráknál, hogy a mozgásra tölti magát. Itt van neked egy iromány: ezt olvasd el. Már eszébe jutott másoknak is. Amúgy tényleg jó ötlet!
na ez jól hangzik!!!!
bár haza vágná az akku/töltő gyártást, szóval lehet, hogy nem valósíthatják meg...
|
pén. ápr. 16, 2010 9:22 |
|
|
Venemo
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:01 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Somogy
|
csatornatoltelek írta: Jó lenne, ha kitalálnának már valami olyan automatikus töltőt, mint az óráknál, hogy a mozgásra tölti magát.
Itt van neked egy iromány: ezt olvasd el. Már eszébe jutott másoknak is.
Amúgy tényleg jó ötlet!
|
csüt. ápr. 15, 2010 19:25 |
|
|
cooler21
platina tag
|
csatornatoltelek írta: Jó lenne, ha kitalálnának már valami olyan automatikus töltőt, mint az óráknál, hogy a mozgásra tölti magát.
na ez pl jó ötlet..
amúgy ja, igazad van, drága volt, de ez van....
a baj, hogy nem vagyok kocsi párti...
inkább lógok a bkv-n és veszek telcsit...
|
szer. ápr. 14, 2010 21:11 |
|
|
orlykaa
vas-tag
|
csatornatoltelek írta: tényleg egyszerűbb venni egy autót aksi helyett.
Különben már van külön napelem állomás, ami pont ilyenekre jó, konkrétan telefon töltésre. Összecsukható, és eléggé hatékony.
|
kedd ápr. 13, 2010 14:25 |
|
|
csatornatoltelek
vas-tag
Csatlakozott: hétf. szept. 15, 2008 9:01 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Budapest
|
nem biztos, hogy így kell majd tenned..sokkal egyszerűbb ha veszel egy laza kis kocsit és hozzá egy megfelelő kocsitöltőt a telcsihez..és akkor nincs ilyen gondod, hogy kelljen venned plusz akksit, meg töltőt.
Jobban is kijössz, esőben sem kell ázni, buszon se kell szagolgatni az embereket.csak jól jöhetsz ki:D
kérdés, mennyire szereted majd a telot, hogy ezt megtedd érte:D[/quote]
tényleg egyszerűbb venni egy autót aksi helyett.
van valami dinamós töltési lehetőség? Mert akkor elég venni egy bicajt és dinamót.
Jó lenne, ha kitalálnának már valami olyan automatikus töltőt, mint az óráknál, hogy a mozgásra tölti magát.
|
kedd ápr. 13, 2010 11:55 |
|
|
kisdadi
ezüst tag
|
cooler21 írta: Macika írta: cooler21 írta: hátha lesz hozzá nagyobb akksi,bár nem valószínű... Azonos méretben biztosan lehetetlen nagyobb kapacitású/energiasűrűségű akkumulátort előállítani. ez szomorú.. akkor kénytelen leszek magammal hordani töltőt/pót akkut...
nem biztos, hogy így kell majd tenned..sokkal egyszerűbb ha veszel egy laza kis kocsit és hozzá egy megfelelő kocsitöltőt a telcsihez..és akkor nincs ilyen gondod, hogy kelljen venned plusz akksit, meg töltőt.
Jobban is kijössz, esőben sem kell ázni, buszon se kell szagolgatni az embereket.csak jól jöhetsz ki:D
kérdés, mennyire szereted majd a telot, hogy ezt megtedd érte:D
|
kedd ápr. 13, 2010 9:44 |
|
|
kisdadi
ezüst tag
|
véletlen 2x küldtem bocsi:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisdadi kedd ápr. 13, 2010 9:45-kor.
|
kedd ápr. 13, 2010 9:43 |
|
|
orlykaa
vas-tag
|
gps
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy lehet-e másik navigációs programot rárakni, mert ami rajta van alapból, az mind csak úgy tud működni, ha felcsatlakozik a netre. Nem lehet véletlen rápakolni egy iGo-t?
|
kedd ápr. 13, 2010 9:21 |
|
|
cooler21
platina tag
|
Macika írta: cooler21 írta: hátha lesz hozzá nagyobb akksi,bár nem valószínű... Azonos méretben biztosan lehetetlen nagyobb kapacitású/energiasűrűségű akkumulátort előállítani.
ez szomorú..
akkor kénytelen leszek magammal hordani töltőt/pót akkut...
|
szomb. ápr. 10, 2010 18:29 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
cooler21 írta: hátha lesz hozzá nagyobb akksi,bár nem valószínű... Azonos méretben biztosan lehetetlen nagyobb kapacitású/energiasűrűségű akkumulátort előállítani.
|
szomb. ápr. 10, 2010 18:25 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
cooler21 írta: na de ezt a sony-nál is tudhatták volna... hátha lesz hozzá nagyobb akksi,bár nem valószínű... viszont a gps e fantasztikusan gyorsan feláll garminnal!!! Nem tudom, létezik-e SE-nél is az erősen csökkentett áramfelvételű GPS-vevő, mint a Nokiáknál. Mivel azzal is jelentős áramspórolást, készenléti időt lehet nyerni.
|
szomb. ápr. 10, 2010 18:23 |
|
|
cooler21
platina tag
|
na de ezt a sony-nál is tudhatták volna...
hátha lesz hozzá nagyobb akksi,bár nem valószínű...
viszont a gps e fantasztikusan gyorsan feláll garminnal!!!
|
szomb. ápr. 10, 2010 17:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
cooler21 írta: nincs mit.
anyit azért a satioról tudni kell, hogy 20!órát működik... már vagy 6x volt töltve, szóval nem hiszem, hogy ez drasztikusan javulni fog. viszont akkor meglátogatom a szervizt, meg ez azért szerintem nem normális..... és teljesen normálsi használattal... fele mint az N82 volt, pedig az se volt egy ipari akkumulátor:) Számoljunk, hány pixelt kellett kiszolgáljon az N82-nél (240x320=76.800)!
És hányat kell a Sationál?
360x640=230.400
Épp pontosan 3x annyi pixel.
|
szomb. ápr. 10, 2010 17:04 |
|
|
cooler21
platina tag
|
nincs mit.
anyit azért a satioról tudni kell, hogy 20!órát működik...
már vagy 6x volt töltve, szóval nem hiszem, hogy ez drasztikusan javulni fog. viszont akkor meglátogatom a szervizt, meg ez azért szerintem nem normális.....
és teljesen normálsi használattal...
fele mint az N82 volt, pedig az se volt egy ipari akkumulátor:)
|
szomb. ápr. 10, 2010 16:53 |
|
|
csatornatoltelek
vas-tag
Csatlakozott: hétf. szept. 15, 2008 9:01 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Budapest
|
.
igen?
nagyon köszönöm az infót!
|
pén. ápr. 09, 2010 16:05 |
|
|
cooler21
platina tag
|
t pont mammut I. mind2 ki van rakva
|
pén. ápr. 09, 2010 14:35 |
|
|
csatornatoltelek
vas-tag
|
nekem is jobban bejön a Satio. Most nézegettem kicsit a neten a képeit, kipróbálni még nem tudtam.
Hol lehet ezeket amúgy kipróbálni az ismerősökön kívül?
|
pén. ápr. 09, 2010 13:16 |
|
|
Mortimer
ezüst tag
|
Ubulka írta: Ugyanezen a véleményen vagyok én is. Nekem is fontos hogy egy telefonon legyen billentyűzet is. Talán a vivaz PRO mellett azért döntenék inkább mer annak jobb a billentyűzete mint a satio-nak.
Jaja, Vivaz Pron a qwerty bill nagyon jó, pláne sms, email írásnál. Nekem azonban a Satio jobban tetszik. Ki szeretnék próbálni már egy komolyabb touchscreenes telót.
|
pén. ápr. 09, 2010 10:45 |
|
|
Ubulka
ezüst tag
|
Ugyanezen a véleményen vagyok én is. Nekem is fontos hogy egy telefonon legyen billentyűzet is. Talán a vivaz PRO mellett azért döntenék inkább mer annak jobb a billentyűzete mint a satio-nak.
|
pén. ápr. 09, 2010 10:25 |
|
|
Lasy
ezüst tag
Csatlakozott: kedd feb. 14, 2006 10:14 Hozzászólások: 50 Tartózkodási hely: +36704075344
|
én leginlább a vivaz pro-t választanám, mert jó az ha van qwerty is.
|
kedd márc. 30, 2010 13:04 |
|
|
Tsillaxx
ezüst tag
|
Venemo írta: Tsillaxx írta: és miért fontos ez a kinetikus görgetés? én pl szeretem a joystickos vagy nyomógombos görgetést, nincs sok értelme, mindig összekenni a képernyőt... vagy van?! Ízlés dolga. Némelyik eszközön egyébként nincsen nyomógomb vagy joystick sem, csak az érintőképernyő.
Nekem mondjuk pont nem jön be az amin nincsenek gombok, összekened meg ezek szerintem egy idő után elromlik...
|
kedd márc. 30, 2010 11:11 |
|
|
dattis77
ezüst tag
|
JohnLocked írta: Sziasztok.
Kíváncsi lennék hogy nektek mi a véleményetek,melyik a jobb a két készülék közül?! Én már mindkettőt fogtam a kezemben de nem nagyon tudok dönteni...a Vivaz anyaghasználata és össze szerelésének minősége nálam mindent visz...viszont a HD kamera nekem felesleges. Kinézetre azaz formára a Satio jobban tetszik.
nekem pedig pont az a legesleg-királyabb, hogy van egy 720p-s HD kamera benne és ez az első..rengeteg fotót és videot szoktam csinálni amerre jövök megyek..úgyhogy nekem tökéletes megoldás a HD kamera..csak sajna tényleg rohadt drága..úgyhogy egy ideig nem fogom megvenni..inkább szépen megvárom, amíg lemegy az ára:D
|
kedd márc. 30, 2010 9:44 |
|
|
JohnLocked
arany tag
|
siofok00 írta: Satio R2AK006 újdonságok: Facebook™ application. Upload pictures to Facebook™ directly when viewing pictures. Upload videos to YouTube™ directly from the Video player.
Ezek a Vivaz-ban már alapjáraton benne vannak ha jól tudom ugye? Vagy legalábbis amikor nyomogattam akkor én már ezeket láttam.
Venemo-nak igaza van,elég sok készüléken már nincs nyomógomb vagy joystick...szerintem jobb is,bár tényleg egyénfüggő. Én szeretek "tapicskolni":)
|
kedd márc. 30, 2010 9:28 |
|
|
siofok00
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 355 Tartózkodási hely: Siófok
|
Satio R2AK006 újdonságok:
DLNA support for easy transfer of audio and still pictures via any DLNA enabled device, for example PS3™ or DLNA enabled TV.
Support for WVGA video recording, with enhanced fit for widescreen format and increased resolution to 864x480 pixels.
Facebook™ application.
Upload pictures to Facebook™ directly when viewing pictures.
Upload videos to YouTube™ directly from the Video player.
Integrated conversations menu in Messaging.
|
hétf. márc. 29, 2010 19:11 |
|
|
Venemo
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:01 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Somogy
|
Tsillaxx írta: és miért fontos ez a kinetikus görgetés? én pl szeretem a joystickos vagy nyomógombos görgetést, nincs sok értelme, mindig összekenni a képernyőt... vagy van?!
Ízlés dolga.
Némelyik eszközön egyébként nincsen nyomógomb vagy joystick sem, csak az érintőképernyő.
|
hétf. márc. 29, 2010 16:59 |
|
|
Tsillaxx
ezüst tag
|
Venemo írta: JohnLocked írta: Kinetikus görgetés mit jelent? A kinetikus görgetés az, amikor van előtted egy lista (pl. névjegyzék, sms-ek, vagy ami tetszik), és ahogy a listát megérinted és elhúzod rajta az ujjadat, azután is továbbmegy "lendületből", miután elengedted, majd egyszer csak megáll. Minél nagyobb lendülettel mozdítottad rajta az ujjadat, annál gyorsabb. Itt egy videó, amin ezt mutatják be. (Ez nem a Satio, de azon is hasonlóképp nézhet ki.)
és miért fontos ez a kinetikus görgetés? én pl szeretem a joystickos vagy nyomógombos görgetést, nincs sok értelme, mindig összekenni a képernyőt... vagy van?!
|
hétf. márc. 29, 2010 11:31 |
|
|
JohnLocked
arany tag
|
Venemo írta: JohnLocked írta: Kinetikus görgetés mit jelent? A kinetikus görgetés az, amikor van előtted egy lista (pl. névjegyzék, sms-ek, vagy ami tetszik), és ahogy a listát megérinted és elhúzod rajta az ujjadat, azután is továbbmegy "lendületből", miután elengedted, majd egyszer csak megáll. Minél nagyobb lendülettel mozdítottad rajta az ujjadat, annál gyorsabb. Itt egy videó, amin ezt mutatják be. (Ez nem a Satio, de azon is hasonlóképp nézhet ki.)
Akkor ez olyan mint az Iphone. Így már tudom hogy mi is ez pontosan. Ez jó lenne ha lenne a Sation-n. Nem csak vizuálisan jobb a hatás de használhatóságban is sokat dob...szerintem.
|
hétf. márc. 29, 2010 10:43 |
|
|
Venemo
arany tag
|
JohnLocked írta: Kinetikus görgetés mit jelent?
A kinetikus görgetés az, amikor van előtted egy lista (pl. névjegyzék, sms-ek, vagy ami tetszik), és ahogy a listát megérinted és elhúzod rajta az ujjadat, azután is továbbmegy "lendületből", miután elengedted, majd egyszer csak megáll. Minél nagyobb lendülettel mozdítottad rajta az ujjadat, annál gyorsabb.
Itt egy videó, amin ezt mutatják be. (Ez nem a Satio, de azon is hasonlóképp nézhet ki.)
|
hétf. márc. 29, 2010 10:12 |
|
|
JohnLocked
arany tag
|
Macika írta: Majd ha már Te is 12. éve fórumozol itt, Te is kapásból ki fogod szúrni, hogy miért nyit valaki egy ilyen és ehhez hasonló témában topicot. Neked van most egy elképzelésed, de nem vagy teljesen biztos magadban és a bizonytalanségodat eloszlatandó, próbálsz minél több embertől a Tiéddel azonos véleményt begyűjteni.
Ez nem így szokott működni azoknál akik bizonytalanok?:) Lehet ,hogy az adott ember nem dönt jól ezzel, de ha megkérdezi mások véleményét és a azok közül a többség, azt ajánlja ami neki szimpatikus, akkor azt fogja választani.
siofok00: Kinetikus görgetés mit jelent? Jó hír hogy van hozzá új firmware,biztos mást is javítottak rajta. Leírhatnád hogy még mi változott!
|
hétf. márc. 29, 2010 9:36 |
|
|
siofok00
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 355 Tartózkodási hely: Siófok
|
A bedöglött Pixon 12 helyett én a Satio-t választottam. Két perc alatt beleszerettem. Az új firmware-re már ez is WVGA (864x480)-as videot tud és a xenon vaku fotozásnál nagyon fontos. A Symbian oprendszer pedig nagyon jól kezelhető. Egyedül a kinetikus görgetés hiányzik, de talán a következő firmware ezt is megoldja.
Egyszóval már a Satio is remek videot tud felvenni az új firmware-rel (R2AK006)
|
pén. márc. 26, 2010 18:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
JohnLocked írta: Ezt elismerem hogy ár/érték arányban nem a legjobbak,de összességében elég jó telefonok.
Nem ugyan az a processzor dolgozik mindkettőben?
Amúgy T-mobile-nál most van Satiora akció...részben ezért is kérdeztem. Majd ha már Te is 12. éve fórumozol itt, Te is kapásból ki fogod szúrni, hogy miért nyit valaki egy ilyen és ehhez hasonló témában topicot.
Neked van most egy elképzelésed, de nem vagy teljesen biztos magadban és a bizonytalanségodat eloszlatandó, próbálsz minél több embertől a Tiéddel azonos véleményt begyűjteni.
|
pén. márc. 26, 2010 17:50 |
|
|
JohnLocked
arany tag
|
Ezt elismerem hogy ár/érték arányban nem a legjobbak,de összességében elég jó telefonok.
Nem ugyan az a processzor dolgozik mindkettőben?
Amúgy T-mobile-nál most van Satiora akció...részben ezért is kérdeztem.
|
pén. márc. 26, 2010 16:17 |
|
|
vombat
ezüst tag
|
JohnLocked írta: Sziasztok.
Kíváncsi lennék hogy nektek mi a véleményetek,melyik a jobb a két készülék közül?! Én már mindkettőt fogtam a kezemben de nem nagyon tudok dönteni...a Vivaz anyaghasználata és össze szerelésének minősége nálam mindent visz...viszont a HD kamera nekem felesleges. Kinézetre azaz formára a Satio jobban tetszik.
Szerintem meg pont hogy a vivaz összetétele és anyaghasználata a gagyibb. Ár/értékben meg tényleg mindkettő rossz. Viszont ha ez nem érdekel, akkor igazából tényleg csak azon múlik, hogy milyen felszerelésre van szükséged. Kell-e a xenon vaku, vagy inkább a HD kamera. Csinálj egy listát pro meg kontra
|
pén. márc. 26, 2010 15:58 |
|
|
cooler21
platina tag
|
Venemo írta: Szerintem mindkettőnek igen rossz az ár/érték aránya.
ez speciel nem volt kérdés...
a válaszom: a jobb proci miatt a vivaz, egyedül a xenon szól a satio mellett.
|
pén. márc. 26, 2010 14:44 |
|
|
Venemo
arany tag
|
Szerintem mindkettőnek igen rossz az ár/érték aránya.
|
pén. márc. 26, 2010 13:37 |
|
|
JohnLocked
arany tag
|
Melyik a jobb SE mobil: Satio vagy Vivaz?
Sziasztok.
|
pén. márc. 26, 2010 12:39 |
|
|