Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 22:28

Hozzászólás a témához  [ 115 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
Mobil internet. Melyik szolgáltatót használod? 

Mely szolgáltatót használod mobil internetre?
Pannon GSM 29%  29%  [ 33 ]
T-Mobile 27%  27%  [ 30 ]
Vodafone 44%  44%  [ 49 ]
Szavazatok száma : 112

Mobil internet. Melyik szolgáltatót használod? 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás Re: Mobil internet. Melyik szolgáltatót használod?
A Huawei fejlesztés előtt egy katasztrófa volt a Vodafone net, majd a csere után simán hozta bármikor az 5 és 6 közötti értéket, egy hete kb pedig tényleg 14.4-en megy a hálózat és valószínüleg jó helyen is lakom. A Speedtest automatikusan választotta ki ezt a két szervert. A T-t sem temetem még, mert ők meg 21.1-et igértek, időnként azt is meg szoktam nézni, de még nem adnak HSPA+ -t , de hamarosan biztos beindul az is.

vas. máj. 22, 2011 7:24
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

siofok00 írta:
Siófokon a voda már bekapcsolta a 14.4-es cucot:

Modem Huawei E1820 HSPA+ verzió (28.8 le és 5.76 fel max) Tömörítés nélküli apn-nel

A mérés: http://www.speedtest.net/result/1306541938.png
B mérés: http://www.speedtest.net/result/1306549098.png

Jelenleg Siófokon valóban a Vodafone a leggyorsabb és legstabilabb mobilnet.

Miskolci és szegedi szerverrel? Érdekes...

szomb. máj. 21, 2011 23:39
arany tag

Siófokon a voda már bekapcsolta a 14.4-es cucot:

Modem Huawei E1820 HSPA+ verzió (28.8 le és 5.76 fel max) Tömörítés nélküli apn-nel

A mérés: http://www.speedtest.net/result/1306541938.png
B mérés: http://www.speedtest.net/result/1306549098.png

Jelenleg Siófokon valóban a Vodafone a leggyorsabb és legstabilabb mobilnet.

szomb. máj. 21, 2011 23:22
Moderátor

Szánalmas...

szomb. ápr. 23, 2011 22:53
a fórum lelke

Macika írta:
Mi az értelme annak, hogy egy IP-ről beregisztrálsz 4 nickkel és elbeszélgetsz magaddal???

Az, hogy reklámozza a T-t, ráadásul ingyen...

szomb. ápr. 23, 2011 13:23
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Mi az értelme annak, hogy egy IP-ről beregisztrálsz 4 nickkel és elbeszélgetsz magaddal???

pén. ápr. 22, 2011 16:10
vas-tag

http://globalgame.hu/news/13859/A_legjobbak_kozott

"Mint ismeretes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) számára kötelező éves adatszolgáltatás keretében készülő, az országban egyedüliként mindhárom hazai mobilszolgáltató által elfogadott módszertanon alapuló mérések februárban közzétett adatai szerint is a T-Mobile szélessávú mobil adathálózatán jellemzően 2 Mbps feletti letöltési sebességet biztosít, 1 Mbps-mal nagyobbat, mint a második helyezett mobilszolgáltató."

ennyi. :-)

pén. ápr. 22, 2011 15:55
vas-tag

be tudnád linkelni ezt az NMHH-s dolgot?....kíváncsi lennék rá:)

pén. ápr. 22, 2011 15:50
vas-tag

Az NMHH felmérései szerint a T mobil a leggyorsabb és elvileg az NMHH az amit mind a 3 szolgáltató elfogad szóval elviekben a T a leggyorsabb, persze ez a gyakorlatban már lehet némileg kicsit másképp mutat, de azért valami irányvonalat ad. Nekem se volt amúgy gondom a T-mobillal talán a szervízzel szívtam egyszer de az se T-mobil volt csak ők küldték el a Sony Ericcson szervizbe ahol semmit nem csinaltak vele és visszaküldték.... Amúgy a mobil nettel semmi godom nem volt soha. Többi szolgáltatót nem nagyon próbáltam mert megvoltam elégedve eddig.

pén. ápr. 22, 2011 15:22
vas-tag

Most mért szidjátok ennyire azt a videót? Annyira nem gáz... most tekintsünk el a gyér kivitelezéstől, és attól hogy a szöveg kicsit gáz...és hogy egy ilyen videót az öcsikém is összedob. :)
Maga az ötlet jó és a mondani való is a helyén van.

pén. ápr. 22, 2011 14:59
vas-tag

sok helyen azt lehet olvasni hogy a T-mobile a legjobb most gyorsaság szempontjából...nekem sincs semmi gondom vele azon kívül hogy párszor kicsit lassabb...megszakadni viszont nekem nem szokott...ebből a szempontból sztem elég megbízhatónak is mondható...a többi szolgáltatóról viszont nem tudok véleményt mondani....talán annyit h kicsit talán drágább a vodafone.....remélem segítettem valamennyit

pén. ápr. 22, 2011 14:50
vas-tag

Hát ez a videó, amit belinkeltetek elég gagyi...mellesleg valaki adatokkal alá tudja támasztani, hogy kié a leggyorsabb és legmegbízhatóbb internet mobilra, mert mindenki mondja a magáét, de ha már benevezek egy okostelóra, akkor jó lenne tudni, hogy ki mit ad a pénzemért... :)

pén. ápr. 22, 2011 14:43
vas-tag

hát jah a videó az nagyon gáz lett...igazán megerőltethették volna magukat :D ...szolgáltatás szempontjából viszont tényleg jók..egész jó a lefedettségük...a Go!netnél nincs túlforgalmazási díj sem és még egész gyors is...meg a legjobb csomag sem megfizethetetlen...szoval nekem megfelel majdnem minden szempontból...

pén. ápr. 22, 2011 14:07
vas-tag

ez a reklám egy **** szerintem! Nem sokat gondolkozhattak rajta. Ettől függetlenül szerintem is jobb a T-mobil szolgáltatás szempontjából, de a reklámjait utálom és ezen ez a rövid kis videó sem változtatott. Majd legközelebb :D :D

pén. ápr. 22, 2011 12:54
Moderátor

Azért, ha lehetne, szeretném kérni, hogy ne menjünk el a 'kinek hosszabb' irányba... :)
Mert onnantól úgyis a kinek vastagabb fog számítani!!!

szer. ápr. 20, 2011 15:40
vas-tag

LoL! Nagyon Nagy! Remek ötlet hogy a két teló oltja egymást, és még igazat is dumálnak! :)
De nagyon rövid! :(

szer. ápr. 20, 2011 14:34
vas-tag

Itt egy cuki videó, valamennyire a témába vág!

http://videa.hu/videok/nagyvilag/duma-g ... 2ozD2my33n

szer. ápr. 20, 2011 13:30
vas-tag

A T-Moblil nekem soha nem szakadozik , pedig nagy országjáró vagyok , nagyon jó a lefedettség.

szer. ápr. 20, 2011 12:24
vas-tag

Nem véletlenül vagyok a T-mobilnál :D
De ezt a szavazás dolgot nem akarom elhinni! Hogy lehetne az utolsó helyen ?! (ha csak az ismerőseimet nézem akkor is kb. 55% T-mobilos)

szer. ápr. 20, 2011 12:11
vas-tag

rubikon015 írta:
moretti írta:
Azért ez így nem igaz, hogy ugyanaz a rendszer mindenkinek ugyanazt a gyorsaságot eredményezi. Én tapasztalataim szerint teljesen kiszámíthatatlan gyakorlatban, hogy adott csomagok, adott helyszínenen, hogyan teljesítenek.
Kábeles netnél se pontosan határozzák meg a sebességet, hanem csak így megjelölnek egy intervallumot, amin belül ugrálhat. Mobilnet az kicsit mástészta, mivel jóval gyengébb, mint egy kábeles.

"Én tapasztalataim szerint teljesen kiszámíthatatlan gyakorlatban, hogy adott csomagok, adott helyszínenen, hogyan teljesítenek."

Pont ezzel van a bajom... 4 eft kifizetése után 21 század idején, amikor sok szolgáltató már 4g-vel érvel meg villog, illene legalább 3g-n teljesíteni! .... :?

rubikon015 te melyik szolgáltatónál vagy, hogy nem éri el a 3g-t ?? :O Nekem alap a 3g és inkább 3,5 :)

hétf. ápr. 11, 2011 14:30
vas-tag

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) számára kötelező éves adatszolgáltatás keretében, egységes módszertan alapján készülő mérések legújabb, közzétett adatai szerint, lefedettségi területén továbbra is a T-Mobile garantálja mobil szélessávú adathálózaton (3G/HSPA) a legnagyobb jellemző le- és feltöltési sebességet. !-F

Nekem nagyon fontos a gyorsaság, így maradok a legjobbnál, ahogy eddigis:) 8)

hétf. ápr. 11, 2011 12:19
vas-tag

én t-mobilt használom már több mint egy éve és eddig semmi bajom nem volt vele. mondjuk főleg budapesten belül, de általában 3- 3,5g-n megy csak nagy néha vált edge-re szóval szerintem teljesen jó. a go!net adatforgalma szerintem kicsit kevés főleg a 30 meg a 100mb-ás csomag de hát aki tényleg csak levelezik annak talán elég lehet. mondjuk ha valaki túllépi az adatforgalmat a 32 kbps letoltési sebességgel már lehet kicsit necces de legalább nincs túlforgalmazás.

hétf. ápr. 11, 2011 10:36
Moderátor

A mobil internet nem mobil, tehát mozgás közben (vonat, busz) igen halovány értékek jöhetnek ki, ebben mindegyik szolgáltató egyforma.
Mind3 szolgáltatóval van tapasztalatom a Balaton déli partján vonatozva (Budapest - Keszthely). Egyformán használhatatlan mindegyik, ha nagyvároson kívül halad a vonat, sokszor (nem 1-2x!!!) teljesen megszűnik a lefedettség.
Autópályán ezerszer jobb a helyzet!
Múltkor Budapest - Balatonszentgyörgy között az M7-esen talán ha 3-4x tűnt el a térerő teljesen. Ez nem rossz 180 km-en!

Ha úgy vesszük a mobilitást, hogy nem vagy egy szál dróthoz kötve, akár óránként más helyen (de fix helyen, mozdulatlanul) használhatod, akkor ezerszer jobb a helyzet.
Szinte mindegy (ma még), hogy melyik szolgáltatót választod.
Nyárra (június végére) készen lesz a Telenor új, 4G-s hálózata az új ZTE cuccokkal, na, akkor lesz majd nagy kapaszkodás.

szomb. ápr. 09, 2011 18:27
platina tag

rubikon015 írta:
Pont ezzel van a bajom... 4 eft kifizetése után 21 század idején, amikor sok szolgáltató már 4g-vel érvel meg villog, illene legalább 3g-n teljesíteni! .... :?

Szerintem ott nálad lesz valami helyi probléma is, én végig tudok az autómmal menni a városon úgy, hogy végig szól a brac-i internetes rádió (Vodafone-val nem). Egyébként meg a magas frekvencia és az interferencia kiküszöbölése miatti teljesítmény csökkentések/irányítások miatt a mobilnet soha nem lesz kiegyensúlyozott teljesítményű, főleg ha sűrűn lakott és/vagy domborzatilag tagolt területről van szó.

szomb. ápr. 09, 2011 8:38
vas-tag

moretti írta:
Azért ez így nem igaz, hogy ugyanaz a rendszer mindenkinek ugyanazt a gyorsaságot eredményezi. Én tapasztalataim szerint teljesen kiszámíthatatlan gyakorlatban, hogy adott csomagok, adott helyszínenen, hogyan teljesítenek.
Kábeles netnél se pontosan határozzák meg a sebességet, hanem csak így megjelölnek egy intervallumot, amin belül ugrálhat. Mobilnet az kicsit mástészta, mivel jóval gyengébb, mint egy kábeles.

"Én tapasztalataim szerint teljesen kiszámíthatatlan gyakorlatban, hogy adott csomagok, adott helyszínenen, hogyan teljesítenek."

pén. ápr. 08, 2011 16:14
vas-tag

nem azt akartam sugallni.. hanem azt h a rendszeren belüli sebesség ingadozásnak kisebbnek kellene lennie, mint a két rendszer egymáshoz viszonyított ingadozásának...

Egyébként nem mondasz hülyeséget.

pén. ápr. 08, 2011 16:09
vas-tag

pén. ápr. 08, 2011 15:01
vas-tag

Akoska írta:
Nekem T-s netem van, általában jó lefedettségű helyeken használom és elégedett vagyok vele.

Jó neked. Én Pesten használom és rengetegszer ugrál umts-ről edge-re vagy lassabb kapcsolatra. De olyan is van hogy simán megszakad. Nem tudom mi lehet az oka, de rengeteg bajom van vele....

pén. ápr. 08, 2011 14:29
vas-tag

Nagyon nem mindegy, hogy melyik szolgáltatónál vagy a különböző szolgáltatók más rendszereket használnak, ha ugyan azt a rendszert használnák akkor lehetne ugyan olyan a Net sebessége. Bár még személy szerint más szolgáltatónál voltam nem, eddig nem egy ismerősöm jött át a T-mobilehoz és nagyon nem bánták meg.

pén. ápr. 08, 2011 13:49
gyémánt tag

Nekem T-s netem van, általában jó lefedettségű helyeken használom és elégedett vagyok vele.

pén. ápr. 08, 2011 13:44
Profil ICQ
platina tag

kissfeli írta:
akkor azt mondjátok h mind1 milyen csomagot választok?....mondjuk a T-mobile-t eléggé lehúztátok pedig ez a go!net-es dolog nem hangzik rosszul...sztem annak azért utánanézek....van olyan aki azt használja?

Én két mobilszolgáltató netjét használom: Vodafone Nonstop-ot és T Relaxnet M-et. Ég és föld a különbség a T javára. Bő egy éve a Pannont pedig azért hagytam ott, mert akkor is a leglassabb szolgáltató volt, mindeközben pedig folyamatosan és véletlenszerűen lekorlátozott, olyan csomagban is, amiben ezt csak utólag legalizálta.

pén. ápr. 08, 2011 13:32
vas-tag

akkor azt mondjátok h mind1 milyen csomagot választok?....mondjuk a T-mobile-t eléggé lehúztátok pedig ez a go!net-es dolog nem hangzik rosszul...sztem annak azért utánanézek....van olyan aki azt használja?

pén. ápr. 08, 2011 12:49
gyémánt tag

Én speciel nem tudok róla, hogy bármelyik mobilszolgáltató árulna sebesség szerint csomagokat. Minden csomag az aktuális, műszakilag elérhető legnagyobb sebességet nyújtja az adatforgalmi korlát eléréséig. Utána vagy fizetned kell pluszdíjat, vagy - na akkor korlátozza a sebességet (akár a használhatatlanságig).

pén. ápr. 08, 2011 12:37
vas-tag

moretti írta:
Jelenleg a T-Mobile kínálja a leggyorsabb adatforgalmat. Vetélytársaihoz képest árban megközelítőleg ugyanazt nyújtja. Szerintem nézz körül milyen csomagokat kínál. Meg nem ártana tudni, hogy mire használnád ezt a mobilnetet, milyen sokat utazgatsz, vagy mennyire gyakran kerülsz olyan helyzetbe, hogy nem tudnál felcsatlakozni a kábelnetre. Nem feltétlen szükséges a legdrágább csomagot vásárolni.

Ebben lehet, hogy igazad van -mármint, hogy leggyorsabb adatforgalom- de én mindenkit óvva intek a T-mobile mobilnetjétől. Mobilon és usb stick-kel laptopon is bizalmat szavaztam nekik. Már nem tenném. Többi szolgáltatóval még nincs tapasztalatom, de csak jobb lehet.

pén. ápr. 08, 2011 11:54
vas-tag

De szerintem nem csak a Go!net-es csomagoknál van 0 ft-os túlforgalmazásidíj. Go!net-nek nem inkább az a lényege, hogy gyorsabb csomagok, mint a többi, ami ugyanabban az árkategóriában kapható?

pén. ápr. 08, 2011 11:48
vas-tag

Ha érdekelnek konkrétumok akkor...
A T-mobile indított egy olyan djcsomagot ami a Go!Net névre hallgat, és egy túlforgalmazásdíj-mentes adatdíjcsomag-családról van szó. A legkisebb, S verzióban havi 30 mega 590 forint, az M-ben 100 mega 990 forint, míg a legnagyobb, Go!Net L esetében havi 500 megabájtért 1990 forintot kell fizetni. A következő lépcső egyébként a Relaxnet M, de az abban lévő 3 gigabájtért már 3990 forintot kell befizessünk havonta.

pén. ápr. 08, 2011 10:35
vas-tag

Jelenleg a T-Mobile kínálja a leggyorsabb adatforgalmat. Vetélytársaihoz képest árban megközelítőleg ugyanazt nyújtja. Szerintem nézz körül milyen csomagokat kínál. Meg nem ártana tudni, hogy mire használnád ezt a mobilnetet, milyen sokat utazgatsz, vagy mennyire gyakran kerülsz olyan helyzetbe, hogy nem tudnál felcsatlakozni a kábelnetre. Nem feltétlen szükséges a legdrágább csomagot vásárolni.

pén. ápr. 08, 2011 9:59
vas-tag

nah látom h már rég nem írt ide senki de azért megpróbálkozom hátha olvassa még vki....szoval tudna nekem vki javasolni vmi olyan mobilnet szolgáltatást amelyik viszonylag gyors de mégis elérhető áron van?

pén. ápr. 08, 2011 9:36
platina tag

Hozzászólás 
Igen, én is csak erre tudtam gondolni. : )

szer. márc. 30, 2005 9:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Hardside írta:
Valamiről lemaradtam? Én is a "korlátlan" időszakban fizettem elő a netre, 2,5 éve, de ettől függetlenül a korlátozásom ugyanúgy 200 Mb, mint másnak. :?: :shock:

Akkor ez biztos a kormi csomag előnye.
Bocs.

kedd márc. 29, 2005 22:27
Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Csak a Mobile Data 500-nál van megkötve, hogy a havidíjban foglalt adatmennyiséget mikor lehet felhasználni. A többinél nincs.

Valóban, igazad van.

kedd márc. 29, 2005 21:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Tejberizsa írta:
Sziasztok!

A PGSM-nél mennyibe kerül most a net? Van ott valamilyen általánydíjjas internete amit a nap 24h-ban lehet használni?
(Tehát valami féle vodás alternatívára gondolok itt.)

Olyan nincs a Pannonnál. A Start teljesen forgalmidíjas. A GPRS 1, 30, 500 annyi megabájt adatforgalmat tartalmaz, amennyi a nevében van. A havidíjban foglalt adatmennyiséget csúcsidőn kívül lehet felhasználni, csúcsidőn belül külön forgalmi díj kerül felszámításra.

Csak a Mobile Data 500-nál van megkötve, hogy a havidíjban foglalt adatmennyiséget mikor lehet felhasználni. A többinél nincs.

Vodánál ahány előfizetést fizetni bírsz, annyiszor 200 megát kaphatsz, előfizetések számától függetlenül mindössze havi kb 3000 Ft-ért. De ezt már tisztáztuk. Egy plusz voda 90 csak SIM-es előfizetés nem a világ (1880/90 perc/hó), s ez +200 megát jelent.

kedd márc. 29, 2005 21:50
Hozzászólás 
Tejberizsa írta:
Sziasztok!

A PGSM-nél mennyibe kerül most a net? Van ott valamilyen általánydíjjas internete amit a nap 24h-ban lehet használni?

Olyan nincs a Pannonnál. A Start teljesen forgalmidíjas. A GPRS 1, 30, 500 annyi megabájt adatforgalmat tartalmaz, amennyi a nevében van. A havidíjban foglalt adatmennyiséget csúcsidőn kívül lehet felhasználni, csúcsidőn belül külön forgalmi díj kerül felszámításra. Ez az adatforgalom nem számolódik bele a szolgáltatásban foglalt forgalomba.
Némelyt kivétel az 500-as csomag, mert azt 21-6 óráig, valamint hétvégén és ünnepnapokon 0-24 óráig lehet felhasználni. Más ettől eltérő időbe itt is adatforgalmi díjat kell fizetni. A többi csomag csúcsideje megegyezik a tarifacsomag szerinti csúcsidővel.

kedd márc. 29, 2005 20:42
ezüst tag

Hozzászólás 
15 sec alatt jött le nekem a kérdéses index oldal T-Mobile EDGE-en keresztül. (13Kbyte/s-al kb.)

kedd márc. 29, 2005 20:37
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

kedd márc. 29, 2005 20:33
platina tag

Hozzászólás 
Carline írta:
...mivel én még a korlátlan időszakban fizettem elő a netre korlátozásom még most is "csak" 1GB.

Valamiről lemaradtam? Én is a "korlátlan" időszakban fizettem elő a netre, 2,5 éve, de ettől függetlenül a korlátozásom ugyanúgy 200 Mb, mint másnak. :?: :shock:

kedd márc. 29, 2005 17:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Én ~2.5 éve használom a Vodanetet.
Előfizetéses csomagom van és mivel én még a korlátlan időszakban fizettem elő a netre korlátozásom még most is "csak" 1GB.
Sajnos vidéken lakom és más alternatívám nincs a netezésre. Fatávot nem veszem számításba, mert qrva drága.
Tudomásul veszem, hogy nem letöltőközpontra való ez a fajta net.
Fórumozni, levelezni, olvasgatni viszont nekem kiváló.
3125Ft egy hónapra teljességgel elfogodható érte.
Az is tetszik benne, hogy teljesen mobil lehetek (laptop+mobiltel).

Szóval részemről egy szavazat a Vodának.

kedd márc. 29, 2005 16:28
Hozzászólás 
Lehet hogy valahol útközben felhúztak egy épületet, vagy más tereptárgy eltérítette annyira a hullámokat hogy ilyen extrém eset előfordult.

szomb. márc. 26, 2005 22:49
ezüst tag

Hozzászólás 
@ írta:
Rolling? Merre laksz? Pest? Milyen teló?

Nem én Hajdú-Bihar megyéből vagyok (Téglás). Siemens A60!

Rájöttem mi volt a baj! El sem merem mondani. Én hülye úgy belőttem a telefon pozíciót hogy szinten 0 volt rajta a térerő, néha le is dobta. Arréb raktam 3-4 cm-el így már 1 egységgel kevesebb a full-hoz képest a térerő. :oops: :oops: :oops:

Most már hasít!

Érdekes hogy eddig mindig a régi helyén volt a készülék de eddig még nem jelentkezett a probléma. 8)

szomb. márc. 26, 2005 22:42
Hozzászólás 
Simán, tömörítés nélkül 43,7 kbit/s, Internet Expresszel 50,3 kbit/s. A letöltések is olyan 4,5-5 kb/s között szokott lenni, de nem egyszer volt 5 kb/s fölött is jóval, ami már-már fizikailag is lehetetlen lenne egy C55-össel.
Getrightot használok letöltésre. Egy példa a log fájlból:

GetRight downloading file: C:\Letöltés\20050228.avi
From URL: http://blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/20050228.avi
Added at: 2005/03/14-21:51:44
------
Started downloading at: 2005/03/15-09:08:09
Started at byte: 0
------
Started downloading at: 2005/03/15-10:10:23
Started at byte: 16386887
------
Finished downloading file: C:\Letöltés\20050228.avi
Total Size Downloaded: 36981010
Eltelt idő: 2:09:01 (Átl. 4.7 k/s)
Finished downloading at: 2005/03/15-11:17:25

Ebből jól látszik, egy durván 36 megás avi 2 óra 9 perc alatt jött le. Egyszer megállt a letöltés, de így is 4,7 kb/s volt az átlag.

szomb. márc. 26, 2005 22:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 115 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő