|
Szerző |
Üzenet |
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Ha megengedhetnék magamnak egy pda-t, akkor én is így tennék, mivel nagyobb az élvezet. De nagyon jó így is. Ehhez azonban kell hurcimbáljam a töltőt, de nem probléma.
|
hétf. ápr. 11, 2005 20:35 |
|
|
zsmadar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 191 Tartózkodási hely: Debrecen, Budapest
|
Andee írta: Kispósi írta: Biztos nem fogom eldobni a lejátszót. Már csak a mai aksik készenléti ideje miatt sem Az mp3 lejátszóm egy tölthetö AAA elemmel megy 12 óráig kb. És az az 1Gb böven megteszi Ezt én se dobnám ki:) Én is sokáig szemeztem egy creative-val (igaz csak 256mb-s), de aztán úgy döntöttem, hogy hétköznapokon elég lesz mobil (napi 10-20 perc). Hosszabb útra meg pda lesz, ha sulinet express is úgy akarja és nem szűnik meg:) Egyébként AAA-s elem nekem is sokáig viszi mp3 lejátszót!
Úgy látszik nem csak én gondolkodom így. A PDA jó megoldás erre a feladatra, de még sok egyéb másra is(Pl:GPS), 12 órán át tudok mp3-at hallgatni és kb. 4 órán keresztül filmet nézni 640*480-as felbontásban. Szvsz ez annyira nem rossz
A CD-MP3 lejátszó meg ment a talonba, azóta elő sem vettem, Ja és a PDA is Siemens, igaz előtte ott díszeleg a Fujitsu felirat is
|
hétf. ápr. 11, 2005 20:33 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Én Noki ja (T68m ) 3650-et használok és szinte már szerelmes vagyok belé, élni sem tudnánk egymás nélkül szerintem. Pedig nincs olyan nagyon régóta a tulajdonomban a telefon. Nos, hogy miért szeretem? Vásároltam nemrégiben egy 128Mb-s, majd egy 256Mb-s karit. Az elsőn zene, valamint játékokat tárolok, míg a másodikon filmeket. Tökéletes kis házimozirendszert tartok a zsebemben. Mp3-ban a basszus tényleg erősen hiányzik, dehát eddig nem adatott meg a lehetőségem, hogy zenét hallgassak, pedig nagyon sokat utazok. Így nem csak a zene, de a játékigényem, nomeg a multimédia is megoldódott. A zene illetve a filmek hangzása nem tökéletes, de jó és nekem ez a lényeg. Hatalmas előny.....! Egyik osztálytársamnak van Motorola E398-a, de nem nyűgözött le hangzásilag a kicsike. Headsettel viszont nagyon szépen szól, de nincs Symbian, így ugrott sok-sok lehetőség. Egyébként egy jól eltalált telefon.
Macika: Feltöltöttem neked 2 fajta mozgásérzékelő programot.
Letöltés: http://www.alvilag.hu/mobilgames/spy.zip
|
hétf. ápr. 11, 2005 15:27 |
|
|
Andee
arany tag
|
Kispósi írta: Biztos nem fogom eldobni a lejátszót. Már csak a mai aksik készenléti ideje miatt sem Az mp3 lejátszóm egy tölthetö AAA elemmel megy 12 óráig kb. És az az 1Gb böven megteszi
Ezt én se dobnám ki:) Én is sokáig szemeztem egy creative-val (igaz csak 256mb-s), de aztán úgy döntöttem, hogy hétköznapokon elég lesz mobil (napi 10-20 perc). Hosszabb útra meg pda lesz, ha sulinet express is úgy akarja és nem szűnik meg:) Egyébként AAA-s elem nekem is sokáig viszi mp3 lejátszót!
|
hétf. ápr. 11, 2005 14:49 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
Az sl45 nagyon szépen szólt kikötve egy hangfalpárra
|
hétf. ápr. 11, 2005 12:59 |
|
|
AndrySoft
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1387 Tartózkodási hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye
|
Sam Fisher írta: Végre teszt ami az én igazamat szolgálja!
Teszt: Motorola A1000 (részlet)
Multimédia nem csak fülessel
Ha már egy ilyen drága és komoly készüléket veszek akkor joggal akarok rajta MP3 zenéket hallgatni. A 2.5mm-es jackdugóval ellátott fülhallatónkkal jó minőségben szól a készülék, de azt hiszem ez ma már alap. Az exkluzivitás a két stereo hangszóróban rejlik, amelyek egyszerűen elképesztőek. Az MP3 csengőhangok hangosan, tisztán, dinamikusan szólnak és végre a basszus sem veszik el félúton a fülünk és a hangszóró között. Ennek tetejébe mintha ritmusra is rezegne az A1000, bár lehet csak a hangszóró erejét éreztük kezünkön. Egy szó mint száz, MP3 hallgatásra vagy csengőhangokra kiváló alany ez az új MOTO, talán még az E398-at is felülmúlja.
a. Nem írja, hogy sztereoban is hallja a hangot, csk azt, hogy jók a basszusai.
2. A kezében tartja a telót, de akkor minek a kihangosító? A fejhallgatóval sokkal jobb a hangja ("Ennek tetejébe mintha ritmusra is rezegne az A1000, bár lehet csak a hangszóró erejét éreztük kezünkön.")
|
hétf. ápr. 11, 2005 11:35 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
AndrySoft írta: Ha nem tünt volna fel, NEM fejhallgatóról beszélünk. Egyébbként ott a fejtől való távolság 0cm, a két hangsugárzó meg olyan 20-25cm-re van egymástól... Ha nem tűnt volna fel én erről beszélek: AndrySoft írta: Tudod, ha értenél valmit a fizikához, akkor tudhatnád, hogy akkor hallod sztereoban a hangot, ha egy egyenlő oldalú háromszögként képzeljük el a 2 hangszórót és a fejedet. Ez egy komolyabb rendszer esetén ez 3méter... Ha jól olvasom itt arról van szó, hogy csak akkor hallom sztereoban a hangot, ha...
Csak a lényegét nem értetted meg annak amit írtam: jószándékkal hívtam fel a figyelmed a sommás meghatározások veszélyeire... Ne jelents ki olyat ami nem teljesen igaz.
Kijelenteni, csak pontosan szépen...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ hétf. ápr. 11, 2005 11:36-kor.
|
hétf. ápr. 11, 2005 11:35 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Sam Fisher írta: De én nem akarok mindent külön cipelni.
Pont az lényeg hogy egy tárgy mindet mint tudjon.
Ember ne hordozza magával a mp3 lejátszót se a videokamerát se a fényképezőgépet. Mindent tudjon egy készülék..
És ez lesz. De jó lesz! Mintha egy PC alaplapra mindent ráintegrálnának. Azután ha elromlik az MP3 lejátszó, akkor az egész hóbelevancot lehet cserélni... Nem biztos ám, hogy nagyon jó ötlet a mindent egybe...
|
hétf. ápr. 11, 2005 11:31 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
Végre teszt ami az én igazamat szolgálja!
Teszt: Motorola A1000 (részlet)
Multimédia nem csak fülessel
Ha már egy ilyen drága és komoly készüléket veszek akkor joggal akarok rajta MP3 zenéket hallgatni. A 2.5mm-es jackdugóval ellátott fülhallatónkkal jó minőségben szól a készülék, de azt hiszem ez ma már alap. Az exkluzivitás a két stereo hangszóróban rejlik, amelyek egyszerűen elképesztőek. Az MP3 csengőhangok hangosan, tisztán, dinamikusan szólnak és végre a basszus sem veszik el félúton a fülünk és a hangszóró között. Ennek tetejébe mintha ritmusra is rezegne az A1000, bár lehet csak a hangszóró erejét éreztük kezünkön. Egy szó mint száz, MP3 hallgatásra vagy csengőhangokra kiváló alany ez az új MOTO, talán még az E398-at is felülmúlja.
|
hétf. ápr. 11, 2005 11:17 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
Aki Mp3 mobilt akar az menjen a SE W800 topikba..
|
hétf. ápr. 11, 2005 10:55 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
alorinc írta: Azóta is vártam az olyan telefont amivel tudok mp3-t hallgatni és nem kell fél v. naponta tölteni, de nem jött. Így lett S55, nem mp3, de legalább megbízható
lesznek még jobbak is, ne aggódj! Azért a k700 se rossz.
|
hétf. ápr. 11, 2005 10:52 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
alorinc írta: én is szerettem mp3-t hallgatni az SL45-n (napi 1-2 óra és így is bírta 3 napig; nem is olyan **** a SIEMENS), de a N6230-t nem ajálom ilyenre, barátom kipróbálta, és míg munkába ment mp3-t hallgatott (30 perc) és utána már telefonálni sem tudott.
hát az nokija! Én meg megmutattam haveromnak a (70Ft-os) sharpom kijelzőjét, fényképeit, majd megdícsértem milyen ügyesen választott magának nokiját!
|
hétf. ápr. 11, 2005 10:51 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
Azóta is vártam az olyan telefont amivel tudok mp3-t hallgatni és nem kell fél v. naponta tölteni, de nem jött. Így lett S55, nem mp3, de legalább megbízható
|
hétf. ápr. 11, 2005 10:44 |
|
|
alorinc
arany tag
|
én is szerettem mp3-t hallgatni az SL45-n (napi 1-2 óra és így is bírta 3 napig; nem is olyan **** a SIEMENS), de a N6230-t nem ajálom ilyenre, barátom kipróbálta, és míg munkába ment mp3-t hallgatott (30 perc) és utána már telefonálni sem tudott.
|
hétf. ápr. 11, 2005 10:43 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
Ez az a modell amit te nagyon szeretsz. :lol
http://www.gsmarena.com/samsung_e750-1127.php
Rázni akkor kel ha pl: kilépünk a menüből vagy megszakítunk valamit..
Helyesbítek inkább rajzolgatni kel a levegőben.
Persze ha meg nézed ugyan azt tudja mint a Samsung E720..
Nem kötelező az utcán rajzolgatni a betűket a levegőben.
És ez már Gsm modulos tehát lesz nálunk...
(Persze nekem sem kel, de remélem lesz vállalkozó kedvű egyén aki megveszi, és beszámol róla):twisted:
http://www.gsmarena.com/samsung_e750-1127.php :
|
hétf. ápr. 11, 2005 10:16 |
|
|
AndrySoft
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1387 Tartózkodási hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye
|
BrOnZ írta: AndrySoft írta: Tudod, ha értenél valmit a fizikához, akkor tudhatnád, hogy akkor hallod sztereoban a hangot, ha egy egyenlő oldalú háromszögként képzeljük el a 2 hangszórót és a fejedet. Ez egy komolyabb rendszer esetén ez 3méter...Én ugyan nem vagyok hangmérnök, de azt bizton állíthatom, hogy egy 4,5cm-re levő hangszórópárból már 1m-re sem hallod sztereoban a hangot. Mit szólsz egy olyan összeállításhoz, hogy sztereo fejhallgató az erősítő végén és a fejeden? Itt se 3 méter sincs, se egyenlő oldalú háromszög. Az egész összeállítás egyvonalban van és a két sugárzó távolsága kb. 20 cm. Viszont sztereo hatás az van, sőt jobb mint a 3 méteres "háromszögedben"... A sugárzók között nem csak távolság van, ami meghatározhatja a hangzást. Nem kellene elfeledkezni a sugárzók lehetséges irányáról, az akusztikus labirintusról, valamind a 3D Surround hatásról, fázis eltolásról, stb-stb. sem. És akkor még nem beszéltünk a fül irányérzékenységéről a frekvencia függvényében. Bizonyos hangokat a fül nem képes "betájolni". (...nem véletlen, hogy hangrendszerekben csak egy mélynyomó van...) Tényleg, csak jószándékkal hívtam fel a figyelmed a sommás meghatározások veszélyeire... Ne jelents ki olyat ami nem teljesen igaz. Nem leszel népszerű...
Ha nem tünt volna fel, NEM fejhallgatóról beszélünk. Egyébbként ott a fejtől való távolság 0cm, a két hangsugárzó meg olyan 20-25cm-re van egymástól...
|
hétf. ápr. 11, 2005 10:16 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Nem ezekkel van a baj. A Siemens utolsó két szériája nagyon gyatra minőségű. Ennyi.
|
hétf. ápr. 11, 2005 10:11 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Sam Fisher írta: De én nem akarok mindent külön cipelni.
Ember ne hordozza magával a mp3 lejátszót se a videokamerát se a fényképezõgépet. Mindent tudjon egy készülék..
És ez lesz.
persze, és jó is ez. A szimensz is kijött - elsők között - az mp3-as telójával, az Eri is gyártott headset-et is telefont is, nincs ezzel semmi baj. (és ne feledjük a régebbi, már beépült, hasznos dolgokat: óra, számológép, naptár)
Sőt, a mobilon való videozás is kezd terjedni.
(de a hadonászós SMS bevitel sosem fog! )
|
hétf. ápr. 11, 2005 10:05 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
De én nem akarok mindent külön cipelni.
Ember ne hordozza magával a mp3 lejátszót se a videokamerát se a fényképezőgépet.
Mindent tudjon egy készülék..
És ez lesz.
|
hétf. ápr. 11, 2005 9:58 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1276 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Andee írta: Kispósi írta: Nem nagyon érdekel az mp3 lejátszó a telefonban. Mekkora gáz már (szerintem) hogy a telefonnal a kezedben sétálsz az utcán mert hát ha váltani akarsz....(jó lehet vkinek nem gáz, engem k***a zavar ha vki villog a telefonjával)
75-ös siemensekben már lesz mp3 lejátszó, akkor is használni fogod mp3 lejátszót? Igaz ha nem 10e ft-os lejátszó megéri:) Én most mp3 lejátszót használok, de ha meglesz sam. e720 vagy 6230i, gyorsan elfelejtem:) e720-on elég könnyű váltani, még a telefont se kell kinyitni.
Biztos nem fogom eldobni a lejátszót. Már csak a mai aksik készenléti ideje miatt sem Az mp3 lejátszóm egy tölthetö AAA elemmel megy 12 óráig kb. És az az 1Gb böven megteszi
És csak ekkora:
|
hétf. ápr. 11, 2005 9:46 |
|
|
OPi
gyémánt tag
|
Rapidus írta: Ha neked nem jön be, akkor ne vegyél Siemens telefont, és kerüld a véleményed ilyetén közzétételét, mert -jogosan- hamar ledorongolnak
jogos !
|
hétf. ápr. 11, 2005 8:21 |
|
|
Rapidus
arany tag
|
Pedig nem kellene csodálkoznod, ha egy tipikusan flood topicot indítasz, természetes, hogy nem érzelemmentes hozzászólásokat kapsz. Ráadásul maga a topic is butaság, hiszen nem egy típussal, hanem egy gyártótóval van bajod. Ha neked nem jön be, akkor ne vegyél Siemens telefont, és kerüld a véleményed ilyetén közzétételét, mert -jogosan- hamar ledorongolnak
|
hétf. ápr. 11, 2005 8:19 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
GazVezir írta: S60-sokra is van már mozgásérzékelő program és meg kell, hogy mondjam elég jól működnek. Ha a telefon mozgást érzékel, akkor képes sms-t küldeni egy megadott számra vagy amilyen funkciót beállítassz, azt hajtja végre. S mindez néhány kilóbájtba van belepréselve.
Ennek meg tudnád adni a nevét? Elég régóta keresek valami hasonlót!!!
|
hétf. ápr. 11, 2005 1:28 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
GazVezir írta: guni.: Lesznek ennél még cifrább találmányok is, ne aggódj. Mondjuk én még a hangtárcsázástól sem vagyok oda, eddig még egy telefonban sem mûködött helyesen a dolog és amúgy is hasztalan. Aki nem képes elõvenni a telefonját és megnyomni néhány gombot, annak úgy kell ! S60-sokra is van már mozgásérzékelõ program és meg kell, hogy mondjam elég jól mûködnek. Ha a telefon mozgást érzékel, akkor képes sms-t küldeni egy megadott számra vagy amilyen funkciót beállítassz, azt hajtja végre. S mindez néhány kilóbájtba van belepréselve.
- azért a hangtárcsázás/hangvezérlés elég jól jön, gondolom még nem használtad autóban kihangosítóval vagy headsettel a telód.
- a mozgásra való riasztás nem egészen ugyanaz, mint az SMS break-el való bevitele..... az egyik hasznos funkció, a másik pedig az "anyag" elterjedtségét mutatja
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m hétf. ápr. 11, 2005 2:01-kor.
|
vas. ápr. 10, 2005 23:12 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
hrb írta: p.s.2: amit olyan nagy hevvel beigertel [a 3 soros samsung menu forras] azota is kivancsian varom, tudod en tenyleg muszaki informatikus vagyok, de meg a nagymamamnak se "la'zitane'k" ilyen dumaval, mert meg o sem venne be. De meg mielott kesz tenykent kezelned, hogy mondjuk hol vegeztem, elarulom, h bme.
héééééééééé! én megírtam neked, mégsem utaltad a zsét!
Nesze, még1x:
Init;
Run;
Done
De most már aztán elég legyen!
|
vas. ápr. 10, 2005 23:07 |
|
|
hrb
ezüst tag
|
Egyetertek sok emberrel, aki ide irt, nev szerint nem sorolom fel oket, h minden telefonrol lehetne ilyen topicot nyitni, de remelem azert abban meg a legnagyobb siemens fanok is egyetertenek velem, h azert eleg sok mellenyulasa volt a siemensnek, es nem biztos, h a menu ikonok csereberejevel ezt kompenzalni lehetne. Pedig a Xelirbriket meg sem emlitettem. A piac minden szegmenseben megfigyelheto, h a komoly gyartok nem blamaljak magukat [Audi,Bmw,HP,Intel,Amd,......] annyira szelsosegen rossz minosegu keszulekekkel [persze nem mindig] mint a Siemens. Hiaba nem ok csinaltak a gagyik felet, megis a nevuket adtak hozza, gondolom az elbiralasnal megutott valamely szintet, amit lehet,h csak a Siemensnel utne meg ujra.
|
vas. ápr. 10, 2005 22:27 |
|
|
hrb
ezüst tag
|
Latod Andrysoft, errol beszelek. Hasadra csapsz, aztan irsz valamit, itt a gyonyoru bizonyitek arra, mennyire szeretsz talalgatni/vetiteni. Gondolom Uri Gellertol tanultad a "fejbol" olvasast, onnet vagtad le, es kesz tenykent kezelted, hogy "hany" osztalyt vegeztem. Nem tudom, de nem is erdekel,h neked mennyi jott ossze, de abbol a sok "szamarsagbol" amit sikerul 1-1 nap osszehordanod, sokra en se tippelnek. Csak ismetelni tudnam az elozo hozzaszolasomat, nyugodtan olvasd el meg1x. Nick-ed meg csereld at kerlek camouflage-ra, mert h en hol vagtam fel a 15 hozzaszolasommal,azt csak te latod.
p.s. : agyilag neked meg mindig ko-papir-olloznod kene, bar bemagyaraznad meg ott is magadnak, hogy a papir ha nalad van "becsomagolja" az ollot.
p.s.2: amit olyan nagy hevvel beigertel [a 3 soros samsung menu forras] azota is kivancsian varom, tudod en tenyleg muszaki informatikus vagyok, de meg a nagymamamnak se "la'zitane'k" ilyen dumaval, mert meg o sem venne be. De meg mielott kesz tenykent kezelned, hogy mondjuk hol vegeztem, elarulom, h bme.
|
vas. ápr. 10, 2005 22:14 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Bármelyik telefontípusról lehetne "gyalázót" nyitni, s vele együtt szavazást, kb. így nézne ki az eredmény, ahogy jelen esetben.
zsmadar: Azért kitartok a véleményem mellett, de van igazság abban, amit mondassz.
|
vas. ápr. 10, 2005 20:43 |
|
|
zsmadar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 191 Tartózkodási hely: Debrecen, Budapest
|
guni. írta: Pár hete volt róla szó. A lényeg, hogy a samsung bemutatott egy koncepció telefont, amiben egy mozgásérzékelő volt, és ha különböző mozdolatokat végzel a telcsivel a kezedben, a telefon ezeket értelmezi és így különböző utasításokat hajt végre, vagy akár sms-eket is lehet így írni, csak más kérdés, hogy ennek körülbelül annyi értelme van, mint anno a 7110-esen a Navi-görgővel.
Guni
Rázogatáskor nem írod, hanem törlöd az sms-eket
Egyébként telefonszámot is bele lehet "mozogni" a telefonba, amikor telefonálni akarsz, még szerencse, hogy angol(pontosabban latin) karaktereket használ .
Én alapjában véve jó ötletnek tartom, kreatívitást nyilvánít meg, mernek mást kitalálni. Az más kérdés, hogy lesz-e rá igény...
|
vas. ápr. 10, 2005 20:29 |
|
|
zsmadar
arany tag
|
Idézet: Nos, észre kell venni, hogy ezek már nem telefonok, hanem pici számítógépek, amik tudnak telefonálni is. Remélem érthető, hogy ezzel mit akartam mondani.
Akkor inkább a PDA, amivel telefonálni lehet( PL.:MDA x).
A 3Gb-os merevlemezzel kapcsolatosan, írtátok, hogy az mp3 lejátszáshoz jó ha van, melyik akksi bírja ezt, hogy a tel. ennyi zenét lejátszon, vagy opcióként mellékelnek egy autóakksit?
Üdv! zsmadar
|
vas. ápr. 10, 2005 20:10 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Kispósi írta: Nem nagyon érdekel az mp3 lejátszó a telefonban. Mekkora gáz már (szerintem) hogy a telefonnal a kezedben sétálsz az utcán mert hát ha váltani akarsz....(jó lehet vkinek nem gáz, engem k***a zavar ha vki villog a telefonjával)
Nekem volt 6230-am, amit nem kellett váltáshoz elővenni, mert a hozzáadott headset gombjával lehetett ugrani egyet előre. Nagyon hasznos funkciónak tartottam és sosem vágtam fel vele. De pl. akkor is hasznos volt, amikor áramszünetben egyedül ültem az irodában, előkaptam, bedugtam a headsetet és nem kellett mély kussban léteznem, mert vagy rádiót, vagy mp3-at hallgattam. Sőt, utóbbihoz még headset sem kell. Ilyenkor tudja az ember értékelni az ilyen apróságokat.
|
vas. ápr. 10, 2005 18:36 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
guni.: Lesznek ennél még cifrább találmányok is, ne aggódj. Mondjuk én még a hangtárcsázástól sem vagyok oda, eddig még egy telefonban sem működött helyesen a dolog és amúgy is hasztalan. Aki nem képes elővenni a telefonját és megnyomni néhány gombot, annak úgy kell !
S60-sokra is van már mozgásérzékelő program és meg kell, hogy mondjam elég jól működnek. Ha a telefon mozgást érzékel, akkor képes sms-t küldeni egy megadott számra vagy amilyen funkciót beállítassz, azt hajtja végre. S mindez néhány kilóbájtba van belepréselve.
|
vas. ápr. 10, 2005 18:34 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Pár hete volt róla szó. A lényeg, hogy a samsung bemutatott egy koncepció telefont, amiben egy mozgásérzékelő volt, és ha különböző mozdolatokat végzel a telcsivel a kezedben, a telefon ezeket értelmezi és így különböző utasításokat hajt végre, vagy akár sms-eket is lehet így írni, csak más kérdés, hogy ennek körülbelül annyi értelme van, mint anno a 7110-esen a Navi-görgővel.
Guni
|
vas. ápr. 10, 2005 18:29 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: BrOnZ írta: T68m írta: ...a rázogatós sms írás... Az mi? a zumzung új "találmánya"! Egy cseppet bővebben?
|
vas. ápr. 10, 2005 18:23 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
T68m írta: Andee írta: Kispósi írta: Nem nagyon érdekel az mp3 lejátszó a telefonban. Mekkora gáz már (szerintem) hogy a telefonnal a kezedben sétálsz az utcán mert hát ha váltani akarsz....(jó lehet vkinek nem gáz, engem k***a zavar ha vki villog a telefonjával)
75-ös siemensekben már lesz mp3 lejátszó, akkor is használni fogod mp3 lejátszót? Igaz ha nem 10e ft-os lejátszó megéri:) Én most mp3 lejátszót használok, de ha meglesz sam. e720 vagy 6230i, gyorsan elfelejtem:) e720-on elég könnyű váltani, még a telefont se kell kinyitni. nyilván jó dolog az mp3 lejátszó. ráadásul az sl45-ös szimenszben, első között! volt mp3 lejtászó - tehát ebből a szempontból is rossz volt a példa. De a rázogatós sms írásnak és a beépített két hangszórónak még mindig nem látom értelmét - a PV kívül!
Sokan annak sem látják értélmét, hogy egy telefonba színeskijelző van. Szerintük a telefon az legyen olyan, hogy lehessen vele telefonálni, s egyéb dolgok már nem kellenek bele.
Nos, észre kell venni, hogy ezek már nem telefonok, hanem pici számítógépek, amik tudnak telefonálni is.
Remélem érthető, hogy ezzel mit akartam mondani.
|
vas. ápr. 10, 2005 17:53 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: T68m írta: ...a rázogatós sms írás... Az mi?
a zumzung új "találmánya"!
|
vas. ápr. 10, 2005 17:49 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: ...a rázogatós sms írás... Az mi?
|
vas. ápr. 10, 2005 17:17 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Andee írta: Kispósi írta: Nem nagyon érdekel az mp3 lejátszó a telefonban. Mekkora gáz már (szerintem) hogy a telefonnal a kezedben sétálsz az utcán mert hát ha váltani akarsz....(jó lehet vkinek nem gáz, engem k***a zavar ha vki villog a telefonjával)
75-ös siemensekben már lesz mp3 lejátszó, akkor is használni fogod mp3 lejátszót? Igaz ha nem 10e ft-os lejátszó megéri:) Én most mp3 lejátszót használok, de ha meglesz sam. e720 vagy 6230i, gyorsan elfelejtem:) e720-on elég könnyû váltani, még a telefont se kell kinyitni.
nyilván jó dolog az mp3 lejátszó. ráadásul az sl45-ös szimenszben, első között! volt mp3 lejtászó - tehát ebből a szempontból is rossz volt a példa.
De a rázogatós sms írásnak és a beépített két hangszórónak még mindig nem látom értelmét - a PV kívül!
|
vas. ápr. 10, 2005 17:02 |
|
|
Andee
arany tag
|
Kispósi írta: Nem nagyon érdekel az mp3 lejátszó a telefonban. Mekkora gáz már (szerintem) hogy a telefonnal a kezedben sétálsz az utcán mert hát ha váltani akarsz....(jó lehet vkinek nem gáz, engem k***a zavar ha vki villog a telefonjával)
75-ös siemensekben már lesz mp3 lejátszó, akkor is használni fogod mp3 lejátszót? Igaz ha nem 10e ft-os lejátszó megéri:) Én most mp3 lejátszót használok, de ha meglesz sam. e720 vagy 6230i, gyorsan elfelejtem:) e720-on elég könnyű váltani, még a telefont se kell kinyitni.
|
vas. ápr. 10, 2005 16:11 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
hrb írta: Hihetetlen, naprol napra meg tud lepni ...
Nem kellett volna ennyire durva hangnemben reagálni. Ennek nem lesz jó vége... ráadásul így hibáa van igazad, magadat ásod el.
|
vas. ápr. 10, 2005 16:10 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Sam Fisher írta: Akkor a D600 dupla hangszóróin Stereon fog szólni a zene?
Szerintem..
Valaki hozzáértõ mondja már el.
Pls..
sztereón. De élvezni csak máson fogsz!
|
vas. ápr. 10, 2005 16:07 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
Akkor a D600 dupla hangszóróin Stereon fog szólni a zene?
Szerintem..
Valaki hozzáértő mondja már el.
Pls..
|
vas. ápr. 10, 2005 15:57 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
AndrySoft írta: Tudod, ha értenél valmit a fizikához, akkor tudhatnád, hogy akkor hallod sztereoban a hangot, ha egy egyenlő oldalú háromszögként képzeljük el a 2 hangszórót és a fejedet. Ez egy komolyabb rendszer esetén ez 3méter...Én ugyan nem vagyok hangmérnök, de azt bizton állíthatom, hogy egy 4,5cm-re levő hangszórópárból már 1m-re sem hallod sztereoban a hangot. Mit szólsz egy olyan összeállításhoz, hogy sztereo fejhallgató az erősítő végén és a fejeden? Itt se 3 méter sincs, se egyenlő oldalú háromszög. Az egész összeállítás egyvonalban van és a két sugárzó távolsága kb. 20 cm. Viszont sztereo hatás az van, sőt jobb mint a 3 méteres "háromszögedben"...
A sugárzók között nem csak távolság van, ami meghatározhatja a hangzást. Nem kellene elfeledkezni a sugárzók lehetséges irányáról, az akusztikus labirintusról, valamind a 3D Surround hatásról, fázis eltolásról, stb-stb. sem. És akkor még nem beszéltünk a fül irányérzékenységéről a frekvencia függvényében. Bizonyos hangokat a fül nem képes "betájolni". (...nem véletlen, hogy hangrendszerekben csak egy mélynyomó van...)
Tényleg, csak jószándékkal hívtam fel a figyelmed a sommás meghatározások veszélyeire... Ne jelents ki olyat ami nem teljesen igaz. Nem leszel népszerű...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ vas. ápr. 10, 2005 15:58-kor.
|
vas. ápr. 10, 2005 15:49 |
|
|
AndrySoft
gyémánt tag
|
hrb írta: Hihetetlen, naprol napra meg tud lepni a butasagaval Andrysoft. Az meg talan OK, hogy senki nem erthet mindenhez, de Te meg el is hiszed magadrol, hogy szakavatott tudos vagy minden temakorben. Ez a sztereos szakertesed meg egyszeruen.....na mind1. A keped alapjan nem nezlek egy "mai csirkenek", ennel azert tobb eszed lehetne. Ha raulnek a forumra minden oldalon talalnak valami aranykopest Toled, amiben kormod szakadtaig allitasz valami valotlan dolgot. Figyi,lehet ez az erolkodes otthon bejon, de amihez nem ertesz, ahhoz inkabb ne szolj hozza. Persze igy ertem miert szoltal le meg a topic elejen a keves hozzaszolasom miatt, a Te "tehetsegeddel" es "tudasoddal" nem volt nehez ennyit irni. Hidd el, attol hogy MPX220al naptarozol/tal, meg nem fogsz jobban erteni a telefonokhoz. Persze eddig az lattam, hogy ha valaki felhivja a figyelmed, hogy mar megint huIyet csinaltal magadbol, valaszra sem meltatod, es elsz a sajat magad kis kepzelt vilagaban ahol Te mindenkitol mindent jobban tudsz.
Te sem a nagy eszeddel hódítasz... Azzal a 4osztállyal meg 15 hozzászóllással én nem vágnék fel...
UI: maradj a Samsungnál, agyilag az való neked...
|
vas. ápr. 10, 2005 15:19 |
|
|
AndrySoft
gyémánt tag
|
BrOnZ írta: AndrySoft írta: Tudod, ha értenél valmit a fizikához, akkor tudhatnád, hogy akkor hallod sztereoban a hangot, ha egy egyenlő oldalú háromszögként képzeljük el a 2 hangszórót és a fejedet. Ez egy komolyabb rendszer esetén ez 3méter. Sajnos a fizikához nem értek, csak egy cseppet a hangtechnikához(???), de ahhoz sem nagyon, lévén egyik "lábként" egy rádió hangmérnökeként tevékenykedem... De jóindulatú korrekcióként mondom neked, hogy azért ne nagyon hidd el amit leírtál...
Én ugyan nem vagyok hangmérnök, de azt bizton állíthatom, hogy egy 4,5cm-re levő hangszórópárból már 1m-re sem hallod sztereoban a hangot.
|
vas. ápr. 10, 2005 15:16 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Lehet, hogy lassan záródni fog a topic, flame veszély áll fent. Bár ne legyen igazam. A fentebbi hozzászólásomat kérem olvassa el mindenki!
|
vas. ápr. 10, 2005 15:12 |
|
|
hrb
ezüst tag
|
Hihetetlen, naprol napra meg tud lepni a butasagaval Andrysoft. Az meg talan OK, hogy senki nem erthet mindenhez, de Te meg el is hiszed magadrol, hogy szakavatott tudos vagy minden temakorben. Ez a sztereos szakertesed meg egyszeruen.....na mind1. A keped alapjan nem nezlek egy "mai csirkenek", ennel azert tobb eszed lehetne. Ha raulnek a forumra minden oldalon talalnak valami aranykopest Toled, amiben kormod szakadtaig allitasz valami valotlan dolgot. Figyi,lehet ez az erolkodes otthon bejon, de amihez nem ertesz, ahhoz inkabb ne szolj hozza. Persze igy ertem miert szoltal le meg a topic elejen a keves hozzaszolasom miatt, a Te "tehetsegeddel" es "tudasoddal" nem volt nehez ennyit irni. Hidd el, attol hogy MPX220al naptarozol/tal, meg nem fogsz jobban erteni a telefonokhoz. Persze eddig az lattam, hogy ha valaki felhivja a figyelmed, hogy mar megint huIyet csinaltal magadbol, valaszra sem meltatod, es elsz a sajat magad kis kepzelt vilagaban ahol Te mindenkitol mindent jobban tudsz.
|
vas. ápr. 10, 2005 15:02 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1276 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sam Fisher írta: Hogy mért? kell 3giga? Mert fejlődünk!
És előbb vagy utóbb minden telo ennyivel fog rendelkezni.
3 giga kel az mp3 lejátszós telonak.
Inkább hogy legyen reklám és el lehessen adni. mindig kell vmi újat belerakni hogy el tudd adni, vki meg elhiszi hogy azért mert ez kell bele, és hogy ez őérte van. Nem is értem mért nem raktak bele eddig is
|
vas. ápr. 10, 2005 12:49 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
|
Nem nagyon érdekel az mp3 lejátszó a telefonban. Mekkora gáz már (szerintem) hogy a telefonnal a kezedben sétálsz az utcán mert hát ha váltani akarsz....(jó lehet vkinek nem gáz, engem k***a zavar ha vki villog a telefonjával)
Ha mp3-t akarsz hallgatni vegyél mp3 lejátszót. Nekem van egy 1 Gigás és böven megteszi, ráadásul kicsi, könnyü
Engem k***a nem fog meg hogy 3 giga hely van rajta, biztos nem azt fogom nézni egy telefonban hogy van e 3TB hely rajta és hogy arról menjen a dc++ szervere.
Most komolyan kihasználnád a 3Gb-ot? Nem. Ez csak marketing. Meg hogy fel lehessen vágni vmivel.
|
vas. ápr. 10, 2005 12:46 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
AndrySoft írta: Tudod, ha értenél valmit a fizikához, akkor tudhatnád, hogy akkor hallod sztereoban a hangot, ha egy egyenlő oldalú háromszögként képzeljük el a 2 hangszórót és a fejedet. Ez egy komolyabb rendszer esetén ez 3méter. Sajnos a fizikához nem értek, csak egy cseppet a hangtechnikához(???), de ahhoz sem nagyon, lévén egyik "lábként" egy rádió hangmérnökeként tevékenykedem... De jóindulatú korrekcióként mondom neked, hogy azért ne nagyon hidd el amit leírtál...
|
vas. ápr. 10, 2005 12:34 |
|
|