|
Szerző |
Üzenet |
Imici1972
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.
|
Re: Nokia N97
Most ellenőriztem a magyar PC-re is: 0576377 Latest available software for your device: Version: 30.0.016 De NSU-n és Ovi Suite-n semmi...
|
hétf. máj. 31, 2010 21:52 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.
|
Macika írta: Imici1972 írta: EURO PC-re már kint van a 30-as fw! EURO hányas? Számozást (EURO1,2,3) nem találtam, csak EMEA kódot: 0570817: RM-505_EMEA_EURO_QW1 Black 0576350: RM-505_EMEA_EURO_QW1 White Már a discussion fórumon is megy a találgatás, mert akiknek a software update oldal szerint van frissítés, azoknak sem ajánlja fel sem az NSU, sem az Ovi Suite... http://discussions.europe.nokia.com/t5/Software-Updates/N97-new-firmware-30-0-016/td-p/696111Valami készülődik...
|
hétf. máj. 31, 2010 20:39 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Imici1972 írta: EURO PC-re már kint van a 30-as fw! EURO hányas?
|
hétf. máj. 31, 2010 20:18 |
|
|
epyc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 294 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hmm, sehol nem ír a Navifirm új N97 fw-t, ennek ellenére valóban van a Software update oldalon... Na, kíváncsian várom Egyébként egy update list-re is kíváncsi lennék, mert 21-ről 30-ra ugrani, az eléggé major update jellegű (javítsatok ki, ha tévednék)!
|
hétf. máj. 31, 2010 14:16 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
EURO PC-re már kint van a 30-as fw!
0570817 Latest available software for your device: Version: 30.0.016 Compare numbers If this version is greater than your current software version, update now to get the latest features, applications and improvements. Go to Nokia Software Updater download
Szerintem napokon belül elérhető lesz a magyar PC-re is.
|
hétf. máj. 31, 2010 13:24 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Macika írta: Alexfux írta: Sziasztok! Nem gondoltam volna, hogy a tartókaros nyafogásom ennyire leülteti ezt a topicot. Na megpróbálom felhozni. A gond most csak annyi, hogy ha a Nokia ingyenes navigációját használom, a hang akkor is mondja a magáét, ha közben valakivel telefonálok. Nagyon zavaró, amikor éppen fontos ügyben beszélgetek valakivel, mire "Andrea" megszólal, hogy "A következő lehetőségnél fordulj jobbra" Van erre valamilyen megoldás, mert én nem leltem? (Már a Garminon kívül) Ez érdekes, nekem még sosem esett egybe hívásom és a navigációs dumám. De figyelni fogom. Bááár, most ahogy itt a jó idő, motorozok mindenhová...
Körbenézek más topicokon i, hátha van valami okosság az ügyben. Jó motorozást!
|
szer. márc. 31, 2010 8:53 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Alexfux írta: Sziasztok! Nem gondoltam volna, hogy a tartókaros nyafogásom ennyire leülteti ezt a topicot. Na megpróbálom felhozni. A gond most csak annyi, hogy ha a Nokia ingyenes navigációját használom, a hang akkor is mondja a magáét, ha közben valakivel telefonálok. Nagyon zavaró, amikor éppen fontos ügyben beszélgetek valakivel, mire "Andrea" megszólal, hogy "A következő lehetőségnél fordulj jobbra" Van erre valamilyen megoldás, mert én nem leltem? (Már a Garminon kívül) Ez érdekes, nekem még sosem esett egybe hívásom és a navigációs dumám.
De figyelni fogom.
Bááár, most ahogy itt a jó idő, motorozok mindenhová...
|
kedd márc. 30, 2010 21:38 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Sziasztok!
Nem gondoltam volna, hogy a tartókaros nyafogásom ennyire leülteti ezt a topicot. Na megpróbálom felhozni.
A gond most csak annyi, hogy ha a Nokia ingyenes navigációját használom, a hang akkor is mondja a magáét, ha közben valakivel telefonálok. Nagyon zavaró, amikor éppen fontos ügyben beszélgetek valakivel, mire "Andrea" megszólal, hogy "A következő lehetőségnél fordulj jobbra"
Van erre valamilyen megoldás, mert én nem leltem? (Már a Garminon kívül)
|
kedd márc. 30, 2010 20:29 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Alexfux írta: Sziasztok!
Ma beszereztem fóliát, autóstöltőt meg autóstartót a telóhoz. Ez az autóstartó nem egyszerű egy szerkezet, nyitható, mint egy ajtó, majdnem diploma kell hozzá. Rövid a tartókar, nem tudom, hogy az autóban hova tegyem.
Bevált a jóslat, csak a belső tükör mellé tudtam tenni a talótartót. Erre odafigyelhetett volna a Nokia. Nekem egy Scenicem van és nagyot kell nyújtózkodni, ha a szokásos helyre szeretném tenni a telótartót.
|
hétf. márc. 01, 2010 10:56 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Sziasztok!
Ma beszereztem fóliát, autóstöltőt meg autóstartót a telóhoz. Ez az autóstartó nem egyszerű egy szerkezet, nyitható, mint egy ajtó, majdnem diploma kell hozzá. Rövid a tartókar, nem tudom, hogy az autóban hova tegyem.
|
csüt. feb. 25, 2010 13:59 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Feltelepítettem, de nem vagyok hasra esve tőle.
Egyelőre nem tudtam rávenni, hogy az általam preferált állomások is bekerüljenek a listába, csak a gyárilag telepített néhány - számomra ismeretlen - adót lehet hallgatni.
A zene menü Internet Radio-val kibővítéséhez, pedig hekkelt teló kellene, mert csak így lenne lehetséges bemásolni a megadott XML fájlt a C:\Private\... mappába.
Ezt inkább kihagytam.
|
szomb. feb. 20, 2010 12:39 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Internet Radio Plugin Symbian touch mobilokra!
http://thenokiareview.com/applications/symbian-s60-5th-edition-applications/
Kipróbálom és beszámolok az eredményekről.
|
pén. feb. 19, 2010 12:09 |
|
|
epyc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 294 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Macika írta: Ez már akkor is marhaság volt, amikor először megjelent a neten. Évekig csend volt, úgy látszik, valaki megint felpiszkálta, ezért találhattál rá.
Szóval ne is próbáld ki, mert nincs értelme.
Sejtettem, hogy ez már súrolja a baromság határát
Az első rossz tapasztalat az eddigi szoftware-ről: csináltam vagy 20-25 fényképet zsinórban és amikor megnéztem volna őket a photo browserrel, akkor kaptam az infot, hogy a memória megtelt, a képkezelő leállt. Újraindítás után ment rendesen.
|
pén. feb. 12, 2010 9:22 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Ez már akkor is marhaság volt, amikor először megjelent a neten.
Évekig csend volt, úgy látszik, valaki megint felpiszkálta, ezért találhattál rá.
Szóval ne is próbáld ki, mert nincs értelme.
|
csüt. feb. 11, 2010 1:09 |
|
|
epyc
arany tag
|
Egy kis sebességnövelés N97-re és S60 készülékekre!
(előre leszögezem, én nem próbáltam, nem tudom, hogy működik e)
(Place the current date in the phone on the 01.05.2005.)
The first two tasks must be created. This is done with the following menu:
>Options
>New entry
>Task
Create the following two tasks in the following order:
1.Task
*Subject: Speed
* Due Date: 04.08.2005
*Priority: High
2.Task
*Subject: Qoukie
*Due Date: 04.08.2005
*Priority: Low
Confirm with OK both tasks.The calendar does not close before!
Choose now the task of view on the following menu:
*Options
*Task view
Set Speed first, followed by Qoukie menu is done:
*Options
*Done
Under this approach, you can close the calendar and the current date back correctly.
From now should speed the navigation menu significantly increase. Also, the gallery should now be a performance boost get.
After a reboot or reset the phone, the effect is lost.After the switch, everything has to be repeated
*This is for all s60 Devices.
|
szer. feb. 10, 2010 19:50 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Igen, írtam is, hogy nem csináltam hard resetet. Az a 27 MB egyébként 37 MB, de engem az érdekelne inkább, hogy az a másik 77 MB mit tartalmaz, ugyanis a specikáció szerint a RAM 128 MB=51+77. Írhatnának Symbiánra egy cleaner programot. Pc-re már régóta léteznek ilyenek.
|
kedd feb. 09, 2010 0:04 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
zoli62 írta: Mi foglal el olyan sok helyet a telefonmemóriában? A 128 MB-ból a fájlkezelő szerint 51 használható, és abból most 22 szabad. 77 MB-ot foglal el maga az oprendszer? 27 MB egyéb fájl. Ez mi takar?
3.01-es Ovi Map van fent. Gondolom ez is a 20-as szoftverrel frissült. Ovi szerint van frissítés, a 3-as, remélhetőleg a legújabb. Frissítés felülírja az előzőt? A memória ugyanis elég kevés.
Valószínűleg nem csináltál hard resetet a frissítés után.
A 27MB nagy része szerintem szemét, amit a Symbian oprendszer előszeretettel gyűjtöget.
Az ingyenes Maps csak a C-re települ és kb. 8MB-ot le is harap a szabad memóriából.
Ha teheted, érdemes egy hard resetet nyomni, és lehetőleg minél kevesebb dolgot visszaállítani a biztonsági mentéssel. (Max. névjegyzék, naptár, esetleg sms-ek).
A full mentés/visszaállítás visszatölti a szemetet is.
Ezért én inkább kézzel teszek vissza mindent, így nincs fölösleges fájl visszamásolás.
|
hétf. feb. 08, 2010 22:42 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Imici1972 írta: zoli62 írta: Én is frissítettem 20-as szoftverre. Méghozzá az Ovi-val, mert az NSU kompatibilitási hibával nem települta Windows 7-en. Simán, 15 percen belül megvolt. Ezek szerint én vagyok az első, aki Ovi Suite-n meg merte ezt kockáztatni? Bátor ember vagy... A Nokia Discussion fórumon számtalan segélykérő hozzászólás van, mindegyikük OVI Suite-val próbálta flashelni az N97-et. Többségüknek félbeszakadt a telepítés, másoknak kiírta, hogy frissítve, majd amikor csekkolták a sw verziót, az még mindig a 20-as volt. A Nokia Betalabs oldalán fent van a W7 kompatibilis NSU, állítólag az szépen műxik. Egyébként én is majdnem az OVI Suite-val frissítettem, mert nálam az NSU valamiért folyamatosan azt jelezte, hogy egyáltalán nincs elérhető szoftver a telefonomhoz. Tehát még újratelepíteni sem tudtam. Végül egy másik laptopról sikerült frissítenem NSU-val. Viszont azóta érdekes módon az addig "nem működő" NSU is felajánlja az újratelepítést. Ez nekem kicsit X-aktás...
Paráztam is, amikor a figyelmeztetésnek megfelelően újraindult a teló. Elsötétült, aztán a Nokia felirat jelent meg rajta. Már épp a képernyőzár csúszkájához nyúltam, amikor a PIN-kódot kérte a készülék. Kicsit sokáig tartott...
|
szomb. feb. 06, 2010 22:58 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Mi foglal el olyan sok helyet a telefonmemóriában? A 128 MB-ból a fájlkezelő szerint 51 használható, és abból most 22 szabad. 77 MB-ot foglal el maga az oprendszer? 27 MB egyéb fájl. Ez mi takar?
3.01-es Ovi Map van fent. Gondolom ez is a 20-as szoftverrel frissült. Ovi szerint van frissítés, a 3-as, remélhetőleg a legújabb. Frissítés felülírja az előzőt? A memória ugyanis elég kevés.
|
szomb. feb. 06, 2010 22:43 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Macika írta: Alexfux írta: Egyébként ez lenne az? IGEN! Ő az! Na, ha itt ráfrissítesz, akkor fel KELL ajánlja!
Úgy lett meg, hogy a teló súgójában rákerestem a szoftverfrissítésre és adott egy linket. A baj az az, hogy azt mondja, hogy minden sw. a legfrissebb és nincs ráfrissítési lehetőség, csak a frissítési előzmények gomb aktív.
Még nyomkodom, hátha egyszercsak elindul...
|
szomb. feb. 06, 2010 21:39 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Alexfux írta: Egyébként ez lenne az? IGEN!
Ő az!
Na, ha itt ráfrissítesz, akkor fel KELL ajánlja!
|
szomb. feb. 06, 2010 20:03 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Macika írta: Alexfux írta: Én sem értem! Sima N97. Az Alkalmazások között nincs Szoftverfrissítések menüpontom. Ha megnézem a Beálítások-Telefon-Telefonkezelés-Eszközbeállítások menüpontban, (magyarul *#0000#) akkor a swverzió a 20.0.019, az egydei verzió 20.0.019.245.02, a típusjelölés pedig az RM-505. Ebben az ablakban az Opciók között van olyan, hogy frissítések ellenőrzése, de nekem valami szerverprofilt akar csinálni. Lehet, hogy újra kellene raknom az sw 20-at? Ott kell lennie, a bal felső ikon. Most fotóztam, csak Neked!
Hálás vagyok!
De nincs ilyen ikonom! Össze-vissza felforgattam a teló összes mappáját, hátha eldugtam valahová, de nem lelem.
Egyébként ez lenne az?
|
szomb. feb. 06, 2010 19:11 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Alexfux írta: Én sem értem! Sima N97. Az Alkalmazások között nincs Szoftverfrissítések menüpontom. Ha megnézem a Beálítások-Telefon-Telefonkezelés-Eszközbeállítások menüpontban, (magyarul *#0000#) akkor a swverzió a 20.0.019, az egydei verzió 20.0.019.245.02, a típusjelölés pedig az RM-505. Ebben az ablakban az Opciók között van olyan, hogy frissítések ellenőrzése, de nekem valami szerverprofilt akar csinálni. Lehet, hogy újra kellene raknom az sw 20-at? Ott kell lennie, a bal felső ikon.
Most fotóztam, csak Neked!
|
szomb. feb. 06, 2010 17:51 |
|
|
Medical
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 205 Tartózkodási hely: Nagykálló
|
Alexfux írta: Nekem van 3 W7-es gépem és mindegyiken remekül fut az NSU. Mondjuk azt tudni kell, hogy a Microsoft egész jól megcsinálta (legalábbis az eddigi tapasztalataim szerint), hogy futtathassunk kompatible módban régebbi Windows verziókra írt alkalmazásokat. A Vistás cuccok elvileg gond nélkül használhatók a W7 alatt. Erre több MS szakember is esküt tett nekem.
Nálam is W7 fut a laptopomon, nem rég frissítettem az NSU-val gond nélkül. Igen a Microsoft okosan megoldotta kompatibilitást, aki még nem tudja NSU ikonra jobb egérgomb klikk, majd bal gombbal tulajdonságokra, itt klikk kompatibilitásra ezen belül a négyzetet pipáljuk ki, ezután már simám választhatjuk a Vista üzemmódot végül oké és kész. Röviden ennyi.
|
szomb. feb. 06, 2010 17:13 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Macika írta: Alexfux írta: A jó tanács sosem jön későn! Legfeljebb kiderül, hogy hogyan kellett volna csinálni! De én nem a telóról próbáltam telepíteni az alkalmazást, mivel nekem nincs olyan szoftverfrissítési lehetőség, de ezt már lejjebb kitárgyaltuk. Én letöltöttem a pc-mre az N97 minihez tartozó cuccot és azt próbáltam telepíteni a mobilon. Erre írta ki, amit kiírt. Nem értem. Sima N97-ről beszélünk, ugye? RM-505? Nekem ilyenem van és a szofverfrissítések menüpontban szépen felajánlotta, hogy fontos frissítés van jelen, a MAPS ingyenes verziója.
Én sem értem! Sima N97.
Az Alkalmazások között nincs Szoftverfrissítések menüpontom. Ha megnézem a Beálítások-Telefon-Telefonkezelés-Eszközbeállítások menüpontban, (magyarul *#0000#) akkor a swverzió a 20.0.019, az egydei verzió 20.0.019.245.02, a típusjelölés pedig az RM-505. Ebben az ablakban az Opciók között van olyan, hogy frissítések ellenőrzése, de nekem valami szerverprofilt akar csinálni. Lehet, hogy újra kellene raknom az sw 20-at?
|
szomb. feb. 06, 2010 16:51 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Imici1972 írta: zoli62 írta: Én is frissítettem 20-as szoftverre. Méghozzá az Ovi-val, mert az NSU kompatibilitási hibával nem települta Windows 7-en. Simán, 15 percen belül megvolt. Ezek szerint én vagyok az első, aki Ovi Suite-n meg merte ezt kockáztatni? Bátor ember vagy... A Nokia Discussion fórumon számtalan segélykérő hozzászólás van, mindegyikük OVI Suite-val próbálta flashelni az N97-et. Többségüknek félbeszakadt a telepítés, másoknak kiírta, hogy frissítve, majd amikor csekkolták a sw verziót, az még mindig a 20-as volt. A Nokia Betalabs oldalán fent van a W7 kompatibilis NSU, állítólag az szépen műxik. Egyébként én is majdnem az OVI Suite-val frissítettem, mert nálam az NSU valamiért folyamatosan azt jelezte, hogy egyáltalán nincs elérhető szoftver a telefonomhoz. Tehát még újratelepíteni sem tudtam. Végül egy másik laptopról sikerült frissítenem NSU-val. Viszont azóta érdekes módon az addig "nem működő" NSU is felajánlja az újratelepítést. Ez nekem kicsit X-aktás...
Nekem van 3 W7-es gépem és mindegyiken remekül fut az NSU. Mondjuk azt tudni kell, hogy a Microsoft egész jól megcsinálta (legalábbis az eddigi tapasztalataim szerint), hogy futtathassunk kompatible módban régebbi Windows verziókra írt alkalmazásokat. A Vistás cuccok elvileg gond nélkül használhatók a W7 alatt. Erre több MS szakember is esküt tett nekem.
|
szomb. feb. 06, 2010 16:38 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
zoli62 írta: Én is frissítettem 20-as szoftverre. Méghozzá az Ovi-val, mert az NSU kompatibilitási hibával nem települta Windows 7-en. Simán, 15 percen belül megvolt. Ezek szerint én vagyok az első, aki Ovi Suite-n meg merte ezt kockáztatni?
Bátor ember vagy...
A Nokia Discussion fórumon számtalan segélykérő hozzászólás van, mindegyikük OVI Suite-val próbálta flashelni az N97-et.
Többségüknek félbeszakadt a telepítés, másoknak kiírta, hogy frissítve, majd amikor csekkolták a sw verziót, az még mindig a 20-as volt.
A Nokia Betalabs oldalán fent van a W7 kompatibilis NSU, állítólag az szépen műxik.
Egyébként én is majdnem az OVI Suite-val frissítettem, mert nálam az NSU valamiért folyamatosan azt jelezte, hogy egyáltalán nincs elérhető szoftver a telefonomhoz. Tehát még újratelepíteni sem tudtam.
Végül egy másik laptopról sikerült frissítenem NSU-val.
Viszont azóta érdekes módon az addig "nem működő" NSU is felajánlja az újratelepítést.
Ez nekem kicsit X-aktás...
|
szomb. feb. 06, 2010 10:51 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Én is frissítettem 20-as szoftverre. Méghozzá az Ovi-val, mert az NSU kompatibilitási hibával nem települta Windows 7-en. Simán, 15 percen belül megvolt. Ezek szerint én vagyok az első, aki Ovi Suite-n meg merte ezt kockáztatni? Hard resetet nem csináltam, csak biztonsági mentést. Olyan különösebb javulását nem is tapsztaltam, kivéve a kinetikus görgetést. Minden megmaradt, az SMS-ek, névjegyzék, WLAN-beállítások, és a főképernyő ikonjai is.
Alexfux! Kijavították a T-s szoftverben azt hibát, amit még nyáron reklamáltam, hogy hiányzik a szoftverfrissítés alkalmazás. A zöld nyilacskás programikon itt található: Menü -> Alkalmazások -> Tel.telepít. -> Szoftverfrissítés. Nálam azt írja ki, minden frissítve van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zoli62 szomb. feb. 06, 2010 22:59-kor.
|
szomb. feb. 06, 2010 6:25 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Alexfux írta: A jó tanács sosem jön későn! Legfeljebb kiderül, hogy hogyan kellett volna csinálni! De én nem a telóról próbáltam telepíteni az alkalmazást, mivel nekem nincs olyan szoftverfrissítési lehetőség, de ezt már lejjebb kitárgyaltuk. Én letöltöttem a pc-mre az N97 minihez tartozó cuccot és azt próbáltam telepíteni a mobilon. Erre írta ki, amit kiírt. Nem értem.
Sima N97-ről beszélünk, ugye? RM-505?
Nekem ilyenem van és a szofverfrissítések menüpontban szépen felajánlotta, hogy fontos frissítés van jelen, a MAPS ingyenes verziója.
|
pén. feb. 05, 2010 19:25 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Macika írta: Alexfux írta: Macika írta: Alexfux írta: Nem t'om telepíteni az ingyenes Maps-ot! Azt írja, hogy nincs elég hely a C:-n. Ühüm. T-s, brandes FW... Ugye? Ja, hogy rohadjon meg! Bocs, de más miatt kicsit "izgatott" vagyok, a térképtelepítéssel próbáltam vigasztalni magam, de mint ilyenkor általában, ez sem jött össze! Úgyhogy marad a Heimann féle szekszárdi 2006-os Bikavér. A múvészt van nagy szerencsém ismerni személyesen, erre a nedűre mondta, hogy "még a feleségét is megkívánja tőle az ember"! Talán még nem késő akkor a jó tanács. Ha jól érzem, 3G-n próbáltad csinálni. Próbáld meg WLAN-on keresztül, azonnal menni fog!!!
A jó tanács sosem jön későn! Legfeljebb kiderül, hogy hogyan kellett volna csinálni!
De én nem a telóról próbáltam telepíteni az alkalmazást, mivel nekem nincs olyan szoftverfrissítési lehetőség, de ezt már lejjebb kitárgyaltuk.
Én letöltöttem a pc-mre az N97 minihez tartozó cuccot és azt próbáltam telepíteni a mobilon. Erre írta ki, amit kiírt.
|
pén. feb. 05, 2010 16:45 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Alexfux írta: Macika írta: Alexfux írta: Nem t'om telepíteni az ingyenes Maps-ot! Azt írja, hogy nincs elég hely a C:-n. Ühüm. T-s, brandes FW... Ugye? Ja, hogy rohadjon meg! Bocs, de más miatt kicsit "izgatott" vagyok, a térképtelepítéssel próbáltam vigasztalni magam, de mint ilyenkor általában, ez sem jött össze! Úgyhogy marad a Heimann féle szekszárdi 2006-os Bikavér. A múvészt van nagy szerencsém ismerni személyesen, erre a nedűre mondta, hogy "még a feleségét is megkívánja tőle az ember"! Talán még nem késő akkor a jó tanács.
Ha jól érzem, 3G-n próbáltad csinálni.
Próbáld meg WLAN-on keresztül, azonnal menni fog!!!
|
csüt. feb. 04, 2010 23:45 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Macika írta: Alexfux írta: Nem t'om telepíteni az ingyenes Maps-ot! Azt írja, hogy nincs elég hely a C:-n. Ühüm. T-s, brandes FW... Ugye?
Ja, hogy rohadjon meg! Bocs, de más miatt kicsit "izgatott" vagyok, a térképtelepítéssel próbáltam vigasztalni magam, de mint ilyenkor általában, ez sem jött össze!
Úgyhogy marad a Heimann féle szekszárdi 2006-os Bikavér. A múvészt van nagy szerencsém ismerni személyesen, erre a nedűre mondta, hogy "még a feleségét is megkívánja tőle az ember"!
|
csüt. feb. 04, 2010 22:38 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Alexfux írta: Nem t'om telepíteni az ingyenes Maps-ot! Azt írja, hogy nincs elég hely a C:-n. Ühüm.
T-s, brandes FW...
Ugye?
|
csüt. feb. 04, 2010 22:31 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Nem t'om telepíteni az ingyenes Maps-ot! Azt írja, hogy nincs elég hely a C:-n.
|
csüt. feb. 04, 2010 22:05 |
|
|
epyc
arany tag
|
Ez a 21-es szoft baromi jó lett! Eddig semmi fagyás, semmi lassulás, semmi idegesítő bug! Ezt most tényleg jól megcsinálta a Nokia
|
csüt. feb. 04, 2010 13:49 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
zoli62 írta: A T-Mobile-os 20-s fw-el mik a tapasztalatok?
Nekem tetszik...
|
csüt. feb. 04, 2010 13:16 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
A T-Mobile-os 20-s fw-el mik a tapasztalatok?
|
csüt. feb. 04, 2010 11:28 |
|
|
Medical
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 205 Tartózkodási hely: Nagykálló
|
Imici1972 írta: A Nokia Discussion fórumon is említi egy hozzászóló, hogy stabilabb és pontosabb lett a GPS. Ezek szerint nem csak bebeszéltem magamnak...
Én nem használom a GPS-t, ezért nem tudok véleményt nyilvánítani, biztosan úgy van ahogy mondod. A készülék stabilabb és gyorsabbnak tűnik, igaz nekem nem volt gondom az előző soft.-val sem.
|
csüt. feb. 04, 2010 9:08 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
A Nokia Discussion fórumon is említi egy hozzászóló, hogy stabilabb és pontosabb lett a GPS.
Ezek szerint nem csak bebeszéltem magamnak...
|
szer. feb. 03, 2010 22:53 |
|
|
Medical
arany tag
|
Imici1972 írta: Medical írta: john30 írta: Tegnap én is frissítettem.
Előtte biztonsági mentés+leformáztam a gyári filemanagerrel az f: meghajtót, azután lejött a 136,8MB-nyi anyag, utánna 5 perc alatt kész lett. A bekapcsolás után azonnal csináltam egy hard reset-et, és csak ezután -a teljeses szűz készülékkel - kezdtem foglalkozni. Ezt nem teljesen értem, az rendben van - biztonsági mentés, formázás, de ha jól értelmezem ezt követően az új sw. végezetül hard reset, majd az alkalmazások. Ami nem tiszta, a hard resetet nem az új sw előtt csináltad? A legjobb, ha előtte és utána is csinálsz. Előtte azért, hogy tiszta legyen a konfig, nehogy ezért akadjon el a frissítés. Utána azért, hogy az adatbázis fájlok is felülíródjanak az új verziókra. Nekem legalábbis ez vált be. Azóta nagyon sok olyan hibát nem tapasztalok, amelyekről mások panaszkodnak update után. Természetesen a kettős hard reset csak az újabb, ún. Customer Data Preservation rendszerű telóknál kell (pl. N82, 5800XM, N96, N85, N86, N97, stb), ahol frissítés után megmarad minden adat és beállítás a telefonmemóriában is. Régebbi modelleknél (pl. N95, N73, stb.) max 1 hard reset is bőven elég, de az is csak azért, hogy letakarítson mindent ami miatt a frissítés elakadhat.
Köszi. Így már világos. Tegnapi frissítést követően nem tapasztaltam semmi búg ott, remélem így is marad.
|
kedd feb. 02, 2010 19:48 |
|
|
john30
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 12:34 Hozzászólások: 449 Tartózkodási hely: Debrecen
|
...első dolog, ami nem megy a frissítés után:
Offscr alkalmazás: Altimeter, egy kis hasznos dolog, csak arra jó, hogy a beépített gps-t használva megmutassa, épp milyen magasan vagy a tengeszint felett (vagy épp' alatt ).Eddig tökéletesen működött, most újratelepítés után nem megy.
Na ez a kis progi nem indítja el a mérés-számlálót, pedig ha kilépek, a gps-jel ott figyel a jobb felső sarokban.
Esetleg valaki használja/ismeri?
|
kedd feb. 02, 2010 18:37 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Medical írta: john30 írta: Tegnap én is frissítettem.
Előtte biztonsági mentés+leformáztam a gyári filemanagerrel az f: meghajtót, azután lejött a 136,8MB-nyi anyag, utánna 5 perc alatt kész lett. A bekapcsolás után azonnal csináltam egy hard reset-et, és csak ezután -a teljeses szűz készülékkel - kezdtem foglalkozni. Ezt nem teljesen értem, az rendben van - biztonsági mentés, formázás, de ha jól értelmezem ezt követően az új sw. végezetül hard reset, majd az alkalmazások. Ami nem tiszta, a hard resetet nem az új sw előtt csináltad?
A legjobb, ha előtte és utána is csinálsz.
Előtte azért, hogy tiszta legyen a konfig, nehogy ezért akadjon el a frissítés.
Utána azért, hogy az adatbázis fájlok is felülíródjanak az új verziókra.
Nekem legalábbis ez vált be.
Azóta nagyon sok olyan hibát nem tapasztalok, amelyekről mások panaszkodnak update után.
Természetesen a kettős hard reset csak az újabb, ún. Customer Data Preservation rendszerű telóknál kell (pl. N82, 5800XM, N96, N85, N86, N97, stb), ahol frissítés után megmarad minden adat és beállítás a telefonmemóriában is.
Régebbi modelleknél (pl. N95, N73, stb.) max 1 hard reset is bőven elég, de az is csak azért, hogy letakarítson mindent ami miatt a frissítés elakadhat.
|
kedd feb. 02, 2010 17:26 |
|
|
Medical
arany tag
|
john30 írta: Tegnap én is frissítettem.
Előtte biztonsági mentés+leformáztam a gyári filemanagerrel az f: meghajtót, azután lejött a 136,8MB-nyi anyag, utánna 5 perc alatt kész lett. A bekapcsolás után azonnal csináltam egy hard reset-et, és csak ezután -a teljeses szűz készülékkel - kezdtem foglalkozni.
Ezt nem teljesen értem, az rendben van - biztonsági mentés, formázás, de ha jól értelmezem ezt követően az új sw. végezetül hard reset, majd az alkalmazások. Ami nem tiszta, a hard resetet nem az új sw előtt csináltad?
|
kedd feb. 02, 2010 16:45 |
|
|
Medical
arany tag
|
Macika írta: Medical írta: Én updete előtt biztonsági mentést, majd egy RESET (tapasztalatom szerint minden frissítés előtt) *#7370# érdemes véghezvinni. Nálam OKÉS minden, egész du. ezzel szórakoztam, de semmi gubanc ez idáig nem volt. Remélem így is lesz. Egyébként, mint korábban is írtam semmi különöset nem észleltem az új szoft.-ban. Ti? Csak annyit, hogy a C:-n 3x MB helyett 41,2 MB a szabad.
Igazad van Macika, ezt nem is figyeltem.
|
kedd feb. 02, 2010 16:35 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Arra írta tegnap még a lentebb bemutatott ötlethalmazt. És csak egy Maploadert tudtam letölteni. De köszi a tippet, megnézem még1*.
De mondjuk elvagyok nélküle, van Garmin meg iGO a PDA-mon.
Tényleg! MIKOR LESZ MÁR iGO A VILÁG LEGNAGYOBB OKOSTELEFONGYÁRTÓJÁNAK A KÉSZÜLÉKEIRE!?!?!?!
Bocs az üvöltözésért!
|
kedd feb. 02, 2010 16:20 |
|
|
john30
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 12:34 Hozzászólások: 449 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Tegnap én is frissítettem.
Előtte biztonsági mentés+leformáztam a gyári filemanagerrel az f: meghajtót, azután lejött a 136,8MB-nyi anyag, utánna 5 perc alatt kész lett.
A bekapcsolás után azonnal csináltam egy hard reset-et, és csak ezután -a teljeses szűz készülékkel - kezdtem foglalkozni.
Az első feltett program a Handy Task volt,aminek ez az eredménye:
RAM: 54,9M TEL: 60,0M M: 29,8G
Ezt követően az Szoftverfrissítésből:
1./ először telepítettem az ingyenes Nokia Maps-ot,
2./ majd ezután az Újraszervezőt, ami lefuttatása után ez lett:
RAM: 52.2M TEL: 46,8M
...és ezután szépen visszapakoltam mindent, ami kellett.
Az új sw semmi különöset nem produkál, pl. kihagyták belőle az 1 db játékot (Guitar Hero), jópár felesleges widget sincs már benne, az egyik témánál a háttérkép fekete lett.
Ha nagyon odafigyelek, talán gyorsabb egy picit és a kézi vezérlés is talán jobb lett, de ez lehet, hogy csak azért érzem ,mert ezt ígérték...
Csoda nem történt, se kicsi, se nagy, talán majd a 30-as sw-nél
|
kedd feb. 02, 2010 13:38 |
|
|
epyc
arany tag
|
Alex: próbáld már az Ovi Maps oldalról leszedni, mert már a legördülő, Supported devices menüben ott van az N97! Egy próbát megér és én meg kíváncsi vagyok
http://maps.nokia.com/explore-services/ ... #/default/
|
kedd feb. 02, 2010 13:24 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Imici1972 írta: Alexfux írta: Imici1972 írta: Hard reset után most szépen működik nekem is minden. Gyorsabb és stabilabb is, mint sima update után volt. Persze nekünk T-seknek még várni kell egy kicsit a V21-re, de türelem tornaterem. Viszont megpróbáltam frissíteni a Maps-ot, hogy ingyenes legyen. A neten azt mondja az újság, hogy: " Go to Menu » Applications » SW update on your Nokia N97
Select Ovi Maps from the list of available updates
Select Options » Start update" de nekem ilyen nincs, még akkor sem, ha angolra állítom a nyelvet Mi a titok? Milyen fw verzió fut a telón? A 20-as fw-ben: Menü --> Alkalmazások -->Szoftverfrissítés (zöld ikon alapértelmezésben). Itt kell lekérni a listát és telepíteni az alapból kijelölt Maps-ot. Egyelőre más mód nincs a telepítésre, legalábbis hivatalosan. Néhány fórumban viszont azt mondják a bölcsek, hogy az N97 mini-hez a nokia.com/maps oldalon letölthető Maps alkalmazás gyönyörűen fut az N97-en is.
Az sw a 20.0.019 T-s brandelt. És nincs semmilyen "Szoftverfrissítés (zöld ikon alapértelmezésben)" sajnos. Van Letöltés!, de amit mondasz az nincs.
Akkor letöltöm az említett oldalról az újat, vagy a minijét.
|
kedd feb. 02, 2010 11:18 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Ma reggel teszteltem az új, ingyenes navis Maps-ot N97-en is.
Nem tudom, hogy az új fw vagy a Maps alkalmazás miatt, de lényegesen pontosabb és érzékenyebb lett a GPS vevő !
Egy kb. 17 km-es városi szakaszon teszteltem, ahol korábban rendszeresen néha több utcával is "le volt maradva" a GPS a valósághoz képest, valamint többször is eldobta a jelet.
Most viszont végig megvolt a jel, nem egyszer az összes rublika full zölden világított, és az eltérés sem volt több max. 10-20 méternél.
Azt, hogy milyen útvonalon tervezett, inkább hagyjuk...
Amúgy én eddig nagyon meg vagyok elégedve az új fw-el.
Igaz, formázni kellett hozzá a telót (ami persze nem meglepő, bár inkább major upgrade esetén javasolt), de azóta érezhetően gyorsabb, stabilabb, minden úgy működik ahogy kell.
Na jóóó, azért nem minden. Pl. a galáriában a tételek frissítése enyhén szólva kicsit nehézkes.
A ma reggel készített 40 db képet még mindig nem frissítette, a mappában 5db tételt jelez. Megnézni természetesen lehet, de akkor is csak 5db-ot ír ki, 45db helyett.
Ez így van már kb. fél órája, azóta nem frissült. A miniatűrök látszanak, váltogatja is a mintákat, minden ok, kivéve a tételek száma.
Nah, annyi baj legyen. Ez legyen a legnagyobb gond.
Ha már itt tartunk, még egy pozitív változás: A kamera képek minősége is mint ha javult volna. Leginkább a színegyensúlyt látom jobbnak, természetesebbek lettek a színek.
|
kedd feb. 02, 2010 9:50 |
|
|
epyc
arany tag
|
Van azért más mód is Macika már leírta, hogy a www.telefongyártódprogramok.hu-n megtalálható a legújabb Maps Onnan leszedheted nyugodtan, nálam működött minden gond nélkül!
|
kedd feb. 02, 2010 6:50 |
|
|