Szerző |
Üzenet |
VirSomnus
|
Üdv! Pannonwapnál nincs ilyen probléma ugye? Ritkán wapozom, csak ha nagyon elkerülhetetlen, de sem a freemailnél,sem a navigátornál nem találtam hibát.Pedig házilag barkácsoltam én is 54-esre a telefont.
|
szer. jún. 05, 2002 11:24 |
|
|
kiss4you
vas-tag
|
Azt hiszem mégis FW hiba a WAP ékezet probléma, mert vissza
írtam FW 49-re és most jól működik.
Akinek szintén SL45(i) telefonja van, és nem elégedett az
originál ékezetes, vagy ékezet nélküli nyelvi fájllal, itt
<a href="mailto:kiss_jozsi@freemail.hu">hu.ldb</a> kérheti
az általam módosított ékezetes fájl. Nem tudja az Ő, Ű, Á,
Í, ű, ő betűket, de nem vágja el az SMS-t 160-ról kb 90-re,
és a C25-re is normális karaktereket küld.
Egyszerűen másold az MMCT9 data base mappába, felülírva az
előző hu.ldb-t.
(Csak 43, 49, 52, 54, ... software verzőval működik)
|
kedd jún. 04, 2002 13:50 |
|
|
QwertyQ
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 275 Tartózkodási hely: Egy másik univerzum
|
Az ékezethiba már az 52-es FW-nél is megvolt..
Egyebkent az 54-es FW-nel talaltam egy masik hibat is, ha a profilban kikapcsolom a billentyuhangot, akkor kikapcs/bekapcs utan megint van billentyuhang, egesz addig amig kezzel ra nem bokok megint arra a profilra ami amugyis aktiv..
|
pén. máj. 31, 2002 18:52 |
|
|
siofok00
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 355 Tartózkodási hely: Siófok
|
Érdekes az enyémet ugyanezen hiba miatt kicserélték, majd ennél a "cserélt" telefonnál jött elő a wapos ékezethiba, ezért most ezt is a szervizbe küldtem.
|
kedd máj. 28, 2002 9:46 |
|
|
siofok00
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 355 Tartózkodási hely: Siófok
|
Érdekes az enyémet ugyanezen hiba miatt kicserélték, majd ennél a "cserélt" telefonnál jött elő a wapos ékezethiba.
|
kedd máj. 28, 2002 9:46 |
|
|
VirSomnus
|
Üdv!
Valaki mondja el nekem mi az a "végfok"!Ugyanis a szervízből azzal jött vissza a telefonom,hogy kicserélték a végfokom,az elő és hátlapom. S mindezt azért, mert arra panaszkodtam,hogy lefagyogat a telefonom,no meg a profiljaim rendszeresen kitörlődnek és mindegyik normál környékre neveződik vissza.Ja meg sokszor szaggat a hangom.
Azt hittem naívan kapok egy szoftverfrissítést, de ahhoz nem nyúltak.
És esetleg tudtok már valamit az sl75 ről?
|
kedd máj. 28, 2002 8:53 |
|
|
X-COM
arany tag
|
hm,ezek elvileg az sl45i-ből letöltött map file-ok,az 5005-ös mindössze 64 byte, hm lehet, hogy visszaírom a régi mapet és megnézem úgy az 54es fw-rel, hogy mit kezd a .wml-lel
|
hétf. máj. 27, 2002 18:35 |
|
|
siofok00
arany tag
|
Sajnos nem firmware hiba a dolog, hanem az sl45-höz "barkácsolt" map file-ok a hibásak, amiktől elindul az 54-es szoft java-val. Hiába flasheli vissza az ember a telefont, marad a hosszú ékezet hiba. Teljesen mindegy milyen a firmware. Ha valaki most szeretne "javasítani", ha nagyon nem szükséges ne tegye fel az 54-est házilag.
Én ma vittem be a Pannonhoz a telomat és ott is fogták javításra.
|
hétf. máj. 27, 2002 17:41 |
|
|
siofok00
arany tag
|
Kiprobáltam. Nálam is csinálja a betűhibákat a hosszú ékezeteknél a wapoldalakon. Egy pontot tesz oda a betű helyett.
|
hétf. máj. 27, 2002 9:16 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1276 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Menj a http://groups.yahoo.com -ra ott iratkozz fel a klubsiemens-re ott le van irva hogy lehet megcsinalni es tolthetsz is par dolgot.
|
vas. máj. 26, 2002 20:00 |
|
|
Lauter
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 105 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Megoldódott a problémám, a kikapcs gomb rövid megnyomásával
elindul a transfer, frissül a firmware, rohan a java.
|
pén. máj. 24, 2002 8:08 |
|
|
X-COM
arany tag
|
én westel gatewayen keresztül néztem a w+p-t és az egészben a legfurább, hogy csak normal betűméretnél tűnnek, el, ha nagyítom a betűket, vagy vastag betűvel van szedve, akkor már megjeleníti
szerintem tuti FW hiba, de ilyen a 49ben nem volt
|
pén. máj. 24, 2002 6:49 |
|
|
siofok00
arany tag
|
A betűk feltűntek, de ez a kódolásból adódik. A Westel és a Vodafone másfajta kódolást alkalmaz, ezért a Pannonos vagy Vodás SL 45-ök a Westeles és a Westelével azonos kódolású wapoldalaknál ilyen hibát csinálnak. (ó,ő,ű) Ez fordítva is igaz.
|
csüt. máj. 23, 2002 23:48 |
|
|
X-COM
arany tag
|
biztos, hogy a com1-en van, ill. működik az a port rendesen?
|
csüt. máj. 23, 2002 21:44 |
|
|
Lauter
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 105 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Egy W19 firmware-t szeretném frissíteni a SILK4901W.exe -
vel, de a következõ üzenetet kapom:
"Cant connect to Mobile with BootstrapLoader on Com 1"
Mit nem csinálok jól?
|
csüt. máj. 23, 2002 20:55 |
|
|
X-COM
arany tag
|
elvileg az új firmware-k már simán rámásznak
apropó, neked nincsenek zagyvaságok a T9 nyelvválasztásánál
és nem tűnt el az "ő" és "ű" betű a wapról?
|
csüt. máj. 23, 2002 18:30 |
|
|
siofok00
arany tag
|
Megoldodott a dolog, nem adtam fel.
Szóval bejelöltem a read all-nál is a pipát és szépen 5001-től kezdve 5008-ig felírta, de a 8-ast hiányolta, így a többit egyenként írtam fel. Újraflshelés nélkül előjött a java menü, de azért a biztonság kedvéért újraflasheltem.
Ez a kis átalakítás után ugye az újabb firmware-ek sem fognak már régi sl45-öt látni?
|
csüt. máj. 23, 2002 16:57 |
|
|
X-COM
arany tag
|
az 5005-ös a nyerő
nekem csak azt az egyet kellett felírnom
|
szer. máj. 22, 2002 7:08 |
|
|
siofok00
arany tag
|
Nálam sem megy a map-os megoldás.
Felírja az első blokkot majd, eltűnik a service mode felírat és nem írja fel a következőket.
Probáltam utána egyenként sorjában írni, de nincs utána sem java menü a surf and fun-ban
|
kedd máj. 21, 2002 23:29 |
|
|
Lauter
arany tag
|
VirSomnus
Jól sejtettem, a szoftver verzió 19-s.
45-re kell frissítenem?
Hogyan?
Korábban S25-t frissítettem, de az SL45- re nem jövök rá.
|
kedd máj. 21, 2002 18:24 |
|
|
Lauter
arany tag
|
VirSomus
A *#06#-ra az IME számot jelzi ki:
350016516638253
Az 53 a softver verzió?
|
kedd máj. 21, 2002 18:14 |
|
|
VirSomnus
|
Georgy: ha elolvasod a korábbi írásokat,szerintem minden kérdésedre választ találsz.
Lauter:*#06# majd a baloldali soft gomb és máris látod a verziót.A java pedig surf/fun menü pont alatt lesz látható a frissítés után.
Üdv:
Vir
|
kedd máj. 21, 2002 8:38 |
|
|
Lauter
arany tag
|
Szevasztok!
Szeretném frissíteni illetve java-sítani az SL45 szoftverét, de:
hogyan tudom meg, hogy jelenleg melyik fimware van rajta (a szoftver verzió 19)
ha nem az 54 verzió, akkor is telepíthetõ a java?
ha nem, akkor hogyan tudom frissíteni,
Ennek ellenére felküzdöttem az initservice-vel a szükséges fájlokat.
Ha mûködne a java, az hogyan érzékelhetõ? (már bekapcsoláskor, vagy indítani kell valamelyik menüben?)
Köszi
Lantos Imre
|
hétf. máj. 20, 2002 14:13 |
|
|
Georgy
|
Sziasztok! Lenne két kérdésem. Egyik: ha van egy sima SL45-ösöm, akkor fel lehet rá tölteni az i soft-ját (persze úgy, hogy a Java működjön)? Illetve honnan lehet a net-ről hozzávaló Java progikat letölteni?
|
pén. máj. 17, 2002 12:05 |
|
|
adcsi
|
x-com: megjelent minden esetben a felirat! Utánna újra felírtam az 54 SW-t és mégis semmi! Egyébként használtan vettem a telefont nemrég 49-es SW-vel és akkor tökéletesen mentek rajta a jawa-s cuccok. Nem tudom mi a baja de a .... tele van vele.
|
csüt. máj. 16, 2002 13:33 |
|
|
VirSomnus
|
Phil: nekem is XP-m van és hibátlanul működik, szerintem a beállításokkal lesz a baj. Amúgy a legújabb Data Exchange szofver letölthető a hivatalos siemens honlapról.
Adcsi: szerintem (ha garanciális a telefonod) vidd vissza a forgamazóhoz a telefonod valami képzelt hibával pl.: "rendszeresen kikapcsol a telefon, eltűnik a térerő" stb.)Mivel nem találnak rajta hibát,automatikusan frissíteni fogja a szerviz a legújabbra. Amúgy már van 55 ös szoft, sőt hallottam már a készülődő 58asról, szóval ne is ragaszkodj annyira az 54eshez. ;o)
|
csüt. máj. 16, 2002 9:36 |
|
|
X-COM
arany tag
|
biztos, hogy jól csinálod?
megjelenik a telefonon a service mode felirat?
|
szer. máj. 15, 2002 21:56 |
|
|
adcsi
|
Feltettem az 54-t újra és még mindig nem hajlandó használni a jawa-s alkalmazásokat.
|
szer. máj. 15, 2002 20:18 |
|
|
X-COM
arany tag
|
megjegyzés3: a virus riadó, nem fake mégsem!!!
szóval, tényleg felrak egy backdoor-t, keressetek powermngr.dll nevű file-t, aztán töröljétek le, ennyi az egész
sorry tényleg
|
szer. máj. 15, 2002 18:16 |
|
|
Phil
vas-tag
|
Sziasztok!
Hol találok sl 45-höz adatátvitel progit, mert ami a cd-n van, az nem jó xp-re!
Köszi
Phil
|
szer. máj. 15, 2002 15:14 |
|
|
VirSomnus
|
ez a program csak map-el. Utána fel kell tenned az 54-est
megint.
|
szer. máj. 15, 2002 13:17 |
|
|
adcsi
|
Köszi a segítséget! Megcsináltam a frissítést de még mindig nem akarja felismerni a jawa-s file-okat. Mi lehet a probléma?
|
szer. máj. 15, 2002 10:46 |
|
|
X-COM
arany tag
|
kicsomagolod a zip-et (víruskereső rinyálni fog az initservice.exe-nél,de hülyeségeket beszél)
elindítod a setupt, feltelepíti magát...
a setup könyvtárból átmásolod a maps54 és ini könytárakat oda, ahova telepítetted
elindítod az initservice-t
bal oldalt kiválasztod a maps54 könyvtárat
bepipálod a write all-t
megadod az első felülirandó blokk számát (5001)
berakod kikapcsolva a tellát a syncstationba és megnyomod a write eefull gombot
egy fél pillanat múlva megnyomod a bekapcs gombot, ha nem jelenik meg a service mode felirat a telefonon, akkor nem jó
ilyenkor próbáld újra, csak időzítés kérdése az egész
nem kell megijedni, ha kiírja, hogy file not found, mert a blokkok 5001-5016-is, aztán 5024-5035-ig
megjegyzés: többek tapasztalata és nekem is működött így elég csak az 5005-ös blokkot feljátszani (ekkor nem kell bekapcsolni a write all-t)
megjegyzés2: esetleg a read all-lal nem ártani kiolvasni az összes blokkot, hátha jól jöhet még az eredetei, de ne a maps54 könyvtárba
lehet,hogy kicsit zavaros, de nem nehéz
|
kedd máj. 14, 2002 18:46 |
|
|
adcsi
|
Köszi a fejmosást de ha ennyire szeretnéd tudni akkor leszedtem arról az oldalról a megfelelő progit csakhogy a leírás németül van és veled ellentétben én nem beszélek olyan jól németül mint te! Így aztán egy kukkot sem tudtam megérteni a leírásból ebből kifolyólag nem sikerült átalakítani az sw-t olyanná hogy fusson rajta a jawa! Na hirtelen ennyi ha esetleg te már kipróbáltad és neked sikerült akkor légyszíves oszd meg velem hogy hogyan csináltad mert nekem sehogy sem sikerül. Előre is köszönöm.
|
kedd máj. 14, 2002 18:20 |
|
|
siofok00
arany tag
|
Ha figyelemesen elolvastad volna a topicot, ott volt egy német oldal címe. Ott van egy progi, amivel az 54-es firmwarebe a sima sl45-ön is elindul a java.
|
kedd máj. 14, 2002 17:16 |
|
|
adcsi
|
!Időközben sikerült SW-t frissíteni az 54-est tettem bele. Köszönöm mindenkinek a segítséget de én voltam a béna! Viszont most más problémám van! A helyzet az hogy szedtem le a netről játékokat amik jawa alatt futtathatók és nem csinál velük semmit! Az SW frissítés elött tökéletesen mentek rajta a jawa-s cuccok most pedig egyiksem! Ez a telefon egy sima Sl45-s tehát nem Sl45i! Lehet hogy ez aprobléma? Hogyan lehet visszavarázsolni a jawa-t a telcsibe? Előre is köszi a segítséget mindenkinek
|
kedd máj. 14, 2002 14:22 |
|
|
adcsi
|
!Időközben sikerült SW-t frissíteni az 54-est tettem bele. Köszönöm mindenkinek a segítséget de én voltam a béna! Viszont most más problémám van! A helyzet az hogy szedtem le a netről játékokat amik jawa alatt futtathatók és nem csinál velük semmit! Az SW frissítés elött tökéletesen mentek rajta a jawa-s cuccok most pedig egyiksem! Ez a telefon egy sima Sl45-s tehát nem Sl45i! Lehet hogy ez aprobléma? Hogyan lehet visszavarázsolni a jawa-t a telcsibe? Előre is köszi a segítséget mindenkinek
|
|
|
adcsi
|
|
|
|
adcsi
|
|
|
|
adcsi
|
Időközben sikerült SW-t frissíteni az 54-est tettem bele. Köszönöm mindenkinek a segítséget de én voltam a béna! Viszont most más problémám van! A helyzet az hogy szedtem le a netről játékokat amik jawa alatt futtathatók és nem csinál velük semmit! Az SW frissítés elött tökéletesen mentek rajta a jawa-s cuccok most pedig egyiksem! Ez a telefon egy sima Sl45-s tehát nem Sl45i! Lehet hogy ez aprobléma? Hogyan lehet visszavarázsolni a jawa-t a telcsibe? Előre is köszi a segítséget mindenkinek!
|
kedd máj. 14, 2002 14:17 |
|
|
VirSomnus
|
Biztos működik a soros portod? Ha bekapcsolt állapotban rakod rá a telefont, kirakja a jelet,hogy látja a számítógépet?
|
hétf. máj. 13, 2002 8:24 |
|
|
adcsi
|
Kipróbáltam és nem működik! Ugyanaz az üzenet mint amit már feljebb is idéztem! Leírná valaki pontosan mikor nyomja bele a telefont a syncstation-ba? Mikor rákattint a start gombra rögtön utánna vagy vár egy kicsit? Igaz én már így is meg úgy is kipróbálta és semmi!
|
hétf. máj. 13, 2002 8:02 |
|
|
VirSomnus
|
Nem tudom mi ez a sok ismételt üzent, remélem csak az lx szórakozik, nem pedig valaki okos replyzik...
Adcsi: a frissítést úgy kell csinálni, hogy a pre és post check-et kikapcsolod -vagyis egy kis négyzetbe pipát teszel, hogy az kihagyja- majd a start gomb megnyomása után be kell rakni a telefont a sync-be. Így már menni fog.
|
hétf. máj. 13, 2002 7:36 |
|
|
adcsi
|
Lehet hogy kicsit hülyén fog hangzani a következő kérdés de tényleg ennyire járatlan vagyok a telefon software frissítésben! Tehát kérdésem a következő: nem lehet software-t frissíteni a SYNCSTATION-on keresztül? Mert nekem nem megy! Akkor mi kell hozzá és hol lehet ilyet venni és kb. mennyiért? Előre is Köszönöm a választ! ----------------------------------------------------------------- Az legjobb állások: http://www.jobmonitor.hu----------------------------------------------------------------- -- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu ----------------------------------------------------------------- Az legjobb állások: http://www.jobmonitor.hu----------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu
|
hétf. máj. 13, 2002 5:50 |
|
|
adcsi
|
Lehet hogy kicsit hülyén fog hangzani a következő kérdés de tényleg ennyire járatlan vagyok a telefon software frissítésben! Tehát kérdésem a következő: nem lehet software-t frissíteni a SYNCSTATION-on keresztül? Mert nekem nem megy! Akkor mi kell hozzá és hol lehet ilyet venni és kb. mennyiért? Előre is Köszönöm a választ! ----------------------------------------------------------------- Az legjobb állások: http://www.jobmonitor.hu----------------------------------------------------------------- -- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu ----------------------------------------------------------------- Az legjobb állások: http://www.jobmonitor.hu----------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu ----------------------------------------------------------------- Az legjobb állások: http://www.jobmonitor.hu----------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu
|
|
|
adcsi
|
Lehet hogy kicsit hülyén fog hangzani a következő kérdés de tényleg ennyire járatlan vagyok a telefon software frissítésben! Tehát kérdésem a következő: nem lehet software-t frissíteni a SYNCSTATION-on keresztül? Mert nekem nem megy! Akkor mi kell hozzá és hol lehet ilyet venni és kb. mennyiért? Előre is Köszönöm a választ! ----------------------------------------------------------------- Az legjobb állások: http://www.jobmonitor.hu----------------------------------------------------------------- -- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu ----------------------------------------------------------------- Az legjobb állások: http://www.jobmonitor.hu----------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu ----------------------------------------------------------------- Az legjobb állások: http://www.jobmonitor.hu----------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu
|
|
|
adcsi
|
Hát ez nekem nem megy! Leírom hogyan csináltam. 1. kikapcsoltam a telcsit 2. belehelyeztem a syncstation-ba, de nem nyomtam bele tehát nem tudott még érintkezni azaz olyan mintha nem is lett volna benne 3. elindítottam az író progit 4. vártam kb. egy másodpercet majd belenyomtam a telcsit a helyére. Ezután ezt az üzenetet kaptam: Cant connect to Mobile with BootstrapLoader on Com 1. Nos az angol nyelvtudásom elég szerény de ez azthiszem nem azt jelenti hogy kész. Mit csinálok rosszul? HELP!!!! ----------------------------------------------------------------- Az legjobb állások: http://www.jobmonitor.hu----------------------------------------------------------------- -- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu
|
hétf. máj. 13, 2002 5:47 |
|
|
adcsi
|
Hát ez nekem nem megy! Leírom hogyan csináltam. 1. kikapcsoltam a telcsit 2. belehelyeztem a syncstation-ba, de nem nyomtam bele tehát nem tudott még érintkezni azaz olyan mintha nem is lett volna benne 3. elindítottam az író progit 4. vártam kb. egy másodpercet majd belenyomtam a telcsit a helyére. Ezután ezt az üzenetet kaptam: Cant connect to Mobile with BootstrapLoader on Com 1. Nos az angol nyelvtudásom elég szerény de ez azthiszem nem azt jelenti hogy kész. Mit csinálok rosszul? HELP!!!! ----------------------------------------------------------------- Az legjobb állások: http://www.jobmonitor.hu----------------------------------------------------------------- -- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu
|
hétf. máj. 13, 2002 5:47 |
|
|
adcsi
|
Hát ez nekem nem megy! Leírom hogyan csináltam. 1. kikapcsoltam a telcsit 2. belehelyeztem a syncstation-ba, de nem nyomtam bele tehát nem tudott még érintkezni azaz olyan mintha nem is lett volna benne 3. elindítottam az író progit 4. vártam kb. egy másodpercet majd belenyomtam a telcsit a helyére. Ezután ezt az üzenetet kaptam: Cant connect to Mobile with BootstrapLoader on Com 1. Nos az angol nyelvtudásom elég szerény de ez azthiszem nem azt jelenti hogy kész. Mit csinálok rosszul? HELP!!!!
|
vas. máj. 12, 2002 16:07 |
|
|
siofok00
arany tag
|
A frissítésnél előtte be kell állítani a progiban a sync-stationt a com portot és a sebességet. Egyébként most néztem a lentebb említett német oldalt és van fennt rajta segítség a régi sl45-ökhöz, hogy az 54-es firmware javas-an induljon el rajtuk. ----------------------------------------------------------------- Az legjobb állások: http://www.jobmonitor.hu----------------------------------------------------------------- -- Üzenet a csoportnak: list@mobil.lx.huFeliratkozás: subscribe@mobil.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@mobil.lx.hu
|
vas. máj. 12, 2002 15:46 |
|
|